Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2021 20:24 - България заобиколена от племена, цивилизовани с Любов от Българите и надъхвани с ненавист и омраза и насъсквани срещу нас от всички европейски сили, Русия и САЩ
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 7139 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 31.05.2021 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предлагаме ви една публикациия от проф. Багряна Величкова Попвасилева – Беланже
за перманентната омраза и агресивна завоевателна и геноцидна асимилаторска  политика към България от всичките ни съседни държави, съставени от цивилизовани с Любов от Българите през хилядолетията безкултурни племена и от асимилирани и отродени Б/българи през последните векове, които са надъхвани с ненавист и омраза и насъсквани срещу нас от всички европейски сили, Русия и САЩ! 

Публикацията се отняся конкретно за отношението и позицията на България за кандидатстването на Сърбия за приемане в ЕС, но е актуална в настоящия момент и за относно кандидатстването на Македония за ЕС и най – вече за мръснишката ѝ анти –  Българска политика на открадната от България и обезчестена и озлочестена  обезпаметена със свиреп терор и геноцид дъщеря, отричаща и отказваща се от Българското си бащинство и майчинство и генезис!

Авторката пише от категорични Българо родолюбиви чувства и от пристрастни про – западни и про – американски позиции, защото е както казваме "на тяхна хранилка", но чиято русофобия и позиция срещу унищожителния за Българите Руски имперски панславизъм и велико шовинизъм, са категорично мотивирани и документирани с безпристрастни автентични документи и аргументи!

Нашият екип отново категорично декларира:

Без всякакви фили и фоби – само Българолюбородие!

image

Затова ви анонсираме нашето между етносно символ верую и позиция от култовия ни постинг:

Как комуникираха помежду си в конспирация поробените Българи в ционистко – болшевишкия концлагер СССР. Диамантената ръка и Остров Невезение

https://bezistena.blog.bg/history/2018/11/26/kak-komunikiraha-pomejdu-si-v-konspiraciia-porobenite-bylgar.1636457

... Майната им на всякакви американо – фили и фоби, русофили, русофоби, еврофили, еврофоби и всякакви други фили и фоби! 
Въобще не ни интересуват конюнктюрни нюанси в (+) или в (–) посока към едните или другите, защото през годините и вековете и според интересите им и едните и другите са правили по нещо добро за Българите, и винаги много злини, с изричното уточнение, 

че престъпленията са творени от изродените им управници, а не от народите им,
 
които винаги са слепи оръдия в плановете им, тъй като никога управниците не питат народите си (които са имагинерни и безгласни неоторизирани субекти) какво да правят, и винаги народите като ги вкарат във война, тръгват и изпълняват сляпо заповедите на управниците си – както примерно тръгват срещу Българите сърби, румънци, англичани, французи, включително и руснаци през Първата световна война, като единствен регистриран пример на тотално неподчинение на народ и войска срещу управниците им е прокламираното и декларирано нежелание на Българите да се бият срещу руснаците по време на Владайското въстание през 1918 г и през Втората световна война, поради което Цар Борис отказва категорично на Хитлер да прати Български войски на Източния фронт срещу руснаците, декларирайки му, че цялата Българска армия начело с военния оркестър ще премине на тяхна страна! 

Майната им на всички, които и да са те и които и да сте и вие, слагащи всякакви титули фили и фоби преди изконния "Истински Българи!"

image

Нас ни боли и страдаме само и само за Българите от свещения Божи род Дуло и производния от него Български етнос, подложени на перманентното организирано тотално изтребление и ще болеем и мислим само и единствено за нас – 
Българите,  докато се спасим, а после ще мислим и за всички други племена по света – всички до едно разселени по света бивши нефеноменни безкултурни тракийски племена, които са експериментални генно – инженерни културно – цивилизационни продукти на Българските Богове и на Техните феноменни жреци – Българите от Техния Божествен род Дуло

Просвещение забранено за русофили, рософоби и всякакви други фили и фобис с IQ < 70, и затова още повече предназначено за тях същите, както и най – вече за Българи с Любов и обич към свещения Български етнос и Майка България, дефинирани и проявяващи се не като фили или фоби към другите, а като Българолюбци към Българите!

