Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2019 04:41 - laval и bezistena по следите и неизтриваемите жалони на Българските цивилизатори на индианските племена.Анасази.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2115 Коментари: 5 Гласове:
14

Последна промяна: 22.05.2019 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предприемаме поредната изследователска експедиция с laval и bezistena с мощния инструментариум на сакралната Българска езикова архология по следите и неизтриваемите жалони на Българските цивилизатори на индианските племена.

Анасази
http://laval.blog.bg/history/2019/05/14/anasazi.1657092

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри 

http://www.youtube.com/watch?v=8kQZHYbZkLs&list=PLa5-aFdApZnLPhhD0QOoQMp_zfKBoIYEK&autoplay=1&loop=1

Анасази (на английски и испански: anasazi) е индианска култура, съществувала на територията на днешните американски щати Колорадо, Юта, Аризона и Ню Мексико в областта, известна като Четирите ъгъла.
Цивилизацията Анасази е интересна и уникална по ред причини. Известна е още като Културата Чако по името на Каньона Чако или Културата Пуебло по името на индианското племе Пуебло, което се явява наследник на индианците анасази заедно с племето хопи.
Всъщност този термин не се приема от народите Пуебло. Има съпротива срещу това наименование, защото на езика навахо anaasazi означава “древен враг”.
Индианците анасази са оставили скални жилища, които били обявени за национално културно наследство на САЩ, вписани от 1987 в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Археологическите находки сочат, че анасази имали познания по керамика, текстил и  изкуствено напояване. Те са правили наблюдения на слънцето и оставили интересни рисунки по скалите и в домовете си, включително шестпръстови отпечатъци на ръце и крака.
В каньона Чако се намира голямата велика къща Пуебло Бонито, в която били разкрити 96 скелета. Това е бил религиозния и търговски център на индианците анасази. В Пуебло Бонито са живели около 5000 души. Домовете им били многоетажни постройки, строени от камък и суров кирпич. Тази култура отбелязала разцвет между 850 и 1250, след което внезапно и необяснимо изчезнала.
Каньонът Чако бил средище на търговия, политическа дейност и церемонии.
Културната група на индианците Пуебло включва още три култури: Хохокам, Могольон и Патаян. Останките от тях могат да се видят в Националния парк Меса Верде, Националния монумент Ховенуип и каньоните Чако и Де Шейи. В Меса Верде се намира известния Скален дворец.

  image

image

image

image

image

image

image

image


Декодиращата програма на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез 
Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 , 


разсекретява безапелационно точно поредните документи на Българските цивилизатори на бившите безкултурни тракийски племена индианци, заселени от тях в Америка:


АНАСАЗИ=Н (кодировъчен назал) + АСАЗИ=АСАЗИ=ИСАЗ=Исуз

ЧАКО=КАЧО=КАТШО=Кан (Жреци) на Диана и Ешуа

ПУЕБЛО=ПУБЕЛ=Пабел=Павел – 

Павел е Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча " "Сеячът и Семето",

image

посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света, както и сред тракийските племена индианци, за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове, който е..., вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още


ПУЕБЛО БОНИТО=Павел от Богиня Диана 

МАСА ВЕРДЕ=Богиня Мадара и Иса 

ДЕ ШЕЙИ=Диана и Ешуа 

В Меса Верде се намира известния Скален дворец, което име разсекретено означава:

СКАЛЕН ДВОРЕЦ на=на Бълкари на Диана и Исус  

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Свети Павел е заплодил генно и духовно и е изградил новоепохалната индианска цивилизация, като е оставил феноменните си потомци сред тези племена за тяхна жертвена жреческа каста и култиватори – духовен интелектуален прогресивен и управленчески елит на индианците.


Това е истинската причина колонизаторите и поробителите на Америка и на индианците да извършат тоталния геноцид връз тях и избият Българския им жречески елит и около 100 милиона покръстени и невинни праведни индианци.

ИНДИАНЦИ=ДИАН ИЦА=Диана и Иса

където Диана и Иса са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни интелектуални творчески прогресивни елити и изродените реакционни управленчески елити на всички народи по света.

