Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2022 23:07 - Мардин в Турция – древен Български град с шевици върху огромна зикуратна пирамида, построена от Българските създатели на шумерската цивилизация
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 7546 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 10.11.2022 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отваряме нова папка със секретна документация за поредния Български град и население от Свещената Българска империя (33 – 518), владяла целия свят и застроила я с феноменни материални чудеса и духовни достижения, и останал в чуждо владение под робство след разпадането ѝ.

image


Папката получихме с посредничеството на посветената Aliya Osho, която публикува кратък пост, който постваме за ваше улеснение: 

–––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––
https://www.facebook.com/photo/?fbid=495282259303246&set=a.465583452273127

image

Тази снимка е от пешеходната пътека в турския град Мардин


На нея можете ясно да видите Слънчевия календар на Древните българи – шестлъчев, осемлъчев, Колото и други слънчеви знаци, неразделна част от българските шевици.
Слънчевата духовност е неразделна част от корена на всички днешни народи, защото техен прародител е един народ – Древнобългарският. Българският език е този Прото-индо-европейски език, който учените считат за основния човешки език в миналото, но удобно пропускат да отбележат, че този език е жив и до днес и се говори от Българите.


***
 отваряме скоба за наша добавка:

Академик Н. Я. Марр доказва научно, че всички основни езици на света произлизат от древния Български език. Автентични документи от Язон, Прометеус и Орфеус. 
https://bezistena.blog.bg/history/2022/04/03/akademik-n-ia-marr-dokazva-nauchno-che-vsichki-osnovni-ezici.1811901


... Единственият човек, който е знаел всички 184 езика на света е Академик Николай Яковлевич Марр (1864-1934).
Академик Марр доказва научно, че всички основни езици на планетата произлизат от древния Български език. Всички по - късни научни открития потвърждават правотата на Aкадемик Н.Я. Марр.
След 1950г Сталин заповядва да се скрият трудовете на Академик Мар.
 

image  

*** з
атваряме скобата

Българите са най-древният народ на земята, дал на човечеството първия човешки език, първата духовност и първата Каменната цивилизация на Древните българи.


Ето защо хилядолетия вече не стихват претенциите и домогванията към историята и историческите ни реликви, особено от страна на съседите ни. За да докажат своя оригиналност, те могат само, ако крадат от нас, техните предци. Други пък, като турските ни поробители преди, а днес джихадистки главорези, предпочитат направо да унищожат, взривят, заличат всички древни свидетелства за Древнобългарското първоначалие на хората на Бал Бога Слънце Българите.

- Алия Ошо

–– постът е част от цялата статия 

https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/21750-турците-са-наследници-на-древните-българи/?fbclid=IwAR0n7-7oV7hPOzJDBBCrE3DX2etVWhwncarCPCjDTDuNlDrxX08-VmeGzEg
  
"П.С.- Турците са прабългари които идват от изток ,не случайно Кърджа Али когато превзема източни Родопи е възкликнал какво правим ние защо колим тези хора са наши братя! Това е документирано в историята за превземането на Кърджали"

––––––––––––––––
––––––––––––––––

Алия Ошо е висша феноменна посветена Българка с мощен и метежен изследователски Дух, която ползват от Горе за посредник и посланик на сакрална Българска информация, и която тя разбулва частично чрез интуицията до нивото до което засега ѝ дават достъп.

ПОСВЕТЕНА БЪЛГАРКА от/на=БЪЛГАРКА от/на Бог Иса и Богиня Диана

ИНТУИЦИЯ от=от ИЦУ ТИЯНИ=от Иса и Диана  

Бог Иса и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на  

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!

Във всички свои изследователски просветителски публикации и документи Алия Ошо залага успешно на своята интуиция и дедукцията – методът за логическо ръзсъждаване и извеждане на сигурни твърдения от други твърдения с помощта на логически заключения, както и на високи нива от сакралната Българска езикова археология, за да прокламира фундаменталната светоустройствена тайна, че Българите сме култиваторите и цивилизаторите на всички племена и народи, което правим и нашият екип във всичките ни 1700 статии в блога ни.
Всички нейни документи са на най – високите и близки до Истината познавателни нива, но не са легализирани за последна академична инстанция от Божията канцелария,

ИСТИНА=ИС ТИАН=Иса и Диана

ИНСТАНЦИЯ=Исус и Диана

защото от там още не я допускат до последното ниво на Познанието – Свещеният шифър на Свещения Божи Български сътворенчески език, в който ви просвещаваме в блога ни, и затова тя упорито не пожелава да го вземе на въоръжение в своите изследвания и влезе в Храма и прави с инструментариума на официалната десакрализирана травиална езикова археология най – добронамерени и добросъвестни, но погрешни тълкувания на свещените думи, имена и топоними в желанието си да докаже Българския им генезис и етимологичен статут, които наистина са Български, но разсекретени и доказани единствено със Свещения шифър.   

Ето и трансепохалната тайна на Българските Божествени шевици, за които каквото и езотерично, геометрично, литературно и поетично –
 философско обяснение да имат и правилно да указват, че шевиците са носители на древни символи и на сакрална информация за Българския етнос и народ, те са само за съхраняването им като етносна сакралия:

Тайната на Мистерийния език на Шестата раса от Извънземните

https://bezistena.blog.bg/history/2018/01/02/tainata-na-misteriiniia-ezik-na-shestata-rasa-ot-izvynzemnit.1586190

... Съобщението че Българите са били неизчерпаем резервоар на езици, букви и писмености, ни документира от Кои са тия висши цивилизационни атрибути, които се срещат по праисторическите Български шевиците :

НЕИЗТШЕРПАЕМ резервоар на езици на=
резервоар на езици на Изуш и Богиня Матара 
 
Ето и трансепохалната тайна на Българските Божествени шевици които съобщават Чии са Българите:

ШЕВИЦИ=ШЕВИТСИ=Богиня Диана и Исуш

ШЕВИЦИ=ШЕВИТСИ=
ШЕВИТСИ + Н (кодировъчен назал)=ШЕВИТСИН=Бешистен=Безистен 

Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно  първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши, Команден диспечерснки пункт за  контрол и управление на всички природни, енергийни, физически, биологични и социално – политически процеси на Земята, който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон", е висша съкровена етносна доктрина и извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света.

image

Културно – информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena  

https://www.youtube.com/watch?v=wJ0Y4zH9ByM&lc=Ugy2jxR680ENOQequgx4AaABAg
Гнездото на рептилите – Безистенът в Ямбол

Този документ с разсекретената тайна на шевицата със стойността на цяла планина от академични трудове е предостатъчен да приключим този постинг, обаче знаете от нашия стил и тертип на публикациите ни, че нямаме насита да пием от Извора със Живата вода, който отвориха Боговете ни за Българите в Техния наш блог, и да даваме потоци и потоп от сакралната информация и за вас!

