Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2021 21:12 - Документи и факти, според които Гагарин не е летял в Космоса
Автор: rockbul Категория: История   
Прочетен: 2112 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 11.04.2021 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Документи и факти, според които Гагарин не е летял в Космоса  

Иво Инджев

1. Липса на  документални доказателства.

Няма документални кадри за полета на Гагарин от 12 април 1961 г. Филмът за полета е правен далеч след тази дата. Това е потвърдено от дъщерята на летеца Елена Гагарина.

Самият Гагарин, на преслонференцията от 15 април, казва“: „На кораба Восток нямаше нито един фотоапарат и фотографиращо устройство. Не са правени никакви снимки и затова няма нищо за публикуване!“( в. Комсомолская правда 16-04-1961). 

Думите на летеца правят безпредметени споровете дали появилите се след това материали са истински или не. Защото той го казва съвсем ясно, без извъртане: няма нищо за публикуване.

2. Няма достоверни доказателства за приземяването.

 СССР изфабрикува десетки, дори стотици версии за кацането на Гагарин на земята. Нека видим версията на самия летец: „Ступив на твёрдую почву, я увидел женщину с девочкой, стоявших возле пятнистого телёнка и с любопытством наблюдавших за мной… Я ведь всё ещё был в своём ярко-оранжевом скафандре.

– Неужели из космоса? – не совсем уверенно спросила женщина

– Представьте себе, да, – сказал я.

– Юрий Гагарин! Юрий Гагарин!-закричали подбежавшие с полевого стана механизаторы. Это были первые люди, которых я встретил на Земле после полёта, Мы обнялись и расцеловались, как родные. У когото нашёлся фотоаппарат,  мы встали большой группой и сфотографировались.  Это был первый снимок,  сделанный после полёта.“

image

 Както се вижда от„първата снимка“, Гагарин е облечен в парашутен костюм, на летец. Няма „първа снимка,“ на която да е в скафандър.

СССР публикува снимки на различни капсули Восток, твърдейки, че всяка една от тях е тази, в която е бил Гагарин. Но, няма снимки на катапултиращия стол, снабден по думите на летеца с храна, вода и средства от първа необходимост или дори на люка на капсулата. Катапултиращият стол би трябвало да е в района на приземяване, недалеч от самия Гагарин и следователно, следва да е намерен от колхозниците. Никой обаче не го е виждал! 

 И нещо по-важно. Всички свидетели са видяли капсулата и Гагарин, да се спускат с парашути, никой обаче не е забелязал огненото кълбо на влязлата в атмосферата капсула, както и момента на катапултиране. Изневиделица в небето се появяват два парашута.

Версиите за приземяването на Гагарин са обикновени руски лъжи.

 3. Лъжата за поведението на космонавта в кораба Восток.

Гагрин докладва: Я доложил: –„Земля“,  я – „Космонавт“. 

Само ще вметна, че позивната на „Земля“,  е „Заря-1“, а на летеца е „Кедър“ – не „Космонавт“. 

Да продължа по същество с думите на Гагарин, когато е вече в орбита:

 Что произошло со мной в это время?  Я оторвался от кресла ( отделих се от катапултиращия стол), повис между потолком и полом кабины,  испытывая исключительную лёгкость во всех членах.  Переход к этому состоянию произошёл очень плавно. Когда стало исчезать влияние гравитации, я почувствовалсебя превосходно. Невесомость не сказывается на работоспособности человека.  Всё время я работал:  следил заоборудованием корабля, наблюдал через иллюминаторы, вёл записи в бортовом журнале. Я писал,находясь в скафандре,  не снимая гермоперчаток,  обыкновенным графитным карандашом.

Отново Лъжи. Космонавтът е прикрепен от двама души към катапултиращия стол и инструктиран да не мърда, да не пипа и да не прави нищо. Той е дишащ товар, нищо повече. Космическият  кораб Восток не е пилотируем! Не е за хора. Той е вариант на засекретен фоторазузнавателен спътник Зенит, само че вместо „шпионския“ блок с фотоапарата, в спускаемия апарат е монтиран, пардон, поставен космонавт.

4. Недопустимо нарушаване на секретния протокол.

