Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2022 18:00 - С Любов и просвещение на неблагодарните украинци как Българите построиха Киев и ги цивилизоваха. Кой е Шамбат Кий? Кан Аспарух живял 200 години. Чий е Крим?
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 6702 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 05.11.2022 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мисията ни е да просвещаваме всички бивши безкултурни тракийски племена и народи, как феноменните Божествени Българи като техни грижовни духовни водачи, генно – инженерни имплантатори и гледачи ги разселиха по целия свят и с Любов ги дондуркаха, култивираха и цивилизоваха за да ги направят човеци!
Тази просветителска лекция ще изнесем сега пред обезпаметеното и неблагодарно бивше тракийско племе украинци по пово на тяхното пребиваване сега в България.

Направо какви са украинците и кои са техните Богове и цивилизатори, която сакрална неизтриваема информация четем в етнонимите им:

УКРАИНЦИ от=УКРАИНТСИ от=от Иса от Тракия

УКРАИНЦИ=УКРАИНТСИ=Траки на Иса

УКРАИНЦИ цивилизовани от=УКРАИНТСИ цивилизовани от=
цивилизовани от Ариани Кан (Жреци) на Иса и Диана 

Иса от Тракия и Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!

Същата информация ни донася и другото познато име на украинците чиркаси:

ЧИРКАСИ=ТШИРКАСИ=КРИСТАШ=Кристош=Исус от Тракия
 
ЧИРКАСИ цивилизовани от=ТШИРКАСИ цивилизовани от=
цивилизовани от Ариани Кан (Жреци) на Диана и Исуш

ЧИРКАСИ цивилизовани от=ТШИРКАСИ цивилизовани от=
цивилизовани от Ариани Кан (Жреци) на Дионисиуш

бившето нефеноменно безкултурно тракийско племе чиркаси/украинци е разселено и цивилизовано от Българските Ариани и Жреци от културно – цивилизационните отряди на Бог Дионисиус, което име е древното митилогично синкретично име и образ и проявление на Българските Богове, под Чиято егида нашите пресвяти Предци са предприемали своите периодични походи по целия свят за генно – инженерното култивиране и цивилизоване на всички тракийски племена, състоящи се от нефеноменни синтетични човекоподобни биороботи, с които те са заселили целия свят пост сътворенчески!

С тази сакрална информация ние ви запознаваме в постингите ни     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1

http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     
Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965 

Наименованието на емблематичната елитна социална категория казаци на украинските тракийци ни документира отново техния Български цивилизационен генезис:

КАЗАЦИ цивилизовани от=КАЗАТСИ цивилизовани от=
цивилизовани от Кан (Жреци) на Диана и Исуз=
цивилизовани от Кан (Жреци) на Дионисиуз

Тази сакрална неизтриваема информация, която получаваме директно от Божията канцелария, прочетохме в етнонимите на украинците и им я разсекретяваме за да се познаят Чии са и кои са ги направили човеци!

НЕИЗТРИВАЕМА ИНФОРМАЦИЯ за=НЕИЗТРИВАЕМА ИНФОРМАТСИЯ за=
за Бог Исуз и Богиня Диана Матара Мария 
 
Друг път при спокоен обучителен процес и нормален лекторски курс, щяхме да продължим с изваждането и разсекретяването на безброй засекретени документи по темата, арестувани и архивирани не в подземията на КГБ и в трезорите на Ермитажа, а навсякъде в официалната цензурирана информация за украинците.

ЗАСЕКРЕТЕНИ ДОКУМЕНТИ за=
ДОКУМЕНТИ за Кристоз=
ДОКУМЕНТИ за Исуз от Тракия=
ДОКУМЕНТИ за Траки на Исуз 

ЗАСЕКРЕТЕНИ ДОКУМЕНТИ за=
за Кан (Жреци) на Мат Диана и Кристоз=
за Кан (Жреци) на Мат Диана и Исуз от Тракия 

ДОКУМЕНТИ СКРИТИ В ПОДЗЕМИЯТА за=
ДОКУМЕНТИ за Богиня Мат Диана и Бог Кристоз=
ДОКУМЕНТИ за Богиня Мат Диана и Бог Исуз от Тракия 

Обаче тъй като просветителските лекци и лингва лабораторни упражнения на нашата Сакра Духовна Лингва Академия Форум на Безистена се провеждат в ескалиращите реалити екстремални динамични процеси и условия на глобалните баталии на съвременния живот,

СЪВРЕМЕНЕН ЖИВОТ продуциран от=продуциран от Бог Исуж и Богиня Матара 

продуциран и управляван тотално от Боговете ни, от Горе ни вкараха в гневен емоционален просветителско – изобличителен режим с участието на бежанци украинци, които по международните хуманитарни закони поради липса на обща граница с Украйна не са бежанци, а емигранти, и както по – точно ги квалифицираха Българите са "социални туристи".

Ще копираме един тематичен пост от профила ни https://www.facebook.com/ivan.dunchev.1/posts/pfbid0248YsFZ6BKe4KC3VjyKHU
M62zWrnjF7kA1nMbaaxaiLPX6CJwj4e38dr4N4YkUqYJl
към който сега в режим на редакция ще направим някои допълнения и разсекретени документи:
–––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––

Уникална наглост, нахалство и демонстративна неблагодарност и презрение към Българите за наша сметка!

"Украинци струпаха багажа си в центъра на Слънчев бряг" (ВИДЕО)
https://www.vesti.bg/bulgaria/ukrainci-strupaha-bagazha-si-v-centyra-na-slynchev-briag-video-6154281

"Украинците настояват правителството на България да..."
От позициите на какви настоявате в България да се задоволяват капризите ви?
Да бяхте направили първо една пространна декларация за благодарност към Българите за това, че ви приехме за наша сметка въпреки тоталната бедност на държавата и народа ни!
За това, че въпреки че Българите са със съхранени чувства на благодарност към руския народ и Русия за Освобождението на България от 500 вековното турско робство, и сме свидетели и знаем, че вашите управници с вашето активно участие и съпричастие са виновни за конфликта в Украйна още от 2014 г., ви допуснахме в държавата ни с несънувани за Българите екстри и промоции!

ЕКСТРИ И ПРОМОЦИИ от=ЕКСТРИ И ПРОМОТСИИ от=
от Богиня Матара и Кристос=
от Богиня Матара и Исус от Тракия

ЕКСТРИ И ПРОМОЦИИ за=ЕКСТРИ И ПРОМОТСИИ за=
за Ариани Кан (Жреци) на Богиня Матара Диана и Исус

В декларацията да благодарите коленопреклонно на Българския народ, че нашите Пресвяти деди – цивилизатори на всички народи и племена по света, са ви култивирали и цивилизовали с Любов в рамките на необятното Българско царство владяло само до преди по – малко от 1000 години сегашните земи на Украйна и на Русия, и са ви ги оставили във временно наследство за обитание заедно с Българския Божествен феноменен ген и разсад, имплантиран във вашето племе за ваш духовен и интелектуален елит!
Да благодарите, че ходите по нашите свещени древни земи в Крим и по цяла Украйна, а вие мърсувате връз другите народи и върху Българите там, че и върху съродствениците си по тези изконни наши свещени земи!

Да благодарите, че сме ви дали Божествената ни
духовност чрез вярата, езика и писмеността ни!


Да благодарите, че сме ви култивирали и цивилизовали да бъдете човеци!