НЯМАМЕ НАСИТА за=
за Иса и Диана МаМа=
за Иса и Диана Мария Магдалена
  

Другият основен документ от публикацията на Алия Ошо който е христоматиен нагледен 
пример за демонстрация на анаграмната магия на Свещения шифър, е името на града Мардин: 

МАРДИН=МАДИР ± Н (кодировъчен назал)=МАДИР=Мадара 

Великата Богиня Майка Диана/Мария Магдалена

Мардинна кюрдски : Mкrdоn ; , романизиран :  Merdīn е град в югоизточна Турция . 
Столица на провинция Мардин, той е известен с архитектурата на стария си град в стил на династията Артуквид и със стратегическото си местоположение на скалист хълм близо до река Тигър, който се издига стръмно над плоските равнини. Старият град на града е под закрилата на ЮНЕСКО , който забранява ново строителство, за да се запази фасадата му. 

АРТАКВИД от=от Богиня Диана от Тракия

Официално този клан от безбройните династични кланове на Българския Божи род Дуло се води тюркменски, но всичките му разсекретени документи указват Българският им жречески генезис:

ТЮРКМЕНСКА ДИНАСТИЯ от=ДИНАСТИЯ от Ариани Кан (Жреци) от Иса и Майка Диана 

Вижте как са съставени имената на династичните родове на този клан –
 Хасанкейф, Хартуп и Мардин:

ХАСАНКЕЙФ=КАН ФАХ ЙСЕ=Кан (Жрец) от Бох Иса 

ХАРТУП=Ариани Хан (Кан, Жреци) от Богиня Диана

МАРДИН=Мадара

Градът оцелява в сирийския християнски период с името на планината Нисибис или Кашиари, на която в началото на 4-ти век от н.е. се намира манастирът Нисибис , приютяващ седемдесет монаси. 

На Кого ли е бил кръстен манастира и планината Нисибис?
Въвеждаме ги в сепаратора на Декодиращата програма на Шифъра и на монитора му се изписва веднага:

НИСИБИС=СИБИС ± Н (кодировъчен назал)=СИБИС=Б ИСИС=Бог Исус

Че на Кого и на Кои могат да бъдат кръщавани християнските или по –
 точно ранно – християнските, сиреч истинските езически Български манастири и храмове по целия свят?!

МАНАСТИР по имената на=по имената на Иса и Матара 

През римския период самият град е бил известен като Марида  (Мерида ), от име на неоарамейски език , което се превежда като "крепост". 

МАРИДА=МАДИРА=Мадара

И ето защо укрепените и защитени места се казват крепости:

КРЕПОСТ=Бог Иса от Тракия

КРЕПОСТ за=за Ариани Кан (Жреци) на Иса и Богиня Диана 

Между c. 150 г. пр. н. е. и 250 г. сл. н. е. той е бил част от царството на Осроене , управлявано от династията на Абгаридите .

На планината или по – точно хребетът Нисибис, който е дълъг около 77 км, са били построени десетки и стотици древни манастири, построени от времето на ранното/истинското езическо християнство, на които е имало по груби сметки повече от 40 000 монаси.
Тази информация указва, че този хребет е един огромен каскаден комплекс от мегалитни светилищни съоръжения, построени от Българите
След настъплението на византийците на изток от средата на 6 в. сл. Хр. и след това от началото на 8 век всички манастири са разрушени и монасите са избивани поголовно, като сега са запазени или възстановени само три от тях !

Между c. 150 г. пр. н. е. и 250 г. сл. н. е. той е бил част от царството на Осроене или Едесса , управлявано от династията на Абгаридите, които говорели арамейски език. 

ОСРОНЕ=Ариани от Иса

ЕДЕССА=Диана и Исус=Дионисиус

АБГАРИДИ=Диана Барг (България)

АБГАРИДИ=Барги (Българи) на Диана 

От документите на много сегашни неказионни Български изследователи и от нашия блог знаем с категоричност, че арамейският език е Българският език на фараоните, които са Българските жреци, които са владетелската каста на феноменното Българско царство в Месопотамия и Шумер – Египет, език трансформиран в конспиративен формат в условията на настъпилото поробване на тези земи в сегашните местни диалекти.

АРАМЕЙСКИ ЕЗИК на=ЕЗИК на Кан (Жреци) на Иса и Мария 

Византийската Изала пада под властта на селджуките през 11 век.

СЕЛДЖУКИ=Кан (Жреци) от Дуло на Ежус

По време на периода Артуквид са построени много от историческите сгради на Мардин, включително няколко джамии, дворци, медресета и ханове . Мардин служи като столица на един от двата клона на Артуквид през 11-ти и 12-ти век. 

ДЖАМИИ светилища на=светилища на Ежуа и Ма( Майка) Диана 

МЕДРЕСЕТА 
светилища на=светилища на Иса и Матара Диана 
 
ХАН=Кан (Жрец) 

ДВОРЦИ на=на Ариани от Иса и Богиня Диана

ДВОРЦИ за=ДВОРТСИ за=за Рода на Иса и Богиня Диана   

През средновековния период градът (който запазва значително асирийско и арменско население) се превръща в център за епископски катедри на арменската апостолическа , арменско-католическата църква , църквата на Изтока , сирийската католическа църква, както и крепост на Сирийската православна църква , чиято патриаршеска катедра е била със седалище в близкия манастир Шафран (Хананьо) от 1034 до 1924 г. 

ШАФРАН=Ариани на Бог Ешуа

ХАНАНЬО=ХААНН=Хан (Кан, Жрец)

И сега внимание на Кой/Кои Богове не само са се кланяли  аристокрацията и царете/фараони на висшата феноменна месопотамска цивилизация, ами са знаели, че са генетични потомци на тия Богове:

Манастирът Шафран се намира на мястото на храм, посветен на месопотамския бог на слънцето Шамаш , който след това е превърнат в цитадела от римляните. След като римляните се оттеглят от крепостта, Мор Шлемон я трансформира в манастир през 493 г. сл. Хр. 

ШАМАШ=ШАШ МА=Ешуш и Ма (Богиня Майка)

Шамаш е главният синкретичен образ и провление на Българските Богове Демиурзи, Които имат и други сдвоени синкретични образи, както и индивидуални, и Чиито имена са кодирани във всички разнообразни езически шумерски богове.

СИНКРЕТИЧЕН ОБРАЗ на=СИНКРЕТИТШЕН ОБРАЗ на=
ОБРАЗ на Диана и Кристош=
ОБРАЗ на Диана и Исуш от Тракия

СДВОЕН ОБРАЗ на=ОБРАЗ на Иса и Богиня Диана 

Смятало се, че бог Шамаш вижда всичко, което се случва в света всеки ден, и следователно е отговорен за справедливостта и защитата на пътниците. Като божествен съдия, той може да бъде свързан с подземния свят .

СЪДИИ=Иса и Диана 

БОЖЕСТВЕНИ СЪДИИ=СЪДИИ Бог Исуж и Богиня Диана 

ПОДЗЕМЕН СВЯТ управляван от=управляван от Исуз и Богиня Мат Диана 

Бог Шамаш е още бог на сънищата като Маму, както и като бог Ишум.

