Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2021 01:16 - Спасителите на Слънчев бряг. Спасителите на Харманите. Спасители в морето. Спасители в бурните метежни води на живота
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2558 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 12.07.2023 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защото по морето ни започна летният сезон, за който са характерни мъртвите вълнения и удавянията, ще ви разправяме за нашия екип от професионални спасители, минали практическите изпити и закалка на гилдията в екстремални изпитания в реалити режим по свещеното ни Черно море, като ви направим съпричастни с един импресивен и съизживян катарзисно от мене епизод преди 44 години от лятото на 1977 година, от богатата ми практика на професионален спасител, като с помощта на Свещения шифър 
ще ви разкрием още безотказно действащи спасителни хватки, които се учат само в курсовете за Самоспасители и Спасители в нашата Сакра Лингва Духовна Академия Форум на Безистена ! 

И понеже спомените ми от годините като спасител на Слънчев бряг от 1971 до 1977 година са свързани с излезналите по него време Creedence Clearwater Revival, които  звучаха денем и нощем по всички плажни и нощни заведения на Сънито, предлагам ви и на вас от песенното им богатство за съпридружителен музикалан фон на този импресиен пост. 

–– ако песента не започва автоматично с отварянето на постинга, въведете в адресната лента линка на плейлистата ни и стартирайте ръчно за да отвори музиката сензитивите ви:

https://www.youtube.com/watch?list=PLa5-aFdApZnJokIPK_twq8TFZnHxQup34&time_continue=10&v=i1PpTXtlnb0


–––––––––––––––––––––––

Ще започна с един постинг – просветителска прокламация и високо хуманен проект на екип на мой бургаски колега – спасител, отдал цялия си живот на тази благородна самопожертвователна професия, онаследена от един култов общочовешки Спасител – нашият Доаен в бранша.   

УЖАСНА ТРАГЕДИЯ НА КЪМПИНГ „ДЕЛФИН” Асоциация Водна Безопасност – Бургас Жельо Михайлов Райко Берберов  
http://batimetriq.blog.bg/drugi/2013/09/09/ujasna-tragediia-na-kymping-delfin-asociaciia-vodna-bezopasn.1147033        

09.09.2013 18:43  

След удавения мъж тези дни на плажа „Харманите” в Созопол, вчера (08.09.), в морето край Ахтопол се удавиха още двама мъже пред очите на семействата си. 
Трети мъж тръгнал да помага и едва и той не се удавил.   
Българинът се дави много където и да отиде, защото не притежава дори  елементарни познания за опасностите във водата. 
И понеже има добро сърце, дави се и когато отива да помага на закъсали във водата, тъй като не може да прецени правилно ситуацията, а и защото не знае как да подходи безопасно.   
Нашата организация Асоциация Водна Безопасност – Бургас, е една от малкото в света, които са специализирани в сферата на превенцията на водните инциденти. 
Преди около един месец изпратихме предложение до Министерският съвет, в страната ни да бъде въведена нова, модерна стратегия за предпазване на населението от водни инциденти и удавяния. 
Всъщност това, което предлагаме е една иновация на водещо световно ниво, която драстично ще намали размера на удавянията и водните инциденти и всяка година ще спестява десетки милиона лева разходи на държавата ни. 
Най-общо казано, състои се в обучение на населението в безопасно контактуване с водните площи.   
Ние създадохме вероятно първия в света наръчник по водна безопасност „Как да не стана жертва на водата”, като в него най-напред подредихме, групирахме опасностите във водата и обяснихме подробно какво представляват. 
След това отидохме поотделно при основните видове водни площи /море, реки, езера, язовири, напоителни канали, плувни басейни, аквапаркове и т.н./, където най-често се случват водните инциденти и обяснихме как различните видове опасности се проявяват в тях. 
По-нататък представихме един много важен дял от водната безопасност, който засяга личностните причини за водните инциденти. 
А те обхващат основно анатомията, физиологията и поведението на човека, контактуващ с водните площи. Вътре в книгата има и един специален дял, който е за родители и възрастни и ги учи, как да предпазват децата от водни инциденти. Това до сега никой не го е направил, включително и в развитите страни.          
Този наръчник е за всеки човек, за водните спасители и за всички деятели по водно спасяване, за магистрати, полицаи, учебни заведения, и т.н.             
Нашите водни спасители и всички останали деятели по водно спасяване са слаби по тази материя. Например във вестниците още не сме срещнали и един случай, някой от тях да е обяснил грамотно, какво е това мъртво вълнение. 
Представителите на комисиите по водно спасяване, а и други кабинетни специалисти, отговорници по водно спасяване, поне през последните 15 години неспирно хокат и обвиняват хората, че сами са си виновни, че се давят, защото не се съобразяват с мъртвото вълнение. 
Но когато тръгнат да обясняват какво представлява това вълнение, се оказва, че и те не знаят и нас ни е срам да им четем обясненията.  
Ние имаме вече 50 години водноспасителна служба и никой от щатните служители до сега не е показал на хората поне на една снимка, да видят какво е това „мъртво вълнение”. 
Затова, преди две седмици изпратихме за публикуване една статия до в. „Труд”, за това колко много се дави българина и изпратихме снимка на мъртво вълнение, та най-после българският народ да  види какво е. Освен това изпратихме и друга снимка, на която показваме другият вид ветрово вълнение, та да могат деятелите по водно спасяване да ги различават и да не ги бъркат повече.           
Сега предложихме на Министерския съвет да ни окажат подкрепа, за да създадем един пакет от документални филпи с образователна цел, с които бързо и лесно ще бъдат дадени необходимите познания за безопасно контактуване с водните площи на цялото ни население. 
Вътре нагледно ще бъдат показани опасностите във водните площи, как да се предпазва човек от тях, какви са причините за водните инциденти, как да си оказва самопомощ при попадане в критична ситуация във водата и разбира се, как се оказва безопасно помощ на давещ се, с пряк и непряк контакт. 
Това още никой не го е направил в света. Работата е много и ние искаме финансовата подкрепа да е сега, за да можем да подготвим екипа, сценариите, лекциите и всичко останало и през пролетта и лятото да отидем на обектите и да снимаме. Ако ни предложат проект на европейското поприще, готови сме да се състезаваме и с развитите държави и ще ги бием.             

Предлагаме тази стратегия и на целия Европейски съюз. Всяка година ще бъде предотвратявана смъртта на десетки хиляди и ще бъдат спестявани милиарди евро. Но нека всичко това да го направим най-напред в България. Нека и ние да ги изпреварим поне веднъж с нещо добро.   

МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ ЕДИНСТВЕНИЯ НАРЪЧНИК ПО ВОДНА БЕЗОПАСНОСТ  
"КАК ДА НЕ СТАНА ЖЕРТВА НА ВОДАТА" ЗА 12 ЛВ ОТ ТЕЛ: 056/80 15 99 ;  ЖЕЛЬО МИХАЙЛОВ - АСОЦИАЦИЯ ВОДНА БЕЗОПАСНОСТ     –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В коментарния блок на този пост писах: 
  
bezistena 
09.09.2013 23:07


Прекрасният и страшен плаж на Харманите!   
И аз бях спасител през студентските години. Бил съм няколко години на Слънчев бряг, където основната ни дейност бе да показваме авторитет със свирката и да си осигуриме за вечерта гадже от западния фронт, за разлика от полската бригада спасители на Сънито – Бригада польска Ратовници, които бяха около 15 души полски спасители, и които по цял ден, (за разлика от нас Българските спасители, отдали се самоотвержено на авантюрата към стихията на морето и на нуждаещете се от помощ Души и особено и напълно естествено женските) правеха чейнч по постовете от чадър на чадър от западно – германските туристи и купуваха големи количества марки. 
Така ги и поздравявахме:
– Маш марек? – което означава имаш ли марки, обаче на тях хич и не им пукаше, сами ни казваха, че правят за един сезон печалба за един нов Полски Фиат – лимузина, която кола бе мерцедесът и колата мечта на соц блока !  
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––  
И тука не издържам на изкушението и отварям скоба за да разсекретим скритата удивителна тайна в името и в емблемата на култовите автомобили Мерцедес – богове и царе на автомобилите, също като техните семантични Прототипи –  Всемогъщите и Всесилни Български Богове и Царе и Властелини и Господари на световете!

МЕРЦЕДЕС=МЕРТСЕДЕС=СЕС МЕТР ДЕ=Исус и Матара Диана  

Исус и Матара Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на   

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!

 image           image
                                                                            
Ами скритото визуално алюзийно послание в еблемата е, че тя представлява дефазиран на 60, 120, 180 или 240 градуса Ипсилон – Y, най – разпостраненият древно Български символ, за който сме говорили в нашите статии какво означава, като основното му сакрално значение е на най – древното познато рептилско име на Богът Демиург :

ИПСИЛОН=Бог Иса Ел (Змей) – 

който змейски признак се демонстрира от разперените криле на буквата – символ, като Ел е един от 12 – те  синонима на змия, змей, който е най – древно познатият Български езически митологичен животински символ от Древно – Българския календар на Боговете Демиурзи, преминал като херметична сакрална хералдика на Божия потомствен генетичен род Дуло, състоящ се само от Тяхни феноменни жречески потомци, и които сме само Българите!  

image

Другият херметичен конфиденциален свръхсекретен смисъл на този култов най – древно Български геометричен графичен знак и сакрален символ, е кодиран в описателно – обяснителното му наподобаващо наименование – човек с вдигнати ръце:

ЧОВЕК С ВДИГНАТИ РЪЦЕ=ТШОВЕК С ВДИГНАТИ РЪЦЕ=
Кан (Жрец) и Цар на Богиня Диана и Бог Тати Исуш – 

сакрален свръсекретен представителен опознавателен бадж на Българските жреци и царе от Божия род Дуло на Българските Богове Демиурзи

БАДЖ=Богиня Диана и Ежуа 

Затваряме скобата и продължаваме.

И още нещо ще ви кажа обезателно за емоционалните ми спомени от професията ми на спасител на Слънчев бряг, описани импресийно в 

Миш – машът на Българският генно – инженерен секс – маш, приготвен на огъня на мистериозния Браунов газ!
http://bezistena.blog.bg/history/2017/09/02/mish-mashyt-na-bylgarskiiat-genno-injeneren-seks-mash-prigot.1565154 

image

... За да преодолеят изолацията на вътрешно и външно – блоковата желязна завеса между Запада и Соца, Ръководителите Отгоре на генно – инженерния трансепохален смесителен проект на племената, народите и расите и тяхното ашладисване със Свещения феноменен Божи Български калем и имплант, използваха различни техники и канали за генно – духовен обмен, като основна от тях бе междуплеменната технология Международен туризъм

МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИЗЪМ за омешване на=за омешване на 
Рода на Ежуш и Диана Мат Мария

Пламенни и възторжени изпълнители на Божия проект от Българска страна беше многохилядната вдъхновена и неуморно трудеща се ден и нощ Черноморска армия и ята от гларуси – Български хубави и здрави младежи от всички краища на страната, селектирани, подбудени и авантюризирани за тази свещена мисия Отгоре, най – често без никакви плавателни умения, но издържащи по цял ден на жаркото Слънце и залягащи върху парещия напечен пясък само по едни дълбоко изрязани бански от син дочен плат с бели копчета отстрани, постоянно и естествено и гордо надути отпред, и най – много с една шапка от вестник на главата (по него време тази глезотия – лятна шапка за мъже, още я нямаше) около чадърите на правещите се първоначално че не ги забелязват чуждестранни летовнички, все по една или по две скучаещи демонстративно и видимо отдалече...

Справка по темата и нетипичния и гротескно изкривен от неразбиращи сценаристи свещената мисия на гларусите, бе образът на главния герой на култовия филм Шведските крале 

ШВЕДСКИ КРАЛЕ=Бълкари Кан (Жреци) от Диана и Исуш

с незабравимия псевдо – гларус Кирил Господинов, който филм си струва върховното удоволствие да бъде гледан още веднъж –
 

https://www.youtube.com/watch?v=qRal6r5Lyo8

Шведските крале (1967)

докато всички гларуси по моретото и основно на Слънчев Бряг, бяха все без пари и предимно студентчета на оскъден бюджет и вафли, спящи по дюните и близките къмпинзи и села, и точно затова пък с вдъхновение и много, много универсална и всестранна Любов, вършеха с достойнство и чест възложената им Свише мисия! 
 
ВЪЗЛОЖЕНА СВИШЕ МИСИЯ от=ВЪЗЛОЖЕНА МИСИЯ от Бог Исуш 

Професионалният елит на Черноморската армия от мисионери и труженици по тази мисия и свещена тема,

МИСИОНЕРИ на=на Иса и Мария 

ТРУЖЕНИЦИ=Ариани на Диана и Ежус

СВЕЩЕНА ТЕМА за=
СВЕШТЕНА ТЕМА за=за Богиня Мат Диана и Исуш

бяхме гилдията на водните спасители – несбъдната мечта и недостижим култов пантеон за гларусите, и които не бяхме кълвящи по брега от пост на пост прелетни птици, а бяхме стационарни служебни професионалисти за спасяването на Българи и чужденци, като същността на длъжностната ни професионална характеристика бе лично дълбоко осъзнатата саможертвена готовност и обреченост за другите, независимо от нищожното несъразмерно заплащане за това и някои допълнителни емоционални и материално – 
телесни екстри и промоции, които сами си заработвахме през деня във водата и нощно време. 

