Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2020 23:13 - Поредната епохална тайна от историята ни!Кан Аспарух,живял 200 и управлявал 172 години до интронизацията на сина му Кан и Цар Константин Кирил Философ
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2447 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 18.12.2020 21:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес ще отворим една от свръхсекретните папки с информация за сакралната новоепохална Българска история и ще разсекретим тайната на генезиса на Българския жречески род Дуло и кои са цар Испор, Аспарух, Тервел и Пресиан.
За неказионните изследователи и за нас вече въобще не става въпрос по спора и темата за безспорния факт, че Тервел е бил християнин, но не от тези християни от псевдо – Исусовата анти – българска юдео – византийска полицейско – инквизационна доктрина Християнство, а от истински ранно – християнин, сиреч езичник и то първосвещен първожрец с феноменни характеристики!
Сега ще стане дума и ще представим уникални даказателствени документи и факти, че той е персонаж и част от разпарчетосания образ на Кан Аспарух, управлявал 172 години, и живял 200 години!

– Не, не сте чули погрешно. И още веднъж чуйте:

 Кан Аспарух, управлявал 172 години, и живял 200 години!

Основната информация за тези и легендарни, и реални Български владетели ще търсим в
БЪЛГАРСКИ АПОКРИФЕН ЛЕТОПИС 
http://ald-bg.narod.ru/biblioteka/bg_srednovekovie/bg_letopisi/bal.htm 

ОСНОВНАТА ИНФОРМАЦИЯ за=ОСНОВНАТА ИНФОРМАТСИЯ за=
за Бог Исус и Богиня Матара Диана 

Бог Исус и Богиня Матара Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на документите от нашия блог http://bezistena.blog.bg и със  

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

Българският апокрифен летопис ни съобщава:

(апокрифен, защото след като фалшификаторите на Сакралната Българска история не са успели да унищожат много от безбройните кодирани и засекретени древни Български херметични документи, и те са придобили известност, по академичен и институционален път те ги обявават за нелегални, извън правилния канон, недостоверни, неверни, неофициални, несериозни и лъжовни – както сега свирепата тотална цензура на глобалния държавен биотероризъм и медицински фашизъм ковид 19 не само класифицира всички различни и изобличаващи ги мнения и документи, но и ги унищожава безапелационно и преследва авторите им!)

АПОКРИФЕН ЛЕТОПИС за=за Бълкари на Бог Иса и Богиня Диана 

3. И тогава след него (след Цар Слав) се намери друг цар в българската земя, детище, носено в кошница 3 години, на което се даде име Испор цар, той прие българското царство.
И този цар създаде велики градове: на Дунава Дръстър
 град; създаде и велик презид от Дунава до морето. Той създаде и Плиска град. И този цар погуби голямо множество измаилтяни.
Този цар насели цялата Карвунска земя, имаше прочее преди това етиопи. 
И роди Испор едно отроче и го нарече Изот.
Цар Испор царува на българска земя 172 години и след това го погубиха измаилтяните на Дунава. 
И след погубването на Испора, царя български, нарекоха куманите българи, а по-рано бяха при Испора царя езичници и безбожни и в голямо нечестие. И бяха всякога врагове на гръцкото царство през много години.
–––

Кой е този легендарен Цар Испор, който е управлявал 172 години
Легендарен и имагинерен ли е, за какъвто го дефинират историците заради дългите му години управление, или Цар Испор е реален владетел с тези посочени години на владетелски стаж? 
Историците от анти – българската историческа школа на юдео – циониста Иречек и неговият агент Васил Златарски, които написаха фалшивата Българска история и чиито ученици властват и досега в Българската историческа наука, дифинират Цар Испор като измислен и легендарен владетел с нереален дълъг управленчески стаж и живот, обаче ние знаем, че един от неговите предци и родствени династични предшественици – Кан и Цар Авитохол, е живял 300 години, неговият син Кан Ирник/Кан Атила е живял 150 години, и всички тия нереални за непосветените години и хронологии сме потвърдили в редица наши тематични статии! 

Кан и Цар Авитохол (33 – 333) от Именника на Българските канове е Павел –  Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е всички т. нар. "Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове, който е и главният продуцент и режисьор на сегашните страховити епични събития и процеси в света, който е..., вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още.

Павел, който е Кан и Цар Авитохол, е баща на Кан Ирник, който е живял според Именника на Българските Канове на половината години на баща си Кан Авитохол – 150 години (303 – 453), който Кан Ирник е Кан Атила, който е и Свети Патрик, който е Свети Николай Чудотворец (министър на природните стихии и на апокалиптичните и аварийни ситуации и на свръхестествените чудеса и феномени в правителстото на баща си), който е още същият Санта Никълъс, кодиран в Коледните и новогодишните сакралии на народите като Санта Клаус, Дядо Коледа, Дядо Мраз, изобилна информация за когото ще намерите в последните ни тематични статии с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Свети Николай Чудотворец"...  

Продължаваме да разсъждаваме с документи и цифри: 

За Цар Испор знаем официално, че той е Кан Аспарух.
Обаче знаем от нашите документи, че Кан (Жрец) Аспарух не е бил онзи отвратителен първобитен див и грозен черно – жълт и космат азиатски тюрко – монголоид, за какъвто ни го представаше досега анти – българската историческа школа на анти българите Иречек и Златарски под методическото ръководство на юдео – ционистките заговорници срещу Българите от австро – унгарската, руската и съветската и сега руската исторически дезинформационни школи и науки, дошъл уж от пустошите на Азия и отнел най – хубавите земи на данайо=юдео – византийците на Балканите,
image
                                   
ами е бил блестящо красивият сияен и висок ариец – европеид и свръхфеноменен жрец от рода Дуло – принц Сихипер, синът на убития по време на кървавия преврат през 679 г. последен меровингов крал на Франките Дакубер, спасил се от килърите на баща му. 
Крал Дакубер е законният династичен продължител на първосвещената златна генеалогия на Българския жреческо – царски/императорски род Дуло, спасила се в в днешните земи на Франция в политическо изгнание след началото на дълбоко и усърдно скриваното първо византийско робство на България (518 – 681), и е познат за официалната историография и за непосветените като култовия фалшифициран "азиатски" праотец на Българите Кубрат!