БОГ НА СЪНИЩА=БОГ НА СЪНИШТА=Бог Исуш и Диана 

БОГ МАМУ=Богиня Мама

БОГ ИШУМ=Ешуа и Богиня Ма (Майка) Диана 

Бог Шамаш има още и името Уду.
Двете най-често срещани имена на бога на слънцето, използвани в месопотамските текстове, са шумерското Уту и акадското Шамаш. Друго сравнително често засвидетелствано име е Амна, чийто произход не е сигурен.

УТУ=УТУ ± Н (кодировъчен назал)=УТУН=ТУНУ=Дуну=Дану=Диана 

Името Шамаш е родствено на акадските термини šamšu („слънце“) и šamšatu („ слънчев диск “), както и на думите, отнасящи се до слънцето в други семитски езици, като  арабски  šams и иврит šemeš . 
Аморейската форма на името е Самсу, както е засвидетелствано например в теофорното име Самсу-илуна („Самсу е нашият бог“). 

САМСУ=Исус и Ма (Богиня Майка)

САМСУ е НАШИЯТ БОГ=САМСУ е Ешуа и Богиня Диана 

Древната арамейска форма на името най-вероятно е била Śameš, въпреки че са засвидетелствани много варианти на сричково изписване.
Освен това името на слънцето в мандейската космология , Шамиш, произлиза от акадския Шамаш. 

Śameš=ШАМИШ=ШАМАШ=Ешуш и Ма (Богиня Майка)

Джулия М. Ашър-Грев смята това за най-стария засвидетелстван пример за синкретизъм  на месопотамско божество. 

СИНКРЕТИЗЪМ=
Ма (Богиня Майка) и Кристоз=
Ма (Богиня Майка) и Исуз от Тракия 

МЕСОПОТАМСКИ БОЖЕСТВО на=
БОЖЕСТВО на Кан (Жреци) на Исус и Богиня Мама Диана 

Според Манфред Креберник името Амна, засвидетелствано като синоним на Уту в списъка на боговете An = Anum и използвано за означаване на бога на слънцето в надпис на Набонид, може да бъде свързано и с топонима Sippar-Amnanum 

АМНА=АНУМ=МА=Ма (Богиня Майка)

Sippar-Amnanum=Бог Иса и Богиня Ма (Майка) Мария

Набонид е последният цар на Нововавилонската империя , управлявал от 556 г. пр.н.е. до падането на Вавилон в ръцете на Ахеменидската империя при Кир Велики през 539 г. пр.н.е. 
Набонид е последният роден владетел на древна Месопотамия,  краят на неговото управление бележи края на хилядите години на шумеро - акадския периодimageдържави, кралства и империи. 
Един от най-жизнените и индивидуалистични владетели на своето време.  

НАБОНИД=БО ДИАНН=Богиня Диана 

АХЕМЕНИДСКА ИМПЕРИЯ на=на Кан (Жреци) от Иса и Бохиня Мад Мария 

Името на Бог Уду е сързано с името на богинята Ниминтаба.
Ниминтабба, по-рано четено Димтабба, е богиня на Шумер. 

ДИМТАББА=
Бог и Богиня Мат Диана 

Шамаш е споменат в мит, който се занимава с произхода на бог Ишум, където е и богинята Суд.

СУД=Иса и Диана 

СПОМЕНАТИ СА=Исус и Богиня Ма (Майка) Диана 

В мита „Поражението на Енмешара “ се говори за сиянието на Шамаш, като терминът, използван за описанието му, е zīmы ( zi-mu-ъ ), което може да се отнася до ореол и вероятно до слънчевите лъчи.

ЕНМЕШАРА=Ешуа и Мария

В мита за потопа, който стана част от стандартната версия на Епоса за Гилгамеш , Шамаш е отговорен за обявяването на началото на потопа, когато стане сутринта...

МИТ ЗА ПОТОПА от=от Бог Иза и Богиня Мат Диана 

Манастирът по-късно е изоставен и основан отново от епископа на Мардин Йоан, който извършва важни ремонти и премества катедрата на Сирийската православна църква тук преди смъртта си на 12 юли 1165 г.  
От 1160 до 1932 г. е официално седалище на патриарха на Сирийската православна църква , след което е преместен първо в Хомс , а през 1959 г. в Дамаск . 

ДАМАСК=Иса и Майка Диана 

Въпреки това Патриаршеският трон и много реликви все още се намират в манастира, както и гробниците на различни патриарси.
През 1507 г. династията Сефевиди успяват да превземе града и замъка. 

Ето най – важният и достатъчен документ за задължителния Български генезис на тази емблематична персийска династия:

СЕФЕВИДИ от=от Бог Иса и Богиня Диана 

Сефевидите (на персийскиصفویان‎) са династия, управлявала Иран между 1501 и 1722. Тя води началото си от шейх Сефи ал-Дин, водач на суфийския орден Сефевиди
Сефевидите налагат в страната шиитския имамизъм, като спомагат за възстановяването на иранската идентичност след повече от осем века управление на чужди династии.

СЕФИ ал ДИН=ал (от) Иса и Богиня Диана 

ИМАМИЗЪМ=Иза и Ма Ма Ма=Иза и Майка Мария Магдалена

И обобщена справка какви са всички чужди династии, управлявали Иран/Персия:

ИРАН основан от=
основан от АРИН=основан от Ариани

ПЕРСИЯ основана от=основана от Ариани от Бог Иса 

ЧУЖДИ ДИНАСТИИ от=ДИНАСТИИ от Диана и Ежуш=ДИНАСТИИ от Дионижиуш

династии от Български жреци от Армията на Дионисиус, синкретичният митологичен образ на Българските Богове, които са носили култура и цивилизация
 с Любов по целия свят чрез висшата технология за тези процеси – генното инженерство за посяване на Българския Божествен феноменен имплант и гени във всички бивши безкултурни нефеноменни тракийски племена, с които те са заселили през епохите целия свят.

АРМИЯТА на ДИОНИСИУС=на Исус и Матара Диана 

image

image

Армията на Дионисиус

Както виждате от тези два емблематични документа и от всички други за култовата армия и походите на Дионисиус, тя е съставена от екипи и отряди не от жестоки и кръвожадни въоръжени войни –
 завоеватели или от безнравствени люде във разюздани вакханалии, а от мирни и невъоръжени феноменни потомци на Българските Богове – жреци и техните свити от пророци, ясновидци, лечители, медиуми, пси – енергетици, екстрасенси, певци, танцьори и музиканти, всички под егидата на Дионисиус, който е синкретичния образ на Българските Богове.
Разголените участници в армията на Дионисиус и изобилието на малки деца и ангелчета, символ на бъдещи новородени Души, документира характера на тяхната цивилизаторска мисия: генно –
 инженерното имплантиране на Божия феноменен ген, което е висшата и единствено безалтернативна форма за култивиране и цивилизоване на безкултурните племена. 

