Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2022 16:29 - Пътуваме с Исус по вълните на Време пространствения континуум и кои Му помагат да строши портите на Ада и да изведе праведниците от него! Матеус пасион.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 1318 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.04.2022 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разчупваме печатите на свръхсекретните документи за устройството на Време –пространствения континуум и техниката за предвижване в различните измерения и посоки на времето конкретно за епохалните епични драматични събития на Страстите Господни през 33 година от Новата ера.
Езотеричният прочит на тези разсекретени документи е категоричен, че по време на Страстите Господни през 33 г. н. е. за времето от кръстната смърт на Исус до Възкресението му в началото на Неделя, в Ада с Него слиза и Мария Магдалена, Която е новоепохалното аватарно проявление на Великата Богиня Майка, Богиня Диана, както и по – късно след години и Техните генетични жречески потомци Българите от Божия род Дуло, които преминават в небесно служение като Светии и на които първият им ангажимент след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето, е да присъстват и помагат на Отец ни при Страстите Господни на кръста и Възкресителните операции след това на Исус през 33 година!

Страсти по Матея е оратория от Johann Sebastian Bach – Йохан Себастиан Бах.
На латински ораторията е Passio secundum Matthaeum, на немски е Matthдuspassion, на английски St Matthew Passion

Предлагаме ви есенцията на официалната история и информация за това култово музикално произведение, която циркулира във Википедия, а след краткото резюме ще разсекретим с помощта на Свещеният шифър на Свещения Сътворенчески Български език и основните послания по темата.  
 
ЕСЕНЦИЯ=ЕСЕНТСИЯ=Диана и Исус=Дионисус – 
най – важното, същината на темата 
 
НАЙ – ВАЖНИТЕ СА=Богиня Диана и Исуж   

СЪЩИНА НА ТЕМАТА=Исуш и Мат Диа 
 
РЕЗЮМЕ за/от=за/от Иза и Мария

Исуш/Иза и Богиня Диана Мат Мария са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на   

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

 и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!   
 
https://www.youtube.com/watch?v=xhlQzv5WOl8

Johann Sebastian Bach: Matthеus – Passion BWV 244, Part 1 - Ton Koopman

Страсти по Матея

https://bg.wikipedia.org/wiki/Матеус_пасион

Страсти по Матфею (Бах)

https://ru.wikipedia.org/wiki/Страсти_по_Матфею_(Бах)

St Matthew Passion
https://en.wikipedia.org/wiki/St_Matthew_Passion

От 1717 година датира традицията на Разпети петък да бъдат изпълнявани музикално - сценични произведения, показващи страданията на Христос. 
"Страстите" придобиват бързо разпространение и статут на църковно-музикален жанр. 
Развиват се като два вида: мотетни "страсти" и оратории. Традиционно между двете части на ораториите е била четена едночасова проповед. 
През 1725 година Бах получава поръчка от управата на Лайпциг да композира музика на произведение за страданията на Христос. 
В резултат възниква „Страсти по Матея“ - може би едно от най-известните произведения на Йохан Себастиан Бах, както може би и едно от най – представителните на тази музикална категория. Текстът е съставен от избрани части (глави 26 и 27) от Евангелие от Матей, както и свободно съчинени стихове на либретиста Пикандер
Произведението е написано за два хора, състоящи се съответно от гласове (сопран, алт, тенор, бас) и инструменти. 
Първата част е относително къса в сравнение с втората. 
Предполага се, че за пръв път е било изпълнено 1727 или 1729 година без особен успех сред публиката.

През 1829 година, почти 100 години след първото изпълнение, творбата е "преоткрита" от Феликс Менделсон Бартолди и изпълнена пред възторжена публика в Берлин. Въпреки че същата вечер Николо Паганини дава концерт в Берлин, залата е препълнена. 
С този концерт Феликс Менделсон дава начало на специфично преоткриване на църковните творби на Бах, до този момент потънали в забрава. 
Концертът става също така символ на специфична секуларизация на църковната музика като цяло. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

С помощта на Свещения шифър разсекретяваме основната информация, кодирана в името на култовата музикална творба за кръстните мъки и страдания на Исус, и в което име са имплантирани имената на Главните персонажи и Субекти на това епохално и скръбно, и възторжено епично събитие: 
  
СУБЕКТИ=СУ БЕК ТИ=Иса и Бокиня Диана 
 

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Богиня Диана и Исуж Българина