Предлагаме ви разказът на един професионален спасител, останал за постоянно в системата, но въпреки че е пропуснал най – славните времена на Сънито през 70–те години, вършил достойно универсалната си мисията.


Тъжно е морето без старите “гларуси” 
https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Tuzhno-e-moreto-bez-starite-glarusi-102625

ТЪЖНО МОРЕ БЕЗ=Ежуз и Богиня Матара

Стоян Шопов – героят от интервюто и един от доайените на Българското водно спасяване, на въпросът, че е вече доста възрастен, а няма нито дете, ни коте, казва: 

– За детето никой не знае, може и да имам. Господ, който гледа отгоре, винаги е бил добър към мене.

Като ние добавяме, че това е скромната кратка форма на култовата превантивна максима на дългогодишните спасители от Слънчев бряг:

– Не смея да ударя шамар на непослушно чужденче на плажа, да не ми каже : 
– Тате, защо ме биеш? 

"Няма по-голямо щастие за един воден спасител от това, да върне живота на изпаднал в беда човек. Не ни трябват благодарности, това усещане ни е достатъчно!" – формулира с две изречения Стоян служебната официална мисия на спасителите

–––––


Поляците на Сънито въобще не надуваха свирките като нас и не се дърлячкаха за дребни нарушения на плажния ред със западните туристи, но като плувци и спасители нямаха грешка – нито вълни, нито разстояния и мъртво вълнение ги спираше – големи пичове и мъжаги бяха!
И приятели!
Моят поляк Зигмунд от Вроцлав, с който бяхме през лятото на 1971 и 1972 година на един пост пред хотелите с холандци Сокол, Метеор и Орел, влизаше да се разправя с тарикатите, влезнали при черния флаг навътре и ги спукваше от бой във водата на дълбокото, особено чехите от северния къмпинг, с които хич не се обичаха, а аз ги извеждах победоносно на брега, омаломощени и циврещи с разбити носове, и обирах и овациите и заканите на зяпачите... 

През 1977 г отидох спасител на Харманите в Созопол, защото бях вече семеен, както и да си „почина“от Слънчев бряг, дето за няколко години спасителстване имах няколко инциденти на моя пост и няколко скачания и помощ при инциденти на съседни постове, но много напрегнато професионално ежедневие и особено еженощие по съблазаните на потайностите и промоциите на Сънито.
На Харманите за 25 дена от средата на август имах около 40 различни сериозни инцидента само на моя пост или сам на съседните, защото всички други спасители на Харманите бяха местни пичове, все моряци по света – вояжори в отпуска, и като станеше обяд всички хващаха пътя и изчезваха уж за регламентирания половин час  почивка по къщите си или инкогнито с гаджета, и аз по два часа обслужвах сам с местни аматьори или туристи почти целия плаж на Харманите!

ХВАЩАХА ПЪТЯ към=към Бох Ешуа и Бохиня Диана 

От средата на август излизаше мелтема и беше доста страшничко, мъртвото течение правеше много дънни ями и постоянно вадехме от тях неразумни смелчаци и цели семейства! 
В един такъв ден на мъртвака по обяд останах пак сам на целия плаж Харманите, по мое предложение от опита ми от Слънченв бряг бяхме опънали въжетата по набити колчета по ивицата и хората ги бяхме удържали на брега, наблюдаващи разумно от горещия пясък под лютото слънце ревящото и бучащо чудовищно страшно море.
Незнайно откъде  – може би от северните скали на залива, защото моят пост бе вторият в северния ъгъл на Харманския залив, се появи огромен мъж сред вълните на повече от 150 метра пред моя пост, който забелязах сред грамадните мощни вълни да се мъчи да се задържи над водата и да размахва ръце за помощ, като постепенно потъваше все по – често.   
Нямах време да слагам плавниците, пък и те не можеха да ми помогнат при огромните мощни засмукали пясък вълни, оголващи водата до пясъка на дъното и дърпащи с рев на изстребител и непреодолима сила всичко навътре!
Успях само да надяна клупа на двеста метровото въже на врата през мишниците и хукнах да се боря с морето, което обаче веднага ме засмука навътре и въпреки връхлитащите вълни се озовах бързо близо до ревящия и обезумяващ човек.
Беше огромен дебел човек и не можех нищо да направя сам – той посягаше да се хване за мен и да потънем и двамата.
Успях да мина зад него и почнах да го избутвам към мятащата се от вълните шамандура – тогава шамандурите бяха метални и по – големи и даваха поне кураж при нужда. Разбрах че е поляк и започнах да го успокоявам и му говорех да се хване за шамандурата.
Животинският ужас и страх на човека попремина, успях да го добутам до шамандурата и той се хвана отчаяно за нея.
Дори не успя да я потопи с огромната си маса, защото следваща вълна го откъсна от шамандурата и го завлече двайсетина метра навътре.
Почнах отново да го успокоявам и насърчавам и бутам към шамандурата.
Така няколко пъти повторихме мъчителното упражнение, като човекът се бореше отчаяно за живота си и оставаше на повърхността по силата на закона на Архимед благодарение на големия си обем, а поради същия който обем пък аз не можех да приложа задължителната за теглене с въже на давещ се хватка да го обърна по гръба и така аз оставах все повече без сили...
На брега се беше събрала огромна тълпа зяпачи.

Тогава 3 – 4 момчета летовници – куражлии доплуваха с плавници, сложих на едното въжето на раменете и на гърдите и казах да се хванат всички за поляка и въжето.
Надух свирката и размахах ръце към брега и жена ми, която беше на макарата на въжето и с насъбралата се тълпа започнаха да издърпват въжето през огромните вълни с накачулените около поляка помагачи.
Аз останах да не тежа уж, но тогава започна и ужасът за мен.

Бях останал без сили и вълните ме забиваха от 3 – 4 метра височина в оголеното пясъчно дъно и не можех не само да плувам, а и въздух да си поема.
Надувах свирката, махах с ръце да ме видят и чуят – без резултат, воят и ревът на бушуващото море бе ужасен а и всички се бяха скупчили около групата с удавника на брега.
Направих още няколко отчаяни последни опита да плувам към брега, но мъртвакът ме вкарваше пак назад и ме натискаше надолу и вълните ме забиваха и смазваха под тях.
И когато вече щях да се предам в безизходица и с изцедени сили и воля за съпротива, Някой ми каза: 
  
– Помни какво учихте на теорията на курсовете за спасители – тръгни косо към брега! 
 