––
 край на пасажа
–––––––––––––––––––––––––––
 
Кратка и оскъдна информация за авторката на статията 

https://vidin-almanac.bg/133-autosave-v1/

Проф. Багряна Величкова Попвасилева-Беланже, дфн

Родена е на 20 юни 1932 г. в гр.Белоградчик. Баща ѝ е юрист. Тя завършва висшето си образование в  СУ“Св.Климент Охридски“, специалност френска филология през 1956 г. и учителства в с. Бобошево, Благоевградско и гр. Годеч. През 1963-1968 г. е асистент преподавател  по френски език и литература  в СУ. Специализира в Парижкия университет /1965-68 г./, където защитава дисертация  и през 1990 г. става доктор на филологическите науки. Специалист е в областта на френската литература. От дълги години живее, преподава и твори в Отава /Канада/. Била е преподавател в университета Карлтон, Отава и в Торонто, както и член на Комисията по билингвизъм в Отава.
Багряна Беланже има много научни и научно-популярни публикации на френски и български език. На френски език издава две книги, едната от които е “Сугестология”, преведена и на испански. Автор е и на биографичните книги “Съдби” /2003/ и “Главчеви: една стара белоградчишка фамилия” /2005/.
През 2012 г. представя в родния си град и третата си биографична книга  „Белоградчик в моето детство“.

Има двама сина Анри-Велислав и Диян Александър Николай, който също е известен учен астрофизик и живее и работи в Мадрид,Испания.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ПРОФ. БАГРЯНА ВЕЛИЧКОВА ПОПВАСИЛЕВА-БЕЛАНЖЕ, ДФН


"ЗАЩО ДА ПОМАГАМЕ ЗА ПРИЕМАНЕТО НА СЪРБИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ? КОГА, КЪДЕ И С КАКВО ТЯ Е ПОМОГНАЛА НА БЪЛГАРИЯ?"

В родния ми град Белоградчик, по римския път, който води към поляната на годишния панаир, има малка скала с мраморна плоча. На нея пише:

Нека знаят грядущите поколения, че на 6-ти ноември 1885г., след тридневни сражения около града 460 български опълченци и доброволци, командвани от поручиците Чолаков и Дворянов, геройски отбиха вероломното нападение на десет пъти по-многочисления неприятел – сърбите.

image

И още за тези героически събития вижте в 

Световни битки и военни походи
"
Отбраната на Белоградчик през Сръбско – българската война 1885 г."
Лилия Криворова
https://militarymuseum.bg/Pages/Vestnik/Vestnik_Januari-Fevruari_2011/Svetovni_bitki/02.html

–– 
Проф. Багряна Величкова Попвасилева-Беланже продължава:

Години наред сме минавали покрай тази плоча, по стария път, пеши, за да идем до село Извоз и лозето на дядо ми. Затова още от ранно детство не обичам сърбите.

По-късно, когато започнах да уча история в гимназията, допълнително обогатена от четене на книги и разказите на баща ми и негови приятели, научих за други вероломни нападения, предателства и издевателства на сърби по отношение на българи. Ето някои от тези прояви, които всеки българин трябва да знае и ако е достоен да носи това име, е длъжен да реагира адекватно.
През тридесетте и четиридесетте години на 19-и век, по време на турското робство, християнското население в районите на Ниш, Пирот, Кула, Белоградчик, Видин и Лом подема открита война, изразила се в организиране на поредица от масови бунтове и въстания. Насочени главно срещу местни османски управници, те били поощрявани от сръбската държава, с цел да бъдат присъединени към сръбското автономно княжество. Сръбският княз, Михаил Обретенович, е успял да получи автономия от турските власти още в 1830 г.
Той и майка му, Любица, са подклаждали тези въстания, след което са избивали или затваряли водачите им и чрез интриги с турските власти са си присвоявали български градове, като Неготин, Зайчар, Княжевец и Алексинец (в 1833 г.).
1

image

Подобно двулично поведение сърбите са имали при въстанието в Берковско (“Манчова буна” 1835 г.), при Димитракиевата буна (1841 г.), при Хаджиставревата буна, както и предателството им по време на въстанието в Ломско, Видинско, Кулско и Белоградчишко в 1850 г. Благодарение на техни доносници, турците са удавили в кръв нашите сънародници. (Като дете съм виждала с очите си техни скелети в крепостта на Белоградчик.)
Показателен е случаят с четата на Иван Кулич от Зайчар с около 500 четници, преминала от Сърбия в България в 1867г. Окръжният управител на Княжевец – Йоца Наумович, предупредил турските власти. Четата била обградена от турска войска изпратена от Видин. Започва сражение и четниците почти спечелили, но в решителният момент сръбска милиция на чело с Наумович ги нападнала в гръб. Малкото оживели били изпратени в сръбските затвори.2

Историята ни учи също, че Милош Обретенович се свързал с Раковски, Левски и други български имигранти в Белград, с предложение за общи действия срещу турците (I-ва Българска Легия). След като българските доброволци героично се сражавали и освободили Белград, сръбските власти ги обезоръжили и изпратили да работят в селското стопанство, за да си заплатят храната, а ако се противели – бой и затвор (според участник в битката за Белград, Иван П. Кършовски, член на Легията и секретар на Панайот Хитов и на Раковски).3

