Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2020 00:41 - Чудото с вкамената Зоя, извършено от Свети Николай Чудотворец през 1956, паникьосало болшевишкия апарат на СССР и което упражнение той готви пак за душманите ни
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3180 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 09.12.2020 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вижте един действителен показен демонстративен пример как скоро време всички перманентни душмани на Българите и заговорници срещу нас и човечеството ще бъдат в един миг вкаменени и озаптени бездиханни и представени пред Божия Съд на Съдния Ден и пред святите Съдебни заседатели, които ще сме феноменните Българи от Божия род и народ!

Представяме ви поредната свръхестествена реална и рационална операция, която свръхестественият и реален и рационален от плът и кръв и дух, действащ през измеренията и световете висш Светец Николай Чудотворец извърши пред погледите и  висшето държавно и академично присъствие и комплексно изследване в СССР през зимата на 1956 година, с която операция демонстрира на пищисаните юдео – ционистки управници на Русия, че при Българските Богове и светии няма измама и всичко е истинско, временно прикрито в невидим режим като неприсъствие, и изумително просто за проумяване с помощта на кода на  

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език 
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 !  

НЯМА ИЗМАМА при=при Иза и МаМаМа=при Иза и Майка Мария Магдалена

Иза и Майка Мария Магдалена са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б" !

В НЕВИДИМ РЕЖИМ=Бог Ежуа и Богиня Мад Мария 

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри

https://www.youtube.com/watch?v=SkJv_pLF07s&list=PLa5-aFdApZnJJDY2UaoyPH8Vl_tCBw81H

Постингът ни е продължение на информационното шову, което спретна в нашия блог самият Свети Николай Чудотворец с компилирания римейков формат на тематичния постинг за Никулден под автопортретното му заглавие на последния ни постинг

Кан Атила който е Змеят Свети Николай Чудотворец, който е Началник на Генщаба на Извънземните, които ни провеждат всичките страховити глобални събития и процеси
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/06/kan-atila-koito-e-zmeiat-sveti-nikolai-chudotvorec-koito-e-n.1738606

ИНФОРМАЦИОННО ШОВУ за=ИНФОРМАТСИОННО ШОВУ за=за Богиня Матара и Бог Исуш

В тази автобиографична монографична статия

МОНОГРАФИЧНА СТАТИЯ за=за Богиня Матара Диана и Исуш,

светейшият ни Праотец ни се разкри по силата на тъждествената логическо – математическа аналитична връзка под неговата директна окултна диктовка, като емблематични култови исторически, религиозни и фолклорни герои и персонажи, които обобщихме в негова единна ЕСГРАОН – титулна индексация:  

Свети Николай Чудотворец е : 
 
– внук на Исус и Мария Магдалена 
– син на Свети Павел
– Кан Ирник 
– Кан Атила 
– Свети Патрик 
– Свети Никълас 
– Санта Клаус 
– Дядо Коледа 
– Дядо Мраз.


Всички тия култови конспиративни образи и титули са на синът на Павел (Цар Авитохол) – Никола, който е Първожрецът и Императорът на Свещената Българска империя (33 г – 518 г) за времето от 333 г (годината на преминаване на 300 годишният му баща – Първожрецът и Император Павел в небесно Светейшо служение) до 453 година, когато и Никола преминава в Божията небесна армия при Баба му Мария и Дядо му Исус и при баща му Павел като Свети Никола в качеството му и статута на втори по ранг от новозаветните Светии след Министър – председателя Свети Павел и негов Вицепремиер в духовната и административната йерархия на Изпълнителната власт на Абсолютните Монарси Исус и Мария Магдалена, която изпълнителна власт поддържа функционирането на Време – пространствения континиум и управлява световете и човешките дела на Божия транс – епохален проект Българите и човешката цивилизация

Свети Николай Чудотворец като Вицепремиер е и министър на природните стихии и аварийните ситуаци и бедствия, а в последния етап на риалити драматизацията "Българите и човешката цивилизация" преди Инвазията на Земята за Съдния Ден на Боговете ни, Които са Извънземните, е Началник на Генщаба на Извънземните, Които ни разиграват страхотиите по събитията на Ковид 19!  

ИЗВЪНЗЕМНИ=ИЗЪЗ В М=Изуз и Богиня Ма (Майка)  –    

Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното  необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в  свръхестествен феноменен режим и намиращи се перманентно плътно около нас и до нас в качеството им на обслужващ и поддържащ персонал на Божиите светове и на ангели хранители, ангели пазители и консилиумни екипи за потомците им, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"!     
Сега точно тези светейши свръхестествени и реални и рационални наши предци  които стоят плътно до сегашните си потомци на Земята в съседното измерение, разделени само с една едностранно прозрачна и пропусклива енергийна ципа, и и монтират и режисират според Божия план и сценарий всички страховити глобални  и локални събития и процеси!

Вече от няколко години Свети Николай Чудотворец ни подаваше информация за сътвореното от него чудо в Русия през 1956 година, раздуто и истеризирано от него в масова религиозна истерия на висше религиозно – суеверно и официално ниво, и документирано надлежно и архивирано от всички съпричастни инстанции и в паметта на руския народ, като ни спря вниманието върху двата следващи документа с поразяващият филм за вкаменената от Свети Никола комсомолка Зоя, изгаврила се с иконата му през 60 – те години на 20 век, и в които документи няма и грам и молекулка религия, а всичко е истинно и реално, с което Светията ни загатва нищожна частичка от свръхестестествената му реална власт!

