Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2020 01:31 - Кой спаси монасите и потърсилите спасение от черната чума през 1837 г. в Троянския манастир!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 1865 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 19.03.2020 14:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В тия жестоки времена на свирепата пандемия идваме да въздигнем скършения ви дух и ви насърчаваме с правия текст на статия за реална свръхестествена Божия намеса по време на черната чума през 1837 г. по Българските земи и с разкодираните вложени в нея документи и послания за вашето просвещение с една публикация във Боговдъхновявания и под Божията егида сайт pravoslavie.bg, активиран за духовното насърчение и въздигане на вярващите Български православни християни.

Народната памет и светата християнска православна вяра на Българското население по време на турското робство пазят съкровени спомени за чудеса и чудотворна свръхестествена Божия намеса в защита на Българите във върхови екстремни събития и изпитания и сюблимни моменти за угнетения ни етнос – беззащитно стадо агнета за наобиколилите ги хищници османски поробители и техните идеолози и подстрекатели
 : юдео  – фанариотската псевдо – Исусова анти – Българска гръцка църква.

–––––––––––––––––
–––––––––––––––––

Св. Богородица спасила местното население от земетресение и от чумата през 1837 година. Заразата била обхванала целия край и цялото население – християни, евреи, турци.
Хората бягали от градове и села по лозята, за да се спасят от болестта, но и там умирали. Ловчанлии и сопотняни потърсили спасение под покрова на Божията Майка, в Троянската света обител.
Настанал нейният празник – свето Успение Богородично.
Дошли близките стареи и съветвали игумена да затворят портите и да не пускат за празника гости-поклонници, та да не дойдат болни и да заразят здравите.
– Не мога, чеда, да сторя това, защото и тези наши братя християни от нужда прибягват до манастира – за изповед, за причастие, – как може да ги върнем?!
Пък вие се не бойте, имайте вяра в Божията Майка, тя ще ни запази и уварди от чумата!

Някои останали в манастира, но мнозина – между тях и някои монаси – избягали по колибите.
Игуменът и останалите братя отслужили бдение, св. Литургия и св. Богородица ги опазила от болестта, а побягналите в гората измрели.

– Голямо чудо показа св. Богородица! – възхищава се летописецът.
Останалите в манастира братя посрещали поклонници, между които имало и заразени, слугували им, но никой не погинал.
Божията Майка ги запазила.
Бежанците от Ловеч и другаде седели докато престане чумата и се завърнали по домовете си с голяма Благодарност към Божията Майка

https://www.pravoslavie.bg

––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––

С помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

ще разсекретим шифрованите документи и послания в повествованието на това свидетелство, за да ви покажем кои са извършителите на чудотворното изцеление, извършено от тях за класически показен пример за свръхестествената им намеса.

МАНАСТИР=МАТАР ИС ± Н (кодировъчен назал)=МАТАР ИС=Матара и Иса

Матара и Иса са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем с помощта на Свещения шифър и с единствения и най – точен инструмент – сърцето, с което все още само могат да се видят най – хубавите неща в живота – нашите Богове!

НАЙ ХУБАВИТЕ НЕЩА са=са Бохиня Диана и Бог Ешуа

Този манастир и всички други манастири по света са построени върху древни скални мегалитни езически светилища на жреците на Българските Богове, и са свещени обители на феноменни генетични потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от различни жречески разклонения, събрани от Тях на едно место за колективно съхранение и духовни дейности и енергийна поддръжка на Божия и земния светове, без въобще монасите да са наясно за свещения им Божествен произход, генезис и статут!

