Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2019 01:32 - Нови автентични документи за планетарното цивилизационно величие на Българите! Кан Аспарух – меровингов принц на Франкорум
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 982 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 31.07.2019 02:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предлагаме ви статия подкрепяща нашите фундаментални документи, които изнасяме в блога ни, че само до преди 1500 години Българите сме владели целия свят чрез Свещената Българска империя!
Това е само една от безбройните светоустройствени тайни, които разкриваме в блога ни.

"ИМА ЛИ ВЪНШЕН НАТИСК ДА КРИЕМ ДРЕВНАТА НИ ИСТОРИЯ? Вестник ЗОРА" http://nikikm.blog.bg/politika/2019/07/12/ima-li-vynshen-natisk-da-kriem-drevnata-ni-istoriia-vestnik-.1665513

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ето и наш постинг с продължение по темата :

Синът, внукът и правнукът на Исус и Мария Магдалена ни разкриват тайната на Именника на Българските Канове и картата на Българската империя, владяла целия свят
http://bezistena.blog.bg/history/2017/10/03/sinyt-vnukyt-i-pravnukyt-na-isus-i-mariia-magdalena-ni-razkr.1570572 ,

който с удоволствие ще преекспонираме отново в пълен размер!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

По неведомите небесни пътища на Исус и Мария Магдалена до нас пристигна един удивителен монографичен труд на shtaparov –  

ИСТИНСКИТЕ ГРАНИЦИ НА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ
http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/07/26/istinskite-granici-na-stara-velika-bylgariia.1284179
 
от който ще публикуваме важни пасажи и върху тях ще коментираме и направим нашите традиционни разшифровки на кодирани документи и послания в публикацията с помощта на 

Свещеният шифър от статиите ни Тайната на Свещения Български език-част 1 и 2
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 ,

която публикация обаче е била подготвена от нашите днешни ръководители на синергитичният ни екип – родовият триумвират на Свети Павел/Авитохол, Свети Николай Чудотворец/Атила и Свети Анастасий и техният потомък Свети Аспарух, за едно неочаквано, но упорито търсено високо стъпало на нашата тематична синергитична разработка за просвещението ни в тайните на космогонията и на скритата Българска история и сакрална етносна памет и ни разкри една от фундаменталните и фатални новоепохални тайни на свещения Божи род Дуло и световната история !

Ще караме подред по неведомите Божии пътища в съпровод и в полет във висините с Божествената песен на Harry Styles – Sign of the Times ( Знак от времето=Знак от Иса и Богиня Мат) – пророчество за очакващите ни скоро Божествени промоции, и с летящите без крила Български жреци от Westlife    .   
 
image 
 
НЕВЕДОМИТЕ БОЖИИ ПЪТИЩА на=ПЪТИЩА на Богиня Мат Диана и Бог Ежуа 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 


 СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ В ИСТИНСКИТЕ Й ГРАНИЦИ

   
Имахме доброто първоначално намерение да публикуваме целия пост и върху него да направим коментари и разшифровки на многобройните документи с които да подкрепим изследването на прекрасния авторитетен изследовател 
shtaparov и ви демонстрираме всеприложението и действието на Свещеният шифър на Свещения Сътворенчески Божи Български език при съставянето и кодирането на топоними и имена по целия свят, и така започнахме, обаче в края на подложния пост Отгоре ни подкараха в друга посока и започнаха да ни разкриват удивителни тайни и ни диктуват голямо количество уникални фундаментални документи за които не остана место на работния обем на постинга, поради което се принудихме да се откажем от препубликуването на избраните вече пасажи от поста и се концентрираме върху новата информация.

Затова запознайте се сами подробно със статията за истинските граници на България 

http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/07/26/istinskite-granici-na-stara-velika-bylgariia.1284179
  
и ще продължим с коментар върху обобщаващите изводи и заключения на автора и една негова предизвикателна оферта в долния пасаж от края на поста.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Друга и то твърде силна подкрепа за казаното по-горе намираме в множеството данни за огромния брой на древните Българи,които не е имало как да се поберат върху онези мизерни територийки,които ни чертаят маркс-ленинските русофили и Българофоби. Дуклянския летописец,Баварския географ,арабските историци,хазарския каган Йосиф,византийския историк Лаоник Халкокондил и каменните надписи на нашите езически князе в един глас уверяват,че древните Българи са били огромен и безброен народ,който според византийския летописец някога бил най-големия и най-древния народ на земята! 
А този неизброим някога народ несъмнено е бил така голям,защото страната му е била с невиждани за географите и летописците размери,а не защото е била така нищожна,както обичат да я изобразяват поръчковите фалшификатори от анти-Българската школа!


След всичко това остава да се запитаме: до къде са стигали пределите на Стара Велика България тогава? Сега вече не е толкова трудно да се прецени това,като се вземат предвид изброените по-горе данни и се сумират териториите на споменатите девет каганата (девет Българии),които според Дуклянския летопис били подчинени на Българския княз по времето на император Крис (Хриз) към края на V и нач. на VI в.

Съгласно това,границите на Стара Велика България към 497-498 г. след Христа ще да са изглеждали приблизително така: 

image
  
Тази карта на България е в състояние да вземе дъха на всеки човек,бил той учен или не. Но тя е пряк резултат от строгото съблюдаване на онези исторически и археологически данни,с които до момента разполагаме.
Картата показва,че след загубата на Персия (2 млн.кв.км) през 488 г. Българската империя е имала около 21 млн.кв. км площ, преди отново да започне да се разпада, и се е простирала не на пословичните "три морета",а на цели четири океана и още тринайсет морета! 
Виждаме как резултатите от нашето проучване показаха,че границите на Стара Велика България преди 1500 години са изглеждали именно така. 