Ще ви се наложи да си припомните прекрасния и мелодичен руски език, който е чудесен  Български цивилизационен лингва дериватен продукт, диалектна форма от свещения Божи Български сътворенчески език, дарен от Българските жреци – цивилизатори на тези бивши тракийски племена.
Можете да си помагате и с Гугъл преводач.


https://www.facebook.com/ivan.dunchev.1/posts/10208040780443865?notif_t=like¬if_id=1491839268634498


https://www.youtube.com/watch?v=KpjZ3RuKBnw

Поразяващо предаване за вкаменената от Свети Никола комсомолка и безбожница Зоя, изгаврила се с иконата му през 1956 година и отрекла Бог.
 
image

Сега ви предлагаме пълнометражната версия на игралния филм Чудо за мистериозното събитие от 1956 година и още документи по чудото, извършено демонстративно от Свети Николай Чудотворец.
Филмът се разпостранява в Ютуб под различни имена с еднакво съдържание от два различни профила.

https://www.youtube.com/watch?v=FeJrEV6Cqdc
Чудо (2009 г.;основано на реальных событиях)  

https://www.youtube.com/watch?v=MUA3w_4PSc4
Стояние Зои

ЧУДО=Ечуа и Диана=Ешуа и Диана 

–– от коментарния форум под филма:

Таисия Одесская преди 3 години
  
Это действительно был реальный случай в Самаре (Куйбышеве) - "Стояние Зои". Далее текст.... В 1956 году, когда у власти был Н. С. Хрущев, случилось то, что потрясло весь православный мир, — знаменитое «Зоино стояние». Напомним вкратце об этом чуде, происшедшем в Самаре (тогда Куйбышеве).  

Работница трубного завода, некая Зоя, решила с друзьями встретить Новый год. Ее верующая мать была против веселья в Рождественский пост, но Зоя не послушалась. Все собрались, а Зоин жених Николай где-то задержался. Играла музыка, молодежь танцевала; только у Зои не было пары. Обиженная на жениха, она сняла с божницы икону святителя Николая и сказала: 

«Если нет моего Николая, потанцую со святым Николой». 

На увещевания подруги не делать этого она дерзко ответила: 

«Если Бог есть, пусть Он меня накажет!» 

С этими словами она пошла по кругу. На третьем круге комнату вдруг наполнил сильный шум, поднялся вихрь, молнией сверкнул ослепительный свет, и все в страхе выбежали. Одна только Зоя застыла с прижатой к груди иконой cвятителя — окаменевшая, холодная, как мрамор.  Ее не могли сдвинуть с места, ноги ее как бы срослись с полом. При отсутствии внешних признаков жизни Зоя была жива: сердце ее билось. С этого времени она не могла ни пить, ни есть. Врачи прилагали всевозможные усилия, но не могли привести ее в чувство.  

image

Весть о чуде быстро разнеслась по городу, многие приходили посмотреть «Зоино стояние». Но спустя какое-то время городские власти опомнились: подходы к дому перекрыли, и его стал охранять наряд дежурных милиционеров. А приезжим и любопытным отвечали, что никакого чуда здесь нет и не происходило.  
Дежурившие на посту у того дома по ночам слышали, как Зоя кричала: «Мама! Молись! В грехах погибаем! Молись!» 
Медицинское обследование подтвердило, что сердцебиение у девушки не прекратилось, несмотря на окаменение тканей (не могли даже сделать укол: иглы ломались). Приглашенные священники после чтения молитв не могли взять икону из ее застывших рук. Но в праздник Рождества Христова пришел отец Серафим (Тяпочкин, тогда еще отец Димитрий), отслужил водосвятный молебен и освятил всю комнату. После этого он взял из рук Зои икону и сказал: «Теперь надо ждать знамения в Великий день».  
Перед праздником Благовещения некий благообразный старец просил охрану пропустить его. Ему отказали. Появлялся он и на следующий день, но и другая смена его не пропустила. В третий раз, в самый день Благовещения, охрана его не задержала. Дежурные слышали, как старичок говорил Зое: «Ну что, устала стоять?» Прошло какое-то время, старец все не выходил. Когда заглянули в комнату, его там не обнаружили. 

Все свидетели происшедшего убеждены, что являлся сам святитель Николай.
  

Зоя простояла 4 месяца (128 дней), до самой Пасхи, которая в том году была 23 апреля (6 мая по новому стилю). В ночь на Светлое Христово Воскресение Зоя громко взывала: «Молитесь! Страшно, земля горит! Весь мир в грехах гибнет! Молитесь!»
С этого времени она стала оживать, в мускулах появилась мягкость, жизненность. Ее уложили в постель, но она продолжала взывать и просить всех молиться о мире, гибнущем во грехах, о земле, горящей в беззакониях. 
- Как ты жила? — спрашивали ее. — Кто тебя кормил?  - Голуби, голуби меня кормили, — отвечала Зоя. 
Молитвами святителя Николая Господь помиловал ее, принял ее покаяние и простил ее грехи. Все случившееся настолько поразило жителей Куйбышева и его окрестностей, что множество людей обратилось к вере. Спешили в церковь с покаянием, некрещеные крестились, не носившие креста стали его носить — для просящих даже не хватало крестов. 
Когда спустя годы архимандриту Серафиму (Тяпочкину) задавали вопросы о его встрече с Зоей, он всегда уклонялся от ответа. Вспоминает протоиерей Анатолий Литвинко, клирик Самарской епархии. 
«Я спросил отца Серафима: «Батюшка, это вы взяли икону из рук Зои?» Он смиренно опустил голову. И по его молчанию я понял: он». Батюшка скрывал это по своему смирению. Да и власти могли вновь начать на него гонения из-за большого притока паломников, желавших приложиться к чудотворной иконе святителя Николая, которая всегда была в храме, где служил отец Серафим. Со временем власти потребовали убрать икону, скрыть от народа, и она была перенесена в алтарь.