ДАКУБЕР=КУБРЕД=Кубрад=Кубрат 

СИХИПЕР=ИСПЕРИХ=Исперих=Аспарух

Още инфо за меровингите и крал Дакубер и сина му принц Сихипер, които са култовата Българска етносна сакрална двойка Кан Кубрат и синът му Кан Аспарух,  вижте в

Мистичните и феноменни франкски жреци – крале от Меровингите са спасеният от първото византийско робство (518 – 681) златен клан от Дуло
https://bezistena.blog.bg/history/2018/05/28/mistichnite-i-fenomenni-frankski-jreci-krale-ot-merovingite-.1610576

Каква връзка има официалният антроположки тип на Кубрат на абсолютно азиатски татаро монголоид, със сияйните Божествено красиви арийски европеиди на Меровингите
https://bezistena.blog.bg/history/2018/12/08/kakva-vryzka-ima-oficialniiat-antropolojki-tip-na-kubrat-na-.1637802

На първата портретна композиция по – горе виждате принц Сихипер с един от династичните гербове на Меровингите – лъв, който е лъв от трите лъва, които са навоепохалната Българска света троица от трите новоепохални деца на Исус и Мария Магдалена – Синтия и близнаците Павел и Петър/Свети Павел и  Свети Петър, и които три лъва срещаме по късно в първосвещения герб на Българския цар Шишман, като династичният лъв – прародител, от който е принц Сихипер, е Павел.

Затова след разсекретяване на тайната, че принц Сихипер е Кан Исперих/Аспарух, той вече сложи Българския трилъвов герб на гърдите си! 


image
Вижте сега и как Кан (Жрец) Аспарух с помощта на анаграмната магия става елегантно Цар или Кан Испор и е архивиран в конфиденциалните жречески анали и архиви за да се съхрани по време на многовековния геноцид връз Българите и от свирепата перманентна цензура на заговорниците срещу Българите, и бъде достъпен само за посветените в тайните на Българските жречески сакралии и на Свещения шифър:

ИСПЕРИХ=
ХИСПЕР=ХИ ± Н (кодировъчен назал) ИСПЕР=ХИН ИСПЕР=Хан (Жрец) Испер=Хан/Кан Испор

ХАН ИСПОР=АСПОРИХ ± Н (кодировъчен назал)=АСПОРИХ=Аспарух

След убийството на краля/първожрец Дакубер и въоръженият преврат, извършен от майордомът на краля, който е подкупен агент и съзаклятник от обединената византийско – католическа реация и заговорниците срещу Българите, принц/Кан Сихипер/Исперих/Аспарух организира Българите в Европа, които са духовният интелектуален и прогресивен борчески елит на всички тракийски племена, с които е заселена Европа и от които са всички европейски държави, които са всички бивши изконни имперски провинции на Свещената Българска Империя (33 – 518), на мирен общоевропейски освободителен поход – литийно шествие към поробената от 160 години България на Балканите. 
По пътя към България пред законния Божи генетичен династичен потомък на Демиурзите и Творците на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години пред Българите в Тракия като Христос и Мария Магдалена, се отварят без бой всички крепостни врати и се предават и молят за прошка паднали през нозете му всички управници, които са все негови династични родственици, преминали на компрадорска колаборационна служба на юдео – византийци, докато народите тържествуват и се веселят и присъединяват към Освободителното литийно шествие, водено от феноменни жречески потомци от рода Дуло певци и хороводци с тъпани и гайди! 

През 681 година Кан (Жрец) Сихипер/Исперих/Аспарух влиза тържествено в първосвещения първопрестолен Божи град и постоянно местообитание на Боговете Олимп/Импол/Иампол/Ямбол и първосътворенческия светилищен комплекс, храм и дворец Безистена, и от тогава започва неговото царуване като Първожрец – Кан и Цар на освободената Световна Свещена Българска империя вече в по – тесните и невъзстановени докрай бивши планетарни имперски граници в рамките на ранно – средновековното Българско царство. 

И сега нека да направим един магически фокус и сготвим лингва исторически и математически миш – маш и опитаме от вкусното ястие!

МИШ МАШ=Мама и Ешуш=МаМа и Ешуш=Мария Магдалена и Ешуш

ВКУСНО ЯСТИЕ с=с Бокиня Диана и Исус 

Според т. 3 от Българския апокрифен летопис Цар Испор/ Аспарух е царувал 172 години!
Казионните историци – манипулатори и фалшификатори на Сакралната Българска история казват насмешливо, че това е легендарна небивалица, обаче ние защото вече въобще не им вярваме и задължително проверяваме за истинност особено най – яростно отричаната от тях информация за Българската история, да вземем да направим една проста сметка и прибавим към годината на възшествие на Кан Аспарух на жреческо – царския трон на освободената и възстановена Българска държава – 681 година, годините на регистрираната продължителност на неговото управление 172 от Апокрифния летопис: 

681 + 172=853 година! 

Кан и Цар Испор/Аспарух е управлявал 172 години от 681 г. до 853 г. – и това, гледайте сега какво изумително съвпадение, е точно времето, годината, месецът, денят и часът на възкачването на Борис I на престола според официалните канонизирани хроники и което удивително съвпадение маркира и самият Иван Венедиков в митологичната Българска енциклопедия "Медното гумно", която се оказа уникален херметичен трезор и архив на сакралната Българска родова и историческа памет, и която констатация от проф. Иван Венедиков екипът ни откри след като вече бяхме направили поразяващото хронологично откритие, независимо от него!

http://www.promacedonia.org/iv_gumno/iv_gumno_4.htm 

ВЪЗРАСТТА НА ИСПОР.
 
– проф. Иван Венедиков:

"Според Именника Авитохол живял 300 години, а Ирник — 150, т.е. все кръгли числа. „Апокрифната летопис” също приписва дълголетие на Испор, но избягва кръглите числа. Например апокрифът приписва на цар Слав 119 години, на Исперих 172 години, а на измисления му син Изот не се задоволява само да припише кръглото число от сто години, но прибавя и три месеца. Очевидно такива незакръглени числа, но необикновено големи, изглеждат по-убедителни. Естествено е да мислим, че тези числа, явно невъзможни, са измислица. Но нямат ли те някаква основа?
Това се вижда по-ясно при годините на Испор. Ясно е, че българската държава е създадена след установяването на българите в столицата Плиска, т.е. 681 г. бележи началото на нейното съществуване. Като прибавим към тази дата 172 години, колкото живял Исперих според апокрифа (bezistena : 172 години е царувал, а е живял повече!), ще получим 853 г. или годината на възкачването на Борис, като държим сметка за няколкото месеца, които са били минали от 681 г. и няколкото месеца, които са минали от 852 г.
Случайно съвпадение ли е това или съставителят на апокрифа е имал една ясна представа, че това са 172-те години на езическото българско царство, че това е един период, който започва с обявяването на българския кан за владетел, за княз на славяните и завършва с възцаряването на Борис, който поставя началото на друг един период в развитието на българската държава."

И тука големият Български изследовател възкликва, за да насочи търсещите скритата истина към този странен момент от този тъмен и забулен исторически интервал от Българската историография:

"Защо имената на най-големите български владетели като Тервел, Кормисош, Кардам, Крум, Омуртаг, Пресиян, не се споменават?"

