Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2022 05:53 - Академик Н. Я. Марр доказва научно, че всички основни езици на света произлизат от древния Български език.Автентични документи от Язон, Прометеус и Орфеус.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 7661 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 03.04.2022 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Единственият човек, който е знаел всички 184 езика на света е Академик Николай Яковлевич Марр (1864-1934). Академик Марр доказва научно, че всички основни езици на планетата произлизат от древния Български език. Всички по-късни научни открития потвърждават правотата на Aкадемик Н.Я. Марр. След 1950г  Сталин заповядва да се скрият трудовете на Академик Мар. Преследвани са руски учени, като Артамонов, който е принуден да си самоцензурира трудовете от 1937г., които също доказват истината за Българите.
пост на Асен Асенов‎ чрез посредничеството на Elena Toneva

image

https://www.facebook.com/fenovenakevork/photos/единственият-човек-който-е-знаел-всички-184-езика-на-света-е-академик-николай-як/1895749410558622/

пост на Кеворк Кеворкян 15 февруари 2020 г. 
––––––––––––––

Препубликувахме краткия пост за академик Марр във Фейсбук и продължихме с изследвания и развитие по темата, които публикуваме по –
 долу:

В конфискуваните и скрити документи след 1950 г. на академика, който е Българин от шотландско – грузински родители, от каквито Български импланти е целият духовен интелектуален творчески прогресивен елит на Русия, се съдържа информация за Божествения генезис и статут на Българите от рода Дуло и за културно – цивилизационния гений и принос на Българите за всички племена по света, бидейки тяхният духовен и интелектуален творчески прогресивен елит, като обемът на този постинг в блог.бг няма да ни стигне както винаги, за да ви представим всички доказателствени документи по темата за академик Марр и цивилизационното величие на Българите! 

В руската Википедия

https://ru.wikipedia.org/wiki/Марр,_Николай_Яковлевич

за академик Марр има подробна информация, съобщаваща ни за основни моменти в живота и научната му работа, но най – важната информация за същинския предмет на неговата лингвистична дейност – демонстрацията и доказването на Българския генезис на всички езици по света с безброй безапелационни документи, въпреки невъзможността да скрият неговия огромен научен авторитет и всесъветско и международно признание по него време, (например Марр изнася реч от името на съветските учени на XVI конгрес на ВКП(б), непосредствено след встъпителната реч на Сталин, който бил включил в своя доклад редица фундаментални положения от академик Марр) –
 тази информация е абсолютно цензурирана и неглижирана с неакадемични пренебрежителни подигравателни и хулни подхвърляния от следния род:

"Отсутствие лингвистического образования (в то время строго отделённого от востоковедческого) мешало Марру научно проверять свои априорные гипотезы и ничем не ограничивало его фантазию".
"...хорошо изученная к тому времени история индоевропейских и тюркских языков фактически игнорировалась им."
"В созданном им «новом учении о языке» («яфетической теории»), с которым он выступил в ноябре 1923 года, явно преобладают совершенно ненаучные, непроверяемые утверждения, такие, как происхождение всех языков от «четырёх элементов», идея «яфетических языков» как некой не генетической, а социально-классовой общности и тому подобное. "

И тука вече се включва механизма на тежката артилерия на дезинформаторите и манипулаторите – хватката за откачените луднали гении и психо – проблемите им, дефинирайки ги индеректно за луди, въпреки че преди чистката през 1950 година никой не си е и помислял за такива неща !
Ето какво обобщават във Википедия юдео –
 ционистките фалшификатори и цензури:

"Среди этих идей, изложенных сбивчиво и непоследовательно, с рядом крайне тёмных пассажей (некоторые современники и исследователи допускают, что Марр в 1920-е годы психически заболел; ряд невротических странностей в его поведении отмечался ещё в бытность учеником кутаисской гимназии), крайне сложно, хотя и возможно, выделить некоторые здравые утверждения."

Това е "обективната академична" оценка за академик Марр в руската Википедия, стил характерен за цялата руска официална историческа институционирана общност и авторитети при провежданата от тях перманентна война и фалшификация срещу всякаква информация за Българите в Русия и приносителите ѝ.
Разбира се, че във Българската свободна Википедия (под тотален юдео – ционистки  методически контрол и цензура, на какъвто режим са подложени и всички други Википедии) не само че няма такива манипулирани документи, но и очаквано въобще няма никаква страница и статия за него!

Затова пък ние имаме информация, и то най – важната информация за академика, разсекретена с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 :

МАРР=Маррия=Мария

МАРР=Ариан от Мария 

НИКОЛАЙ ЯКОВЛЕВИЧ МАРР=НИКОЛАЙ ЯКОВЛЕВИТШ МАРР=
Бълкарин Кан (Жрец) от Дуло на Бог Ешуа и Мария

Бог Ешуа и Мария са 
Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род е и Българинът Николай Марр, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на Свещения шифър и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!

Разсекретяваме ви сакралната етимология на висшата научна степен академик:

АКАДЕМИК=Кан (Жрец) на Майка Диана

СТЕПЕН от=от Иса и Богиня Диана 

НАУЧНА СТЕПЕН от=
НАУТШНА СТЕПЕН от=СТЕПЕН от Ешуа и Диана 

Разкриваме ви и фундаменталната тайна на цялата научно – изследователска лингвистична дейност на академик Марр – неговата теория за четирите елемента на яфетските езици, от която извежда техния генезис от Българския език, като последното се заличава усърдно, но Свещеният шифър изкарва на светло тайната му:

ЯФЕТСКИ ЕЗИЦИ=ЕЗИЦИ на Кан (Жреци) на Богиня Диана и Иса

ЧЕТИРИ ЕЛЕМЕНТА от=ТШЕТИРИ ЕЛЕМЕНТА от=от Дуло на Матара Диана и Ешуа

След като Сталин получава достъп до изследвания на академик Марр и се запознава по обстойно с неговите открития, документиращи ескалиращо и възходящо цивилизационния статус на Българския език и на Българите, през 1934 г. той заповядва учения да бъде убит.
Месец преди той самият да бъде убит от Берия, поръчва убийството на друг голям Българин – академик Николай Державин, ректор на Ленинградския университет, убит от НКВД на 26 февруари 1953 година, който наред с любовта си към Българите е известен и като основен привърженик на осмяната и заклеймена като "спорна и ненаучна" лингвистична теория на Николай Марр, която доказва и се базира на Българския генезис на всички човешки езици .

В Нета старателно е прочистена информацията на руски и на Български език за същността на делото на академика, като христоматиен пример за това е една статия

"Николай Яковлевич Мар, картвелските и кавказките езици и „яфетическата теория“


на Ваня Ангелова в СПИСАНИЕ "ПРОГЛАС" УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО на ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" -

която можете да си изтеглите от 
http://journals.uni-vt.bg/proglas/bul/vol23/iss1/7

Тази "научна" статия Ангелова е преписала в превод от руските псевдонаучни пасквили за Българския посветен във Википедия и повтаря безкритично и без собствено мнение в свещено невежие или умишлено техните манипулации и мерзости връз него.

Оцеляла коректна информация за академик Марр открихме в кратък постинг на 
radostinalassa, който препубликуваме нацяло:

––––––––––––––

До 27.01.2010 година и след това - акад. Фаргат Нурутдинов. 
http://radostinalassa.blog.bg/history/2017/11/28/do-27-01-2010-godina-i-sled-tova-akad-fargat-nurutdinov.1580175

До тая дата Русия отричаше, че на нейна територия живеят български народи и ги наричаха както им е било угодно - татари, алтайци, мардвой и др. 
На тая дата българските народи са признати от Руската държава. Това е велико събитие за нас. Българският народ е възникнал 15 000 години преди н.е.

