Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2020 18:07 - Мистериозните метаморфози на Свети Стефан и митарствата му през вековете и пространствата с Машината на времето!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2282 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 28.12.2020 02:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Подготвяме техническата проектна документация за масова подмяна на имената на Българите. На базата на досегашните лични имена, обяснявани манипулативно и наивно елементарно и опростачено и безсъкрално според първосигналното близко сравнително звучене, и най – често според манипулативно внушен сравнителен именник от гръцки език, ние възстановяваме истинската сакрална стойност, смисъл и значение на Свещените Български лични имена!
Компютърната програма за възстановяване на имената е съставена 100% върху  
 
Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

––––––––––––

Как така високоинтелигентните Българи допуснахме досега в живота ни да битува и властва официалното обяснение на значението на Българските лични имена според гръцкия език?!

Та нали по историческото стечение на обстоятелствата в отношенията и чувствата между двата етноса, в които Българският етнос е класически световен пример за най –тежко и дълго време пострадал етнос от комшиите си – гърците, както и по общо признание на чувствената Българска народна душа, Българите имат натворени най –големи колективни болки, мъки и  геноцидни страдания и тегоби от гърците в продължение на 160 години на старателно скриваното първо византийско робство от 518 – 681 г., 200 години второто (официалното) византийско робство и 500 години фанариотско/османско робство и иго, и всички скрити мерзости, които ви разкриваме с нашите статии, но родовата ни памет ги знае, и затова Българите питаят към гърците неприкрито и явно документирано основателно недоверие, неприязън, съмнение, открито презрение и гнусота, дори и елементи на омразата, която е неприсъща на простителния Български народ!
 
И как така стана, че въпреки всички тия геноцидни престъпления и закономерна народна психо – реакция на Българите, ние се съгласихме десетилетия наред да ни заблуждават, че нашите деди са кръщавали най – святото си, което е децата им, с имена и понятия по най – големите им душмани и адови врагове!
Как ще кръстиш най – скъпото и най – святото си с имената на палача и убиеца си!!!    Родителите на загинали невинни деца от умишлени убийци, дори и от неволни непредумишлени убийци, искат за тях най – тежкото наказание и смъртна разплата и възмездие и кълнат с най – тежки черни клетви, а ние бяхме най – абдалски излъгани и заблудени, че нашите високопросветени и многострадални святи Деди ще кръщават свидните си рожби по езика и мръсния мракобеснически извратен бездушевен антибългарски светоглед на палачите и преследвачите си, от чиито окървавени лапи и дъхаща смрад паст са успели да ги спасят, жертвайки другите си също толкова свидни чеда!!!

Как я виждате тая работа!

До тука с лъжите и заблудите за Божия народ!

Кой и как ни е вменил гръцки тълкувател за Българските ни имена и ни е будалкал толкова време, защо тълкуваме имената си с опростачени елементарни първосигнални сравнения с несакрални травиални понятия – тази мерзост ние обследваме постоянно, като ви напомняме от наши документи от блога ни, че основоположник на десакрализираната първосигнална просто – сравнителна опростачена травиална псевдо – научна наука етимология, е същият този злодей и изчадие адово и фалшификатор на Българската история – Васил Златарски, чиято историческа и етимоложка антибългарски школи продължават да властват и досега официално в БАН и академичните постулати за Българския етнос и държава .

Официалната наука с гордост сочи, че основите на Българската ономастика са били поставени от "големите историци", които се оказаха и "големи езиковеди" – Иречек, Златарски и Марин Дринов – елитен отбор от чужди агенти анти – българи и от местни родопредатели и мекерета!
Как ви се струва това положение : най – съкровената родова Българска сакралия и родови секретен архив – Българският език и Българската история!!! – се дават умишлено в мръсните ръце на Иречек, който е юдео – ционист и доказан антибългарин, Златарски, който е българин – антибългарин и агент на австро – унгарците, юдеите и на руснаците, и на Дринов, който е българин – антибългарин, агент на юдеите и руснаците и на всички други антибългари!

Защо?

Защото заговорниците срещу Българите и душманите ни знаят прекрасно, че за да може да бъдем затрити Българите, единственият и задължителен начин е да бъдат скрити истинските ни Богове и да бъде прекъсната връзката ни с Тях!  
Българските Богове, Които са Авторите и фундаментът на ономастиката и на всички думи и понятия във всички езици!

Ономастиката е раздел от лингвистиката, който се занимава със значението, произхода и разпространението на имена, преди всичко имена на хора (антропонимия), но също и имена на географски обекти (топономастика) и др.

ОНОМАСТИКА по имената на=по имената на Иса и Майка Диана 

Иса и Майка Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на документите от нашия блог http://bezistena.blog.bg и със Свещения шифър.

––––––––––

Сега ще кажем как в действителност Българите са образували имената на децата си, по какви сакрални – задължително сакрални! – правила са ги съставяли и зашифровали, и как са научили на това свещенодействие всички племена по света!  
Отлично се знае, и досега се признава, че личните имена на хората носят сакрална информация и са натоварени да съхраняват най – важната родова документация и памет.
Отлично се знае, че в миналото хората задължително е трябвало да вложат в името на новороденото дете имената и характерните параметри на Боговете си, за да може това дете да расте и живее под егидата и защитата на Боговете и се ползва от тяхното благоразположение!
Неизпълнението и неспазването на това свещено правило е било недопустимо и по начало немислим абсурд! 

Първосвещеното и неотменимо правило всички хора по света да кръщават децата си на боговете си е съставено, въведено и дадено за безприкословено изпълнение на всички човеци от Българите! 
Това свое ранно постсътворенческо задължение и по – късна цивилизационна мисия те документират със съответния ведомствен шифър и код в Българския сборник от сакрална документация, наречена от тях БИБЛИЯ (ЛИЯБИБ=Любов).

Тази свещена технология и механизъм за съставяне на имената на човеците от Божиите имена, канона и правилата за него и Свещеният Именник, Българите вложиха на най – видно место в Светото писание и още в началото му! 
Сега внимавайте добре какво е казано във Вечната Книга, но преди това ще направим задължителната традиционна зашифровка на основните сакрални и фундаментални понятия, които идват неподбирани в нашите документи!
 
СВЕТО ПИСАНИЕ от/за=от/за Бог Исус и Богиня Диана – 

зашифрован с нашият Свещен код документ за Българските Богове и Техния Свещен народ – Българите, изграден от Техните генетични потомци.

ВЕЧНА КНИГА за=ВЕТШНА КНИГА за=КНИГА за Богиня Диана и Ешуа – 
книга за Исус и Мария Магдалена 

Внимание, за да разберете великите Български, Посветените Кръстници на човеците!

БИБЛИЯ, СТАР ЗАВЕТ
книга БИТИЕ
глава 4
стихове 25 и 26


Адам пак позна жена си, и тя роди син, и му даде име Сит; понеже (казваше тя,) Бог ми даде друго чедо, вместо Авеля, когото Каин уби. 
На Сита тъй също се роди син, и той му даде име Енос; тогава наченаха да призовават името на Господа (Бога).

