Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 00:27 - Тайната на името на Своге и защо Българският първожрец и цар Филип Македонски бе победен от Цар Сирмус
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3143 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 24.11.2020 20:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подаръкът на нашия екип за Българите от Своге е сакралната семантика на името на града – Своге, за произхода и значението на което има несъстоятелни опростачени първосигнални отъждествавания посредством официалната десакрализирана травиална псевдонаучна етимология, като например "хипотезата", че името идвало от близкото село Свидня чрез замяната на звука "д" в "г".
Защо замяна на "д" с "г" след като в говора на местните няма такава фонетична практика, пък какво значи името Свидня – нито има, нито ще има верен отговор, но затова пък има натъкмация!

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на видеото и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри 

https://www.youtube.com/watch?v=gYJ3TJkPIPE&index=1&list=PLa5-aFdApZnJJL3MvhqiwBjftbKf2-H0J
Ямболско хоро, шарено

Ето и една добросъвестна наивистична версия за произхода на името на Своге, за която ходят чак в Албания, заблудени генерално от официалната десакрализирана опростачена първосигнална простосравнителна псевдо – наука етимологоия, чиято секретна първа задача е да скрива сакралния Божествен генезис на всички имена и топоними по света, съставяни от Българските култиватори и цивилизатори на всички племена по света!
 
Град Своге - произход на името
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2010/01/07/grad-svoge-proizhod-na-imeto.467992

Другите работни научни хипотези са, че името на града най – вероятно произлизало от славянските думи „свод“, „свождам“, (защо славянски, след като славяните са късносредновековен хибриден манипулационен имагинерен политически продукт?) поради географското му положение – като свод, където се събират р. Искър и р. Искрецка, а оттам свод, своде и сегашното Своге.

Друга теория за произхода е от диалектната дума „свояк“ (мн. ч. „свояци“) – „цилиндрична многоножка (стоножка)“ – както я отбелязва фалшификатор № 1 и сатрапът на Българската история чешкият юдеин К. Иречек (1974, с. 94, бел. 68) в своите „Пътувания по България“), назначен от дядо му Шафарик (министър на просветата на Сърбия, съскащ от омраза и злоба срещу Българите!) за пръв лицензиран фалшификатор на Българската родова памет и история, и който ни вменява успешно като на идиоти за дълго време, че нашите пресвяти Предци са кръстили свещеното си родно местообитание на името на стоножка за присмех и подигравка на околните селища и за самоунижение от жителите му!

Друга романтична легенда за името на града е, че то произлиза от словосъчетанието "с Бог е", и оттам Своге и която хипотеза а – а още малко да нацели верния отговор!

Ето верният отговор чрез

Свещеният шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 

в който ви просвещаваме в нашия блог http://bezistena.blog.bg, като името на Своге е като христоматиен пример за нагледно обучение на първолачета в тази сакрална херметична лингва материя:

СВОГЕ=ВОГ ЕС=Вог Еса=Бог Иса

Името на град Своге носи в анаграмна форма една от първоразрядните първосвещени титулно – именни комбинации на Българският Господ Бог Отец Исус, за да бъде съхранено в конфиденциален режим за Българите в днешно време, търсещи скритата сакрална истина за Българския генезис!

Допълнителен съпроводителен документ подкрепящ свещения Божествен статут на Българите и селищата по тези места, е името на древната "тракийска" крепост в общината, която е наистина много древна, но е "тракийска" само по географски признак, а по произход е на 100% чисто Българска – Метериза!

МЕТЕРИЗА=МЕТЕР ИЗА=Матера и Иза

тази древно – Българска крепост, построена върху светилищен енергиен център, е кръстена по имената на Българските Богове Творци и Демиурзи на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с онаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б".

Името е още по – ярък христоматиен пример за Българите и дори за българите с малко б, които не могат да достигнат до необходимия екзестенц минимум на човешко интелектуално ниво от IQ=70, каквито вярваме, че няма сред вашите и нашите читатели, за тоталното присъствие на Българските Богове в местната топонимия, в топонимията на цяла България и на целия свят, както и в целия Български език и чрез него във всички човешки езици на света, които всички до един са производни от Свещения Сътворенчески Български Божи език, както ще научите смутени, потресени и изумени от възхита от нашия блог! 

