Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2021 00:42 - Кабилия и берберите – съхранените векове във вражеско обкръжение и екстремални условия Български жреци цивилизатори
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2703 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 04.09.2021 10:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разсекретяваме пореден комплект документи, с които доказваме безапелационно, че мистичните бербери са съхранените векове във вражеско обкръжение и екстремални условия Български жреци цивилизатори на Африка!

Ще развием нашето изследване върху подложката на кратък пост във Фейсбук и коментарния форум под него в профила https://www.facebook.com/ivan.dunchev.1/

image

Това е снимка на жена от областта Кабилия в северен Алжир. Определено няма арабска физиономия, както и представителите на берберите и в други северноафриканнски държавиви. Кабилия не знам защо много здраво напомня на Кабиле до Ямбол, а и когато се вгледаме добре, шевиците съвпадат с българските. Надали това е случайно. Направо щях да пропусна червения пискюл.

От Dimitar Enchev по вълните на Фейсбук

––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Инж. Иван Дунчев  

Няма никаква случайност при тъждественост на култови емблематични имена и на шевиците!
Разбира се, че Кабилия е Ямболското Кабиле, защото това сакрално Божие име и топоним на Българските жреци от Божия род Дуло е принесено от поредният жречески екип,

image

image

тръгнал от първосътворенческия първосвещен първопрестолен Божи град Олимп, който истинският е Импол/Иампол/Иамбол/Ямбол, и още Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, и още от...

image

image

...и още от Централния планетарен земно – космически енергиен генератор и ресивер Кабиле, в поредната разселническа културно – цивилизационна мисия на поредните тракийски племена канкретно към Африка, и архивирали сакралната информация във всевъзможни места и документи, едни от най – секретните и най – явните от които са имената на топонимите и самите шевици!

ШЕВИЦА=ШЕВИТСА=Ешус и Богиня Диана

Ешус и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!

ШЕВИЦА=ШЕВИТСА ± Н (кодировъчен назал)=ВЕШИСТАН=Безистен

Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши,

image

image

който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон",

image

е извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света, и за който Боговете ни ни разсекретяват във всеки нов постинг все нови и нови оригинални документи!

Преизобилна информация за Безистена и Кабиле ще намерите в блога ни с парола на търсачката "безистена и храма Безистен", "безистена и Кабиле"

И какво ни казва в анаграмен режим червеният пюскюл на красивата Българска жреческа потомка, освен демонстрацията, че е част от съкровената изконна Българска мартеница!

ЧЕРВЕН ПЮСКЮЛ=ТШЕРВЕН ПЮСКЮЛ=
Богиня Диана и Ешуа Бълкарина

ЧЕРВЕН ПЮСКЮЛ=ТШЕРВЕН ПЮСКЮЛ=
Българи от Богиня Диана и Ешуа

червеният пюскюл ни декларира и документира, че тази жена е от Българският жречески род Дуло на Исус и Богиня Диана, Чиито имена са имплантирани неизтриваемо в мартеницата!

МАРТЕНИЦА=МАРТЕНИТСА=Матара Диана и Иса

ДЕМОНСТРАЦИЯ на=на Матара Диана и Исус

ИМЕНАТА СА НЕИЗТРИВАЕМИ на=на Богиня Диана Мат Мария и Исуз

ИМЕТО ЗДРАВО НАПОМНЯ на=на Бог Иза и Богиня Диана Мат Мария

САКРАЛНИ БОЖИИ ИМЕНА И ТОПОНИМИ на=
на Богиня Диана МаМа и Исуж Бълкарина=
на Богиня Диана Мария Магдалена и Исуж Бълкарина

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–– от коментарния форум под поста:

Албена Добрилова

image

Това е риза, която си купих от китайски магазин за дрехи в центъра на Мадрид.
Има много такива. Произведено в Китай, пише на етикета.
Били сме навсякъде.

Anyuta Lozeva

Албена Добрилова това не е китайска дреха, а просто индустрия, произвеждат мартенички, други характерни за нас сувенири и пр.

Инж. Иван Дунчев

Това не е индустрия и сувенир за България, а е китайска дреха продавана в Мадрид не за Българите, а за испанците. На тази блуза с Български шевици и орнаменти посветените крипто Българи сред китайския народ, които са обект на перманентен геноцид от китайските власти, са написали с кода на Свещения шифър чрез осемте квадрата и везаните кръстове посланието:

ОСЕМ КВАДРАТА=Иса и Бокиня Матара Диана

ОСЕМ КВАДРАТА от=от Кан (Жреци) на Иса и Богиня Матара Диана

ВЕЗАН КРЪСТ=
Бог Кристоз=
Бог Исуз от Тракия

ШЕВИЦИ И ОРНАМЕНТИ за=ШЕВИТСИ И ОРНАМЕНТИ за=
за Исуш и Богиня Матара Диана

И време е вече всички феноменни Българи да проумеете, че вие сте от свещения Божи ген и сме подложени от душманите ни (според Божия план за нашето екстремално закаляване и селектиране за скорошен Духовен управленчески елит на Божието Царство на Земята по законите на Любовта, Братството и мира за всички племена) на перманентен геноцид – ето така! 

ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД за=за Гена на Иса и Богиня Матара Диана

Anyuta Lozeva

Те не различават българи от испанци, въпросът е да се продава

Инж. Иван Дунчев

Anyuta Lozeva Сиреч продължавате да твърдите, че китайските производители на тези дрехи със шевици не влагат нищо сакрално и секретно няма конспирация в тях?

Ето от Кой е тоталната трансепохална световна конспирация:

КОНСПИРАЦИЯ от=КОНСПИРАТСИЯ от=от Бог Кристос=от Бог Исус от Тракия 

СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИШЯ от=КОНСПИРАЦИЯ от Бог Иса и Богиня Диана 

Anyuta Lozeva


Инж. Иван Дунчев да, когато не се отнася за тях

Симона Дановска


Прекрасно сте описали всичко. Драго ми е да чета всяка публикация от вас.

image

РЕСПЕКТ към=към Бог Иса от Тракия

РЕСПЕКТ към=към Ариани Кан (Жреци) на Богиня Диана и Иса
авторите и разпостранителите на това сакрално Божие Познание и информация!

И точно на това место от повествованието на нашето изследване в този момент в 20:57 часа на 29.08.2021 по Радио 1 Класик прозвуча поздрав от Богиня Майка Мария Магдалена с култовата Мама Мария на Рикки и повери

https://www.youtube.com/watch?v=NehvJNiQj0A
Ricchi e Poveri - Mamma Maria (Disco of the 80"s Festival, Russia, 2013)

Инж. Иван Дунчев


Били сме навсякъде, Албена, целият свят и всички култури и цивилизации Българите сме създали,

image

image

и всички племена по света, които са всички нефеноменни безкултурни тракийски племена, разселени от Българите по света, са очовечавани от Българите, за справка вижте двата ни тематични постсътворенчески постинга за характеристиките и параметрите на жреците, които са Българите – Божиите генетични деца родени по документите на глава 1 от Битие на Светото писание, и  за генезиса и устройството на тракийските племена, състоящи се от синтетични човекоподобни  биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие?
Част1 http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518   
 

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965 ,

image

като във всички племена е имплантиран свещения Божи Български феноменен жречески ген и техните духовни интелектуални елити и управленческа аристокрация са всички крипто Б/българи!