От българският език са произлезли всички други езици в света.

 
Николай Яковлевич Мар е изследвал всички езици в света, и е казал , че древнобългарският език е праотец на всички езици .
Първият древнобългарски език е бил финският, от него е произлязъл древноунгарският.
Учените спорят кой от тях е първи, но и двата са произлезли от нашия език.
От древноунгарският са произлезли древночувашкият и езикът, от който са произлезли всички индоевропейски езици.
Системите на славянските и тюркските езици са древнобългарски.
80% от думите в славянските езици са произлезли от древните български думи.

Кои са източниците на историята на българският народ:
Джакфар Тарихи , "Легенди за дъщерите на Шана ", сборникът на Васил Куш от 1552 год., "Чулман Толгау" на Кубан Боян, " Нариман Тарихи".

Трябва да ги прочетете. Който ги прочете , вече няма да се страхува от асимилацията на българите.

radostinalassa
–––––––––––––

Благодарим и благославяме Р
адостина за нейните родолюбиви статии и активна патриотична позиция, и продължаваме в развитие изследването на дейността и учението на академик Марр по темата, като демонстрираме, че директната ни окултна връзка с нашия родственик Свети Николай Марр е най – сигурният информационен канал и източник за достоверна информация лично от него.

Ето още категорични автентични документи за това:

ДИРЕКТНА ОКУЛТНА ВРЪЗКА с=
с Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Бокиня Диана и Иза от Тракия 

НАЙ СИГУРНИЯТ ИНФОРМАТСИОНЕН КАНАЛ за връзка с=
за връзка с Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Матара и Гристос=
за връзка с Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Матара и Исус от Трагия (Тракия)

ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ от=от Ариани от Бог Исус и Богиня Матара Диана 

–––––––––––––––––––––––––––––

Намерете и прочетете сами академичната публикация

https://www.researchgate.net/publication/328249141_MARR_AND_ANTI-MARR_THE_RECEPTIVE_TURNABOUT_IN_BULGARIAN_LINGUSITICS_---_MAR_I_ANTI-MAR_RECEPCIONNIAT_POVRAT_V_BLGARSKOTO_EZIKOZNANIE_UPRAVLENIE_I_USTOJCIVO_RAZVITIE_42017_65_s_95-100_MANAGEMENT_AND_SUМАР И АНТИ-МАР: РЕЦЕПЦИОННИЯТ ПОВРАТ В БЪЛГАРСКОТО ЕЗИКОЗНАНИЕ     

Цветомира Венкова
Софийски университет „Св. Климент Охридски“, София 
Резюме 

Статията разглежда резкия поврат, свързан с приемането на съветския маризъм в България. Търсят се корените на проблема в обявяването на маризма за „същинско марксическо езикознание“, както и в скачеността между съветското и българското езикознание, довела до пряк пренос на позиции. 

След резюмето ще фокусираме вниманието си върху два момента от публикацията:

ФОКУСИРАМЕ ВНИМАНИЕТО СИ върху=върху Бок Исус и Богиня Мат Мария

*** Въпреки че Н. Мар умира през 1934 г., неговите последователи доразвиват Новото учение за езика през следващите години. Тук обаче важно е друго – „огромният разрив между научната стойност [на маризма] и силата на неговото влияние“. Маризмът е превърнат във  всеобщо задължително марксистко-ленинско езиковедско  учение. Преходът  от теория към учение му носи две десетилетия небивала слава, но го превръща в христоматиен пример за догматично езикознание. Свързан с основния е и другият проблем на маризма – силовото му налагане.  Несъгласните с него са подложени на яростни атаки в печата, уволнявани са, текстовете им са спирани от публикуване, заточвани са, а други ‒ екзекутирани. Най-известната  екзекуция е на Евгений  Поливанов, съветски езиковед, позволил си открито да  критикува маризма със силна ирония: „За науката е напълно  ненужна  полемиката с яфетидологията.  Отношението към маризма на всеки поне малко сведущ  лингвист е напълно ясно и не се нуждае от коментари“ .

***
Маризмът властва по време на тежки репресии в езикознанието. Най-известни сред тях  са т.нар. дело на славистите (1933-1934), по което са подсъдими много академици, професори и редови учени, и „черният  петък  за  съветското езикознание“  през 1948  г. . Силни са и гоненията заради формализъм и антимаризъм. Това е една обща кампания за идеологическо превъзпитание в езикознанието. 

––––––––––––––––––––––––

След тази статия с академични лингва каламбури и отвлечени понятия и много други подобни статии по темата, в главата на читателя и изследователя търсещ истината настава пълна боза и бъркотия и той въобще не разбира каква е същността на лингва теорията или учението на академика и какво е открил и доказвал, което толкова е наплашило Сталин и всички други от управленческата върхушка на СССР, че той без никакви церемонии заповядва да го убият за назидание на всички и започва яростно и безмилостна гонка и геноцид на последователите му!

Пак ще цитираме пасажа
"Въпреки че  Н. Марр умира през 1934 г., неговите последователи доразвиват Новото учение за езика през следващите години.",
в който пасаж има две абсолютно неверни манипулационни фундаментални положения.

Първото е в неутралното съобщение, че Н. Марр е бил умрял, която  формулировка прикрива нехайно – перфидно обстоятелството, че крипто Българският академик е убит от НКВД/КГБ по поръчка на грузинския българо – юдео – ционист Йосиф Сталин, защото неговото езиково учение твърдяло в прав текст, че Българският език е в основата на всички човешки езици на планетата.

Втората абсолютна фалшификация и манипулация е твърдението, че "неговите последователи доразвиват Новото учение за езика през следващите години"!

Нищо не са доразвивали съратниците и последователи и ученици на академик Марр, след убийството му тях просто са ги подпукали и са ги изтрепали без съд и присъда след дълги изтезания и разпити от юдео – ционистите в опит да разплетат връзките на Българите – посветени и съзаклятници, като официалната версия за непосветените и широката публика тогава и след време за репресиите върху тях е, че те " "били жертви на силовото налагане на маризма, и те като несъгласни с него са подложени на яростни атаки в печата, уволнявани са, текстовете им са спирани от публикуване, заточвани са, а други ‒ екзекутирани, като най-известната екзекуция е на Евгений Поливанов, съветски езиковед, яростен последовател на Марр, позволил си уж открито да критикува маризма."

Ето как са фалшифицирани и представени репресиите срещу школата на академик Марр в пасажа за официалните събития и процеси в съветската лингвистика във връзка с маризма и антимаризма:
 
"Маризмът властва по време на тежки репресии в езикознанието. Най-известни сред тях  са т.нар. дело на славистите (1933-1934), по което са подсъдими много академици, професори и редови учени, и „черният  петък  за  съветското езикознание“ през 1948  г. . Силни са и гоненията заради формализъм и антимаризъм. Това е една обща кампания за идеологическо превъзпитание в езикознанието."

В действителност е било така:

"Анти – Маризмът властва по време на тежки репресии в езикознанието. Най-известни сред тях  са т.нар. дело на славистите (1933-1934), по което са подсъдими много академици, професори и редови учени, и „черният  петък за съветското езикознание“ през 1948  г..
Силни са гоненията заради маризъм. Това е една обща кампания за идеологическо превъзпитание в езикознанието."
 