– Видяхте ли, колко ясно и разбрано са го казали нашите Свещени Първокръстници, че новородените са били кръщавани задължително от този възлов момент нататък с Божиите имена!
Не разбрахте ли?
Хайде пак да прочетем: "...Тогава започнаха да призовават името на Господа Бога..."
Ето, почнаха да призовават името на Бог, значи да кръщават с Божиите имена ...
– Какво казвате? Не е верно ли, казвате? Смисълът на "призовавам Божието име" и на "кръщавам с Божието име" са абсолютно различни ли?

...Колкото и да не ни се ще, ще трябва да признам,че сте абсолютно прави и че този документ в нашия случай не може да ни послужи! 
Язък!
Голям язък щеше да бъде, ако нашите Ръководители не бяха изровили едно старо нередактирано издание на протестантска Библията от 1924 г, печатана в Придворна печатница – София . 
Не е правилно да кажем "нередактирано" издание, защото периодично цензурите на перманентните заговорници срещу Българите правят редакционни прочиствания на възлови места и моменти от Светото писание, които моменти поради критичното експлозийно натрупване на свръхинформационна осведоменост на търсещите истината Българи през последните времена, съдържат много издайническа информация и тя трябва да бъде отново и отново манипулирана!

Потърсете две издания на Библията, които са от две последователни редакционни ревизии, сравнете основни моменти в тях от Стария и от Новия Завети и ще останете изумени от невероятните разлики между тях, променящи основно смисъла  и значението на уж само стилистичните благовидни официални корекции и редакции!
Ще констатирате, че панически се унищожават уж безобидни информации от предходните издания, и точно там, дето констатирате тия разлики, там търсете тайната информация касаеща Българите!
Всички християнски уж нетърпимо противопоставящи се деноминации – Католици, Православни и Протестанти, имат сега общ координиращ център и редакция на библейските документи в Лондон!

От повече от 150 години Лондон е официален център на юдео – ционистите, в който се е преместил синедрионът (Синедрионът, наричан също Синедрин или Санхедрин) и откъдето юдео – ционистите управляват света и провеждат злодейския си план за тотално поробване на света и затриване на свещения Божи ген – Българите.

СИНЕДРИОН=Рода на Иса

САНХЕДРИН=Иса от Драхия

САНХЕДРИН=Хан (Кан, Жреци) от Рода на Иса –

орган на еврейското самоуправление, състоящ се от генетични потомци на Българските Богове, крипто Б/българи, непосветени за Божествения им Български генезис

Та на нас ни бе дадена и посочена разликата между двете издания - от 1924 г и последните корекции, както и в съвременните интернет издания, а също и синодалното издание на БПЦ.
Оказа се, че в старите издания на Библията има нещо много конкретно и важно по обследвания от нас проблем точно на цитираното по – горе место за кръщаването на децата с Божиите имена!  
На старото издание от 1924 година (както и на някои изтървани негови препечатки от 1991г) се оказа, че последния израз от стих 26 е белязан с отметка и препратка под текста, която ни пояснява какво още значава този израз и по – точно това:

Официалният непояснен текст гласи:

"тогава наченаха да призовават името на Господа (Бога)" *.

Пояснителната отметка за този текст гласи:

* "тогава се постави началото да се именуват човеците по името на Йехова"

Йехова е непознатото висше първосвещено име на Бог на езика на евреите, дето уж са писали Светото писание и които се вайкат и тръшкат какво ли означавало това име, без да знаят, че това е Първосвещеният всеобхватен универсален титул на Българският Бог, даден чрез Божия Български език и разбираем само на Български само от Българите чрез Свещеният шифър, след като се поразчистят малко пълнежни шифровъчни гласи и се смени посоката на прочита!

ЙЕХОВА=ВОЙЕАХ=ВОХ=БОХ=Бог, Богиня –

Българските Богове Творци и Демиурзи на световете – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена. 

Заместваме в задачата с неизвестната величина с откритата ѝ истинска стойност и така двата възлови с всечовешката си значимост и важност беблейски стиха придобиват истинския си първононачален вид и смисъл:

"Адам пак позна жена си, и тя роди син, и му даде име Сит; понеже (казваше тя,) Бог ми даде друго чедо, вместо Авеля, когото Каин уби. 
На Сита тъй също се роди син, и той му даде име Енос; Тогава се постави началото да се именуват човеците по името на Йехова". 

В нашата сакрална последна висше институционална редакция текстът гласи: 

"Адам пак позна жена си, и тя роди син, и му даде име Сит; понеже (казваше тя,) Бог ми даде друго чедо, вместо Авеля, когото Каин уби. 
На Сита тъй също се роди син, и той му даде име Енос; Тогава се постави началото да се именуват човеците по името на Йехова, което име означава първосвещените универсални висши титули на Българските Богове Отец Исус и Богиня Диана – Бог и Богиня !" 

Така сега разбрахме, че от онзи момент нататък, когато се родиха Сит и после синът му Енос, всички човеци започнаха да кръщават децата си с имената на Бога Творец и Богинята Творец!
За потвърждение на тази Божия кръстническа традиция – неотменим закон за всички човешки същества, Отец ни Исус и Майка ни Великата Богиня Майка, оставиха за Посветените си деца за днешното последно време непреходен документ за верността и всевалидността на кръстническия закон и технологията на кръщаването, като посочиха, че Адам и Ева кръстиха детето си на Техните имена по правилата на Свещения шифър и Божията именна Матрица:

СИТ=Иса и Диана

А Сит, кръстен с Техните имена, кръсти сина си Енос на името на Исус – Иса:

ЕНОС=ЕСО ± Н (кодировъчен назал)=ЕСО=Иса 

И така, показваме постсътворенческата заповед на Боговете:

Всички човеци на Земята от всички родове, етноси, раси, цветове, племена и народи, трябва да се кръщават с Техните имена по правилата на Свещения шифър и Божията именна Матрица от Българския език! 
Изключение на Земята, Слънчевата система и Всемира не се правят никому!  

Така всеки човек носи в името си пълната информация за Божественият си произход и същност и рожденния си крепостен акт, че е собственост на Българските Богове.
Разшифрованото от приносителят му име служи на човека за постоянна енергийна мобилна фонетична Божия икона, като и за връзка и пропуск с небесните служби за лични щения и молби, и особено с Небесната Бърза помощ при спешни и неотложни нужди!

НОСИ В ИМЕТО СИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА=ИНФОРМАЦИЯ ЗА Исус и Богиня Мат

НОСИ В ИМЕТО СИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА=НОСИ В ИМЕТО СИ Богиня Матара и Исуз 

КРЕПОСТЕН АКТ за собственост на=за собственост на Иса от Тракия и Бокиня Диана

Имената на хората са още и документ за Българския език като Сътворенчески  единен общ първоначален език за Боговете и всички човеци.  

В началото беше лесно да се изпълнява стриктно тази Божия заповед и повеля, защото човеците – Божиите деца бяха още малко на брой и всеки можеше да си избере име, оригинално и различно от другите, но с увеличението на хората първоначалният Божи именник започна да е недостатъчен за избор на индивидуален уникален индекс в Божия регистър, от повторенията започнаха да се получават смущения със службите за връзка  между хората и Боговете, както и да възникват спорове от ревност за първенство между съименници...
А за да не се карат и ревнуват помежду си хората с еднакви и повтарящи се имена, кой е по – мил и драг на Боговете, Те им дадоха общ именен титул – Адаш, съставен по първостепените Им матрични имена, за да бъдат приятели и побратими помежду си –   Аркадаши! 