И сега на края следва офертата:
 
Но ако някой може да представи по – силни аргументи и по – надеждни научни данни,с които да опровергае това: нека заповяда! 


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Първо дълбок поклон и уважение за прекрасния ти над – академичен труд, Приятелю !

Поклон!  
 
Но веднага сме длъжни да направим следното опровержение и заявление! 

Ти доказваш напълно фактологически и безспорно, че  

"През 488 г. Българската империя е имала около 21 млн.кв. км площ, преди отново да започне да се разпада, и се е  простирала не на пословичните "три морета", а на цели    четири океана и още тринайсет морета! 
Виждаме как резултатите от нашето проучване показаха,че границите на  Стара Велика България преди 1500 години са изглеждали именно така."
 
Веднага следва и прокламация ти,че 

ко някой може да представи по-силни аргументи и по-надеждни научни данни,с които да опровергае това: нека заповяда!" ,

като ние заявяваме и декларираме, че ще опровергаем категоричните ти заключителни обобщения, като ги продължим и развием аргументирано с безспорни документи и доказателства, както ни каниш!   

–––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––

Приятели сме с тебе и ти отлично си просветен от блога ни  http://bezistena.blog.bg, в който с безброй автентични легализирани от Боговете ни и разсекретени от екипът ни свръхсекретни документи доказваме постоянно, че за времето от 33 г.сл.Хр. до 518 г Българите чрез Свещената Българска империя са владяли не само тия територии от обобщаващата карта от прекрасната ти аналитично – дидактична статия, но са владяли целия свят на всички континети на 100 %, което е най – ревностно и старателно скриваната тайна и истина на Новата епоха – престъпление извършвано с пермантен геноцид и тотална цензура над  Българите вече 1500 години!   

Просто твоето изследване до този момент е стигнало едва до публикуваните от тебе скромни граници на България, поради което ние те насърчаваме с Любов и помощ от нас с реална синергитична и окултна информационна връзка, да захвърлиш всички внушавани ни комплекси за грандоманщина и научна шовистична фантастика на независимите Български исторически изследователи, и да продължиш с ускорени темпове към тогавашните реални граници на Свещената Българска империя (фалшифицирана след 1000  години като "римска империя"), които граници са обхващали цялата Земя от край до край! 

Умишлено не казваме "цялото земно кълбо", защото все повече документи ще излизат и ще втрещяват на прима виста и след това ще възхищават хората, че Земята не е кълбо, както ни будалкаха до сега учените – материалисти, ами е плоска!  
       
image
+
image


Ето синтезираната карта на Свещената Българска империя от 33 г до 518 г, създадена от Кан и Цар или Канас Авитохол (33 г – 333 г), от неговия син Кан и Цар или Канас Ирник  (303 – 453), който е и Кан и Цар Атила, и синът на  Атила, който начално ви представяме само като анонимния Ган (Кан,Жрец) на Богиня Матара и Исуз от Тракия (453 – 518)     

В нашия блог с парола на търсачаката на Гугъл "безистена  и Кан Авитохол" , "безистена и Ирник/Атила", ще откриете изобилна информация за тия Български владетели от Именника на Българските Канове и Царе, а сега само насочващи данни за тях:    

Кан и Цар Авитохол е Павел, първородният син на Исус и Мария Магдалена (33 – 333), който е и всички т.нар. "Римски императори " от Нерон до Диоклециан, който е    култовият Сеяч от култовата свръхсекретна и най – важна новозаветна притча за Семето и Сеяча, посял Божието феноменно гетнетично семе на рода Дуло от феноменни потомци на Исус и Мария Магдалена сред всички племена по света за този дълъг период на земния си живот от 300 години, и присъединил ги всички към Свещената Българска  империя, през 333 г преминава в светейшо служение като Свети Павел, реален и рационален Шеф на небесното светейшество и на всички светове и на транс –  пространствената и транс – времевата Свещена Българска империя!    

Титлата му Кан означава Жрец, свръхестествен Божи потомък и служител сред Българите на Земята. 
Комбинацията от свръхестесвената феноменна жреческа духовна титла Кан и административната управленческа титла Цар дава висшия императорски титул Кайсер, Кесар.   

КАН И ЦАР=КАНЦАР=Кансар=Кесар=Кайсер – Император    

Другата му регистрирана титла Канас, Канес, Княз – указва Божествения му произход от Господ Бог Отец Исус :    

КАНАС=КАНЕС=КНЯЗ=КАН СА=КАН ЕС=КЯН З=Кан (Жрец) на/от Иса     ––

подкрепен с толкова мистериозната и дъвкана титла Канас Ювиги  – 
 
КАНАС ЮВИГИ=КАН ИСА ВИЮГ=КАН ВИЮГ ИСА=Кан (Жрец) на Бог Иса 

Синът на Павел и внук на Исус и Мария Магдалена – Кан Ирник от Именника на Българските Канове е толкова фалшифицираният и мразен и охулван от перманентните заговорници срещу Българите – Кан Атила (303 – 453) живял точно на половината на годините (150) на баща си Павел и преминал в небесно светейшо служение при него и при баба си Мария Магдалена и Дядо си Исус като Свети Николай Чудотоворец, Свети Патрик, Санта Никалъс – Санта Клаус, имплантиран в Българския фолклор като Дядо Мраз

– справка с парола "безистена и Атила" , " безистена и Свети Никола" и конкретно поста: 

Централният архив Акаши в Ямбол разсекрети поредната тайна на Св. Николай Чудотворец (Кан Ирник,Кан Атила), който троши и лепи Душите да звънят.

http://bezistena.blog.bg/history/2017/04/18/centralniiat-arhiv-akashi-v-iambol-razsekreti-porednata-tain.1522605 

Още по – дълбоко зашифрован и засекретен е синът на Кан и Цар /Император Атила, който е разчленен на три отделни регистрирани в Именника независими исторически личности –  Български Канове, чиито имена и характеристики в документа са съответно   

1.Гостун, наместникът бидейки, 2 години.  Родът му Ерми, а годината му докс твирем.   