–– И още информация от руската Википедия
https://ru.wikipedia.org/wiki/Стояние_Зои :

Стояние Зо́и (Зо́ино стояние) — городская легенда (народный рассказ, церковное предание), повествующая о событии, якобы произошедшем в Куйбышеве (ныне Самара) зимой 1955-56: во время празднования Нового года девушка, именуемая Зоей Карнауховой, впала в неизвестное науке состояние, по описанию похожее на кататонический ступор, и оставалась недвижимой на протяжении 128 дней — с 31 декабря 1955 года по 6 мая 1956 года, после того как решила потанцевать с иконой святителя Николая Чудотворца. Исходная информация об этой истории и указание, что её придумала некая женщина, были с целью опровержения факта «стояния» опубликованы 24 января 1956 года в фельетоне под названием «Дикий случай» в городской газете «Волжская коммуна» «по решению 13-й Куйбышевской областной партконференции, созванной в срочном порядке в связи с религиозными волнениями в городе».

18 января 2018 года Управление ФСБ России по Самарской области заявило, что у него отсутствуют архивные материалы в отношении «Стоянии Зои».

История

В доме № 84 по улице Чкалова жили Клавдия Болонкина с сыном. В новогоднюю ночь сын пригласил в гости друзей. Среди приглашённых была Зоя Карнаухова, которая накануне познакомилась с молодым практикантом по имени Николай, обещавшим прийти к ним на праздник. Все подруги были с парнями, Зоя сидела одна — Николай задерживался. Когда начались танцы, она заявила: «Если нет моего Николая, буду с Николой Угодником танцевать!» 
И направилась к углу, где стояли иконы. Друзья ужаснулись: «Зоя, это грех», но она сказала: 

«Если есть Бог, пусть он меня накажет!» 

Взяла икону, прижала к груди. Вошла в круг танцующих и вдруг застыла, словно вросла в пол. Её невозможно было сдвинуть с места, а икону нельзя было взять из рук — она будто приклеилась намертво. Внешних признаков жизни девушка не подавала, но сердце билось.

О событии быстро узнал весь город. Милиционеры боялись подходить к обездвиженной Зое. Врачи ничем не могли помочь — когда они пытались сделать укол, иглы ломались и не проходили в кожу. Приходили священники и тоже ничем не могли помочь, но потом появился иеромонах Серафим (по разным версиям, речь идёт о Серафиме Тяпочкине Серафиме Полозе или Серафиме Звягине), который взял икону из рук Зои и предсказал, что её стояние закончится в день Пасхи. 
Зоя простояла 128 дней и умерла на третий день Пасхи.

Настоятель храма Казанской иконы Божьей Матери в селе Нероновка Самарской области отец Роман Державин утверждает:

«Стояние Зои» — факт, который имел место на самом деле. Мне эту историю рассказывал мой отец. Чудо случилось более 50 лет назад, в январе 1956 года. Работница трубного завода Зоя Карнаухова отмечала с друзьями новогодние праздники. Её верующая мать запрещала дочери веселиться во время Рождественского поста

В остальном история, рассказанная настоятелем, повторяет первую версию.

Достоверно известное 

Достоверно установлено, что в январе 1956 года у дома № 84 по улице Чкалова из-за слухов о находящейся в доме «окаменевшей» девушке стало собираться большое количество людей. У дома были выставлены посты милиции, но людей стало собираться ещё больше. Охрана дома была усилена конной милицией. О том, что происходило в доме на самом деле, достоверных сведений не имеется.

Из документальных свидетельств о данном случае имеется стенограмма 13-й областной конференции КПСС, состоявшейся 20 января 1956 г., где выступил Михаил Ефремов (в 1952—1959 годах первый секретарь Куйбышевского областного комитета КПСС), который пояснил следующее:

––
"В городе Куйбышеве распространены слухи о произошедшем якобы чуде на Чкаловской улице. Записок по этому поводу штук 20. Да, произошло такое чудо, позорное для нас, коммунистов… Какая-то старушка шла и сказала: вот в этом доме танцевала молодёжь — и одна охальница начала танцевать с иконой и окаменела, одеревенела… И пошло, начал собираться народ… Тут же выставили милицейский пост. Где милиция, туда и глаза. Выставили конную милицию, а народ, раз так, — все туда. Хотели послать туда попов для ликвидации этого позорного явления. Но бюро обкома посоветовалось и решило снять все посты, охранять там нечего. Вышла глупость: никаких танцев там не было, живёт там старуха."
––

По решению партийной конференции 24 января 1956 г. в газете «Волжская коммуна» был опубликован фельетон под названием «Дикий случай», в котором опровергался факт окаменения девушки и сообщалось, что данную историю выдумала и распространила слух о ней неизвестная женщина по имени Аграфена.

Каких-либо достоверных сведений о самом факте существования девушки, её личности и дальнейшей судьбе не имеется.