АДАШ=Диана и Ешуа – съименник 

АРКАДАШ=Ешуа от Аркадия=Ешуа от Дракия/Тракия – приятели и побратими 

Тогава Боговете разшириха именната типова матрица, състояща се от Техни имена, титули, змейска животинска символика с 12 синонима на змия, змей..., от отличителни характеристики и Божествени параметри, и я предоставиха на хората за ползване и по-голяма свобода на избор на имена. 
Тази матрица ние сме ви представили в нашите фундаментални статии за Свещения шифър.  

Така от тази Божествена матрица с няколко десетки елемента (имена, титули и параметри) с помощта на Свещеният шифър се изгради огромният именен масив от милиони комбинации от Божиите имена, които да се ползват от хората.
Поради увеличеният брой на човеците се създадоха и бащините и фамилни имена, чрез които се съхранява индивидуалноста на човека, но всички те бяха изградени пак върху свещената матрица:

МАТРИЦА=МАТРИТСА=Матара Диана и Иса 

Това е в общи линии началото и технологията на възникване на Божествената семантика и ономастика – науката за човешките имена.

СЕМАНТИКА=Иса и Майка Диана,

а още повече в гръцкия език, който е секретният бездънен склад на първоразрядни класически Български сакрални зашифровки, пълният термин е

СЕМАНТИКОС=Исус и Майка Диана

Гръцкият език така е натряскан от Българските му създатели със Съ – та, Зъ – та, Шъ – та, Цъ – та ,Чъ– та и Щъ – та, които са вариациите на Исусовия съскаш Змийски кодировъчен звук и сигла, че ще избухне още малко от свещена съскаща материя и енергия!

Всички основни религии на Земята  – Християнство, Ислям, Юдаизъм, Будизъм – почитат и признават Битие от Стария завет, независимо от огромната зашифрована и непонятна информация в него, затова и доскоро, преди да се предприемат от всички религиозни центрове координирани мерки за заличаване на неудобни издайнически моменти и места, както в случая с Божият кръстнически закон, всички хора го изпълняваха стриктно и всички народи и религии знаеха, че човешките имена са свещени, защото знаеха че са по имената Божии – абсолютен следствен логизъм от факта, че Бог е Творец - Отец на всички хора, и съвсем нормално и логически е Бащата да дава името си на децата си, като от документите ни виждате, че в тази сътворенческо – кръстническа двойка участва и Богинята Майка Диана !

На това свещено правило се основава и официалната скрита Кабала, и нашата ранно Християнска=Езическа Кабала, чийто естествен извечен център са Кабиле и Ямбол!
На нея ви учиме и ние сега да можете да откривате Боговете в имената си, да ги познаете, да се познаете, че сте Техни, както казваме:
ДА ПОЗНАЕТЕ СЕБЕ СИ, което значи точно ДА ПОЗНАЕТЕ Бог Исус
и най – важното от всичко това – да влезете чрез имената си като молитвени икони и енергийни звукови молитвени мантри – пароли и пропуски, във връзка с Техните служители и при нужда с Тях!

ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ=ПОЗНАЙ Бог Исус  

ПОЗНАЙТЕ СЕ=Богиня Диана и Исуз

ПОТЪРСИ В ИМЕТО СИ=Бог Исус и Богиня Матара Диана 

ПОТЪРСИ В ИМЕТО СИ ИМЕНАТА на=на Бог Тати Исус и Богиня Мат Мария

И когато ги познаете, тогава не ви трябват екстрасенси, астролози, гледачки, кабалисти, свещеници и проповедници с канони и догматични окови (всички те непосветени феноменни Божии потомци и ваши генетични родственици ) – вие без тях ще влезете в директна връзка и снабдяване с Божия свят и Българските очакващи ви Богове, а всички онези посредници с Боговете – първо ужасени и възмутени, скоро ще ви последват, надпреварвайки се помежду си и търсейки помощта ви!
  
От древни времена до сега се знае от простолюдието и посветените, че името на всеки човек се дава Свише!
Това означава, че Боговете са заложили Кръщелническия си закон в Библията, но поради по – горните и много комплицирани други условия, Те са организирали строго и стриктно следене, контрол и спазване на този закон чрез служителите си и затова въобще не са оставили никакви степени на свобода за волности в това отношение.
Името на човека е изградено от Свещена материя и затова играе ролята на вграден енергиен чип, който излъчва електромагнитни сигнали и ви обозначава в индивидуалния ви и в Общият Вселенски компютър – по народному казано Тефтера на Свети Петър, за постоянна връзка с Командният център, за да сме както казва Бог 

НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ ОТ НЕГО или ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ ОТ НЕГО, ЧЕ КОГАТО ПОЖЕЛАЕ ДА НИ ВИДИ и ПРЕГЪРНЕ, ДА НИ ИМА ВЕДНАГА!

ЧИП=ТШИП=Богиня Диана и Ешуа

Тука му е мястото да ви кажем къде ще се имплантират новото поколение чипове:
– Пак там, където са били до сега –

в центъра на финната капка съставена по сълза от Исус и Мария, наречена от Тях Душа.
 

ДУША=Диана и Ешуа 

Затова знайте всички – ако си мислите, че сами вашите родители са измислили името ви или вие сами сте си измислили и избрали имената на вашите деца - лъжете се генерално!
Каквото и име да дадете на детето си, колкото и да мислите че е плод на собствен или колективен родителски избор, знайте, че винаги името на детето ви се диктува и внушава с безапелативна сила отгоре!
А по – големи манипулатори и властелини на волята ви от Тях няма!

Затова и Българите от древността са изградили точна и задължителна ритуална практика за кръщение на децата, като са предоставили тази почетна и отговорна дейност на Кръстническата народна система и институция, в чиито обрядно – ритуални правила, практики и терминология са имплантирали отново сакралните кодирани послания, защитени в езическа суеверна обвивка със страховит фактор, а името на детето е внушавано на избрания Кръстник или на самите родители. 

КРЪСТНИК=Кан (Жрец) на Иса от Тракия 

В различните краища на страната съществуват още много допълнителни ритуални подробности и елементи на обряда КРЪЩЕНЕ, като всички те са 100% създадени за да пренесат сакралната информация за Българските Богове в маскировъчната обвивка на "безпросветно тъмно езическо суеверие", което е най – уникалната и свещена съкровищница на сакралната информация за Святото Божие семейство, потомците им и Българският им народ!  

Кръстническата кодировъчна система за пренос и съхранение на Българската сакрална информация чрез имената и ритуалната обрядност на съкровеното  тайнство на Кръщенето, се преекспонира и задълбочава чрез Българският народен празничен календар на именните дни.
Технологичният фундамент, механизъм и алгоритъм на тази обрядна именна система е пак същата – Свещеният шифър на Българския език, усъвършенстван и развит до удивителни прекрасни езически обичаи, практики, вярвания и обрядни ритуали, превъзходно уплетени и имплантирани в конспиративна мрежа във византийското псевдохристиянство, което е многовековният цензур, гонител и геноциден сатрап и палач на святия Исусов Български народ.