С гласа ми дойдоха и сили отнякъде и надежда, и аз загребах в южна посока успоредно на брега!
Така бавно, но сигурно и спасяващо за мен се доближавах към брега, който също правеше плавна дъга навътре в моя помощ...
Излязох грохнал на брега на повече от 400 – 500 метра от мястото на инцидента.
Хората още търчаха на сеир около тълпата и никой не ми обърна внимание кой съм и какво се е случило. 
Когато стигнах до поста, поляка го бяха вече натоварили на ленейката и отвели към Бургас. 
Жена ми като ме видя, ме питаше къде съм бил, че е трябвало сама да се оправя с лекаря... 
След час се върна отпочинал с новото си гадже моят колега на поста – Жоро Аджума, местна моряшка и спасителна легенда, по чийто необременен интелектуален потенциал, но покрит с дива и първична мъжка сила, жените – все префинени софийски висши красавици и интелектуалки – прималяха, припадаха и падаха на опашка в ръцете му!
Докато се чудех какво да му разправям, той скочи и ми посочи на трийсетина метра от брега махащи за помощ в дънна яма цяло семейство... 
  
Така на Харманите практически се научих как се спасяват хора, без да мислиш за себе си и след като си помогнал, как да спасиш и себе си сам!

Сам ли?

image

След години, когато обследвахме феноменното енергийно поле на светилищният мултифункционален комплекс Харманите, установих с категорична точност, че Силата, която ме издърпа на брега през онзи септемврийски ден на 1977 година, ме е водила по вектора право към Командния енергиен център на Светилищния комплекс, намиращ се в центъра на Лунно – Соларния спацентър в южния край на плажа, набеден от непосветени археолози за гробище и кръстен от тях некропол.. 

КОМАНДЕН ЦЕНТЪР на=на Кан (Жреци) на Мадара Диана и Иса

Та приятели професионални бургаски спасители – хвала ви за прекрасните и благородни начинания!
Не трябва да се обвиняват спасителите, че не са обяснили какво е мъртво вълнение в Черно море, и по – точно на Харманите!
За да го обясниш, трябва да си бил поне в моята ситуация и да си изживял ужаса, а от нея няма как да се върнеш и да обясниш какво си изживял, защото ще си преминал вече в другото измерение!

ИЗМЕРЕНИЕ на=на Иза и Мария

В ДРУГОТО ИЗМЕРЕНИЕ при=при Богиня Мадара и Иса от Трагия (Тракия) 

ДА ОБЯСНИШ=Богиня Диана и Исуш

УЖАС без=без Ежус

В МОЯТА СИТУАЦИЯ режисирана от=режисирана от Богиня Мат Диана и Исус

Моят случай е бил специален, за да изживея и преживея екстремалния катарзис и придобия свещеното върховно страхопочитание и преклонение към Висшата сила, на Която тогава още не знаех истинския образ и имена и че е Бог,

ДА ИЗЖИВЕЯ среща с=среща с Богиня Диана и Изуж

КАТАРЗИС с=с КристозИсуз от Тракия

СТРАХОПОЧИТАНИЕ пред=
пред Богиня Диана и Христош=
пред Богиня Диана и Ешуз от Трахия

ЗНАЯ ОБРАЗА И ИМЕНАТА на=на Богиня Матара и Исуз

и за да мога сега да ви разкажа за моя случай и да ви кажа, Кой или по – точно Кои ми помогнаха тогава: 

Помогнаха ми Господарите на морето, океаните, стихиите и на всички човеци и целият свят и измерения и на Всемира – Всемогъщите и Всевластни Богове Исус и Богородица, Която истинската е Майка Мария Магдалена, Великата Богиня Майка Диана!       

image


batimetriq - до bezistena

10.09.2013 02:29
  
Интересен разказ.Такива неща не се забравят.
Мисля, че добрият Господ Бог ти е помогнал, както и на мен много пъти.    

batimetriq=Богиня Мат от Тракия
–––––––––––––––––––––––––––––

Ще разсекретим няколко възлови кодирани послания в импресийното повествование, както и основните термини на водно – спасителното дело,

ОСНОВНИТЕ ТЕРМИНИ СА от=от Исус и Богиня Матара 

чрез които вие ще се убедите за поред път, че те, както и горните демонстрирани пред вас, са съставени по прецизните и точни формули и правила на know how – то на Свещения шифър, в тайните на който ви просвещаваме във всички наши 1600 статии, защото само с него се достига до Божието познание и до самите Богове, както пророкуваха най – големите пророци и феномени на 20 век Свети Петър Дънов и по – малката му дъщеря Света Ванга, че Българският език е единственият и пряк и единствен път до Бог, поради което скоро всички народи по света ще го учат равностно и отчаяно, за да имат достъп чрез нас Българите до Бог, сиреч до всяка глътка въздух и до всеки следващ миг живот още!  

Тия същите документи са единствените за вас спасителни молитвени мантри и спасителни пояси от Божествения атрибутиум на Небесната водно спасителна служба!

ИМПРЕСИЙНО ПОВЕСТВОВАНИЕ за=ПОВЕСТВОВАНИЕ за Бог Иса и Мария 
 
ВОДНО СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА=СЛУЖБА на Дуло от Богиня Диана и Бог Исус – 

високоблагородна и жертвена служба на Българите, състояща се от активирани за саможертвени дела в полза на другите генетични феноменни потомци на Българските Богове Демиурзи Исус и Мария Магдалена.

СПАСИТЕЛ=Син (потомък) от Дуло на Бог Исус   

БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛ=Кан (Жрец) от Дуло Син (потомък) на Бог Исус Българина
 

Ето и нашият – на Българските водни спасители, общ феноменен генезис от родословието на Новоепохалния родоначалник на новоепохалната генерация генетични жречески потомци на Исус и Мария Магдалена – техният първороден син Павел, който знаете кой е от всички наши статии, и който ще намерите в блога ни с парола на търсачката "безистена и Павел": 
 
БЪЛГАРСКИ ВОДНО СПАСИТЕЛИ=
Кан (Жреци) от Дуло от Сина (Павел) на Богиня Диана и Бог Исус Българина

Институцията която организира и администрира Българските водни спасители – Червеният кръст, носи отново послание за жреческия генезис на спасителите:

ЧЕРВЕН КРЪСТ=ТШЕРВЕН КРЪСТ=
Ариани от Богиня Диана и Кристош=
Ариани от Богиня Диана и Исуш от Тракия

Вижте как са съставени думите и термините за потърпевшите давещи се, удавници и удавени: 

ДАВЕЩИ СЕ без=без Богиня Диана и Исуш 

ДАВЕЩИ СЕ без познание за=без познание за ВЕЩИСТЕНА=без познание за Безистена – 

Б/българите (да не говорим сега въобще за другите народи) не познаващи въобще истинските Български Богове и Техния първосътворенчески светилищен комплекс и първосвещен храм Безистена, който е Командният център на Време – пространствения континиум  в първопрестолния Божи град Ямбол, и сега са в положението на неумеещи да плуват давещи се нещастници в бурните и страшни вълни на вървящите към финала си геноцидни процеси за тоталното затриване на Българския свещен етнос от заговорниците срещу Божия род!
   
Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!  

Безистенът е Главният КПП и портал между световете, Вселенският компютър и централен архив Акаши, постоянното транспространствено обиталище и първосвещен дом, работно место и храм на Българските Богове Исус и Мария Магдалена – последните аватарни проявления на Богът Отец Съ – Творец и Великата Богиня Майка Съ – Творец и Родилен дом на Техните генетични феноменни деца – Българите, които са жреческата каста Дуло    

Безистенът е заложен от древността за висша сакрална племенна доктрина и заветна цел № 1 за завладяване под кодовото наименование Храмът на Соломон (Храмът на Иса Ламя) и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео=данайо – византийците, турците, руснаците, европейците и американците и всички други, които всички до едно са тракийски нефеноменни безкултурни племена, култивирани, цивилизовани и очовековечавани от Българите и чиито главатари – изродени династи от Дуло, са обединените заговорници срещу Българите, които организират сега всички световни конфликти и глобалната диверсия Ковид 19 като последен етап на злодейския им план за затриването ни! 

image

Културно-информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena   ––

посетете Културно – информационния център Безистен и се просветете с официцалната история на Ямбол и Безистена   

УДАВНИК=Кан (Жреци) на Богиня Диана  – 
непосветен и непознал се феноменен жречески потомък на Богиня Диана 

УДАВНИЦИ без=без Богиня Диана и Иса 

УДАВЕН без=без Богиня Диана 
 
Вижте и как викат и на кои викат за помощ потенциалните удавници, преди да ги спасим или не...: 

ДАВЯ СЕ=Богиня Диана и Иса  

ТОПИМ СЕ (чех)=Богиня Мат и Иса 

СДАЮСЬ (рус)=Диана и Исус 

I"m drowning (англ)=Богиня Мадара 

ПОМОЩ=ПОМОШТ=Ешуа и Богиня Ма (Майка) Диана ! 

Без тия и с другите спасителни мантри – спасителни пояси, вече си удавник! 

ВЕЧЕ СИ УДАВНИК без=без Бокиня Диана и Исуш 

ВЕЧЕ СИ УДАВНИК без=Кан (Жрец, жречески потомък) без Богиня Диана и Исуш  

ВЕЧЕ СИ УДАВНИК без=Кан (Жрец, жречески потомък) без Безистена – 

вие, непосветени в познанието на Боговете Демиурзи и във вашия Божествен жречески феноменен произход Българи и българи, откъснати от първосвещения Божи храм Безистена и неговото енергийно действие

Ето и спасителните мантри и пояси за извикване на Българските Богове и на Небесните спасители от светейшия Божи род Дуло, как действат: 
 
СПАСИТЕЛНИ МАНТРИ от/за=от/за Исус Ел (Змей) и Богиня Матара  Диана

СПАСИТЕЛНИ МАНТРИ за извикване на=за извикване на Дуло от Исус и Богиня Матара – 
за извикване на Небесните спасители от светейшия Божи род Дуло

СПАСИТЕЛНИ ПОЯСИ И ВЪЖЕТА=СПАСИТЕЛНИ Бог Исуж и Богиня Диана  

Даваме ви и най – мощният и сигурен спасителен пояс, чрез който може, и ще да се спаси, цялото човечество :

СПАСИТЕЛЕН ПОЯС=Сина на Бог Исус Ел (Змей) и Богиня Диана – 
 
най – мощният и сигурен спасителен пояс, чрез който ще да се спаси цялото човечество, е  Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първо свещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове!

Това са спасителните мантри за задействане на Небесните водно – спасителни служби на техния шеф – Свети Николай Чудотворец, Вицепремиер в правителството на баща му Свети Павел и Началник служба "Природни стихии, бедствия и аварийни ситуации всякакви", откъдето ще ви хвърлят веднага спасителните атрибути за да можете да плувате и плавате и доплувате до спасителния бряг!    

СПАСИТЕЛЕН БРЯГ=Богиня Диаimageна и Исус Българина

СПАСИТЕЛЕН БРЯГ=България на Богиня Диана и Исус

СПАСИТЕЛЕН БРЯГ=Българи на Богиня Диана и Исус

СПАСИТЕЛЕН БРЯГ=Безистена в България

Ето и кой още ни помага при метежното плуване и плаване в огромните вълни на бурното море : 

МЕТЕЖНО ПЛУВАНЕ без=ПЛУВАНЕ без Ма (Майка) Диана и Ежуа 

БЕЗМЕТЕЖНО ПЛУВАНЕ с=ПЛУВАНЕ с Изуж и Богиня Ма (Майка) Диана 

ПЛУВА с=с ПАВУЛ Павел 

ПЛАВА с=с ПАВАЛ Павел 

ПЛАВАМЕ КЪМ СПАСИТЕЛНИЯ БРЯГ с=
с Павел, Кан (Жрец) от Дуло и Син на Бог Иса и Богиня Ма (Майка) Мария –

Синът на Исус и Мария Магдалена, който е Кан и Цар Авитохол (33 – 333), Император на Свещената Българска империя (33 – 518), фалшифицирана като Римска империя, който е всички императори от Нерон до Диоклециан включително, който е Сеячът на феноменното Божие генетично семе сред всички племена по света, който от 333 г до сега е Свети Павел, Шеф на Небесното Светейшество

И още разсекретени документи и мантри за вашето спасение : 
 
ШАМАНДУРА=ШУ МАДАРА=Ешуа и Мадара – 

предупредителните и спасителни постоянно подаващи се над водата помагачи на спасителите   
 
ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ=ДИШАНЕ от Бокиня Диана и Исуз
 
ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ=ДИШАНЕ от Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исуз
 

ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ=ДИШАНЕ от Кан (Жреци) от Безистена – 

всички спасителни медицински дихателни процедури на удавниците се извършват от невидимата, но директна намеса на Светиите от жреческата гилдия от Безистена, които всички до един са наши генетични Родители и Предци, преминали временно по хронологичния план – график на Божията транс – епохална драматизация "Българите и човешката цивилизация" в Божието измерение и управляващи като надзорни и консилиумни екипи и ангели хранители нашия живот неотлъчно 24 часа в денонощието! 
 
НЕВИДИМА НАМЕСА от=
от Иса и Богиня Диана МаМа=
от Иса и Богиня Диана Мария Магдалена 

Другото име и проявление на тези наши светейши генетични Родители и Предци, преминали временно в Божието измерение, е на Извънземни!

