Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2020 00:45 - За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4774 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 25.01.2020 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В публицистичното форумно пространство се появи поредната изследователска разработка на Български лингва – археолози за произхода и значението на култовата Българска високоразрядна дума с догадаем сакрален характер Дава с автор Тодор Карапетков – блогерът vled.

Предлагаме 
на вниманието ви копипейст на публикацията за нейното популяризиране и по – голяма яснота за последващия ни коментарен анализ:

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Какво означава тракийската дума ДАВА
http://vled.blog.bg/history/2020/01/20/kakvo-oznachava-trakiiskata-duma-dava.1692889
 
Думата се среща в много топоними - (Да̀усда̀ва, Дѐцидава,  ЍтадаваЗѝснудаваКа̀пидаваКу̀мидава Ма̀вродава, Па̀тридава и др.)

Българските езиковеди, специалисти по тракийски език приемат, че думата ДА̀ВА означава ГРАД. Аргументират се с това, че тракийското име на днешен Пловдив - Пулпудева съдържа частицата ДЕВА, което може да се приеме, че е почти същото като ДАВА.

Почти, ама не съвсем.

Ето какво пише Дуриданов и от къде започва стъкмистиката:
„Значението на думата DAVA, DEVA като ГРАД е отгатната още от В. Томашек въз основа на глосата у Хезихий (LEVA) град, погрешно написано вместо  DEVA.

Ако е така защо в земите на същинска Тракия – Южна България няма нито едно наименование, което да съдържа частицата ДАВА, т.е. защо няма никакви градове?... Разбира се, че има градове и те са едни от най-древните, затова не може да се приеме, че ПулпуДЕВА е единственото изключение и то погрешно записано. Знае се, че лингвистиката е блато, в което е много лесно да затънеш, особено в непознат език, какъвто е тракийският. Един от тези специалисти дори прави сложна стъкмистика, за да докаже, че ПУЛПУ означава ФИЛИПО, а  ДЕВА =ПОЛИС , т.е. Филипополис е гръцкият вариант на Пулпудева...
Да, ама не!
Според палеоархеолога Петър Детев Пулпудева е най-старият град в Европа, доказателство за което са циклопските градежи на Небет тепе, датирани от някои от 6 век пр. Хр., а според други дори от времето на Троянската война.
Филип II Македонски е завладял Пулпудева много по-късно, през около 342/1 г. пр. Хр и умира през 336 пр. Хр.!
Владял е града само 6 /шест/ години, обаче е направил най-важното – нарекъл е града на себе си, името е записано в хрониките и сега цял свят знае кой е Филипополис, а Пулпудева дори много българи не го знаят…


В българската именна традиция никой от българските градове не завършва на „град”. Изключенията Златоград, Крумовград, Ивайловград, Димитровград, Коларовград, Михайловград са изкуствено създадени наименования малко преди и след 1944 година. Като знаем колко древни и устойчиви са древните традиции като кукерство и нестинарство, които са от тракийско време не можем да твърдим, че нещо е променено и в именната традиция. Кабиле си е Кабиле, а не КабилеДава.

Имам своите изследвания и според мен ДА̀ВА означава РЕКА.
ДАВА е останала в българския език в думата ДАВЯ (се), а също и с английския - ДАЙВ (DIVE) – потъвам, потапям се. Траките вероятно са най-древният народ, а тракийският език е праезикът на всички индоевропейци, затова често срещаме български думи във всички индоевропейски езици.

Думата ДАВА е останала в следните наименования на реки:

Река Девня, /която е дала името на едноименния град ДЕВНЯ./

Река Девинска, / която минава през град Девин в Родопите
Ето цитат от Уикипедия „Други историци твърдят, че името на града произлиза от реката и е с тракийски корен, чиято етимология остава неясна.”/

Молдова /Според първите молдавски летописи названието на Молдавското княжество /МОЛДАВА/ произлиза от името на река МОЛДАВА./

Вълтава

Драва и др.



–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Вижте коментарите от форумния блок на постинга, а ние ви предлагаме нашия коментар:

bezistena:

Поздрави за всички високоинтелигентни и феноменни лингва – археолози и анализатори на етимологичния генезис на думата ДАВА и цялото нейно право и анаграмно лингва семантично гнездо!