И Мадрид е от нас:

МАДРИД=МАДАР ДИ=Мадара Диана

И цялата китайска цивилизация е Българска!

ДЖИНА=ДАН ИЖ=Диана и Ежуа

ЧАЙНА=ТШАЙНА=Диана и Ешуа 

КИТАЙ основан от=основан от Кан (Жреци) на Диана 

И целият свят е от Българските Богове и Българите!

СВЯТ създаден от=създаден от Иса и Богиня Диана

image


image

Todorka Stefanova

Ми ,то български шевици ! image 
 
Jasmina Zafer

Верберите са българи, язбущатя им до сега е сходна с глаголицата, на знамето им е БУКВАТА Ж. ..и мн.други..

Мария Апостолова


Берберите в Алжир знаят,че са с български корен!

КОРЕНИ на=на Кан (Жреци) Ариани=на Кан (Жреци) от Рая

–– https://bg.wikiqube.net/wiki/Berberism

Берберизъм или Амазигизъм е Берберско политическо-културно движение на етнически, географски или културни национализъм, което започна основно в Кабилия, Алжир и в Мароко, по-късно се разпространява и върху останалите берберски общности в Магреб (Земята на Атласа) регион на Северна Африка.

БЕРБЕРИЗЪМ=Ариани на Бог Иза и Богиня Мария

АМАЗИГИЗЪМ=Гена на Изуз и МаМа=Гена на Изуз и Мария Магдалена

ЕТНИЧЕСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ на=НАЦИОНАЛИЗЪМ на Кан (Жреци) на Диана и Исуш

МАГРЕБ=БГ МАРЕ=Богиня Мария 

ЗЕМЯТА НА АТЛАСА=на Дуло от Исуз и Ма (Майка) Диана 

Берберската група Туареги е била в бунт срещу Мали от 2012 г. и създаде временно де факто независима държава наречен Azawad, която се идентифицира като държава на берберите.

Разсекретяваме тайната на името на държавата Azawad, устояло в този конфиденциален конспиративен режим на многовековния геноцид и цензура:

Azawad=Иза и Богиня Диана    

Движението на берберистите в Алжир и Мароко е в опозиция на културата Арабизация и панарабистка политическа идеология. В Азавад (северна Мали) движението на туарегите и берберистите също е светско и е в опозиция както на арабизма, така и на възприеманата дискриминация срещу номадските туареги от други малийски групи и правителството.

В ОПОЗИЦИЯ на=В ОПОЗИТСИЯ на=на Бог Исуз и Богиня Диана 

АРАБИЗЪМ проект на=проект на Бог Иза и Мария

И ето пак кои са номадските туареги:

НОМАДСКИ ТУАРЕГИ=Кан (Жреци) на Ма (Майка) Диана и Иса от Трагия (Тракия)

НОМАДСКИ ТУАРЕГИ=Ариани Кан (Жреци) от Гена на Мат Диана и Иса
 
Протести от 1998 г.
Берберските общности избухнаха в масов протест срещу закона, който обяви арабския като единствения легитимен език в Алжир. Този закон първоначално е обявен през 1991 г. и е трябвало да влезе в сила на 5 юли 1998 г. През всичките години кабилските културисти продължават да се противопоставят на имплантирането на този закон, мобилизирайки се отново за тази цел. 
През годините този закон създава напрежение, но катализаторът, който подхранва това огнище, е убийството на Лунес Матуб на 25 юни 1998 г., алжирски берберски певец и активист, от Група Islamique Armee (GIA). Матуб (Богиня Мат) току-що пристигна от Франция и беше на път да издаде своя 4-ти компактдиск, който критикува режима след независимостта и утвърждава самоличността на Амазиг.
На 28 юни беше проведено погребението му и 100 000 бербери се събраха да протестират, което доведе до продължаване на едноседмични изблици на насилие, насочени към държавното имущество.
По време на протестите можеха да се видят транспаранти, озаглавени „няма да има мир без берберския език“, „ние не сме араби“ и ето какви послания носеха те с кода на Свещения шифър:

НЯМА ДА ИМА МИР БЕЗ=Богиня Диана Мама Мария и Иза

НЕ СМЕ АРАБИ ние сме от=ние сме от Бог Иса и Мария
сиреч берберите декларираха, че те са Българи, каквито Са и Българските Богове Творци и Демиурзи!

Нека да разсекретим каква информация е кодирана в знамето на берберите, за което ни съобщи 
Jasmina Zafer, че
"Верберите са българи, язбущатя им до сега е сходна с глаголицата, на знамето им е БУКВАТА Ж. ..и мн.други.."

image
 
–– пасаж от постинга ни

Магията и разбулената тайна на Ят или "Двойно е" от руската (която е Българската) и Българската азбуки!
https://bezistena.blog.bg/history/2019/06/06/magiiata-i-razbulenata-taina-na-iat-ili-dvoino-e-amp-1123-ot.1660462

БЕИНСА ДУНО 

... Премахнаха го тези, които Го отрекоха. Така тази свещенна буква остава единствено в старите ръкописи, в църковнославянския и в Словото на Учителя, което и сега се издава с тези свещени букви

В началото бе Словото; и Словото беше у Бога, и Словото бе Бог.
Йоан, 1:1

Светът е създаден на основата на числата, буквите и цветовете.
Голяма наука се крие в буквите, затова те трябва да се изучават.
Всяка буква е ключ на известни родове енергии - низши и .висши.

Учителят

"...К. Представлява лодката в живота. Означава противоречията, които съществуват в духовния свят.
В буквата "К" има противодействащи сили.
В "Ж" е разрешено противоречието на "К".
Разрешението на "К" е като се обърне в "Ж"...

Беинса Дуно

„Буквата "Ж" казва, че преди да говори, човек трябва да мисли. ....“
 

image

С помощта на Свещения шифър ще разсекретим тайната на буквата Ж, която тайна колкото и да мислим, ако ще и всичките мъдреци и дешифраторски служби на Земята да се хванат за ръце и си навържат невроните в километрични вериги и си съберат познанията в един свръхкомпютър, пак нищо няма да измислят и открият какво ни казва буквата Ж, ако не знаят кода на Свещения шифър!

Ж=Ежуа 

едно от многото имена на Господ Бог Исус според кодировъчния речник на Свещения шифър

И
 какво ни казва буквата Ж от последната мъдрост на Учителя?

БУКВАТА Ж ни казва за=казва ни за Бок Ежуа и Богиня Диана 

За времето от началото до средта на 20 век, 
от Горе е разрешено на посветения Петър Дънов – синът на Васил Левски, да изнесе информация по темата за значението на ѣ „ят” и на буквата Ж до това високо безконкретно езотерично ниво за трупане на базова стартова информация за сегашните разкрития.