И тази благодарствена декларация да изпратите до юдео – ционисткия ви президент с настояването той да я разгласи по целия свят когато ходи да иска милиарди и оръжие, да размножите по вашите профили, да я изпратите до вашите медии, до ООН, до ЕС, до САЩ и НАТО и по целия свят.
И тогава развейте в България Българското знаме, не ни пробутвайте на нас покварения син и жълт цвят на флага ви, чието значение не знаете въобще, че е на цивилизовалите ви жреци от рода Дуло – 

СИН И ЖЪЛТ цвят на=цвят на Дуло от Исуж,

и станал символ на съвременен нацизъм, както и откраднатата от Българите древна сакрална символика IYI на герба ви,

image

изпортена умишлено като "тризъбец" по показаната по – долу схема на метаморфоза на IYI – 

image

МЕТАМОРФОЗА на=на Богиня Мат Мария и Иза 

и който трансформиран символ отново е регистриран като древен родови знак на Божия род Дуло и от който обаче пак надничат Българските ви цивилизатори – 

ТРИЗЪБЕЦ=Ариани от Богиня Диана и Исуз

ТРИЗЪБЕЦ=Ариани от Безистена
където Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно  първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши, Команден диспечерснки пункт за  контрол и управление на всички природни, енергийни, физически, биологични и социално – политически процеси на Земята, който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон", е висша съкровена етносна доктрина и извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света, 

...И тогава развейте в България Българското знаме,
и тогава изпейте веднъж първия куплет с припева на "Мила Родино, ти си Земен Рай!" – и тогава!

И тогава аз първи ще застана в редиците на вашия благодарствен митинг (не "протест"!), ще даря цялата си инженерна пенсия от 700 лв, стопена наполовина по вина на вашата война, и ще апелирам всеки Българин в България и по света да внесе по една своя заплата и пенсия за ваша подкрепа и целогодишно да живеете на наши разноски и сметка при ВИП условия!
Колко му е да ни погъделичкате малко и прокламирате на света кои сме Българите...

И ако вие не прокламирате нашето цивилизационно величие, ние сами вече само това правим в нашия блог във всичките ни 1700 статии!

До тогава оставам погнусен и отвратен от поведението ви в България, което стопява всякакво състрадание към вас, което и вашите руси невинни дечица не могат да активират, като работя с екипа ни от http://bezistena.blog.bg за спирането на войната и побратимяването на хваналите се за шията в мъртвахватка управници на САЩ, ЕС и Русия и за Спасението на света!
И заради вашето Спасение.

– справка последния ни постинг
"Лудориите и пакостите на изродените династи от Дуло, седнали с огън и ядрени ракети на бурето с барут!"
https://bezistena.blog.bg/history/2022/10/30/ludoriite-i-pakostite-na-izrodenite-dinasti-ot-dulo-sednali-.1840691

Няколко коментара под статията във vesti.bg, които няма да разберат вашите блокирани интелекуални IQ:

ninasp
Аз имам в рода си българи бежанци от Беломорска Тракия и от Босилеградско, дошли са само с дрехите на гърба си, работили са,за да се хранят, една хапка даром не са получили и въпреки всичко никога не са казали нищо лошо за България и народа ни, благодарни бяха,че са ги пуснали в държавата, че са им дали български документи, а някои от тях са се записали ДОБРОВОЛЦИ в двете войни,за да се бият за България! Когато са им дали по един малък парцел и са си направили по една стая от плет и кал направо на земята със собствен труд, са плакали от радост,че имат покрив над главата.Тези наглеци лукс искат и то ние да им го платим. Чемодан,вокзал и да ходят където искат с претенциите си, да видим,къде другаде ще им ги удовлетворят, на цяла Европа й е писнало от претенциите им и не ги иска!

APP
Както е прието навсякъде по света - готвят, чистят и предлагат квартира на този, който си плаща. А този, който моли за подслон и храна/ако наистина има нужда от това/ се съгласява с БЛАГОДАРНОСТ на всякакви условия. Той трябва да знае, че някой се лишава от блага, които е придобил с труд, за да му помогне. Моите родители са бежанци от т.нар. Егейска Македония, изгонени през есента на 1944г. Живели са в лозя на Пазарджишки окръг. С добри думи си спомняха за хората дали им храна да преживеят зимата на 1944/45г. Да, сега не е1944г., но тези хора трябва да знаят, че са дошли в най-бедната страна на ЕС.
––––––––––––––––––––––––––––––

Да добавя и аз от екипа на bezistena:

А моите родители по майчина линия също са клети бедни и изстрадали бежанци Българи от Егейска Македония от по – ранно време, изоставили всичко за да спасят живота си.
В Ямбол бедните ямболци и управата са ни приели от сърце и са ни дали по една нивичка от декар в полето и по един парцел 20Х20 метра в края на града до Тунджа, на които бежанците са построили по една кирпичена къщичка, в която и аз живях до 20 – годишната си възраст до 1969.
Винаги уважавахме приелите ни ямболци каргонлии – войнуци, заради съчувствието и добрината им, а те ни уважаваха заради трудолюбието, честността, благодарността, духовността ни и непримиримата Българщина и Любов към България, които бяха втъкани в гените ни.
–––––––––––––––––––––––––––––––

И никой да не е посмял да ни обвинява и вменява филия и фобия към който и да е народ – нас ни води само и единствено Българо любородието, Любовта към Свещения Божи Български народ и Спасението ни – другите ще ги мислим след като спасим подложения на тотален геноцид многострадален Български етнос и народ!

–– край на поста 
–––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––

В кратък пост като продължение на темата и просветителската ни лекция 
Мариета Принова помести в профила си снимка с кратък текст: 
 
image 

Оставям го тук.... , украинчетата да видят кой ги е направил хора ...
Град Киев и Българската държава...
Основателя на град Киев - Кий, наричан Шамбат /Шам бату/ е по малкият брат на кан Кубрат /605-665 г./.
Прозвището на Кубрат е било Башту. Кий е бил любимият чичо на Аспарух. По поръчение на кан Кубрат, Кий основал през 620 година на мястото на Аксал владетелско селище наречено Бащу.
Това е днешният град Киев.
Изображение: Паметника на Кий, основател на гр. Киев.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В коментар под поста Инж. Иван Дунчев добави:  

Цялото име на града, основан от Българите, е Самбатас“ (гр. Σαμβατας), в който документ черно на бяло пише с кода на Свещения шифър Кои са Боговете на основателите на града!

Σαμβατας=САМБАТАС=Исус и Богиня Ма (Майка) Диана

САМБАТАС КИЙ=Кан (Жрец) на Исус и Богиня Ма (Майка) Диана

БАЩУ=БАШТУ=Бог Ешуа и Диана

И още автентична сакрална информация от Божията канцелария за истинския сияен и Божествен Свети Кан (Жрец) Аспарух за да не хващате никаква вяра на руско – съветските юдео – ционистки измислици за грозния черно – жълт татаро – монгол хан Аспарух и дивите му азиатски орди:

image

"Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското евангелие"

https://bezistena.blog.bg/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456

Скоро всички украинци, които проумеят тези свещени документи, ще лазят коленопреклонно в прахта пред нозете на Българите и ще търсят горко милостта и посредничеството ни пред Боговете ни!
За другите ми е мъка...
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще гребнем само една шепичка Жива вода със сакрална информация за Украйна от Потопа с Живата вода от Извора на Свещения шифър, който отключихме с нашия блог и който залива и ще залее целия свят с тази живото пораждаща вода и информация,