Останете на това високо ниво и напуснете за малко официалната десакрализирана първосигнална простосравнителна травиална етимология, която учените са ни наложили за академичен канон за да скрият с нея Божествения генезис и съдържание на Българския език и конкретно за случая на тази висококатегорийна дума.

БОЖЕСТВЕН ГЕНЕЗИС от=ГЕНЕЗИС от Бог Исуж и Богиня Диана 

Нека въведем тази дума в декодиращата програма на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и прочетем сакралния и превод:

ДАВА=Диана Богиня=Богиня Диана

Оказа се, че тази категорийна дума е анаграмна кодировка на Богиня Диана, Която е Великата Богиня Майка Диана Сътворец и Съдемиург, позната от последните и аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Майка и Родоначалник на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло.

image

– поздрави за Приятеля инж. Иван Симеонов за най – близкото и извисено над другите травиални варианти прозрение за същността и статута на думата!


Същият е семантичният генезис и на всички други думи от това анаграмно семантично гнездо :
дева, дива, дава, тива, туба, тепе, вида, веда, вода, вид, видя, вада, буда, беда, будя... и всички производни от това семантично коренно гнездо като
Девня, Девин, Видин, Пулпудева...

ВИДА=ВОДА=БУДЯ=БУДА=...=Богиня Диана

ДЕВНЯ=ДЕ ВЯ ± Н (кодировъчен назал)=Диана Богиня=Богиня Диана

ВИДИН=Богиня Диана

ПУЛПУДЕВА=ПУПУЛ ВЕДА=Павел от Богиня Диана

култовият ни град Пловдив е кръстен с херметизираното име на първородния син на Исус и Мария Магдалена – Павел, Свети Павел, който е новоепохалният Родоначалник на жреческия род Дуло, от който феноменни генетични потомци сме всички с вас в този форум и блоговата платформа, които се познаем в тези документи.

image

Павел е Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове, който е..., вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още.

А Исус и Мария Магдалена са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем. 

Свети Павел/Император Авитохол е както видяхме и Кръстникът на Пловдив във всичките пу познати топонимни именни комбинации:

ПАВЕЛ=ЛЕПАВ=Любов

ПЛОВДИВ=ПОВЛ ВИД=Павел от Богиня Диана

ФИЛИБЕ=ФИЛИБ=ФИБЕЛ=Пабел=Павел

ФЛАВИЯ=ФАВИЛ=Флавии=Фавел=Павел
родоначалникът на династията Флавиите, които са рода Дуло

ФИЛИПОПОЛИС=ПОЛИС (град) на Филип/Павел

ТРИМОНЦИУМ=ТРИМОНТСИУМ=Диана Мат Мария и Иса

КЕДРИСОС=КРИСДОС=Кристос=Исус от Тракия

НЕБЕТ ТЕПЕ=ТЕПЕ на Богиня Диана

ТЕПЕ=Богиня Диана
изкуствено построен от кота 0 до върха скален мегалитен пирамидален светилищен комплекс, който е високотехнологично мултифункционално съоръжение за производства на духовни и материални блага и творене на чудеса на него от феноменните му оператори – жреците от Божия Български род Дуло

МАРИЦА=МАРИТСА=Матара и Иса

И още и още... : загърбете официалната антибългарска манипулационна етимоложка наука, която праща търсещите истината за произхода ни лингва изследователи за зелен хайвер, да гонят Михаля и ги вкарва в задънен тунел без изход, и потърсете Боговете ни със сакралната семантика, която е лицензирана от Божията канцелария и ви се дава безвъзмездно и безкористно за вашето просвещение и още повече Спасение!

И нека майничките знаят,

МАЙНИЧКИ=МАЙНИТШКИ=Кан (Жреци) на Ма (Майка) Диана и Ешуа,

че всички които се познаете сте все от този първосвещен Божи жречески род Дуло от Свети Павел, и че тези формули и документи не са само за езотерични лингва упражнения, еквилибристика и гимнастика за математически и философски фитнес на ума, а са входящи пароли за ползване на екстрите и промоциите на пловдивските светилищни потайности по изкуствените тепета – зикуратни пирамиди и поднебесни храмове, които скоро ще бъдат възстановените традиционни директни места и портали за среща с Боговете ни и светейшото им войнство, както и спасителни свещени места за посрещане на предстоящите епични събития и процеси по Явяването на Боговете ни и събирането на световете.