ИЗВЪНЗЕМНИ=ИЗЪЗ В М=Изуз и Богиня Ма (Майка)  –    

Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в свръхестествен феноменен режим и намиращи се перманентно плътно около нас и до нас в качеството им на обслужващ и поддържащ персонал на Божиите светове и на ангели хранители, ангели пазители и консилиумни екипи за потомците им, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"!     

Даваме ви едно много полезно четиво на тази космогонна тема за устройството на Божиите светове и отношения в тях от нашия Приятел Минчо Минчев – просветен Българин и писател – езотерик, сега кметски наместник на село Мътеница, за което село и мистичните му скални светилищни комплекси, жречески тренировъчен полигон на Васил Левски и малкият му син Петър Дънов, сме ви просвещавали в поредица наши статии
– още с парола "безистена и село Мътеница 

ВЕЧНАТА ДИЛЕМА НАРЕЧЕНА БОГ. ИНТЕРВЮ С МИНЧО МИНЧЕВ - АВТОР НА КНИГАТА "МАТЕРИЯТА Е АНТИМАТЕРИЯ"

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/08/19/vechnata-dilema-narechena-bog-interviu-s-mincho-minchev-avto.1471589

ДИШАНЕ=ДИАН ЕШ=Диана и Ешуа 

дори и миг без Тях, без Те да ти помагат постоянно да дишаш – да вдъхваш и да издишаш, ти си мъртъв!
Мъртъв си без Тях, и въпреки че това състояние те води пак при тях, изживяването не е много приятно, биха ни казали ако не им забраняваха все още на преминаващите през него!

МЪРТЪВ СИ без=без Богиня Матара и Иса  

МЪРТЪВ СИ БЕЗ=Богиня Матара и Бог Исуз  

И затова ти си спасен с Тях!

ТИ СИ СПАСЕН с=с Богиня Диана и Исус 

ТИ СИ СПАСЕН на=на ВЕСИСТЕНА=на БЕЗИСТЕНА 

ТИ СИ СПАСЕН С=Сина на Богиня Диана и Исус – Спасителят

И затова си жив с Тях! 

ЖИВ СИ с ТЯХ=с Исуж и Бохиня Диана  
 
И затова ти живееш с Тях!  

ТИ ЖИВЕЕШ с=с Богиня Диана и Исуж  

ТИ ЖИВЕЕШ чрез=чрез ВЕЖИШТЕНА=чрез Безистена – 
контролиращ, регулиращ и поддържащ оптималните универсални условия за живот на планетата Земя

Даваме ви и разсекретяваме и спасителната мантра за специфичното за Черно море и конкретно за плажа на Харманите мъртво течение, та когато попаднете в мъртвата му хватка, да знаете как да му кажете да ви пусне: 

МЪРТВО ТЕЧЕНИЕ=Богиня Матара Диана и Ешуа 

ДА ВИ ПУСНЕ=Богиня Диана и Бог Иса 

Подарявам на моя колега спасител от Созопол и легендарна местна култова личност – Жоро Аджума, който продължи да броди по морето, наистина само на мизерните рибарски корабчета РК  покрай брега за цаца, неговия Кабала хороскоп на Божествено – жеречески феноменен потомък, за който ако знаеха тогавашните, пък и все още сегашните софийски и местни авантюристки, люти войни щяха да водят за него! 
 
ЖОРО АДЖУМА от=от Ежуж и Мадара

Нещо подочух отнякъде, че Жоро е вече Горе. Значи Светец.

Задължително ще разсекретим и сакралната топонимия на култовия созополски плаж – Харманите, за който познавачите първосигналчици и травиални етимолози, както и историци (и тях ги вкарваме в играта, за да отдадем дан на най – маститият ни историк – проф.Божидар Димитров от Созопол) веднага ще викнат ехидно и подигравателно, че кво има толкова на името – ами Харман, навремето там бил наверно хармана на Созопол...
Ами хубаво – да кажем че е бил там харманът, ами харман – това високо категорийно и сакрално понятие и место в Бъларската битност, защо така е кръстен, ще запитаме ние, и ще оставим първосигналчиците етимолози да предлагат какви ли не десакрализирани наподобявания и успоредни лингва тъждества за едно високо сакрално понятие и свещено место, а ние ще ви разкрием поредния свръхсекретен Български жречески документ, защото е кръстен по тяхната титулна индексация: 
 
ХАРМАН=ХАН МАР=Хан (Кан, Жреци) на Мария  – 

та от това жреческо семантично гнездо и светилище е и името на Харманите в Созопол, откъдето и вие наверно имате спомени!  

ХАРМАНИТЕ=ХАН МАТЕРИ=Хан (Кан, Жреци) на Матара  

Името на плажа и на местността указва, че това е работно място на Жреците на Мария Магдалена, Богинята Майка Диана, като една от функциите на  длъжностната им работна характеристика е било и хармануването и енергийното освещаване на реколтата, но основната дейност на Жреците на Харманите е била на феноменни оператори на целия този лунно – соларен светилищен медицински регенеративен санаториум – 

САНАТОРИУМ=Иса и Матара ,

и спа – център и просветителски феноменен мултифункционален тренировъчен комплекс за млади жречета, обучавани в първите стъпки на свръхестествената жреческа професия – лекуване на всички болести, подмладяване на Българите и възкресяване на мъртъвци по многобройните каменни биокамери по южната част на плажа –   

image
+
image

където с червения маркер на картата и на снимката на Харманите сме отбелязали последните съхранени био – камери и енергийни съоръжения в южната част на светилищния лечебен спа – център и учебен полигон за начинаещи жречета, и които непосветните бездуховни археолози и историци от анти – Българската историческа школа на Иречек и Златарски, които ние издържаме с нашите мизерни пари за да могат те с последни усилия да крият истината за Българската история и да унищожават скрито и вече нагло явно сакралната светилищна материална култура и наследство на феноменните Българи, квалифицираха при разкопките преди петнадесетина години като некрополис – гробище за мъртъвци, а нечестиви люде алчни за парче свещена земя, нагрошиха и изнесоха, за да си строят хотелите върху Божията чиста енергия и сакралиите на дедите си, без да разбират мръсниците какво си натвориха на родовата кармична енергетика за поколения напред като трансформират с мерзостта си тази Божествена свръх мощна положителна  енергия в страшна смъртоносна лъчева енергетика!

НЕКРОПОЛИС=Болкари на Иса – 
светилищен лечебно – възкресителен комплекс за феноменните Българи от династичната генеалогия на Бог Исус, манипулиран като гробища 
 
Светилищният комплекс Харманите е тренировъчен комплекс за млади жречета, които са били обучавани в тайните на свръхестествената жреческа професия, на която първото ниво и първите стъпки на феноменното посвещение е било укротяване на бурното море, ходенето по вълните на морето на свещения залив до устието на свещената река Ропотамо и свободна безкрила левитация и летене до мегалитните скални светилищни комплекси Веселата скала, Лъвската глава и Бегликташ и после до Първосвещения Божи храм Безистена в Божия Първопрестолен град Олимп, който обаче е Импол, който е Иампол, сиреч Ямбол!  