ОБРЯДНА ИМЕННА СИСТЕМА на=на Богиня Диана Мат Мария и Исус 

Преди да положим началото на дългата циклична поредица на разсекретяване на празничната система на Именните дни и да ви покажем на всички каква свята тайнственост се извършва върху нас и чрез нашите имена, ще приложим показно само за едно име разсекретяващата мощ на свещеният ни шифър, с който възстановяваме истинската – свещената семантика, Божият произход и значение на ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА.

Ще разсекретим името Стефан – името на първият евангелски жертвен мъченик, който след разсекретяването ще наречем вече доказано Български!
Освен това Стефан е и името – христоматиен пример за фалшифицирането на Българската именна свещена именна система и фалшифицирането и като гръцка!
Освен това и култовият приносител на името – Свети Стефан, ще разкрие една голяма тайна за персоната си.  

Стефан произхожда от древногръцкото "стефанос" и означава "венец". 
Това тълкувателно твърдение ще откриете във всички тълковници и в официалните сериозни енциклопедии.
Венец, цветя, красота и цветна лирика и розови пеперуди, обаче сакралност – няма и помен!
Пръв мъченик и жертеник на Бог Исус, толкоз ли няма по действалите тогава безприкословни кръстнически закони по Божиите имена поне в признателност на саможертвата на този човек посмъртно да го наградят с някоя Божия титла в именна форма? 
Освен това според официалните документи е и храмов духовен служител, имал е сан Дякон!

ДЯКОН=Кан (Жрец) на Диана 

Абсурд е Божи служител, и то толкова близко до Исус, да не спазва закона и директивата на Бог за кръщение по Божиите имена, още повече по него време никой още не е пипал с мръсни редакционни и цензуриращи ръце по Божиите документи!

А да не би името му да е христоматиен засекретен пример точно за действието на този закон?
Знаейки основната епохална роля на гръцката=данайо=юдео – византийска историческа школа да фалшифицира и присвоява Българската история, култура и цивилизация, с помощта на Свещеният шифър сега лесно разкриваме кой е първомъченика Свети Стефан:

– задължително отбелязваме, че светецът участва като ръководител на екипа ни за съставянето на този постинг и за разпечатването на поредния секретен печат и разкриването на поредната измама на псевдо – Исусовата  юдео – византийска анти –   българска геноцидна полицейска доктрина Християнство, която дори не заслужава да се нарича църква, а кланица за Българския Божи народ, за която ѝ същност обаче сегашните християни и служителите ѝ са в невежо невиновно наследство! 

В екипа на bezistena имаме много адаши – Стефановци!

Вече сме доказали, че всички светци са задължително деца на Боговете ни Творци:

СВЕТЦИ=Деца на Бог Иса

Горната формулировка  означава, че Светците са деца и на Мария Магдалена:

СВЕТЕЦ от=от Исус и Богиня Диана – потомците Им

Сега гледайте какво става:

Името Стефан ни показва, че никакъв венец не е, ами е име съставено стриктно по строгия Божи кръстнически закон от глава 4 на Битие и означава точно Богиня Диана и Иса, четени в анаграмен порядък от името Стефан!

СТЕФАН=Иса и Диана Богиня=Богиня Диана и Иса  

А Българската зашифровка на името в гръцката езикова съкровищница и трезор на Българските засекретени сакрални понятия и думи – Стефанос, при разсекретяването веднъж показва пак съставящите го Български Богове:   

СТЕФАНОС=Исус и Богиня Диана,

втори път указва Първосътворенческия първосвещен Божи храм в Ямбол–

СТЕФАНОС=ФЕСОСТАН=Фесостен=Безистен,

и трети път се анаграмира до титула Светец/Светица на Български
  
СТЕФАНОС=СФЕТАС=Сфетес=Светец=Светица

СТЕФАН=СФЕТА ± Н (кодировъчен назал)=СФЕТА=Светия и още Света

Има и още една малка шифровъчна анаграмна тайна на това многострадално и възлово име и неговият досегашен обяснителен еквивалент, и тя е че деанаграмирането на ВЕНЕЦ ни води пак до СТЕФАН:

ВЕНЕЦ=ВЕНЕТС=СТЕВЕН=Стеван=Стефан !!!

А всички умалителни от името и производни пак стигат не по – далеч от Исус и Мария!

СТЕФЧО=Исуш и Богиня Диана 

СТЕФИ=Богиня Диана и Иса 

ЧЕФИ=ТШЕФИ=Богиня Диана и Ешуа  

СТЕФКА=Иса и Бокиня Диана

Нека все пак комшиите ни – съвременните Гърци, които нямат абсолютно никаква вина за престъпленията на предците си, които пък са ги творили по Божият проектен драматичен сценарий и дадените им свише отрицателни злодейски роли перманентно да преследват Божия Български народ, от който сценарий мърдане няма, да знаят сакралното съдържание на думата ВЕНЕЦ, сиреч СТЕФАНОС, защото скоро всичко това ще го учат ревностно на Българския свещен език! 

Сега вече знаете какво значи наистина името СТЕФАН и че сакралната му семантична разшифровка ни заведе задължително при Кръстниците му – Българските Богове Исус и Мария Магдалена!

КРЪСТНИЦИ=КРЪСТНИТСИ=Диана и Кристос=Диана и Исус от Тракия
 
Радвайте се, Стефановци, защото махнахме фалшивият венец от отровни изкуствени гръцки цветя от челото ви и отдолу се показаха все още незарасналите кървящи рани от истинския венец – трънният, на Отец ни милия – разпнатият и Възкръсналият Исус! 

Сега като сме почнали да разчупваме секретните печати от вековни тайни и умишлени заблуди, ще караме подред! 

Светецът се чества на 27 декември. Тази учудващо как запазена конкретна дата няма нищо общо с рождение, смърт или някакво друго важно събитие от живота на Светеца, защото е абсурд да се съхрани тази информация 2000 години, при положение че за къде по – съвременни и йерархически издигнати личности, царе, императори и др. пододобни, няма съхранена такава!
Тази дата е от категорията "календарни зашифровки", при които сакралната Българска информация се влага и зашифрова в анаграмна форма в календарна дата, като комбинация от ден и месец и после се вменява и влага в биографията на личността от сътветната тематика – в случая светец.
Тази шифровъчна технология е демонстрирана като христоматиен пример в този случай :

ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ ДЕКЕМВРИ=Дете на Бог Тати Исус и Бокиня Диана Мат Мария   

Разшифровката показва с категорична математическа точност, че тази дата е избрана  абсолютно умишлено, за да може с нея да се образува посочената по – горе сакрална зашифровка – послание, което да пропътува през вековете и цензурата на враговете на Българите и да ни уведоми за няколко важни събития.

Първото е, че този Светец е дете (потомък) на Бог Отец Исус и Богиня Мария Магдалена, кодирана в датната зашифровка като Богиня Диана Майка Мария.  
Тази информация се потвърждава и от разшифровката на другото засекретено датно послание за Стефан – датата за неговото възпоминание 2 август:

ВЪЗПОМИНАНИЕ=Бог Иза и Богиня Ма (Майка) – 
спомен за Исус и Мария, но като вечни !