2.Курт 60 години държа.  Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.   

3.Безмер 3 години.  А родът на този Дуло, а годината му шегор вечем.     

Ето пълната сборна характеристика от титулните жречески индекси на пра – внукът на Исус и Мария Магдалена :     

ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР= 
Ган (Кан,Жрец) на Богиня Диана Мария и Кристоз=
Ган (Кан,Жрец) на Богиня Матара и Исуз от Тракия   

Фриволните тълкувания от непосветените изследователи на странните и звучащи по ориенталско – тюркски съприружителни индексни термини като докс твирем и шегор вечем въобще не са месеци или години на възшествие и на управление както ги представят, а са херметична словесна атрибутика която отново показва по друг интердисциплинарен кодировъчен анаграмен канал Божествения жречески произход и статут на сина на Кан Атила, внук на Кан Павел и пра – внук на Исус и Мария Магдалена :   

ДОКС ТВИРЕМ=Кан (Жрец) на Иса и Богиня Матара Диана    

ДОКС ТВИРЕМ=Бог Иса от Дракия/Тракия и Мария   

ДОКС ТВИРЕМ=Бог Иса Дракона и Мария –  
тази анаграмна разшифровка указва хералдическия херметичен животински рептилски символ от Древно – Българския календар на Българския жречески род Дуло, състоящ се от 12 синонима на Змия и Змей: 

image

Ел, Змия, Змей, Ламя, Слав, Дракон, Вер, Хидра, Хала,Кала,Гала,Селен 

ШЕГОР ВЕЧЕМ=Ган (Кан,Жрец) на Бог Ешуш и Мария    

ШЕГОР ВЕЧЕМ=ШЕГОР ВЕТШЕМ=Ган (Кан,Жрец) на Ешуш и Богиня Матара     


Нека сега да съберем фиксираните от хрониката на Именника години на управление на разчленения син на Кан Атила и потърсим местото му и в официалните екзотерични, и в езотеричните кодирани хроники и документи и известните исторически личности от него време:     

Гостун –   2 години 
Курт –    60 години   +
Безмер – 3 години  
–––––––––––––––   
Гостун + Курт + Безмер=65 години      

Този документ ни указва, че синът на Кан Ирник/Кан Атила е управлявал 65 години, започвайки от 453 година – годината на смъртта (възшествието в Божия свят) на Кан    Атила и приключвайки по някаква причина владетелския си период през 518 година.       

Нека направим сега справка за новопоявилият се сега чрез нас в публичното пространство син на Атила, внук на Авитохол и правнук на Исус и Мария Магдалена, из познатите ни хронологически исторически документи за Българите по това време – 518 година. 

Правим справка и се ровим из официална история на Българите, ама колкото и да ровим из официалните документи, спорез тях по това време Българите нямат още никаква работа на Балканите и Тракия и както ги описват византийските хронисти и византиолозите, които са нашите най – върли врагове и душмани, и които поради тази причина би следвало най – много да лъжат за нас и крият нашата история, но по чиито "верни и    правдиви" документи абсолютно и абсурдно нелогически, е съставена официалната Българска история до сега, би следвало по това време в началото на 6 век дивите и безкултурни Българи – чаргари да пасат конете си из дивите степи на Азия, да ядат сурово месо и се размножават яздейки конете си, да произнасят все още нечленоразделни животински звуци на маймуно подобни примати като кривокраки и нискочели косманти монголоиди, да разбойничат като скитащи бандити из другите племена, да живеят в землянки със скотовете и да гледат по звездите от дупките на юртите си и учат висшата астрология и астрономия по тях, с която са познати по него време по целия свят... ,и други официални абсурдни оксиморонни идиотски характеристики за Българите, с които ни обучаваха и продължават да ни обучават вече век и половина от Освобождението ни досега юдео – византийците Иречек и Васил Златарски и цялата им анти – българска официална историческа школа, която властва и до сега в БАН и официалната историческа наука в България!      

Тъй ни будалкаха досега юдео – византийските изродени българи, от които е управленческата аристокрация на византийците, които тотално крадяха историята ни и си я преписваха и ни пробутваха на нас абсурдни фалшификати, обаче ние отдавна вече въобще не им вярваме на нищо и само ползваме техните фалшиви исторически документи за да извличаме от тях с помощта на Свещения шифър и под  диктовка на самите участници от тогавашните драматични събития – нашите пресвяти и премъдри феноменни Предци, от  тогава до сега реални и рационални действащи светии,    необходимата ни имплантирана в тях информация за Българите.   