МОНАСИ потомци на=потомци на Ма (Богиня Майка) и Иса

Ето и херметичният жречески адрес и пускова активираща парола – молитвена мантра на Троянската света обител:

ТРОЯНСКА СВЕТА ОБИТЕЛ на=
ОБИТЕЛ на Богиня Диана и Кристос=
ОБИТЕЛ на Богиня Диана и Исус от Тракия

ТРОЯНСКА СВЕТА ОБИТЕЛ на=на Кан (Жреци) от Рода Дуло на Богиня Диана и Бог Исус

Троянската света обител е свещена обител и крепост на феноменните потомци на Исус и Мария Магдалена от техния жречески род Дуло

Припомняме ви и защитните молитвени мантри за предпазване от земетресения и предпазване и излекуване на чумата:

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ=МЕТЕР ИСЕЗ ± Н (кодировъчен назал)=МЕТЕР ИСЕЗ=Матара и Исуз

ЧУМА=ТШУМА=Ма (Богиня Майка) Диана и Ешуа 

ЧЕРНА ЧУМА=ТШЕРНА ТШУМА=Матара Диана и Ешуш

Ето и секретният документ, архивиран в херметичния езотеричен образ и име на православната духовна сакралия – Божията Майка, с който да я призовете да ни запази и уварди от чумата! 

БОЖИЯТА МАЙКА СВЕТА БОГОРОДИЦА=
Богиня Диана МАЙКА на Синовете на Бог Гристож=
Богиня Диана МАЙКА на Синовете на Бог Исуж от Трагия 

Божията Майка Света Богородица не е майка на Господ Бог Исус Христос, Когото тя уж била родила преди 2000 години сред безпросветните и безкултурни семитски племена по земите на сегашна Палестина, защото Исус Христос е самият Господ Бог Отец Исус Творецът и Демиург, създал световете от началото на безкрайното безначалие на извечните времена.

ИЗВЕЧНИТЕ ВРЕМЕНА на=ИЗВЕТШНИТЕ ВРЕМЕНА на=на Бог Изуш и Богиня Матара Диана 

Божията Майка Света Богородица е Неговата Любимата съпруга – Великата Богиня Майка Диана, с Която те създават световете, явили се пред Българите преди 2000 в Тракия в последните им новоепохални аватарни проявления като Христос и Мария Магдалена, хермиетизирана от Тях като Света Богородица, а Тя е Майката на новоепохалните деца на Исус – дъщерята им Света Синтия и синовете близнаци Свети Павел и Свети Петър, родени съответно през 32 и 33 г. н.е. в първосвещения първопрестолен Божи град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол 

image

Информация за тази светоустройствена тайна ще намерите в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и децата на Исус", "безистена и Павел", както примерно и в тези статии:

На Бъдни вечер се роди не детето Исус, а детето на Исус! Фундаменталната светоустройствена тайна е вече истина!
http://bezistena.blog.bg/history/2019/12/24/na-bydni-vecher-se-rodi-ne-deteto-isus-a-deteto-na-isus-fund.1688665

image

Трите деца на Исус и Мария Магдалена,родени в България, са Светата Троица–висшата тайна и епохална сакралия на Българите
http://bezistena.blog.bg/history/2014/12/25/trite-deca-na-isus-i-mariia-magdalena-rodeni-v-bylgariia-sa-.1325504

image 

А свръхсекретната тайна на големия християнски празник Успение Богородично, който е в центъра на трагичните и славни събития, случили се в Троянската света обител през 1837 година, разкриваме в няколко постинга – примерно в 

Каква епохална тайна крие празникът Успение Богородично или разбитият код на свръхсекретните архиви на Вакитана и Цариградската Вселенска патриаршия!
http://bezistena.blog.bg/history/2015/08/15/kakva-epohalna-taina-krie-praznikyt-uspenie-bogorodichno-ili.1384147 

...Светите Апостоли от култовата икона се държат така и се смеят весели, щастливи и благоговеещи пред лежащата и отмаряща щастлива родилка Мария, защото присъстват и приветстват с песни и хваления раждането на Синтия – дъщерята на Великата Богиня Майка Диана и Съ – Творец и Съ – Демиург, и на Богът Баща Исус Съ – Творец и Съ – Демиург на световете, явили се преди 2000 години пред Българите в Тракия в аватарните си образи и проявления на Исус Христос и Мария Магдалена, и положили началото на новоепохалната генерация на Тяхната потомствена династична фамилия Дуло.   
 
