Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2020 16:59 - По вълните на Време пространствения континум и кои помагат на Исус да строши портите на Ада и да изведе праведниците от него! Матеус пасион.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 561 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.04.2020 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разчупваме печатите на свръхсекретните документи за устройството на Време –пространствения контиум и техниката за предвижване в различните измерения и посоки на времето конкретно за епохалните епични драматични събития на Страстите Господни през 33 година от Новата ера.
Езотеричният прочит на тези разсекретени документи е категоричен, че по време на Страстите Господни през 33 г. н. е. за вреимето от кръстната смърт на Исус до Възкресението му в началото на Неделя, в Ада с Него слиза и Мария Магдалена, Която е новоепохалното аватарно проявление на Великата Богиня Майка, Богиня Диана, както и по – късно след години и Техните генетични жречески потомци Българите от Божия род Дуло, които преминават в небесно служение като Светии и на които първият им ангажимент след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето, е да присъстват и помагат на Отец ни при Страстите Господни на кръста и Възкресителните операции след това на Исус през 33 година !

Страсти по Матея е оратория от Johann Sebastian Bach – Йохан Себастиан Бах.
На латински ораторията е Passio secundum Matthaeum, на немски е Matthдuspassion, на английски St Matthew Passion

Предлагаме ви есенцията на официалната история и информация за това култово музикално произведение, която циркулира във Википедия, а след краткото резюме ще разсекретим с помощта на Свещеният шифър на Свещения Сътворенчески Български език –  

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език 
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/taтхгжяь  iata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 

и основните послания по темата.  
 
ЕСЕНЦИЯ=ЕСЕНТСИЯ=Диана и Исус=Дионисус – 
най – важното, същината на темата 
 
НАЙ – ВАЖНИТЕ СА=Богиня Диана и Исуж   

СЪЩИНА НА ТЕМАТА=Исуш и Мат Диа 
 
РЕЗЮМЕ за/от=за/от Иза и Мария

Богиня Диана и Исуж са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем с помощта на Свещения шифър.
  
 
https://www.youtube.com/watch?v=xhlQzv5WOl8

Johann Sebastian Bach: Matthеus – Passion BWV 244, Part 1 - Ton Koopman

Страсти по Матея

https://bg.wikipedia.org/wiki/Матеус_пасион

Страсти по Матфею (Бах)

https://ru.wikipedia.org/wiki/Страсти_по_Матфею_(Бах)

St Matthew Passion
https://en.wikipedia.org/wiki/St_Matthew_Passion

От 1717 година датира традицията на Разпети петък да бъдат изпълнявани музикално - сценични произведения, показващи страданията на Христос. 
"Страстите" придобиват бързо разпространение и статут на църковно-музикален жанр. 
Развиват се като два вида: мотетни "страсти" и оратории. Традиционно между двете части на ораториите е била четена едночасова проповед. 
През 1725 година Бах получава поръчка от управата на Лайпциг да композира музика на произведение за страданията на Христос. 
В резултат възниква „Страсти по Матея“ - може би едно от най-известните произведения на Йохан Себастиан Бах, както може би и едно от най – представителните на тази музикална категория. Текстът е съставен от избрани части (глави 26 и 27) от Евангелие от Матей, както и свободно съчинени стихове на либретиста Пикандер
Произведението е написано за два хора, състоящи се съответно от гласове (сопран, алт, тенор, бас) и инструменти. 
Първата част е относително къса в сравнение с втората. 
Предполага се, че за пръв път е било изпълнено 1727 или 1729 година без особен успех сред публиката.

През 1829 година, почти 100 години след първото изпълнение, творбата е "преоткрита" от Феликс Менделсон Бартолди и изпълнена пред възторжена публика в Берлин. Въпреки че същата вечер Николо Паганини дава концерт в Берлин, залата е препълнена. 
С този концерт Феликс Менделсон дава начало на специфично преоткриване на църковните творби на Бах, до този момент потънали в забрава. 
Концертът става също така символ на специфична секуларизация на църковната музика като цяло. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

С помощта на Свещения шифър разсекретяваме основната информация, кодирана в името на култовата музикална творба за кръстните мъки и страдания на Исус, и в което име са имплантирани имената на Главните персонажи и Субекти на това епохално и скръбно, и възторжено епично събитие: 
  
СУБЕКТИ=СУ БЕК ТИ=Иса и Бокиня Диана 
 

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Богиня Диана и Исуж Българина

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Българи на Богиня Диана и Исуж