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Българи на Богиня Диана и Исуж

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Българи от ПЕСИЖТЕНА=Българи от Безистена 

Българите от Божията династия Дуло, чийто Първосвещен храм е Безистенът, който е Сътворенческото светилище и експериментална лаборатория за създаването на хората и Команден център на Време – пространствения континум и КПП между Божиите светове и измерения в Олимп/Олимб/Имбол/Иамбол/Ямбол 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Да разсекретим конкретните послания в произведението на Бах :

PASSION=PA SSIO + N ± Н (кодировъчен назал)=PA ISOS=Бог Исус – 
 
страсти, емоции, върховни изживявания, страдания на Исус

СТРАСТИ на=на Рода на Иса и Диана  – 

страстите и мъченията на генетичените потомци на Исус и Мария Магдалена от Божия род Дуло

https://www.youtube.com/watch?v=pTct5PkNE2A

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Основната причина за смъртта при разпятие е АСФИКЦИЯТА (задушаването), причинена от развиващия се белодробен оток и умора, възпрепятстващи дишането и функционирането на междуребрените абдоминални мускули.
Основна опора на тялото в поза разпятие, са ръцете и дишането се осъществява посредством мускулите на корема и междуребрените абдоминални мускули, което води до бързо изчерпване на физическите сили на тялото.
Също така при разпятие гръдните мускули са обтегнати към раменния пояс и това води до затруднения в дишането, причинаващи събирането на течност в белите дробове и белодробен оток.
С всеки нов опит за глътка въздух дифрагмата се свива все повече и дишането става все по-трудно и мъчително болезнено!
Допълнителни причини за смърт при разпятие са дехидратация и загубата на кръв от раните.

image

Здравата опора чрез привързаност към кръста прави дишането по-лесно, което по принцип само забавя леталния изход, увеличавайки мъките на осъдения.
За да се ускори изпълнението на смъртната присъда чрез разпятие на осъдените се отрязват пищялите което ги лишава от допълнителна опора.

image

Разпнатият умира в адски мъки, дълго и болезнено, обикновено в рамките на 5-6 дни.

УМИРА В АДСКИ МЪКИ=Кан (Жреци) от Иса и Богиня Диана Майка Мария 
Българите, жертвените потомци на Българските Богове от тяхната жреческа фамилия 

Разсекретяването на медицинския термин за причината на смъртта на Исус ни указва категорично, че той е образуван елементарно разбираемо от основния и върховен именен титул на Бог Исус:

image

АСФИКЦИЯ=ФАК ИСИЦ=Бок Исус

Затова и ужасната смърт, на която са подлагали Българите – децата на Исус, е кръстена с този термин: за да се обозначи с него мъченическата смърт на децата му и когато му дойде времето – сега, да послужи за свидетелски документ в Съдния ден пред съда на Върховнити съдии и съдебните заседатели!

СЪД=Иса и Диана

СЪДИИ=Иса и Диана

СЪДНИЯ ДЕН=ДЕН на Иса и Диана

ВЪРХОВНИ СЪДИИ=Бохиня Диана и Иса Вер (Змей)

Още по – пълна и обстоятелствена е Българската дума за страшния страдалчески процес на задушаването:

ЗАДУШАВАНЕ без=без Изуш и Богиня Диана

ЗАДУШАВАНЕ на жреци от=на жреци от ВЕЗАШДАН=на жреци от Безистена 
 
image

Неизброими са мъченически загиналите деца от жреческия род Дуло на Исус на кръста, които веднага Божиите служители въвеждаха и регенерираха в Божието измерение, за да попълват Небесното войнство и подготвят събирането на световете в днешно време, а единствен Бог Исус се върна в Земното измерение в плът след КРЪСТНАТА СМЪРТ, за да се покаже на Българите и документира Възкресението, Божествеността си и господството си над смъртта, да им каже, че е възстановил Любовта и търпението си към тях 

за още 2000 години занапред,

да насърчи своя народ – Българите, че имат Всемогъщ Бог, и в знак на доказателство да остави Първородният си син Павел/Кан Авитохол 300 години на Земята и след това досега и в Божия свят и потомството му, за да служи на Българите и хората за установяване на Божието царство на Земята чрез Свещената Българска планетарна империя! 