ВТОРИ АВГУСТ=Богиня Диана и Иса от Трагия 

Второто съобщение ни указва, че щом като Стефан е дете на Исус и Мария Магдалена от последната им епохална генетична посявка преди 2000 години, то той не може да бъде убит през 33 – 34 година сл.Хр., както твърдят теолозите, и да изглежда примерно на 25 – 30 години като на иконите, защото тогава не би могъл да бъде на повече от една годинка!
Което означава, че Стефан не би могъл да бъде архидякон и да проповядва на една  годинка пламенни проповеди, защото дори и памперси да е имало тогава, пак не се връзват нещата и работата пак се размирисва на фалшификация!
Което означава, че въпросният Стефан не е убиван въобще една – две години след Въскресението на Исус, както и че въобще не е убиван мъченически тогава!

В нашия постинг 

"Защо император Траян е дремал все по Българските земи,ползвал ли е правителствения ФАЛКОН и как магарешките му уши го издадоха на ЕДНАЖДЕН!"
 
http://bezistena.blog.bg/history/2014/01/20/.1223600, 

както и в другите наши документи, ние разобличаваме епохалната лъжа на душманите на Българския Исусов народ – а именно вменената вина на всички императори от 1, 2, 3 и 4 век сл.Хр. и най – много на Светеца император Диоклициан, че са преследвали жестоко и подлагали на мъчения и екзекуции последователите на Исус – както в случая с тази история със Свети Стефан!

Нищо подобно не се е случвало, а точно обратното е било!
Римските (които са всъщност Българските) императори са били чисти и праведни Първожреци, Святи Исусово – Мариини генетични династични потомци, кръстени със Святият Дух и живеещи и управляващи Свещената Българска империя (33 – 518) по Божиите закони и правила на Любовта, Братството, Мира и Човеколюбието, смирени и извисени праведни духовни бащи и водачи на всички хора и на истинските ранни Християни – Българите езичници в Тракия, които и на мравката път стрували и творяли само добро на хората, защото в противен случай не биха могли да ползват нищо от дарбите на Святият дух, реализиращи на практика техните феномени и висши Божествени технологии, с които са изградили всички необясними духовни и материални чудеса от времето на империята през този период! 

Всички Римски(Български) императори от периода 1 – 6 век сл.Хр., оплюти и яростно анатемосани от византийската псевдо Исусова църква като езичници и яростни гонители и врагове на първите християни, са всъщност праведните и святи Българи –  Първожреци от свещената Исусово – Богородична Българска династична фамилия Дуло, Духовни водачи и закрилници на истинските ранни Християни=Българите, и техни административни ръководители – императори, които освобождават и присъединяват всички племена и народи към Свещената Българска империя, която е Империята на Любовта, Братството, Мира и Божествените феноменални практики, фалшифицирана хиляда години по – късно като Римска империя, и които Първожреци и Императори преминават впоследствие в редиците на Божиите реално действащи Светии!
 
Щом Стефан не е убиван мъченически, следва че някой лъже за това убийство, което замесва в съучастничество и Апостол Павел – Савел, и внушава страшни гонения на ранни християни след Исусовото Въскресение!
Щом четирите кананически и фундаментални еванглия не говорят за такива гонения, а допълнителни вмъкнати документи като Деяния на Апостолите говорят за пост Исусовите времена и събития в нехарактерен за строго архаичните еванглия повествователно – драматичен стил, тип средновековни рицарски и приключенски романи, следва, че тия допълнителни документи са умело компилирани комбинации между действителни и измислени личности и събития с цел някаква тотална и фундаментална измама!
Личността е ясна веднага – Апостол Павел!
Целта е била да се скрие истината за Апостол Павел. А истината за него е, че той е първородният син от двамата близнака на Исус и Мария Магдалена, родени съответно малко преди полунощ на 24 Декември – Бъдни вечер, и малко след началото на 25 Декември – Коледа, 33 година сл.Хр.в Първосвещения Божи град Ямбол – истинският Витлеем (Диамбол).

Припомняме кой е Апостол Павел с долният пасаж от коментарния блок на постинга 

"Защо всички Римски императори са Българи и защо са се подвизавали все на Балканите?!"
http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/03/zashto-vsichki-rimski-imperatori-sa-bylgari-i-zashto-sa-se-p.1136038,

в който разглеждаме сценка от мраморна ара в музея на Археологически резерват Кабиле край Ямбол, на която е изобразено празнуващо семейство :

"...Над тях откриваме няколко нехайно разхвърлени буквени инициала – D, M, S... разбира се, че веднага познахте любимите първоразрядни Божии комбинации:

D M S=Диана Ма (Майка) и Иса 

Майка Диана и Иса! 
Исус и Мария Магдалена!

Младежът трябва да е големият им син, щом го обграждат с такава обич!
На първия ред под сценката е написано кой е той:

VALPROCVLO – разшифровъчната програма леко преподрежда чудните буквички и ние научаваме с удивление кой е първородният син на Исус и Мария, ръкоположен от Тях за първи Божи династичен император на Свещената Българска империя:

PLAV VALCAR=ПЛАВ ВАЛКАР=Павел Бълкария 

PLAV VALCAR=ПЛАВ ВАЛКАР=Флави Бълкария 

Синът на Исус и Мария Магдалена – Павел, родоначалникът на най – известната династична фамилия на Свещената Римска Империя – ФЛАВИИ !
С изричното указание, че е Българин !!! 

Затова като първороден Божи син и бъдещ Император, роден през 33 година, Павел не би могъл в никакъв случай да присъства и още повече да е съпричастен в описаното престъпление – убийството на Стефан с камъни през 34 г.сл.Хр. в качеството си на 25 –30 годишен мъж, както твърдят църковните манипулатори! 
А прекрасното иначе и фундаментално за всички християнски догми, канони и правила произведение от средновековни църковни романисти – фалшификатори "Деяние на Апостолите", е компилативен късносредновековен съчинителски сборник от части от действителни първожречески организационни съвети, напътствия и предписания на Император Флавий=Павел, в качеството му на Духовен водач и наставник и Първосвещеник – Първожрец на Империята, и които извадени от контекста на съответните документи, са употребени от фалшификаторите като вярна и убедителна достоверна подложка с неговия "подпис и печат", която да спечели доверието на читателите, (преследваните,геноцидирани и недоверчиви средновековни Българи), и към която подложка са съчинили волни измислици и небивалици за Павел, представяйки го под сега познатият му образ от романа "Деяние на Апостолите", който няма абсолютно общо с истинският му образ на Император и въобще да не позволи на някой и да си помисли дори за миг с най – развинтеното си въобръжение, че има някаква дори и малка връзка между Император Флавий и гоненият и преследван уж от този император Павел!
Каквато е и всъщност целта на компилативният фалшификат!
Компилативен фалшификат, който е христоматиен документ на всеизвестната манипулативна максима, че най – голямата лъжа е лъжата, примесена с много истина, или много истина, примесена с малко лъжа!
В Деяния имаме много истина и много лъжа, които ние вече сепарирахме!
При сепарирането отделихме и този чист златен продукт от сместа:

ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ=АПОСТОЛИТЕ НА Диана – апостоли на Мария Магдалена

ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ=ДЕЯНИЯ (действия) на Дуло от Богиня Диана и Иса 

ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ=ДЕЯНИЕ НА Дете (сина Им Павел) на Бог Иса Ел (Змея)

Оставяме Савел=Свети Павел (Император Флавий), от когото свалихме мръсната дреха на греха и оклеветяването като гонител на Християните, да се радва на чистата си Императорско – Апостолска одежда, и подготвя следващите главозамайващи разкрития, тайни, изненади и разшифровани документи, а ние се връщаме при свети Стефан, който е и нашият ръководител на разследващия екип този път, за да го питаме кво ще чиним сега! 