ЕКСТРИ от=от Иса от Тракия

ПРОМОЦИИ от=ПРОМОТСИИ от=от Богиня Матара и Иса 

ЗИКУРАТНИ ПИРАМИДИ на=на Иза от Тракия и Богиня Мадара 

ПОДНЕБЕСНИ ХРАМОВЕ на=ХРАМОВЕ на Богиня Диана и Бог Иса 

ДИРЕКТНИ МЕСТА за среща с=за среща с Мат Диана и Иса от Тракия 

СВЕТЕЙШО ВОЙНСТВО на=ВОЙНСТВО на Богиня Диана и Исуш 

ЕПИЧНИ СЪБИТИЯ с=с Бог Исуш и Богиня Диана 

Същите съвети важат за всички Българи в България и по света!

––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––

Задължително ще разбулим и поредното анти –
 българско свърталище на заговорници срещу Българите – това на официалните казионни учени етимолози, етнолози и етнографи, които заедно с учените историци и археолози от анти българската юдео – ционистка школа на Иречек – Васил Златарски и анти Божията материалистична наука геология от школата на Георги Златарски (брат на В. Златарски, въвел във Българската наука псевдонаучния раздел на геологията "природни геоложки феномени" за да скрие временно сакралното Българско Божие материално наследство – изкуствено построените мегалитни скални светилищни мултифункционални високотехнологични съоръжения за производство на духовни и материални блага на тях от феноменните им оператори жреците от рода Дуло) са ударният отряд и юмрук на заговорниците срещу Българите.

Когато през средата на 19 век и след Освобождението на България излизащите от 500 – годишното страшно и безпаметно турско робство Българи отчаяно и обезумяли търсят истината за произхода на Българския род и етнос, изчагъртани с перманентен геноцид за тия 5 века робство, обединените ни душмани – юдео ционистите от Западна Европа в лицето основно на Австро – унгарската империя и фанариотската юдео – ционистка Руска империя, обединяват открито и задкулисно усилията си за фалшифициране на нашата родова история и памет за да лишат Българите от истината за нашия Божествен феноменен произход и генезис и тоталното ни световно културно цивилизационно величие, като ни съчиняват и налагат академично злодейската теория за азиатски дошляшки произход на Българите и облика и характеристиката ни на диви и безкултурни монголоидно – тюркски чаргарски племена, дошли на Балканите като варварски завоеватели и заграбили изконната земя на юдео – византийците. 

В диверсантския дезинформационен екип на изчадията адови юдео – ционистите Иречек и Феликс Каниц и техните български антибългарски мекерета – агенти братята Златарски и руският имперски агент Марин Дринов, се включва и друг агент на австро – унгарската империя – Вилхелм Томашек, назначен от обединените западни и руски заговорници за оторизиран главен европейски академичен "траколог" и фундаменталист и авторитет на "тракийския" език, основоположник заедно с Васил Златарски и Дринов в България на официалната наука етимология, с която вкарват Българския език в капана на десакрализираната първосигнална простосравнителна опростачена травиална манипулационна етимология, с която диверсия и престъпно деяние временно за повече от 120 години вече блокираха най – мощния и истинен Български информационенен носител, изследователски механизъм и инструментариум и архив за Българската родова и историческа памет и бездънна информационна съкровищница – Свещеният Божи Сътворенчески Българския език, като пратиха хилядите  добронамерени изследователи искрено и ревностно търсещи истината за Българския произход и статут с помощта на езиковата археология и етимологични инструменти в абсолютно погрешна и пагубна посока да се въртят на едно место в затворен кръг и дълбаят в невиновно наивистично невежие все по – надолу, вместо да открият Божествения ни генезис и с помощта на Свещения шифър на Свещения ни език да открият Боговете и Божестнвения ни статут и цивилизационно величие и си потърсим и вземем тогава Бащиното ни и Майчиното ни Божие наследство – целия свят!