Съобщава се също и за интриги, подклаждани от сърбите между Раковски и другите воеводи, за да се обезсили народното ни движение. Между българите легионери бил нареден строг шпионаж. На всички било внушавано, че българска народност не съществува и не бива да съществува. На нашите легионери било забранено да навлизат в България без разрешение. Заплашвали ги, че ще ги предадат на турците, или застрелят.
През 1868 г. Левски е бил арестуван от сърбите в Зайчар, защото говорел на тамошното българско население, че българите трябва вече да служат на своята народна революция, а не да аргатуват и мрат само за целите на Сръбската държава. За тези му думи той е бил бит и зле изтезаван в зайчарския затвор.4

Според дневника на Кършовски, цитиран от Тихомир Павлов, сърбите се опитали дори да убият Раковски, за да премахнат интелекта на българската интелектуална борба. Поканили го на обед и още преди да сервират, извадили оръжия и го заплашили. Смелият Раковски блъснал агресорите си, съборил ги на земята, после скочил от прозореца от II-я етаж. Поради получените неизлекувани вътрешни рани е страдал до края на живота си (1867 г.).
В следствие на многократни обиди и сръбски предателства, задграничният център на българските емигранти се е пренесъл през 60-те и 70-те години на 19-ти век от Белград в Букурещ.
Ние българите, с присъщата ни доверчивост и доброта, винаги сме вярвали, че на Балканския полуостров има място еднакво за нас и за нашите съседи – славяни – сърбите. Те обаче, повече от 100 години насам издигнаха формулата : “На Балканите трябва да има само една славянска държава и тя да бъде Сръбска.”
За изпълнението на тази цел са впрегнати всички техни институции – училището, университета, историята, филологията, литературата, армията и дори църквата. Шовинизмът е дълбоко проникнал в манталитета на сърбите и безвъзвратно ги е отровил. България им е постоянно трън в очите.
Съществува цяла литература в Сърбия, която рисува българите като прости, долни, жестоки полудиваци. Сърбите били най-културния народ в сърцето на Европа. Тяхната историческа мисия била до обединят южните славяни между трите морета и създадат мощна Сръбска държава.5

В писмо на Левски (1868 г.) до българския вестник “Народност” в Букурещ той съобщава за презрението на сърбите към нас, че не сме славяни, а татари от “татарско коляно”. Това се преподавало още тогава в сръбските училища. С подобни пропагандни лъжи и интриги, сърбите са промивали мозъците не само на цели поколения техни сънародници, а упорито са ги повтаряли пред руски дипломати, журналисти, интелектуалци и властимащи.
По този начин те успяха да убедят и Австрия, по време на Берлинския конгрес (1878 г.) за да откъснат още български земи от Северозападна България: районите на градовете Пирот, Ниш, Лясковец и Враня. На същия конгрес България бе очертана само като княжество между Дунав и Стара планина. Южна България (Източна Румелия), Родопите, Македония и Беломорска Тракия останаха васални на султана в Истанбул.
Новоосвободена България бързо стъпи на крака благодарение на своите управници – патриоти с възрожденски идеали. Княз Александър Батенберг възприе националната кауза на народа ни и на 6-и септември 1885 година обяви в Пловдив тържествено Съединението на Северна и Южна Балгария. Сърбите реагираха на това събитие съвсем по “братски”:
с огромни въоръжени полкове нападнаха България при Сливница. Моментът им се е сторил подходящ, за да я присъединят.
Бяха разбити, но не се засрамиха. Продължиха да ругаят българите и започнаха дипломатически флирт с Турция, но също задействаха и всред български политици с цел да ни въвлекат в т.н. Балкански Съюз срещу Турция. Знаем какво се случи през Балканската война в 1912 г.
Русия и Сърбия, чрез русофилите министри Данев и Гешев, подлъгаха цар Фердинанд да сключи съюз с Гърция и Сърбия и да нападне Турция и докато българските войски превзеха непревземаемата крепост Одрин и спряха на 18 километра от Истанбул, Гърция и Сърбия, в съюз срещу нас, окупираха Македония. А това бе единствената цел, поради която България сключи съюз с т.н. свои православни съседи, които, заедно, подло я предадоха.
Българските войници, макар и уморени от войната с Турция, бяха изпратени в Македония, където успешно започнаха да освобождават българските земи. Тогава руският шеф на дипломацията, Неклюдов, отиде в Букурещ да накара Румъния да нападне България от север. Румънските войски безпрепятствено стигнаха до София. България бе разпъната на кръст. Жертва на сляпото си доверие към “матушка” Русия.
6