МРЪСНА ДРЕХА на=на Мария и Иса  от Трахия 

СВАЛЯМЕ МРЪСНИТЕ ДРЕХИ ОТ ГЪРБА на=
на Исус Българина от Трахия и Богиня Диана Мат Мария

ОДЕЖДА на=на Дете на Ежуа

ТАЙНА=Диана

ИЗНЕНАДА=Иза и Диана

ЕПОХАЛНИ РАЗКРИТИЯ за=за Бълхарина Иза от Трхия

КВО ЩЕ ЧИНИМ като дойде=КВО ШТЕ ТШИНИМ=
като дойде Ешуш и Бокиня Мат Диана
 

– Какво ще правим сега, свети Стефане, при цялата тази комплицирана ситуация?  Помагай! Каква стана тя сега? Императорът не те е преследвал – напротив, закрилял те е, тълпата въобще не те е размазала с камъни, ами е пеела с теб хвалебствени песни за новородените деца – близнаци на Боговете Царе и Императори Исус и Мария Магдалена и сте извивали кръшни Български тракийски хора и буйни ръченици около Безистена в Ямбол? Ти си водил всички тия тържества,а?

Свети Стефан се подсмихна скромно и засия – кеф му беше след толкова време някои да му разкрият истинските заслуги към щастливото Божие семейство тогава.
– Ти затова си изографисван на всичките икони с толкова красиви, чисти и елегантно фини дрехи! – продължихме ние да радваме светеца, но реакцията му беше неочаквана за нас:
– Хайде сега да не се обиждаме! Вие за какъв ме мислите, че ще се обличам с женски дрехи! С тия работи майтап не бива!
– Що бе, бай Стефане, прощавай, свети Стефане, защо женски дрехи казваш че носиш по иконите? Тези дрехи на тебе по иконите женски ли са? – недоумявахме искрено ние, а Свети Стефан се засмя и каза:
– Ама вие наистина ли вярвахте, че на иконите съм изобразен аз, или по – точно мъж?
Че то и най – непосветения ще познае,че на всички икони и фрески уж от мое име е изобразена ЖЕНА!
– ?!?! 
– Какво се цъклите! – вече съвсем развеселен Светията се забавляваше с нас, гледайки опулените ни физиномии. – Жена са ви пробутали фалшификаторите, но и те не знаят!
– !?!?
– Когато през 16 век съчиняваха фалшификата за Апостол Павел, за да не се знае, че е син на Исус и Мария и е Император Флавий, който е Кан и Цар Авитохол (33 – 333), те измислиха и сърцераздирателната история за мъченика Стефан като жертва и на Павел, и я лансираха уж като каноничен документ.
Тогава Българските Посветени измислиха оригинално противодействие на измамата и по широкоразклонената мрежа на зографите – иконописци по всички земи пуснаха псевдо образа на псевдо светеца Стефан, представен със 100% характерните антропологични характеристики на жена, със 100% женски дрехи и атрибути!
Такъв иконографски образ създадоха на Стефан, че откъдето и да го погледне човек,
все жена да види! Красива, нежна, миловидна, крехка, слаба, елегантна, показно женствена!
И като я гледа човек, да почне да се пита и да разсъждава това мъж ли е, жена ли е?
И като се убеди, че е жена и ако е от нашите – Посветените, по обратния път ще стигне до замисъла на Главния зограф,

ГЛАВНИЯ ЗОГРАФ=Бог Иза Българина 

и от там до фалшификацията със Свети Стефан, със Савел – Павел и Император Флавий! 
Та затова и фалшификаторите не знаят за тази свещена жертвена фалшификция на Посветените ви Деди – да им простят адашите ми за подвеждането, но то името ни си е пак свято – като всички имена по Родителите ни Исус и Мария Магдалена!
– Ами тогава, Стефане, и ти си измислен, не си светия, а?
– Я да ми върнете святия титул! Знаете ли колко Стефановци – великомъченици натвориха със злодеянията си душманите на Святия Божи Български народ за 1500 години от 518 година досега! Мен например ме хвърлиха жив в горящия Безистен, когато го подпалиха за пръв път по време на успешния кървав вероломен преврат на изродените ми братовчеди от школата във Бизантионес през 518 година, които бяха дошли уж на поклонение в столицата Ямбол.

БИЗАНТИОНЕС – по-късно известен като Константинопол, Стамбул, сега Истанбул

БИЗАНТИОНЕС=Богиня Диана и Исуз

БИЗАНТИОНЕС=БЕЗАСТОН=Безистен –

център за обучение и просвещение на генетични потомци от широкоразклонената династична родова мрежа на Исус и Мария Магдалена. Кръстен задължително на първосвещеното Божие столично Светилище – Храм Безистена в Ямбол!

СТАМБУЛ=Иса и Диана от Ямбул –

СТАМБУЛ=ТАМБУЛС=Диамболис – 
едно от култовите древни имена на Ямбол

– Че тогава ти, Свети Стефане, не си пял и играл хора и ръченици около Безистена, повел коледарските куди три дни и три нощи при раждането на Близнаците Павел и Петър на 24 и 25 декември 33 година, както ни разправяше по – горе! – рекохме и ние да се похвалим с логическите си познания и разсъждения за законите на времето.
Светията се усмихна и каза, че Машината на времето, с която сега е дошъл от  VI век при нас, има и задна скорост и за да бъдел на инженерното ни образование и ниво, добави:    
– Конструирана е да се движи във всички посоки на време – пространството!
През 518 година аз бях командирован за планетарните тържества през 33 година послучай епохалното събитие...Водех тържествата три дни и три нощи до 27 декември, моята датна шифрована визитка... 
Междувпрочем всички светии пътуват до тази дестинация, вашия екип го пращаме засега по други места.   
Адашът на нашите Стефановци стана от бюрото с централния ни компютър, на който досега пишеше тези неща, и каза, че прави последния подарък за адашите си в България, като ѝм съобщава още едно скривалище на святото им име – това на ВИЗАНТИЯ и на ВИЗАНТИОН :

ВИЗАНТИЯ=ВИЗАНТИОН=ЗТИВАН=Зтеван=Стефан

Свети Стефан ни заръча да разсекретим за вас технологията на летене с машината на времето за да почнете да се подготвяте и вие и ни напомни да ви покажем колко явно било, че той не е избразяван на нарочените за негови икони и фрески и обеща да ни разкрие след малко пък коя е тази красива фина жена, представяна за него няколко века.

image

МАШИНА НА ВРЕМЕТО=Богиня Матара и Ешуа

Вижте галерията с част от многобройните изображения на Свети Стефан, за които той съвсем ясно, категорично и декларативно ни доказва с тази иконографска безспорна документация, че тя е на жена!
 
image

Красива, нежна, финна, елегантна, изтънчена, чувствена, женствена! Жена!
Прическа, дрехи, вид, стил на обличане, общо излъчване на жена!
Шифровано визуално атрибутно – образно описателно послание:

ХРАМ С ТРИ КУЛИ В ЛЯВАТА РЪКА=
Кан (Жрица) от Дуло на Мария и Бог Иса Бълхарина от Тракия 

Храмът в ръката ѝ указва нейната връзка с първосвещения Божи дом и храм Безистена 

image 

Красива, нежна, финна, елегантна, изтънчена, чувствена, женствена!
Жена!
Конструкция и типаж на тялото - абслютно женски!
Прическа, дрехи, вид, стил на обличане, общо излъчване – на ЖЕНА! 
Шифровано атрибутно визуално – образно описателно послание:

КНИГА=КНИГА + Н (кодировъчен назал)=КНИГАН=Княгиня
царска дъщеря на Български цар от Исусовия ген и династия Дуло 

image 

Красива, нежна, финна, елегантна, изтънчена, чувствена, женствена!ЖЕНА!
   


image

Красива, нежна, финна, елегантна, изтънчена, чувствена, женствена! ЖЕНА!
По – класически типаж и образ за жена от това – здраве му кажи!  
  