– ще ви припомним информация за "бащата" на Българската археология и етимология и етнография – юдео ционистът Феликс Каниц от нашата тематична статия 

Как анти – Българската тайфа от изродени българи : австро – унгарския шпионин Каниц, юдея Иречек и братя Златарски, скриха пирамидите на извънземните в България

http://bezistena.blog.bg/history/2015/01/07/kak-anti-bylgarskata-taifa-ot-izrodeni-bylgari-avstro-ungars.1328885

в която разконспирирахме и изобличихме анти – българската диверсионна академична група на юдео – ционистки агенти на възлови места в науката на следосвобожденска България, чиято основна задача е била да скрият с помощта на академична маскировъчна мантия величественото сакрално Българско строително мегалитно светилищно богатство, Божествен фундамент на паметта и родовата ни история и феноменните ни свръхтехнологични практики, както и информационната и чудотворна магия на Свещения Български език!  

– цитати:

За пореден път ви информираме, че чуете ли терминологията "природни геоложки феномени", бъдете абсолютно сигурни, че става въпрос за построени от феноменните Български Жреци изкуствени светилищни съоръжения с всякакви размери, габарити и форми, за които учени от всякакви области правеха всичко възможно до сега да скрият от нас – Българите, че са изкуствени съоръжения, построени от древните ни езически феноменни Предци, за да не се усетим и познаем, че носим в наследство тия феноменни свойства и Божествени характеристики, и вземем че ги активираме и задействаме по светилищата!

image

Доаен на световната антиБългарска археологическа и геологична научна клика, положил основите на манипулационния псевдонаучен раздел ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ, създаден единствено с целта да манипулира по академичен път и да скрие на книга езическите скални мегалитни светилища в България и по целия свят, е австроунгарският евреин езотерик и черно – енергетик Феликс Филип Емануел Каниц. 

Официалната дейност на Каниц е археология, география и етнология основно на Балканите – сиреч бившите Български земи и население до турското робство, официално е и пръв съветник на император Франц Йосиф I по въпросите на завоевателната външна политика на австро – унгарската империя, а неофициално и ясно за всички е висш имперски шпионин, агент и разузнавач на враговете на Българския народ, проучващ сакралните и винаги строго охранявани от турската полиция светилищни енергийни обекти на Българите с пълното съдействие на турските служби, и координатор на тайните служби на обединените заговорници срещу Българите и врагове на святото Божие родословие, които заговорници и врагове са от изродената Българска Исусова династична фамилия Дуло. 
Самият Каниц е от същото изродено Божие змийско котило в разклонението му в данайо=юдейския клон на тракийското племе евреи (ЕВРЕИ=ВЕР – Змей) , за което свидетелства разсекретеното му име:

ФЕЛИКС ФИЛИП ЕМАНУИЛ КАНИЦ=
Кан (Жрец) от Дуло на Флавий от Богиня Майка и Исус Ел (Змей) Балк (Българина) – 

където ФЛАВИЙ е Филип, който е Павел, Първородният син на Исус и Мария Магдалена, митологичният реален цар Авитохол на Българите и всички други негови характеристики, които сме разкрили в предните ни постинги.
 
Каниц е наречен БАЛКАНСКИЯТ КОЛУМБ, като работата му е да обследва и картографира скалните мегалитни светилища – енергийните генератори на Българите за нуждите на турската и австро – унгарската имперски полиции.
От 1860 до 1883 г. посещава 18 пъти земите на сегашна България с продължителни "изследователски научни" престои все по мегалитните светилищни съоръжения, които надлежно картографира в секретната „Оригинална карта на Дунавска България и Балкана“ с обозначени 3200 селища с принадлежащите ѝм хиляди мегалитни светилищни обекти, 35 манастира и крепости. 
По съставени от него манипулирани етносни и географски карти на Балканите, на Берлинския конгрес през 1878 година, чиято единствена цел и задача е разкъсване единството на Българския народ в неговите етнически граници, олицетворявани от Българската държава, предвидена със Санстефанския договор, България е разкъсана и разделена между враждебни на Българите нови и по – стари държавни формирования.
Каниц вербува и обучава и адовото изчадие Константин Иречек, с който създават поредната фалшива история на България, с която ни правят диви азиатски монголоидни пришълци и ни пращат вече 150 години да дирим корените си по азиатките пустини и чукари.
По неговите карти, по които са правени и картите на неговия ученик и антиБългарски руски агент Васил Златарски, според които Тракия и Македония не са Български земи, дипломатите на Великите сили и Гърция в Ньой предевяват претенции към изконни Български земи и население и формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди и милиони Българи под робство.  
Каниц пръв изследва светилищният комплекс Мадарски конник и манипулира произхода и съдържанието на надписите и релефната иконография, с което прати търсенията на Българите по този въпрос в напълно погрешна посока.