––––––––––––––––

В Българският език тези върховни емоции и страсти, преживяни и произтичащи от Господ Бог Исус, се онаследяват от Неговите генетични потомци от феноменната му жертвена великомъченическа жреческа династия Дуло: 

СТРАСТИ=Друиди (жреци) на Исус 

MATTHAUSPASSION (нем)=Бохиня Мат Диана и Бог Исус 
 
PASSIO SECUNDUM MATTHAEUM (лат)=
Исус и Бокиня Диана Мат Ма Ма=
Исус и Бокиня Диана Мат Мария Магдалена

 
ST MATTHEW  PASSION (англ)=Бог Исус и Богиня Мат Диана 

СТРАСТИТЕ ПО МАТЕЯ на=на Тати Исус и Богиня Матара Диана  
 
Виждаме, че в тези епохални събития на разпъването на Исус и Неговото Възкресение участват взаимно и активно двамата Български Богове Демиурзи в Техните новоепохални аватарани проявления като Исус Христос и Мария Магдалена, Която ни разкри в последния ни постинг

Отново пътуваме 2000 години назад с Машината на времето за експеримента с разпъването на кръста и операцията по Възкресението на Исус – Шефът на Извънземните

https://bezistena.blog.bg/history/2022/04/22/otnovo-pytuvame-2000-godini-nazad-s-mashinata-na-vremeto-za-.1814930

и още в серията наши тематични постинги как е съпреживявала кръстните болки и мъки на любимия Исус на кръста и се е колебала, обезумяваща от вида и страданията му, дали да не прекрати саможертвения експеримент на Исус за хората и да вземе да дръпне шалтера и този път на неблагодарните човеци от поредната експериментална израждаща се човешка цивилизация, че да приключат с неуспешния проект..., и питаща се ако ги остави и този път, дали някой след 2000 години ще се сети за жертвата на Любимият ѝ и ще му помогне с молитвата си през времето да понесе по – леко ужасните смъртни кръстни мъки, както да помогне и на Нея да събере силите си за възкресителната операция на Исус?  
 
Разсекретяваме и личното досие на гениалния Бах, който не само защото е гений е Българин –  феноменен жречески потомък на Исус и Мария Магдалена, ами и защото всички композитори и музиканти сред всички народи и племена са от Българския Божи жречески род Дуло, и колкото повече чист Български феноменен имплант има в някой, толкова на по – високо ниво в класификацията на гениите и феномените е той!  

БАХ=Бох, Бохиня

Johann Sebastian Bach=ЙОХАН СЕБАСТИЯН БАХ=
ХАН БА ИСАС БАХ ТИЯН=Хан (Кан, Жрец) на Бог Исус и Бохиня Диана – 

име което е христоматиен пример и демонстрация на приложението и вседействието на Свещения шифър при съставянето на имената на Божиите генетични потомци и въобще на всички хора върху Свещената Матрица от Българските Божии имена и титули ! 
  
МАТРИЦА от имената на=МАТРИТСА от имената на=от имената на Матара Диана и Иса 
 
Продължаваме участието си в съпричастието и на кръстните страдания и мъки и смъртта на Отец ни, и заедно с Него и Майка ни Мария Магдалена и всичките им потомци, които са Вси Светии, слизаме в долното царство на смъртта за да я победим като я трансформираме и преобразим и нея в Живот, Безсмъртие и Вечен живот и освободим праведниците от Ада – чутовен акт, известен като Съшествие в Ада ! 
 
СМЪРТ без=без Иса и Матара  

СМЪРТ победена от=победена от Иса и Матара  

Българските Богове са Господарите и Властелините на смъртта и на всички естествени и свръхестествени физични и биологични процеси в света, които Те управляват с Любов и превръщат всички във Вечен живот и Безсмъртие 

БЕЗСМЪРТИЕ с=с Исуз и Богиня Матара 
 
ВЕЧЕН ЖИВОТ с=с Бог Ежуш и Богиня Диана   

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Съшествието в Ада на Исус в Страстната събота е догма, възприета във всички 
християнски деноминации  
 

image

image

image

image
+  
image
 

image

image
+
image
+  
image +

image
 
image

Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, ведно с Адам и Ева

Съшествието в Ада е част от Страстите Христови и Исус слиза в ада, когато е в гроба, или по – точно казано, когато е в периода от смъртта на кръста до Възкресението Му.  
Разсекретените документи указват с кой слиза Исус в Ада: 
 