Съветската космонавтика възниква и се развива за военни цели. Всички експерименти са строго засекретени, за да не се разкрие тяхната същност. СССР лъже безсрамно, за да бъде смятан за миролюбива държава, противопоставяща се на космическите оръжия. Затова съобщения за космически експерименти се правят след тяхното приключване и след като специална комисия реши дали, какво, и как да се публикува. На 12 април 1961г. този строг протокол е нарушен. Веднага след изстрелването на ракетата с кораба Восток, някой с изключителна власт  дава нареждане да се разгласи експеримента и дори назове името на участника. Това е абсолютно нелогично и изключително глупаво. Никой, ама абсолютно никой не знае,  как ще завърши  експериментът. И ако краят му е фатален, ще бъде колосална излагация. Явно нарушаващият секретния протокол е имал 100% гаранция, че полетът ще завърши успешно. Такава гаранция може да предостави само едно обстоятелство – неприсъствието/отсъствието на Гагарин в капсулата Восток.

5.  Зоната на приземяване.

Гагарин се спуска на разстояние поне 1000 км от района предназначен за приземяване. Никой не обяснява защо. Поддържа се официалната версия, че няма проблем: станало е където трябва, докато групите за издирване са дислоцирани далеч, много далеч от мястото където Гагарин се спуска с парашут. И това място е… на 20-на километра от поделението, в което той се е обучавал да скача с парашут. Какъв невероятен късмет, почти навреме за офицерска закуска в столовата.

5. Разминаване във времето и пространаството на събитията, съобщавани от Гагарин по време на полета.

Ето една хубава карта на траекторията на полета.

image

И същата карта с разбивка на събитията по време на полета на Восток

image

От картата се вижда, че в 7:10 часа (10:10 московско време) корабът Восток е вече преминал над Нос Хорн, когато е облян от слънчевата светлина. Гагарин, по-скоро гласът на Гагарин обаче твърди: „В 9 часов 51 минуту (6:51 часа – на картата) была включена автоматическая система ориентации. После выхода «Востока» из тени она осуществила поиск и ориентацию корабля на Солнце. Лучи его просвечивали через земную атмосферу, горизонт стал ярко-оранжевым, постепенно переходящим во все цвета радуги голубому, синему, фиолетовому, чёрному.Неописуемая цветовая гамма! Как на полотнах художника Николая Рериха! 9 часов 52 минуты. Пролетая в районе мыса Горн, я передал сообщение:– Полет проходит нормально, чувствую себя хорошо. Бортовая аппаратура работает исправно.Я сверился с графиком полёта. Время выдерживалось точно. «Восток» шёл со скоростью, близкой к 28 000 километров в час.“

В 9:51 ч. м. вр., на картата е 6:51ч. Восток се намира в тъмната зона и е на разстояние 

8 400 км от границата межу тъмнината и слънчевата светлина. Невъзможно е в този час да се види Нос Хорн от кораба Восток.

3 минути по-късно гласът на летеца докладва, че е над Америка. Докато в  действителност Восток си лети над Тихия океан и няма, както се вижда от картата, ама никакво намерение няма да прелита над континента, предпочита да си лети над океана.

В 7:25 ч. (10:25 м.вр.)  гласът докладва, че е прелетял вече над  Конго, когато в действителност дори не е достигнал Африка. И по-скоро ще лети над Габон. Както и да е: но е пълен абсурд, човек летящ за пръв път над Африка да определи от десетки километри височина географските граници между държавите. Достойно за книгата на Гинес, нали?

 И в същия час, 7: 25 ч. (10:25 ч. м вр.) разликата от 18 минути между докладваните от гласа на Гагарин събития и действителния момент на тяхното случване изчезва. Това е моментът на включване на спирачната система на Восток. Очевидно е, че гласът на Гагарин е запис на магнетофонна лента. Грешен разчет, нещо се е объркало… и траекторията не се е получила такава, както е записана на магнетофона. Изместила се е с повече от 1000 км в западна посока от разчетената. Затова се получава разминаването на събитията във времето и пространството до момента на включване на спирачките, когато времевата разлика става нула, но Восток не е на предвиденото място в пространството. Моментът за включване на спирачната система е зададен да се случи след определен интервал от време и системата се е включила точно навреме, но координатите на Восток са други.

6. Нещастният космически герой.

Ще приеме ли някой, че човекът, извършил първия полет около Земята, ще се почувства нещастен без да има каквато ѝ да е сериозна причина. Точно това се случва. Гагарин, по думите на голямата му дъщеря, умира нещастен. Ще добавя: толкова нещастен, че се пропива и губи контрол над себе си.

7. Смъртта на героя.