––––––

Освен официалната версия и становище от конференцията на областната партийна организация на КПСС, която отрича всичко случило се, по линия на мракобесническата юдео – ционистка анти Божия и анти християнска институция КГБ се задействат и всички други възможни официални дезинформационни инстанции за въздействие и формиране на общественото мнение:   

Ето и медицинска версия на тъмните медицински сили на психиатрията, служещите и тогава и сега все още на управлявящите и подтисниците за елеминиране на неудобните с безапелационната диагноза "Луд! В психиатрията!" :

"Помимо религиозной, имеется медицинская версия данной истории, согласно которой девушка страдала психическим заболеванием и впала в кататонический ступор в связи с его обострением."

Статья в "Московском комсомольце":

Данные от соседей, приведённые в газете «Московский комсомолец», сообщают, что, вероятно, история Зои является вымыслом некоей Клавдии Болонкиной.
Документы, в которых бы упоминались имена Зои Карнауховой и монаха Серафима Тяпочкина, в архивах найдены не были
По рассказам одной женщины, танцы с иконой действительно имели место, и проходившая монахиня бросила: «За такой грех обернёшься ты соляным столбом!» — а Клавдия начала распускать слух, что так и произошло. По словам одного жителя Самары, имя Зое Карнауховой дала женщина по имени Зоя, поверившая в историю настолько фанатично, что отождествляла себя с окаменевшей девушкой. Постепенно знакомые стали называть её «каменной Зоей».

––––

Широкомащабната анти Божия операция и кампания на юдео – ционисткият КГБ за тотално отричане и скриване на Чудото в Самара не е само за времето на СССР и не приключва с разпадането му, а продължава и в сегашното "демократично време" на православна Русия, защото юдео – ционистките управници на СССР и на Русия сега са същите – от едно и също изродено котило на Божия род Дуло, само че от различни борещи се за властта и кокала кланове!

Ето една агресивна духовна диверсия в сегашна "свободна" Русия, изпипана по перфидния дезинформационен тертип на КГБ с активното съдействие на НПО – тата на Сорос в Русия!

https://www.kp.ru/daily/23395/33579/ 
Танцуя с иконой, богохульница Зоя окаменела

"Независимото и обективно" журналистическо разследване под това заглавие започва  веднага с категоричното:  

Все это неправда!
Всичко това не е вярно!

Вижте и най – пълното и подробно изследване на Чудото с вкаменената Зоя, което юдео – ционистите възлагат на професионален "неутрален обективен" екип, също от юдео – ционистките НПО – та на Сорос, за които унищожението на Руската и на Българската Свети Православни Църкви и Вяра е задача № 1:

Было ли «чудо окаменевшей Зои»
http://историческая-самара.рф/каталог/самарская-аномалия/было-ли-«чудо-окаменевшей-зои».html

и които използват съдействието на всички по – долу институции, които са впрегнати в управлението и в робското подчинение на руския народ:

"При подготовке публикаций сайта использованы материалы
Самарского областного историко-краеведческого музея имени П.В. Алабина,
Центрального государственного архива Самарской области,
Самарского областного государственного архива социально-политической истории, архива Самарского областного суда, частных архивов и коллекций."

без да се допитат до Руската Православна Църква и духовните общества в Русия, да не говорим въобще до разкъсаната и взривявана постоянно великомъченическа Руска Душа!

Вижте сами тези статии, от които във Википедия (която на всички езици е в тоталната редакционна хватка и безмилостна цензурна на юдео – ционистите!) е и най – големия обем манипулационна информация по темата за Чудото с иконата на Свети Николай Чудотворец!

Вики:

По версии двух самарских журналистов, по совместительству краеведа Валерия Ерофеева и физика Виктора Петрова, дело было примерно так. Девушка Зоя Карнаухова была верующей, о чём открыто говорила друзьям. И когда на гулянке молодежь начала танцевать, то Зоя вдруг заявила, что современные танцы — это богохульство и за них Господь может наказать, превратив грешников в каменные статуи. Подвыпившая компания стала над Зоей смеяться: если ты не танцуешь, значит, ты сама и окаменела! Эти пьяные шутки слышали две старухи-богомолки, сидевшие тем вечером в гостях у Клавдии Болонкиной в соседней комнате. Они-то и видели Зою, стоявшую посреди комнаты с иконой Николая Чудотворца в руках. Девушка толковала, что танцы и пьянство — это путь в ад.
Когда же бабушки-богомолки уходили домой, им навстречу попалась мать Зои, Мария Даниловна Карнаухова. Старухи и сказали матери, что её дочь только что окаменела и стоит в соседнем доме, после чего удалились. Мария Даниловна испугалась, но тотчас увидела Зою, которая как ни в чем не бывало шла ей навстречу. Мать и дочь посмеялись над странными старухами и пошли домой.
А наутро жители дома № 84 на Чкаловской увидели из окон толпу, собравшуюся посмотреть на окаменевшую девушку. Клавдия Болонкина рассказывала любопытным о «чуде». Оказывается, перед этим и она сама, и кто-то из ее знакомых женщин по очереди изображали «окаменевшую отроковицу», силуэт которой с иконой в руках собравшиеся могли наблюдать через задвинутые оконные занавески.

Все это продолжалось до тех пор, пока в дом не явилась милиция. Тогда Болонкина заявила милиционерам, что «окаменевшую Зою» уже забрали и увезли какие-то неизвестные люди в штатском.
Милицейское руководство на всякий случай выставило здесь пост. А когда наконец все разъяснилось, то было уже поздно: слухи об «окаменевшей Зое» достигли таких размеров, что любые попытки властей их опровергнуть воспринимались в народе как «стремление скрыть правду»

Экранизации

По мотивам этой истории в 2000 году редакция художественного вещания ТРК «Терра» сняла двадцатиминутный документальный фильм «Стояние Зои». Над фильмом работали: Антон Жоголев, Вадим Френкин, Владимир Осипов, Дмитрий Одерусов, Юрий Изъятский.