Шифрованото атрибутно визуално – образно описателно послание е : 

ДЪРЖИ ЛЕНТА В ДЯСНАТА РЪКА=Рода Дуло от Исус от Тракия и Богиня Диана

  
image  
Търси се мъжа, защото на тази икона е отново същата фина и крехка КНЯГИНЯ с книга!
    
image  

Красива, нежна, финна, елегантна, изтънчена, чувствена, женствена!
Жена!
Изписани женски вежди, очи, фино женско носле и сладки устни, изтънчени тънки женски пръст – всичко на жена!
Конструкция и типаж на тялото – абслютно женски!
Прическа, дрехи, вид, стил на обличане, общо излъчване – на ЖЕНА! 

 image

Красива жена 
                                   
image

Красива жена 

– Добре де! Че е жена – жена е! Две мнения наистина няма за този случай. Ама как тъй жена с кандилница, жена свещеник?  
– Те тука е пак друго важно послание на Посветените ни Деди – зашифровчици! Да ни съобщят като се усетим, че светецът е светица, че навремето жените са били също Жрици – духовници и Апостоли – проповедници и свещеници!
Школата на Мария Магдлена! 
Шифрованото визуално – образно описателно послание гласи:

ЖЕНА С КАНДИЛНИТСА=ЖЕНА Кан (Жрица) от Дуло от Исус и Диана –

Жрица от Рода Дуло на Исус и Диана

Тази иконографска композиция и атрибутиката с кандилото и макет на храм, който е първосвещеният Божи храм Безистена, ни съобщава и генералната тайна, която след малко Свети Стефан, който е Света Стефана, ще ни разкрие коя жрица конкретно е тя.

image  

Жена на 100% !

image  

Въобще не може да има съмнение жена ли е, мъж ли е Свети Стефан /Света Стефана!

НЕ МОЖЕ ДА ИМА СЪМНЕНИЕ В=
Исуж и Богиня Диана МаМаМа=
Исуж и Богиня Диана Майка Мария Магдалена  

image  

На тази икона на Свети Стефан от Църквата от Челопеч възложихме плахи надежди дано излезе най – после мъж от нея, достоен за мъж като Свети Стефан, въпреки тази дрешка с чиста проба женски мотивчета!
То пък откъде се взеха реставраторите, та като почистиха мърлявото лице на Светеца, отдолу грейна пак типичното нежно женско личице на Светица!
Нежното ѝ лице и главица бяха обримчени с дебелите и гъсти женски плитки ! 
...Те затова и одеждите ѝ са ачик женски! 

На най – сакралното видно и почетно место в средата на иконостаса точно над портата за свещения олтар на всеки православен храм, канонът поставя картината със сюжета от тайната вечеря по Леонардо да Винчи.

Когато Дан Браун хвърли бомбата с Тайният шифър на Леонардо и разкри дълго време строго пазената тайна, че на нея са изобразени Исус и съпругата му Мария Магдалена,
от западно католическото крило на християнството и източно – православното му ортодоксално крило, и още повече от най – помазаните от Святият Дух протестанти, се надигна рев и вой до небесата и наивни и смешни до безумие обяснения, че тая прекрасна и нежна красива жена до Исус в действителност не е била Мария Магдалена, а бил младият и женствен осемнадесет годишен апостол Йоан, дето уж бил любимият ученик на Исус!

Ало – о – о!
Какви ги разправяте вие, няма вече блеещи наивници, пък и ги няма поне официално назидателните клади и подкактрящите гилотини на инквизицията, да успокоят временно духовете!
В края на тригодишния просветителски семинар, поведен от Исус и Мария Магдалена, този Йоан е бил вече 18 – годишен посветен:значи преди три години Исус трябва да го е взел в курса на 15 годишна невръстна възраст! 

Вундеркинд!
Не – сополанко!
Приказки за наивници!
Бог да вземе в епохалния експериментален екип, от който ще зависи бъдещето развитие на човечеството за 2000 години занапред хлапак с жълто по устата и с нулева житейска опитност и мъдрост!
Гащите си не може да връзва още на 15 – годишна възраст – Апостол ще ми става барабар Петко с мъжете!
Два шамара от фарисеите и ще се откаже от Исуса!
Петър три пъти се отказа за един час от Исус, дето правеше всякакви чудеса пред него!
Без шамари се отказа дори!
"Апостол" и "водач" на народите!?
 
Съвременните отци и църковни апологети са съгласни Исус да се целува с пубертетни младежи (да не казваме като кои, да не ги излагаме!), само и само да не се целува влюбен като хлапак по устата с Любимата Мария Магдалена, както пише черно на бяло в неканонични Еванглия, която пък се оказа и законната му съпруга!
Па взеха та им се народиха и дечурлига в този пусти Ямбол, дето дори и Стамбул се мъчи да му вземе името!
И да го взиме, Иса и Диана пак ще са от Ямбол!  

СТАМБУЛ=Иса и Диана от Ямбол

СТАМБУЛ=Дамболис – емблематично древно име на Ямбол
    
Я  да видим сега как ще ни обясни Свети Стефан, че е той – сиреч тя, на иконите, ами не е някоя прекрасна негова/нейна братовчедка по бащина династична линия !

image 

Я да видим как ще я изкарате мъж тази чудно красива Българка при тази изобилна и безапелационна видео документация и от реставрираната икона на Свети Стефан от Църквата от Челопеч!
Да не ви подведе под отговорност за накърняване на женската ѝ чест и достойнство! 

СВЕТИЦА=СВЕТЕЦ=Богиня Диана и Исус=Деца на Бог Иса 

Само по произход са еднакви, иначе по пол се различават доста и по – точно казано противоположно...!  
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

След като изигра ролята си на просветител по тази драматизация за да ни подготви за тайната на иконографския образ на Свети Стефан, сега Света Стефана, както ни обеща вече от няколко години, ще ни разкрие коя е конкретно с помощта на култовия ни постинг 
  
Синът, внукът и правнукът на Исус и Мария Магдалена ни разкриват тайната на Именника на Българските канове и картата на Българската империя,владяла целия свят.
http://bezistena.blog.bg/history/2017/10/03/sinyt-vnukyt-i-pravnukyt-na-isus-i-mariia-magdalena-ni-razkr.1570572

...На 9 вечерта срещу 10 юли 518 година началникът на личната му гвардейска охрана Флавий Юстин заедно със съзаклятници и килъри от изродените българо – юдейски династични издънки на Дуло, убива братовчед си Флавий Анастасий и извършва кървав въоръжен преврат, започвайки преследването и геноцидното изтребление до 99 коляно на праведните си и святи родственици от Дуло, като с този акт и злодейски събития и процеси установява военната диктатура на юдео – византийската хунта, с което започва адовото  съществуване на най – мерзкото на света въобще формирование и институция Византия, и дълбоко и старателно укриваното до сега първо византийско робство над    Българите и България (518 – 681) !    