Всъщност целта на тази изобилна и противоречива информация, която е подплатена с крайни коренно различни оценки за работата на академик Марр и крайно поляризирано отношение към академика на най – високо държавно и институционално ниво и с крайни рестриктивни и репресивни мерки и фатални последствия, е да създаде дезинформационна атмосфера и среда, в които да не се разбере същността на теорията на Марр, и че академикът е доказал с неопровержими научни лингва аргументи и факти, че Българският език, който е Божият сътворенчески език, е бащата и майката на всички човешки езцици по света, което ние доказваме и с помощта и на Българския жертвеник и Светец Николай Марр във всичките ни 1600 статии в блога ни!  

Тази светоустройствена цивилизационна тайна е имплантирана и скрита и в наименованието на лингва учението на академик Марр – Маризъм!

МАРИЗЪМ учение за=
учение за МАР ИЗЪ М=учение за Мария Иза Ма (Майка)=учение за Ма (Майка) Мария и Иза 

Не е нужно да напомняме, че тази геноцидна кампания и процеси срещу академик Марр и последователите му, е провеждана от всички управници на болшевишка Русия, които всички до един са били от различни единни или противостоящи си юдео – ционистки кланове от изродени династични разклонения на рода Дуло, от които разклонения и са юдео – ционистките мекерета и родоотстъпници в България след 9 септември 1944 г., както и след псевдодемократичния преврат след 10 ноември 1989 г.!

–––––––––––––––––––––––––––––

Да тръгнем заедно на едно култово пътешествие през загражденията на времето и пространствата с корабът Аргус на аргонавтите и Язон до Кутаиси – родния град на Николай Марр,

ЗАГРАЖДЕНИЯ НА ВРЕМЕТО поставени от=
поставени от Богиня Мадара и Гризтож (Христос)=
поставени от Богиня Мадара и Ежуз от Трагия (Тракия)

ПЪТЕШЕСТВИЕ към=Пътуване към Диана и Исуш 

по време на което пътешествие лично Язон в статута му на Свети Язон, ще ни води по културно – цивилизационните жалони и върхове на Българските жреци – цивилизатори от отрядите на Дионисиус, и ще ни разсекрети сакралните Български документи за Българския цивилизационен генезис на тази култура!

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус
древният синкретичен митологичен образ и проявление на Българските Богове

Всички знаете митологичната история на Язон и аргонавтите, като само ще ви припомним от нашите документи, че всички древни митове и легенди на всички етноси са съставени от техните култиватори и цивилизатори и духовни водачи – Българите от Божия жречески род Дуло, 

ЕТНОСИ от=от ТЕОН ИС=от Диана и Иса 

като в тях чрез Свещения шифър е имплантирана и архивирана сакралната информация за Българските Богове и Техните феноменни генетични потомци, каквито са само Българите от Божия жречески род Дуло

ВСИЧКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ носят инфо за=
носят инфо за Кан (Жреци) от Дуло от Гена на Бог Исуш и Богиня Мат Диана 

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Матара и Исус Бълкарина 

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Бълкари от Матара и Исус

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Бог Исус и Мария 

Българин Ариан и Кан/Жрец от Божия род Дуло е и аргонавтът Язон – 

ЯЗОН от=от ЯЗО ± Н (кодировъчен назал)=от ЯЗО=от Иза 

АРГОНАВТ ЯЗОН=Ариан от Гена на Богиня Диана и Иза,

чиято официална митологична мисия със 60 аргонавти е да намери и вземе златното руно от кожата на овен, пазено от змия/змей/дракон.

А истинската мисия на Българският жрец Язон е да събере и посвети в Божественият им Български генезис и статут 60 аргонавти от аристократичния елит на близките Български царства от култивирани и цивилизовани от Българските жреци бивши нефеноменни безкултурни тракийски  племена – 

ГЕНЕЗИС от=от Гена на Исуз

АРИСТОКРАТИЧЕН ЕЛИТ от=
от Ариани от Дуло от Диана и Кристош=
от Ариани от Дуло от Диана и Исуш от Тракия

ШЕЙСЕТ АРГОНАВТИ от=
от Богиня Диана и Гристош=
от Богиня Диана и Исуш от Трагия (Тракия) 

ШЕЙСЕТ АРГОНАВТИ от=
от Богиня Диана и Гристош=
от Богиня Диана и Исуш Трагона (Дракона)  

ШЕЙСЕТ АРГОНАВТИ=
Трагони (Дракони) от Богиня Диана и Исуш 

които 60 аргонавти са родствениците му от Божия жречески род Дуло, чийто съкровен сакрален херметичен хералдически символ е змия, змей, дракон... и всички 12 рептилски синонима от древно Българския календар, унаследен от най – древния езически митологичен зооморфен символ и образ на Българските Богове Демиурзи!

image

РЕПТИЛСКИ СИНОНИМ на=на Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Исус и Богиня Ма (Майка)

Поради тази причина Язон и всички древни митологични герои, които всички са Б/българи от Божия род Дуло, постоянно се бият със змии, змейове, хали и гали и всякакви дракони и рептили – сиреч се бият помежду си в постоянно съскащо и хапещо се преплетено змийско рептилско кълбо,

image

в каквото кълбо на рептилски баталии са превърнали вече хилядолетия цялото земно кълбо и обитателите му от всички племена, изпълняващи стриктно Божият сценарий на Тяхната трансепохална екстремална драматизация "Българите и човешката цивилизация".
"Превърнали са Земята в кълбо" е образно – но невярно казано, защото знаете от нашите документи и отприщената по тази тема лавина от удивителна информация, че Земята не е кълбо, движещо се с грамадна скорост около оста си, едновременно с това движещо се с страшна скорост около Слънцето, и едновременно с него движещи се с чудовищни скорости зареяни някъде из безкрая на необятната Вселена, а е абсолютно неподвижна с плоска форма на диск, разположен в средата на космическата сферична енергийна обвивка на космическото земно яйце – кувьоз, в което е околоземната инфраструктура със Слънцето (което е изкуствен термо светлинен реактор с големина 50 км само на 6000 км над Земята) и Луната със същите габарити и на същото разстояние, и всички други небесни тела и светила, които са изкуствени надземни орбитални станции. 

image

Инфо по темата в блога ни с парола "безистена и плоска земя" и примерно в

Удивителни прости видими и логически доказателства за Плоската Земя и за фалшификацията със стъпването на Армстронг на Луната
https://bezistena.blog.bg/history/2019/04/29/udivitelni-prosti-vidimi-i-logicheski-dokazatelstva-za-plosk.1655102

Просветете се за тайната на близкото Слънце, което сменят на Земята на Игнажден, за да проумеете какво ще се случи на Земята на 22 декември според Ванга
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/19/prosvetete-se-za-tainata-na-blizkoto-slynce-koeto-smeniat-na.1740700?reply=5381628

Да свалим и рептилската зооморфна бутафорна маскировка и символ на Боговете Демиурзи:
 
ЗООМОРФЕН СИМВОЛ на=на Бог Изуз и Мария от Олимп

рептилският символ е зооморфният символ на Боговете Демиурзи от Техния първосвещен град Олимп и постоянно местообиталище в измеренията

Обаче този Олимп не е истинският Божи първосвещен град и дом и постоянно местобиталище, а истинският Божи град е ето този: 
 
ЗООМОРФЕН СИМВОЛ на=на Бог Исуз и Мария от Ямбол  

ЗООМОРФЕН СИМВОЛ на=на Бог Иза и Мария от Ямполис

култово древно име на първосвещения Божи град Ямбол
 

image

Ето и тайната на златното руно от кожата на овена:                                                           

image

Язон с култовия шлем корбилос убива дракона и похищава златното руно.