На времето вестникът “Daily Chronicle” от 13-и юни 1913 г. писа: “Всеки знае, че Русия е всемогъща в Белград и ако Сърбия при все това е вероломна по отношение на договора (с България) това се дължи на Русия. Всички симптоми на руския панславизъм, по явни и очевидни причини, са на страната на Сърбия срещу България...”
Но в България, в Русия и в Сърбия вината се хвърли на цар Фердинанд, който и до ден днешен, според левичарските медии е “виновен за тази национална катастрофа”. Пак по наши дни, подкупени историци твърдят, че България е трябвало да застане на страната на Антантата (заедно с Русия, Сърбия и Гърция!) по време на Първата и Втората световни войни, вместо да потърси помощ за ограбените си територии от Германия и Австрия. Странна логика нали?
Знаем също, че по време на дебатите в Ньой в 1919 г., след Първата Световна Война, гръцкият министър председател Венизелос официално е излязал с проект България да бъде разделена на три: между Сърбия, Гърция и Румъния. Спасил ни е тогава американският Уилсън, като е казал: “Не може държава с вековна и оригинална култура да бъде заличена от картата на Европа.”
И слава Богу!
Случва ми се често да напомням този факт, когато слушам антиамерикански коментари от български интелектуалци по време на престоя ми в София.
През време на Първата световна война сърбите започват усилена пропаганда в България за “славянско” братство и балканска федерация.
Въпреки че бяха заграбили цяла Македония и западните покрайнини, това не им стигаше. Създаде се широка шпионска мрежа от заселници сърби и от подкупени българи всред хора от всички обществени среди. Така те знаят всички наши помисли и действия. Проникнали са в много отрасли на нашия държавен, културен и политически живот, за което не жалят пари и сили.

Използвайки антимонархизма на Стамболийски, те пускат дълбоки корени в партията му – БЗС. А правителството на същия Стамболийски (1919-1023 г.), омаяно от идеята за “славянско” братство подписва в Ниш договор за “обезопасяване на българо-сръбската граница, като се прекратява преминаването на чети на ВМРО в Македония”. (23-и март 1923 г.)
С този акт Стамболийски пренася в жертва свои братя българи – интелектуалци и дейци на ВМРО, подържащи българския дух в поробените от Сърбия български земи, като ги предаваше на сърбите.

Сръбските ръководители системно и постоянно са намирали начин да организират атентати и безредици в България, за да я дестабилизират и вътрешно. Доказано е активно сръбско участие при атентата в църквата “Света Неделя” (1925 г.) срещу цар Борис III, при който загинаха 200 невинни - български офицери и техни семейства. Царят по чудо оцеля, но клисаря по силата на закона получава смърттна присѫда.
С цел да се обезглави България бе организиран втори атентат срещу царя в Арабаконашки проход. Съдбата отново го запази макар и не за дълго. Техни шпиони и платени слуги го обвиниха, че “наредил убийството на Стамболийски”, докато съвременници от свитата на царя свидетелствуват за взаимно уважение и дори приятелски връзки между държавният глава цар Борис III и неговият тогавашен министър председател – Стамболийски.

Всред архивите на баща ми намерих документ доказващ просръбска дейност и на земеделския водач доктор Г. М. Димитров. Той получавал пари от сръбския военен аташе Скечич в София, които раздавал на криминални типове да всяват безредици, побоища и дори политически убийства. Тези факти потвръждава и френският писател Анри Пози (1933 г.)
Той пише:
“Скечич е създал организация от платени убийци... Самият аз срещнах в София, повече от 20 пъти, агенти на сръбската легация, за които всички знаят... че са вдъхновители, ако не автори на скорошните политически убийства в София...”7

През 1934 г. балканската секция на коминтерна обяви понятието”македонска нация”. (Знаем на каква жестока – физичеста и морална – асимилация бяха подложени българите в Македония още от 1913 г., че дори в наши дни.)
На 19-и май 1934 г. бе извършен 19-то майския военен преврат от звенарите Кимон Георгиев и Дамян Велчев. В помощ на преврата са стояли, близо до Сливница, няколко сръбски полкове в бойна готовност, да нахлуят в София, в случай че цар Борис откаже да признае наложеното му правителство на превратаджиите. Принуден да приеме “по-малкото зло”, царят е подписал указа за признаване на правителството. Кимон Георгиев забранил всички политически партии и организации. Но най-важното било да се учреди военен съд, който да осъди на смърт Иван Михайлов и други водачи на ВМРО, защото в програмата им е казано, че имат за цел “освобождението на Македония и запазването на българския национален дух там”.8

Явно е, че звенарите са провеждали антибългарска и просръбска политика наложена им отвън, т.е. от коминтерна, който обяви Иван Михайлов за “фашист”.
Към края на Втората световна война 1943 г. сръбските партизани се свързаха с българските комунисти с цел общи действия срещу българската “фашистка” държава, но след войната те пак продължиха тяхната денационализация на българите в окупираните наши територии. Особено жестоко бяха третирани нашите сънародници в Македония и западните покрайнини: изключване от гимназия или от университета, уволнение от работа, изселване, затвор и побои.