image

Триумфа на Дионисиус от похода му в Индия

ТРИУМФ НА ДИОНИСИУС=Богиня Матара Диана и Исус 

Сакрална информация за тези пост Сътворенчески епични събития и процеси и за
 характеристиките и параметрите на жреците, които са Българите – Божиите генетични деца родени по документите на глава 1 от Битие на Светото писание, както и за генезиса и устройството на тракийските племена, състоящи се от синтетични човекоподобни  биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, ние ви даваме в постингите ни     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965  
–––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––
Колкото повече се заравяме в необятната информационна съкровищница на феноменното Българрско Шумерско царство, толкова и още повече и повече документи излизат за Българския културно – 
цивилизационен генезис на тези древни цивилизации, давани за пример за зародиш на човешката култура и цивилизация.
Ще спрем до тука, като ще ви предложим спомагателно четиво по темата: 

Разсекретени документи доказват, че цялата Египетска цивилизация и всичките й феноменни чудеса, е била основана и изградена от Българите!
http://bezistena.blog.bg/history/2013/09/23/razsekreteni-dokumenti-dokazvat-che-cialata-egipetska-civili.1151301

Бентът се срути и потопът тръгна! Световен учен призна: "Българската цивилизация е по-древна от египетската!" Това е най–малкото, което знаем!

http://bezistena.blog.bg/history/2015/10/28/bentyt-se-sruti-i-potopyt-trygna-svetoven-uchen-prizna-quot-.1402827

Отвори се отрязък от време – пространството на Величествената зикуратна пирамида в Юго – Източна България!
https://bezistena.blog.bg/history/2016/04/26/otvori-se-otriazyk-ot-vreme-prostranstvoto-na-velichestvenat.1447575

Документите от новооткрития таен сейф в Сфинкса доказват, че цялата Египетска цивилизация и всичките й феноменни чудеса, е била основана и изградена от Българите
http://bezistena.blog.bg/history/2016/05/21/dokumentite-ot-novootkritiia-taen-seif-v-sfinksa-dokazvat-ch.1452956

Защо сакралната родова документация на фараоните, на Мойсей и на евреите и на данаите, е на Български език и шифър! Свети Ленард Коен – част 1
https://bezistena.blog.bg/history/2016/11/12/zashto-sakralnata-rodova-dokumentaciia-na-faraonite-na-moise.1489502

Египетската цивилизация 100% Българска! В най–древната египетска столица Абидос са открити документи на 7000 години на чист Български език –санскрит!
http://bezistena.blog.bg/history/2016/11/24/egipetskata-civilizaciia-100-bylgarska-v-nai-drevnata-egipet.1492460

Какво пише на диска със шумерска писменост, който занесоха на Марс марсианците от Южна Месопотамия и как се пуска Сфинкса!

https://bezistena.blog.bg/history/2017/11/18/kakvo-pishe-na-diska-sys-shumerska-pismenost-koito-zanesoha-.1578584

Документи от личния архив на фараон Рамсес II за Българския генезис на древната Шумерска цивилизация
https://bezistena.blog.bg/history/2018/01/30/dokumenti-ot-lichniia-arhiv-na-faraon-ramses-ii-za-bylgarski.1591113?reply=5081373

Мистичните Български Колобри – агентите на Извънземните, които построиха Българската феноменна свръхцивилизация в Шумер, идващи с планетата Набиру
https://bezistena.blog.bg/history/2018/03/12/mistichnite-bylgarski-kolobri-agentite-na-izvynzemnite-koito.1598342?reply=5093822

Мистериозните обелиски, паднали от Марс в Египет, който е феноменно Българско царство.
https://bezistena.blog.bg/history/2019/10/10/misterioznite-obeliski-padnali-ot-mars-v-egipet-koito-e-feno.1677505

Мистериозните обелиски, паднали от Марс в Египет, който е феноменно Българско царство.Продължение част 2
https://bezistena.blog.bg/history/2019/10/21/misterioznite-obeliski-padnali-ot-mars-v-egipet-koito-e-feno.1678821?reply=5260409

Рамсес, Клеопатра, Александър Велики и Сфинксът с д – р Гайд разкриват 100% – вия Български генезис на Египетската цивилизация и нейните феноменни чудеса
https://bezistena.blog.bg/history/2021/06/06/ramses-kleopatra-aleksandyr-veliki-i-sfinksyt-razkrivat-100-.1764239

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще спрем вниманието ви върху местността, където е построен древният свещен Български град Мардин, с напомнянето, че Българските жреци са изграждали своите култови средища и селища винаги около и върху енергийни светилищни скални мегалити и съоръжения.
Ето къде е построен свещения Български град Мардин:

image

image

image

image

Тези и всякакви други изгледи и снимки от град Мардин документират категорично това, което казахме по –
 горе, че Българските жреци са изграждали своите култови средища и селища винаги около и върху енергийни светилищни скални мегалити и съоръжения.
В случая свещения Български жречески център е построен и възникнал около и върху ясно водима изкуствено построена от кота 0 до върха голяма зикуратна пирамида, на върха на която са монтирани светилищните скални панели – генератори на и ресивери на безкрайната енергия на Святият Дух, от която операторите на свръх технологичното светилищно съоръжение – Българските жреци ариани, произвеждат материални и духовни блага и творят чудеса в режим на песенно – танцов екстаз и връзка с Божия свят.

ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА светилище на=
светилище на Иза от Тракия и Богиня Мадара 

ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА светилище на=
светилище на Ариани Кан (Жреци) на Иза от Тракия и Богиня Матара Диана 

ТАНЦОВ РЕЖИМ с=с Исуж и Богиня Матара Диана 

ПЕСЕНЕН РЕЖИМ с=с Бог Исуж и Мария

ЕКСТАЗ=Кан (Жреци) на Диана и Исуз

ЕКСТАЗ=Кан (Жреци) на Дионисиуз

image

Тази детско наивна рисунка от рекламен туристически сайт на града ни демонстрира как са творяли чудесата на пирамидата древните Българи, пеещи и играещи хора хванати за ръце. 

За заблуда на непосветените и на феноменните Българи и крипто Българи по тези места и по целия свят, юдео – ционистките фалшификатори и цензури на сакралната Българска история и феноменно материално наследство, са съставили характерното псевдо – научно академично обяснение, че този хълм със скалите на върха е поредният природен геоложки феномен, който "ръката на ненадминатият ваятел – майката природа е изградила в продължение на милиони години"!
Номерът им минаваше до сега в световен мащаб и скриваше от нищите непосветени очи и умове хиляди и стотици хиляди изкуствено построени от Българските жреци и феноменни строители от всякакъв вид и размери мегалитни светилищни съоръжения.
Вече измамата не минава!