РОПОТАМО=ПО МАТОРО=Богиня Матара 

Тия комплексни феноменни практики, дарби на Святият дух, ние феноменните Българи скоро ще възстановим и подновим за всички феноменни Българи – млади и стари!

https://www.youtube.com/watch?v=C_FbOqu5yYE
Откриване на летен сезон 2013 - химн на Созопол  

Песен–химн за Созопол
Текст – Ради Кисьов

Де има по света бряг с твойта красота,
изваян със Божестена ръка,
след пурпурни скали на сини ширини.
Разкрити пазви с чудна белота.

Созопол,Созопол,в талази верен зов,
Созопол,надежда и любов.

Че ти си Земен рай в приморския ни край,
Европа цяла вече туй го знай
тъй както в роден дом при теб ще е с поклон,
при своя вечен блян чаровен май.

Созопол,Созопол, в талази верен зов,
Созопол,надежда и любов.

Привет град роден мой, мил в бури и покой
със слънце, бриз, вълни и хора блян.
Моряци народил, в стихии ги калил
цъфти във радост от любов люлян.
На пурпурни скали и сини ширини 

И висшата Божествена тайна и сакралитет на култовият ни град Созопол, Созополис:

СОЗОПОЛ=ПОЛ (град) на ОСОЗ=ПОЛ (град) на Исуз

СОЗОПОЛИС=ПОЛИС (град) на ОСОЗ=ПОЛИС (град) на Исуз

image
 
Освещаване на плажа на Харманите на 2 юни 2016г.

Припомняме ви още инфо за Харманите от нашите статии  

Феноменната енергетика на свръхмощният светилищен спа–център за лечение на бездетие и всякакви болести–Харманите в Созопол на 2 юни 2016
http://bezistena.blog.bg/history/2016/06/03/fenomennata-energetika-na-svryhmoshtniiat-svetilishten-spa-c.1455683

Копирайте линка и пуснете нашето видео – послание, сакралното импресийно езотерично просвещение и посвещение за вас от брега на свещения плаж на Харманите: 

https://www.youtube.com/watch?v=H7s4yb-H3HE
Прорицание на Харманите в Созопол на 2 юни 2016

И приемете благословението на култовата ни молитва Отче наш от свещеното место на Харманите :

https://www.youtube.com/watch?v=__bI8l9n1MY
Енергийният лечебен спа – център на Харманите.Изглед от юг на север 

Връщам се отново на мнението на колегата Спасител от Бургас:

batimetriq – до bezistena
10.09.2013 02:29
  
Интересен разказ. Такива неща не се забравят. Мисля, че добрият Господ Бог ти е помогнал, както и на мен много пъти.    


–– Ето, Приятелю и Колега спасител batimetriq, по името на нашата Богиня Майка –

batimetriq=Кан (Жрец) на Богиня Матара Диана ,

Кой е Господ Бог, Който ми помогна тогава, и постоянно ми помага, и на тебе ти помага и на всички помага! 

ГОСПОД БОГ=ПОГ ДО БОГ С=Богиня Диана и Бог Иса – 

Господарите на морето, океаните, стихиите и на всички човеци и целият свят и измерения и на Всемира – Всемогъщите и Всевластни Български Богове – Демиурзи, и Които казват сега на всички познаващи ги и познали ги Техни генетични потомци:  

Обичаме ви! 

image 

След нашия синергитичен екипен импресиен репортаж от прекрасното ни море, което скоро време нашите Светии от службата на Свети Николай Чудотворец, които са свръхестествени всичко можещи анихилатори и трансформатори на материята, ще изчистят от раз заедно с нас, мъртвата задушаваща хватка на мъртвото брегово железобетонно течение и вълнение на беззаконното строителство, унищожило светостта на Черноморския бряг на Земния Рай Тракия и България,

ЗЕМЕН РАЙ=Иза и Мария,

ние ви предлагаме още едно практическо професионално просвещение и ръководство за опасностите на мъртвото течение и вълнение в Черно море, което ви съветваме настоятелно от висотата на нашата екипна опитност и лично от мое име, да преосмислите и комбинирате с нашата лекция по сакрално водно и универсално спасяване!

Мъртво вълнение - неизвестният убиец
https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=53&t=206363

Мнение от ivan56 
03 юни 2018 

Тази тема и друг път съм я пускал, ама колкото повече хора я видят по-добре.
п.п. Надявам се модераторите, да не я изтрият.

ivan56 написа:

Идва сезона на почивките и морето.
Една интересна статия, която може да ви помогне недай си Боже ако попаднете в такава ситуация. 

МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ САМО=
Бог Исуж и Богиня Диана МаМаМа=
Бог Исуж и Богиня Диана Майка Мария Магдалена  

НЕДАЙ СИ БОЖЕ=Богиня Диана и Исуж
 
СИТУАЦИИ инсценирани от=инсценирани от Диана и Исус –

Авторите, Сценаристите и Режисьорите на всички природни, житейски и всички други ситуации от екстремалната реалити драматизация Българите и човешката цивилизация

Надявам се темата да ви хареса.С морето шега не бива!

Всички са чували за него, но никой незнае какво всъщност представлява това явление! Този природен феномен отнема стотици човешки животи на година, но за него знаят много малко хора.

image

Много от хората, които добре плуват, не разбират, как може да се удавиш съвсем близо до брега.
Слушайки новинарските емисии в сезона на отпуските, за туристи, «удавили се до брега», те си мислят, че жертвите или не са можели да плуват, или са употребявали алкохол. Но истинската причина е съвсем друга.

В тази тема ще стане дума за едно много опасно, но малко известно явление – мъртво вълнение, което също така наричат „мъртво течение” или „обратно течение”.
За съжаление в българския език няма точен термин за това явление и се налага да използваме донякъде жаргонни термини от спасителите на плажа.
Английският термина за това течение е „rip current”.
Такива вълнения има във всички кътчета на нашата планета – и в Мексиканския залив, и при нас на Черно море, и на остров Бали и т.н.
С тези явления не могат да се справят не само обикновените хора, но й първокласни плувци, защото просто не разбират какво трябва да правят.
Всичко става неочаквано: вие плувате от брега навътре, след това се обръщате, но не се получава да се върнете…
Вие плувате с всичка сила, но оставате на едно място или даже още повече се отдалечавате от брега. Всички ваши опити са безуспешни, силите ви свършват и вие започвате да се поддавате на паниката…

Като за начало е важно да разберете принципа на мъртвото течение.
Това е вид морско или океанско течение, перпендикулярно на брега, образуващо се в следствие отдръпването на потока приливна вода в посока навътре в морето или океана.
Мъртвото вълнение е най-опасно в плитки морета с полегат бряг, който е обкръжен от пясъчни плитчини, коси и островчета (например Азовско море).
В тези места по време на отлив пясъчните коси пречат на водата да се връща обратно в морето. Налягането на водата в тесния пролив, съединяващ морето с лимана, нараства многократно.
В резултат на това се образува бърз поток, по който водата се движи със скорост 2,5–3,0 м/с.