Режиссёр Дмитрий Одерусов:

Религиозная тема на телевидении, в полнометражном кино, в литературе и 10 лет назад, и сегодня интересна и востребована. В нашем фильме мы смотрели на историю «стояния Зои» глазами верующего, воцерковлённого человека.

В 2009 году режиссёром Александром Прошкиным был снят художественный фильм «Чудо».

На этот раз фильм снят по сценарию, основанному на истории о самарчанке, которая застыла во время танца с иконой. 
Идею этого сюжета подал известный сценарист Юрий Арабов, который очень интересуется православной тематикой. 
А участие в самом фильме приняли такие актёры, как Константин Хабенский, Сергей Маковецкий и Полина Кутепова.

В 2015 году снят телефильм «Зоя» по пьесе Александра Игнашева, режиссёр Алла Коровкина, заглавную роль сыграла самарская актриса Анастасия Ермилина.

В художественной литературе

В 2015 году в издательстве Сретенского монастыря (Москва) вышла повесть протоиерея Николая Агафонова «Стояние», целиком посвящённая Зоиному стоянию. Повесть, по словам автора, написана на максимально достоверном историческом материале, который он собирал долгое время.

В 2017 году в издательстве «Сибирская благозвонница» (Москва) вышла повесть В. Н. Черных «Икона», представляющая собой художественную реконструкцию Зоиного стояния, сделанную на основе собранного документального материала.

Памятник Николаю Чудотворцу

Дом стал местом паломничества православных

В 2009 году епархия обратилась к городским властям с просьбой об установлении памятного знака в честь самарского чуда

image

image


В 2012 году на улице Чкалова был установлен памятник Николаю Чудотворцу. 
Памятник был установлен перед домом 86, за которым в глубине квартала располагался дом семьи Болонкиных. Как пояснил бывший глава города Виктор Тархов, «восемь лет назад был проведён конкурс на развитие застроенной территории города. Этот квартал, где находится дом Зои, стал частной территорией уже в то время… мы долго думали, где же установить памятник. И решили поставить его на общественной территории — уличном газоне напротив дома Зои».

22 мая, в день перенесения мощей святителя Николая, памятник был освящён. Митрополит Самарский и Сызранский Сергий, совершив литургию в храме Петра и Павла, с крестным ходом прошёл к находящемуся неподалеку дому № 84 на улице Чкалова. В проповеди митрополит Сергий сказал:

  Сегодняшнее событие — освящение памятника святителю Николаю на том месте, где он явил свою силу, — это напоминание о том, что Бог посещает каждого человека и печётся о нём. Человек иногда заходит в своем безумии настолько далеко, что не может сам остановиться, и необходима сила, которая бы его остановила. Происшедшее — это не Божье наказание, а любовь Божия ради спасения душ наших.  

12 мая 2014 года дом сгорел. 
В некоторых СМИ появились неподтверждённые версии о поджоге.

ПОДЖОГ (палеж) на=на Богиня Диана и Ежуа 

Обичаен метод за заличаване на следи и християнски места и сакралии от юдео – ционистите.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Защо Свети Николай Чудотворец избира Самара за своята демонстрация на чудото?
Защото Самара освен че е център на християнската Българщина в Русия (другият център на Българщината във Волжка България  – Татарстан, е върху мюсюлманска вяра), и като такъв не случайно е регион водещ във високите науки и технологии в Русия от Българския интелектуален творчески елит, (Википедия: Самара является одним из главных научных центров страны в космической и авиационной областях. Но, помимо этого, город известен своими научно-исследовательскими институтами, работающими как на благо машиностроения и металлообработки, так и сельскохозяйственной отрасли) но се явява и христоматиен пример за всевластието на Свещения Български шифър в топонимната кръстническа практика в Русия, провеждана от посветените Българи: 

САМАРА=СА МАРА=Иса и Мария   

Защо Свети Николай Чудотворец избира за своя демонстративен пример жертвена девойка с името Зоя и кръщава чудотворното събитие "Стояние Зои"?

За да бъдат и името ѝ наименованието на събитието свидетелствени документи за нашите просветителски упражнения:

ЗОЯ=ЯЗО=Иза

СТОЯНИЕ ЗОИ=Диана и Исуз=Дионисиуз – 

херметичният митологичен синкретичен образ на Българските Богове

Защо Свети Николай Чудотворец избира за персонаж в Чудото отец Серафим (Тяпочкин, тогава още отец Димитрий)?

За да бъдат имената му отново свидетелствени документи за нашите просветителски упражнения:

СЕРАФИМ=Бог Иса и Мария

ТЯПОЧКИН=Бокиня Диана и Ешуа=Кан (Жрец) от Богиня Диана и Ешуа 

ДМИТРИЙ=ДИ МИТЙР=Диана Матара=Матара Диана

ОТЕЦ от=от Диана и Иса 

Веднага след смъртта на Зоя и приключването на чудотворната демонстрация на 6 май 1956, жертвената девойка и мъченица по волята и плана на Свети Николай Чудотворец, преминава в Божието измерение със ранг и статут на светица – мъченица. 