ЗЛАТНО РУНО ОТ КОЖА НА ОВЕН=Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Ежуз
 
Разсекретяваме и кое е родното место гнездо на змиите и рептилите и местообиталище на Божиите потомци ариани и жреци от Дуло:

ЗЛАТНО РУНО ОТ КОЖА НА ОВЕН=Ариани Кан (Жреци) от Дуло от Безижтена

където Безижтен/Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно  първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши, който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон", е извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света.

Културно – информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/ www.facebook.com/bezistena  

https://www.youtube.com/watch?v=wJ0Y4zH9ByM&lc=Ugy2jxR680ENOQequgx4AaABAg
Гнездото на рептилите – Безистенът в Ямбол

image

Язон с култовия шлем корбилос убива дракона и похищава златното руно.
 
image

Язон с култовия шлем корбилос и щит със сакралния херметичен хералдически рептилски символ на Божия жречески род Дуло 

ЩИТ=Ешуа и Диана

image

Язон с култовия шлем корбилос и похитеното златно руно

В няколкото сюжета с Язон умишлено акцентирахме на неговия шлем корбилос, с който се подвизава той и всички велики древно митологични и исторически личности.
Ето каква информация ни носи и прокламира шлемът корбилос:

КОРБИЛОС=ИС БОЛКОР=Иса е Бълкар – Исус е Бълкарин, Господ е Българин!!!!

Ще спрем вниманието ви и върху още един момент от епичната митологична сага и пътешествие Златното руно :

image

на  почетно място в екипажа на Язон е и Орфеус, на когото е определена възлова роля на вдъхновител и надзорник в драматизацията Златното руно –

image

сиреч аргонавтите (интернационалният отбор от Български жреци царе на различните племена) са под егидата, надзора, контрола и постоянното ръководство на Орфеус, който е:

ОРФЕУС=ОСУ ФЕР=Иса Вер (Змей)  

Орфеус е предпоследният староепохален аватарен образ и проявление на Българският Господ Бог Отец Исус Творецът и Демиург пред Българите в Тракия 

Припомняме ви и защо постоянно изтъкваме, че целият свят е заселен от нефеноменни безкултурни тракийски племена, състоящи се от синтетични човекоподобни  биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, и разселвани и цивилизовани от Българските жреци:   

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1

http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2

http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965  

След дългото митарстване през вековете и рептилските баталии пристигнахме в родния град на академик Марр!

МИТАРСТВАНЕ на/с=на/с Иса и Богиня Матара Диана 

https://ru.wikipedia.org/wiki/Кутаиси


Кутаи́си один из древнейших грузинских городов и центров грузинской культуры.
Важнейший исторический и экономический центр Западной Грузии, административный центр края Имеретия.

Кръстниците на град Кутаиси и на историческата област Имеретия са:

КУТАИСИ=Кан (Жреци) на Диана и Иса 

КУТАИСИ=Кая (скала, скално светилище) на Диана и Иса 

ИМЕРЕТИЯ=Мария Диана=Матара
 
Кутаиси называют городом мая и роз . 2 мая уже более ста лет подряд отмечается как День города — кутаисоба.

ГРАД на МАЙ и на РОЗИТЕ=ГРАД на Иза и Матара 

Наименованието на празника на града ни съобщава същото:

КУТАИСОБА=Кан (Жреци) на Иса и Богиня Диана 

Именно в Кутаиси, столицу Колхидского Царства направлялись аргонавты к царю Айету за Золотым руном

Византийский историк Прокопий Кесарийский (VI в.) в книге «Война с готами» так описывает Кутаиси:   … Очень близко от Кутаиса находится весьма сильное укрепление, называвшееся Уфимерей — греческий или латинский вариант грузинского названия крепости Укимериони... Через эти горы, течет река Фазис, начинаясь с гор Кавказа и впадая в середину этого „полумесячного“ залива Понта.

ПОНТ=Богиня Диана 

УФИМЕРЕЙ=Ариани на Богиня Ма (Майка)

УКИМЕРИОН=Ариани Кан (Жреци) на Ма (Богиня Майка)

Из текста очевидно, что в те времена (VI в), некоторые считали реку Фазис (Риони) естественной границей Европы и Азии. Интересно, что по латыни Riunion (Риунион) — «встреча». Поэтому вероятно, что Фазис — греческое название, а Риони (на грузинский лад) — латинское

Тъй мислят историците и етимолозите фалшификатори на сакралната Българска история, обаче ето какво значат тези свещени имена:

ФАЗИС=Бог Исуз

Riunion=РУИНИОН=УРИОНИ=Ариани

АЗИЯ=ИЗАЯ=Иза

ЕВРОПА=Бог/Богиня Вер (Змей)

С VIII до XIII вв Кутаиси был столицей Абхазского Царства

АБХАЗИЯ=БАХ ИЗА=Бох Иза

В региона Имеретия в 10 километрах от Кутаиси находится самая крупная пещера в Грузии — пещера Кумистави, переименованная в 2010 году в пещеру Прометея.

Сега ще ви разсекретим тайната на поредния Български мегалитен енергиен светилищен Спа –  комплекс, където Българските жреци – феноменните му оператори, са  произвеждали духовни, здравни и материални блага и са творили чудеса на лечебни практики и възкресения и пътувания във времето и пространствата!

КУМИСТАВИ=Богиня Майка Диана и Иса

КУМИСТАВИ=Кая (скално светилище тип "пещера") на Иса и Богиня Ма (Майка) Диана  

image

Общая длина пещеры составляет около 11 км, из которых для посетителей открыты 1060 м

След като ви разкрихме тайната на поредния Български мегалитен енергиен светилищен Спа –  комплекс, на излизане от него ще спрем вниманието ви и ще хвърлим един поглед върху информационното пано на пещерата със стилизирания образ на Прометеус с факла и окови на ръката.  

image

Представяме ви документи от официалната митологична версия за Прометеус, като 
ви припомняме пак, че всички древни митове и легенди на всички етноси са съставени от техните култиватори и цивилизатори и духовни водачи – Българите от Божия жречески род Дуло, като в правият им текст тях чрез Свещения шифър и с иносказание е имплантирана и архивирана сакралната информация за Българските Богове и Техните феноменни генетични потомци Българите от жреческия род Дуло.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Прометей
https://ru.wikipedia.org/wiki/Прометей

Прометей – на старогръцки: Προμηθεύς, Προμηθέως; на латински:  Prometheus,  е един от титаните в древногръцката митология, син на титана Япет и океанидата Климена (или на Азия, или Темида).
Брат на Атлас, Епиметей и Менетей.
Името му означава „мислещ предварително“. Съществува и легендата за Прометей, който създава първия човек от глина, като богинята Деметра е тази, която му вдъхва живот.
В древногръцките митове Прометей е представен като човеколюбив, ненавиждащ тиранията, борещ се за правда. В различни варианти на митовете, свързани с него, той се противопоставя неколкократно на Зевс.
В най-известния епизод от тази митология той бива жестоко наказан от Зевс за това, че е дал огъня на простосмъртните. Прометей бива прикован на скала в Кавказ от сина на Зевс – Хефест. Той, въпреки волята си, забива железен кол в гърдите на титана и го оковава с неразкъсваеми вериги. Така започнали мъките на Прометей – всеки ден долитал орел, символ на самия Зевс, и разкъсвал черния му дроб, който заздравявал през нощта. Според различните автори това продължило няколко столетия или дори 30 000 години. 