Конкретна информация за индианците вижте в 

Аморе мио!Сакралният алгоритъм на италианския език, заложен от Българските цивилизатори на бившето тракийско племе етруски и италианци.
http://bezistena.blog/history/2018/11/08/amore-mio-sakralniiat-algoritym-na-italianskiia-ezik-zalojen.1634443

Книгата Попол Вух документира как Извънземните генно – инженерни експериментатори проектираха и моделираха хората за да ги цивилизоват Българите!
http://bezistena.blog/history/2018/11/13/knigata-popol-vuh-dokumentira-kak-izvynzemnite-genno-injener.1634914

–– и пасаж от последния постинг:

... ще ви разсекретим имената на няколко основни племена от тази кутура – индианците анасази, шошони, шайени, апачи, свикси, ирокези, чероки, тимиквуа, атабаси, команчи, шахаптин, шавнес, вакоес, киовас, таваканес, модокс, санекас, миамис ... всички обобщени под типовото наименование индиана,индианци, от които документи веднага става ясно дори и за начинаещите ни курсисти от Сакра Духовна Академия Форум на Безистена, на Кои е кръстил своята прекрасна генно – инженерна продукция в Америка Павел: 

АНАСАЗИ=Исуз

ШОШОНИ=Ешуш 

ШАЙЕНИ=Ешуа

АПАЧИ=АПАТШИ=Богиня Диана и Ешуа 

СВИКСИ=Бок Исус 

ИРОКЕЗИ=Кан (Жреци) и Заре (Царе) 

ЧЕРОКИ=Кан (Жреци) и Чаре (Царе) 

ТИМИКВУА=Богиня Майка Диана 

АТАБАСИ=Богиня Диана и Иса 

КОМАНТШИ=Майка Диана и Ешуа

ШАХАПТИН=Бохиня Диана и Ешуа 

ШАВНЕС=Бог Исуш 

ВАКОЕС=Бок Иса

КИОВАС=Бок Иса 

ТАВАКАНЕС=Бокиня Диана и Иса 

МОДОКС=Майка Диана и Иса 

САНЕКАС=Кан (Жреци) на Исус 

МИАМИС=Мама и Иса=МаМа и Иса=Мария Магдалена и Иса

– и типовото обобщаващо расово – етносно име и наименование индиана, индианци

ИНДИАНА=ДИАНА=Диана 

ИНДИАНЦИ=ДИАНА ИЦА=Диана и Иса 

ЕТНОС=Диана и Иса 

РАСОВО ЕТНОСНО НАИМЕНОВАНИЕ от=от Бог Исус и Богиня Матара 

Това е тайната на сакралната етимология на индианските народи Пуебло на Америка и цялата индианска цивилизация : всички са кръстени от генно – инженерният им родоначалник и култиватор Павел по имената на Майка му Мария Магдалена и Баща му Исус. 

ИНДИАНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ от=ЦИВИЛИЗАЦИЯ от Кан (Жрец) на Диана и Иса

ИНДИАНСКА ТСИВИЛИЗАТСИЯ от=от Кан (Жрец) от Дуло Сина на Отец Исуз и Богиня Диана

Затова и името на най – популярната и съкровена музика на индианците –  El Condor Pasa, която е фоновата ни мелодия, е съставено от имената на Българските Богове и Техните феноменни потомци и цивилизатори на индианците – Българите !

El Condor Pasa=Диана и Иса Болкариа 

El Condor Pasa=Болкари на Диана и и Иса

И затова индианските жреци с типовия титул Инка знаят Свещения шифър на Свещения Български език в мистериозната сакрална за индианците книга Попул Вух на езика на индианските шамани китше – защото на всички Отец им Павел е оставил в наследство на феноменните им жречески познания тайната на Свещения шифър, за да нафрашкат целия индиански мир и света на поробилите го след това европейски нашественици, със свещена кодирана информация за Българските Богове и за него! 

ИНКА=КАНИ=Кан – Жреци

КИТШЕ=Кан (Жреци) на Диана и Ешуа 


И сакралната етимология на анонимното местоимение Тези, с което са титуловани безличните Богове Демиурзи в пасажа от книгата Попул Вох :

"Тези същества, които са създали човечеството, са посочени от индианските жреци в книгата Попол Вух като „Творецът, Създателят, Творецът – Пернатата Змия, (която Перната Змия преминава веднага в множествено число – "Те", "Тези" в оригинала!) Тези които създават, Тези които дават живот на човека, и се носеха над водата като изгряваща светлина."