ДА ИЗНЕСЕ ИНФОРМАЦИЯ за=ИНФОРМАЦИЯ за Диана и Исуз

ПО ТАЗИ ТЕМА ЗА=Изуз и Богиня Мат Диана 

–– край на пасажа
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Търсещите изследователи лингва – археолози и дешифратори на сакрална геометрична символика и орнаментика лесно ще открият в графемата на сакралната буква Ж, която е изписана и на свещеното знаме на берберите, комбинацията от два огледално обърнати изконни древно Български ипсилона и хаста, които съобщават на посветените, че:

ДВА ОБЪРНАТИ ИПСИЛОНА И ХАСТА=Богиня Диана и Бог Тати Исус са Бълхари !!!

Флагът е създаден в град Вадхи в Кабили, разположен в Тизи Уузу, в Алжир. Създател на флага е Моханд Арав Биссауд, който е духовен баща на движението на берберите за независимост и писател и активист на алжирската революция.

ВАДХИ=Бохиня Диана

ТИЗИ УУЗУ=ТИУ ИЗУЗ=Диана и Изуз

ТИЗИ УУЗУ=ТИУЗИУЗ=Дионизиуз
митологичният синкретичен сдвоен образ на Българските Богове

МОХАНД АРАВ БИССАУД=Хан (Кан, Жрец) на Богиня Мадара Диана и Бог Исус

ДУХОВЕН БАЩА от=от Бохиня Диана и Бог Ешуа

ДУХОВЕН БАЩА=Хан (Кан, Жрец) от Богиня Диана и Бог Ешуа

Знакът ⵣ (иазз) от берберската писменост тифинаг символизира "свободен човек", казват непосветените, а за посветените Българи това е Божественият Аз от Българската Божествена сътворенческа Азбука – Аз, Буки, Веди: 

ⵣ=Ж=ИАЗЗ=ИЗАЗ=Изуз=Исус

АЗ=Иза

БУКИ=Бок=Бог

АЗ БУКА=Иза Бок=Бок Иза

ВЕДИ=Богиня Диана 

СВОБОДЕН ЧОВЕК от=ЧОВЕК от Бог Иса и Богиня Диана

И Коя е Кръстницата на берберската жреческа писменост тифинаг:

ТИФИНАГ=ФИГ ТИАН=Богиня Диана 

И
 още от коментарния блок под поста:

Инж. Иван Дунчев  

За Anyuta Lozeva и на другите търсещи Българи – още инфо за 100% Българския генезис на цялата китайска цивилизация:


Връщаме си и Китай с нашите дракони в нашата империя с помощта на Любо и ТЕ и стражарската марка бум–печат!

https://bezistena.blog.bg/history/2015/02/17/vryshtame-si-i-kitai-s-nashite-drakoni-v-nashata-imperiia-s-.1338994

Как Бойко и Българската делегация в Пекин бяха вербувани от тайните китайски общества за техни агенти и табун информационни пощенски мулета!

https://bezistena.blog.bg/history/2015/11/27/kak-boiko-i-bylgarskata-delegaciia-v-pekin-biaha-verbuvani-o.1410595

Извънземните по следите на Българските змейовете в Китай или змейовете по следите на Българските Извънземни,а ние по техните!

https://bezistena.blog.bg/history/2017/10/01/izvynzemnite-po-sledite-na-bylgarskite-zmeiovete-v-kitai-ili.1570269

Клонирането на рептили,дракони и лами по света! Автентични документи от Китай, че фундаментът, надстройката и сградата на цивилизацията им са 100 % Български!

https://bezistena.blog.bg/history/2017/10/25/kloniraneto-na-reptili-drakoni-i-lami-po-sveta-avtentichni-d.1574052?reply=5051311

Китайците и монголите, две от 450 – те безкултурни тракийски племена, които Извънземните и Българите направиха хора, също като руснаците!

http://bezistena.blog.bg/history/2019/03/15/kitaicite-i-mongolite-dve-ot-450-te-bezkulturni-trakiiski-pl.1649479

Изповедта на четири хиляди годишните мумии от Таримския басейн, направена на чист Български език!

https://bezistena.blog.bg/history/2019/03/16/izpovedta-na-chetiri-hiliadi-godishnite-mumii-ot-tarimskiia-.1649565

––––––––––––––––––––––––––––––

Продължаваме по темата с Българския генезис на най – загадъчната и мистериозна и подлагана на постоянен геноцид съхраненена Българска жреческа феноменна народност в Африка – берберите, и едни от най – емблематичните техни представители – народът гванчи.  

ФЕНОМЕННА НАРОДНОСТ от=от Богиня Матара Диана и Иса

Островите Канари са били обитавани от Гванчи, древен берберски народ.
Самоназванието гванчинет в буквален превод официалните етимолози първосигналчици и простосравнителни нагаждачи, обесняват като "човек на Тенерифе"(от Гуан = човек и Чинет = Тенерифе)
Въпреки че етимологично е древен, специфичен за Тенерифе термин, думата Гуанче  сега се използва предимно за означаване на доиспанските аборигенни жители на целия архипелаг.

Гледайте, казионни етимолози и манипулатори и фалшификатори историци, каква е истинската на най – високото ниво етимология, на този народ!

ГВАНЧИ=ВАГ ИЧ=Бог Ишуа

ГВАНЧИ=ГВАНТШИ=ВАГ ТИН Ш=Богиня Диана и Ишуа

ГВАНЧИНЕТ=Богиня Диана и Ешуа

САМОНАЗВАНИЕ от/за=от/за
Богиня Ма (Майка) и Исуз

ЧИНЕТ=Ешуа и Диана

ТЕНЕРИФЕ основан от=основан от Ариани на Богиня Диана

Ето и кои са били доиспанските аборигени:

ДОИСПАНСКИ АБОРИГЕНИ=Борги/Бриги/Фриги (Българи) Кан (Жреци) от Богиня Диана и Исус

ДОИСПАНСКИ АБОРИГЕНИ=Борги/Бриги/Фриги (Българи) Кан (Жреци) от Бог Дионисиус 

ДОИСПАНСКИ АБОРИГЕНИ=Борги/Бриги/Фриги (Българи) Кан (Жреци) от Безистена

Както безапелационно указват тези документи, доиспанските аборигени са били поселения от феноменни Български жречески отряди на Българските Богове, Чийто древен митологичент синкретичен образ е Бог Дионисиус, тръгнали от първосвещения Божи светилищен комплекс Безистена в разселнически културно – цивилизационен поход на тъмнокожи тракийски племена към Африка и останали по тези места за интелектуален феноменен елит и аристокрация на заселените от тях на тези тъмнокожи нефеноменни тракийски племена и за трансепохално тяхно развитие в екстремални условия, откъснати от Земния Рай и Обетованата Земя Тракия и Метрополията Ямбол и централното жреческо ръководство.