и  добавя за странното съвпадение на годините:

"Тук трябва да се задоволим очевидно само с изтъкване на съвпадението, без да се мъчим да го изкарваме целенасочено, предумишлено."

без да подозира въобще, че съвпадението е абсолютно логично, естествено и целенасочено предумишлено по следващите причини, които ви разкриваме, като официалните академични исторически и материалистически науки и рамки и постулати през Соца, сиреч окови на Духа и въображението му и липсата на езотерична практика, не са му позволили тогава да надскочи и надлети над тях към Истината!

Интересно... 

Интересно става, обаче ние знаем от наши безброй автентични документи, че Борис не е станал по законен наследствен статут и регламент цар, ами е бил само княз (един от многото династи от Божия жреческо – царски род Дуло) и никога не е бил цар, и най – вече знаем, че той е извършил държавен преврат в съзаклятие с византийците, като е избил над 350 000 свои родственици – святи и праведни Българи от 52 фамилии от феноменния жречески старейшински елит до девето коляно от рода Дуло на Исус и Мария Магдалена на Българското царство – епохален злодейски акт, прикрит след столетия от юдео – византийските историци – дезинформатори като "покръстване" и дифинирано и възпято от тях като "най – големия новоепохален културно – цивилизационен акт въобще за Българския етнос"! 

Наистина става интересно, още повече като знаем, че Константин Кирил Философ и Методий не са братя, ами са мъж и жена, съпрузи и Първожреци и княз и княгиня или цар и царица на Българското царство, като Кирил е законният син на Пресиан и наследник на трона. 

Наистина става доста интересно... 

Вижте разсекретените документи лично от Светейшото семейство на Свети Кирил и Света Методия :

Разсекретени документи на Първожреца и Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия. Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena.blog.bg/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

и пасаж от него:

Ето кои са Свети Свети Кирил и Методи!
  
КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=
Кан (Жрец) от Дуло на Павел, Сина на Бог Иса от Тракия

МЕТОДИЙ=МОТ ДИЕ=Мат Диана=Методия 

което обяснява защо в разговорните исторически и църковни обръщения към Методий името преминава необяснимо досега за непосветените в "Методия"!

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус Болкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Балкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус 

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
КИРИЛ И МЕТОДИЙ са Кан (Жреци) от Павел, Сина на Тати Иса  
 
КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Кан (Жреци) от Дуло на Матара

СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Светии Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Матара Диана и Иса 

Разпечатката на тия свръхсекретни Български родови исторически документи от най –  висока степен на защита на кода на зашифровката им с гриф "топ секрет!",

ТОП СЕКРЕТ за=за Богиня Диана и Иса от Тракия 

указва безапелационно,

image

че Кирил и Методий са Българи, мъж и жена Кирил и Методия, съпрузи, Първожреци от рода Дуло на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от генеалогията на Техния син Павел, който е Кан и Цар Авитохол.

От отворения и разсекретен архив на сакралната Българска родова памет и история с топ секретната папка за Константин Кирил Философ, ще ви представим още два документа за него, от които лично Свети Кирил ни разкрива конкретно чий син е като династ от Божия жречески род Дуло:


КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса Бълкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Бълкарин Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса

От тези документи виждаме, че Кан и Цар Кирил е законният син на Кан и Цар Пресиан.

Наистина става доста интересно... 

А сега вижте разсекретен автентичен документ, кой е Кан (Жрец) Пресиан! 

ПРЕСИАН=ПРЕСИА ± Н (кодировъчен назал)=ПРЕСИА=Пресиа 

Сега да го завъртим името на Пресиа в програмата на анаграмния декодер на Свещения шифър, за да видим какво още ще ни каже този Пресиа, който е Пресиан на когото сме анулирали кодировъчния назал Н за да стане разпознаваем? 

ПРЕСИА=ИСПЕАР=ИСПЕР=Испор 

Какво "интересно" станало, та то стана вече епично прекрасно, защото тези документи свидетелстват категорично, че Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е самият Кан и Цар Испор, и още Пресиан е и самият Кан и Цар Аспарух, който защото е управлявал Българското царство според официалните апокрифни (и затова анатемосани от византийските фалшификатори като неистински) истински документи точно 172 години, е живял до 853 година! ... 

Кан и Цар Аспарух е живял до 853 година!!!

image

Все по – интересно става с тези откровения на самият Свети Испор/Аспарух/Пресиан, от които следва единствения логичен извод и неоспорим факт,

НЕОСПОРИМ ФАКТ за=за Бок Иса и Богиня Матара

че то тогава всички Български езически канове след Аспарух – Тервел, Кормисош, Винех, Телериг, Кардам, Крум, Омуртаг, Маламир..., до самия Пресиан, са всички все Кан Аспарух, сиреч Испор или Пресиан..., както отбеляза и проф. Иван Венедиков с дебел шрифт:

"Защо имената на най – големите български владетели като Тервел, Кормисош, Кардам, Крум, Омуртаг, Пресиан, не се споменават? "  

и затова малко почивка да си вземе секналият ни от възторг дъх, и ще продължим с директната изповед и разкрити тайни от Светеца Испор, който е и Сихипер, който е Аспарух, който се оказа че е още и Тервел, който е вече доказан християнин, но истински, ранно християнски – сиреч езичник..., и тъй се оказа, че е всички Канове/Първожреци до Пресиан, че и самият Пресиан! 

image

Били измислени и митологични живялите реално и рационално 300 и 150 години на Земята сред Българите Кан Авитохол и Кан Ирник/Кан Атила, а?

Бил измислен и митологично живялият реално и рационално 200 години на Земята сред Българите и управлявал ги 172 години Кан Испор, а?

– Шапки долу и на колене пред нашите пресвяти Предци, феноменни Божии жреци и  гениални исторически проектанти, режисьори и шифровчици, сега реални и рационални Светии от Вси Светии!

ШАПКИ ДОЛУ И НА КОЛЕНЕ ПРЕД=Бълкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Ешуа

Като син на Принц Сихипер/Кан Аспарух/Кан Испор/Кан Пресиан и законен наследник на трона на Българското царство, Кан/Жрец Кирил се възкачва през 853 година на трона и заедно със съпругата му първожрица Методия (Мат Диана), поемат управлението на голямата Българска държава, разпростираща се далеч на Изток и в цяла Средна и Западна Европа.