И ето какво драматично и възлово събитие откриваме не за този период, ами точно за тази конкретна възлова година:    

През 518 година вечерта на 9 срещу 10 юли византийският император Анастасий I – смел и силен могъщ войн и владетел, мъжага и боец и въобще не му пукащ от страшните врагове на Византия и от нищо друго, взел че по време на разразилата се силна буря навън не само се напикал от страх в двореца, и не само се посрал от страх, ами взел че направо и умрял от страх, за срам на гордата и могъща византийска имперска династия Флавии!    
Викал, пискал цяла нощ от страх и ужас и напикан и насран, обаче началникът на личната му гвардия и охрана и негов братовчед Флавий Юстин, който по длъжностна характеристика на работното му място бил длъжен да стои и бди непрестанно ден и нощ край него с гвардейците си и да му се притичва на помощ само като кимне с глава и като кихне дори, нея страшна нощ що тъй Юстин и петдесетте гвардейци не били чули и не разбрали нищо! 

Умрял от страх най – позорно насраният император, и нали щото според официалните документи и версия на историците византиолозите си нямал никакви наследници – чудна работа за този прочут велик византийски император, мъжкар и красавец и задължително отличен познавач на жените и всички техни екстри, висшата от които е детераждането, как тъй не си е направил няколко дузини наследници за мъжко удоволствие и наследствено неотменимо династично задължение за продължение на рода – наистина много не само чудна, ами направо не за вярване работа, и поради тази причина Флавий Юстин, който за несправяне с основната му задача на личен бодигард на императора би следвало веднага да бъде съден и линчуван от имперския съд, пък точно напротив официалната логика, той си рекъл на другия ден след погребението на Анастасий I, я що не взема аз да стана император – и взел че станал император като Флавий Юстин I .
    
Невероятно и абсолютно неправдоподобно звучи цялата история с посрания и умрял от страх византийски император Анастасий, нали? 

Че то сега примерно в САЩ при тези страшни урагани и апокалипсиси по същата тази свръхакадемична историческа византийска логика Тръмп трябваше няколко пъти да се е наакал и да е умрял от шубе! 
  
ДА УМРЕ ОТ ШУБЕ без=без Богиня Матара Диана и Ешуа  

Тръмп трябваше няколко пъти да се е наакал и да е умрял от шубе, колкото и огнената му съпруга Мелани да се е натискала в него в леглото без нощница, пък точно обратно на това той не крие въобще, че тия природни страхотии и енергии са се отразили положително на мачовските му брачни задължения за продължение на президентската династия, пък и още повече се дуе и пъне срещу руснаците и сев.корейците и не престава да праща нови войски и техника на Балканите и най – много и най – специални в България и най – много в американските бази около Ямбол –– 

image

което е уникален тактически и стратегически прецедент, какъвто няма никъде другаде по света, от струпване на няколко възлови бази на САЩ около едно нищо и никакво градче, като Тръмп се прави, че ние не знаем (въпреки че знае отлично,че ние знаем!) защо идват американците в България, в Безмер, в Ново село и в секретното поделение в Кабиле  – всички все на по няколко километра (както и малко по – далечната база в Айтос) от Ямбол и Командният център на Време – пространствения континиум на планетата ни – Безистена, и светилищния енергиен център на света Кабиле!          

Абсолютно невероятно и абсолютно неправдоподобно и  смехотворно звучи цялата история с посрания и умрял от страх император Анастасий I, която ви разказахме като   гротесков филм на ужасите и не ни прилича като сериозни историци с претенции за първоинстанционна институция, обаче това е абсолютната официална версия за смъртта на Анатасий I и възкачването на трона на Юстин I, с която прикриват злодейския преврат, официална версия записана черно на бяло и преподавана и документирана в официалната история на Византия и на света, като византийските историци само са спестили позорящата ги измислица за попикаване и посиране на уж техния император !     

В редица наши публикации обаче ние сме ви разкрили каква е истината за смъртта на император Анастасий I, както и че той не е никакъв византийски император, защото до този момент никаква Византия не е същестувала в правния и в реалния свят, а той е праведен и свят Първожрец Кан и Цар – Кайсер, Кесар – Император, на Свещената Българска  империя, и като тъкъв задължително е Българин от жреческата Българска династия Дуло от феноменни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена през първосвещената златна родова генеалогия на техния син Павел и внука им Атила!   

На 9 вечерта срещу 10 юли 518 година началникът на личната му гвардейска охрана Флавий Юстин заедно със съзаклятници и килъри от изродените българо – юдейски династични издънки на Дуло, убива братовчед си Флавий Анастасий и извършва кървав въоръжен преврат, започвайки преследването и геноцидното изтребление до 99 коляно на праведните си и святи родственици от Дуло, като с този акт и злодейски събития и процеси установява военната диктатура на юдео – византийската хунта, с което започва адовото  съществуване на най – мерзкото на света въобще формирование и институция Византия, и дълбоко и старателно укриваното до сега първо византийско робство над    Българите и България (518 – 681) !     

Още информация за Българския император Анастасий и злодея Юстин вижте в статиите ни    

9 /10 юли 2017 г –– 1499 години от убийството на  Българския Първожрец и Император Анастасий I и началото на първото византийско робство на България (518 – 681)
http://bezistena.blog.bg/history/2017/07/09/9-10-iuli-2017-g-1499-godini-ot-ubiistvoto-na-bylgarskiia-   py.1556052       
 
Най–новият Свети Саможертвеник и Мъченик майор Георги Анастасов,пра...правнук на Император Анастасий I от Дуло
http://bezistena.blog.bg/history/2017/10/03/.1551384 

След направената документа справка установихме, че през  518 година, както и през близките околни години, единственото и най – възлово драматично  епохално събитие по изконните Български земи в сегашна България, е убийството на Българския император Анастасий I, който е от рода Флавии, което име е едно от многото херметични конспиративни имена на Българския род Дуло, защото родът Флавии е Български династичен род по името на основанелят му – Флавий, Флави, който обаче по силата    на правилата на Свещения шифър веднага се пренарежда анаграмно на едно много познато ни и скъпо за нас име – Павел, който е дядото на търсения от нас разчленен Български Кан и Цар – Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия или Кан/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години!     