ПОТОП от=от Богиня Диана и Бог

ЖИВА ВОДА от=от Бог Ежуа и Богиня Диана 

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Матара и Исус Бълкарина

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Бълкари от Матара и Исус

за да направим поредната безапелационна демонстрация (с Любов към украинския народ!) на Българския културен и цивилизационене генезис на украинците, които тънат в свещено невежие за него благодарение на тоталната фалшификация и цензура по темата, провеждани вече няколко века от юдео – фанариотските и юдео – ционистките основатели на Руската империя и поробители на всички тракийски племена на територията ѝ, начело с най – геноцидираните – Волжките Българи, справка тематичните ни статии (писани с Любов към руския народ):

Нова редакция на "Падането на Казан под ударите на юдео – византийците и руснаците и поробването на Волжка България от тях"
http://bezistena.blog.bg/history/2017/10/06/nova-redakciia-na-quot-padaneto-na-kazan-pod-udarite-na-iude.1570886

В помощ на Българските ни събратя във Волжка България, 500 години поробени и подложени на етногеноцид, отродяване и асимилиране от всички власти досега в Русия
https://bezistena.blog.bg/history/2019/12/08/v-pomosht-na-bylgarskite-ni-sybratia-vyv-voljka-bylgariia-50.1686013

По – горе ви показахме официалната историографска скулптурна версия за основателя на Киев – легендарния Кий, където той е в семейната композиция с още двама негови братя и една сестра.

И понеже никой не знае тайната на документа, зашифрован в тази композиция, ние я разкриваме, защото такава е мисията ни!

ТРИМАТА БРАТЯ И СЕСТРА ИМ=Ариани Друиди (Жреци) от Исус и Богиня Диана Мат Мария

В недатированата част «Повесть временных лет» четем поредният кодиран Български свещен документ:
" И были три брата: а один по имени Кий, а другой — Щек, а третий — Хорив, и сестра их — Лыбедь. Сидел Кий на горе, где ныне подъем Боричев, а Щек сидел на горе, которая ныне зовется Щековица, а Хорив на третьей горе, отчего и названа Хоривицей."

КИЙ ЩЕК ХОРИМ ЛЫБЕД=Бълхари Кан (Жреци) от Ешуа и Майка Диана

КИЙ=Кан – Жрец

ЩЕК=ШТЕК=Кан (Жрец) на Ешуа и Диана 

ХОРИВ=ВОРХИ=Борхи –  Борги, Бърги – древен емблематичен етноним на Българите

ЛЫБЕДЬ=ДЫБЕЛ ± Н (кодировъчен назал)=ДЫБЕЛН=Дъбелн=Дъбилин

емблематично древно име на първосвещения Божи град Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, от където са тръгвали генно – инженерните културно – цивилизаторски отряди на Българските жреци за своите мисии по света, и за земите и народите на днешна Русия и Украйна, тогава в пределите и юрисдикцията на Свещената Българска империя!

Какво ни съобщават имената на планините Боричев, Щековица и Хоривицей, където живеели тримата братя?

БОРИЧЕВ=БОРИТШЕВ=Ариани от Богиня Диана и Бог Ешуа 

ЩЕКОВИЦА=ШТЕКОВИЦА=
Кан (Жреци) от Богиня Диана и Ешус=Кан (Жреци) от Безистена

ХОРИВИЦЕЙ=ХОРИВИТСЕЙ=Ариани Хан (Кан, Жреци) от Богиня Диана и Иса 
 
Нашата Википедия, която като всички национални Википедии и глобалната електронна  информационна мрежа, е в тоталната редакция, плен, цензура и контрол на юдео – ционистката цензурна машина, отделя няколко мизерни реда по темата  и още по – малко накрая за Българския му произход: 

"Кий е легендарният основател на Киев, посочен в Начална руска летопис, в Джагфар тарихъ и косвено от Константин VII Багренородни в труда му "За управлението на империята". Според преданията, той е живял през VII в.
Редица учени (напр. проф. М. И. Артамонов), отбелязват, че имената на Кий и митичните му братя не носят никакви признаци за славянска принадлежност, а В. Н. Топоров обосновава иранските им корени, което становище получава развитие в съветската историография.
Друго виждане, защитено от Г. В. Вернадски, е, че името „Кий“, идва от тюркското „kiy“ (възвишение, речен бряг), а името на Шчек, братът на Кий, се отъждествява с Чок, български боил, воювал в района на Днепър в началото на IX век.
и събитията може да се отнесат към времето на хазарската доминация.
„Начална руска летопис“ не посочва категорично народността му, само пише, че е живял на река 
Днестър и впоследствие неговите хора се нарекли „поляни“,

докато Гази Барадж тарихи изрично го сочи като Шамбат (Шам-бат) брат на 
Хан Кубрат, племенник на Бат Органа и чичо на хан Аспарух, по поръка на брат си основал на мястото на селището Аксал в 620 г. града, наречен първоначално Бащу, а след това Киоба (тюр. Кий род „Кий-оба“) и Киев" , 

като отдолу Википедия срамежливо мънка без да прави никакви опити за по – нататъшни изследвания по темата за доказване на Българския му произход:

"Някакво потвърждение на това може да е, че посоченото от Константин VII Багренородни в труда му "За управлението на империята" тогавашно име на Киев е „Самбатас“ (гр. Σαμβατας), което отговаря на българското Шамбат – споменатия младши брат на хан Кубрат."

Артамонов съчинява поредната фалшина история на Българите в посока на тяхна идентичност с каганатските тюрки от Алтай, която налага в историческата наука в Русия и по света, управлявана на всички възлови места и позиции вече повече от 200 години от юдео – ционистите, чиято перманентна първа върховна задача №1 е да крият и фалшифицират Свещената Българска история .
Артамонов – тогава официален юдео – ционист, сега крипто такъв вече прикрит с фалшив профил на руснак, първи поборник срещу академик Мар, е автор на фалшивата история на хазарите, които са формирование от различни еврейски племенни групи изповядващи юдаизъм, като осново полагащо културо – носещо цивилизаторско племе в Русия, фалшификатор на древни сакрални емблематични Български археологически и исторически обекти като древния град Саркел (Бяла крепост, Бяла Вежа).

Сарке́л (хазарск. «белая крепость»), затем Белая Ве́жа — хазарский, позже древнерусский город-крепость на левом берегу реки Дон.
В настоящее время находится на
дне Цимлянского водохранилище.

САРКЕЛ основан от=основан от Ариани Кан (Жреци) на Иса Ел (Змей)

ВЕЖА=Бог Ежуа 

БЯЛА КРЕПОСТ от=от БЯЛАКРЕ ПО С Т=от Бълкари от Бог Иса и Диана  

ДОН=Диана 

Забелязахте, нали, в какъв традиционен архивен подводен трезор се съхранява този древен Български град, след като юдео – ционистките археолози и историци сатрапи и цензури го претарашват и скриват основните издайнически Български артефакти в Ермитажа – Бастилията на Българската история, а всичко друго анблок и на едро под водите на Цимлянското водохранилище!
Метод прилаган успешно от съветските юдео – ционистки историци фалшификатори в цяла Русия, в България (язовир Г. Димитров, язовир Сталин, язовир Копринка и др.) и особено при унищожаването и скриването на феноменната Българска цивилизация в Междуречието на Шумер и Месопотамия чрез реализирането на безумния "епохален" хидромелиоративен проект на река Нил и построяването на Асванския язовир (Сиене), който потопява 90% от древната Българска феноменна енергийно – материална култура и база в Египет (Мурсия) – едно от най – големите вандалски престъпления в света, което и американските носители на демокрация и мир на крилете на бомбардировачите в по тези места в Азия и Африка още не са успели да достигнат, въпреки поставените им задачи за това и помощта от техните проектни създания талибани, ислямисти и цветни революции!