Та именно този австро – унгарски българо – еврейски юдео – ционистки агент, мошеник и фалшификатор, пристига през 1871 година в Черепиш и предприема обстойно обследване на Ритлите, вече знаете защо – за да ги вкара в свръхсекретната карта на светилищата в България и по – късно да ги вкара в раздела ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ чрез брата на Българо предателя Васил Златарски – проф. Георги Златарски, който по поръчение на брат си поставя началото и оглавява геоложката наука в България, чиято основна скрита цел е посоченото по – горе манипулиране на изкуствено построените мегалитни скални светилища като природни геоложки феномени.

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

–– край на цитатите

Казахме по – горе, че  друг агент на австро – унгарската империя, назначен от обединените западни и руски заговорници за оторизиран главен европейски академичен "траколог" и фундаменталист и авторитет на "тракийския" език, е Вилхелм или Вилем Томашек (на чешкиVilйm Tomбšek) : чешко – австрийски натурализиран географ и   езиковед, известен с работата си в областта на историческата топография и   етнография, ориенталски учен езиковед. 

За него четем във Википедия:

"Известен с работата си в областта на историческата география и етнографската история на европейските и азиатските народи, както и на Балканите.
Неговото изследване Die alten Thraker“, публикувано в три тома между 1893 и 1894 г., е сред най – ранните трудове за древните траки от които цялата световна историческа наука черпи "автентични фундаментални изворови" източници.

Роден е на 26 май 1841 година в Оломоуц, Моравия. Получава образованието си във Виенския университет (1860 – 1864), след което работи като гимназиален учител в Санкт Пьолтен и Виена. 
След издаването на първия том „Centralasiatische Studien“ („Централноазиатски изследвания“), Томашек е назначен за доцент по география в Университета в Грац през 1877 г.
През 1881 става професор, а през 1885 заема пост по историческа география във Виенския университет.

През 1883 г. става член-кореспондент на Руската академия на науките в Санкт Петербург, а от 1899 е постоянен член на Виенската академия на науките."
 
Тези две институции са най – големите дезинформационни ведомства и са  задължително подшефни на юдео – ционистките тайни служби на тези империи и там се допускат само и задължително проверени и заклети техни сънародници агенти като Феликс Каниц, изпълняващи конкретни шпионско – диверсионни задачи и мисии по другите народи и държави под прикритието за невежите като научна дейност!

"Томашек публикува фундаменталния си труд „Старите траки. Едно етнологическо проучване". 
Той анализира документираните следи (отделни думи, лични, местни и божески имена) от езика на траките, определя го като индоевропейски и с помощта на писмени и на някои известни археологически паметници от края на ХІХ век формулира първата хипотеза за произхода на този народ и за характера на неговата вяра."

– Значи виждате откъде тръгва фалшификацията за произхода на траките и тяхната анатемосана "смахната" езическа религия, която фалшификация на този етап изключва абсолютно всякакви връзки, тъждественост и приемственост между тракийската цивилизация и Българите,

(за която тъждественост пък вече повече от 25 години се борят отчаяно да докажат независимите Български патриотични изследователи, водени от безпорният лидер и неказионен траколог – пламенният Български патриот и голям метежен дух – Павел Серафимов /Спароток, тръгнал невиновно и заблуден в посоката на най – голямата епохална историческа измама – тъждествеността между траки и Българи, и която измама нашият екип доказва с автентични документи във всички наши статии по темата, че Българите не сме генетични наследници на траките или тъждествени с тяхната култура, защото Българите сме постсътворенческите свръхфеноменни свръхинтелигентни генетични потомци на Боговете Демиурзи в Тракия, а всички тракийски племена са нефеноменни безкултурни племена от синтетични човекоподобни биороботи – андроди с нулев интелектуален потенциал и никаква култура, които Българите заселват по света и остават при тях за да ги очовечават в дълъг транс епохален генно – инженерен експериментален режим – направете справка в двата ни фундаментални постинга по темата в блога ни 

