Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2023 17:01 - © Не е вярно, но добре е измислено – Джордано Бруно
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2244 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 06.06.2023 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.06.2023г.

     Джеймс Филип Рубин е бивш us–американски дипломат и журналист, който е служил като помощник държавен секретар на САЩ по обществените въпроси в администрацията на Клинтън от 1997–2000 година. Рубин беше назначен за специален пратеник и координатор на GEC (Gender Equality Changemakers) на 16–ти ноември 2022–ра година от държавния секретар Антъни Блинкен, пише за дипломата в Уикипедията.
В предаването "120 минути" по bTV "специалният пратеник на Държавния департамент, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация", другарят Джеймс Рубин, в разговор с водещия "за цената на лъжите и дезинформацията, която вече се разглежда като заплаха за националната сигурност", осветли българите относно проблема на България с дезинформацията.
image

"България има проблем с дезинформацията", убеждава ни специалният пратеник

"Заключението до което съм стигнал след няколко месеца на този пост е, че чуждестранната манипулация на информацията, когато външни правителства като Руското се опитват да наложат своите виждания върху обществата, е не само проблем, а заплаха за сигурността. Щом осъзнаем, че това не е просто комуникационен проблем, а заплаха за сигурността, ще започнем да я разбираме. Да разобличаваме означава да покажем, че определена информация не идва от нищото, а от Кремълското намерения да се покаже нещо, което не отговаря на истината", обяснява специалният пратеник.
Чувайки това последното изречение, Александър Фюрстенберг на часа би репликирал с "Да разобличаваш лъжата не значи, че утвърждаваш правдата". Ама той е руснак от германски произход и е възможно да се заяжда. Но като живял и учил в Съветския съюз, е запознат с марксистко–ленинската философия, с материалистическата диалектика и е прозрял резултата от процеса на осъждане на лъжата : "Докато съдеха лъжата, тя стана истина", казва той.
Та ето това е, което можем да очакваме като резултат от осъждането от страна на янките на руските "лъжи, дезинформация" и прочие – руските "лъжи" да се окажат обективна истина.
"Да. Има няколко държави, които са особено уязвими [от дезинформация] … В тази част на света [Балканите] руските лъжи и дезинформацията се повтарят и преувеличават. Разпространяват се из целия регион и носят истински вреди за места като Черна гора и Северна Македония. България също има проблем … Трябва да знаем, че за Русия информационните пространства е бойно поле. Това е форма на държавна политика. Те действат на най–високо правителствено ниво … Измислиха идеята, че Съединените щати са искали войната, НАТО е искало войната. Че НАТО е искало войната. Това са глупости … Международната система има някои основни правила. Бих казал, че правило № 1 е "Не нахлувай в съседна държава" (в несъседна може)", продължава да се обяснява Рубин.
"Нека ви попитам така : Американското правителство съветвало ли е по някакъв начин български политици или официални лица за подхода им или за конкретни назначения?", пита го водещият.
"Категорично не! Чух за тези твърдения. Абсолютни глупости са. Разговарях с посланика, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица. Това са глупости", категорично отрича събеседникът.
Вярно е, не обикаля. Те нашите измекяри сами доброволно си ходят на крака в Посолството.
Знаех си, че Асенчо Василев е глупак и лъжец. Какви само ги плеще от таблета на Р. Василев.
"Надяваме се, че ще има правителство в тази държава", заявява ни оптимистично сър Рубин.
Обзалагам се, че изразът "тази държава" сър Рубин го е заимствал от наш Филип Димитров, който въведе в циркулация, тоест обръщение, по време на своето управление като министър–председател изразите "тази страна" и "тази държава", с които наричаше Родината си  България.
image

"САЩ не се месят със съвети в България", твърди Джеймс Рубин, специален пратеник на САЩ за дезинформацията

На сайта на US–амбасадата в София има препечатка от сайта на ДД на следният материал : "Нестихващите опити на Кремъл да разпространява дезинформация за биологичните оръжия; Глобален център за диалог към Държавния департамент на САЩ, 14–ти март 2023 година.  Въведение : В продължение на десетилетия Русия (подобно на Съветският съюз преди нея) разпространява неверни твърдения за биологични оръжия в опит да всее недоверие към мирните световни усилия и институциите за обществено здраве, които се борят с биологичните заплахи …
След разпадането на Съветския съюз Съединените щати работят със съюзници, партньори и международни организации за намаляване на наследените заплахи от ядрените, химическите и биологичните оръжия на Съветския съюз в бившите съветски републики, включително Украйна и Русия. Сега Кремъл лъжливо представя това мирно сътрудничество като предполагаема биологична военна дейност на САЩ в чужбина …", просвещават ни янките.
US–Американските държавни чиновници са възмутени от създаването "по инициатива на председателя на Държавната дума Вячеслав Володин" през март 2022–ра година "от  Правителството на Руската федерация на Парламентарна комисия за разследване на американските биологични лаборатории в Украйна" и "използването на многостранни организации за разпространение на дезинформация" – ООН и принадлежащият ѝ Съвет за сигурност, Срещата по Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО) през април 2022 година, Деветата конференция за преглед на КБО, проведена в края на 2022 година.
"От създаването си комисията служи като основна платформа на Кремъл за разпространение на дезинформация", жалват се те от липсата на феърплей от руска страна 
image