ЗЕМНИЯ РАЙ=Иза и Мария 

ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ на=на Бог Иза и Богиня Мат Диана 

Нашите феноменни Предци –
 цивилизатори така са съставили това име гванчи и цялата сакрална шифрована документация за берберите, та когато от Горе ни разсекретят тайната на Свещения шифър на Сътворенческия Божи Български език, навсякъде да откриваме Българските Богове и да няма и молекулка и миг съмнение в истинността на това свещено Познание и светоустройствена тайна!

Продължаваме с официалната инфо за берберите гванчи от Википедия, която информация е предостатъчна, колкото и да е ревизирана и цензурирана, за да демонстрира Българския Божественп генезис и статут на тази страдалческа жертвена жреческа Българска народност!

... Малко се знае за религията на гуанчите. Имаше обща вяра във върховно същество, т.нар Ачаман. 
Жените почитали богиня, наречена 
Монейба.
Злите демони са наричани Тибиценас.

Вижте колко лесно се разбулва тайната на Боговете на тази езическа религия!

АЧАМАН=АТШАМАН=Ешуа и Ма (Майка) Диана 

МОНЕЙБА=Богиня Ма (Майка)

ТИБИЦЕНАС=Богиня Диана и Исус

ТИБИЦЕНАС=Бог Дионисиус

ТИБИЦЕНАС=БИЦИСТЕНА=Безистена

До 20-ти век на Канарските острови е имало индивиди, наречени „Анимерос“. Те бяха подобни на лечители и мистици със синкретични вярвания, съчетаващи елементи от религията Гванче и християнството. Както и в други страни, близки до островите (напр. марабути от Магреб), Анимерос били считани за „лица, благословени от Бог“.

Ето от Кои са тези местни жреци, благословени от Бог!

АНИМЕРОС=МАРЕ ИСО=Мария и Иса 

МИСТИЦИ от=МИСТИТСИ от=от Исус и Мат Диана 

СИНКРЕТИЧНИ ВЯРВАНИЯ в=
СИНКРЕТИТШНИ ВЯРВАНИЯ в=
ВЯРВАНИЯ в Диана и Кристош=
ВЯРВАНИЯ в Диана и Исуш от Тракия 


СИНКРЕТИЧНИ ВЯРВАНИЯ на=СИНКРЕТИТШНИ ВЯРВАНИЯ на=
на Ариани от Богиня Диана и Бог Кристош=
на Ариани от Богиня Диана и Бог Исуш от Тракия   

МАРАБУТИ=Богиня Матара

МАГРЕБ=Богиня Мария

Бенесмер е фестивал на земеделския календар на Guanches (новата година на Guanche), който ще се проведе след събирането на посевите, посветени на Chaxiraxi (на 15 август). В този случай Guanches споделят мляко, gofio, овче или козе месо. Понастоящем това съвпада с поклонението в базиликата на Богородица от Канделария (Покровител на Канарските острови).

Познахте вече, Кои са Кръстниците и титулярите на фестивала, нали!

БЕНЕСМЕР=Бог Иса и Мария

Неука да разсекретим и кой и главният Божествен персонаж и обект на проклонение и надежди и упование на Българските жречески потомци на Канарите – 
Chaxiraxi/Чаксиракси:

ЧАКСИРАКСИ=ТШАКСИРАКСИ=
Кан (Жрец) Сина на Кристош=
Кан (Жрец) Сина на Исус от Тракия  

Жрецът Син на Исус от Тракия е Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първо свещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове! 

ПЕТНАЙСТИ АВГУСТ=Сина на Богиня Диана и Бог Тати Иса

Съобщението, че 
Чаксиракси, Който е Спасителят, е свързан и произхожда от най – ярката звезда в небето над Канарите – Канопус, документира за пореден път че той е Синът на Бог Исус, обещан от Бог Исус и заложен във всички човешки племена в най – дълбока конспиратимна конфиденциалност!

КАНОПУС=ПОК УСА=Бок Иса

КАНОПУС=Кан (Жрец) на Бог Иса

... В Тенерифе великият Менси Тинерфе и баща му Сунта управлявали обединения остров, който след това бил разделен на девет царства от децата на Тинерфе.

Да видим от Кои са тези владетели на Тинерифе:

МЕНСИ ТИНЕРФЕ от=от Иса и Богиня Матара

СУНТА от=от Иса и Диана 

Предлагаме ви още информация за берберите от наш тематичен постинг:

Най – старата култура и цивилизация само в Европа ли сме, или в целия свят? Съвместно изследване на Тв Bulgaria ON AIR и екипа ни

https://bezistena.blog.bg/history/2018/04/15/nai-starata-kultura-i-civilizaciia-samo-v-evropa-li-sme-ili-.1604043?reply=5105298

...Екипът ни заедно с Мила Салахи и Патриция Кирилова и със съдействието на телевизия Bulgaria ON AIR отговаряме на въпроса "Най – старата култура и цивилизация само в Европа ли сме, или в целия свят?" 

Предлагаме ви филмът на телевизия Bulgaria ON AIR 
 
Най-старата култура в Европа ли сме… или в света!?
https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-04-13/nay-starata-kultura-v-evropa-li-sme-ili-v-sveta#comments

и нашият кратък, но категорично безапелационен академичен коментар към него, подкрепен с автентични Божии документи:

Все повече и повече доказателства ще излизат, които категорично ще потвърждават скритата до сега транс – епохална Истина, която ние ви разкриваме с помощта на Свещения шифър в нашите стотици монографични статии, че Тракия и земите на сегашна България са същинският Сътворенчески Земен Рай и Обетованата Земя, а Българите сме феноменните генетични деца на Българските Богове Демиурзи и сме създателите на всички пост – Сътворенчески култури и цивилизации на света и култиваторите и цивилизаторите – сиреч очовековечителите, на всички народи и племена на съвременната човешка цивилизация!
...И задължително ще корегираме обобщаващото и изведено на преден план в публикацията заключение на Мила Салахи, че "Българската култура е сестринска на берберската култура, която сега живее в Африка", с уточнението, че Българската култура не е сестринска, а е майчинската фундаментална култура за берберската, която е нищожна частица и прашинка от Божествената Българска култура, съхранила се в жертвените потомци на Българските жреци – култиватори и цивилизатори на тези африканските племена (все бивши нефеноменни тракийски племена, разселени от тях по тия земи) сред жежките пясъци на пустинята и екстремалните изпитания през вековете.   