ШЕСТВИЕ на=на Богиня Диана и Исуш

СЪШЕСТВИЕ на=ШЕСТВИЕ на Иса

СЪШЕСТВИЕ В АДА=ШЕСТВИЕ на Иса и Богиня Диана 
 
СЪШЕСТВИЕ В АДА=Светии на Богиня Диана и Исуш

СЪШЕСТВИЕ В АДА=Светии от ВЕШИСТЕНА=Светии от Безистена
 
Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континуум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!
ИЗГАРЯ ПОРТИТЕ НА АДА с=с Братя от Диана и Иза от Трагия – 

Божиите феноменни генетични потомци от Всемирното Бяло Братство, преминали в Божията светейша армия  

И още един уникален свръхсекретен документ, който е пред очите на всички векове съхранен от свирепата цензура на Инквизицията и фалшификаторите на Свещената Българска Божия историческа памет:

В каноничния пасаж 

"Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, ведно с Адам и Ева",

поднесен ни в тази граматическа словоредова форма, четем, че Исус като влиза в Ада,  освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, и ведно (заедно) с тях и Адам и Ева, обаче само като променим съвсем финно и елегантно словореда на това повествование и пратим Адам и Ева на по – горна позиция от сложното изречение, се получава ето какво:

"Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада ведно (заедно) с Адам и Ева, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци"!

И какво се получи сега?
– Ами получи се, което вече знаем, че Исус е слязъл в Ада не сам, а с Мария Магдалена, Богиня Майка Диана, която разсекретихме в по – горните документи, а в онзи пасаж Я открихме зашифрована и скрита в имената на Адам и Ева – ето така:

заедно с АДАМ И ЕВА=заедно с ВА МАД=заедно с Богиня Мад=заедно с Богиня Ма (Майка) Диана

ВЕДНО (заедно) с=(заедно) с Богиня Диана 

Така разсекретеният документ придоби окончателната редакция и вид, вече без съмнителни кавички:

Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада ведно (заедно) с Богиня Мад, Майка Мария Магдалена, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци!

Разсекретените документи са категорични, че през 33 година на Новата ера в Ада с Исус слиза Богиня Диана, Майка Мария Магдалена, Която е винаги и навсякъде с Него, както и по – късно след години и Техните генетични жречески потомци Българите – Белите, святите и праведните, генетични Божии Братя от Всемирното Бяло Братство, които преминават в небесно служение като Светии, на които първият им ангажимент след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето на Време – пространствения континуум, е да присъстват и помагат на Отец ни при страстите Господни на кръста и Възкресителните операции на Исус през 33 година ! 
 
image

Както ви посветихме в последния ни постинг Голгота от Разпети Петък
 
С машината на времето за експеримента с разпъването на кръста и операцията по Възкресението на Исус–Господарят на Извънземните, продуценти на корона вируса
http://bezistena.blog.bg/history/2020/04/17/s-mashinata-na-vremeto-za-eksperimenta-s-razpyvaneto-na-krys.1706281
 
от известно време и нашият екип участва в тези транспространствени епични събития и процеси, след като Боговете ни ни дадоха ключа и пусковата парола на Машината на времето за предвижване през лабиринтите на пространствата и измеренията, уплетени с безлимита на времето:

МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО на=на Богиня Диана Мат Мария и Ешуа 

image
 
  
image

А извън реалити драматизацията и постановката за пред непосветените, сега ви разсекретяваме и кои са шефовете на Ада, които са създали и управляват тази институция на пречиствателно – регенерираща чистилищна станция, или възмездяваща и технологична пещ за изгаряне на браковата продукция : 

ШЕФОВЕ на АДА=Бог Ешуа и Богиня Диана 

Ето и ключа и портала на Време – пространствения континум:

ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНУУМ=
Порта към Бок Тати Исус и Богиня Диана Мат Мария

ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНУУМ управляван от=
управляван от Ариани Кан (Жреци) Братя от Бог Исус и Богиня Диана Мат Мария
 
image

image

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Светиите от Вси Светии, на които първото ниво след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето, е да присъстват и помагат на Отец ни при страстите Господни на кръста на Разпети Петък и при Възкресителните операции през 33 година на Новата Ера!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!     






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
23.04.2022 16:31
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. sekirata - Иисус воскресе!
24.04.2022 17:45
Светъл Великден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7735822
Постинги: 1793
Коментари: 3518
Гласове: 44420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!