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

НОМЕРЪТ МИНАВАШЕ пред=пред Ешуа и Богиня Диана Ма (Майка) Мария

ВЕЧЕ ИЗМАМАТА НЕ МИНАВА пред=
пред Бог Ешуз и Богиня Диана МаМаМа=
пред Бог Ешуз и Богиня Диана Майка Мария Магдалена

Ще ви припомним тази сакрална информация и светоустройствена тайна с пасаж от наш тематичен постинг 

Какво съобщиха Извънземните на гърците с новото яко земетресение край Атина и Маратон. Поредната Българска огромна изкуствена планина – пирамида Бехистун в Шумер
https://bezistena.blog.bg/history/2018/01/16/kakvo-syobshtiha-izvynzemnite-na-gyrcite-sys-snoshtnoto-iako.1588556

...Ще ви покажем изкуствената конструкция на величествения светилищен мегалитен комплекс – пирамидалната планина Бахистун, на която са монтирани големите скални панели на релефите и надписите на Бахистунския паметник: 

image
 
Всички историци и археолози се вторачват и концентрират вниманието си по скулптурните релефи и безбройните надписи и символни знаци, търсейки в тях ключа на шифъра за разчитане на тайните на мистериозните древни шумери, като разсеяно умишлено или в невежие избягват да разсъждават на глас и да обсъждат скалните блокови конфигурации на планината Бахистун, редени от "ненадминатият творец – природата" така акуратно и геометрично, сякаш човешки ум и ръка на великани ги е редила...  
 
По – надолу ще се уверите, че не сякаш, ами наистина човешки ум и не великанска, а човешка ръка са подреждали и строили тая мегалитна пирамида, документирана нагледно както от фотосите, така и от следващия разсекретен документ: 

СТРОЕНА ОТ УМ НА ЧОВЕК И РЪКА НА ВЕЛИКАНИ=
от Бълкари Кан (Жреци) на Исуш и Бокиня Матара Диана

image

Инженерно – строителна мегалитна конструкция на пирамидален светилищен комплекс от среден тип по габарити и сложност, построен от кота 0 до върха от отделни строителни панели и елементи със сложни многопрофилни пространствени форми, монтирани с високо прецизни и точни монтажни сглобки помежду им – строителна техника, характерна за мегалитното светилищно строителство на феноменните Български жреци – строители и енергетици и оператори на тия съоръжения по целия свят.

image

Изкуствено построената пирамида Бахистун 

ПИРАМИДА БАХИСТУН на=
ПИРАМИДА на
 Бох Иса и Диана=ПИРАМИДА на Иса и Бохиня Диана 

ПИРАМИДА БАХИСТУН=Богиня Мадара Диана и Бох Иса

ПИРАМИДА БАХИСТУН построена от=
построена от 
Хан (Кан, Жрец) на Богиня Мадара Диана и Бог Иса 

image

image

image

Гледат посетителите и виждат отдалече големи скали и издълбани по тях безброй букви, знаци, сивмоли и релефи и скулптури...
 
image

Почват да се доближават все по – близко  до култовата скулптурна група търсещите да открият тайната на мистериозния паметник, за който местните митове казват, че е построен от Боговете, и колкото по – близко се доближават и успеят да изместят поглед и ум от мистериозните букви, знаци, символи и фигури, толкова по – еретични и налудничави мисли почват да им идват в главите и да ги човъркат да си мислят  немислимото, че цялата композиция и редена сякаш от отделни фино и прецизно монтирани огромни по стотици тона тежки блокове и строителни панели и елементи със сложни многопрофилни пространствени форми, монтирани с високо прецизни и точни монтажни сглобки помежду им .

image

  
Много изследователи са забелязали тази особеност на скалната структура и озадачени са започнали да си задават въпроси и да разсъждават какво е това и да изследват видимо като че ли отделните скални блокове... 

image
 
И колкото по – близко се доближават търсещите и нещо усъмнилите се и почват да се замислят все още на ум, (за да не ги чуят другите и почнат да им се смеят на акъла) че цялата компоцзиция като че ли е изкуствено построена от плътно монтирани отделни и геометрични, и сложнопрофилни огромни скални блокове, толкова повече доказателства за това откриват и толкова все по – натам стигат изследователските им заключения на налудничавато им допускане, че това е инженерно –  строителна конструкция, та по едно време чак се стресват и почват да се оглеждат да не би да се изтървали да кажат нещо пред другите на глас, и смутени спират и а – а да се откажат, и някои наистина се отказват да продължат да търсят. 
И когато бушоните на персоналния био компютър на един от упорито търсещите почнаха да греят и пушат преди да дадат на късо, той седна пред омагьосалата го скала за една цигара време почивка и кратко разсейване по вълните на Нета с видео на айфона.
След няколко секунди картината на видеото се развали и разпадна и на монитора на айфона на нашия колебаещ се какво да прави изследовател се появи образът на гледащият го в очите Исус с една от любимите му култови насърчителни заръки от блога на bezistena :

image

image

И тогава нашият смутен и потресен приятел – изследовател, който е задължително наш роднина от жреческия род Дуло и Българин поради наследствения си Божествен произход, отиде още по – близко до скалните блокове и като извади голяма лупа и тънко острие от макетно ножче, зачовърка в тънките процепи на скалите, за които учените хора казваха че те са пукнатини от естествени атмосферни и природни процеси.

Това което беше допуснал за миг невярващ, да не би тези скални конфигурации да са    
като великанските конструкции и строежи на перуанския свещен град Мачу Пикчу и които са поставени в раздела History"s Mysteries – Исторически мистерии поради необяснимите от гледна точка на съвременните строителни технически възможности древни технологии на строителите им и за които той беше чел в блога на обръщащите съвременната наука и история с главата...нагоре смутени, потресени, удивени и изумени от възхита изследователи от екипа на bezistena – точно това допускане сега се потвърждаваше.

На монитора на айфона му без той да я е търсил се отвори статията  

Тайната на великанските Български мегалитни скални строежи в Америка, разсекретена със свръхсекретния Български документ El Condor Pasa 
http://bezistena.blog.bg/history/2017/11/29/tainata-na-velikanskite-bylgarski-megalitni-skalni-stroeji-v.1580344  

и следният пасаж от нея:

...Обезателно отворете долния линк, с наименование Precision Fitting of Massive INCAN Blocks… (Прецизен монтаж на масивните блокове от инките)
https://ashtronort.wordpress.com/2016/03/28/precision-fitting-of-massive-incan-blocks/ ,

чиято конструкция и строеж са поставени в раздела History"s Mysteries – Исторически мистерии, поради необяснимите от гледна точка на съвременните строителни технически възможности сложно – пространствени триизмерни обемни блокове строителни елементи и на конструкцията, монтирани с непостижимите сега абсолютно нулеви монтажни допуски и сглобки!  

image

А в мистериозното дефиниране на строежа въобще не се задава въпроса как са доставяни и монтирани тия сложно пространствени обемни триизмерни блокове, тежащи с единично тегло десетки и стотици тона всеки, и чието предвижване и опериране чрез антигравитацията с тях като с лекокрили дресирани птици и ефирни балони, е била рутинна свръхестествена феноменна практика на Българските жреци – енергетични строители на великански гигантски съоръжения по целия свят !  