За просвещението на Мила и Патриция, които търсят упорито първоезика на човешката цивилизация – и то абсолютно правилно по нашите земи и сред Българите, ще им подарим още няколко сакрални документи от техния репортаж, удостоверяващи категорично техния Божествен Български генезис:  

ТУНИС=Диана и Иса 

МАРОКО=Кан (Жреци) на Мария 

АФРИКА=ФРАКИ=Фрики=Фриги (Фригийци)=ФАРКИ=Барки –
основен етноним в древността на Българите – 
цивилизаторите на целия континент и негови кръстници 

image

image
 
image


image

image

image
 
image 

image
 
image

image

image


Прекрасни берберки, събрали цялото разнообразие на Българските етнографски традиции, по – надолу ще се убедите в Българския ѝм Божествен генезис и статут, филизи от Българската Божествена красота, с която Боговете облагородяват всички племена!

image

Кратка информация за берберите, нямащи нищо общо по външен вид с другите африканци и наричани "непознати и особени" и "мистични" и с други подобни дефиниции, за да се скрие Българския генезис на тяхата племенна аристокрация и цялостния им Български цивилизационнен статут на бивши тракийски племена, разселени на африканския континет от Българските жреци – духовните и племенни водачи и вождове, развили им висока култура и цивилизация и включили ги като изконни провинции на Свещената Българска империя (33 – 518), която цивилизация европейските нашественици и поробители, които са византийците след 5 – 6 век, разрушават из основи и остават тия племена на най – долно културно – цивилизационно ниво от тогава до сега! 


НЕПОЗНАТИ И ОСОБЕНИ=Бог Исуз и Богиня Диана 

МИСТИЧНИ=МИСТИТШНИ=Мат Диана и Исуш 

БЪЛГАРСКИ ГЕНЕЗИС от=ГЕНЕЗИС от Българи Кан (Жреци) на Иса  

Берберите са наречени обобщаващо така от европейските колонизатори и поробители като Варвари, Барбари, но тяхното самоназвание е амазиен, амазикен, което непосветените превеждат и обесняват като "свободни хора" 

Цялата дума за варварин е  βάρβαροςbarbaros, варварос, и която в древността е използвана за означаване на Божествения произход на Българите от техния Бог Исус със змейския животински символ Вер, и която дума по – късно юдео – фанариотите инкриминират като синоним на диващина и безкултурие :

ВАРВАРОС=Ариани на Бог Иса Вер (Змей)

Самоназванията амазиен, амазикен са съставени от Българските жреци и в превод значат:

АМАЗИЕН=МА ИЗА=Ма (Богиня Майка) и Иза 

АМАЗИКЕН=КАН МА ИЗЕ=Кан (Жреци) на Ма (Богиня Майка) и Иза 

И сега внимание!
Вижте тайната на амазикените, на които представителното лице са жените им!

АМАЗИКЕН=АМАЗЕНКИ=Амазонки

Отдавна вече посветените ни читатели се досетиха, че тези жени са емблематичните култови Български амазонки – феноменните Български жрици на Българските Богове Майка Диана и Господ Бог Отец Исус,

image

които са водещите субекти и етносен полов състав на тези Български цивилизационни отряди на Бог Дионисиус (Диана и Исус), разселени в Северна Африка!

САМОНАЗВАНИЕ от=от 
Богиня Ма (Майка) и Исуз
 
СВОБОДНИ ХОРА от=ХОРА от Бог Иса и Богиня Диана 

И сега се възхитете на словосъставния и кодировъчен гений на Предците ни – цивилизатори и култиватори и на тия бивши тракийски племена, разселвани от тях из Африка, когато са им биели неизтриваемите печати – сиреч са съставяли племенните им имена по кодировъчния речник и алгоритъм на Свещения шифър и са им ги вменявали за съхранение като върховна Божествена сакралия и светиня за да ги пренесат през вековете като оригинална пощенска пратка със сакралната Българска документация!

Из Африка живеят племенните групи кабиличауи, рифяни, ченуа, мозабити, ждерба, нафузи, туареги, шави, амациргибени-мезабсокнуавдшилусива, племената гванчи, бимбаче и авритами от Канарските острови 

Върховно удоволствие е да четете Божията поща, изпратена от хилядолетия до нас и пристигнала точно навреме по преднаназначението си! 

КАБИЛИ=БАК ИЛ=Бок Ил/Ел – Бог/Богиня Змей –
най – древно познатото змейско рептилско име – животински херметичен символ на Боговете Демиурзи от древноБългарския календар, преминало с всичките 12 синонима на змия, змей, в сакрална хералдическа символика на Божиите генетични жречески потомци от Дуло 

image

КАБИЛИ=КАБИЛЕ
 
КАБИЛИ=БАЛКИ=Балки – Българи

ЧАВИ=ТШАВИ=Богиня Диана и Ешуа

РИФЯНИ=Орфей=Вер (Змей)

ЧЕНВА=ТШЕНВА=Богиня Диана и Ешуа

МОЗАБИТИ=Богиня Мат и Иза

ЖДЕРБА=Ариани на Ежуа и Богиня Диана 

НАФУЗИ=Бог Иза

ТУАРЕГИ=Траги=Трагони – Дракони

ШАВИ=Бог Ешуа 

АМАТСИРГИ=Ган (Кан, Жреци) на Матара и Иса

БЕНИ МЕЗАБ=Богиня Ма (Майка) и Бог Иза

СОКНУ=Кан (Жреци) на Иса

АВДШИЛУ=Богиня Диана и Ешуа Ел (Змей)

СИВА=Бог Иса

ГВАНЧИ=ВАГ ИЧ=Бог Иша

БИМБАЧЕ=Богиня Ма (Майка) и Бог Ешуа 

АВРИТАМИ=Богиня Матара 

Българските жреци на последните три племена от Канарските острови са изградили забележителна мегалитна светилищна инфраструктура на тия острови, които ще разгледаме друг път, а сега ви показваме само малка част от тези гигантски изкуствено построени свръхтехнологични мултифункционални съоръжения за производство на тях на духовни и материални блага и творене на чудеса от феноменните Български жреци.

КАНАРИ=КАН АРИ=Кан (Жреци) Арии/Ариани

КАНАРИ=Кая (скала, скално светилище) на Арии/Ариани

КАНАРСКИ ОСТРОВИ с=с Канари (скални светилища) на Кан (Жреци) Братя от Исус 

image

image

image

image

Енциклопедиите съобщават за Капсийската култура, носеща името на съвременния тунизийски град Гафса, Кабса, и която е мезолитна магребска култура в периода от 10-тото хилядолетие до 7-тото хилядолетие пр.н.е. и археологически паметници и артефакти от нея са разкрити на териториите на Тунис и Алжир.
 
КАПСИЙСКА КУЛТУРА от=КУЛТУРА от Кан (Жреци) на Бок Исус 

ГАФСА=КАБСА=Бок Иса  

МАГРЕБСКА КУЛТУРА=КУЛТУРА на Кан (Жреци) на Бог Иса и Мария 

Берберите са преобладаващо мюсюлмани сунити, като повечето се причисляват към малики мадхаба, докато мозабитите, джерба и нафузи от Северна Сахара са ибади мюсюлмани.
В западните части има много суфистки тарики (ордени), а на изток те се срещат по-рядко. На повечето места култовете към марабу са традиционно важни.