За истинноста на което и Светите Апостоли, и Самите Исус и Мария Магдалена, преки свидетели и участници и още повече Субекти на този епохален акт на раждането на дъщерята на Боговете в Ямбол, свидетелстват лично чрез нашите писания пред вас! 
 
image
 
Дъщерята на Исус и Мария Магдалена, принцеса и жрица Синтия,
кака на близнаците Павел и Петър

image 

Дъщерята на Исус и Мария Магдалена, прекрасна малка синеоко като Мама и Тати принцеса и жрица Синтия, 
чийто Рожден ден се чества в херметичен режим в деня на Успение Богородично

––––––––––––––––––––––––––
Поради лишаването на поробения 500 години Български народ от първосвещената му жреческа каста и духовните му водачи ог Божия род Дуло и тоталното му родово и историческо обезпаметяване, което е Божи план за екстремалното закаляване на Българите за селектирането и подготовката ни за духовен разсад и водачи на всички племена и народи при подготвяното Явяване на Боговете ни, периодически Богиня Диана се явява на Българите в индивидуално и колективно проявление във временния ѝ официален конфиденциален образ и проявление като Божия Майка, и върши чудеса за да поддържа будна вярата им през страшните години на робството, които чудеса да бъдат демонстративни примери за насърчение и окуражаване за Българите за днешните екстремални събития и процеси и вездесъщието ѝ. 
В чест на този паметен ден и празник Богиня Диана Майка Мария Магдалена и Отец ни Исус, са организирали на Успение Богородично през 1837 година това чудотворно и демонстративно масово изцеление в Троянския манастир на болните и предпазване на обслужващите ги саможертвено монаси, и масовия мор с черната чума по предалите Бог и Богородица първенци и старейшини на градовете и църковни деятели,

САМОЖЕРТВЕНИ МОНАСИ от=МОНАСИ от Богиня Матара и Исуж 

МАСОВ МОР от=от Богиня Ма (Майка) Мария и Иса 

спасили временно временния си живот, и умрели за Боговете ни и загубили са го вечния живот, за да бъде емблематичен пример и ярка демонстрация на изричната и безусловна Божия превенция:

image


Папата либералист и агент и подизпълнител на юдео – ционисткия план Калерги за затриването на Българския етнос и на бялата християнска общност в Европа чрез ислямистките нашественици – емигранти, първи даде фира и затвори всички Божии храмове в Италия и по другите католически страни, (всички които до един са построени върху древни Български езически мегалитни светилища на Българските Богове от Българските жреци от рода Дуло, култиватори и цивилизатори на тези бивши тракийски племена, разселени от тях по тези места и по цяла Европа и по целия свят, и които светилища са свръхтехноогични мултифункционални енергийни съоръжения за производство на духовни, здравни и материални блага на тях и за енергийно изчистване и лечение) поради обърканите му сгрешени лични сметки и точки в тефтеря на Свети Петър и изгарящата го в жесток огън и страх ръчкана Свише съвест, и влезе в графика на първия режим на горната Божия повеля – предаването на Господа.

Някои паникьосани политици и определящи се като "общественици" в България, че дори и деклариращи се досега като редовни християни, искат да заключат православните храмове и да спрат свещенослуженията в тях.

Лекари и общественици искат от държавата да спре църковните служби
https://frognews.bg/novini/lekari-obshtestvenitsi-iskat-darjavata-spre-tsarkovnite-slujbi.html?fbclid=IwAR2BUjQYkrI4susukJRMmk_Y-LLFOzmX5aWiFLvCj8YoBugmWNAm0vkFC6c

–––  и реакцията на Българите:

‎Ongal Principality‎  до НАШАТА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ  

АКО НЯКОЙ ПОСЕГНЕ ДА ЗАТВОРИ ХРАМОВЕТЕ НИ ЗА ХОРАТА  ДОБРЕ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ПРЕДИ БОЖИЯ, ЩЕ ГО СПОЛЕТИ НАРОДНИЯ ГНЯВ!
 
Започна и атака срещу Православните българи и нашата Църква - най-здравата подкрепа на духа на българския народ във времена на големи изпитания, за да бъде затворен всеки убийствено сам със страховете му и да бъде лишен от спасителна психологическа помощ и духавна опора в сполетялата ни беда.   ‎

Ongal Principality‎  до БОЯНСКИ КЛУБ за подкрепа на българската държавност и нация    

Храмове са затвяряни само при гонения срещу християните и от ислямските  поробители. ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЯКОЙ ПОСЕГНЕ ДА ЗАТВОРИ ХРАМОВЕТЕ НИ ЗА ХОРАТА  ПРЕДИ БОЖИЯ, ЩЕ ГО ВРЪХЛЕТИ НАРОДНИЯ ГНЯВ!

