Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2023 07:42 - Доставено ли бе от НАТО някакъв вид ядрено оръжие на Украйна? В Хмелницки експлодира нещо „много по-мощно“ от западни снаряди с обеднен уран
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2039 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 09.06.2023 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ядрената тайна на Хмелницки: Експерти говорят и за възможно унищожение на ядрени бойни глави в Украйна, доставени й от НАТО

image


На 13 май западно от украинския град Хмелницки избухна мощна експлозия, след което се образува огромна "ядрена гъба". Всъщност гъбите бяха две, но като че ли не бяха забелязани.

Появиха се и данни за повишаване на радиационния фон, т.е. за алфа и гама-лъчение, което се пренесе на Запад към Полша, потвърдено на 19 май от Москва.

От някои източници беше съобщено, че това е било руски удар по складовете за боеприпаси на украинските въоръжени сили в Хмелницки, като складовете може да са се съхранявали и хиляди снаряди с обеднен уран, доставени от Англия на Украйна. Или "нещо друго"?

Какво точно е имало на складовете не е ясно и до днес.

Ясно е обаче, че това "нещо", т.е. взривът, показано на видео предимно от един ъгъл и от един източник, не се беше случвало в Украйна през целия период на специалната операция. Унищоженият обект, вероятно беше 649-ти авиационен склад за ракетно гориво, оръжие и боеприпаси. Общо в съоръжението имаше около 20 хангара, които, вече не съществуват. Показаната експлозия /всъщност две/, последвала удара, беше толкова мощна, че издигна облак от отломки и прах на височина от 10 километра.

В началото се съобщаваше, че ударът по складовете е бил с дронове. На това място, западно от Хмелницки, на сателитната карта ясно се виждаше горичка с няколко хангара. Всъщност дърветата маскираха значителна част от тях.

Руското министерство на отбраната потвърди данните за удара в доклад от 14 май, в който съобщи: "Край град Хмелницки е унищожен склад за боеприпаси на въоръжените сили на Украйна."

Толкова. Нищо повече – как, от кого, защо и т.н. Унищожен е и край.

Странни бяха други неща. Съдейки по мащаба на експлозията, възможно беше руските въздушно-космически сили да са ударили склад със снаряди с обеднен уран, доставени от Англия за техните танкове Challenger-2 в Украйна.

Но взривовете със сигурност не бяха само на конвенционални боеприпаси или на боеприпаси с обеднен уран, а и на две истински атомни бомби, съхранявани в склада за боеприпаси в Хмелницки, които експлодираха, ударени от ракета или по друг начин. Тази експлозия не следваше нормалната динамика на експлозията на атомна бомба, тъй като нейната детонация беше ефект от екзогенно кинетично действие, предизвикано от близката конвенционална експлозия на ракета.

Ето защо и двете ядрени експлозии бяха по-малки в сравнение с други стандартни атомни експлозии в историята, които стават от директна детонация, а не от индиректна детонация като тези две в Хмелницки.

Така че това беше по-малко ефективна и забавена ядрена експлозия, без първоначалната светкавица на бяла светлина, но завършена във всичките си други ефекти, около 20 килотона.

Обедненият уран не е делящ се по дефиниция, той е с най-малък оръжеен клас и може да замърси земята и/или водоносния хоризонт. Но радиоактивен облак, може да бъде само резултат от експлозия на атомна бомба или на разтопяване на активната зона на ядрен реактор.

Така че радиоактивният облак, за който съобщиха на 19 май беше резултат от две ядрени експлозии в Хмелницки на 13 май 2023 г. Във видеото се вижда добре атомният взрив и емисиите на рентгенови лъчи, които замъгляват зрението след няколко секунди, както и падането на радионуклеидите.

За да бъдем по-точни, това беше непряка детонация на атомна бомба чрез екзогенно кинетично действие, предизвикано от близката конвенционална експлозия на ракета. В крайна сметка това беше разтопяване на ядреното ядро на атомна бомба. Това беше забавена, но пълна ядрена експлозия.

Що се отнася до обеднения уран…

Истина е, че обедненият уран е много мръсно оръжие, което с времето нанася колосални поражения, което се потвърди от бомбардировките в Ирак и Югославия. Но обедненият уран в тези снаряди и други оръжия излъчва бета-частици, при изгаряне, но не и споменатата гама-радиация, която била регистрирана в района.

Тази радиация се излъчва не от обеднен, а от обогатен уран, т.е. от "мръсна ядрена бомба", ако такава е имало в складовете, или от взрив на ядрено или подобно оръжие, те.. е от "нещо по-сериозно", което може да е било тайно доставено в Украйна. Например в складовете може да са били унищожени и радиоактивни материали, доставени на Киев за създаване на "мръсна бомба" или самата "мръсна бомба".