image

Българите там и в наши дни се преследват от сръбската – македонска администрация. Случаят със Спаска Митрева (юли 2009 г.) е показателен. Хвърлена в затвора, майка кърмачка, само защото се чувства българка.
Показателно е също, че всички сръбски държавници от 20-и век – крал Петър, крал Александър, маршал Тито и Слободан Милошевич – упорито и системно следваха една и съща програма за “велика Сърбия” за сметка на България, разбира се.
Но ето, че сръбският шовинизъм дойде до кулминация. След падането на Берлинската стена и полъха за свобода, републики в състава на Югославия поискаха автономия. Населението там – хървати, словенци, българи, румънци, черногорци, унгарци, албанци и босняци – не се асимилира. Те не станаха “прави сърби” .
Тогава Слободан Милошевич, Шешел, Радован Караджич, Радко Младич и други изпратиха армията от Белград, която безскрупулно разрушаваше градове, църкви, стари архитектурни паметници, жилища и избиваше деца, жени, старци, мирно население. Пострадаха също и другите държави от Балканския полуостров, главно Македония и България:
обедняха икономически, напълниха се с бежанци, с наркотрафиканти, престъпти елементи.
Никакви дипломатически инициативи не успяха да умиротворят сръбските юнаци. Наложи се НАТО да бомбардира
Белград през 1999 г. : на насилието – насилие.
И пак ни обсипаха с лъжи.
Виновен за разпадането на Югославия бил папата, който разрушил тази православна държава, че не била католическа.
Виновна била Америка, която искала само малки държавици.
Виновна била България, че искала “да вземе Македония.”

Всъщност, държавата им се разпадна поради дивия им шовинизъм и десетилетни издевателства над хората, които проявяваха национално съзнание, а не сръбско. От “велика” Югославия остана само Сърбия. Тя, обаче, не извлече никаква поука и нищо не разбра. Нейните политици, военни, дипломати и владици пак простират ръце към България.

През лятото на 1995 г. новоназначеният сръбски консул в София в интервю пред “Свободна Европа” заяви дословно, че “Югославия требва да съществува като в нея влезнат Македония, България, а може би и Гърция.”
По същото време (1995) сръбският вицепремиер Шешел отиде в Русия и официално предложи на Елцин да интегрира в Руската Федерация Югославия и България. Човекът си позволи да разполага с Родината ни като със своя територия. Какво безочие!

Трудно е да си обясним, след всички сръбски враждебни прояви към нас, поведението на българското правителство на Сергей Станишев и на Ивайло Калфин. Последният заяви, че няма да подкрепи безусловно приемането на Република Македония в Европейския Съюз, но ще подкрепи приемането на Сърбия.
Защо тази разлика?
Още по-странно е за нас, обикновени българи, защо правителството на Бойко Борисов назначи за министър Божидар Димитров, сръбски глашатай, който съзнателно или не подготвя нова Балканска война – България срещу Турция – за да могат сърбите да окупират безнаказано родината ни. Този път изцяло и окончателно. Какъв кошмар!!!

Българи, свестете се!
Пазете си земите! Бранете ги от близо и далеч!


Автор
Багряна Попвасилева

-------------------------


1. ”Въстанието в Северозападна България от 1850 г.”, том I, документи от Пламен Трифонов, Видин 2008

2. Вестник “Северозападен Календар”, регионален седмичник, стр.13, 6ти юни 2008

3. Тихомир Павлов “Сърбизмът и българщината на Балканите”, 1933 г., изд. Глобус 91, София 1996, стр. 13-16

4. Писмо на Левски от 11 април 1871 г. от Търново

5. Митрополит Методи Кусев “Погрома на България”, стр. 69-77, изд. Глобус 91, София 1996

6. Кусев, ibid.

7. Списание “България-Македония”, бр. 4-5, 2009, стр.19

8. Димитрина Нанева, “Етикетът “фашист” върху името на Иван Михайлов” в списание “Борба”, юли 2007, стр. 16-19

http://www.makedonskatribuna.com/BagrjanaPopvasileva.pd

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 

image

Sevda Stepanova
26 май 

"И множеството почна да се източва по улица "Раковски" към центъра на града като река, напълнила улицата от сграда до сграда.
Пееха се песни. Надаваха се викове "Долу Ньой".
Огромна река се спуска към Земеделската банка и неочаквано спря пред дома на Иван Вазов. Тук сякаш поривът и българският инстинкт се избистриха. Очите бяха приковани към балкончето на Вазовата къща...
...Дядо Вазов се показа. Със сълзи на очи народният поет вдигна ръка. Даваше знак, че иска да говори. Настъпи гробна тишина. И стана нещо неизказано, вълнуващо.
Дядо Вазов се улови за перваза на прозореца, наклони глава към рамките му и захлипа. Раменете му се разтърсиха.