МЮСЮЛМАНИ=Иса Ил (Змей) и МаМа=Иса Ил (Змей) и Мария Магдалена – 

мюсюлманството е фалшифицирано и кодирано Българско ранно християнство, което е феноменното езическо познание на Българските Богове Исус и Мария Магдалена 

–– справка в блога ни с парола на търсачката "безистена и Мохамед"

СУНИТИ=ИСУ ТИН=Иса и Диана  

МАЛИКИ МАДХАБА от=от Мохамед Балка (Българина)
 
МАЛИКИ МАДХАБА=
Кан (Жреци) от Дуло на Бохиня МаМа=
Кан (Жреци) от Дуло на Бохиня Мария Магдалена

МЮСЮЛМАНИ АБАДИ=МЮСЮЛМАНИ на Богиня Диана 

СУФИСТКИ ТАРИКИ=ТАРИКИ (ордени) на Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исус   

СУФИСТКИ ТАРИКИ=ТАРИКИ (ордени) на Кан (Жреци) от БЕЗИСТЕНА –
тези херметични религиозни езически ордени са основани от Българските жреци от рода Дуло на Исус и Мария Магдалена от първосвещения Божи светилищен храм Безистена в Ямбол 

Казахме, че култовете към марабу са традиционно важни, защото тази емблематична птица е кръстена по името на Българската Богиня Майка Мария и е вменена на берберите за свещен Божествен племенен символ:

МАРАБУ=Богиня Мария  

Преди възприемането на исляма, много бербери са изповядвали християнство (често донатизъм), който е раннохристиянска ерес, разпространена главно през IV-V век в римската провинция Африка. Под влияние на ислямската култура за кратки периоди възникват някои синкретични религии, но те бързо са заменени от исляма.

Вече знаете категорично, че раннохристиянската ерес е истинското Исусово – Мариино езическо познание и учение, което се потвърждава и от този документ донатизъм:

ДОНАТИЗЪМ=Иза и Мат Диана

–––––––––––––––––
–––––––––––––––––

Настойчиво ви препоръчваме да прочетет внимателно следващият компютърен понятен на 100% превод на обширна статия за берберите от украински изследователи – националисти, които възторжено прокламират с множество документи, че берберите са ... украинци, за които им изследвания ние ги насърчаваме искрено, като преди това им припомняме, че цялата украинска генеалогия, история, култура и цивилизация, са плод на Българските култиватори и цивилизатори, и затова колкото повече документация и доказателства изровят, че берберската цивилизация е украинска, толкова повече ще бъдат документите и доказателствата, че берберската цивилизация е на 100% изконно Българска!

Амазигите, известни още като берберите, са бели племена на Африка, забравен клон на арийския народ
https://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=uk&u=https://www.ar25.org/article/amazygy-vony-zh-berbery-bili-plemena-afryky-zabuta-gilka-ariyskogo-narodu.html&prev=search&pto=aue

Ще ви предложим още свещена информация за берберите, разсекретена до прага на Храма от прекрасния екип на високо просветените Български изследователи 
Борислав Стамов, Мила Салахи и Стефан Ганев:

Свободните, „изгубени” наследници на нашите предци
http://www.bulgarianassociation.co.uk/svobodniteizgubenitenaslednici-na-naite-predci/

Казваш, Мила, че използвате доста сложен инструментариум при вашите изследвания.
Ето ви нашия безплатен вездесъщ инструментариум, с който се отварят всички заключени врати на Божественото познание – без взлом, без натиск, без корист, без цензура, без блъскане с глави и с други насилствени инструменти – само с леко докосване с пръст, задължително с Любов и с помощта на Българските Богове Исус и Мария Магдалена, Чиито генетични потомки сте ити и твоите съекипници, но езикът ви и Душите ви още не искат да се превъртят към тях.
Ще се превъртят! 
Ето така:

ДУШИ от=от Диана и Ешуа 

ИНСТРУМЕНТАРИУМ=Иса и Диана Матара Мария 

БОЖЕСТВЕНО ПОЗНАНИЕ за=ПОЗНАНИЕ за Бог Исуж и Богиня Диана  

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena под патронажа на Светейшите ни предци от Вси Светии, които всички са Вси Българи, култивирали и цивилизовали и африканските племена, и всички тракийски племена, с които е заселен целия свят!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!







Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
31.08.2021 01:55
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bojinkata - За това ни мразят англосаксите и ...
31.08.2021 10:38
За това ни мразят англосаксите и другите мръсници, но Бог ни пази! Всеки пост е уникален! Благодаря!
цитирай
3. milenavarbanova9 - Драгий ми безистен,
31.08.2021 12:55
Извинявам се, че се обръщам към Вас с този Ваш псевдоним, но нямам честта да зная Вашето име. Прочетох с интерес статията Ви. Тя потвърждава това, което вече съм писала в моята статия "Канари и канарчета". Там става дума за паралела Кабиле - кабили и пр. В статията си "Кобният час се отлага" пък съм направила трактовка на произхода на името " кабили" и на други понятия. В "Канари и канарчета", която е публикувана и в пресата, освен в моята втора книга, фигурира снимката с канарите, които увенчават планинските върхове на достров Тенерифе - същата, която сте публикували и Вие. Нещо повече - виждам, че широко използвате моето откритие за първоначалното име на град Ямбол - Хиампол - което открих в Илиада.
Уважаеми господине, не може да се препоръчвате като глашатай на боговете, след като Ви липсва минимум коректност. - а именно - да цитирате автора, чиито открития ползвате. Иска ми се да дочакам момента, в който поне един българин ще прояви достатъчно достойнство да не плагиатства по един или друг начин. Знам, че следите внимателно моите публикации - ако е нужно да ползвате моите откритие, бъдете любезен дацитирате автора им.
Няма нужда да ми отговаряте.
цитирай
4. bezistena - За това ни мразят англосаксите и ...
31.08.2021 16:03
bojinkata написа:
За това ни мразят англосаксите и другите мръсници, но Бог ни пази! Всеки пост е уникален! Благодаря!


Тези мръсници са все от Божият експериментален генно – инженерен продукт според раздадените им от Боговете ни роли в трансепохалната реалити екстремална драматизация "Българите и човешката цивилизация":

МРЪСНИЦИ от=МРЪСНИТСИ от=от Матара Диана и Исус

"Всеки пост е уникален!"

Ето от Кои е всеки наш пост:

ВСЕКИ ПОСТ е от=е от Бок Исус и Богиня Диана

и от Техните подшефни светейши служители, все наши предци и родители и близки, временно преминали във Божието измерение:

ВСЕКИ ПОСТ е от=е от Кан (Жреци) на Бог Исус и Богиня Диана

ПОДШЕФНИ СЛУЖИТЕЛИ на=СЛУЖИТЕЛИ на Богиня Диана и Бог Ешуа

ИЗМЕРЕНИЕ на=на Иза и Мария

Бъди благословен, Приятел!