ДЕМОНСТРАЦИЯ на всемогъщието на=на всемогъщието на Матара Диана и Исус 

МЪЧЕНИЦИ потомци на=МЪТШЕНИТСИ потомци на=потомци на Мат Диана и Исуш

Това чудо е нищожна частица от свръхестествените способности на Свети Николай Чудотворец, чудо премерено в тази ниска степен за насърчение на вярващите руснаци и по – конкретно на поробените и угнетени вече 500 години от юдео – ционистите Българи и крипто Българи в Русия, които са духовният интелектуален творчески прогресивен елит на руската много етносна нация, и за сериозен уплах и предупреждение на съветските юдео – ционистки болшевишки ръководители и репресивната съветска диктатура, както и за категорична превенция какво ги очаква все още държащите в смъртната си хватка народа на Русия юдео – ционистки олигарси и нечистиви управници и господари!

Във филма ще видите в сгрешена хронологическа последователност и съпричастността на Никита Хрушчов към това събитие, който посещава вкаменената Зоя още в началото на нейното "стоене", и загатнатия катарзис и психическа трансформация, който той преживява, и от който в края на м. февруари същата година и под сценария и диктовката и внушението на Свети Николай Чудотворец, Хрушчов предприема неочаквано и за най – приближените му и вездесъщите органи на КГБ, фундаментални важни и решителни глобални политически промени, събития и процеси за СССР и целия социалистически лагер и в целия свят, което във филма не е казано, но ние ви го разкриваме в следващия пасаж от официалната история за времето на размразяването на ледовете в СССР и от там в целия Соц лагер, от който последва и култовият Априлски пленум през същата година в БКП и в България, както и бунтовете в Полша и революцията в Унгария!

Википедия:

Речта на Хрушчов, разобличаваща Сталин

Хрушчов изобличава Сталин в своята реч За култа към личността и неговите последици, изнесена на затворена сесия на 20 конгрес на КПСС след полунощ на 25 февруари 1956 година, когато всички чуждестранни гости са поканени да напуснат конгреса
В тази реч Хрушчов описва вредите, нанесени от култа към личността на Йосиф Сталин, и репресиите, познати като голямата чистка, в която са убити милиони и която травматизира много хора в Съветския съюз.
Всички присъстващи делегати са потресени и ошашавени от изнесеното, повечето плачат и изпадат в страхова истерия...

След изнасянето на речта тя започва да се разпространява официално от 5 март 1956 година в по-кратка форма сред членовете на Комунистическата партия из СССР.

Тогава Хрушчов започва вълна на реабилитации, която официално връща репутацията на милиони невинни жертви, които са убити или затворени по време на Голямата чистка на Сталин. Освен това по официални и неофициални канали се правят колебливи опити за отслабването на ограниченията на свободата на словото, които има по време на управлението на Сталин.

Речта на Хрушчов от 1956 година е най-силният опит изобщо в СССР да се направи политическа промяна, по това време след десетилетия страх от управлението на Сталин, което отнема хиляди невинни животи. 
(– милиони жертви и те основно Българи и крипто Българи, които са духовният и интелектуален прогресивен елит на Руската нация

Речта на Хрушчов е публикувана извън СССР само след няколко месеца, а неговите инициативи за отваряне и либерализиране на страната изненадват света.
Речта на Хрушчов разгневява мнозина от неговите могъщи врагове, като по този начин предизвика нова борба за власт в КПСС. 

НИКИТА=КАН ТИИ=Кан (Жрец) на Диана 

ХРУШЧОВ от=ХРУШТШОВ от=от Бог Хриштош=от Бог Ешуш от Трахия

НИКИТА ХРУШЧОВ=НИКИТА ХРУШТШОВ=Кан (Жрец) на Богиня Диана и Ешуш от Трахия – 

поредният жертвен българо – юдейски – ционистки актьор от изродени кланове на Българския жречески род Дуло в трансепохалната екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация", в която главните персонажи са династите от разпълзялите се по целия свят рептилски кланове на рода Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, водещи началото си от родоначалниците Свети Павел и сина му Свети Николай Чудотворец.

От разсекретените документи от независими изследователи научаваме, че по – късно Хрушчов става оръдие в ръцете на Ротшилд.

– цитат от http://balgariq1878rysiq.blog.bg/politika/2019/04/21/znaete-li-che-iosif-vesirionovich-stalin-be-nai-velikiia-age.1654060 :

"РОТШИЛД чрез Хрушчов частично си връщат контрола над СССР посредством монетарната политика на ЦБ на СССР, като до поредната (8-ма ЮДЕЙСКА🔯АТАКА) стартирала през далечната 1984г. чрез "ръцете" на Юрий Андропов, Ротшилдови бяха ВНЕДРИЛИ над 5000 етнически Евреи на ключови ръководни места па цялата територия на СССР и съюзниците от източния блок !"

И още няколко коментара от многобройните под филма:

https://www.youtube.com/watch?v=FeJrEV6Cqdc

Оля

image

В тридцатых годах, когда бесы добрались до Почаевской лавры, никто не хотел снимать крест с колокольни. Тогда председатель райкома вызвался на этот грех. Его пытались урезонить - но он решился со словами точно такими же, как и Зоя сказала:

Если Бог есть - пусть накажет!"  – И свалил крест. 

На следующий день умерла его дочь, через день жена, через неделю и он сам...

–– На разбираем Български език:

През трийсетте години, когато бесовете на юдео – ционистите се добрали до Почаевския манастир, никой не искал да свали кръста от камбанарията.
Тогава председателят на райкома (районен комитет на юдео – ционистката  болшевишка партия) доброволно се решил на този грях. Опитали се да го вразумят – но той се решил с точно такива думи, каквито и Зоя казала:

"Ако има Бог – нека ме накаже!" – и свалил кръста.