image

Тогава хилядният народ коленичи пред него на улицата.
Всички плачеха.
Все така, на колене, множеството запя неговата песен:
 
"Покойници, вий в други полк минахте де няма отпуск, ни зов за борба..."
https://www.youtube.com/watch?v=EfQtQr9S9oo


Новото гробище над Сливница


Покойници, вий в други полк минахте,
де няма отпуск, ни зов за борба,
вий братски се прегърнахте, легнахте
и "Лека нощ" навеки си казахте -
до втората тръба.

Но що паднахте тук, деца бурливи?
За трон ли злат, за някой ли кумир?
Да беше то - остали бихте живи,
не бихте срещали тъй горделиви
куршума... Спете в мир.

Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.

Но кой ви знай, че спите в тез полета?
Над ваший гроб забвеньето цъфти.
Кои сте вий? Над сянката ви клета
не мисли никой днес освен поета
и майките свети.

Борци, венец ви свих от песен жива,
от звукове, що никой не сбира:
от дивий рев на битката гръмлива,
от екота на Витоша бурлива,
от вашето ура.

И тоз венец - той няма да завене,
и тая песен вечно ще гърми
из българските планини зелени,
и славата ще вечно пей и стене
над гробни ви хълми.

Почивайте под тез могили ледни:
не ще да чуйте веч тръба, ни вожд,
ни славний гръм на битките победни,
към вечността е маршът ви последни.

     Юнаци, лека нощ!

1885 Иван Вазов

image


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Кой е Иван Вазов?

Иван Вазов е синът на Г. С. Раковски и Глава на Всемирното Бяло Братство и Белите братя фримасони

Коментари по темата за Иван Вазов под постинга ни

Раковски лидер и глава на световните бели фримасони, правнук на Паисий Хилендарски и батко на Васил Левски и на Христо Ботев, под егидата на Граф Сен Жармен

https://bezistena.blog.bg/history/2020/10/21/rakovski-lider-i-glava-na-svetovnite-beli-frimasoni-pravnuk-.1732084


image

–––––––––––––––––

коментари под постинга:

5. bezistena 
25.10.2020 12:31

След като публикувахме постинга за Раковски, и след коментара ни под него от 22.10 17:58 за "Забравени страници от българската литература" за епичната балада „Раковски“ от Иван Вазов, и поста на Инж. Иван Дунчев във Фейсбук от 23 октомври в 16:47 ч.

"Дънов открил, че Вазов е медиум"
https://retro/lyubopitno/strongdnov-otkril-che-vazov-e-mediumstrong_26601.html?fbclid=IwAR10ZrX99ThXOzUkiQtez5z0xpW5A4y3Ve1EiUJQQP_eWz3fn_iR9IVQANE

с наш коментар :

"В подготовка на разкриване на връзката между Свети Петър Дънов и Иван Вазов, който естествено също е Светец.
Припомняме ви, че Петър Дънов е по – големият син на Васил Левски, който пък е брат на Г. С. Раковски и на Христо Ботев.
",

днес получихме коментар по въпроса – ребус от високопросветения Павел Павлов от Балчик – paf222, който освобождаваме от режима на модерация сега в коментар №4.

4. paf222 
25.10.2020 09:23

Мисля че Свети Иван Вазов е син на Свети Сава Раковски и след преминаването на брат му Свети Васил Левски в другото измерение той поема лидерството на Бялото братство в конспиративен режим както ти бях писал и затова е бил министър на Просвещението и е можел да ходи в Европа за да издирва и се среща с посветени читави Българи по тайните списъци.
И още нещо по майчина линия моя род е от Котел и се води фамилия Радковски, което явно не е случайно, а моя дядо изцяло прилича едно към едно на Свети Раковски а пра дядо ми Минко е бил роден 1880 и вероятно е един от внуците на Свети Раковски и аз се явявам един от пра пра внуците на Свети Раковски – така предполагам не мога да съм сигурен, но отдавна така ми се внушава а и така го чувствам.
От бащина страна рода ми е от село Ичера сливенския Балкан, а там не случайно се е обучавал Свети Левски от Българските жреци за телепортация и левитация.
Засега това ми се внушава благодаря за разкритата тайна от този постинг на всички светци от другото измерение
Благословени да са те и целия ти екип и всички посветени Българи поздрави от мен и посветените от Балчик.  

bezistena :

Благословен си, Павле, свръхфеноменен генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена от Техния първороден новоепохален син и твой Кръщелник Павел/Свети Павел и от генеалогията на Свети Раковски!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И още за Българите в Сърбия и Македония:

Защо българи бият Българите в Сърбия и Македония! Земи ме земи!

https://bezistena.blog.bg/history/2015/04/14/zashto-bylgari-biiat-bylgarite-v-syrbiia-i-makedoniia-zemi-m.1354144
 
... А в Сърбия и Македония не само бият за да се откажеш, че си Българин, ами десетки и стотици хиляди Българи избивали, че не искат да се откажат от името и рода си!
Е, така е било и в другите съседни на България държави, които са все бивши Български територии и народи, откъснати и взети от Свещената Майка България, и поробени и асимилирани и обезбългарени от различни бивши тракийски нисши нефеноменни безкултурни племена, водени и насъсквани от изродени нечисти български (византийски) династи от Божията фамилия Дуло, които племена преди това Българите – Пресветите ни Деди, Духовни водачи и обгрижвачи на всички тези безкултурни тракийски племена, са направили за хилядолетия и епохи от "маймуни хора"!
Така е било и в Гърция, и в цяла сегашна Турция – все бивши изконни Български земи и население, и в Румъния, и в Босна, и в Хърватия, и в Украйна, и в Беларус, да не говорим и за цяла Русия и най – вече във Волжска България ..., и колкото по – назад отиваме във времето, толкова Българският свещен народностен и териториален ареал се увеличава все повече, за да обхване и Полша,Чехия и Словакия, Унгария, Австрия, Германия, Италия, Франция, Испания, Португалия, Англия, Ирландия, Швеция..., цяла Европа, да обхване и се разпостре на изток връз цяла Азия, заселена от тракийски племена, водени от Българските им духовни водачи и царе и цивилизована от Българите и кръстена на името на Българския Бог Исус – Иса, Аси, Асия: Египет, Арабия, Африка, Америка –– за да обхване целия свят, бил той свещена и неприкосновена единна територия на Свещената Българска световна империя за времето след 33 година от Новата ера до 518 година (падането на България под първото византийско робство след вероломното убйство на Българския Първожрец и император Анастасий I, робство продължило от 518 до 681 година), и която Свещена империя продължава своето съществуване и развитие под различни самостоятелно развиващи се специфични и уникални форми, култури и цивилизации, откъснати от метрополията България и лишени от централното единно Българско Първожреческо ръководство и надзор, до различни исторически времена, когато до тях достигат пипалата на бавно превземащият целия свят октопод на византийците и техните производни юдео – ционистите, които са изродените данайо=юдейски нечистиви династи от рода Дуло на Исус и Мария Магдалена с изроден Български жречески имплант, които унищожават прекрасните самобитни култури и цивилизации на тия бивши Български имперски провинции, живяли дотогава по заветите и законите на Българските Богове и техните наместници на Земята – Българите, Техните святи потомци.
Така изродените нечистивци от Дуло установяват царството на нечестието и робството над всички племена и народи, което сега владее целия свят и всички народи и държави, като през последните 25 години заговорниците срещу Българите, които са  българи –мерзавци и Исусово – Мариини изродени династи от рода Дуло от клоновете на юдео –ционистити, предприеха последният кръстоносен поход за тоталното и окончателно унищожението на Свещения Божи народ – Българите, сред които се съхранява, расте и подготвя Свещеният златен първосвещен Божи род, сред който се роди, отрасна и порасна и Спасителят на Българите, на Човешкия род и на целия свят! 

Спасителят е  Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първо свещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове! 

–––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––

След нашия емоционален гневен аргументиран изблик ще кажем на сърбите, на хърватите които ни се зъбят сега и те, на другите ни постоянно озъбени и озверени към нас комшии гърци, турци и румънци, и най –
 вече на македонците, всички надъхвани от юдео – ционистите, че скоро време когато всички народи познаят Българските Богове и хукнат през глава всички към Тях и България, която е Същинският Земен Рай и Обетованата Земя, и на стада преминават през тях и ги изпотъпчат, тогава последни отродените македонци и сърби ще се тръшкат на земята и валят осополявени в прахта пред краката ни, и ще ни молят горко в твърде закъсняло покаяние и екстремален катарзис за прошка и да им ходатайстваме на Съдния Ден за милост пред Боговете ни да не ги затрият, по силата на изричната Божия превенция

image

и ще ридаят да ги припознаем, че са били наши и ги вземем отново под юрисдикцията на възстановената Световна Свещена Българска Империя, която ще е обещаното ни от Боговете ни Божие  Царство на Земята на Любовта, Братството и Мира!

image

А ние ще опростим и ще ходатайстваме на тия племена и народи, които се преклонят пред Боговете ни и пред святите и праведни Българи, които сме Божиите потомци и посредници на Земята, и ще ги вземем под нашата висша Божия юрисдикция, подчинение и закрила, ето така:

ЮРИСДИКЦИЯ на=ЮРИСДИКТСИЯ на=
на Диана и Кристос=
на Диана и Исус от Тракия 

В ПОДЧИНЕНИЕ И ЗАКРИЛА от=от Богиня Диана и Изуш Бълкарина

В ПОДЧИНЕНИЕ И ЗАКРИЛА от=от Бълкари на Богиня Диана и Изуш 

Исус от Тракия и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на 

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg с 1600 статии, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и светейши екип от Светии Великомъченици от Вси Светии, все Българи.
Исус и Мария и Те.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с песни и Любов към Божия народ Българите, след това и към другите народи! 











Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
30.05.2021 20:32
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - От коментарните форуми под постинга из фейсбук групи:
01.06.2021 15:37
Пламен Захариев:

Сами са си виновни бяхме народ и велики преди векове сега само мрънкаме колко сме велики и безсмъртни ма прост народ слаба държава велик на думи в постове и коментари

bezistena :

Пламен Захариев е христоматиен пример за не/умишлен провокативен черно психотронен нихилизъм за вменяване на вина на Българския народ!
Вече 1500 години върху Българите се организира перманентен заговор и геноцид с всички средства от обединените ни външни и вътрешни душмани – и въпреки това Българският род е оцелял и ще оцелее, и ще властва отново над света!
Това е изкуствено създаван от Боговете ни екстремален режим на границата на оцелявянето ни за закаляване и селектиране на чистите и читави здрави Божии генетични потомци, които ще бъдат Духовният разсад и универсалните водачи и управници на всички племена и народи!
цитирай
3. bezistena - Кирил Костадинов: Да живей ...
01.06.2021 16:26
Кирил Костадинов:

Да живей България !!!!

bezistena:

Да живей България !!!!

ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ=БЪЛГАРИЯ на Богиня Диана и Ежуа

Ще живее България и Българите, Приятелю, вечно ще живеем във Безсмъртие и Вечен живот – защото така са ни обещали Боговете ни, а каквото Те кажат и обещаят, то става задължително!

Виж тези категорични документи и всичките ни 1600 статии под Тяхната диктовка:

ОБЕЩАВАТ=Бог Ешуа и Богиня Диана

ВЕЧЕН ЖИВОТ с=с Бог Ежуш и Богиня Диана

БЕЗСМЪРТИЕ с=с Богиня Матара и Исуз
цитирай
4. bezistena - Мая Николова: Героична, но и ...
01.06.2021 23:25
Мая Николова:

Героична, но и много трагична е нашата история. Но " България ке я биде".

bezistena:

БЪЛГАРИЯ КЕ Я БИДЕ=
БЪЛГАРИЯ на Кан (Жреци) на Богиня Диана

БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я БЪДЕ=
БЪЛГАРИЯ на Ешуа и Богиня Диана
цитирай
5. bezistena - Вижте и постинга – просвещение от Светиите Раковски, Левски и Ботев:
04.06.2021 11:33
Срещата ми през 1959 г в Чумерна със живия Христо Ботев – реален Светец и най – малък брат на Г. С. Раковски и Левски, чичо на Владимир Ленин!
https://bezistena.blog/history/2021/06/02/.1763698

В деня на 2 юни заедно в екип с вечно живият Свети Христо Ботев и под клетвената ми декларация на християнин протестантин кръстен със Святият дух, и на покръстен православен християнин със Святия кръстен знак, ще ви изповядаме как през края на 50 – те години на 20 век той лично помагаше на миньорите от Чумерненските рудници на Балканбас и ги спасяваше от взривовете на гризу газа, за личните ми срещи с него и как ми каза, че е жив и къде се намира!
Живка Балтаджиева разказва за живия Ботев през 50 – те години на 20 век, а нейният дядо лично свидетелства:
– Истина ще е, чедо, Ботев винаги идва, когато е голямо страданието ни, винаги.
Със собствените си очи го видях през 23-та година.
... Свети Христо Ботев ни разкрива, че във функцията си на светец при контактите си с хората той може да превключи на 100 % невидим стелт – режим, както примерно сега той или друг светейши служител – примерно някой от твоите предци, е до тебе плътно и постоянно като твой ангел – пазител от обслужващите ни небесни екипи, но за да се поддържа езотеричния потенциал и познание на Българите и вярата ни в реалността на Боговете ни и на Божия свят през дългите години и векове на Тяхното видимо отсъствие, както и за текущо насърчаване и въздигане през периода на закалката и селектирането ни в режим на екстремални условия и изпитания, от време на време той и другите светци изключвата нацяло стелт – програмата и се показват и обозначават на подбрани хора винаги от тяхното свещено Божие жреческо родословие, които да изнесат тази информация пред останалите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7716011
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!