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518      Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965),
 
и вижте въпреки фундаменталните фалшификации как пак го венцеславят Томашек нашите сегашни официални исторически институции и траколожки корифеи, като се кланят и възхищават на руско – австрийския агент:

"Вилхелм Томашек написва своя епохален труд "Die alten Thraker" ("Старите траки"), признат днес в Тракологията като едно от първите фундаментални изследвания, посветено на старата история на Тракия. 
В нея той формулира една от първите теории за етногенезиса на траките, като на база анализа на отделни думи определя тракийския етнос и език като индоевропейски по произход, чийто зародиш поставя върху територията на север от р. Дунав, в района на Карпатите, през Бронзовата епоха.
Томашек лансира идеята, че тракийският етнос се е формирал в зоната на Карпатите  към началото на бронзовата епоха, като по-късно е мигрирал на юг от река Дунав. Застъпва гледището, че траките принадлежат към индоевропейската езикова общност и представляват отделна народност, различна от елините и илирите."

Както виждате според траколога – апологет траките са приходящи на Балканите племена, обаче в неговите "епохални трудове" няма нищо за Българите, все едно че никога не са били по тези места, да не говорим за фундаменталната постсътворенческа тайна, която ви споделихме по – горе! 

И сега внимание какво пише в неговата старателно цензурирана и редактирана бедна за такава "велика световна" личност биография :

"Проф. Томашек е Кавалер на Ордена за желязна корона на австро – унгарската империя за заслуги срещу врага"  – като такива военни награди се дават само на висши служители на Австро –  унгарската империя за заслугите им като редови агенти на императора срещу враговете на империята, а освободена България е в първите списъци на враговете на Австро – унгарската империята и на предходящите я държави още от времето на падането на България под турско робство.

Сиреч този почетен хвалебствен документ, изтърван от цензурата, свидетелства какъв е бил този антибългарски агент, и с какво се е занимавал ученият професор – доаен на модерната европейска тракология, на която достойни наследници са и съвременните Български траколози, водени от траколожка №1 и наша династична родственица проф. Валерия Фол, които го поставят на пидестала на траколожката наука и го постулират като безпорен автентичен изворов авторитет, дефинирайки го като   
"основоположник в областта на изследването на тракийския език, водещ анализитор на езиковата ситуация в древна Тракия, етимологиите на Томашек са фундаментални, голяма част от тях се приемат и до днес, като с това той поставя солидна основа за изучаването на тракийския език".

В следващите десетилетия неговото дело давало обилни плодове, се дивят нашите траколози, щастливи, че той е превърнал траките в приходящи на Балканите племена, пък Българите въобще не ги брои за нищо и ги изпраща заедно с Иречек и Златарски в далечна дива Азия, и продължават нашите съвременни траколози родопредателската си научна дейност с обобщенията, че върху основата на събрания от него материал се появявали нови изследвания на отделни проблеми, глави от книги и обобщаващи енциклопедични статии, с които е поставен фундамента на фалшифицираната тракология, имаща за цел да скрие Българския генезис на цялата т. нар. "тракийска култура и цивилизация", която въобще не е тракийска, а е на 100 % само чисто Българска и е тракийска само по географски признак.

Фалшификациите на Томашек са пък основа на
двете книги на Димитър Дечев „Характеристика на тракийския език” и „Die thrakischen Sprachreste”, като "върху тях  Дечев увеличава тракийския лингва материал, събран преди това от Вилхелм Томашек, като с това Тракийските езикови остатъци” се превърнати в основен масив за изследване на тракийския език, който е незаменим и до днес" – възхищават се нашите траколози – сиреч тоталната етимоложка историческа фалшификация шества в официалната Българска наука и досега, заради която безброй искрени и ревностни доброномерени Български лингва – изследователи и езикови археолози, водени пак от високопосветеният Павел Серафимов /Спароток, който въз основа на народната любов и доверие е нарцисизиран резонно като постулирана последна висша неказионна инстанция, се набутаха в тресавището на мъртвата тиня на официалната първосигнална десакрализирана травиална етимология, и все повече затъват във безизходица и тъпчене на едно место в задънения тунел и липса на изход!  