ФЛАВИЙ=ФЛАВИИ=ФЛАВИ=ФАВИЛ=Павил=Павел    

Хронологията и истинността на Именникът на Българските Канове и Царе, който е свръхсекретният досега най –  древен официален новоепохален документ за скритата    Българска история, са безапелационни точни и категорични:     

Тримата мистериозни Български владетели Гостун, Курт и Безмер са Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия, или Кан/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години и познат под официалното историческо име и фалшифициран исторически образ и персонаж като византийския император Анастасий I.    

ТРИМА МИСТЕРИОЗНИ ВЛАДЕТЕЛИ от/на=ВЛАДЕТЕЛИ от/на Исуз и Диана Матара Мария 

image

Ще ви покажем едно уникално топографско топонимно послание – свръхсекретен документ, който е съставен от имената на "тримата" разконспирирани Канове Гостун, Курт и Безмер, които са дадени в анаграмен режим за имена на три първосвещени висши сакрални светилищни обекта около Ямбол, които са построени в географско раположение в абсолютно правия свързващ ги енергиен лъч!
 
Първият светилищен обект е голяма могилна пирамидална изкуствена конструкция в северната част на село Кабиле с име Таушан тепе (тепе=светилище), около което възниква селището на Ямболските жреци, обслужващи и опериращи на светилищния комплекс Зайчи връх,носещ същото име Таушан тепе, като с това свещено име е кръстено и първото име на село Кабиле – Таушан тепе.

ТЕПЕ=ТЕ ПЕ=Диана Богиня – 
изкуствено мегалитно пирамидално скално светилище от могилен тип
  
Тепето (могилата) Таушан е още и Таусан и разсекретена ни указва: 
 
ТАУШАН=ТАУСАН=Диана и Иса  
 

Вторият светилищен комплекс и обект от нашия топографски документ е Курт Кая – невисок скалист хълм на половин километър западно от Ямбол, където през 20 век възникват лозята и вилната зона на града. 
В западната му най – висока част има зикуратен скален мегалитен светилищен комплекс – Курт Кая, по което име е кръстен целия хълм.

ЗИКУРАТ=ИЗУ ТРАК=Иза от Тракия - 
мултифункционални енергийни светилищни комплекси, стъпаловидни пирамиди, строени от Жреците - Българи на Исус от Тракия по целия свят 

ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА=Иза от Тракия и Богиня Мадара 

Официалното обяснение на името на зикуратната пирамида Курт Кая е Вълча скала, от курт – вълк и от кая – скала, преполагаем турцизъм. 
 
ТУРЦИЗМИ=ТУРТСИЗМИ=Исуз и Матара Диана –
удивителен свещен свръхсекретен Български жречески лингва сейф за съхранение на сакралната Българска родова история и памет с характерно ориенталско звучене, легендаризиран за оцеляване и преодоляване на цензурата като турски думи и изрази

Ние знаем доказано от нашите статии, че името и формулировката кая не се дава на каква да е случайна скала, а само на възлови изкуствено построени скални светилищни скали и комплекси, какъвто е култовият светилищен комплекс Дар Кая на река Тунджа преди напускането ѝ на Българската територия и преминаването ѝ през Турция, и от който идва името на Райската земя ––  Дар Кая = Дракая – Дракия – Тракия, и за затриването на който каскаден светилищен комплекс черно – психотрониците на заговорниците срещу Българите под егидата на колегата ни инж.– но "хидро инженер" №1 на България – Ахмет Доган, драпат от 30 – ина години да го потопят под водите на проектиран абсолютно немотивиран и безполезен за България язовир.

В случая топонимът Курт Кая е секретния сейф за името на мистериозен Български Жрец/Кан Курт  
   
КУРТ КАЯ=КУРТ КАЯ + Н (кодировъчен назал)=КУРТ КАЯН=КАЯН КУРТ=Кан Курт

На 3 – 4 километра югозападна посока по енергийния лъч е и светилищният комплекс от няколко могили една до друга сега в източния край/начало на село Безмер с авиобазата на САЩ, определяна сега от самите американци като най – важната стратегическа база на САЩ в Европа и света – ако не знаехме защо, щяхме да запитаме защо ли?  
 
Комбинацията от така подредените три светилищни комплекса и топонимните им индексации дава точно заложената в Именника информация за "тримата Канове" Гостун, Курт и Безмер:  

ТАУШАН + КУРТ КАЯ + БЕЗМЕР=
КАЯ ШТАН КУРТ БЕЗМЕР=КАСТАН КУРТ БЕЗМЕР=Костун Курт Безмер=Гостун Курт Безмер – 
трима нарочени за отделни Канове, които обаче разсекретихме като десинкретизирания и разчленен на три образ на Кана/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия, или Кана/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, когото разконспирирахме като Българския Кан и Цар Император и Великомъченик Анастасий I, изгорен жив след жестоки мъчения от родственикът му Флавий Юстин в огъня на опожарения Първожречески светилищен комплекс, храм и дворец Безистена в Ямбол и от него момент преминал веднага в светейши режим като Свети Флавий Анастасий във висш светейши триумвират до сега с баща си Свети Атила и дядо си Свети Павел.