Прометей формова хора от пръст, а Атина ги дарява с дъх, в по-подробен вариант, изложен от Проперций, той изработва хора от глина, като смесва земята с вода, той ги накара да гледат към небето като богове.  
Според най-старата версия на мита, Прометеус откраднал огъня от Хефест, взел го от Олимп и го предал на хората.
Според мита Атина помогнала на Прометеус да получи огъня.
Разгневеният Зевс приковал Прометеус на една скала в Кавказ и изпратил орел, който през деня да кълве безсмъртния черен дроб на Прометеус, който вечер се възстановявал. 
–––––

Тази митологична драматизация на древните гърци въобще не е съчинена от каквито и да са гърци –
 древни, недревни или сегашни, защото данаите, които са юдеите, и от които са гърците, нямат никаква древна култура и митология, нито са имали интелектуалния потенциал да съчинят и една частица от тези Божествени саги,
 
ДАНАИ=АДАИ ± Н (кодировъчен назал)=АДАИ=Юдеи

тъй като са африкански безкултурни пиратски племена (бивши тракийски племена, заселени в Африка за трансепохално еволюционно очовечаване) – нашественици, завладяли и поробили Българското изконно царство на Балканите

БАЛКАНИ=НА БАЛКИ=На Балки – един от основните древни етноними на Българите 

БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ на=ПОЛУОСТРОВ на Балки Кан (Жреци) на Иса 

и в продължение на векове на геноцид върху Българите и затриване на родовата ни и историческа памет са фалшифицирали историята ни и си я приписали за тяхна, без обаче да разбират дори думичка и сюжет от нея и без да подозират, че са натоварени от Боговете и посветените Българи да изпълняват ролята на невежи пощенски мулета, нямащи си и на представа, че съхраняват и пренасят кодираната сакрална Българска история, която Боговете ни сега разсекретяват чрез нашия екип! 

Ето разсекретени няколко основни документи и положения за Прометеус, в които са винаги Българските Богове:

ПРОМЕТЕУС=Богиня Матара и Иса  –
 

митологичният синкретичен образ на Българските Богове, дали огъня (гена си с феноменните Божествени характеристики) на своите генетични деца и потомци – Българите, и чрез тях на всички други нефеноменни тракийски племена, с които Те заселиха целия свят

ОГЪН=ГОЪН=Ген

image

ЯПЕТ=Богиня Диана 

АЗИЯ=Иза

ТЕМИДА=Диана Мат

ЗЕВС=Бог Исуз

АТИНА=ТИАНА=Диана 

ДЕМЕТРА=Диана Матара 

ХЕФЕСТ=Бохиня Диана и Иса  

Направи ли ви впечатление, ако не сега забележете, че при превода от гръцки и латински език на митологичните имена, термини и понятия от "древно гръцката и римската митология", както например на името на Прометеус, в Българската и руската история и литература някакви неведоми редакторски сили постоянно и тотално пропускат издайническия съскащ звук и буква на Исус от речника на Свещения шифър – "С", имайки за скрито оправдание ако ги запита някой, че се прави транскрипция а не транслитерация при преводите!
– А защо не се превежда с транслитерация, а с транскрипция ?
– За да не се вижда постоянното присъствие на Българският Господ Бог Исус в повечето основни и категорийни думи на Българските секретни жречески езици – древно гръцкия и древно римския, и се попречи на нестандартни Български изследователи като нас извън правилата и академичния канон да Го покажат на непосветените!
Ето христоматийните класически примери за това – орязаните преводни имена на Прометеус като Прометей, Орфеус като Орфей, Епиметеус като Епиметей, Менетеус като Менетей..., Омирос като Омир и др! 

ЕПИМЕТЕУС=Богиня Мат и Иса 

МЕНЕТЕОС=Мат и Иса=Ма (Богиня Майка) Диана и Иса

ОМИРОС=Мария и Иса

Разкриваме тайната на един от най – страдалческите мъченически сюжети от отношенията между Българските Богове и Техните генетични деца и потомци от жреческия род Дуло – орелът който кълве черния дроб на Прометеус, и какво ни съобщава той.

image

ОРЕЛ КЪЛВЕ ЧЕРНИЯ ДРОБ на ПРОМЕТЕУС=
Бълкарите Ариани са Рода Дуло на Бог Исуш и Богиня Матара 

image
Атлас носи небето на раменете си и поддържа света, а орел кълве безсмъртния черен дроб на П
рометеус

Разсекретеното послание на тази композиция гласи:

ОРЕЛ КЪЛВЕ БЕСМЪРТНИЯ ЧЕРЕН ДРОБ на ПРОМЕТЕУС=
Бълкарите Ариани от Рода Дуло на Бог Исуш и Богиня Матара са Безсмъртни 

АТЛАС НОСИ НЕБЕТО НА РАМЕНЕТЕ СИ И ПОДДЪРЖА СВЕТА=
Рода Дуло на Богиня Матара Диана и Ежус НОСИ НЕБЕТО И СВЕТА

Този видеофайл ни е съставен и изпратен от нашите Пресвяти предци – арианите жреци от Божия род Дуло, и ни съобщава в метафорично – алегоричен режим и с кода на Свещения шифър, че Българите ариани от рода Дуло (чийто сакрален херметичен хералдически символ – змията, се вижда зад Атлас) на Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана/Мария Магдалена, са безсмъртни в земното и Божието измерение и в статута им на свръхестествени и реални и рационални Светии те поддържат функционирането на световете и живота и се грижат да живота и съдбата на потомците им на Земята!

ЖИВОТ създаден от=създаден от Ежуа и Богиня Диана 

СЪДБА определяна от=определяна от Иса и Богиня Диана 

БЕЗСМЪРТНИ=Богиня Матара и Исуз

БОЖИИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ на=на Богиня Матара и Ежуз

Стилизираният образ на Прометеус на информационното пано на входа на пещерата с факла и разкъсани окови на ръцете ни съобщава: 

ПРОМЕТЕУС С ФАКЛА И ОКОВИ НА РЪЦЕТЕ=
ПРОМЕТЕУС е/са Бокиня Диана и Исус Бълкарина

И сега внимание!

Да се върнем пак на митологичната сътворенческа историография, според която съществува легенда за Прометей който създава първия човек от глина, като богинята Деметра е тази, която му вдъхва живот, а в другия вариант Прометей формова хора от пръст, а Атина ги дарява с дъх, като в по – подробен вариант той изработва хора от глина, като смесва земята с вода и той ги накара да гледат към небето като богове!

Какво казвате – че създаването на човека ви звучи много познато, нали?
Също като създаването на човека от Бог в Сътворение (книгата Битие, Генезис) в първите глави на Светото писание!  

БИТИЕ=Богиня Диана 

СВЕТО ПИСАНИЕ от/за=от/за Бог Исус и Богиня Диана 

Само че в Светото писание Бог създава сам човека, а в митологията човека го създават Прометеус в неговия официален мъжки статут и някоя Богиня – Деметра или Атина.
Бог създава сам човека, но това е според временно манипулираната от самия Него Библия, като от няколко години вече Той ни разкри в двата по – горе цинтирани постинга за  "Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце...", че човеците, които сме само Българите – Божиите генетични деца, са заченати и родени от Него и любимата му съпруга Великата Богиня Майка Диана, и пак Те двамата създават след това от алхимични продукти и технология и другите тракийски племена от човекоподобни синтетични биороботи, които да са помощници на децата им – Българите.
Точно това ни съобщава и мита за Прометеус – че в този генезисен процес участва и Богиня жена – Атина или Деметра, които са все същата Велика Богиня Майка Диана! 