Снарядите с обеднен уран са едно от най-нехуманните видове оръжия на страните от НАТО. В края на март и началото на април от Англия бяха разпространени важни информации за снарядите с обеднен уран в Украйна.

Първата бяха снимките от тренировъчна база в Англия, на която украински войници се обучават в боравенето с танкови снаряди с обеднен уран за английските танкове Challenger, които ще бъдат изпратени в Украйна.

Втората информация се отнасяше за самите танкове Challenger, които, наред с немските Leopard, вече се намират в Украйна и ще използват снаряди с обеднен уран.

Третата информация потвърди изпращането на хиляди снаряди с обеднен уран от Англия за танковете Challenger в Украйна.

Москва отдавна предупреди, че тези снаряди са "мръсно ядрено оръжие", това означава, че на евентуалното тяхно използване ще бъде отговорено според ядрената доктрина на Русия. А това ще означава ядрена война.

Сега, след съобщението, че Лондон изпраща обеднени снаряди в Украйна, Константин Гаврилов, ръководителят на руската делегация в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщи, че е бил инструктиран от правителството на Русия да заяви: "Ние знаем, че Leopard-2 и Challenger-2, както и бойните машини на пехотата Bradley и Marder, са въоръжени с бронебойни снаряди с ураново ядро (обеднен уран), използването на който води до радиоактивно замърсяване на района, както се случи в Югославия и Ирак. Ако такива снаряди бъдат доставени в Киев, ние ще считаме това за използване на мръсни ядрени бомби срещу Русия с всички произтичащи от това последствия".

Обедненият уран (DU) има невероятни унищожителни и дълготрайни последици. Субстанцията е високо радиоактивен материал уран-238, който се получава като страничен продукт от процеса на обогатяването на урана.

Когато естественият уран се обогатява, по-малко от 1 процент от него се използва за гориво в атомните електроцентрали и за оръжие, но "обеднените" 99 на сто са също смъртоносни. DU е в поне 50 на сто радиоактивен, както нормалния уран, и има живот около 4 милиарда години.

Количества и от други, още по-радиоактивни изотопи присъстват в DU, което го превръща в перфектния убиец.

Почти два пъти по-плътен от оловото, DU се използва в снарядите и патроните за увеличаване на тяхната пробивност. При удара той се възпламенява и освобождава микронни изотопи, които могат да бъдат вдишани или погълнати, и в тялото излъчват радиация и токсини, които ликвидират имунната система и предизвикват неврологично или физическо унищожение на органите, рак, генетични мутации.

Да започнем с факта, че в природата не съществува "обеднен уран".

Така нареченият "обеднен уран" е условно наименование на продукта, който остава след извличането от природния уран на неговите изотопи с масови числа 234 и 235. А изотопът на урана с масово число 238 остава след "обедняването".

Уран-238, както всички изотопи на урана, е радиоактивен. Ядрото на този елемент съдържа 92 протона и 146 неутрона. Това ядро е нестабилно и с известна вероятност може спонтанно да се разпадне, превръщайки се в ядро на атома на тория, като излъчва алфа частица.

И, тъй като ядрото на атома на тория може да се появи във възбудено състояние, то алфа-разпадът на уран-238 е придружен от гама излъчване.

Ядрото на тория, образувано в резултат на алфа-разпадането на уран-238, също е нестабилно и претърпява бета-разпадане. В края на веригата от трансформации се получават стабилни изотопи на оловото.

Привържениците на използването на уранови сърцевини в снарядите твърдят, че радиоактивното излъчване на уран-238 е с ниска интензивност и практически не засяга човешкото здраве. Но това е лъжа. Наистина, проникващата способност на алфа радиацията е малка, т.к. алфа частиците бързо губят енергията си при сблъсък с частици материя.

Но това е така само когато източникът на алфа частици е на известно разстояние от човека. Ако частица прах, съдържаща източник на алфа частици, попадне в човешкото тяло, тогава тя носи смъртна опасност. Алфа-частиците (ядрата на атома на хелия) имат огромна маса според стандартите на микрокосмоса и излитат от ядрото на уран-238 със скорост около 10 000 километра в секунда. Сблъсквайки се с близките тъкани на тялото на човека алфа-частиците предизвикват необратими промени в тях, които могат да доведат до онкологични заболявания.

Алфа-лъчението е особено опасно за носителите на генетична информация и може да доведе до ненормално развитие на плода в тялото на майката.

Когато снарядът експлодира, урановата сърцевина се превръща в прах, който се утаява в местността. Уранът и неговите съединения са склонни да се натрупват в телесните тъкани. Освен това уранът и неговите съединения са токсични. Периодът на полуразпад на уран-238 е 4,5 милиарда години, т.е. районът остава заразен завинаги. Радиоактивното замърсяване действа след края на военните действия, включително срещу хора, родени много години след войната.