МЕЖДУРЕЧИЕ=МЕЖДУРЕТШИЕ=Ежуш и Матара Диана 

МЕСОПОТАМИЯ=Иса и Богиня Мама Диана

ШУМЕР=Ешуа и Мария

ЕГИПЕТ=Богиня Диана 

МУРСИЯ=Мария и Иса 

АСВАН=Бог Иса

СИЕНЕ=Иса

И въпреки злодейските золуми и унищожаване на Българското културно наследство по тези земи и в Русия, само едно не разбраха и не можаха да унищожат обединените руско европейско – американски учени юдео ционисти : имената и топонимите, които са неизтриваемите Божии печати за Българския генезис на тези цивилизации и по които сега възстановяваме истинската сакрална световна Българска история!

НЕИЗТРИВАЕМИ ПЕЧАТИ на=на Бог Ешуз и Богиня Матара Диана  

Няколко документа за шеметната кариера на Артамонов по върховете на съветската анти – Българска историческа наука, в която по върховете и на всички ключови позиции се допускат изрично и абсолютно само юдео – ционисти, както е и във всички други области на обществено политическия и икономическо – финансовия и военен живот на Русия и Съветския съюз – процеси методически и упорито налагани по целия свят вече повече от три века! 

– справка в статията ни 

Уникалната конспиративна конфиденциална комуникация между посветените Българи в ционистко – болшевишкия концлагер СССР. А нам все равно!

https://bezistena.blog.bg/history/2018/11/24/unikalnata-konspirativna-konfidencialna-komunikaciia-mejdu-p.1636263?reply=5166117

–––––

В 1929 году Артамонов провёл первую самостоятельную экспедицию — разведку на Нижнем Дону. По результатам исследования убедительно идентифицировал с левобережным Цимлянским городищем известный по письменным источникам город Саркел (раскопки в 1934—1936).
В 1934 году за статью «Совместные погребения в курганах со скорченными и окрашенными костяками» Артамонову без защиты диссертации была присвоена степень кандидата исторических наук.
С 1935 года — профессор. Докторская диссертация на тему «Скифы. Очерки по истории Северного Причерноморья» защищена 25 июня 1941 года.

СКИТИ=Кан (Жреци) на Иса и Диана

Става ли ви ясно, защо информацията за това елитно Българско тракийско племе с висок процент феноменен жречески имплант, е така бедна и объркващо противоречива и защо един 30 годишен никакъвец археолог историк с жълто по устата и никакви заслуги към науката получава такава отговорна задача и придобива висша академична степен без защита на десертация и въобще без никаква десертация!

После войны М. И. Артамонов временно исполнял обязанности заведующего, с февраля 1949 года стал заведующим кафедрой археологии ЛГУ. (Ленинградски държавен университет) 
Некоторое время занимал пост проректора по учебной работе, а с января по май 1950 года исполнял обязанности ректора.
В 1949—1951 годах возглавлял беспрецедентную по размаху Волго-Донскую новостроечную экспедицию, обследовавшую район, которому
предстояло уйти на дно Цимлянского водохранилища. (който район предстояло да отиде на дъното на Цимлянското водохранилище!!!)

В августе 1951 года Артамонов, бывший в то время на базе Волго-Донской экспедиции на хуторе Попов, был вызван правительственной телеграммой в Ленинград.
Ему надлежало с 1 сентября того же года принять руководство Эрмитажем.


Юдео – ционистът Артамонов е назначен от 1951 г и в продължение на 13 години за директор на Ермитажа – зловещото културно Гестапо и Бастилия на Българската култура и сакрална историческа информация и памет, лаборатория за тяхната фалшификация и манипулиране и полицейска институция за активиране и ликвидиране на будните и непокорни Български учени!

ЕРМИТАЖ бастилия на инфо за=бастилия на инфо за Ежуа и Матара

Всякакви хипотези и теории има подработени от руско – съветските юдео – ционистки историци какви са били основателите на Киев и тукашната култура и цивилизация – разбира се на първо място евреи, хазари, юдеи, гърци, тюрки, хуни, монголи, татари, арменци, варяги, само дето никакви Българи няма, както няма и марсианци, защото още не бяха модерни по него време, обаче да ги бяха писали и тях за цивилизатори, те са пак нашите Богове и точно Те са!

МАРСИАНЦИ=МАРСИАНТСИ=Исус и Матара 

https://litresp.ru/chitat/ru/А/artamonov-mihail-illarionovich/istoriya-hazar/
История хазар Артамонов Михаил Илларионович

През 1962 г. в Ленинград М.И.Артамонов издава „История хазар”, в която четвърта глава е: „Утигуры и кутригуры”.  В нея той, след като прави обстоен разбор на първоизворите, предлага българите да бъдат признати за „отюречени угри” (с. 98), повлечени от Задволжието на запад от прииждащите в ІV в. от Монголия хунну (хсионг-ну, сюну). 

Българите били голямата вълна „отюрчени угри”  Като цяло ІV глава от трудът от 1962 г. на Артамонов, обхващаща от 79 с. до 103 с., е писана еклектично и в нея са приспособявани различни пластове от изводите му от 1937 г. (когато излиза първото издание, по времето на корифея Мар), които Артамонов интерполира и интегрира към новите анти-маровски доктрини в съветската историческа наука след 1950 г., с които юдео – ционистите в СССР налагат теорията за идентичността на българите и каганатските тюрки.  

Академик Н. Я. Марр доказва научно, че всички основни езици на света произлизат от древния Български език. Автентични документи от Язон, Прометеус и Орфеус. https://bezistena.blog.bg/history/2022/04/03/akademik-n-ia-marr-dokazva-nauchno-che-vsichki-osnovni-ezici.1811901

... Единственият човек, който е знаел всички 184 езика на света е Академик Николай Яковлевич Марр (1864-1934).
Академик Марр доказва научно, че всички основни езици на планетата произлизат от древния Български език. Всички по - късни научни открития потвърждават правотата на Aкадемик Н.Я. Марр.
След 1950г  Сталин заповядва да се скрият трудовете на Академик Мар. 

image  

Именно тогава през тази 1950 г. година и следващата НКВД и КГБ започват акция на масирано заличаване и фалшификация на трудовете и делото на академик Мар и перфидна дезинформация какво всъщност е доказал той, като доказаният и заслужил анти Българин юдео – ционист проф. Артамонов е поставен от службите за главен организатор и ръководител на акцията под прикритието на дейността му на директор на Ермитража, една официално неполитическа и неутрална институция, в която са концентрирани още от царско време безброй фундаментални автентични документи за Българското цивилизационно величие на Българите и 100% – овия Български генезис и статут на руската и всички други култури и цивилизации в Империята, Европа и по света!
Още от началото му е създадено алиби и легенда за почтен и независим учен,
го всегда отличала принципиальность и самостоятельная позиция по самым острым вопросам", който уж не се съобразява с управниците и официалната линия, като така успява да заблуди и подведе много будни и непокорни учени, все Българи и крипто Българи, които изпраща на смърт в лапите на службите.
Независим и непокорен по най – острите въпроси директор на Ермитажа –информационната Бастилия в ония страшни и жестоки времена на абсолютната 100% – ва безмилостна тотална юдео – ционистка диктатура и контрол над всичко и всички на всички нива и разстрел и каторга и за най – малкото инакомислие без съд и присъда, свиреп геноцид .
Колко наивни светли Български Души и умове е погубил злодея и колко антиБългарска академична дезинформация е натворил!