цитирай
5. bezistena - Извинявам се, че се обръщам към Вас с ...
31.08.2021 17:17
milenavarbanova9 написа:
Извинявам се, че се обръщам към Вас с този Ваш псевдоним, но нямам честта да зная Вашето име. Прочетох с интерес статията Ви. Тя потвърждава това, което вече съм писала в моята статия "Канари и канарчета". Там става дума за паралела Кабиле - кабили и пр. В статията си "Кобният час се отлага" пък съм направила трактовка на произхода на името " кабили" и на други понятия. В "Канари и канарчета", която е публикувана и в пресата, освен в моята втора книга, фигурира снимката с канарите, които увенчават планинските върхове на достров Тенерифе - същата, която сте публикували и Вие. Нещо повече - виждам, че широко използвате моето откритие за първоначалното име на град Ямбол - Хиампол - което открих в Илиада.
Уважаеми господине, не може да се препоръчвате като глашатай на боговете, след като Ви липсва минимум коректност. - а именно - да цитирате автора, чиито открития ползвате. Иска ми се да дочакам момента, в който поне един българин ще прояви достатъчно достойнство да не плагиатства по един или друг начин. Знам, че следите внимателно моите публикации - ако е нужно да ползвате моите откритие, бъдете любезен дацитирате автора им.
Няма нужда да ми отговаряте.


Към авторката на този нравопоучителен пасквил по нейната любима и болна

тема "авторски права и кой пръв откри топлата вода (тя)", с която тя

шества из медийното пространство и се дърлячка и заяжда със смехотворни

претенции за първооткривателство и признание на авторски права, и руши

мостове, вместо да ги изгражда, аз и екипът ни преди година и нещо или

повече, когато се появи в блог.бг, имахме неприкрита възхита и сърдечно

насърчение в частни или обществени коментарни отношения и форуми.

оценявайки нейната ревностна обич към Българщината.

Радвахме й се, демонстративно и добронамерено пред всички я насърчавахме и

я благославяхме непрекъснато, като и предлагахме ако желае да пие от

свещения извор на нашето сакрално Познание и ползва информацията ни без

никакви ограничения и рамки на всякакви "авторски права" и претенции –

такова е отношението ни и към всички други Българи в медийното

пространство, защото човешкото Познание е от Боговете ни безвъзмездно

давано на всеки за безвъзмездна безкористна безсребърна ретранслация,

преекспониране и надграждане и развитие строго по Божията изрична

превенция на информационното общуване между Божиите избранници (каквато е

авторката, каквито сме и ние, и всички други впрегнати в Божия

информационен синергитичен обмен!) и хората :

"Даром ви давам – даром ще давате и вие!"

Наградата ни не е от хората и по човешките канони – тя е от Боговете ни!

Тя самата многократно ни е благодарила сърдечно в медийния обмен.

По едно време виждайки нейната постоянна мнителност и дребнаво заяждане с

различни Български изследовател и лингва археолози, се опитахме веднъж

насаме кротко да я отклоним от това и болнаво състояние със съвет да

насочи усилията си в изследователската дейност.

Не упорствахме повече и спряхме да и обръщаме внимание и четем и насърчаваме, като никога преди това или след това и досега не сме вземали и работили върху нейни лингва "открития", каквито тя си измисля и ни вменяма че сме плагиатствали от нея!

Толкова.

Нейната мания за кражба на интелектуалната й собственост и

първооткривателство стига до там щото скоро да забрани на хората да

ползват без нейно разрешение азбуката и примерно древно Българската

митилогия и легендарната и приказна памет!

Я покажи къде екипът на безистена е ползвал името Хиампол, както ти блудстваш че "виждам, че широко използвате моето откритие за първоначалното име на град Ямбол - Хиампол - което открих в Илиада.", а и да го ползва някой изследовател какви претенции имаш ти – да не си му диктувала ти на Омирос Илиадата?!

ОМИРОС=Мария и Иса

В началото сме посочили кой и чий пост ни е активирал за нашия постинг по темата за Кабилия – тебе не те знаем какво си писала по темата и не те броим въобще!
Мислиш, че ти първа си видяла тъждествеността между Кабиле и Кабилия...

Снимката на мегалитите в Канарите излиза на челно място в Гуъл изображения когато изпише човек "Мегалити на Канарските острови" на английски!

Кой е турил букаи на интелекта на тази жена, че да не може да вижда толкова огромен брой безапелационни уникални оригинални автентични лингва документи в тази статия, ами търси някакви хипотетични нейни заемки и свои авторски права!

Пак ще я благословим тази непочтена заядлива изследователка и всеки по пътищата си, които водят винаги при Тях, както всичките пътища водят винаги към Рим!

ВСИТШКИТЕ ПЪТИЩА ВОДЯТ ВИНАГИ към РИМ=
ПЪТИЩАТА ВОДЯТ към Бокиня Матара Диана и Бог Исуш

––––––––––––––––––––––––––
След този наш коментар борещата е за авторски права върху всички кътчета на човешкото познание изследователка изсипа порой от злоба и черна енергетика върху ни в коментарния блок, които не публикуваме за да не се отвратите и омерзнете и вие, обаче сме предизвикани да припомним коментарните ни отношения и да отворим личната ни кореспонденция!
––––––––––––––––––––––––––

И пример от форумните коментари за нормалните ни доскорошни отношения, и още повече за най – сърдечното ни отношение към нея:

ЗАКАНИ,СПИСЪЦИ С "ВРАГОВЕ",ПОВСЕМЕСТЕН ТЕРОР - ЗАСЕГА ВЕРБАЛЕН. ДЕЖА ВЮ?
https://milenavarbanova9/history/2020/11/19/zakani-spisyci-s-quot-vragove-quot-povsemesten-teror-zasega-.1735974

...

3. bezistena - Чудесен верен политически обзор и анализ!
19.11.2020 16:33

Поздрави за обществено – политическия ти кураж и доблест и силно перо!
https://www/okodavidi/videos/856251005111984
Сидни Пауъл за изборния процес в САЩ
Още веднъж интервюто със Сидни Пауъл за измамите, този път с добър превод, направен от Костадин Георгиев. Той ни предостави видеото с превода, което е качил и на страницата "Политически некоректно", а именно ето тук:
https://www/politicallyincorrect88/videos/417487309252478/

Имаш и един минус!
Кой ли соросоид изроден хвърля чернилка в анонимност, мислейки че е неприкосновяем?
Ами Светиите ни от Горе!

6. bezistena
19.11.2020 17:00

Тези закани и планове за разправа с инакомислещите, които демократите – глобалисти в Америка не крият вече, са малка частица от това което те са замислили и планирали в световен мащаб за всички прогресивни хора и което изпълняват чрез световния биотероризъм и медицински фашизъм ковид 19, който е финалният етап на юдео – ционисткия план Калерги за поробването на света от заговорниците срещу Българите и криптоБългарите от Божия род Дуло по света, които сме духовният интелектуален борчески прогресивен елит на всички народи!
Бъди благословена, Милена, Исус и Мария те обичат и бдят над тебе за да вършиш мисията си, която е от Тях!