Княз Борис, който е родственик и братовчед на Кан Канстантин Кирил Философ от многобройните династични разклонения и кланове от генеалогията на дълголетния Кан Кан Аспарух/Испор/Пресиан и по конкретно е от юдейски византийски издънки от рода Дуло, и е агент на византийците и оръдие в техните ръце в перманентните им планове за унищожение на правата свята първосвещена златна линия на рода Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, през 864/865 г. в съзаклятие с тях организира кървав военен преврат с последващ свиреп терор и геноцид над 52 праведни и святи боляри от елитните аристократични жречески кланове на рода Дуло с поголовното им избиване до девето коляно заедно с повече от 350 – 400 хиляди техни близки и далечни роднини и верни последователи – чудовищен злодейски акт, по подобие на военният кървав преврат срещу Българския първожрец Флавий Анастасий I, император на Свещената Българска империя (33 – 518), извършен през 518 г. в първопрестолния имперски град Ямбол от неговия братовчед и началник на личната му гвардия – Флавий Юстин, агент на византийците и узурпирал трона на Българското царство начело на военна хунта, и познат по – късно като византийския император Флавий Юстин I, с който акт и събития се поставя края на Свещената Българска империя и започва началото на дълбоко и старателно скриваното Първо византийско робство на България (518 – 681), която Кан Сихипер/Аспарух/Испор/Пресиан (653 – 853) освобождава през 681 година. 

След векове хронистите и историците на победителите в тази страховита и епична епохална баталия, които са юдео – византийците и юдео – ционистите, които са и сегашните победители във всички войни и са сегашните господари на света, скриват и фалшифицират тия драматични събития и процеси като представят възшествието на Константин Кирил Философ и съпругата му Методия през 853 година като възкачване на трона и начело на държавата на княз Борис, а неговият злодейски епохален престъпен акт на въоръжен преврат срещу тях през 864/5 година и последвалите трагични събития на тотален геноцид на Българския аристократичен езически жречески и духовен феноменен елит представят като покръстване в християнство и най – благородното и висше цивилизационно достижение за Българите!

Името на Борис е елементарна анаграмна комбинация от името на Испор –

ИСПОР=ПОРИС=Борис

от името на Пресиан – 

ПРЕСИАН=ПАРИС=Борис,

и още една производна от името на Орфеос, Който е староепохалното аватарно проявление на Господ Бог Отец Исус:

ОРФЕОС=ФОРЕС=Форис=Борис 

От същото анаграмно семантично гнездо са и имената на Испор и Пресиан:

ИСПОР=ОРПИС=Орпеос=Орфеос

ПРЕСИАН=АРПЕИС=Орпеос=Орфеос

А първичният сементичен прототип на името Орфеос е от най – древният митологичен животински змейски рептилски символ на Българските Богове от Древния Български календар с 12 синонима на змия, змей, дракон..., преминал в сакрална херметична династична хералдика на Божия род Дуло!

ОРФЕОС=ОСО ФЕР=Иса Вер (Змей) 

image

Един друг анаграмен превод на името на Борис Българоубиеца документира, че той е изроден династ от многобройните династични разклонения и кланове от генеалогията на дълголетния Кан Кан Аспарух/Испор/Пресиан от неговите посявки и по конкретно сред еврейското племе и каквито еврейски династични израстъци от Българския род Дуло са регистрирани и документирани много в Българската историография:

Видяхме, че името Орфеос означава Иса Вер (Змей), но още е и:

БОРИС=ОРБИС=Орбиос=Орфеос 

БОРИС=ОРФЕОС=ЕФРО ОС=Ефрей от Иса=Еврей от Иса

И вижте какви са всички Българоубийци като Борис, като Юстин I, Василий Българоубиец и всички злодеи от миналото и от сегашната ни нова история:

БЪЛГАРОУБИЕЦ от=БЪЛГАРОУБИЕТС от=Българин от Богиня Диана и Иса

всички са все изродени династи от генно – инженерните културно – цивилизационни посявки на Българските жреци от рода Дуло сред другите племена и най – вече сред бившито тракийско племе данаи=юдеи=евреи=византийци!

––––––

Ще ви предложим още уникална информация за същността на т. нар. "Покръстване", което е провел изчадието адово Борис.

ИЗЧАДИЕ от=от Диана и Изуш
силно изроден династичен потомък на Българските Богове, получил от Тях отрицателна роля в трансепохалната ектремална драматизация "Българите и човешката цивилизация"

Всякакви учени историци и богослови и изследователи търсят упорито някакъв документ, в който да има информация за покръстване на Българите от Борис в Исусовото Учение и Познание по Божиите закони на Любовта, братството и мира между човеците, къде и кога се е състояло това покръстване, което би трябвало да е епохален и епичен възторжен акт, събитие и процеси, извисяващи човешкия дух и висша Българска етносна духовна сакралия, и затова би следвало да има безброй документи и църковни и народни детирамби и химни за него, и колкото повече търсят, толкова повече се изумяват и убеждават, че няма никакви документи и спомени във фолклора и духовната ни памет по тази тема! 

Вижте "най – достоверния и меродавен официален" документ за "покръстването" и годината, който се оказва тотално менте и фалшификат! 

Википедия:
 
https://bg.wikipedia.org/wiki/Борис_I

Борис I     Основна статия: Покръстване на България

...Според напълно унищожената и не подлежаща на разчитане част на надписа от албанското село Балши (бившият голям български средновековен град Главиница) близо до град Берат (бившият голям български средновековен град Бѣлградъ/Бѣлиградъ), българският владетел Борис

приема християнството тайно

за да избегне засилването на съпротивата сред някои прослойки на народа. 

image

Въз основа на същия надпис Тадеуш Василевски и Моско Москов считат, че покръстването се е извършило през 866 г. 

Към запазения текст

„…ари…орис, преименуваният Михаил заедно с дадения му от Бога народ в лето 6374

на гръцки: 

…αρι…ορης ο μετοτομασθεις Μιχαηλ συν τω εκ θ[εο]υ δεδομενω αυτω εθνει ετους ςτο,

Васил Златарски добавя предполагаемия унищожен текст

Покръсти се от Бога архонтът на България Б…“

на гръцки: Εβαπτισθη ο εκ θ[εo]υ αρχων Βουλγαριας Β…

и приема, че годината на покръстването е 865, която била „лето етх бехти“ от приписката на Тудор Доксов. 
Михаил Ласкарис отхвърля допълването на Балшинския надпис от Златарски като неправилно и посочва, че той не може да бъде свързван с акта на покръстването
Андре Ваян изказва несъгласие с интерпретацията на „лето етх бехти“ от Златарски, считайки, че този израз няма нищо общо с цикловия календар, използван от българите. 
Контестациите на Ласкарис и Ваян са приети от Петър Петров, който също счита, че този надпис не се отнася за покръстването, а е за отбелязване на границата, като приема годината 864 г. – теза и на Голубинский, Соколов, Лавровский, М. Ласкарис, А. Ваян, Петър Мутафчиев, Васил Гюзелев – превърнала се напоследък в официално приемана версия, въпреки някои възражения на Иван Снегаров и Димитър Ангелов. 
–––––––