Заплахата за лидера на свободния свят от тъмните сили на злото съм забелязал още преди двадесетина и повече години и съм го отразил на страница 14–та в Книгата ;–) :
Тъй като от 11.09.2001–ва година US–американците са болни на тема "заплаха от тероризъм" и "безопасност", ще е полезно да си припомнят какво е казал експрезидентът им Айзенхауер навремето : "Ако всичко, което искат американците, е безопасността, те спокойно могат да влязат в затвора". Но Айк е добавил : "Единственото нещо, което липсва, е … свободата".
Похвално е, че Големият брат се грижи за живота, безопасността и правилното политическо–идеологическо възпитание на малкия си брат. Имал съм голям брат и невидимо съм усещал влиянието му и закрилата му над мен в махленските свади. А и аз съм имал естествено друго самочувствие. Но това не означава, че се е съобразявал с мен, когато е проявявал интерес към моите съученички в периода на пубертета. Но никога не ми е налагал волята си със сила.
Така каза и другарят Джеймс Рубин : "Вижте! Ние от американското правителство нямаме мнение за това кой печели избори, кой се кандидатира и как приключват изборите … От вашите партии зависи да решат, какво ще правят. Не от нас. Но ние сме загрижени за политиките … политики в подкрепа на НАТО и Украйна … бихме искали тези политики да бъдат изговаряни и комуникирани, така че руснаци или други да не дойдат и да кажат, че това са все лоши неща … Но не ние трябва да излъчим това послание. Вашето правителство … ".

https://en.wikipedia.org/wiki/James_Rubin

https://genderequality.digitalfrontiersinstitute.org/
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/rouming/rouming-dzhejms-rubin.html
https://bg.usembassy.gov/bg/the-kremlins-never-ending-attempt-to-spread-disinformation-about-biological-weapons-03-22-2023-bg/
https://www.state.gov/the-kremlins-never-ending-attempt-to-spread-disinformation-about-biological-weapons/

© Красимир Говедаров, експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Екскюзън, т.е. ексклузивно честито
06.06.2023 18:08
Парламата избра кабинет на войната. Няма война ли. Тя е отдавна.
Като започнат дрончета с бомбички, ще усетите. Сега е тихо, всеки мисли, добре е.
Ама няма да е все така.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.06.2023 18:10
Първата ми работа за този човек, бе да проверя, доколкото е възможно, за еврейска следа Фамилията Рубин не е следа, тя е диря! Един такъв, със същата фамилия замете следите от убийството на Кенеди!
Не знам, може и да греша, но има ли забъркан евреин в нещо има големи интереси в него и големи пари! Идеологията е маскировка
Те , неговото обкръжение, колко бяха честни в обвиненията си срещу Садам Хюсеин или пък Кадафи, че ги и убиха?
По казво се различават техните лъжи от тези, за които говорят?
цитирай
3. nedovolen - По постинга
06.06.2023 18:15
Лъжеца вика дръжте лъжеца. Май крадеца беше, все едно.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
06.06.2023 18:59
Е, как! Няма да кършим хатъра на Посланика, я!
А ти в провинцията си по защитен. Какво да кажем ние в столицата?
цитирай
5. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
06.06.2023 19:01
Е, имаш професионален исторически усет към причините за обществените събития.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
06.06.2023 19:02
Защо бе?
Дал си принос в народното творчество.
цитирай
7. morskipesni - Викам, да ги оставим да се разпърдят?
06.06.2023 20:20
Няма да се чака дълго. Оправдано търпение. Осиране няма да позволим!
цитирай
8. kvg55 - До 7. morskipesni
06.06.2023 21:27
А, ние сме търпеливи. Какви ли не са минавали пред очите ни.
цитирай
9. mt46 - ===
06.06.2023 22:09
Тоя май е професионален лъжец...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
06.06.2023 22:45
Ами, и такива има.
цитирай
11. анонимен - Лъжеца вика дръжте лъжеца. Май к...
07.06.2023 08:06
nedovolen написа:
Лъжеца вика дръжте лъжеца. Май крадеца беше, все едно.
:)))

Гаваххх Аврам стига дрънка празни приказки на килограм
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen3
07.06.2023 08:17
Е, присмял се Хърбел на Щърбел.
Е, присмяла се куката на кривото дърво.
Твоите групости се измерват с тонове и кубици, бе, глупако.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5817029
Постинги: 2827
Коментари: 26019
Гласове: 34343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930