7. milenavarbanova9 - към bezistena и morskipesni
19.11.2020 17:21

Трогната съм от чудесните ви думи, приятели!Всъщност човек пише за доблестните хора,а не за ибрикчиите - те не могат да бъдат убедени в никаква правда,годни са само да я заплюят.Минуси ще видите и под статията ми "Светът се събуди с надежда", но аз си я харесвам.Животът ни струва нещо,ако живеем за правдата. Предадем ли я,той не струва пукната грош.

Към bezistena - Благодаря,приятелю,ще изгледам с удоволствие интервюто със "Стоманената лейди",както проф.Панарин с право нарича Сидни Пауъл.

8. milenavarbanova9 - към bezistena
19.11.2020 17:53

Благодаря,приятелю!
На Бога се надявам!
Моля за неговата благословия и закрила над теб,мен и всички достойни българи!
България ще пребъде!

––––––––––––––––––––
Тази смела Българка саможертвено влиза в гнездото на зверовете, екипът ни единствен от многобройните спотайващи се читатели, гледащи сеир и не смееще от страх да се намесят, й подаваме ръка и закрила и благословение свише в тази страшна и опасна материя и сфера, тя будалата след време мърсува срещу нас!
––––––––––––––––––––

Ще си позволя да отворя архива на личните ни връзки и отношения, за да ти покажем жено, къде плюеш и мърсуваш!

Здравей, Милена!
Скоро четох в твой пост или в коментар някъде, че имаш проблеми с публикуването на постингите ти поради технически проблеми от блог.бг.
Ако още имаш тези проблеми пиши ми на лични ако можем да ти помогнем по тази част.
Знаеш ли как се прави и архивира чернова?
Прави ни впечатление, че в прекрасните ти постинги, богати на историческа, географска и лингва информация, липсват снимки и видеофилми, което би увеличило многократно тяхното въздействие – това твой стил на публикация ли е или имаш някакъв технически проблем за публикацията им?
Ако наистина има такъв проблем, сподели на лични да ти дадем техническа помощ ако желаеш.
Също ако желаеш при отваряне на постинга ти да тръгне автоматично и клип с музика или друго озвучаване по твой избор, можем да ти помогнем.
С поздрави и Любов!
Изпратено: 22.10.2019 12:08 От: bezistena

Благодаря ти за всичко!
Аз съм пълна невежа в боравенето с компютър,ето защо не пускам фотоси,видеа и пр.Даже ,пишейки текстовете си,срещам технически трудности от сорта на изчезване на пасажи,невъзможност за поправяне на печатни грешки,та чак и недопускане в профила - не знам на какво се дължи това.Вчера,в продължение на един час,не бях допусната да продължа поста си,опитах да продължа в "коментари",но излизах като "анонимен" в собствения си профил.Благодарна съм ти за предложението!
Изпратено: 22.10.2019 13:00 От: milenavarbanova9

Не се притеснявай, Милена!
Ще ти подготвя първоначална важна оперативна информация за основните положения като за първолаче.
Ще започнем с архивирането на чернова от постинг, защото преди две години собстветниците на блог.бг премахнаха наред с много други опции и директната възможност за чернови, което осакати необяснимо техническите възможности на блог.б.
Изпратено: 22.10.2019 13:31 От: bezistena

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Понеже Милена не прояви повече интерес към предложението ни, и скоро ни грабна тайфуна на Ковид 19 и за такива технически сантименти не остана никакво време, тази тема нямаше развитие, но за пример публикувам наш безкористен приятелски съвет към Милена скоро след горното ни предложение по повод нейно оплакване от технически проблеми в блог.бг:

Здравей, Милена.
Когато каптча те блокира и не ти позволява публикация, както казва правилно Радостина копирай си написаното и отвори нов постинг в същия браузер или в друг (Опера, Мозила...) – блокирания го остави.
Не е възможно телефона ти, от който печаташ и публикуваш, да няма опция копиране!
Ако желаеш кажи ми каква марка и модел е за да проверим какво може.
Изпратено: 12.11.2020 17:59 От: bezistena

Здравей!
Телефонът ми е от най-евтините - Wiko.
Има опция копиране само в ел.поща.Невъзможно е да копирам текст от Фейсбук,Гугъл - вкл.блог.бг.Странното е,че предишният ми апарат - пак Wiko,поне е това отношение беше наред.Но ми го откраднаха и сега кретам с този.
Сърдечен поздрав!
Изпратено: 12.11.2020 19:47 От: milenavarbanova9

Здравей!
Жалко.
Тогава остава ако не е дълъг постингът първо да го направиш на хартия и после публикуваш в блог.бг, и в случай че не позволява публикуване ще ти е запазена черновата да опиташ отново да го печаташ. Трудоемка работа.
Благославям те да придобиеш добра техника за да можеш да вършиш мисията си!
Изпратено: 13.11.2020 01:17 От: bezistena

Здравей!
Благодаря ти!
Изпратено: 13.11.2020 08:02 От: milenavarbanova9
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Нещо да кажеш, Милена?
И да кажеш, нямаш вече платформа при нас!
Язък ти за феноменните дърби и борческия ти здрав Български дух, щом не виждаш нашите безбройни безапелационни свещени документи и бликащите извори с Жива лингва вода, и конкретно в този ни постинг, а ходиш само да се ръфаш с изследователите на скритата Българска история, дори и с най – доброжелателно настроените към тебе като нас, и търсиш златни медали и първенство за първооткривател и начален информационен извор с отчаяните си анализи на езиковата археология чрез официалната опростачена първосигнална простосравнителна десакрализирана травиална етимология, на която пръв фен в България е и прекрасният Български изследовател Павел Серафимов – Спароток, повел в задънен коридор и в смъртните мъртви води на официалната етимология хилядите си възторжени доверили му се тотално фенове, и на когото Павел ти си непримирим обществен враг в ревността си и манията ти за първооткривател и академичен извор и че всичи само от тебе гледат и те крадат на поразия, сякаш света почва от тебе, въпреки че не можеш да се туриш на малкия му пръст на Серафимов и въпреки безкрайният ти истински патриотизъм и Любов към България!

––––––––––––––––––––––––

Прощавай и да ти е простено!

Нямаме никакво време за такива приказки, ама понякога се налага, въпреки че ние отдавна не спираме пред всяка ограда да хвърляме камък връз кучетата от дворовете които ни лаят по пътя ни, защото мъдрецът е казал, че тогава няма да стигнете за където сте тръгнали, но сега го правим не заради кучетата, а най – вече и за просвещението на търсещите Истината Българи – ето така:

МЪДРЕЦИ от=МЪДРЕТСИ от=от Матара Диана и Иса

цитирай
6. nedovolen - Коментара ми малко се обезсмисля ...
03.09.2021 21:00
Коментара ми малко се обезсмисля след последните ти думи, че миленавърбанова няма тук платформа.
Преди няколко дни прочетох нападателния й постинг по този. И си го запаметих. Днес го отворих - изтрит по съвет на приятели по нейни думи. Заместен с друг, но отношението не е променено. Чел съм от нея качествени неща. Ама защо така, дявол да го вземе.
Когато човек си, че е по по най, е нещо друго май.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7723842
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!