Крепостта Метериза защитава изкуствено построения мегалитен могилен зикуратен пирамидален светилищен комплекс, носещ култовия типов жречески индекс Градище, разположен на около 2 км от село Заселе, върху полегат планински склон с източно изложение.

ГРАДИЩЕ=ГРАДИШТЕ=Диана и Ешуа от Трагия

Край всяко селище и населено място в България има обезателно светилищен комплекс с топонимното наименование 
Градище – вече знаете, че това е мултифункционално енергийно високотехнологично съоръжение за производство на духовни и материални блага и творене на чудеса от неговите оператори – жреци от рода Дуло на Българските Богове Исус и Богиня Диана, Чиито имена в кода на Свещения шифър носи Градището и който Божествен безплатен Спа – център и възкресителница очакват за активиране местните потомци на обслужвалите го жреци!

Съхранена е легенда за епична битка срещу турците, при която крепостта била превзета, а нейните защитници – изклани и хвърлени в пропастта под крепостта. 
Сега на мястото, където е съществувало укреплението, могат да се видят останки от отбранителното съоръжение, като пред основната крепостна стена е разположена още една, вероятно протейхизма – от гръцки, допълнителна крепостна стена, изграждана пред основната с цел подсилване на защитата. 

Ето кои изграждат най – сигурните стени и защити за Българите:

ПРОТЕЙХИЗМА=Бохиня Матара и Иза   

Ще разсекретим и сакралната семантика на думата и понятието свод, за да ви покажем отново, че Българските Богове създават енергийния защитен куполообразен свод и похлупак над плоската Земя,

image

в който купол на височина от 5000 – 6000 км над Земята са инсталирани в спирални орбити двете светила Луната и водородо – кислородния термогенератор Слънцето с диаметър само 50 километра и всички планети и звезди край тях, позиционирани в надземната инфраструктура и които са изкуствени орбитални станции на Извънземните, които знаете от нашите статии, че са Българските Богове и тяхното светейшо небесно паселение и войнство.

СВОД=Иса и Богиня Диана 

КУПОЛООБРАЗЕН СВОД от=от Богиня Диана и Бог Исуз Булкарина

Разхерметизирваме и странното име на село Засел, което наверно обесняват първосигнално като "село на заселени хора", което обаче носи информация за най – древно известното календарно символно животинско име на Българския Бог Творец – Исус Змеят!

ЗАСЕЛ=ЗАС ЕЛ=Изус Ел (Змей) – 

където Ел е един от 12 – те синонима на Змия, Змей... на Българските Богове Демиурзи, херметична рептилска символика преминала в хералдически родови символ и признак на генетичените Божии потомци – жреците от рода Дуло 

image

Ще разсекретим поредния оригинален документ, съобщаващ ни през вековете и тоталната цензура връз свещената Българска родова и историческа информация чрез херметичния жречески език на Свещения шифър за поредната трансепохална световна тайна кой е Филип Македонски.

image

Предания ни донасят, че в района на общината е станала битката между трибалите и Филип, бащата на Александър Македонски, в която той едва се спасява, и впоследствие от това той до известна степен става инвалид.

Никаква битка не се е състоявала между Филип Македонски и трибалите по тия места, защото Филип Македонски е Първожрец и Цар на Българската империя, управлявана от първосвещения и първопрестолен имперски град на Боговете Олимп, който истински Олимп обаче е Импол, Имбол, Иамбол, Ямбол, а трибалите са елитно тракийско племе в абсолютно подчинение на Филип Македонски, кръстени по  основния Божи змейски титул и по имената и титулите на техните племенни първожреци и водачи –
 Българите от Бялото Братство от рода Дуло:

ТРИБАЛИ=Народ на Бог Ел (Змей)=Братя Ел (Змейове)

Ето разсекретен документа информиращ ни, че Филип става инвалид:

ФИЛИП СТАВА ИНВАЛИД=ФИЛИП е от Дуло на Бог Иса и Богиня Диана 

Същата информация ни съобщава и името му:

ФИЛИП МАКЕДОНСКИ=ФИЛИП е Кан (Жрец) на Майка Диана и Иса 

Личното име Филип е производна анаграма от висшия Божествен статут и постоянна форма на проявление на Българските Богове Демиурзи – Любов :

ФИЛИП=ЛИПИФ=ЛИБОФ=Любов

което име по – късно се трансформира в анаграмната комбинация на името Павел, първородният новоепохален син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т.нар. "римски императори" от Нерон до Диоклециан, който е ... още изобилна инфо за Свети Павел вижте в блога ни с парола "безистена и Павел".  

image

Още инфо за Филип Македонски вижте в един от началните ни постове в блог.бг:

Какво скриха археолозите на Памук могила и какво ни разказа Флип Македонски и монетата му!
http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/27/kakvo-skriha-arheolozite-na-pamuk-mogila-i-kakvo-ni-razkaza-.1143411

Разбулваме и тайната на емблематичния цар на трибалите Сирмус, с който уж Филип  Македонски воювал неуспешно:

Сирм (на латински: Syrmus, на древногръцки: Σύρμος) е цар на западно - тракийското племе трибали през 330 – те пр.н.е.. 

Споменаван е от Ариан, Страбон и Плутарх. 
Сирм e епоним на Сирмиум.
Също така името Сирмия (днес област Срем) е подобно.
Сирм се споменава в "Летописа и Родословие" на поп Йовчо Попниколов от
 Трявна под името Сирма.
Летописа е писан през XIX век и е описана войната между Сирмус и Филип Македонски завършила с победа на Сирмус. Поп Йовчо и Миошич описват Сирм като владетел на славянската държава.
 

Разсекретените документи указват кой е този легендарен, митологичен или исторически цар Сирмус и близките му производни от него:

СИРМУС=Исус и Мария 

ЦАР СИРМУС=ЦАР Исус и Мария 

СИРМ=Иса и Мария 

СИРМИЯ=Иса и Мария 

СИРМИУМ=Иса и Ма (Богиня Майка) Мария 

СРЕМ=Иса и Мария 

Сирмус е синкретизираният сдвоен образ на Българските Богове Исус и Великата Богиня Матара Диана: 

МАТАРА=Диана Мария 

Още информация за това култово синкретично Божие име и топонимните му кръщелници, първосвещеното от всички което е Ямболското село Срем на свещената река Тунджа, ви предлагаме в статията ни 

Възловото Тракийско светилище ДАРКАЯ на Тунджа и защо турските служби искат да го унищожат.Как Сара Брайтман разкри плановете йм. 
http://bezistena.blog.bg/drugi/2014/11/18/vyzlovoto-trakiisko-svetilishte-darkaia-na-tundja-i-zashto-t.1314885

от която е пасажът :

СРЕМ=Мария и Иса – 

важен и възлов исторически жречески и енергиен център на водораздела между свещените Сакар планина и Странджа.
Селище на феноменните потомци на жреците на Исус и Мария, поради което е подложено от двайсетина години на обезлюдяване и затриване.
Херметичният му топонимен индекс е съставен с възможно най – висша първосвещена именна комбинация от личните имена на Исус и Мария, записани в обратен ред!Топонимът Срем е изходната херметична словесна база за съставяне на името на мистичната планета Марс, към която се препращат Извънземните, сиреч Боговете ни, като Тяхно местообиталище.
Тази конфиденциална зависимост не е случайна, а съдържа информация за важна родствена връзка на Мария и Исус с това място и обитателите му 


СРЕМ=МЕРС=Марс=Мария и Иса


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Засичащата се от няколко източника информация, че Филип Македонски е воювал с Цар Сирмус, и която инфрмация е от посветени Български хронисти, ползващи Свещения шифър за херметизиране на сакралната Българска историческа документация, ни съобщава, че Филип Македонски, който е генетичен потомък от староепохалната генерация Дуло на Българските Богове Демиурзи, познати в староепохалния им аватарен образ на Орфеус и Евредика, в даден етап от живота му и на императорското му управление на Българската империя, е имал отклонения от Божиите норми и закони за управление на народите в Любов, Братство и Мир и така е влезнал във война (конфронтация) със самите Богове, херметизирани в хрониките в синкретичния им образ на Цар Сирмус, Които са го вкарали лесно в правия път (претърпял е поражение от тях, както ни съобщават в прав текст хронистите) чрез екстремално катарзисно оздравително – поучително вразумяващо преживяване, от което той е излезнал както видяхме по – горе в някаква степен на инвалид, който шифрован документ разсекретихме по – горе и пак ви показваме:

ФИЛИП СТАВА ИНВАЛИД=ФИЛИП е от Дуло на Бог Иса и Богиня Диана 

ВРАЗУМЯВАТ НИ=Бог Иза и Богиня Матара 

КАТАРЗИС провеждан от=провеждан от Исуз от Тракия 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Та честито на жителите на свещения Български град Своге и ви напомняме, че почерпката за кръщенето е добре да стане преди Съдния Ден, за да избегнете екстремалното катарзисно пречистващото огнено хоро около Безистена,

image

което ще е задължително за всички непознали Българските Богове преди предстоящото скорошно и всеки следващ момент Тяхно Явяване!
Нашият превантивен поздрав за всички Българи от Своге и по света, е Ямболско хоро шарено от двете Ямболски песенни първожрици Славка Калчева и Тони Дачева, на които тази песен с иносказателен текст в правия текст е възложена неслучайно!  
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Свети Филип Македонски 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
01.10.2018 00:29

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
01.10.2018 11:10
Хубава, хороводна, българска народна песен...
цитирай
3. bezistena - Поздрави и за тебе, Приятелю и наш феноменен родственик от Божия род Дуло!
01.10.2018 18:16
mt46 написа:
Хубава, хороводна, българска народна песен...


БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПЕСЕН на=на Кан (Жреци) от Рода на Бог Исус Българина


цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
02.10.2018 14:14
Интересно, както винаги, тълкувание си направил!
Ето каква е версията на специалистите географи
То е на професор Игнат Пенков в обзора му-Градовете на българия
Своге е разположен в долина, където притокът на Искър -река Искрецка се влива в нея Името ме произхожда от свеждане-вливане на реките!?...

Ровил съм се около името на Тутракан
Оказа се ,че идва от римското Трансмариска, преобразувано десети век от руски заселници на Тмутаракан?
Покойният вече проф Пенков е направил обстойно изследване ,правдоподобно и то ме отказа от идеята да се ровя повече!

Хубав ден, Адаш!
цитирай
5. argilos - Своге е название най-вероятно с ...
06.10.2018 11:29
Своге е название най-вероятно с готски произход: svogjan - грохот, тътен, шум, ек - както е името на планинския връх при Своге: Грохот.
цитирай
6. bezistena - Интересно, както винаги, тълку...
06.10.2018 19:59
leonleonovpom2 написа:
Интересно, както винаги, тълкувание си направил!
Ето каква е версията на специалистите географи
То е на професор Игнат Пенков в обзора му-Градовете на българия
Своге е разположен в долина, където притокът на Искър -река Искрецка се влива в нея Името ме произхожда от свеждане-вливане на реките!?...

Ровил съм се около името на Тутракан
Оказа се ,че идва от римското Трансмариска, преобразувано десети век от руски заселници на Тмутаракан?
Покойният вече проф Пенков е направил обстойно изследване ,правдоподобно и то ме отказа от идеята да се ровя повече!

Хубав ден, Адаш!


Професор Пенков прилежно и по академичному следвайки официалната методика на десакрализираната етимология добросъвестно и безвиновно се е зачукал в трета глуха линия на бездънните безизходни тунели на първосигналната тълкувателна семантика, както всички хиляди и безбройни Български изследователи, търсещи отчаяно с инструментариума на езиковата археология корените на Българската история и истинския произход и значение на уникалната Българска селищна топонимия!

Не разчитай на тия учени и не се отказвай от идеята да се ровиш повече, ама вземи на въоръжение Свещения шифър, че без него добросъвестните Български изследователи все обикаляте на едно място в кръг без развитие и никаква файда (полза) за вас и последователите ви!

Хубав ден и вечер, Адаш!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7678426
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44112
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!