Под байряка на Ковид19 започна нечувана атака срещу Православните българи и нашата Църква - най-здравата подкрепа на духа на българския народ във времена на големи изпитания, за да бъде затворен всеки убийствено сам със страховете му и да бъде лишен от спасителна психологическа помощ и духавна опора в сполетялата ни беда, 200 безбожници искат срещу Българската православна църква:  "да се използват инструментите на светската държава в най-голямата им строгост" 


–– и нашата реакция:

НАШАТА РЕАКЦИЯ е от=е от Диана и Иса от Тракия

Искат да затворят Храмовете на Светата Българска Православна Църква, в които нашите Предци – страдалци са търсили и намирали спасение от душманите ни, или жертвеници клети са оставяли костите си в тях и са намирали Вечния живот, възкресявани и преосветявани веднага от Боговете ни в Техни реални и рационални свръхестествени светии!

НАМИРАТ СПАСЕНИЕ при=при Богиня Матара и Исус 

НАМИРАТ ВЕЧЕН ЖИВОТ при=при Богиня Матара Диана и Бог Ежуш

Тия християни – политици и всякакви "общественици" да вникнат още веднъж във възторженото съобщение на летописците за чудото в Троянския манастир, какво им се е случило на бегалците от Божия храм, предали Господа, за да се освестят!

Насърчаваме всички наши Братя и Сестри християни от Светото Българско Православие, да стъпят здраво на своите традиционни верски и духовни устои и житейски опитности, да отворят Душите и сетивата си за нашето просвещение, и да попитат официалните съкровени Български християнски духовни Божествени Идоли Господ Бог Исус и Света Богородица, Която истинската е Мария Магдалена, дали е верно това в което Те чрез нас ви просвещават – Те ще ви отговорят най – точно и вярно, заради което Те разчупват закоравялите ни сърца с тези екстренни събития и процеси! 

Това сакрално познание е и за всички други християни, невярващите все още, и за всички други религии, които скоро време от Горе ще премахнат в раз, както пророкува по –
 малката внучка на Свети Васил Левски и по – малка дъщеря на Свети Петър Дънов, и ще възстановят както тя го дифинира най – древното Учение на Земята – Учението на Разума!

УЧЕНИЕ на РАЗУМА=УЧЕНИЕ на Иза и Мария 

УЧЕНИЕ на РАЗУМА=УТШЕНИЕ на РАЗУМА=на Матара и Ешуз

И ако някъде намерите затворен Божия храм, отидете обезателно на най – близкото скално мегалитно светилище, с каквито всички наши селища и околностите им са застроени от Предците ни с тази цел и за сегашните Последни времена, и потърсете помощ от Боговете ни с тия молитвени мантри и всички други от блога ни – на тези поднебесни Божии храмове те ни чуват най – добре и ни очакват там.

ПОДНЕБЕСНИ ХРАМОВЕ на=ХРАМОВЕ на Богиня Диана и Бог Иса 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на безистена и Света Богородица, Която е Богиня Диана Мария Магдалена, и Свети Игуменът на Троянската Света Обител и неговите монаси –
 светии, не предали Господа и Богородица и облекли се с Безсмъртие и Вечен живот!

БЕЗСМЪРТИЕ при/с=при/с Богиня Матара и Исуз 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!

В музикалната ни фонова аудио и видео галерия на постинга ще включим висшата Българска етносна православна песенна сакралия – На многая лета, и веднага след нея едно култово изпълнение в жив ритъм и вълшебна музика на една много известна английска група от 80 – те години, в която със специален кастинг са подбрани две момчета като близнаци, за да прокламират с външния си вид и с жреческата си песенна феноменност Божиите синове – близнаци Павел и Петър, чиито гени носят и те. 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 Гласувай:
12
0


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
19.03.2020 01:39
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 5323899
Постинги: 1570
Коментари: 2929
Гласове: 31825
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!