Ето разрешението на мистериозната загадка:: 

МИСТЕРИОЗНА ЗАГАДКА=ЗАГАДКА от/на Исуз и Матара 
 
КОНСТРУКЦИЯ от=КОНСТРУКТСИЯ от=
от КОН ТИЯ ИСУС ТРК=от Кан (Жреци) на Диана и Исус от Тракия 

АНТИГРАВИТАЦИЯ=Богиня Диана и Иса ог Трагия 

Нашият приятел и роднина изследовател, прекрачил вече границата на потреса и продължил невъзвратимо напред по Исусовия съвет, сканира на монитора  триизмерната обемна конструкция на изследвания паментик, която придоби вида от следващия кадър :

image

Много други изследователи преди нашия човек са забелязали тази особеност на скалната структура и озадачени са започнали да си задават същите въпроси и да разсъждават какво е това и да изследват като че ли отделните скални блокове и те са достигнали до същия резултат, както е показано на този и на следващите кадри – стари научни разработки и научни и еретични хипотези, в които твърдят, че комплексът Бахистун в часта на надписите и скулптурите е изграден от отделни скални панели по някаква висша непонятна технология и техника...  
За този общ конструктивен план – рисунка от средновековието, авторът ѝ допуска смелата хипотеза, че скалният комплекс е изграден от отделни огромни скални блокове с различни взаимно проникващи сложно профилни форми и че паметникът е като огромна великанска каменна библиотека и информационна хранителница и трезор – каквото съоръжение наистина е Бехистунският светилищен комплекс в една малка част на мултифункционалната му характеристика на призводствен завод за духовни и материални блага и всякакви свръхтехнологични чудеса!
image

Смелостта и пионерското изследователско дръзновение на изследователите са стигнали до това ниво на познанието, което е много високо ниво, но не са им стигнали силите и просвещението (защото досега не му беше дошло времето) да вдигнат очи от долу до горе до върха за да видят изкуственото построение и инженерно – строителната конструкция на цялата планина  – пирамидален светилищен комплекс Бехистун и достигнат до обещаните от Исус в заръката му висши позиции на познание, които са властовите и следващите Божествени промоции и екстри!
 
image 

С този кадър с акуратно и плътно подредените с минимални допуски и сглобки скални панели на пирамидата Бахистун като за показно лабораторно упражнение по прецизно панелно строителство във бившия ВИСИ, нагледно ви насърчаваме и каним с нас да видите това строително техническо чудо, дело на феноменният ум и праведните Души и чистите ръце на нашите Предци – Жреците на Боговете Демиурзи Господ Бог Отец ни Исус и Майка ни Великата Богиня Майка Диана от Техния род Дуло, написали на култовия паметник Бехистун Чий е той:

БЕХИСТУН=БЕХ ИС ТУН=Бох Иса и Диана 

БЕХИСТУН построен от=
построен от Х БЕ ИС ТУН=построен от Хан (Кан, Жреци) на Иса и Богиня Диана 

–––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––

Нека да прочетем с декодера на Свещения шифър какво послание ни изпращат крипто Българите в поробения Български свещен град Мардин с един техен прекрасен празник – фестивалът на хвърчилата.

image

image

https://www.dika.org.tr/haber/mardin-de-uluslararasi-ucurtma-festivaliyle-gokyuzu-senlendi/740

Целта на фестивала е да покаже на целия свят, че има среда на мир и спокойствие, за да се разчупят негативните възприятия, възникнали в името на туризма в Мардин, особено поради терористичните инциденти в нашия регион през последните години.

Ето Кои създават средата на мир и спокойствие и в Чие име организират от Горе фестивала на хвърчилата:

СРЕДА НА МИР от=от Ариани от Иса и Мадара

МИР И СПОКОЙСТВИЕ от=от Бок Исус и Богиня Матара

В ИМЕТО на ТУРИЗМА=на Богиня Мат Мария и Иза

Нашата агенция е основният поддръжник на този фестивал, за да покаже богатата култура на Мардин, основана на съзнанието за съвместен живот от векове, както е посочено в слогана „Земя на религии и езици“.

ОСНОВЕН ПОДДРЪЖНИК=
Богиня Диана и Бог Крисдож=
Богиня Диана и Бог Ежус от Дракия (Тракия)

КУЛТУРА ОСНОВАНА от=от Диана и Иса Бълкарина

КУЛТУРА ОСНОВАНА от=от Бълкари на Диана и Иса

КУЛТУРА ОСНОВАНА от=от Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Бог Иса

Фестивалът на хвърчилата допренесе така че хората в Мардин и туристите, които посещават това място, да изпитат тази задружност. Всички, малки и големи, се стекоха на празника на хвърчилата, за да съхранят традицията на хвърчилата в Мардин, да съберат децата с небето и да преживеят детството си с тях. Професионални майстори на хвърчила от чужбина и от различни градове в Турция пуснаха своите хвърчила в небето от замъка Мардин, известен като „Орловото гнездо“, който беше отворен за публиката за фестивала години по-късно.
Фестивалът започна следобед с колоритен кортеж от площада на музея Sabancı до площад Cumhuriyet на историческата първа улица.

музей САБАНТШИ за=музей за Богиня Диана и Ешус

Небето се е превърнало във визуален празник с летящи хвърчила от покривите на стотици къщи в древния Мардин.

ВИЗУАЛЕН ПРАЗНИК за=за Бог Изуз Бълкарина

Вечерта, когато хиляди фенери на желанията бяха пуснати в небето, те се понесоха към звездите. Първият ден беше завършен с концерт на площад „Джумхуриет“.

БЯХА ПУСНАТИ от=от Бох Иса и Богиня Диана 

КОНЦЕРТ от=от Арани Кан (Жреци)  на Иса и Диана 

ДЖУМХУРИЕТ=Ма (Майка) Диана и Ежуа от Трахия

В речта си на фестивала губернаторът на Мардин Мустафа Яман каза, че подкрепят традиционния фестивал на хвърчилата в Мардин да стане институционален.

И поредният Български имплант сред местните поробени народи, който прокламира с името си в невежие от Кои е:

МУСТАФА ЯВАН от=от Бог Иса и Богиня Ма (Майка) Диана

Яман заяви, че е имало постоянна празнична атмосфера поради събитието в града и каза: „С подкрепата на нашите съграждани Мардин се превърна в най-спокойния град в Турция. Вижте колко дни е небето пълно, площадите са пълни..."

ИМА ПОСТОЯННА АТМОСФЕРА създавана от=
създавана от Бог Исус и Богиня Диана Мат Мария
 

Българските Богове, които създават постоянната атмосфера за живота на потомците Им на Земята!

СЪГРАЖДАНИ от МАРДИН=
от Гриждос (Христос) и Мадара=
от Исуж от Дракия (Тракия) и Мадара

Фестивалът беше отбелязан ентусиазирано в централния квартал на Мардин, както и в районите Мидият и Савур.