АТИНА=ТИАНА=Диана

ДЕМЕТРА=Диана Матара 

Разбира се, че само Прометеус като синкретичен сдвоен образ на Бог Отец Исус Съ Творец и Богиня Майка Диана Съ Творец, е достатъчен за това епично събитие и процеси, но за да не се компроментира митологичния му мъжки образ и някой от бдящата цензура да се усети, Те въвеждат в помощ на Прометей (Прометеус) и жена/Богиня в тези генетични мероприятия.  

И още веднъж пасажа "...Прометеус изработва хора от глина, като смесва земята с вода и той ги накара да гледат към небето като богове!" и какво ни съобщава този документ с кода на Свещения шифър:
 
смесват се ЗЕМЯТА С ВОДА=смесват се Исуз и Богиня Мат Диана

смесват се (съешеват се) в естествена Любов Българските Богове и Богинята Майка Диана зачева и ражда децата Им – Българите, на които Те имплантират и архивират в паметта, че са Божии деца, сиреч и те са Богове!

Документът, че "според най-старата версия на мита, Прометеус откраднал огъня от Хефест, взел го от Олимп и го предал на хората", ни съобщава къде са се състояли тези сътворенчески събития:

ОЛИМП=ИМПОЛ=Иампол=Ямпол=Ямбол

image


––––––––––––


–––  из коментарния форум под поста на Кеворкян:

Slavka Tsakova
Първо Са Българите!  

Краси Кирчева
чудесно, и аз го подозирах, по прочетеното от други автори, но е важно да се провери, подкрепи и популяризира самия труд в България - действайте, моля  

Sultana Bulgarenska
Българи, вдигнете глави и имайте самочувствие, че сме потомци на Велик народ.
И можем да си върнем тази слава. Аз Вярвам в пророчествата на нашите велики умове.  

Alyosha Yonchev
Евреина Сталин открито, неистово е мразел българите! Както и евреите Чърчил и Бернард Шоу!  

Nedeltcho Petkov
Вчерашното заседание на партиите по тема Образование е било ръководено от ... Ицо Хазарта. Няма завършено висше образование, но има самочувствието да полага основите на нова система. Тази на рап-образование  

Рангел Стоилов-Бачо
Благодаря на Кеворк Кеворкян за съобщението !
ПОКЛОН пред откровението и паметта на академик Николай Яковлевич Мар!
ДА БЪДЕ СВЕТЛИНАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, АМИН  

Георги Петров
ВЕЧЕ НЕКОЛКО ПЪТИ ПИСАХ - че българската народност, е ОСНОВОПОЛОЖНИК, на Арийската раса и даже тя е създавана на българска територия,
а именно до местноста КАБИЛЕ, Ямболско.
Това е описано във стари ръкописи, намерени в пещерата КУМРАН, в Палестина, чиято старина на ръкописите, се определя, на 100 - 300 год. преди Христа.  

Зоя Петкова
оппа!Блажени незнаещите и невежите! Явно не малко,а никак не четете новите открития за България!  

Георги Петров
Angelo Buonarroti - Съжалявам.Нито Сте прочели вниматеилно написаното, нито Сте размишлявали, върху него, нито те запознати с темата.
Тогава, защо се напъвате да критикувате със високомерни глупости.   
Аз като Езотерик, имам контакт със БОЖЕСТВЕНАТА ИНСТИТУЦИЯ (АКАШОВИ ХРОНИКИ), - от където получавам допълнителна и подробна инормация. Това което публикувам, винаги е проверено и одобрено от тази Божествена институция. Аз не съм толкова умен и образован, за да зная толкова много неща. - Езотерик.  

ЕЗОТЕРИК от=от Иза от Тракия

ЕЗОТЕРИК=Ариан Кан (Жрец) от Иза и Диана 

Венета Никова
Angelo Buonarroti ,българите са си били тук мноооого преди хан Аспарух да дойде отнякъде,а и като дойде тези хора тук изпариха ли се бе серсеми, така само се опитват да ни промиват съзнанието ,ама вие какво разбирате, "неразумни юроде"

СЕРСЕМИ непосветени потомци на=непосветени потомци на Исус и Мария  

О НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ=О Народе на Иза и Мария!!!

НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ=Ариани от Иза и Мадара 

ПРОМИТО СЪЗНАНИЕ на потомци на=на потомци на Богиня Матара и Исуз

Ivan G Ivanov
Трябва да сме горди с миналото си !
Прав е Вазов , че " и ний сме дали нещо на света "!
Но днес това "нещо" е много повече от "нещо".   

ДАЛИ СМЕ НЕШТО=Дуло от Исуш и Ма (Майка) Диана 

Косьо Косев
Гордост за достойното ни минало
Благословен е език Български от Господ Бог  

Margarita Pramatarova
Цял свят не ни мрази а се страхува от нас българите. Защотл огънчето Сеятл не гаснало и никога няма да угасне а ще изгори всеки,който поиска да гонугаси.  

Татяна Димитрова
От Витоша по високо нема.От Искъро по дълбоко нема.Епа нема.    

ВИТОША=Богиня Диана и Ешуа

ОТ ИСКАРО ПО ДЪЛБОКО НЕМА Е ПА НЕМА=Богиня Мама Диана и Бог Иса Бълкаринът

Румен Ананиев
Ари-те са племена от Източна Азия.При преселението си на запад,едните остават на териториите на днешна Русия,другите продължават до териториите на Германия,трети завладяват Южна Англия-саксите и ютите.Това съм чел в историята на Русия?

–– Само Българските Божии потомци и жреци Ариани, които сме автохтонното сътворенческо население на Рая Тракия и България, имаме регистриран в родовото ни досие титул Арии – Раи и Ариани:

АРИИ=РАИИ=Раи, Рая 

Georgi Kirkov
Само българите можем да възпроизведем всички звуци на всички езици правилноооо !  

Славка Савова
"Българите са в основата на човешката цивилизация" от професор Евгений Сачев  

Димитър Янчев
Много мога да кажа, много мога да цитирам,нямам времето и нервите да ги направя тук. За тези които имат време и желание, чуйте една беседа на професор Дамян Попхристов. https://youtu.be/7rDP52_CIBU  

Радка Иванова Каратлиева
Атланти, траки, Орфей, Христос това сме ний българите!  

Марин Йосифов
Защо постоянно говорите за минало. когато нямаме настояще смърдим от всякъде цял Свят ни мрази.  

МРАЗЯТ ни защото сме народът на=ни защото сме народът на Иза и Матара 

Stefan Dimitrov 
Цял свят не ни мрази.По-точно е да се каже цял свят не ни познава.Защо????
?Защото на никой който върти света не му е изгодно. Работя с хора от цял свят. Остават зяпнали като им кажа с какво е известна България.Обикновенно реакцията е :Ама наистина ли??? Не вярват.После проверяват в чичо Гугъл и започват да ме гледат с друго око.Работата е там че всеки българин трябва да изгони нихилизма от душата си и да е знаещ какво е България и българите.  