Инфо по темата за отгледаните от кукловодите бунтари и опозиция вижте в

Кемтрейлс над България от новогодишния чувал на милитъри Дядо Мраз/Санта Клаус в битката за Троя и Армагедон. Защитата от кемтрейлс. Кой е агентът с Q на гърба?
https://bezistena.blog.bg/history/2022/01/06/kemtreils-nad-bylgariia-ot-novogodishniia-chuval-na-milityri.1797181

...Във връзка с безкрайните ешалони на ен – тите на брой и номера антиБългарски колони и резервни фаланги от юдео – ционистки агенти, внедрени от заговорниците срещу Българите за минал, настоящ и бъдещ политически управленчески елит на България, ще ви разсекретим поредната фаланга и осветим поредният актуален елитен агент на Дълбоката държава –The Deep State, владееща и управляваща в безчестие още малко време света!
Прорицателското предупреждение за този егент е груповият семеен портрет на изродените рептили от рода Дуло, владеещи света, който пак ви показваме, този път с маркирания в жълто кръг, документиращ основните актуални събития и процеси в света: рептилите и символиката на черните фримасони със синия флаг с техния и нашия семеен династичен символ  IYI – ипсилонът с двете хасти, злокобната спринцовка с отровите на ковида и на "ваксините", от които следват тоталното видеонаблюдение и тотален тираничен контрол, символизирани от камерата за видеонаблюдение, както и черепът, насочващ ни към усмъртяването на набелязаните за унищожение от заговорниците срещу Българите изявени генетични потомци на Исус и Мария Магдалена. 

image

Тази култова превантивна пророческа композиция е от м. септември/октомври 2018 г. както се вижда най – отгоре, и е от конспиративното дясноориентирано движение Q или QAnon, което официално бе в подкрепа на президент Тръмп и се бореше ожесточено с Дълбоката държава – The Deep State, и която организация накрая бе разобличена като основен дезинформационен отряд и оръдие на същата тази съвременна Дълбока държава – The Deep State, която перфидна дезинформационна тактика и операция  QAnon е била разигравана и усъвършенствана още от юдео – ционистките управници на СССР след 1923 година и е разкрила и погубила стотици хиляди и милиони активирани доверчиви Българи и крипто Българи, надигнали глави срещу болшевишката юдео –ционистка диктатура!
––––––––––––––––
––––––––––––––––

Проф. Артемонов е един от тези главни персонажи QAnon провокатори, дезинформатори и злодеи в поробената от юдео – ционистите Русия, положили основата на коварната QAnon провокаторска технология .

––––––––––––––––
––––––––––––––––

Няколко коментара под поста ни 
https://www.facebook.com/ivan.dunchev.1/posts/pfbid0248YsFZ6BKe4KC3VjyKHU
M62zWrnjF7kA1nMbaaxaiLPX6CJwj4e38dr4N4YkUqYJl

Димчо Добрев
Достойна позиция! На достоен човек!
Ще перифразирам текста на една песен (на Васко Найденов) така:

Наглостта продължава,
наглостта продължава!
В други хотели и в нов епизод,
наглостта е живот!

Инж. Иван Дунчев
Димчо Добрев – достойна позиция на достоен човек!
Димчо Добрев – висш натовски офицер, преди това и преди всичко Български офицер и заклет Българолюбец и Патриот! (вижте профила му)

image

Димчо Добрев – достоен ямболия, по време на сватбата на прекрасния му и левент син Желязко – натовски офицер и въздушен ас,

image

облечен с народна носия със съпругата си, както бяха облечени и синът му – Българският офицер и жена му!
Хвала ви и поклон, Приятелю и голям Български дух, Димчо, Син и фамилия!
Хвала на НАТО, че отглеждат и възпитават такива Български патриоти на крилете на руски изтребители!

Emilia Hristova Инж. Иван Дунчев 
Хвала на НАТО?!? Вие шегувате ли се????

Инж. Иван Дунчев Emilia Hristova 
Зависи от IQ – то

Симона Дановска
Ама някои да говори за българските села пострадали от наводненията? Кажете нещо? До кога ще се занимаваме с украинците? Всеки да се прибира в къщи. Наглост и провокативно поведение от тяхна страна.

Снежанка Иванова
Наглеци! Това са богати украинци които са дошли на безплатен курорт в България! Бедните даже не са могли да минат границата! Тези ще си живеят живота тук и ще ни се смеят след това!
Нима мислите че нямат пари? Напротив! Ако са истински бежанци ще се радват само да имат покрив над главата и някаква храна, а не да имат претенции за живот в хотелите! Може би нашите политици са прогледнали?

МОЖЕ БИ СТЕ ПРОГЛЕДНАЛИ за=за Богиня Мат Диана и Исуж Ел (Змей) Българина


Hristina Savova

По-добре неможе да се каже! Браво г-не! Никой няма право да настоява за каквото и да било! На фона на не благодарността имат и претенции.... Прости Господи!

ИМАМЕ ПРЕТЕНТСИИ към=към Иса и Богиня Диана Мат Мария
 

за това че Любящите ни Родители са ни оставили толкова време без да Ги виждаме с нищите си човешки сетива

Ганѣ Пѣнкова
Те украинките си го казаха по радиото , че искат български паспорт. В някои райони дават по 10 хил евро , за да се омъжат фиктивно за гражданство . По радио хоризонт една украинка каза, че им харесва в хотел и не искат да се местят в общежитие и държавни сгради иначе ше си отидат .
А нашите пострадали от наводнението българи във фургони и с 340 лв еднократна помощ .И в двата случая са без дом , но защо българите биват роби в родината си ?
ПП да дадат окрадените пари , чрез препродадения руски газ на българите и да плати на Наглите украинки пътя обратно към родината им . Тези отпуснати пари от ЕС за украинците ние ще ги изплащаме , те са заем не са подпомагане .

Valeri Nikolov 
Тези наглеци не са бежанци, а сволач от социални туристи. По цяла Европа се развяват и вършат беззаконие ,а войната им е подарък от Господ ,за това че отстъпиха от православната вяра и хукнаха след дяволите!
Укрите са нагли

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Нашият приятел и съекипник Георги Зафиров, доказан як Български Дух и заклет Патриот националист и състрадателен християнин –
 дарител с постоянна критична гражданска и политическа позиция, ни изпрати негов пост по темата:

https://www.facebook.com/groups/478630289980813/?multi_permalinks=863216621522176&ref=share

УКРАИНЦИ ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА ЛЕТУВАТ В ПРИМОРСКО.
Украинци пребивават от осем месеца в Приморско. Това сподели млада украинка на протеста пред община Приморско. Естествено, този протест е режисиран не само от украинската общност, но и от собственици на хотели в Приморско.
Дори някои от тях са придружили украинката до община Приморско, подала заявлението за протест. Това заявление е с уведомителен характер и община Приморско няма нищо общо с този протест. Кметът Димитър Германов по време на протеста днес отсъстваше от града . Украинската общност в курорта показва много добра мобилизация и около 500 протестиращи мъже, жени и деца бяха снабдени с плакати и украински знамена и плакати в защита на тяхната кауза - Оставане в луксозните хотели, някои от тях са на властта в района. Справка на местата, където отсядат украинските бежанци показва точно къде са отседнали нуждаещите се и в хотелите на кого! Протестът е основно за това, че бежанците от Украйна не искат настаняване в държавните почивни бази въпреки, че условията там не са никак зле. Хотелиерите явно обслужват много по-добре украинските бежанки и храната там навярно е много по- добра и отговаря на стандарта им.
Пред някои хотели се вижда цял автопарк с украински возила, на които може да завиди всеки средно статистически българин. Българските национални медии обслужиха украинците с репортажи, а хотелиерите се скриха в дън земя от камерите . След протеста част от плакатите бяха захвърлени, защото без камери и фотоапарати на медиите те не са нужни на организаторите!
––––––––––––––––––––––
И коментари под поста:

Tatqna Zlateva
Да протестират в Украйна. Много наглост в тия хора .Мисля че на бежанците мястото им е в бежански лагери а не в курортите.