ТАУШАН + КУРТ КАЯ + БЕЗМЕР=
КАЯ  ШТАН  КУРТ  БЕЗМЕР=
КАСТАН  КУРТ  БЕЗМЕР=
Гостун Курт Безмер=
Костун Курт Безмер=
Кан на Богиня Диана Мария и Кристоз=
Кан на Богиня Мадара и Исуз от Тракия


СВЕТЕЙШИ ТРИУМВИРАТ=ТРИУМВИРАТ на Богиня Диана и Исуш 

СВЕТЕЙШИ ТРИУМВИРАТ=ТРИУМВИРАТ от ВЕСИШТЕНА=ТРИУМВИРАТ от БЕЗИСТЕНА 

СВЕТЕЙШИ ТРИУМВИРАТ=Друиди на Бог Исуш и Богиня Матара 
 
СВЕТЕЙШИ ТРИУМВИРАТ=Друиди Светии на Ешуа и Богиня Матара – 
феноменен свещен новоепохален триумвират от синът Павел, внукът Атила и правнукът Анастасий на Исус и Мария Магдалена, който триумвират създаде и управляваше Свещената Българска империя до 518 година в режим на феноменни жреци на Земята, а след 518 година вече като свръхестествени Светии в режим стелт продължават да управляват и движат Империята и света според долната карта и документите от разсекретеното име на Свещената Българска империя : 
 
image


СВЕЩЕНА БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ на=на Българи Кан (Жреци) от Сина на Бог Исуш и Богиня Матара  – 
световна империя на Българските жреци от генеалогията на Първожреца Павел, синът на Исус и Мария Магдалена

SACRED BULGARIAN IMPERIA на=на Българи от Бог Иса от Тракия и Мария

SACRED BULGARIAN IMPERIA на=на Българи Кан (Жреци) от Рода на Бог Иса и Мария


Сакралната херметична етимология на официалния жречески индекс на  Анастасий I  е:  

АНАСТАСИЙ=ТАЙАН ИСАС=Диана и Исус

АНАСТАСИЙ=ТАЙАН ИСАС=Дионисис 

Синът на Анастасий, който е продължител на първосвещената  златна линия на Божия жречески род Дуло на Исус и Мария Магдалена, е цел № 1 за унищожение от килърите на Юстин след убийството на баща им Анастасий, но верни на императора посветени от жреческата му свита под егидата на Светейши отряд на Свети Павел и Свети Николай Чудотворец го спасяват от преследвачите му и забягват в политическо изгнание на Запад в сегашните земи на Франция/Francorum, които по него време са изконна провинция на Свещената Българска империя, където веднага създават прословутото дълбоко скривано до сега феноменно кралство със свръх естествени духовни и материални постижения на мистериозните Меровинги, Първожрец и Цар на което става спасеният син на Анастасий – Кловис Меровинг.
  
МЕРОВИНГ=ВОГИН МЕР=Богиня Мария – Богиня Мария Магдалена

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Кан (Жрец) на Бог Иса Ел (Змей) и Богиня Мария  

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Болг (Българин) Кан (Жрец) на Бог Иса и Мария  
 
МИСТЕРИОЗНИ МЕРОВИНГИ=Ган (Кан, Жреци) от Исуз и Богиня Матара Мария 
 
FRANCORUM=Франки на Мария=Фарки на Мария=Фрики на Мария=Барки на Мария – 
Българи на Мария Магдалена

Кловис Меровинг, синът на първожреца и цар – Император Анастасий Първи, е пра...прадядото на последния меровингов крал Дакобер, убит при кървав преврат от майордома му през 679 година, подкупен от юдео – византийците, който Дакобер пък е бащата на меровинговия принц Сихибер, който през 681 с армия от 2 милиона Българи тръгва от Франкорум (Франция) на изток и освобождава България от първото старателно скривано от историците досега византийско робство, продължило от 518 до 681 г.

Първожрецът Дакобер е Кан КобрадКубрат, а Сихибер е Исберих, Исперих, Кан Аспарух. 
 
ДАКОБЕР=КОЕБРАД=КОБРАД=Кубрад=Кубрат 

СИХИБЕР=ИСБЕРИХ=Исперих=Аспарух

image
Кан и Свети Аспарух, сияйният и Божествено красив висок синеок русо – кестеняв бял и свръх феноменен и свръхинтелигентен европеид, със свещеният изконен герб с трите лъва (трите новоепохални деца на Исус и Мария Магдалена – герб на древния Ямбол и на управляващия от него Българското царство негов генетичен потомък и Владетел и Първожрец и Цар на България Иван Шишман)  генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена, продължителят на първосвещения Божи род Дуло, от който сме ние с вас, позналите се Българи!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще спрем дотука за да си поемете дъх и проумеете огнената информация от поредните разсекретени документи за сакралната Българска история, да сравните и стиковате по различни независими интердисциплинарни канали фактите, аргументите и документите представени от нас с вашите познания и необяснимите и абсурдно противоречащи си до сега официални исторически документи и митове за Българите и Византия, и да ви насърчим да разчупвате вековни неверни парадигми, канони и постулирани за истинни отровни академични изворови източници и исторически фалшификации и лъжи за Българите и световната история, която цялата истинска история е изградена от Българите върху изцяло Българската свещена история!
 