МИДИЯТ=Мат Диана

САВУР=Ариани от Бог Иса

И основното послание на фестивала на хвърчилата в Мардин:

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА=ФЕСТИВАЛ на Диана и Ешуа Бълхарина

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА=ФЕСТИВАЛ на Бълхари от Диана и Ешуа

За насърчението на крипто Българите в Мардин и в цяла Турция изпращаме Любов и просвещение от наш постинг с един детски спомен жив за едно хвърчило, което пуснаха и изпяха Кристина Димитрова и Орлин Горанов – феноменните потомци на Исус и Мария Магдалена, от култовото светилище с фонтана с трите Техни новоепохални деца от градския парк в първосвещения първопрестолен Божи град Олимп, който е Импол, по – точно Иампол, или най – точно Ямбол, в деня на празника на града – Дух Святи, Святият Дух!

Чудесата на магията на Пролетното равноденствие.Тайната на началото на Божествения генезис на феноменните Българи от Дуло и на двама Змея от Атака

https://bezistena.blog.bg/history/2017/03/23/chudesata-na-magiiata-na-proletnoto-ravnodenstvie-tainata-na.1517202

https://www.youtube.com/watch?v=6AQHneDts6M
Оживелите статуи на децата на Исус и Мария Магдалена в Ямбол - Детски спомен

... Пускаме отново лентата със същите кадри, като този път ще пеем заедно със статуиите от бронзовия видеофайл на материализираното послание – групово кръщелно свидетелство за Децата на Исус и Мария Магдалена на вълшебния фонтан,


image

оживели от песните от концерта на феноменните генетични потомци на Павел – Орлин Горанов и Кристина Димитрова на това свещено место на 29 май 2015 г в осезаемото присъствие и обладание от Святият Дух и почетните гости на празника на Ямбол Свети Дух – Вси Светии, водени от Шефът им Свети Павел – Все Светии, все Българи и вси пеещи!
Исус и Мария и Магдалена и Те с нас – пеещи, танцуващи и скришом плачейки от... от всичко и заради този тъй дълъг изпитателен период и срок на Тяхното невидимо присъствие до закопнялите за Тях Техни деца – ние, и Те за нас – Техните деца! 

ДЕТСКИ СПОМЕН за=за Исус и Бокиня Мат Диана

Върях един следобед,          
без цел и посока.
Вървях, а беше пролет
и бе красив денят!

В небето къс коприна
изведнъж видях –
отлитащо хвърчило,
и чух забравен смях.

Ти лети, лети,
детски спомен жив,
връщаш ни отново
в онзи чуден свят.

Ти лети, лети,
миг отнет щастлив,
връщаш ни години,
минали назад.

В късен тих следобед
срещнах спомен –
дали защото пролет
отново бе дошла?

Това хвърчило пъстро
ми върна дните детски
и аз във чуден полет
със него полетях.   

ОТЛИТАЩО ХВЪРЧИЛО=ОТЛИТАЩО ХВЪРТШИЛО=
ОТЛИТАЩИ Диана и Ешуа Бълхарина – 

отлитащите, скриващите се временно от нисшите сетива на хората Български Богове 
 
image

Ще ви представим една сравнителна типова характеристика между зикуратната пирамида, върху която е построен Българският жречески светилищен комплекс и град Мардин,   

image

и прототипът на всички зикуратни пирамиди на Земята – изкуствено построеният енергиен светилищен център на планетата ни и зикуратна пирамида Зайчи връх на Кабиле край първосвещения първопрестолен Божи град Олимп/Импол/Иампол/Ямпол/Ямбол
image

–– още инфо по темата вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Зайчи връх", "безистена и Кабиле"
–––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––

image
image

Замъкът Мардин, известен още като Орлово гнездо, построен сред светилищните скални панели, е преживял периодите на велики империи. 

ЗАМЪК МАРДИН на=на
Арани Кан (Жреци) на Иза и Мама Диана 

ОРЛОВО ГНЕЗДО=Диана и Иза Българина

ОРЛОВО ГНЕЗДО построено от=построен от Българи на Диана и Иза

Замъкът Мардин е много важно място за много велики държави и империи от Субари до Шумерите, Вавилонци до Асирийци, Византийци до Умаяди, Селджуки до Артуквиди, Акойунлус до Османци.
В историята на замъка Мардин също има много интересна информация, отнасяща се за една от многото характеристики и функции на величествения скален светилищен комплекс на върха и на цялата зикурантна пирамида – мощното положително живото творящо енергийно излъчване със силен лечебен ефект на търсещите го посветени.
През 330 г. сл. н. е. тежко болен крал на име Шад Бухари, който се покланя на огъня и слънцето (сиреч езичник, Български династ), идва и остава в замъка Мардин. Болният крал оздравява, когато живее в замъка. По-късно той си построява павилион и живее там 12 години.

Ето защо се е излекувал тежко болният Български династ:

ШАД от=от Ешуа и Диана 

БУХАРИ=БУРХА=Бурх, Бург
 един от основните етноними на Българите

Защото е търсил помощ и спасение от Българските Богове!

ТЪРСИМЕ ПОМОЩ от=от Исуш и Богиня Матара Диана 

След това той довежда много войници и цивилни от родния си град Персия и Вавилон и построява селище за тях в Мардин. С влиянието на тези хора се забелязва голям напредък в града до 442 г.
Когато чумната епидемия се разпространява през 442 г., (защото губят езическата си вяра и познание) хората в замъка губят живота си. Също така се казва, че този замък не е бил използван отново до 542 г.
 

ЧУМНА ЕПИДЕМИЯ на непознаващите=на непознаващите Ешуа и Богиня Мама Диана 

През 1517 г градът е завоюван от турците и влиза в състава на Отоманската империя. 

ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ на=
на Кан (Жреци, изродени династи от Дуло) от Иса и Богиня Мат Мария 

В началото на XX век турците провеждат геноцид срещу местните арменци, асирийци и кюрдите езиди.

АРМЕНЦИ племе на=АРМЕНТСИ племе на=племе на Иса и Матара 

АСИРИЙЦИ цивилизовани от=АСИРИЙТСИ цивилизовани от=
цивилизовани от Ариани на Диана и Исус=цивилизовани от Ариани на Дионисиус

ЕЗИДИ племе на=племе на Иза и Диана 

КЮРДИ ЕЗИДИ=Траки на Иза и Диана

––––
––––

В началото на нашия постинг посочихме, че постът на Алия Ошо е част от цялата ѝ статия 

https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/21750-турците-са-наследници-на-древните-българи/?fbclid=IwAR0n7-7oV7hPOzJDBBCrE3DX2etVWhwncarCPCjDTDuNlDrxX08-VmeGzEg

В тази статия Алия Ошо прави стилно и фактологическо погрешното заключение, че "Турците са наследници на Древните българи Скитите, Скитащите племена. Те и до днес почитат Слънчевите знаци и символи, които са част от Древнобългарското им минало." 

