Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2023 14:39 - БАНКОПАД
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4436 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БАНКОПАД


image
 

Посветен на започналата банкова криза: 

- Моят отдел разследва вълна от необясними и мистериозни смъртни случаи на банкери, която заля Европа и Съединените щати тази година. Поръчката е получена след катастрофата с частен самолет на 13 юни 2014 г. и смъртта на Ричард Рокфелер, правнук на първия доларов милиардер Джон Рокфелер, племенник на Нелсън Рокфелер, 41-ви вицепрезидент на САЩ и губернатор на Ню Йорк. Но дори и без него, обобщението на трагедиите изглежда зловещо. Ако от началото на годината са регистрирани двадесет смъртни случая, то през ноември Giirt Tak стана „починал номер 36“ в нашия списък с големи финансисти, починали при странни, неестествени и често необясними обстоятелства.

-А какво неестествено и необяснимо имаше в смъртта му? 

Опитвайки се да не гледа лицето на събеседника си, Стан извади таблет от чантата и зачете.

- На 5 ноември - каза той със същия глас, с който четеше отчетите за работата на ръководителя на отделаэ  52-годишният Герт Так напусна дома си в Хаалтерт за работа, но така и не стигна там. Колата му е открита в района на Цвин, а самият банкер е обявен за изчезнал на 15 ноември. На 3 декември тялото е открито и извадено от водата край бреговете на Остенде. Официално се твърди, че по тялото няма следи от насилие. Според съпругата му обаче в седмиците преди изчезването той не можел да спи дълго време. Защо? Нямаше видима причина да се тревожи. В деня на изчезването си той оставил лаптопа и мобилния си телефон вкъщи, въпреки че преди това винаги ги носел със себе си, дори на почивка. Имаше собствена кола и ако даде колата в сервиза, взимаше друга от тях за смяна. С каква цел е взел заместваща кола този път малко преди изчезването си? 

- Всички тези странности лесно се обясняват със стреса.

- Да - съгласи се Стан - и остава да разберем какво е причинило този стрес. Защо, напълно неочаквано за всички, 39-годишният топ мениджър Габриел Маги, оптимист, шегаджия и весел човек, скочи от покрива на европейската централа на JP Morgan? Защо 47-годишният търговец на Vertical Group от Midtown Едънд Райли се самоуби, като се хвърли  под влак? Защо Бил Броксмит, ръководителят на отдела за оптимизиране на риска и капитала на Deutsche Bank, се обеси, след като зае дългоочакваната си позиция предишния ден? Какво обедини всички тези толкова различни, но еднакво успешни и като цяло устойчиви на стрес специалисти?

„Нефранцузинът“ поклати глава и също се загледа през прозореца на купето, наблюдавайки прелитащата алпийска природа. Усмивка докосна устните му и дълбоките бръчки, които изрязваха лицето му в назъбени линии, бяха леко изгладени.

- Харесвам те, Стан - каза той съвсем сериозно, без нотка на ирония, - рядко се срещат толкова упорити, ентусиазирани представители на по-младото поколение. Затова съм готов да сътруднича с вас, разбира се, до определени граници, за да не навредя нито на вас, нито на себе си. Трябва обаче да ви предупредя: - Истината е сурова дама. Всички я тормозят, но малцина са доволни, когато тя им отвръща със същото.

- Въпреки това, мосю Буше, бих приветствал всяка информация, която хвърля светлина върху предмета на моето разследване.

- Добре ще опитам. Кажи ми, Стан, можеш ли да се сетиш за идеята, че финансистите, които спомена, са умрели от срам?



Тагове:   банкопад,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3286927
Постинги: 958
Коментари: 3403
Гласове: 4699
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930