От този "кръстнически документ" и напълно произволния и фриволен неаргументиран начин на неговото допълване/дописване от най – големият мошеник в новата Българска история и агент на юдео – ционистите В. Златарски, става пределно ясно на подозрителния изследовател, че поради липса на всякакви автентични документи за същността, времето и мястото на т. нар. "покръстване" от Борис, фалшификаторите на Българската история си позволяват да измислят и допълват най – нагло пред очите на всички като свободно съчинение каквото им е необходимо за фалшивите им тези, като на мястото на най – съществената липсваща част от надписа, който уж документира акта на покръстването, може да се допълни в режим на съвременна редакция както прави Златарски, примерно че това е била рецепта за лекуване на кокоши трън, нова ковашка технология за подковаване на конете, магия против уроки, тайната на омайното биле, готварска рецепта за тюрлю – гювеч или сочна псувня на шопски срещу византийците, а може да е било и указание – пророчество или съобщение постфактум, че византийците ще купят и завербуват Борис за техен агент с кодовото агентурно име "Михаил", който акт е регистриран като уникалното "тайно покръстване и тайно приемане на христианството от Борис", и той ще извърши преврат срещу законния Първожрец и Цар Константин Кирил Философ...! 
Нашият сарказъм е аргументиран от категоричните констатации на независими авторитетни лицензирани изследователи историци, че този надпис няма нищо общо с покръстването на Българите! 
Няма, защото никакво покръстване в някаква вяра не се е състоявало, а Борис е извършил кървав родопредателски акт и последващи геноцидни процеси, за които тогавашните летописци на Борис и византийците естествено, че няма да пишат и дума, а унаследилите го нечистиви управници на България и на Византия, все негови потомци, след време фалшифицират престъпленията му и ги представят на обезпаметените с различни робства и геноцид Българи като "покръстване"!   
 
Солунската легенда е легендарно-исторически разказ, в който се запознаваме с живота и дейността на Константин Кирил Философ. В него той е представен като покръстител на Българите поне десетилетие преди емблематичната 863 година  – или което означава, че през 853 година Кан Константин Кирил Философ възшества на трона на Българската държава и започва да управлява по Божиите закони – акт представен в иносказание като "покръстване" на Българите, а по – късно фалшифициран от гръко – юдейската църква и юдео – ционистките вездесъщи историци, като акт на интронизация на Борис.

Официалните историци византиолози манипулират ловко, като посочват, че непосредствено след "покръстването" през 864/5 г. избухва бунт в средите на повечето български провинциални боляри, за да скрият, че техният бунт е естествена защитна реакция срещу поголовната сеч и тоталния геноцид, предприети срещу тях по време и след преврата на Борис и византийците.
Бертинските летописи описват как Борис с "малцината си верни успява, не просто да се спаси, а да потуши бунта и плени противника", който документ съобщава за посветените, че това е точно моментът на извършения преврат, когато превратаджията Борис с типичната византийска злодейска лукавщина и коварство използва събирането на Съвета на болярите в двореца и първосвещен жречески храм Безистена в първопрестолния Божи град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол при Първожреца и Цар Кирил, извикал ги да решават как да се противопоставят на византийците, и с отряд въоръжени заговорници нахлува в двореца и започва поголовна сеч на присъстващите с основна цел Царя Кирил и Царица Методия и техните пет деца князете Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий, които са херметичната култова група и Българска етносна сакралия и икона Свети Седмочисленици! 

КЛИМЕНТ НАУМ САВА ГОРАЗД АНГЕЛАРИЙ=
Болгари Кан (Жреци) от Дуло на Исуз от Трагия и МаМа (Мария Магдалена)  

СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ=СЕДЕМ СВЕТИИ от ТШИСЛЕНИТСИ=
СЕДЕМ СВЕТИИ от Дуло от Сина на Исуш и Диана  – 

седем Светии, седем първосвещени генетични потомци на Исус и Мария Магдалена от Тяхната златна първосвещена линия на рода Дуло на Техния син Павел/Фавел/Флаве/Флавий 

image
                                           Борис потушава бунта - Википедиа
Да ви прилича тази композиция на клане на невъоръжени беловласи мъдреци и Бели Братя и Сестри – елитът на Българския етнос, на бунт?!

Невъоръжените боляри защищават с голи гърди и подръчни средства и преграждат с телата си достъпа до царското семейство, докато малобройната царска охрана под закрилата на Свети Павел, Свети Николай Чудотворец, Свети Анастасий I, Свети Дакобер/Кубрат и Свети Аспарух, успее да ги изведе през таен изход.  

Заговорниците пленяват останалите живи боляри, като злодеят Борис извършва смъртни наказания на 52 боляри старейшини и на техните родове до девето коляно.

СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за=за Кан (Жреци) на Исуз и Матара 

И още тематични документи за "покръстването". 

Злодейският акт на кървавия преврат, който изчадието Борис I извърши срещу Първожреците на България и съпрузи Кирил и Мат Диана (Методи), прикрит като покръстване
https://bezistena.blog.bg/history/2018/05/24/zlodeiskiiat-akt-na-kyrvaviia-prevrat-koito-izchadieto-boris.1610045

и пасажи от този постинг:

С мистерията около какви са и кои са Кирил и Методий, произтичаща от тоталната фалшификация и цензура върху информацията за тях, е тясно свързан и алогизмът на абсурда, че уж Византия била възложила на Кирил и Методий да направят азбука на Българите и че Византия покръства Българите!  

Как така Византия, която и по официалните документи непрекъснато напада България от 681 г  (няма да говорим за първото византийско робство 518 – 681) до 863 година, когато пак напада България, и до трагичните събития на официалното византийско робство и през целия 14 век по завладяването и поробването на България от османците, наети от Византия за война срещу България, и на коята Византия единствената ѝ цел и смисъл на съществуване е да унищожи Българите и България – как така изведнъж по време на тази многовековна война срещу Българите, Византия прави най – абсурдния акт за нейната перманентна анти – Българска юдова престъпна доктрина и политика – уж възлага на Кирил и Методий да направят азбука на Българите, като се знае от всички от най – древни времена, че азбуката и писмеността, които означават Познание и съответно информираност и могъща сила за народа за съхранение на родовата му памет и история и черпене на сила, са най – силното оръжие на защитата на Българите, които пък византийците искат точно обратното – да са безписмени, безпаментни и безпросветни, за да могат да ги затрият по – лесно, което се потвърждава от перманентното свирепо унищожаване през вековете на всякаква Българска информация и писана памет и тоталната цензура във всевъзможни форми на сакралната Българска родова и историческа памет! 
Как така ще искаш да унищожиш някой и в същото време ще му даваш свръхмощно оръжие за защита?