ГЛАВНИТЕ ПЕРСОНАЖИ=Българи от ПЕСИЖТЕНА=Българи от Безистена 

Българите от Божията династия Дуло, чийто Първосвещен храм е Безистенът, който е Сътворенческото светилище и експериментална лаборатория за създаването на хората и Команден център на Време – пространствения континум и КПП между Божиите светове и измерения в Олимп/Олимб/Имбол/Иамбол/Ямбол 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Да разсекретим конкретните послания в произведението на Бах :

PASSION=PA SSIO + N ± Н (кодировъчен назал)=PA ISOS=Бог Исус – 
 
страсти, емоции, върховни изживявания, страдания на Исус

СТРАСТИ на=на Рода на Иса и Диана  – 

страстите и мъченията на генетичените потомци на Исус и Мария Магдалена от Божия род Дуло

В Българският език тези върховни емоции и страсти, произтичащи от Господ Бог Исус, се онаследяват от Неговите генетични потомци от феноменната му жертвена великомъченическа жреческа династия Дуло: 

СТРАСТИ=Друиди (жреци) на Исус 

MATTHAUSPASSION (нем)=Бохиня Мат Диана и Бог Исус 
 
PASSIO SECUNDUM MATTHAEUM (лат)=
Исус и Бокиня Диана Мат Ма Ма=
Исус и Бокиня Диана Мат Мария Магдалена

 
ST MATTHEW  PASSION (англ)=Бог Исус и Богиня Мат Диана 

СТРАСТИТЕ ПО МАТЕЯ на=на Тати Исус и Богиня Матара Диана  
 
Виждаме,че в тези епохални събития на разпъването на Исус и Неговото Възкресение участват взаимно и активно двамата Български Богове Демиурзи в Техните новоепохални аватрани проявления като Исус Христос и Мария Магдалена, Която ни разкри в последния ни постинг

С машината на времето за експеримента с разпъването на кръста и операцията по Възкресението на Исус – Господарят на Извънземните, продуценти на корона вируса
http://bezistena.blog.bg/history/2020/04/17/s-mashinata-na-vremeto-za-eksperimenta-s-razpyvaneto-na-krys.1706281

как е съпреживявала кръстните болки и мъки на любимия Исус на кръста и се е колебала, обезумяваща от вида и страданията му, дали да не прекрати саможертвения експеримент на Исус за хората и да вземе да дръпне шалтера и този път на неблагодарните човеци от поредната експериментална израждаща се човешка цивилизация, че да приключат с неуспешния проект..., и питаща се ако ги остави и този път, дали някой след 2000 години ще се сети за жертвата на Любимият ѝ и ще му помогне с молитвата си през времето да понесе по – леко ужасните смъртни кръстни мъки, както да помогне и на Нея да събере силите си за възкресителната операция на Исус?  
 
 
Разсекретяваме и личното досие на гениалния Бах, който не само защото е гений е Българин –  феноменен жречески потомък на Исус и Мария Магдалена, ами и защото всички композитори и музиканти сред всички народи и племена са от Българския Божи жречески род Дуло, и колкото повече чист Български феноменен имплант има в някой, толкова на по – високо ниво в класификацията на гениите и феномените е той!  

БАХ=Бох, Бохиня

Johann Sebastian Bach=ЙОХАН СЕБАСТИЯН БАХ=
ХАН БА ИСАС БАХ ТИЯН=Хан (Кан, Жрец) на Бог Исус и Бохиня Диана – 

име което е христоматиен пример и демонстрация на приложението и вседействието на Свещения шифър при съставянето на имената на Божиите генетични потомци и въобще на всички хора върху Свещената Матрица от Българските Божии имена и титули ! 
  
МАТРИЦА от имената на=МАТРИТСА от имената на=от имената на Матара Диана и Иса 
 
Продължаваме участието си в съпричастието и на кръстните страдания и мъки и смъртта на Отец ни, и заедно с Него и Майка ни Мария Магдалена и всичките им потомци, които са Вси Светии, слизаме в долното царство на смъртта за да я победим като я трансформираме и преобразим и нея в Живот, Безсмъртие и Вечен живот и освободим праведниците от Ада – чутовен акт, известен като Съшествие в Ада ! 
 