ТЕЗИ=Диана и Иза 

Тези Български Богове са "Тези", Които дават живот на човека и на всички живи същества:

ЖИВОТА НА ЧОВЕКА е от=е от Богиня Диана и Бок Ежуш  

СЪЩЕСТВА от=СЪШТЕСТВА от=от Отес Исуш и Богиня Диана=от Отец Исуш и Богиня Диана

Те се носят над водата и носят изгряващата светлина:

НОСЯТ СЕ НАД ВОДАТА=Отетс Иса и Богиня Диана=Отец Иса и Богиня Диана 

Българските Богове са имплантирани и във висшата поетична езотерична метафорична символика за упование и последна надежда Изгряваща светлина! 
 
ИЗГРЯВАЩА СВЕТЛИНА=ИЗГРЯВАШТА СВЕТЛИНА=Богиня Диана и Ешуз Селен (Змей) Българина 

Същият израз прорицава и къде ще изгрее изгряващата светлина за целия свят:

ИЗГРЯВАЩА СВЕТЛИНА=ИЗГРЯВАШТА СВЕТЛИНА=
България на Богиня Диана и Ешуз Селен (Змей) 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И още инфо в блога ни с парола на търсачката "безистена и индианци"

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на безистена и Свети Павел, който е Свети Попол, Бащата на инките –
 свещената Българска жреческа каста на индианците
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни
 




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
15.05.2019 04:42

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. barin - Съпричастен съм и аз към изследв...
15.05.2019 07:01
Съпричастен съм и аз към изследванията, Адаш. Аз също търся нови неща и когато сметна, че е интересно публикувам в блога. Истината трябва да се знае, особено тази, касаеща България.
Поздрави!
цитирай
3. bezistena - Съпричастен съм и аз към изследв...
15.05.2019 12:32
barin написа:
Съпричастен съм и аз към изследванията, Адаш. Аз също търся нови неща и когато сметна, че е интересно публикувам в блога. Истината трябва да се знае, особено тази, касаеща България.
Поздрави!


Голям екип от феноменни съекипници сме, Адаш!

СЪЕКИПНИЦИ от=СЪЕКИПНИТСИ от=от Кан (Жреци) от Богиня Диана и Исус

СЪЕКИПНИЦИ от=СЪЕКИПНИТСИ от=от Кан (Жреци) от БЕЗИСТЕНА

Продължаваме заедно, Адаш!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЕДНО феномените от=феномените от Дуло на Богиня Мадара и Ежуз
цитирай
4. bezistena - Под публикация на статията във Ф...
22.05.2019 00:09
Под публикация на статията във Фейса, Dimitry Nedelcev, който е същият високопросветен и посветен патриот и болезен родолюбец Митко Станчев, брутално цензуририн от сатрапите на Свободата на Словото в социалната мрежа, написа:

"Изключително точен анализ ! Става въпрос за безпаметните далечни времена, когато между нас и тях е имало сухопътна връзка.
В Италия говорих с един сервитьор от Перу. Той ми каза, че ако искам да видя оригинални Български шевици, да посетя Перу.
Както и съседните страни.
Дълбоки са Българските корени, също като основите на планина !
Фир БОЛГ ! Анкх ! I Y I

ШЕВИЦИ=ШЕВИТСИ=Богиня Диана и Исуш

ШЕВИЦИ=ШЕВИТСИ=ВЕШИСТИ + Н (кодировъчен назал)=БЕЗИСТЕНА

БЕЗПАМЕТНИ ВРЕМЕНА на=ВРЕМЕНА на Бог Иза и Богиня Ма (Майка) Диана
цитирай
5. bezistena - Още отзиви от Фейса:
22.05.2019 11:04
Rigden Al'Hilajj

Сега индианците ли са наред...що не карат направо с Атлантида....

Инж. Иван Дунчев

Прекрасно предложение – да започнем от Атлантида!
И там пак са Българските Богове и цивилизаторите на всички племена и народи – Българите!

"Хирперборея, Атлантида, Шамбала и Туле – разсекретени категорични документи за Българския им произход и местонахождение. Хитлер за зелен хайвер!"
http://bezistena.blog/history/2018/12/04/hirperboreia-atlantida-shambala-i-tule-razsekreteni-kategori.1637438?fbclid=IwAR1DV6LL_lrPf7NuoeOJ_0YKf2KioaNNqheReD07LUapf0uzj1MI_pW-MeQ

Щом четеш статиите ни, значи Свещеното Слово е влезнало в теб и отърване вече няма за твой късмет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7719948
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44349
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!