Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2021 14:30 - ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение
Автор: bdenkov Категория: Технологии   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сега като мина време, вече (1994 - 2021) 25 години реших да напиша мнение за т.нар. техникум.
Завърших паралелка със специалност "Телекомуникационни системи". Съвсем накратко мога да напиша, че няма никакъв смисъл от обучение там.
Нито предлагат работа след това, нито докато се кара стаж.
Проверих дали дипломата се признава и дали може да бъде приравнена в Германия, оказа се, че има разлика в часовете по практика там и тук. Часовете по практика в "А.С Попов" са в пъти по-малко отколкото тези в професионално училище в Германия. Следователно не може да бъде и противоречи на това, което казаха от началото когато се записах там, че важи в цял свят.
Трябва да кажа, че учениците правят каквото си искат в часовете. Бият се, няма да забравя как един беше предложил брак на учителката по физика и те ошавени решиха направят съвещание "за да го накажат".

4 години, които изгубих от живота си и вече знам, че това е ценно пропиляно време, което никога няма да мога да върна.
Учудващо беше, че на краят целият клас завърши при положение, че имаше ученици, които не можеха да четат и пишат.
Една група от класа половината време прекарваше в кафето наречено - Човката. (и те завършиха)
Може би плюс беше, че в класа, в който бях нямаше наркомани. Имаше един, който беше скачал на бой на мен и на няколко други и той като, че ли се друсаше.
Насилието си беше нещо нормално и те си бяха свикнали. Щом още на първият ден 9 клас на някакъв му бяха спукали главата и имаше кръв до чина.

На учителите въобще не им пукаше дали някой е научил нещо.
Ще добавя, че накрая на изпитите за специалността разрешиха да си носим тетрадките и записките от часовете. Това на практика обезсмисля идеята за изпит, тъй като просто преписваш определението и готово.

Класният ръководител (Соня Ахчийска, човекът класна както я наричаха) си беше преподавател по практика и общо взето нищо не преподаваше, а им пускаше телевизия на учениците, ходеше да пазарува домашно прясно мляко и си мезеше някакви салатки и пиеше с други преподаватели като Христо Иванов (Ицо Дебелия) в една стаичка. Пълна пародия. Знам за случай дето някакъв сложил поялника в електрически контакт.

Като обобщение ще напиша, че учениците там се мразеха, не получават накрая никакви знания и реализация. Тапията, която накрая се получава никъде не може да послужи. (даже и в България)
Ще напиша, че това „техническо образование“ беше за мен губене на време. Не препоръчвам.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356659
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031