Никола Бъзганов
Тук се касае за много пари,които държавата трябва да отпусне уж за Украинците.Та нали тези хотели са на депутати,министри и приближени.Всичко е подготвено под хотилиерски сценарии.Ще си получат паричките и това е.

Galina Rusenova
парите са от ЕС и са целеви. И от дарения.

Ива Гърдевска Galina Rusenova Дръжки от ЕС и дарения, всичко е от бюджета, т.е.нас.

Katusha Kirilova СТЕЗИ ПАРИ МОЖЕХА ДА НАПРАВЯТ НОВИ ДОМОВЕ НА ХОРАТА ОТ КАРЛОВСКО. А ТЕ ИМ ДАДОХА ПО 300 ЛВ. ТЕЗИ УКРАЙНЦИ ДА ЗАМИНАВАТ ЗА ГЕРМАНИЯ. ТАМ ИМА ЯСНО РАЗПОРЕЖДАНЕ. ТУК ХОТЕЛИЕРИТЕ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ ЗА ТЯХ ОТ ДЪРЖАВАТА.

Валентин Иванов Galina Rusenova 
а еврогейския съюз от къде взима парите???? Т. нар. "дарения" от помиярски юридически и физически лица не могат да покрият разходите на наглеците за един ден!

540 милиона малко ли ви се струва?! Или и вие сте от лапачите - "хотелиерчета"

– наша справка:
Галина Русенова, бивша Чорбаджийска, култово лице, образ и глас на ямболската тв Диана Кабел беше пример за подражание и рупор на свободната журналистическа мисъл и професия в ямболски и национален мащаб, с остро журналистическо перо и гражданска позиция винаги на пулса на събитията в защита на Българите от политическата и икономическата мафия, организатор на граждански социални и етнозащитни протести.
Преди няколко години замина на Запад с тамошен чужденец и скоро се появи в местния медиен свят с коренно променен светоглед и мироглед, с тотално евро атлантическа и еврогейска гражданска и политическа позиция, съпричастие към химерните имагинерни противоБожии т. нар. "евроатлантически ценности", и постоянно надменно поучително про западно поведение и назидаване към ямболци и метежните им проблеми.
Тази трансформация не може да се обясни по друг начин освен на преминаване към някаква прозападна хранилка, което е човешко обяснимо.
А иначе Галя е феноменна генетична жреческа потомка от Божия род Дуло, която бе участник и съпричастна при разбулване на една от големите свето устройствени тайни и мистерии за управление 
от Боговете ни на обикалящото на 6000 км над Земята Слънце с размери от диаметър 50 км!

– пасаж от тематичния ни постинг:

На път към базата на извънземните в Мътеница до Старосел,тръгвайки от щаба им в Кабиле.Как извънземните спряха Слънцето за 15 минути на Еньов ден!

https://bezistena.blog.bg/history/2015/06/29/na-pyt-kym-bazata-na-izvynzemnite-v-mytenica-do-starosel-try.1372538 

...В края на предаването в синхрон с общото настроение и в плен на емоциите, разгоряли се в разговора на езотерични теми с гостите, Галя ни запита с обобщаващият въпрос в поетическа тоналност, дали някакво чудо се е случило днес на вълшебния Зайчи връх, след като все пак Еньов ден е ден на чудесата. Спонтанно казах:
– Слънцето закъсня петнайсетина минути да изгрее.
– Да! Аз спрях Слънцето да изгрее, за да мога да се кача на светилището! – още по –  спонтанно и тържествено искрено потвърди на Галя и зрителите на Диана Кабел и д – р Мария Калчева, и тъй като бяхме пресрочили времето на предаването и нямаше как да обсъждаме това събитие, Галя с ловка журналистическа хватка приключи еньовденската среща като се усмихна в едър план на екрана и каза на ямболци:
– И така, скъпи зрители, днес имаме новина : на връх Еньов ден Слънцето закъсня да изгрее на Зайчи връх с петнайсет минути, което е чудо, защото днес е денят на чудесата!

Галя си нямаше и най – малката представа, какво означава това... 
––––

и още коментари:

Снежана Стефанова Стоянова
Може в хотелите , но да работят и да си плащат, нека всички, които живеят в България да бъдат равнопоставени.

Arch Nikolai Nenov
Изключителна наглост от страна на укрите, и гьонсуратлък от нашенските главочи!!!

Rosica Marinova
А украинския посланик кога ще ги прибере в хотела си? Абе тези телевизии що не питат нас,които работехме с укрите в хотелите какви ги вършеха? И нека да се направи справка,колко хотели на мутри приеха украинци -нула. Защо ли? Защото хората от други националности,масово отказваха резервации заради настанените украинци. Само Ганьо хотелиерина се пише "благодетел",ама друг да плаща масрафа. Генерали предават Родината си. За политическите примати оръжията и Зеленски са по важни ,от чест и достойнство! За депутатите търтеи,които смучат народни блага и си пълнят банковите сметки,освен украинци други не съществуват,а като има избори ходят по села паланки и търсят нас. На следващите избори, масово да им покажем народния среден пръст.

красимир колев
Да си отиват, Българите ровят в казаните да търсят храна, спят по пейки, а тези са нагли

Cvetana Berova
Докато ние броим левчетата за храна и лекарства , на наш гръб други охолно се разполагат няколко месеца по луксозните хотели на нашите курорти..... А ние , белите роби , ще им слугуваме .... Ех , народе , ще се събудиш ли някога...?

Вили Вангелова
Браво на бедна България!!! Предоставя на украинците лукс....харчи 200 милиона лева за тях....а народа български да мре.... СРАМОТА Всички депутати ВЪН!!!