ЗНАЕЩИ от=ЗНАЕШТИ от=от Ешуз и Диана 

Borislav Tsvetanov
Защото древните мъдреци са казали: "...Помни миналото си, за да знаеш бъдещето си...". Какво правим ние сега? Насилствено променяме и забравяме миналото си. Какво настояще и бъдеще очакваш тогава?...  

Nikolay Kissiov 
Марин Йосифов не какво правим, а какво правиш? Всеки има избор, да сее знанието за историята или да седи в обора на историята... Не може от обора да се развива народа... Не стига, че империите са ни държали там фалшификацирайки историята, нашите правители са подсмърчали около тях, ами и вие и всеки от нас като прави това накъде отиваме. Искате да откажете и Бога от нас ли!? Слава Богу, че той всичко вижда и знае... И казано е в писанието: "Всичко тайно ще стане явно!". И това време вече настъпва неумолимо. И нито империята на злото, нито такива като вас могат да го спрат...  

Nikolay Kissiov
Марин Йосифов Да! Някои наистина постоянно смърдят и мрънкат! Слава Богу, че има и доста много други, които вместо с нихилизъм се изпълват с Любов и Вяра и Благодарност и Добро и така поддържат енергията, която ще бъде нужна, когато настане времето да се възцари истината за историята на древните Българи и да възстановяваме Великия Дух на Българите, Богоизбрания народ, който да изпълни мисията, която му е дадена!!! Не ми мрази цял свят! Светът ни почита, особено тези, които знаят от къде са дошли (индийци, китайци, японци, инки, викинги, египтяни и т.н.). Ако не вярвате, поне не сейте своето неверие, а по добре прочетете някои от доскоро забранените, но вече достъпни книги за древната история на Българите...  

Sunny Diimittrowa
НЕЗНАЯТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ПО СВЕТА ПОЛИТИЦИТЕ СА НАЯСНО КОЛКО ВЕКОВНА Е БЪЛГАРИЯ И В НАЙ ГОЛЕМИТЕ БИБЛИОТЕКИ КАТО ЛОНДОН СЕ СЪХРАНЯВА ИСТОРИЯТА НИ ПРОИЗХОДА НИ И ЧЕ ДНК ТО НА БЪЛГАРИНА НЯМА АНАЛОГ С НИКОЙ ДРУГ .НА ЕВРОПА ТОВА НЕ Е ИЗГОДНО И НЕ ИСКА ДА СЕ ЗНАЕ И ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ЗАТОВА НАШИТЕ ИЗВЕСНИ ФЕНОМЕНИ КАЗВАТ РУСИЯ Е БЪБРЕКА НА БЪЛГАРИЯ .НО ВИНАГИ СМЕ ИМАЛИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ПРОДАВАТ ДОКУМЕНТИ И ФАКТИ ЗА НАШИЯ НАРОД  

Юлия Гоцева
Точно така. Говорете само от свое име и за себе си. Всеки българин трябва да има знание за миналото и дълбоките ни и здрави български корени. Аз се гордея, че съм българка и съм готова да браня всичко българско. Гордея се с предците ни и не позволявам да бъде изтрита родовата и историческата ни памет. Къща се гради върху здрави основи!

ЗДРАВИ ОСНОВИ от=от Ариани от Бог Исуз и Богиня Диана 

И всяко поколение гради и надгражда. Приемственост между поколенията, памет и нов градеж. Децата ни, като нас, ще знаят миналото ни и ще градят бъдещето ни.

ПАМЕТ И НОВ ГРАДЕЖ от=от Богиня Мад и Бог Ежуа от Трагия (Тракия)

Семейството е люлка на знанието и на народната памет и традиции! Бъдете горди и смели българи! Има хиляди причини да имаме високо българско национално самочувствие.  

Yanaki Penchev
Преди много години един човек беше гост в една от телевиите, тогава канал 1 или ефир 2 не си спомням добре Същия господин показа карта на сътворението на света която произлиза от днешните български земи На картата беше изобразено крайбрежието на черно море и част от Добруджа Рисунката представлява глава на фараон погледната на обратно И разбира се тогава всички му се присмиваха Имаше и много други твърдения за траките но никой не му се върза А сега след години много учени твърдят същото  
 
Зоя Петкова
Румяна Събева Сбъркахте! Не сме на 4000г,  а на 36000! Най- древните хора! Най- старата цивилизация! Оцелели сме след потопа преди 4хил.г., но ни е имало много преди това!Дори в индийските Веди ни споменават,китайците също го признават,японците смятат,че се създали държавата им,В Тибет има сведения за нас!Само„културният”запад,на когото сътворихме Ренесанса - ни отрича! Когато ние сме имали държава,закони,медицина,култура,архитектура ,занаяти,земеделие,излуство- в западна Европа са скачали по клоните! Пещерата Магурата е живо доказателство!Апропо,Петър Дънов казва,че от Тибетската Шамбала мъдрите светли души идват на българската Шамбала в Рила на симпозиоми!  

РЕНЕСАНС от=от Ариани от Исус

–– и ето къде е истинската Шамбала:

ШАМБАЛА=Ешуа от Ямбол=Ямбол на Ешуа

ШАМБАЛА=АМБАЛАШ=Амболиш=Иамполис – древно име на Ямбол

Violeta Treneva
ПОТРЕСАВАЩО Е ВАШЕТО НЕПОЗНАВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ, Станислав Илиев! Поинтересувайте се не заради самият Вас, а за да посеете семенца на национално достойнство на децата Ви, на внуците Ви....! Те имат нужда точно от това, за да осъзнаят, че за да възстановим ВЕЛИКАТА БЪЛГАРИЯ,

ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРИЯ на=БЪЛГАРИЯ на Бог Исуз и Богиня Мат Диана 

И тука се появи един иначе як Български дух и патриот, обаче също и ревностен русофил и панславист, заради което патриотизмът му не се брои, който скочи и зареди манипулационни тиради срещу Българския сътворенчески език и Българското цивилизационно първосвещеничество и величие, обаче сам влезе а капана на санскрита – Българският херметичен жречески език, който прокламира за първоезик!

Издателство Омни
Това е брутална лъжа и манипулация! Не го е казал, а някой "му го е сложил в устата". Това е чудовищна пропаганда! Всички езици произхождат от санскрит, славянски, персийски. Влиянието на другите древни езици е незначително. Друга група са китайски и производните му. Що се отнася до съвременния български език, основната лексика е славянска. От прабългарския е останало много малко. Геополитиката се бърка във всички области на живота, включително и в науките! Сега "господарите на света" искат да промият мозъците на хората, че всеки народ е най-велик, а неудобните изобщо не са съществували, и да насъскат всеки срещу всеки чрез ултрашовинизъм. Не им разпространявайте омразните измишльотини!

САНСКРИТ=КРИСТАС=Кристос

САНСКРИТ=ИСАС ТРК=Исус от Тракия

САНСКРИТ съставен от=съставен от Ариани Кан (Жреци) на Диана и Исус

Радка Иванова Каратлиева
И не санскрит, а българският. тракийците са имали писменост и от тракийският, българицата, са възникнали санскрит и много други езици!

–– Тракийците, които са траки, нямат писменост!
Българите, които са автохтонни тракийци по географски признак от Сътворение, са аристократичният елит на всички безкултурни тракийски племена, и те са авторите на всички езици и писмености по света!

БЪЛГАРИЦА от=БЪЛГАРИТСА от=от Българи от Диана и Иса 

Div Wis
Учените отдавна са установили, че всички езици в Европа и не само, произхождат от санскрит. Затова се нарича - индо-европейско езикото семейство. Който си е направил поне малко труда да проучва, е научил това.