След направената документа справка установихме, че през  518 година, както и през близките околни години, единственото и най – възлово драматично  епохално събитие по изконните Български земи в сегашна България, е убийството на Българския император Анастасий I, който е от рода Флавии, което име е едно от многото херметични конспиративни имена на Българския род Дуло, защото родът Флавии е Български династичен род по името на основанелят му – Флавий, Флави, който обаче по силата    на правилата на Свещения шифър веднага се пренарежда анаграмно на едно много познато ни и скъпо за нас име – Павел, който е дядото на търсения от нас разчленен Български Кан и Цар – Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия или Кан/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години!    

ФЛАВИЙ=ФЛАВИИ=ФЛАВИ=ФАВИЛ=Павил=Павел   

Хронологията и истинността на Именникът на Българските Канове и Царе, който е свръхсекретният досега най –  древен официален новоепохален документ за скритата    Българска история, са безапелационни точни и категорични:    

Тримата мистериозни Български владетели Гостун, Курт и Безмер са Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия, или Кан/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години и познат под официалното историческо име и фалшифициран исторически образ и персонаж като византийския император Анастасий I.    

ТРИМА МИСТЕРИОЗНИ ВЛАДЕТЕЛИ от/на=ВЛАДЕТЕЛИ от/на Исуз и Диана Матара Мария 

Синът на Анастасий, който е продължител на първосвещената  златна линия на Божия жречески род Дуло на Исус и Мария Магдалена, е цел № 1 за унищожение от килърите на Юстин след убийството на баща им Анастасий, но верни на императора посветени от жреческата му свита под егидата на Светейши отряд на Свети Павел и Свети Николай Чудотворец го спасяват от преследвачите му и забягват в политическо изгнание на Запад в сегашните земи на Франция/Francorum, които по него време са изконна провинция на Свещената Българска империя, където веднага създават прословутото дълбоко скривано до сега феноменно кралство със свръх естествени духовни и материални постижения на мистериозните Меровинги, Първожрец и Цар на което става спасеният син на Анастасий – Кловис Меровинг.
  
МЕРОВИНГ=ВОГИН МЕР=Богиня Мария – Богиня Мария Магдалена

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Кан (Жрец) на Бог Иса Ел (Змей) и Богиня Мария  

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Болг (Българин) Кан (Жрец) на Бог Иса и Мария  

Кловис Меровинг, синът на първожреца и цар – Император Анастасий Първи, е пра...прадядото на последния меровингов крал Дакобер, убит при кървав преврат от майордома му през 679 година, подкупен от юдео – византийците, който Дакобер пък е бащата на меровинговия принц Сихибер, който през 681 тръгва от Франкорум ( Франция) на изток и като събира по пътя от цяла поробена от византийците Европа армия от 2 милиона доброволци, освобождава България от първото византийско робство, продължило от 518 до 681 г.

Първожрецът Дакобер е Кан Кобрад – Кубрат, а Сихибер е Исберих, Исперих, Кан Аспарух. 
 
ДАКОБЕР=КОЕБРАД=КОБРАД=Кубрад=Кубрат 

СИХИБЕР=ИСБЕРИХ=Исперих=Аспарух

image


Кой е истинският принц Сихипер/Кан Аспарух, вижте в 
 
Поредната епохална тайна от историята ни! Кан Аспарух,живял 200 и управлявал 172 години до интронизацията на сина му Кан и Цар Константин Кирил Философ
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/17/porednata-epohalna-taina-ot-istoriiata-ni-kan-asparuh-jivial.1740438

Синът на Кан и Цар Анастасий I се спасява и разнася свещения Божи феноменен жречески ген и тази лъвска хералдическа символика из цяла Европа, обаче любимата му и обичана от него безумно сестричка княгиня Стефана, която е дяконесата на първосвещения храм Безистена, попада в ръцете на братовчед ѝ злодеина Юстин, който след като хвърля жив баща ѝ в огъня на запаления храм, започва да я измъчва за да каже къде е тайния подземен вход и тунел, през който брат ѝ е избягал и се е спасил, като  я заплашва че ще я изгори и нея жива.
Жрицата дяконеса се изплюва презрително в лицето му и сама се хвърля в огъня на запаления храм, където в момента в който пламъците я обгръщат и близват тялото ѝ, Божиите служители – Светии, спускат защитната завеса на време – пространствените енергийни прегради и я въвеждат във Вечния живот и Безсмъртието на Божия свят, където я чака вече баща ѝ Свети Флавий Анастасий I, със статута на жертвена великомъченица Света Стефана.

Честит имен ден на Баща ми и на Сина ми Стефан, чиито имена въвеждаме в иконостаса с преосветените и възстановени истински Божествени имена на Светиите и Българите.

ИКОНОСТАС с=с Икони на Диана и Исус

ИКОНОСТАС на=на Кан (Жреци) на Диана и Исус 

ВЪЗСТАНОВЕНИ ИМЕНА на=на Богиня Ма (Майка) Диана и Исуз
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на безистена с именника Стиви Вондър и Свети Павел, Свети Анастасий I, Света Стефана и Свети Стефан Дунчев, които ни разкриват Кои провеждат мистериите и еволюционните метаморфози с човеците за да митарстваме във времената и пространствата, която ни Божествена характеристика скоро ще бъде отключена и активирана!  

МИСТЕРИИ от=от Матара и Иса    

МЕТАМОРФОЗИ от=от Иза и Богиня Мат Мария   

МИТАРСТВАНЕ с=с Богиня Матара Диана и Иса 
–––––&ndash
Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
27.12.2020 18:37
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Култовата I just called to say i Love ...
27.12.2020 18:48
Култовата I just called to say i Love you от песенния ни фон, с която именникът Stevie Wonder ни поздравява, е с директното участие на Свети Мъченик Майкъл Джексън, който също като Света Стефана бе мъченически убит от юдео – ционистите по пъкления злодейски план на заговорниците срещу Българите, които сме духовният интелектуален феноменен творчески прогресивен елит на всички племена, разработен от ЦРУ в началото на 60 – те години на 20 век и по който те обстрелваха в САЩ, Англия, Европа и по целия свят, изявени песенни идоли и носители на бунтарски свободолюбиви идеи, всички те крипто Българи!
Свети Мъченик Майкъл Джексън ни съобщава с радост, че съвсем скоро Божията армия от Вси Светии ще премахне енергийните заграждения на Време – пространствения континуум за Явяването на Боговете ни ще започнат епичните епохални събития и процеси на Съдния Ден за всички!

СЪДНИЯ ДЕН=ДЕН на Иса и Диана
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 6890197
Постинги: 1732
Коментари: 3343
Гласове: 40442
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!