На другия ден умряла дъщеря му, след един ден жена му, след седмица и той самият...


Larisa Sarelaynen
 преди 3 години 

Это реальный факт. Это было. Весь город был на ушах и власти ничего не смогли сделать. Чудо есть чудо! Только МВД и КГБэшники этот факт отрицают, но внятно и сейчас не могут опровергнуть. Когда под Ростовом людей расстреляли на забастовке рабочих, они тоже отрицали этот факт убийства, а людей из города не выпускали и звонки прослушивали. Всех, кто рот открывал- в КГБ. 
А зачинщиков кого расстреляли в тюрьмах, а кого выслали . В этом случае, когда Зоя отошла от столбняка, её в психушку отправили, а гостей её выслали далеко придалеко и молчать приказали. Посмотрите "Окаменелая комсомолка".

В Нета можете да откриете изобилие от информация за Чудото на Свети Николай Чудотворец, предлагаме ви и следващия материал как полиграфът на истината потвърждава истинността на Чудото в Самара.

Вижте този кратък филм

https://www.youtube.com/watch?v=HyCU5vbV-Ww
Городские легенды СССР Тайна каменной девушки Зои

както обезателно и следващия:

https://www.youtube.com/watch?v=ki4N2Ih8xMM
На самом деле - Стояние Зои: свидетели засекреченного чуда. Выпуск от 18.09.2017

И ще отправим и ние поканата, която предложи Българина Игор Трофимов в края на филма към безБожниците :
– Който не вярва в Бог и в светиите ни, да направи така, както направи комсомолката Зоя!

image

image

Не съветваме никой да постъпи така, но ако има мераклии, ще им дадем трибуна в този постинг и в блога ни.  
Наистина, не го правете, най – добре е да познаете всемогъщието на Боговете и светиите ни с Любов и с добро!
Така, както отец Паисий учи в този филм 

https://www.youtube.com/watch?v=n2yVSMhqBT8 ,

тези малки русначета, повечето от които са с Българска кръв и гени, на познание и Любов към Свети Николай Чудотворец, въпреки че е в невиновно невежие за истинския светец, който не е грък и въобще не е преследван от император Диоклециан, защото знаете от нашите документи, че Свети Николай е син на самия император, тъй като император Диоклециан, който е Кан и Цар Авитохол (33 – 333) и е още Свети Павел, е баща на Свети Николай Чудотворец, като двамата Светии настойчиво ни препоръчват и повеляват пак да се просветите с техния последен импресиен постинг от нашия блог:

Кан Атила който е Змеят Свети Николай Чудотворец, който е Началник на Генщаба на Извънземните, които ни провеждат всичките страховити глобални събития и процеси
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/06/kan-atila-koito-e-zmeiat-sveti-nikolai-chudotvorec-koito-e-n.1738606 !

А за тия, които не вярват в Боговете и Светиите ни и в Тяхните свръхестествени чудотворства, и не се вслушват в изричната Им категорична превенция

image
 
те им декларират, че Чудото с вкаменяването на Зоя, извършено от Свети Николай Чудотворец през 1956, паникьосало болшевишкия юдео – ционистки държавен апарат на СССР, е само един скромен показен демонстративен пример как скоро време всички перманентни душмани на Българите и заговорници срещу нас и човечеството ще бъдат в един миг вкаменени и озаптени и представени пред Божия Съд на Съдния Ден и пред святите Съдебни заседатели, които ще сме феноменните Българи от Божия род и народ!

Справка : окаменената от Българските Богове и жреци култова китайска армия в град  Сиан, провинция ШънсиКитай/Чайна, бойците на която са превърната в миг в 8101 статуи от печена кал/пръст (вижте по – надолу инфото за тези първични алхимични материали) и погребани от първия император на династията Ци – Ши Хвуан Ди, обединител на Китай и свързал всички части на Великата китайска стена в 210 – 209 г. пр. Хр.

image

image

image

image

Знаете от нашите документи в блога ни и от безброй други интердисциплинарни доказателства на неказионните Български изследователи, че цялата древна китайска култура е дело на Българските култиватори и цивилизатори на тази и на всички други цивилизизации на Земята, и която светоустройствена истина прокламират категорично само тези няколко фундаментални документа, понятни само чрез Божествения Сътворенчески Български език!

Вижте!

династия ЦИ на=династия ТСИ на=династия на Диана и Иса

император ШИ ХВУАН ДИ=император от Ешуа и Бохиня Диана  –
 

разбира се и безалтернативно задължително, че е Българин от Божия жречески род Дуло!