Профилът на Div Wis е кух, защото чрез него лично Българските Богове  потвърждават казаното от нас за тайната на Санскрита:

Div Wis=Богиня Диана и Бог Иса  

Luka Dokuzanov
Не само българският език е баща на всички основни световни езици, но и всички хора по света имат български произход, тъй като "Господ е българин!" - според легендарната реплика, произнесена от неповторимия коментатор Николай Колев-Мичмана след втория гол на Емил Костадинов на "Парк де Пренс" на 17.11.1993 г.

image

Браво, Luka Dokuzanov!
Имаш голям подарък от нас – сакралният ти Исусово – Мариин Кабала хороскоп!

Luka Dokuzanov=Кан (Жрец) от Дуло на Бок Иза

и още

По какъв екстремален невиждан начин Извънземните ни съобщиха на 17. 11. 1993 г., че Шефът им е Българин!
https://bezistena.blog.bg/history/2020/11/17/po-kakyv-ekstremalen-nevijdan-nachin-izvynzemnite-ni-syobsht.1735792

––––––––––––––––

И още подкрепяща тематична информация и документи за Божественото  първосвещеничество на Българския език, вижте в 

Петър Дънов: Българският език е Небесният език, който ще изучават всички народи и човеци по света за да се спасят!
https://bezistena.blog.bg/history/2022/03/15/petyr-dynov-bylgarskiiat-ezik-e-nebesniiat-ezik-koito-shte-i.1808880 

Свети Петър Дънов: Невидим свят пази България! Българите са носители на Новото учение и култура на народите и техни духовни кредитори! България ще владее света!
https://bezistena.blog.bg/history/2022/01/31/sveti-petyr-dynov-nevidim-sviat-pazi-bylgariia-bylgarite-sa-.1801418?reply=5486323

––––––––––––––––

След като доказахме с безапелационни документи, подавани ни от Свети Язон, Свети Николай Марр, Свети Державин и лично от Орфеус и Прометеус, Които са Бог Исус и Богиня  Диана, че всички езици на света са производни от Българския сътворенчески език, построен върху Матрицата от Божиите имена, титули и характеристики чрез анаграмната магия на Свещения шифър,

МАТРИЦА на=МАТРИТСА на=на Матара Диана и Иса

следва логичния и абсолютно верен постулат, че всички писмености произлизат от Българската Божия писменост чрез Свещения шифър.
И понеже езикът и писмеността са висшето човешко цивилизационно достижение, градено през епохите от Боговете ни, следва напълно аргументираният логически и абсолютно верен постулат, че Българите са култивирали и цивилизовали и очовечили всички други нефеноменни безкултурни племена и народи на света, бивши тракийски племена, подготвящи ги за безалтернативната атестация на Съдния Ден!

СЪДНИЯ ДЕН на=ДЕН на Иса и Диана 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena със съдействието на Кеворкян или друг от негово име, radostinalassa, Цветомира Венкова и светейшите ни гости Свети Язон, Свети Николай Марр, Свети Державин и Исус и Мария в аватарните Им проявления на Прометеус и Орфеус
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!









Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
03.04.2022 05:59

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Из коментарните форуми под публикацията на постинга във Фейсбук:
05.04.2022 23:29
Антоанета Масларска

ИСТИНАТА за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ векове наред беше скривана и унищожавана.
СЕГА Е времето, когато всичко тайно става явно и се разкрива всичко скрито.
ИСТИНАТА се проявява все повече и повече, за да залее като цунами всички и всичко съществуващо.
Защото онези, които владееха векове наред хората и света, знаеха и знаят тази Истина.
Защото знаеха, че всичко, което предстои да се случи и вече се случи, ще започне не от някъде другаде, а именно от БЪЛГАРИЯ.
Защото знаеха кои ще се въплътят в БЪЛГАРИЯ, за да извършат ВЕЛИКОТО ДЕЛО.
Защото знаеха за СИЛАТА, която БЪЛГАРИТЕ притежават.
Затова се погрижиха да унищожат повечето писмени източници, които говореха за Истината.
Друга част скриха и единствено те имаха достъп до тях.
Затова се опитаха с всички сили да унищожат тази България, която на практика е неунищожима.
И да принизят народа й до диво варварско племе.
Но фактите за ВЕЛИЧИЕТО на БЪЛГАРИЯ са навсякъде по тази СВЕЩЕНА ЗЕМЯ.
БЪЛГАРИ, събудете се и си спомнете кои сте.
Никой от вас неслучайно е точно сега на тази земя.
Времето на ИСТИНАТА настъпи.
Не е важно как изглеждаш в очите на останалите.
Не е важно привидното.
Не е важно дали ще излъжеш някого. Понякога дори и себе си се опитвате да лъжете.
Тази игра свърши.
За Духа няма нищо скрито.
Духът търси Чистота и Равновесие.
И за пореден път казвам, всички и всичко, което може да бъде пречистено, ще бъде пречистено.
Останалото ще бъде унищожено.
Излезте от системата и влезте в Живия Живот.
Работете със себе си и чистете. Чистете всичко неистинско.
В Новия Свят място има само Божественото и Чистото.

Инж. Иван Дунчев
Удивително емоционално духовно изригване и извисяване, Антоанета, под егидата на Святият Дух и небесна Светейша диктовка!
Адмирации!
цитирай
3. bezistena - група БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯпо...
05.04.2022 23:38
група БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

поредната провокация от нагъл турски паносманист:

Ahmet Vatansever
Daymi neshto ot Asparuh diya cheta i preveda sehashniua vie slavyaniziran Türski

И инфо за Свети Кан (Жрец) Аспарух за просвещение на жадните за Истината за Българската история, а не за наглия провокатор в тази Българска родолюбива група Ahmet Vatansever, който е един от яростната настъпваща турска пета/шеста колона на турските паносманисти!

Поредната епохална тайна от историята ни!Кан Аспарух,живял 200 и управлявал 172 години до интронизацията на сина му Кан и Цар Константин Кирил Философ
https://bezistena/history/2020/12/17/porednata-epohalna-taina-ot-istoriiata-ni-kan-asparuh-jivial.1740438

Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското евангелие
https://bezistena/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456

Nikolay Kolev

Когато Раковски в библиотеката на Марсилия стига до извода, че нашият език е сроден със саМскриския и индозенд, и интерпретира текстове на Авеста с българския говорен по негово време "Академик Мар" е бил дете на 2 години. Виж: Българска старина: книга I., Георги Раковски, Второ издание: препис на съвременен български: д-р Николай Иванов Колев, Издателство ГУТА-Н, Колев, 29.06.2020, София, ISBN 978-619-7444-30-8, 264 стр., Цена 22 лв. (Издадена за първи път в книгопечатницата на Стефан Расидеска, Букурещ, месец червен (юли) 12, 1865 г.) Съдържа: Основни начала на българската най-стара повестност; Българското старонародно вероизповедание; За древността на българския език; Преимуществото на българския език над староелински или истинския състав на елинския език; Обстойно доказателство за древността на българския език; Кимбри или кимерии; 0.400 kg.

https://www.book.store/p281893/bylgarska-starina-georgi-stojkov-rakovski.html?fbclid=IwAR17oyP8tTsXW02r1AEUQ5WfDLBWN4Hhqq5FwinKR8759NWsvOsmXhviy38
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674882
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!