СМЪРТ=Иса и Матара – 

Българските Богове са Господарите и Властелините на смъртта и на всички естествени и свръхестествени физични и биологични процеси в света, които Те управляват с Любов и превръщат всички във Вечен живот и Безсмъртие 

БЕЗСМЪРТИЕ=Исуз и Богиня Матара 
 
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ежуш и Богиня Диана   

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Съшествието в Ада на Исус в Страстната събота е догма, възприета във всички 
християнски деноминации  
 

image

image

image

image
+  
image
 

image

image
+
image
+  
image +

image
 
image

Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, ведно с Адам и Ева

Съшествието в Ада е част от Страстите Христови и Исус слиза в ада, когато е в гроба, или по – точно казано, когато е в периода от смъртта на кръста до Възкресението Му.  
Разсекретените документи указват с кой слиза Исус в Ада: 
 
СЪШЕСТВИЕ В АДА=ШЕСТВИЕ на Иса и Богиня Диана 
 
СЪШЕСТВИЕ В АДА=Светии на Богиня Диана и Исуш

СЪШЕСТВИЕ В АДА=Светии от ВЕШИСТЕНА=Светии от Безистена
 
ИЗГАРЯ ПОРТИТЕ НА АДА с=с Братя от Диана и Иза от Трагия – 
Божиите феноменни генетични потомци от Всемирното Бяло Братство, преминали в Божията светейша армия  

И още един уникален свръхсекретен документ, който е пред очите на всички векове съхранен от свирепата цензура на Инквизицията и фалшификаторите на Свещената Българска Божия историческа памет:

В каноничния пасаж 

"Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, ведно с Адам и Ева",

поднесен ни в тази граматическа словоредова форма, четем, че Исус като влиза в Ада,  освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци, и  ведно (заедно) с тях и Адам и Ева, обаче само като променим съвсем финно и елегантно словореда на това повествование и пратим Адам и Ева на по – горна позиция от сложното изречение, се получава ето какво:

"Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада ведно (заедно) с Адам и Ева, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци"!

И какво се получи сега?
– Ами получи се, което вече знаем, че Исус е слязъл в Ада не сам, а с Мария Магдалена, Богиня Майка Диана, която разсекретихме в по – горните документи, а в онзи пасаж Я открихме зашифрована и скрита в имената на Адам и Ева – ето така:

АДАМ И ЕВА=ВА МАД=Богиня Мад=Богиня Ма (Майка) Диана

Така разсекретеният документ придоби окончателната редакция и вид, вече без съмнителни кавички:

Според догмата, след разпятието на Исус Христос, той слязъл в ада ведно (заедно) с Богиня Мад, Майка Мария Магдалена, и изгаряйки портите на ада според евангелските проповеди, освобождава душите на грешниците от там, както и всички старозаветни пророци!

Разсекретените документи са категорични, че през 33 година на Новата ера в Ада с Исус слиза Богиня Диана, Майка Мария Магдалена, Която е винаги и навсякъде с Него, както и по – късно след години и Техните генетични жречески потомци Българите – Белите, святите и праведните, генетични Божии Братя от Всемирното Бяло Братство, които преминават в небесно служение като Светии, на които първият им ангажимент след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето на Време – пространствения континуум, е да присъстват и помагат на Отец ни при страстите Господни на кръста и Възкресителните операции на Исус през 33 година ! 
 
image

image

Както ви посветихме в последния ни постинг Голгота от Разпети Петък
 
С машината на времето за експеримента с разпъването на кръста и операцията по Възкресението на Исус–Господарят на Извънземните, продуценти на корона вируса
http://bezistena.blog.bg/history/2020/04/17/s-mashinata-na-vremeto-za-eksperimenta-s-razpyvaneto-na-krys.1706281
 
от известно време и нашият екип участва в тези транспространствени епични събития и процеси, след като Боговете ни ни дадоха ключа и пусковата парола на Машината на времето за предвижване през лабиринтите на пространствата и измеренията, уплетени с безлимита на времето:

МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО на=на Богиня Диана Мат Мария и Ешуа 
 
  
image

А извън реалити драматизацията и постановката за пред непосветените, сега ви разсекретяваме и кои са шефовете на Ада, които са създали и управляват тази институция на пречиствателно – регенерираща чистилищна станция, или възмездяваща и технологична пещ за изгаряне на браковата продукция : 

ШЕФОВЕ на АДА=Бог Ешуа и Богиня Диана 

Ето и ключа и портала на Време – пространствения континум:

ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНИУМ=
Порта към Бок Тати Исус и Богиня Диана Мат Мария
 
image

image

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Светиите от Вси Светии, на които първото ниво след въвеждането им в свръхестествен светейши статут и свободно придвижване в пространствата и времето, е да присъстват и помагат на Отец ни при страстите Господни на кръста на Разпети Петък и при Възкресителните операции през 33 година на Новата Ера!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!    


Гласувай:
4
0


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
18.04.2020 17:00
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 5214421
Постинги: 1559
Коментари: 2903
Гласове: 31295
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!