град СИАН по името на=
град по името на
ИСА ± Н (кодировъчен назал)=град по името на Иса 

провинция 
ШЪНСИ по името на=провинция по името на Ишус

империя ЧАЙНА по името на=империя ТШАЙНА по името на=по името на Диана и Ешуа 

КИТАЙ от=от Кан (Жреци) на Диана 

Когато по време на управлението на Българския император 
Ши Хвуан Ди неразумни местни велможи от бившето нефеноменно тракийско племе хантси/кантси/китайци 

ХАНТСИ по името на култивиралите ги=
по името на култивиралите ги Хан (Кан, Жреци) на Диана и Иса 

са се опитали да извършат въоръжен преврат срещу Българския Първожрец Кан и Цар (Кан Цар=Кансер=Кесар=Кайсер – Император) Ши Хвуан Ди, създател на империята и култиватор на местните, той за назидание и урок на бъдещите неразумници за свръхестествените способности на Българските им добродетели и цивилизатори вкаменява тези превратаджии и ги архивира за днешните времена, когато в идващите времена на Съдния Ден те ще бъдат съживени за да свидетелстват за случилото се! 

image

image

Вижте ухилените и олигофренско сияещи физиономии на всички 8101 китайци, (ухилени също като президент Рейган и жена му сред тях, които също са от нашия род) когато Император Ши Хвуан Ди, на когото водачите им заявили че го пленяват, им казва, че знае отлично намеренията им и че ще ги вкамени в един миг всички барабар с конете им, ако му посегнат!
Какво се е случило в следващия миг е документирано вече 4000 години с историята на тази весела вкаменена компания като нафиркани сватбари, държаща постоянното страхопочитание и уважение на китайците към Българите и хвърляща в почуда съвременните китайци и всички какво е това чудо!

СТРАХОПОЧИТАНИЕ към=
към Богиня Диана и Христош=
към Богиня Диана и Исуш от Трахия   
 
image

Тази 4000 годишна демонстрация е само частица от всички изненади и чудеса,

ИЗНЕНАДИ от=от Иза и Диана 

ЧУДЕСА от=от Диана и Исуш 

които Боговете ни и Светиите ни, на чийто Генщаб Свети Николай Чудотворец е Началник щаб, са приготвили за времето на Явяването им за душманите на нас Българите, които сме Тяхните истински феноменни генетични деца и потомци, родени по документите на глава 1 от Битие на Светото писание за разлика от всички други племена, които са все бивши нефеноменни тракийски племена, състоящи се от синтетични човекоподобни  биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали (кал и пръст) по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, с която висша светоустройствена тайна ние ви запознаваме в постингите ни     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 
http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2 
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965  

В християнската сакрална догматика е постулирана една от висшите Божии характеристики като "Нашият Бог е Бог на чудеса!", която максима допълваме  през призмата на нашите Познания: "Нашите Богове са Богове на чудеса!" и разсекретяваме:

Нашите Богове са БОГОВЕ НА ЧУДЕСА=Нашите Богове са Бог Ешус и Богиня Диана 

Питаме го нашият светейши 1700 годишен с вид на 30 годишен Праотец Свети Никола, има ли и той пръст в тази 4000 годишна история две хиляди години преди неговото време, той ни гледа с Любов със сиящите си грижовни сини очи и радостен и умилен ни вика : "Татюво феноменно семе! Милите ми пра ... правнучета, тъй де – нали вече ви учехме в блога ни/ви на хватките с Машината на времето, че се досещате...!"

МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО на=на Богиня Матара Диана и Ешуа 

image

А сега си представете вкаменените и замръзнали фигури и ужасени физиономии на сегашните ни душмани и отявлени заговорници и врагове на Българите и крипто Българите по света и съзаклятници от биотерористичната диверсия и глобален медицински фашизъм Ковид 19, и които няма да са само 8101, ами много повече, начело със силно изродените ни братовчеди от нашия Божи род Дуло – Ротшилд, Рокфелер, Сорос, изборният мошеник Байдън, ислямистката терористка Меркел, руската олигархическа юдео – ционистка мафия, биотерористи № 1 Бил Гейтс, № 2 Антъни Фанучи и №3 шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус, за техните мекерета в България няма да казваме  – всички все наши изродени родственици и всички все от отрицателните персонажи на притчата за Блудния син, и за които това познание с катарзисно екстремално покаяние е последният им шанс за Спасение!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Свети Николай Чудотворец със Света Зоя 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!

И в празника на Именния ден на патерица още няколко поздрава към Праотец ни Свети Николай Чудотворец и от него благословения и още два документа за нас в режим на редакция!

ИМЕНЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА по имената на=по имената на Богиня Матара Диана и Иса

В РЕЖИМ НА РЕДАКЦИЯ славим=В РЕЖИМ НА РЕДАКТСИЯ славим=
славим Богиня Мадара и Кристож=Богиня Мадара и Исуж от Тракия 
Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
08.12.2020 04:13
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - От коментарния форум под публикацията във фейсбук групи:
08.12.2020 16:07
Високо интелектуални обстойни и подробно академично мотивирани становища, плод на върховно умствено напрежение, които архивираме на стената на срама за да не могат да се скрият скоро!
Всички със сериозна заявка за попълване на редиците на теракотената армия!

Evgeni Traykov

Ъъъъ... Ко каза, ко?

Lazar Lazarov

ГОЛЯМ АМИМ!1!!

Стоян Андреев

Нивата на ментално здраве и психиатрично обслужване на нацията явно вече съвсем са под нулата. Ivan Bedrov, Валя Ушева, съвсем сте я оставили на произвола на откачалниците тази група?

Симеон Шаренков

пак ли ви пуснаха нет в диспансера?

Борислав Вачев

Заради пандемията съвсем са занемарили психиатричната помощ.

Инж. Иван Дунчев
Author
Да ви е простено този път и ви благославяме дано познаете с добро Боговете ни и Свети Николай Чудотворец и палете свещи пред иконите им, иначе другият задължителен начин е ужасен!
Вижте още веднъж филма за Зоя и офертата на Игор Трофимов: "Който не вярва в Бог, нека направи така, както направи Зоя!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 6890197
Постинги: 1732
Коментари: 3343
Гласове: 40442
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!