В
 капана на Томашек попадат и други мастити Български корифеи и етимолози, начело с Владимир Георгиев, който е навсякъде енциклопедийно помагало и наръчник в работата на лингва – изследователите, негови доверени привърженици и сляпо доверчиви последователи са И. Дуриданов, К. Влахов, Ч. Погирк, Ж. Велкова, О. Масон, В. Пизани, Й. Русу, Г. Михаилов, Ю. Откупшчиков, К. Брикс, А. Панайоту, С. Янакиева и цялата фаланга лингва учени, на които туряме титула псевдо учени поради посочената по – долу причина:

ПСЕВДО УЧЕНИ без познание за=без познание за Бог Исуш и Богиня Диана 


–––––

И нека видим какво пише в графата националност за Томашек:
 

Националност image Австро-Унгария

Пише "националност : Австро – Унгария!"

Така пише, ама такава националност няма.

Удобно скривалище и чупка да се скрие истинския етнос на този анти – български агент!
Както сега в България не пише какъв етнос е примерно циганина или арменецът, както и турците – пише им че са все Б/българи!
Защо е тази скромност и неуважение към националността и етноса на човека – защо не пише чех ли е, словак ли е, немец ли е, моравец ли е, австриец ли е  – ами е индексиран като безетносен индивид?

БЕЗЕТНОСЕН ИНДИВИД без=ИНДИВИД без Бог Исуз и Богиня Диана 

Не пише какъв е, защото ако трябва да се пише етноса, ще трябва да пише "евреин" по произход, а това вече не се котира и не е желателно за пред широката публика и общественост, вече многоинформирана и многознаеща за агресивния и настъпателен перфиден многопластов злодейски план Калерги на юдео – ционистите по върховете на всички области и сфери на човешкия живот, поради което през последните 5 – 6 години в информационното пространство на Нета и всякакви СМИ се извършва тотална цензура с редакция и чистка на юдейския произход на всякакви субекти по всевъзможни възлови и висши места, нива и позиции сред всички народи и държави, за да не могат търсещите хора и основно феноменните Българи да правят връзка между тоталното господство на юдео – ционистите със случващите се в глобален план в света екстремални обществено – политически и икономически събития и ексцесии, дефинирани от посветените като "скрита световна война"!

СКРИТА СВЕТОВНА ВОЙНА срещу народа на=
ВОЙНА срещу народа на Богиня Диана и Бог Кристос=
ВОЙНА срещу народа на Богиня Диана и Бог Исус от Тракия 

С последният документ, с всичките ни разсекретени документи в този блог, както и във всичките ни 1400 статии, нашият окултно синергитичен и материално присъствен небесно – земен екип, ви демонстрираме за пореден безброен път, всесилната и всепроникваща мощ на Свещения шифър, като за феноменен Българин с коефициент за интелигентност IQ > 70... и IQ > 130 и нагоре, само една малка частица от нашите документи от всичките ни 1400 статии в блога ни със светоустройствени теми и тайни, е достатъчна в количествено измерение, за да проумее истинността и фаталната фундаментална важност на тази сакрална информация.

–––––––––––––––––

И пак ви съветваме : не се отказвайте от вашите благородни лингва – археоложки изследвания и експедиции по безбрежните хоризонти и нива на Свещения Български език, обаче загърбете официалната антибългарска манипулационна етимоложка наука, която праща търсещите истината за произхода ни лингва изследователи за зелен хайвер и да гонят Михаля и още повече в задънен тунел без изход, и потърсете от сърце и Душа и отворени сетива Българските Богове със сакралната семантика, която е лицензирана от Божията канцелария и ви се дава безвъзмездно и безкористно за вашето просвещение и още повече Спасение!

ДАВА ВИ СЕ от=от Богиня Диана и Бог Иса 

Поздрави и благословение с Любов за автора на поста, на форумците коментатори и на всички търсещи Истината феноменни Българи от блог. бг и вълните на Нета!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на 
bezistena със синергитичното участие на vled и Ръководителят на нашия небесно – земен екип и Родоначалник и Кръстник на Божия род Дуло и на неговите феноменни потомци Свети Павел
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
25.01.2020 01:00
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7658278
Постинги: 1788
Коментари: 3506
Гласове: 43981
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!