Nikolaj Kisjov
Щом украинките с луксозните возила ще са в 5 звездни хотели да настанят и сирийците ,афганистанзите и т.н. при тях.На равни начала.Стига с това лизане на "правилната" линия
––––––––––––––––––––

И още един пост по темата с украинските бежанци/социални туристи от една достойна Българка с доказана про Българска социално – политическа позиция:

Ваня Андонова

ИСТИНАТА ЗА ПРИМОРСКО
   

Държавата е мащеха за своите, майка за чуждите!
Отначало политиката спрямо украинските бежанци е сбъркана. Много ясно! Веднъж усетили условията на хотелската грижа, трудно биха се преместили в държавните бази. Хотелиерите - веднъж усетили парата в джоба, в размера на първите субсидиите ще драпат, за да защитят интересите си. Истината е по средата.
Но, не е редно всички да бъдат слагани на един кантар, заради частните случаи. Припомням, че 03.03.2022г.на бял свят се появи Михайло, първото украинското бебе родено в България, а Олена, майката беше при нас в Приморско. За което положих лични усилия, и с подкрепата на много хора майката и бебето да имат нормални условия за живот. А колко помощи събрахме?! Чували се изсипваха при нас. Човеци сме, трябва да помагаме и да бъдем солидарни с хората в нужда. И за миг не искам да си представя ужаса на мнозина, изпитали войната на гърба си. От тогава минаха месеци. Станахме свидетели на различни случаи. От такива на реална нужда, до такива с претенции за съдомиялна, дошли на почивка, но на наш гръб. Поне бизнеса в Приморско и Китен го потвърдиха. Икономиката е жива и сезона започна през март. Всичко е прекрасно, ние доволни, те доволни.
Нещото, което не ми дава мира обаче са двойните стандарти, спрямо нашите сънародници в нужда. Съвсем скоро имахме случая с бедстващите в карловските села, които още не могат да се съвземат. Там как бяха подпомогнати хората, че и до днес?! С частни инициативи. Настаняване във фургони, за които хората сами си правиха фундаментите за тях. Нямаше хотели и претенции, и дебитни карти със салда от сънищата.
Само като се сетя за баба Дела, и всички украински прищявки ми избледняват. За съжаление бабата Дела не е частен случай. Такива като нея са стотици, хиляди, не само там, а навсякъде в България. Забравени от Бога старци по малките села. За болните деца със спешни нужди не искам да мисля. Те са буца в гърлото, на фона на ресурса хвърлен за какво ли не.
Не е ли лицемерно, хора с коли за 200 хил.лв да ползват безплатни услуги като за инвалиди и крайно бедни?! Колкото повече мисля и съпоставям, рефлукса на стомаха ми се задейства. Въпросът ми е, колко от тези 1000 протестиращи в Приморско се интегрираха, научиха за 8 мес. български език, започнаха работа и пр.
Отговорът е малцина. Те не чакаха на държавата да се грижи за тях, а работиха през цялото време. Казвам го от личен опит. А колко от тях дойдоха на почивка (по техни думи) и си тръгнаха, даже и транспорта си платиха...МНОГО!!!
Усещам анатемосванено на гърба си. Но, бъдете реалисти! И гледайте глобално, а не до ръба на чинията си. И както казах в началото, политиката е сбъркана. Хврълиха ни в поредния хаос, всеки да гледа треската в окото на другия. Не разбрах в западна Европа украинците да бъдат настанявани в хотели с морски панорамни гледки.
И все пак, не е луд този който яде зелника!


–– за всички Българи, справедливо негодуващи от поведението на украинците и нашите управници:

Ситуацията с украинските социални туристи е класически пример на черно – психотронна бомба връз Българския народ, подготвена от юдео – ционистките световни и европейски управници в съзаклятие с българските им мекерета, с която бомба те ни взривяват черно – енергийно емоционално, психически и физически, подигравайки ни се откровено нагло и перфидно, че държавата не е наша и сме безсилни и в ръцете им и могат да правят всичко с нас, началното ниво на който геноцид е демонстрация на безсилието и унижението ни!
Украинците не са виновни, ниският им интелектуален потенциал с простотията и наглостта им с високомерието и презрението им към Българите ги прави слепи оръдия в ръцете на юдео – ционистите.

Да не залравим да документираме и какво означава името на Украйна, заведено в Българските конфиденциални жречески регистри:

УКРАИНА основана от=основана от АРИУН КА=основана от Ариани Кан (Жреци) 

За информация на руснаци, украинци, евреи, и всички други, чий е Крим!

Двама, трима, или сума ти народ с Джамала заедно се карат и бият за Крим, накрая ний печелим!

https://bezistena.blog.bg/history/2016/05/17/dvama-trima-ili-suma-ti-narod-s-djamala-zaedno-se-karat-i-bi.1452188

...Да видим какво ни съобщава и Българското наименование на полуостров Крим:

ПОЛУОСТРОВ КРИМ=Богиня Матара и Иса Бълкарина

ПОЛУОСТРОВ КРИМ е на=е на Бълкари на Богиня Матара и Иса

точно, ясно и категорично, четливи и автентични подписи и печати от Българските Богове, легализирали документа.

И точка по въпроса!
––––––––––––––––
––––––––––––––––

Накрая с Любов към зомбираните от юдео – ционистките им управници и душмани украинци, в които има висок и чист процент Български феноменен жречески изплант, и които също като Българите са потърпевши в исторически план от фалшификациите на руските и украинските и съветските юдео – ционистки историци, ще разсекретим основните послания в култовото стихотворение Заповіт на украинския национален духовен идол – Българинът Свети Тарас Шевченко, вложени от него с кода на Свещения шифър за разсекретяване в днешни дни от екипа ни под неговото светейшо ръководство !

ТАРАС=Ариан от Диана и Иса

ШЕВЧЕНКО=ШЕВТШЕНКО=Кан (Жрец) от Богиня Диана и Ешуш

ШЕВЧЕНКО=ШЕВТШЕНКО=Кан (Жрец) от Безистена 

image

«Завеща́ние»
 (укр. Заповіт, другой распространённый вариант перевода — «Завет») — программное стихотворение в форме послания-«завещания» Тараса Шевченко, написанное 25 декабря 1845 года 
Стихотворение имело и имеет большое влияние на украинскую культуру, в частности, было положено в основу музыкальных произведений ряда композиторов, активно используется в культурной жизни, переведено на более 150 языков народов мира.

Ето защо е преведено на 150 езика:

ЗАПОВIT (завет, завещание) от=от Бог Иза и Богиня Диана 

ЗАВЕТ от=от Иза и Богиня Диана 

ЗАВЕТ договор с=договор с Иза и Богиня Диана 

Завет:

1. Място, защитено от вятър. Стоя на завет.

2. Съвет, наставление, оставени на потомци или последователи. Договор

Синоними на завет:

завещание, последна воля, наследство, дарение
напътствие, наставление
закритие, заслон
затишие, тишина, спокойствие
идея, основна идея, тема, смисъл, значение, поука

ЗАВЕЩАНИЕ от=ЗАВЕШТАНИЕ от=от Богиня Диана и Ешуз

ЗАВЕЩАНИЕ съхранявано в/от=ЗАВЕШТАНИЕ съхранявано в/от=
съхранявано в/от Безистена

Не се наемаме да направим превода – вие опитайте, ние ще разсекретим кодираните послания:

Заповіт


Як умру, то поховайте

Мене на могилі

Серед степу широкого

На Вкраїні милій,

Щоб лани широкополі,

І Дніпро, і кручі

Було видно, було чути,

Як реве ревучий.

Як понесе з України

У синєє море

Кров ворожу... отойді я

І лани і гори —

Все покину, і полину

До самого Бога

Молитися... а до того

Я не знаю Бога.

Поховайте та вставайте,

Кайдани порвіте

І вражою злою кров’ю

Волю окропіте.

І мене в сем’ї великій,

В сем’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом. 
–––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––

И ще декодираме някои документи, за да се научите сами да ги четете и познаете Кои са Българските Богове и кои сме Българите!:

Як понесе з України=Украина е на Кан (Жреци) от Бог Исуз

У синєє море=Иса и Мария

І вражою злою кров’ю на=на Бълкари Ариани от Бог Ежуз

Волю окропіте=Богиня Диана Болкария

І мене в сем’ї великій=Богиня Мама и Иса са Балки (Българи)

І мене в сем’ї великій=Балки (Българи) на Богиня Мама и Иса 

І мене в сем’ї великій (и аз съм от семейство велико)=
І мене (и аз съм) Балк (Българин) от Богиня Ма (Майка) и Иса 

–––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Светии Българи цивилизатори на Русия и Украйна, още и Свети Тарас Шевченко и Свети Мар
–––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни просвещаващи, помиряващи и побратимяващи!








Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
05.11.2022 18:14
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Из коментарните форуми под публикацията във Фейсбук
05.11.2022 23:44
група НЕ НА ВОЕННАТА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА! НАРОДА НЕ ИСКА ВОЙНА

Emil Doychev

АДМИРАЦИИ ЗА ВАС инж.ИВАН ДУНЧЕВ!!!
ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА-
"БЕЗ МАСКА И БЕЗ ГРИМ"
НО КАКВА БЛАГОДАРНОСТ
МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ "ЧОВЕКОПОДОБНИ" НАГЛЕ ЦИ...
ОТ ЛИЧЕН ОПИТ, ДОРИ И УЛИЧНИТЕ КОТКИ И КУЧЕ ТА, КОИТО НЯМАТ ЧЛЕНО РАЗДЕЛНА РЕЧ, КАТО СЕ ПОГРИЖИШ ЗА ТЯХ ТЕ ПО СВОЕМО ИЗРАЗЯВАТ БЛА ГОДАРНОСТТА СИ...УМИЛ КВАТ СЕ, БЛИЗВАТ РЪКА ТА КОЯТО ГИ ХРАНИ...

Дария Спасова

Прекрасна статия за част от истинската история на българския народ!Ние сме народ с цивилизационна мисия!Не трябва да допускаме разни наглеци и недорасляци да ни поучават!

Dimitar Cvetkov

Много добра статия , зареждаща , изпълваща с гордост , но сегашните българи какви са , безродници , неблагодарници , и каквото друго се сетиш им отива , само преди дни решиха да дадат оръжия на нацисти за да убиват нашите освободители , срамувам се от този факт .

Инж. Иван Дунчев

Не Българският народ, а безродници са управниците ни, назначавани от заговорниците срещу Българите и нашите душмани – справка във всичките ни 1700 статии от блога ни!

Blagorodka Petkova

Браво! Поздравления Каквото й да им кажете,те са с претенции за богоизбрани! Нагли и нахални! За сметка на нашия народ,за бедността и мизерията ни, да не говорим! Поздравления! Но за това им поведение, са виновни политиците ни продажници!
цитирай
3. bezistena - Приятелката Елена ни пише:
06.11.2022 14:38
Dimitrova Elena

Е някои нации си имат достойнство, не са като нас българите да отдаваме почит на Русия ( не всички българи) защото има и много пострадали от режима, да не забравяме историята....

bezistena

Четете какво пишем във всичките ни статии, Dimitrova Elena, като го демонстрираме постоянно, както и конкретно в тази:
"И никой да не е посмял да ни обвинява и вменява филия и фобия към който и да е народ – нас ни води само и единствено Българо любородието, Любовта към Свещения Божи Български народ и Спасението ни – другите ще ги мислим след като спасим подложения на тотален геноцид многострадален Български етнос и народ!", като се стараем да сме максимално обективни към доброто и лошото от всички, като основното лошо е от управниците на тези народи – и на руснаците, и на украинците, и на европейците, и на американците..., народите като имагинерна инстанция са слепи оръдия в ръцете им, като никой не се съобразява с мнението и сантиментите на народа!

И не тръгвайте да се конфронтирате с нас по тази пласкост – важното е просвещението ви във Божието Познание и Божествения генезис на Българите – политическите и другите нюанси на статиите ни са само фон за по – лесно възприемане на огнената информация и проникване в светоустройствените тайни!
Майната им на украинци, руснаци, евреи и всякакви други – нас ни интересува съдбата на Българския народ, сложен от векове на дръвника от юдео – ционистките владетели на света, вие се дърлячкате на тема симпатии и антипатии!

Просвещавайте се и спасявайте себе си, другите ще ги мислим след това!
цитирай
4. bezistena - група БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ
07.11.2022 13:19
Iliyan Valchanov
Извинявам се, кой е автор на тъпнята, че българите са построили Киев? Маг Фидан ? Маг Светлина?

Инж. Иван Дунчев
Автор
Ами по постсътворенческия постулат, че всички култури и цивилизации и съответно всички материални и духовни достижения в света са дело на феноменните Българи от рода Дуло на Българските Богове, от Които си и ти, Приятел, видно от мисията ти на Техен иновативен информационен посредник и от блога ти https://iliyanv.blog!

СТРОИТЕЛИ=Ариани от Дуло на Иса и Диана

Справка във всичките ни 1700 статии от блога ни, които като твоите документи са извън всякакви канони и стандарти, за което ти се радваме и те насърчаваме!
Бъди благословен и намери време за нашите документи!
цитирай
5. bezistena - група България е Мизия Тракия и Македония
07.11.2022 13:23
Lilla Johnson

Наближава пълнолуние... Иначе България действително е владяла част от земите на Украйна и Русия, а Болград дори е основла.

Инж. Иван Дунчев
Автор

Гледай, остроумна Lilla Johnson, от Кои ти е остроумието!

ОСТРОУМИЕ от=от Иса и Матара

От Тях ти е и живота да знаеш!

ЖИВОТ от=от Ежуа и Богиня Диана

Затова умната и внимавай!

ЗАТОВА УМНАТА С=Исуз и Богиня Мат Диана

Не се спираме да хвърляме камък по всяко куче което ни лае, но го правим за просвещение на другите.
цитирай
6. bezistena - Необяснимо!
11.11.2022 01:16
Украинци с апел до Европа: Спрете парите на България за бежанците от войната
https://www.vesti/bulgaria/ukrainci-s-apel-do-evropa-sprete-parite-na-bylgariia-za-bezhancite-ot-vojnata-6154958

Не могат ли да се усетят украинците на държавна издръжка от Българите, че с ескалацията на наглостта и неблагодарността им към Българите, опротивяват все повече и на симпатизиращите им, които са една малка част от народа ни!
Сякаш някой умишлено ги кара да се държат като капризни ВИП персони в приелата ги несъстоятелна държава и така нагло да предизвикват презрението на Българите, най – бедния народ в Европа!
Не могат ли да се усетят, че сами възпират елементарното човешко състрадание на Българите към участта им и предизвикват погнуса у мнозинството от народа ни, които са на много по – ниски социални нива от тях!
цитирай
7. bezistena - Петър Киров Грозната истина е, че ...
15.11.2022 21:58
Петър Киров
Грозната истина е, че българският народ няма думата в собствената си държава. Поредното доказателство е фактът, че огромната част от българите не желаят България да праща оръжие в Украйна, но става точно обратното. И всички знаем защо е така. Чрез вербуваните от ЦРУ политици САЩ са узурпирали тотално властта в България. Президентът, парламентът и правителството са техни марионетки и чрез тях диктуват какво да става в държавата ни.

от Diana Ivanova

Иван Илчев - В цяла Европа програмите за бежанци се съкращават или премахват, обаче в най-богатата страна в Европа програмата продължава - за близо 11 000 човека ще продължава както до сега. Парите щели да бъдат от бюджета, т.е. от нашите данъци, защото от Европа пари за това нямало вече.
А в карловските села вече питат как да си сменят гражданството - та да спят в отопляеми хотели на първа линия, а не в подгизнали къщи или студени фургони.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7722245
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44357
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!