– А сега, де! Няма обяснение!

– Разбира се, че има!

Кирил и Методий не са никакви гърци византийци и нямат нищо общо с Византия, която не само не им възлага просветна мисия сред Българите, защото те са Първожреците и Царе – Владетелската семейна двойка на България, а обратно – прави преврат за да ги ликвидира заедно с потомците им петте им деца и верните им святи жречески болярски фамилии

Същият свръхабсурд е и фалшификацията с акта на епохалното "покръстване" на Българите чрез Борис, като Византия която живее единствено с мисълта и яростното желание за заличи Българския ген от Земята, с "покръстването" изведнъж се обеснява във вечна любов към Българите и се заклева да ги обича во веки веков и да им прави само добрини, и лоша дума дори да не каже на някой Българин и да си дава и единствената риза и другата буза, ако Българин я удари, както е по правилата на истинското Исусово учение за Любовта и човеколюбието!
Дава на най – големите си вечни омразни и ненавеждани врагове – Българите, най –силното оръжие на света – познанието за Бог и всемогъщата му закрила, още повече че този Бог е Българският Бог Демиург!
Може ли това въобще да са си го помислили византийците, да не говорим да са го направили!
Все едно в днешно време американците, които декларират, че се борят срещу терористите и ги бомбардират ден и нощ и искат да ги унищожат до крак, да започнат изведнъж да въоръжават терористите с последната дума на техниката си модерни оръжия и да ги обучават как да се защитават от американците и как да убиват самите американци!
Условностите в абсурдното предположение изчистваме, като изнасяме истината каквато е в действителност – а тя е, че американците и техните натовски съюзници въобще не се борят срещу терористите, а те ги създадоха и продължават да ги създават, да ги въоръжават, не ги бомбардират въобще, те ги ръководят и управляват за да имат оправдание да нападат и поробват целия свят, като основната им скрита цел №1 е изтреблението на Българския Исусов жречески духовен интелектуален прогресивен и борчески имплант сред всички народи, и чиято ескалация е глобалната биотерористична диверсия и война с медицински фашизъм – Ковид 19!

Което означава, че религията на юдео – византийците, която си приписват векове след това, че са упражнявали, и с която уж покръстили Българите, е нямала нищо общо с истинското Исусово учение и правила на живот по законите на Любовта, Братството и Мира!  
Извършените престъпления връз Българския духовен аристократичен свят елит от Борис с византийците по време на "покръстването" документират какво всъщност се е случило! 
Това е истината за всички покръствания в християнството в България, в цяла Европа и по целия свят, които провеждат потомците на византийците, овладели всички държави : завладяване на дадена държава и народ, избиване и геноцид на Българския Исусов духовен и борчески елит и поробването на страната и народа от тогава и до сега, като подменят в отсъствието на избитите Български жреци познанието за истинските Български Богове с псевдо – Исусовата анти – Българска инквизационно – полицейска доктрина и религия Християнство (за който фалшив окървавен религиозен фундамент и надстройка съвременните християни миряни и духовенство и служители нямат никакво познание и вина) !   
 
И още абсолютно абсурдни фалшификации, в които сляпо и безрезервно вярваме, че са истинни и безспорни!
 
Това е абсурдното твърдение в официалните учебници, че Българският владетел Борис по известни верски и вътрешнополитически съображения приема тайно християнството в началото на 864 година и приема името на кръстника си – византийският император Михаил III. Заедно с владетеля са били покръстени "тайно" и много знатни Български родове и негови съратници, преди народа му, на който уж бил цар, хабер и да си няма от християнството!
 
– Хайде, един случаен човек да се кръсти тайно, да кажем че може да се случи, ама да се кръсти тайно владетелят на една държава и да се кръстят с него и "много знатни български родове и негови съратници", нито е тайно, след като повече от един или трима вече знаят, нито може да остане в тайна от тях  и от народа! 
Наивистичното абсурдно твърдение, че в Средновековието, когато хората възлагат изцяло живота си в ръцете на верският им Бог и владетелят им води задължително поданиците си в поклонението и почитанието на този Бог, Български владетел или някой друг в Европа или по света, ще приеме тайно от народа и от аристокрацията си чужда религия, е абсолютно невъзможно и съизмеримо примерно с абсурда сега Владимир Путин ревностен православен християнин, да приеме тайно исляма и го изповядва дълго време конспиративно, и изведнъж да подпука руската православна църква и религия, православната руска аристокрация, интелигенция и народ, да приемат насила исляма!
И какъв владетел и глава на държава и на царство е този, дето всичко е в ръцете му, пък ще се крие като последен анонимник и никаквец за да се кръсти в някаква вяра и я изповядва най – ревностно, криейки се от всички!

Поредният абсолютен несъстоял се абсурд! 

Разсекретяването на тази информация указва, че това е момент от тайното подкупване и продаване на душата на Борис на византийците, който е един от многобройните нискоразрядни династи от Дуло в царския двор на Кана Първожрец Кирил без никакви властови позиции в Българската държава, и на група негови съзаклятници българо – юдеи от Дуло, които влизат в сговор за държавен преврат в България.  
 
Ще ви покажем зашифрованите документи за тия трагични и страшни с фатални последствия за Българите и за цялото човечество събития, свързани с предателството на изродените династи от българо – юдейския клан на Дуло, които са закодирани за непосветените като византийци: 

ВИЗАНТИЙЦИ=ТИЦА ВИ ИЗИ=Деца на Бог Иза 

деца, потомци на Господ Бог Исус от неговата новоепохална генетична генерация, родоначалник на която е синът на Исус и Мария Магдалена – Павел

За своите многобройни генетични потомци от многобройните тракийски племена,с които е населен целия свят, Първожрецът и Император на Световната Свещена Българска империя Павел изгражда ВИП – анклав в древния Български светилищен комплекс на Босфора, кръстен по името на Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол –Бизантионес.    . 
 