 
ОГНЕНА ИНФОРМАЦИЯ за=ОГНЕНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Гена на Иса и Богиня Матара  

ЗА ДА СИ ПОЕМЕТЕ ДЪХ от=ДЪХ от Исуз и Богиня Мат Диана  

image

ЗА ДА СИ ПОЕМЕТЕ ДЪХ от=от Духа на Исуз и Богиня Мат Диана – Святият Божи Дух, Дух Святи

Благословен и Боговдъхновяван феноменен Божествен потомък от феноменния жречески род Дуло си, Приятелю Ангеле!

Потвърдихме с Любов удивителните ти разкрития и опровергахме с Любов скромността на твоите великолепни и верни начални и етапни изследвания, според които в този период Българското царство е владяло почти цяла Европа и повече от половината Азия, като доказахме с категорични документи, че Българското царство, което е било Империя, е владяла цяла Европ, цяла Азия, цяла Африка, Америка и въобще целия свят, като с Любов те насърчаваме да продължаваме заедно във феноменен жречески синергитичен екип да възстановяваме по различни интердисциплинарни канали цялата карта на Свещената Българска империя, за да възстановим изконните граници на нашата Империя – които са целият свят, за да възстановим както Боговете ни са ни обещали Божието царство на Земята чрез Свещената Българска империя по законите на Любовта, Братството и Мира, управлявана с Любов от нас – феноменните праведни и святи Българи от Всемирното Бяло Братство!  

ВСЕМИРНОТО БЯЛО БРАТСТВО=Братя от Бог Исус и Богиня Матара Диана – 
нашата легализирана родова Божествена характеристика и картбланш 

КАРТБЛАНШ от=от Диана и Ешуа Бълкарина

КАРТБЛАНШ на=на Бълкари на Диана и Ешуа 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И понеже с високопросветения ни Приятел и голям Български Дух – блогера shtaparov – Ангел Щапаров, имаме постоянна дълбока трайна и динамична синергитична и духовна окултна връзка, ви предлагаме още един негов постинг по култовата ни тема – цивилизационната мисия и величие на Българите за култивирането на всички народи и племена по света!

БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА

http://shtaparov.blog.bg/politika/2018/08/01/bylgarite-koito-osnovaha-veneciia-i-dadoha-ime-na-venecuela.1620292?reply=5139265

– препоръчваме ви настоятелно да видите и коментарния форум на постинга с много полезна информация и компетентни становища и уникални документи от истинските Български неказионни изследователи, стимулирани и активирани от най – отявленият и яростен антибългарин и българо – немски мелез – безродник в блог.бг, бълващ всякаква черноенергийна мръсотия връз свещения Божи Български народ, с която мощна бомба със закъснител зарежда така неспасяемо кармата си, че ни хвърля в жал към нещастната му душа и ни ангажира да се молим за спасението ѝ.

МОЩНА БОМБА от=МОШТНА БОМБА от=
от Бог Ешуа и Богиня Диана МаМа =
от Бог Ешуа и Богиня Диана Мария Магдалена      
 
С гордост цитираме поредната му мерзка хула към Щапаров и екипа ни като висш аргумент, критерий и атестация за информационно – историческата ни стойност и мощ и истинност на документите ни, резонно и обяснимо генериращи към нас тази бясна омраза и ненавист на отявлените и вече непрекриващи се душмани на Българите : 

ОМРАЗА към=към Иза и Мария 

БЯСНА ОМРАЗА към народа на=към народа на Бог Исуз и Мария  

НЕНАВИСТ към народа на=към народа на Бог Иса и Диана 


37.
 germantiger - ... 
03.08.2018 17:52


палячо - ти си образец
когато твоите постинги се появят,
аз знам, че българите осъзнават глупостта на всеки следващ,
единствено безистена е над теб в лудостта си

... и още мръсотия връз нас със стойност на висококвалитетни безплатни рекламни дитирамби за екипа ни:

ДИТИРАМБИ за=за Богиня Матара Диана 

39. germantiger - ...
03.08.2018 18:06

и така - питам двама ви - ЩАПАРОВ и отделно ДИДАНОВ
коментирайте този цитат от БЕЗИСТЕНА

Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история

- интересно ми е как необикновения щапаров ще обясни цитата и от друга страна как научния диданов ще го стори

- разбира се, вие мож е да НЕ приемете въпроса, както така удобно ИЗБЯГАТЕ от коментар на една откровена глупост

- избора е дали да си честен пред истината или да не коментираш простотията на великобългарин гаврещ история като безистена

кое от двете?

–––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––

Насочваме вниманието ви и към нашия коментар в постинга:

25. bezistena - 
02.08.2018 19:57 

Поздрави, високопосветени и Боговдъхновен изледователю!
Разплита се омотаното кълбо на фалшифицираната Българска история, от която е построена цялата човешка история, и краят му не се вижда!

Никакви заговорници срещу Българите и тъмни и черни анти – Български сили и душмани наши не могат да спрат излизането на Истината за Божествените феноменни Българи, които сме духовният интелектуален творчески прогресивен и управленчески елити и аристокрация на всички народи не само в Европа, но и по целия свят, а пресвятите ни Деди са основателите и строителите на всички култури и цивилизации в човешката история, и за което те в извечния си свръхестествен светейши статут ни просвещават в техния наш блог!

Да ударим накрая върху прекрасния ти изследователски труд, Приятелю, и печата от канцеларията на последната и висша атестационна институция – Божествената, с който акт и санкция с помощта на Свещения шифър установяваме безапелационно Българския цивизационен произход, фундамент, надстройка и построение и етногенезис, върху обследвания регион в Европа!