На 27 март 1968 г. Юрий Гагарин пристига в поделението си, вероятно в добро настроение,  защото му предстои да лети с бойния самолет Миг-17. Той е преминал успешно тренировките на   учебения самолет УТИ МиГ-15. Рано сутринта обаче по телефона е наредено, на командира на поделението, Гагарин да извърши още един последен полет с учебен самолет. Няма свободен самолет. Разпределени са по график за други летци. От хангара е измъкнат един остарял, съвсем раздрънкан, който се използвал изключително рядко: само за тренировки по катапултиране. Самолетът е в такова окаяно състояние –двигателят запалва чак на 4-я или 5-я път – че Гагарин отказва да се качи в него. За да го успокои, командирът му заявява, че ще лети заедно с него. Десет минути след  излитането летецът докладва, че е изпълнил тренировъчния полет и иска разрешение да се върне. Няма и минута по-късно, самолетът се разбива на земята. 

Какво е обяснението на принудата, героят на СССР, първият човек полетял в космоса да се качи на възможно на най-голямата бракма сред самолетите на света е лесно. В Русия, и преди, и след СССР  при Путин, човешките проблеми се решават по правилото: няма човек, няма проблем. Летецът, позволяващ си да говори в пияно състояние нещо изключително забранено, е станал проблем, голям проблем.

8. Първият пилот извършил космически полет.

И все пак кой първи пилотира космически кораб и се завръща успешно на Земята? Не, не е руснак! Дори не е човек. Шимпанзето Хам е. Ще ми бъде възразено, че Хам не е извършил обиколка около Земята. Полетът му на 31 януари 1961 г. е суборбитален и не се признава. Добре.

Тогава е шимпанзето Енос, което на 29 ноември 1961 г. обикаля Земята. Сега, ако някой възрази, че Герман Титов извършва полет преди това, на 6 август 1961 г.,  ще му кажа да си гледа работата. Говорим за пилотиран полет. Полетите на шимпанзетата са точно такива: за да се приводнят живи и здрави е трябвало да издърпат дръжка в определен момент. Полетите на руснаците до 1964 година са непилотируеми. Руските космонавти летяли с корабите Восток  са биологичен товар, монтиран върху катапултиращ стол с едно единствено задължение: да не пипа нищо, за да не стане беля.

Считам, съвсем сериозно, че е наложително решението на Международната авиационна федерация – FAI (Fйdйration Aйronautique Internationale) за полета на Гагарин да се отмени  и присъди на шимпанзето Енос.




Гласувай:
6



1. barin - Здравей, rockbul. Мисля, че Ю. Г...
11.04.2021 22:29
Здравей, rockbul. Мисля, че Ю.Гагарин е летял в Космоса, но не е първият космонавт. Първият загива и, за да не е неуспешен покриват случая( типично за комунистите). Прочетох за разминаването във времето на докладите, много са. Мисля, че ще се намерят хора, които да обяснят със закъсняване на информацията или нещо подобно. Трудно доказуемо е, че Гагарин не е летял. Освен това той умира при въздушен инцидент, при доста неясни обстоятелства.
Поздрави!
цитирай
2. kirk - Да, и дори не е вторият...
13.04.2021 17:37
Да, и дори не е вторият... В zamunda има документален руски филм за цялата история на първите космонавти. Освен загиналият преди Гагарин има още двама или трима - единият пада на територята на Китай и бива пленен, а друг се оказва с руско име но не е руснак и бива отсвирен, макар да е летял преди другите. В края на СССР имаше тв предавания на техния Канал 1 в които разобличиха мита за Гагарин и изнесоха сведения за истината около съветската космонавтика. 60 години след това колегата Иво Инджев и други пробваме да въэзпрепятстваме чугунените глави да не разпространяват митологемите си, но ... всуе!!! Днес - 13.04.2021 г. по BNT1 излъчиха руски филм реставриращ и възхваляващ този мит, в който сериозно се спестяват истини!!!
цитирай
3. bven - Има и останали космонавти като спътници в космоса, тъй като не е било възможно завръщането им на земята.
01.06.2021 19:52
Важното е, че съветската космонавтика обикаляше по света, а тук се пееха песни и рецитираха стихотворения по всеки повод.
цитирай
4. kirk - "Тя танцува едно лято..."
06.06.2021 12:49
"Тя танцува едно лято..." - имаше такъв шлагер и кво??? Астронавтиката й го натопорчи яко с кацането на Луната и пр. А Миша искаше с хамириканците да лети до Марс, и жалко че не го пратиха ... с еднопосочен билет! И всички тези носталгици заедно вкупом са за натам или за... сапун, а пардон - Сатурн.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1028506
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1362
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031