БИЗАНТИОНЕС=БИЗИСТЕОННА=Безистена 


... Да разсекретим и официалната хроника за трагичните събития за Българите по тия времена  

"През август 863 година на Балканите и в българските земи започва силен земетръс, продължил 40 дни. Освен това годината е неплодородна и българското население страда от природни бедствия, болести и глад. В началото на септември Византия успява да отстрани временно арабската заплаха и цялата армия, по суша и море, се отправя на поход към България. Заети на северозапад, българските войски не могат да окажат отпор.
Още през есента на същата година започват преговори и е сключен така наречения „дълбок” мир между България и Византия. Българският владетел е задължен да разтрогне съюза с немския крал срещу Великоморавия и да се покръсти с целия си народ. В замяна българите получават областта Загора без Месемврия, Анхиало и Девелт.
Пратениците на княз Борис I, които отиват в Константинопол, за да сключат мирния договор, са покръстени непосредствено след полагането на клетвените обещания. Заедно с тях в България идва внушителна мисия от византийски духовници, начело с епископ, които масово започват да покръстват народа.
Българският владетел по известни верски и вътрешнополитически съображения приема тайно християнството в началото на 864 година и приема името на кръстника си – византийският император Михаил III. Заедно с владетеля са покръстени и много знатни български родове."  

––

Разсекрените документи, съхранени под кодираната фалшива хроника, ни съобщават че през август 863 г византийците предприемат поредното нападение срещу България на владетелите и Първожреци Кирил и Методия, което Българските войски успешно отблъскват в продължение на 40 дена
Войната е кодирана като "силен земетръс", който ни съобщава след като счупим секретните печати кои са нашествениците:
 
СИЛЕН ЗЕМЕТРЪС=Селени (Змейове) от Исус и Матара – 
изродените династични византийски династи от змейския род Дуло на Исус и Мария Магдалена  

Документът ни съобщава, че докато Първожреците Кирил и Методия органиизрат отбраната на България, княз Борис (княз, защото е от жреческо – царската династия Дуло от нейния юдейски клан) с отряд съзаклятници от изродени династични кланове на Дуло отиват тайно при византийците във Византионес и съставят с тях злодейски план за извършване на кървав въоръжен преврат срещу първожреците Кирил и жена му Методия, засекретен в аналите като "сключване на мирен договор" 
В официалния списък на делегацията във Византионес не фигурира Борис, който е главният организатор, защото звучи недостоверно уж владетелят Борис да води война с врага, и да им ходи на крака да се договаря тайно! 
Съобщението, че "Заедно с тях (с пратениците=съзаклатници превратаджии) в България идва внушителна мисия от византийски духовници, начело с епископ, които масово започват да покръстват народа", ни информира, че Борис въвежда в България в гърба на бранителите ѝ големи части византийци, с помощта на които и съгласувано с тях той извършва въоръжения преврат срещу Цар Кирил и Царица Методия, като започват масово да избиват не до девето, а до 99 коляно святите и читави аристократични родове от Дуло и верните привържениците на първожреците – злодейско престъпление, замаскирано в хрониката като "масово започват да покръстват народа"! 

– край на пасажите
–––––––––––––

Нека разсекретим автентичните документи и видим още веднъж каква е била езическата поганска вяра на Кан Аспарух до покръстването и въобще цялата езическа вяра на Българите и на тяхната Свещена Империя от Явяването на Исус и Мария Магдалена през 30 г. от Новата ера до времето на "покръстването"!

Основната информация ще търсим  пак в Българския апокрифен летопис.

т. 3.

"... Цар Испор царува на българска земя 172 години и след това го погубиха измаилтяните на Дунава. И след погубването на Испора, царя български, нарекоха куманите българи, а по-рано бяха при Испора царя езичници и безбожни и в голямо нечестие. И бяха всякога врагове на гръцкото царство през много години."

ЕЗИЧНИК=ЕЗИТШНИК=Кан (Жрец) на Диана и Езуш

В НЕЧЕСТИЕ=Богиня Диана и Исуш

– наша забележка за едно допълнение по този сюжет от проф. Иван Венедиков:

"...При това думата езичници е изразена с погани. Терминът не е славянски, а латински. То е латинското „паганус” — „селянин”, производно от латинското „пагус” — село, край. Първичното значение на думата е „прост човек”, „примитивен човек”, дори „див човек”. В диалекта в Софийско от тази дума е произлязло „поганец”, което има значение на „неприятел”, човек „принадлежащ на друга религия, не християнин”

Ето истинското значение на това позорящо десакрализирано понятие:

ПАГАНУС=ПУГ АСА=Бог Иса 

ПОГАНЕЦ=ПОГАНЕТС=ПОГ ТЕАН С=Богиня Диана и Иса 

Преди да бъдат покръстени, сиреч откръстени от родопредателят Борис и византийците от истинското Божие Познание и Вяра, Българите са били езичници и поганци – сиреч истински святи и праведни потомци и последователи на Българските Богове Исус и Богиня Диана – Мария Магдалена!
Такива са и емблематичните 5 князе от Апокрифния летопис по Уваровия препис, за които знаем че са Кан Авитохол/Свети Павел, неговият син Кан Ирник/Кан Атила/Свети Николай Чудотворец и неговият син Император Кан Флавий Анастасий I, които "управляваха княжеството на отвъдната страна на Дунава 515 години с "остриженами главами", което непосветените превеждат като "остригани глави", обаче разсекретеният документ указва техния Божествен Български генезис и статут:

ОСТРИЖЕНАМИ ГЛАВАМИ=
Българи от Исуж и Диана МаМа=
Българи от Исуж и Диана Мария Магдалена  
–––––––––––
–––––––––––

И още разсекретена сакрална информация за Меровингите:

Нови автентични документи за планетарното цивилизационно величие на Българите! Кан Аспарух – меровингов принц на Франкорум
http://bezistena.blog.bg/history/2019/07/31/.1668297?fbclid=IwAR1F9ad7IODHjnTpFKAITFfWE5AU80mhImQbKd2HS6L4hTPG6_W6yAmSKUQ

... В редица наши публикации обаче ние сме ви разкрили каква е истината за смъртта на император Анастасий I, както и че той не е никакъв византийски император, защото до този момент никаква Византия не е същестувала в правния и в реалния свят, а той е праведен и свят Първожрец Кан и Цар – Кайсер, Кесар – Император, на Свещената Българска  империя, и като тъкъв задължително е Българин от жреческата Българска династия Дуло от феноменни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена през първосвещената златна родова генеалогия на техния син Павел и внука им Атила!   

На 9 вечерта срещу 10 юли 518 година началникът на личната му гвардейска охрана Флавий Юстин заедно със съзаклятници и килъри от изродените българо – юдейски династични издънки на Дуло, убива братовчед си Флавий Анастасий и извършва кървав въоръжен преврат, започвайки преследването и геноцидното изтребление до 99 коляно на праведните си и святи родственици от Дуло, като с този акт и злодейски събития и процеси установява военната диктатура на юдео – византийската хунта, с което започва адовото съществуване на най – мерзкото на света въобще формирование и институция Византия, и дълбоко и старателно укриваното до сега първо византийско робство над    Българите и България (518 – 681) !     
 