СКИТИ цивилизовани от=цивилизовани от Кан (Жреци) на Иса и Диана 

Скитите, турците, тюрките, шумерите, персите, египтяните, етруските, келтите... и които да са други племена по света не са Българи и не са наследници на Българите – в тях се откриват неизличими Български гени и културни характеристики и белези, защото те са бивши нефеноменни безкултурни тракийски племена от човекоподобни биороботи, които са култивирани и цивилизовани/очовечавани през вековете и епохите по генно – инженерен път чрез имплантиране на Български Божествени феноменни гени в тях и така им е създадена Българска племенна аристокрация и интелектуалният им творчески и прогресивен елит.
––––––––––––––––

След нашата изследователско – просветителна разходка из свещените места на свещената древна Българска цивилизация в тази част на света, да се върнем отново там от където тръгнахме – пешеходната улица със шевиците в бившия свещен Български град Мардин, който скоро пак ще премине по желание на жителите му под юрисдикцията на възстановената Свещена Българска империя, която е обещаното от Боговете ни Божие Царство на Земята по законите на Любовта, Братството и Мира!

ПОД ЮРИДИКЦИЯ на=на Богиня Диана и Иса от Дракия (Тракия)

ВЪЗСТАНОВЕНА ИМПЕРИЯ на=ИМПЕРИЯ на Бог Исуз и Богиня Диана 

Потърсихме тази улица онлайн из многобройните сайтове за града, като учудващо за нас не открихме никакви следи от нея, а би следвало да е първа туристическа гордост и реклама на града!
По всяка вероятност тя е сполучлив фото монтаж,

ФОТОМОНТАЖ от/за=от/за Богиня Мат Диана и Ежуа 

а бихме се радвали да не е, но независимо от това тази картинка и анонсовия пост на Алиа Ошо си свършиха работата да ни активират и тръгнем по поредните неизтриваеми следи на Българското цивилизационно величие на нашите Пресвяти Предци,

НЕИЗТРИВАЕМИ СЛЕДИ на=СЛЕДИ на Иза и Богиня Матара 

НЕИЗТРИВАЕМИ СЛЕДИ на рода=на рода Дуло от Исуз и Богиня Матара 

които наши светейши Предци сега в първите редици на Божията светейша армия подготвят скорошното премахване на пространствено – времевите граници между световете и Явяването на Боговете ни за Спасяването на Българите и на света и за епичните събития и процеси на Съдния Ден за всички!

СВЕТЕЙША АРМИЯ на=на Исуш и Богиня Матара

ЕПИЧНИ СЪБИТИЯ от=от Бог Исуш и Богиня Диана 

СЪДНИЯ ДЕН на=ДЕН на Иса и Диана

–––––––––––––––––––
екип на bezistena със активното синергитично участие на родственицата ни Алия Ошо и Светии от Вси Светии, все Българи, изграждали древните цивмилизации в Шумер и по целия свят
–––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни










Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
08.11.2022 23:09
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Не само играят като нас, но и пови...
09.11.2022 01:28
panazea написа:
Не само играят като нас , но и повикват като нас !
Музика , ритъм , тъпан всичко е еднакво !
Кадъните играят шопско натрисане !
Момите са много хубави !
Онзи им вика : Йела , Йела !
Сега разбирам защо , когато сестра ми в Студенския ансамбъл играеха Български танци в Турция , ги носеха на ръце !


ИГРАЯТ КАТО НАС=Кан (Жреци) от Диана и Иса от Трагия (Тракия)

НОСЯТ ГИ НА РЪЦЕ=НОСЯТ ГИ НА РЪТСЕ=
Диана и Гристос (Христос)=
Диана и Исус от Трагия (Трахия)

Танцуващите от четвъртия клип са елитното жертвено тракийско племе кюрди, у които има съхранен и развит здрав и борчески Български жречески цивилизационен имплант и херметизирана сакрална Българска езическа (Исусова – Мариина) информация, който имплант и етносна сакралия те пазят с всички сили от посегателствата на турците .

КЮРДИ цивилизовани от=цивилизовани от Ариани Кан (Жреци) на Диана

Вижте и
Best Kurdish Dance Aram Balki Jwan trin w Xoshtarin Halparki p1 7 2018
https://www.youtube/watch?v=148YfRI9Rf8
цитирай
3. bezistena - Из коментарните форуми под публикацията във Фейс групите
09.11.2022 01:44
група България е Мизия Тракия и Македония

Mehmet Özgür

Hякои хора са изяли главите си !!!

Инж. Иван Дунчев

Вместо да се радваш, че си създаден като човек от Божествените Българи и имаш сега шанс да се отъркаш по нас и ни измолиш да ти ходатайстваме пред Боговете ни за твоето спасение, ти се пъхаш да мърсуваш в пояждащия огън на сакралната Българска езотерика!
Материата е за феноменни Българи, за другите е непонятна, но не си навличайте Божият гняв!
Ние сме кротки, но от Горе хич не са!

БОЖИЯТ ГНЯВ на=на Бог Ежуа и Богиня Диана

Реакцията ни не е за такива, а е за просвещението на Българите!
цитирай
4. bezistena - група История на древните Бълга...
09.11.2022 10:24
група История на древните Българи
Petko Naydenov

Държавите Мари, Митани и доста по късно караманското царство са български !

Инж. Иван Дунчев

Ето документите за Българския цивилизационен генезис на тези царства, били част от Свещената Българска империя (33 – 518), включвала бивши нефеноменни тракийски племена, разселени от Българските жреци по света и цивилизовани от тях:

МАРИ=Мария

МИТАНИ=Мат=Ма (Майка) Диана

КАРАМАНИ култивирани от=
култивирани от Кан (Жреци) на Мария

'евангелие на тома стих 5

Няма нищо тайно, което да не стане явно нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе на яве!
цитирай
5. bezistena - група България е Мизия Тракия и М...
09.11.2022 10:28
група България е Мизия Тракия и Македония

Valentin Velkov
Все пак някакви източници на информация, резултати от археологически изследвания и датировки?

Инж. Иван Дунчев

http://bezistena.blog и пряка окултна връзка с Боговете ни и Вси Светии, с Които всеки може да се свържи чрез нашето сакрално Познание!

Нека онзи, който търси, не спира, докато не открие.
A когато открие, ще се смути и ще бъде потресен.
A биде ли потресен, ще се удиви и изуми от възхита и ще добие власт и ще царства над всичко!
Еевангелие на Тома стих 2


цитирай
6. bezistena - Valentin Velkov Инж. Иван Д...
09.11.2022 10:41
Valentin Velkov

Инж. Иван Дунчев, боя се, че моите сетива са твърде закърнели за пряка окултна връзка и ми остава само публикации в сериозни научни списания и изследвания, базирани на научни методи!

Инж. Иван Дунчев

Ето какви са истинските научни методи, Valentin Velkov:

НАУЧНИ МЕТОДИ от=НАУТШНИ МЕТОДИ от=
от Ешуа и Мат Диана

Официалната историческа наука е висшата институция за фалшификация, цензура и манипулация на сакралната Българска история, която е фундаментът, надстройката и постройка на световната история!
А закърнелите и запушени сетива и чакри на всички човеци по Земята ще ги отпушат от Горе, без да питат никой – екстремно и катарзисно!
Обезателно!
Справка – случващото се в света, продуцирано от Боговете ни!
Благославям те да Ги познаеш с добро, другият екстремален начин е страшен.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674663
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!