САЩ хвърлиха няколко хиляди тона бомби и DU по време на първата война в Залива. След това във войната срещу Югославия през 1998-1999 г., и в Косово - през 2000 г.

Последиците са ужасяващи, в това число и за България. В района на Близкия Изток, Централна Азия и на Балканите след 1991 г. се наблюдава замърсяване на почвата и атмосферата, нарастване на раковите заболявания и смъртността.

Но, както споменахме, в Хмелницки, съдейки по мащаба на експлозията и факта че дори имаше регистрирано земетресение от 3,4 бала, в складовете е имало много повече взривоопасен материал. Обедненият уран излъчва алфа частици при горене, но не и гама радиация, която е регистрирана в този регион. Това може да се намери в отворени източници. Остава загадка какво още може да е имало в тези складове.

В складовете може да е имало ракетно гориво или гориво за атомни електроцентрали, може би там да се подготвяше и "мръсна" ядрена бомба. Обедненият уран се използва и в ядрената енергетика, което косвено потвърждава версията, че Киев е имал способността да създаде "мръсна" бомба. Има реактори, които използват този уран като гориво. Има и технологията на центрофугите, която позволява да се получи обогатен уран до оръжеен.

Появи се и версията за автопровокация на Украйна и че Украйна сега възнамерява да превърне удара по складове в Хмелницка област във втора Буча, обвинявайки Русия в унищожаване на опасните снаряди. И стартиране на ядрената война.

Факт е, че вече повече от година в НАТО подготвят и отработват елементите от сценарий за обвинение на Русия в използване на ядрено оръжие.

Първоначално имаше опит да се изобрази използването на тактически ядрени оръжия с имитационни боеприпаси.

Сега тече нов кръг от тази информационна кампания, в който инцидентът в склада на въоръжените сили на Украйна край Хмелницки ще заеме своето място и ще стане част от обвиненията срещу Русия.

Интересно беше, че в Хмелницки веднага след взрива се появиха дозиметрични патрули, сякаш го чакаха. Появиха се и роботи, които пренасяха противопожарни маркучи в останките от склада. И те бяха готови и чакаха.

Няколко дни по-рано над Англия, Финландия и Румъния летяха самолети за дозиметричен контрол и електронно наблюдение, използвани във всички стратегически и тактически мисии. И те чакаха нещо.

И всичко това ставаше и става в рамките и на фона да започналите големи маневри на НАТО Defender-2023, на които се отработват различни сценарии и схеми.

Става и на фона на поемането от Англия на водещата роля във войната на НАТО в Украйна.

Що се отнася до версията, че взривът в Хмелницки беше нещо "много по-сериозно", ще припомним някои операции с ядрено оръжие от близкото минало, на които сме се спирали много пъти.

Първата доказана ядрена атака на Киев срещу Донецк беше през август 2014 г., втората – на 8 февруари 2015 г. Ядрената атака от август 2014 г. беше извършена с оръжие земя-земя, изстреляно от части на киевската хунта. Никакво конвенционално, термобарично или друго оръжие не би могло да направи това.

Доказателствата за ядрената атака бяха неоспорими. При анализа на видеоматериала се виждаше, че жълто-оранжевият взрив е от радиация, която се генерира в атмосферата при детонирането на ядрената бойна глава.

Според размера на взрива, ядрената глава беше с мощност 5 килотона или по-малко. Същото показваше и скоростта на движението на взривната вълна.

И тогава имаше две детонации. Първата произвежда звуковата вълна на експлозията на обикновен взрив. Обикновено това е прикритието на ядрения взрив. Втората детонация е на повърхността и е най-вероятно от мини-ядрения заряд. 

...

…И така, на 13 май 2023 г. в Хмелницки изгърмя "нещо по-сериозно", заедно с намиращите се в тези складове снаряди с обеднен уран и т.н.

Ще продължим да следим темата.

 

image


Източник: Строго секретно 




Гласувай:
11



1. missana - Нещата постепенно излизат от контрол
09.06.2023 12:51
и стават все по-зловещи.
цитирай
2. iw69 - Именно,
09.06.2023 13:10
ситуацията се приплъзва към най-лошия възможен вариянт.
цитирай
3. zemja - !!!
09.06.2023 20:33
Когато разумът изчезне, светът тръгва към самоунищожение.
И Бог не може да спре безумието...
цитирай
4. iw69 - За
09.06.2023 21:18
съжаление е така Земя.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
09.06.2023 22:33
Еми сега, да си поемат радиацията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4874416
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16709
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930