След направената документа справка установихме, че през  518 година, както и през близките околни години, единственото и най – възлово драматично  епохално събитие по изконните Български земи в сегашна България, е убийството на Българския император Анастасий I, който е от рода Флавии, което име е едно от многото херметични конспиративни имена на Българския род Дуло, защото родът Флавии е Български династичен род по името на основанелят му – Флавий, Флави, който обаче по силата    на правилата на Свещения шифър веднага се пренарежда анаграмно на едно много познато ни и скъпо за нас име – Павел, който е дядото на търсения от нас разчленен Български Кан и Цар – Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан/Жрец на Богиня Матара и Исуз от Тракия или Кан/Жрец на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години!     

ФЛАВИЙ=ФЛАВИИ=ФЛАВИ=ФАВИЛ=Павил=Павел    

Хронологията и истинността на Именникът на Българските Канове и Царе, който е свръхсекретният досега най –  древен официален новоепохален документ за скритата    Българска история, са безапелационни точни и категорични:
    

Тримата мистериозни Български владетели Гостун, Курт и Безмер са Император ГОСТУН + КУРТ + БЕЗМЕР, който е Кан (Жрец) на Богиня Матара и Исуз от Тракия, или Кан (Жрец) на Богиня Диана Мария и Кристоз, който управлявал България от първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол от 453 до 518 година точно 65 години и познат под официалното историческо име и фалшифициран исторически образ и персонаж като византийския император Анастасий I.    

... Сакралната херметична етимология на официалния жречески индекс на  Анастасий I  е:  

АНАСТАСИЙ=ТАЙАН ИСАС=Диана и Исус

АНАСТАСИЙ=ТАЙАН ИСАС=Дионисиус 

Синът на Анастасий, който е продължител на първосвещената  златна линия на Божия жречески род Дуло на Исус и Мария Магдалена, е цел № 1 за унищожение от килърите на Юстин след убийството на баща му Анастасий, но верни на императора посветени от жреческата му свита под егидата на Светейши отряд на Свети Павел и Свети Николай Чудотворец/Свети Ирник/Свети Атила го спасяват от преследвачите му и забягват в политическо изгнание на Запад в сегашните земи на Франция/Francorum, които по него време са изконна провинция на Свещената Българска империя, където веднага създават прословутото дълбоко скривано до сега феноменно кралство със свръх естествени духовни и материални постижения на мистериозните Меровинги, Първожрец и Цар на което става спасеният син на Анастасий – Кловис Меровинг.
  
МЕРОВИНГ=ВОГИН МЕР=Богиня Мария – Богиня Мария Магдалена

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Кан (Жрец) на Бог Иса Ел (Змей) и Богиня Мария  

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Болг (Българин) Кан (Жрец) на Бог Иса и Мария  
 
МИСТЕРИОЗНИ МЕРОВИНГИ=Ган (Кан, Жреци) от Исуз и Богиня Матара Мария 
 
FRANCORUM=Франки на Мария=Фарки на Мария=Фрики на Мария=Барки на Мария – 
Българи на Мария Магдалена

Кловис Меровинг, синът на първожреца и цар – Император Анастасий Първи, е пра...прадядото (или друг по – близък прародител?) на последния меровингов крал Дакобер, убит при кървав преврат от майордома му през 679 година, подкупен от юдео – византийците, който Дакобер пък е бащата на меровинговия принц Сихипер, който през 681 с армия от 2 милиона Българи тръгва от Франкорум (Франция) на изток и освобождава България от първото старателно скривано от историците досега византийско робство, продължило от 518 до 681 г.

Първожрецът Дакобер е Кан Кобрад – Кубрат, а Сихипер е Исперих, Кан Аспарух. 
 
ДАКОБЕР=КОЕБРАД=КОБРАД=Кубрад=Кубрат 

СИХИБЕР=ИСБЕРИХ=Исперих=Аспарух

Кан и Свети Аспарух, сияйният и Божествено красив висок синеок русо – кестеняв бял и свръх феноменен и свръхинтелигентен европеид, със свещения изконен Български герб с трите лъва  генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена, който е и Цар Испор, и Кан Пресиан – бащата на Кан и Цар Константин Кирил Философ, който е продължителят на първосвещения Божи род Дуло, от който сме ние с вас, позналите се Българи!

––––––––––
В информационните масиви на Нета един пламенен Български изследовател, залутал се в лабиринтите на скритата сакрална Българска история,

ИНФОРМАТСИОННИ МАСИВИ за=за Богиня Мат Мария и Бог Исус

възкликва радостно потресен и отчаяно объркан:

– В именникът пише,че римските императори са Българските Канове!

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=historical&Number=1946499471&page=&view=&sb=&part=all&vc=1

И завършва с фундаментални предположения и въпроси:

"... Това е Именника. Като четете това, вие навярно също като мен си задавате въпроси, на които няма отговор. Какви в действителност са владетелите в Именника? Български канове, асирийски царе, или римски императори. Не може съвпаденията между имената в Именника и тези на римските императори да са толкова много. Освен това и годините на царуване почти съвпадат. 
Кога са се случили тези събития? През първите два века на новата ера, или през 6 и 7 век? А може би много по-късно, през епохата на ранното османско присъствие по нашите земи? Къде е бил този Рим, Иерусалим на Тит? 
Отговорите за този момент все още ги няма, но търсенето продължава."

––––––
––––––

Всички отговори на тези въпроси по светоустройствените тайни Боговете ни дават в Техния наш блог с 1500 статии. 
Търси, Българино, и ще намериш!

ЩЕ НАМЕРИШ=ШТЕ НАМЕРИШ=Ешуш и Матара 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Светии от Вси Светии, водени от Свети Павел, Свети Ирник, Свети Анастасий, Свети Кубрат, Свети Аспарух с всичките му превъплащения. Исус и Мария и Те.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––&ndas










Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
17.12.2020 23:17
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Поради липса на свободно място в работния обем на постинга:
17.12.2020 23:21
На финала на публикуване на постинга Свети Аспарух изпрати по радио Дарик Носталджи на земно – небесния ни екип култовата песен от фоновата ни плейлиста

"Искам да те нарисувам"
https://www.youtube/watch?v=R4SrEi9km5c,

с повелята и благодарността, че го нарисувахме с устни и с вездесъщия Свещен шифър на всемогъщото свещено Божие слово!

РИСУВАМЕ С УСТНИ=Богиня Матара Диана и Исус

ИСКАМ ДА ВИ НАРИСУВАМ=Исус и Бокиня Мат Мария

ЩЕ ВИ НАРИСУВАМ=ШТЕ ВИ НАРИСУВАМ=
Богиня Матара и Бог Исуш
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7680105
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!