ВЕНЕТИ=ВЕ ТИЕН=Богиня Диана

ВЕНЕЦИЯ=ВЕНЕТСИЯ=Богиня Диана и Иса 

СЛОВЕНЦИ=СЛОВЕНТСИ=СЛОВ ТЕН ИСИ=Слав (Змей) Диана и Иса – 

тракийско племе, чийто аристократичен жречески феноменен елит е от Българи от рода Дуло, съставен само от генетични потомци на Българските Богове Творци и Демиурзи на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, чиято херметчна хералдическа символика е рептилско – змейската животинска календарна символика на Боговете Демиурзи.

Хуните са малобройни екипи от феноменни жреци и техните психо – енергитични свити – лечители, пророци и ясновидци, певци и музиканти, естрасенси, строителии оператори на свръхтехнологичните мегалитни светилищни мултифунционални съоръжения за творене на тях на духовни и материални блага и чудотворства за хората, тръгващи от България на Балканите и първосвещения първопрестолен имперски град Ямбол за инспекция и кадрова профилактика на европейските и азиатските провинции на Свещената Българска империя (33 – 518), и корегиращи и възстановяващи законите на Любовта, Братството и мира, които властват в Свещената Българска Империя и по които Българските Канове=Първожреци и Императори, управляват цялата Империя – целия свят, и всички племена, с които тя е заселена, които всички са бивши нефеноменни нискокултурни тракийски племена, зачислени на Българите за цивилизоването им!

ХУН=КУН=Кан – 
жрец на скално мегалитно светилище, по името на скални светилища – Кая=скала, но специална светилищна скала

КАЯ + Н (кодировъчен назал)=КАЯН=Кан – 
Жрец на скално светилище

–– още информация за Атила (303 – 453) , пресвятият Първожрец на Хуни=Куни – те, който е синът на Кан Авитохол (33 – 333) и живял на половината на неговите 300 години, и който е херметизиран в конфиденциалните Български жречески родови и исторически анали и архиви като Кан Ирник (живял 150 години), а в нашите статии ние ви разсекретихме, че той още е и истинският Свети Николай Чудотворец, и Свети Патрик, и Санта Никалъс, херметизиран в народния фолклорен сакралитет като Санта Клаус/Дядо Коледа и Дядо Мраз ..., и затова Пресвятият Български Първожрец и Император Атила е сатанизиран и фалшифициран от перманентните заговорници срещу Българите като чудовищният образ на монголоида Атила, който освен епохалните престъпления срещу европейските народи, според официализираните документи бил изял и шестима свои сина, ще намерите в блога ни с парола на търсачката "безистена и Атила", "безистена и Свети Николай Чудотворец", и примерно в постинга ни 

"Чудото на Свети Николай Чудотворец, който накара Кан Ирник,Кан Атила,Свети Патрик,Санта Никалъс,Санта Клаус, Дядо Коледа и Дядо Мраз, да разкрият тайната си!"
http://bezistena/history/2017/12/09/chudoto-na-sveti-nikolai-chudotvorec-koito-nakara-kan-irnik-.1581947 

–––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––– 

Към този коментар ще добавим още и няколко разсекретени документи за латинските наименования на Българите по тези места, които намираме във файла:

image

 
TERRA VENETОRUM=TERRA (земя) на Богиня Матара

TERRA VENEDОRUM=TERRA (земя) на Богиня Мадара

WINDISCH MARC=
Кан (Жреци) на Богиня Диана Мария и Ешуа=
Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ешуа 

И тайната на толкова дъвканото и оспорвано име Склаветис:

СКЛАВЕТИС=Кан (Жреци) от Дуло на Бог Исус

–––––––––––––––––––––––––––

Накрая сме длъжни да дадем документален аргументиран отговор на запитването на заглавието на стартовия постинг 

ИМА ЛИ ВЪНШЕН НАТИСК ДА КРИЕМ ДРЕВНАТА НИ ИСТОРИЯ? 

Неутралната формулировка "външен натиск" крие многовековен перманентен геноцид над Българите и тотална свирепа цензура върху родовата ни памет и истинска история и фалшифицирането им от участниците във "външния натиск", които са и титулярите на израза:

ВЪНШЕН НАТИСК от/върху=от/върху Кан (Жреци) от Богиня Диана и Исуш – 

многовековният перманентен геноцид над Българите и тоталната свирепа цензура на историята ни, са дело на генетични потомци на Исус и Мария Магдалена от изродени кланове на Техния жречески род Дуло, роден постсътворенчески и отрасъл и селектиран на първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол, преследващи родствениците си от Дуло, съхранили чистотата и святостта си

ВЪНШЕН НАТИСК от/върху=от/върху Кан (Жреци) от БЕЗИСТЕНА

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistenа и shtaparov и Свети Павел, Свети Атила и Свети Анастасий и техния потомък Свети Аспарух, с неоценимата помощ на съекипничката ни инж. Ирина Дунчева, която по баща е Анастасова и е генетична потомка на Кан и Цар Император Анастасий Първи, от който е и целият ни екип и много от вас, които проумявате документите им и познавате в тях Боговете ни, и по Божествено стечение на обстоятелствата и Божествена висша подредба и сценарий и генно – инженерен план и график съвсем неслучайно е моя Любима съпруга!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!Гласувай:
4
0


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
31.07.2019 01:35
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 5141962
Постинги: 1549
Коментари: 2888
Гласове: 30978
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!