Схематично това изглежда така:

обратното течение към морето е перпендикулярно на брега

image

Тези «коридори» се появяват в различни места до брега по време на прилив.
Вълните се наслагват и донасят водна маса, а след това с различна скорост се връщат в морето или океана, образувайки при това мъртво вълнение или течение

image

image

Обикновено коридора на мъртвото вълнение е тесен: 2-3 метра със скорост на течението 4-5 км/ч.
Това не е опасно. Обаче могат да се образуват и вълнения с широчина до 50 метра и дължина до 200-400 метра, със скорост до 15 км/ч!
Мъртви вълнения с такава дължина не са чести, но все пак се случват.

image

Как да разпознаем това течение, за да не попаднем в него?
Обръщайте внимание на следните признаци:

1. Видим коридор от разпенена вода, перпендикулярен на брега.
2. В крайбрежната зона се виждат участъци с друг оттенък на водата; например, наоколо водата е светло-синя или зеленикава, а една зона е например бяла.
3. Участък с пяна, водорасли, балончета, който стабилно се движи от брега навътре в морето.
4. В непрекъснатата линия от приливни вълни се забелязват разкъсвания с широчина 5–10-метра.

image

Ако забележите нещо от описаното по-горе, смятайте, че сте късметлии, и просто не ходете там да се къпете. 
Но не забравяйте, че 80% от опасните спонтанно възникващи мъртви вълнения визуално по никакъв начин не се проявяват.

Мъртвите течения се образуват до брега. Тоест, даже ако водата ви е до кръста, а още по-лошо ако е до гърди, вас може да ви подхване течението и да ви завлече навътре в морето. И точно тези, които не умеят да плуват правят точно това – просто стоят във водата и се наслаждават.
Затова не се къпете сами и не игнорирайте червените флагове на спасителите.
Най-важния момент:
Какво да правим ако попаднем в такова течение?

Правила за поведение в мъртво вълнение:

image

1. Преодолейте паниката! 
Вземете се в ръце, защото именно хората, които знаят какво да правят в такива ситуации, в 99% от случаите се спасяват.

2. Пазете си силите! 
Няма нужда да плувате с всичка сила против течението, губейки своите резерви от енергия. Трябва да се плува не към брега, а настрани, паралелно на плажа. Ако течението е тясно (до 5 метра), вие много бързо ще излезете от него.

3. Анализирайте! 
Ако вие гребете по правилата – настрани, но не можете да излезете от мъртвото вълнение, значи течението е широко (от 20 метра и повече). Тогава веднага спираме да си хабим силите и да се паникьосваме! Мъртвото течение обикновено не продължава дълго и само след 3–4 минути то ще спре. След това отплувайте на 50–100 метра встрани, а чак след това се връщайте към брега правейки кратки почивки.

Важно е да имате в предвид и да помните следното:

1. Мъртвото вълнение няма да ви завлече към дъното.
Това не е водовъртеж. Често мъртвото вълнение е кратко и с голяма скорост се движи само повърхностния слой на водата, който увлича навътре в морето, но не и към дъното!

2. Мъртвото течение не е широко.
Неговата ширина не превишава 50 метра. А в повечето случаи е само 10–20 метра. И ако преплувате буквално 20–30 метра паралелно на брега, вие ще забележите, че сте излезли от течението.

3. Дължината на мъртвото вълнение също е ограничена.
Течението достатъчно бързо отслабва, тягата отслабва там, където вълните достигат своя пик и започват да се разбиват. При сърфистите това място се нарича «лайн ъп» (line up). Точно на това място се събират всички сърфисти, готвещи се да покорят прииждащите вълни. Обикновено това място се намира на не повече от 100 метра от брега.
Моля ви, споделете тази информация със своите приятели. Нека колкото се може повече хора научат за мъртвото вълнение. Може по този начин да спасите не само своя живот, но и живота на други хора. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Бъди благословен, колега и родственико ivan56!

Бъдете благословени всички Български Спасители, които и тази година ще бдите за живота на Б/българите на свещеното ни Черно море и ще жертвате живота си за спасяването им, и знайте, че всички вие Български Спасители сте обезателно и задължително от свещената Божия жертвена и саможертвена династия Дуло на Исус и Мария Магдалена, състояща се само от Техни феноменни жречески потомци, чиито затлачени чакри и сензитиви сега ви активираме по Тяхна повеля и заръка за вашето спасение и за спасението на другите изпаднали в беда Б/българи!

Амин! 

Отдавам дан и почит и на набора, колегата и Приятел Борис от Кюстендил, който до края на земната си мисия до преди няколко години работи ежегодно през всичките лета като спасител – доаен на свещения плаж на Аркутино в подножието на светилищния мегалитен комплекс Лъвската глава и бе посветен от екипа ни.
Вече Светец.

И защото освен в информационния архив Акаши, засега нямаме друга видео – информация за спасителните операции по Българското Черноморие, ви предлагаме тематичния ни постинг 

Спасители на плажа в Сидни и в Съни бийч. Курс за напреднали самоспасители.Как плава по морето 235 тонна скала!
https://bezistena.blog.bg/history/2018/07/12/spasiteli-na-plaja-v-sidni-i-v-syni-biich-kurs-za-naprednali.1617013 

и още и един работен момент от напрегнатото ежедневие на наши колеги от Bondi Beach в Сидни – Австралия, които документират в следващия филм спасяването на удавник и борбата за неговото възвръщане към живота :

https://www.youtube.com/watch?v=_8tZT2Jx8H0

Ryan Kim Rescue | Bondi Rescue S6
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип от спасители на bezistena в бурните метежни води на живота и нашите небесни надзорници и методически ръководители по спасяване с Ръководител шефът на небесните, земните и морските стихии и аварийните и извънредните ситуации Свети Николай Чудотворец, който е Кан Ирник или Кан Атила (303 – 453), и още е Свети Патрик, и още е Сейнт Никалъс, и още е Санта Клаус, сиреч Дядо Марз, а с него винаги е и баща му Свети Павел – Кан и Цар и Император Авитохол (33 – 333)   

БУРНИ МЕТЕЖНИ ВОДИ създавани ни от=създавани ни от Богиня Матара Диана и Бог Ежуа
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!












Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
26.06.2021 01:24
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7679547
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!