Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 17:36 - Сакра лингва семантика и етимология за посветени Българи: кръстници, кръстник, кръщелници – от жреческия род Дуло
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 1989 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 05.05.2018 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако пътърсим из речниците и енциклопедиите каква е етимологията – произхода и значението на категорийната дума и понятие кръстник, откриваме в тълковни речници това което знаем и без речниците, че кръстник, кръстници, е:
1. Лице, което кръщава, обикновено дете, по християнския обред кръщение.
2. Лице, което кумува на сватбата на някого.

Като тръгнем да търсим семантичното обяснение на произхода и значението на тези основни категорийни понятия и думи, ще стигнем до култовия кръст, обаче никой не си позволява да дава етимологично обяснение на самото понятие и дума кръст.  

В тази статия търсим и ще ви разкрием сакра лингва семантиката и етимологията на категорийните думи кръстници, кръстник, кръщелници, но задължително с тях ще разсекретяваме с помощта на

Свещеният шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език 
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

за вашето просвещение и обучението ви във всеприложението и вседействието на Свещения шифър, и новопристигналите в повествованието документи, като тези на пример: 
 
САКРА ЛИНГВА СЕМАНТИКА за=СЕМАНТИКА за Кан (Жреци) на Иса Българина

САКРА ЛИНГВА СЕМАНТИКА за=СЕМАНТИКА за Българи Кан (Жреци) на Иса 

ТЪРСИМ ОБЯСНЕНИЕ за=за Исус и Богиня Матара

СЕМАНТИТШНО ОБЯСНЕНИЕ за=ОБЯСНЕНИЕ за Исуш и Мат Диана  

ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ И ДУМИ за=за Бог Иса и Богиня Мат Диана  

САМОТО ПОНЯТИЕ е за=е за Иса и Богиня Мат Диана 

за ВАШЕ ОБУЧЕНИЕ=за ВАШЕ ОБУТШЕНИЕ=за Бог Ешуш и Богиня Диана  


Википедия достатъчно подробно и академично ни информира какво е кръста, неговата геометрична, символична и духовна същност и статут и какви видове кръстове има по света, обаче не "като че ли", ами наистина, някаква невидима и непреодолима цензурираща ръка и сила е забранила категорично на учените – етимолози и лингвисти, да търсят същинския семантичен етимоложки произход и значение на тази емблематична култова дума! 
 
СЕМАНТИЧЕН ПРОИЗХОД от=СЕМАНТИТШЕН ПРОИЗХОД от=ПРОИЗХОД от Исуш и Мат Диана 
 

ЗНАЧЕНИЕ НА ДУМИТЕ=Изуш и Диана Мат 


Кръст от Уикипедия, свободната енциклопедия
https://bg.wikipedia.org/wiki/Кръст  

Кръст е геометрична фигура, съставена от 2 пресичащи се линии, често под прав ъгъл (90°). Поне 1 от линиите трябва да се разделя на 2. Линиите обикновено се разполагат вертикално и хоризонтално.

Кръстът е един от най-древните символи на човечеството, използван в много религии, но най-вече в християнството. Вертикалната линия символизира божественото, а хоризонталната - земното.  

БОЖЕСТВЕНО=Бог Исуж и Богиня Диана  

ЗЕМНО=ЗЕМЯ=Иза и Ма (Богинята Майка)
Основателите на Земята и на живота на нея – Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло


image


Следват обяснения какво е значението на кръста в християнството :

Кръстът е предмет на религиозно почитание в болшинството християнски вероизповедания.
Кръстът е пряко свързан с мъченическата смърт на Иисус Христос. Разпъването на кръст е било разпространено средство на наказание в древния Рим. Макар тогава кръстът да е бил символ на смъртта, в християнството той се превръща в символ на живота.   

СИМВОЛ на СМЪРТТА=СИМВОЛ на Иса и Матара

СИМВОЛ на СМЪРТТА=на Матара и Исус от Ямбол  

СИМВОЛ на ЖИВОТА=СИМВОЛ на Ежуа и Богиня Диана 

СИМВОЛ на ЖИВОТА=на Исуж и Богиня Диана от Ямбол

защото в категорийното понятие и дума символ/симбол е скрита информацията за Исус от Ямбол :

СИМВОЛ=С ИМВОЛ=С ОЛИМБ=Иса от Олимп=С ИМБОЛ=Иса от Ямбол

СИМВОЛ=ИМВОЛС=Имволис=Иамболис=Ямболис
едно от древните имена на Ямбол

Википедиите обстойно ни информират какви графически изображения на кръста има по света, обаче никъде няма етимоложкото научно обяснение на думата кръст!

Някои са се опитали да изведат думата от "кръстосани линии", но са се усетили, че вървят по омагьосаната методика на спора кое е първото – кокошката или яйцето, и са се оттеглили от изследователското дирене.

Като надникнем в руските енциклопедии

https://ru.wikipedia.org/wiki/Крест#cite_note-1 ,

ще намерим, че ситуацията е същата, като охотно ни разправят за "История креста и Крест в язычестве и Крест в христианстве", обаче каква е етимологията на думата кръст, не сакралната, която само ние от екипа ни знаем, ами обикновено травиалната му етимология, и там пълно мълчание!

Поне откриваме опит да пътърсят привидно корените на думата в миналото, като в официалната дефиниция за кръста, която е изцяло геометрическа, са въвели две по –
стари наименования на кръста, които с нищо не дават обяснение за тяхната и на съвременната дума кръст етимология, обаче са послужили отлично за пропагандиране на псевдо – научната фалшификация праславянски езици и древновисоконемски езици, които анти – българските руски и немски юдео – византийски фалшификатори въвеждат за скриване на древно – Българския произход и статут на тия "праславянски" и "древновисоконемски" (д.в.н.) езици! 


Крест (праслав. *krьstъ < д.-в.-н. krist) — геометрическая фигура, состоящая из двух или более пересекающихся линий или прямоугольников. Угол между ними чаще всего составляет 90°.
Во многих верованиях несёт сакральный смысл.
 
Кратката справка за този д.в.н. език ни казва:

Древневерхненемецкий язык (нем. Althochdeutsch) — самая древняя засвидетельствованная в письменном виде форма немецкого языка.
Охватывает временной период с 750 по 1050 год. 


като този период на разцвет на този т.нар."древновисоконемски" език е точно времето на възстановяване на Българското царство след Освобождението на България от Кан Аспарух (меровинговият принц Сихибер=Исберих, спасил се през 679 г. от килърите на баща му – последният франкски меровингов крал Дакубер, който е Кубрад, Кан Кубрат) от дълбоко скриваното първо византийско робство (518 – 681) до повторното падане на България под второто/официалното византийско робство ( 1018 – 1185), през който фиксиран период (750 – 1050 година) Българските владетели – Канове (Жреци) и Царе, възстановяват и налагат Българската административна юрисдикция и език по бившите Български имперски провинции и население на Свещената Българска империя (33 – 518) в Западна Европа. 

image

 

–– още инфо за Кан и Цар Аспарух, който е принц Сихибер, вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Кан Аспарух", "безистена и Сихибер"

ЮРИСДИКЦИЯ на=ЮРИСДИКТСИЯ на=на Диана и  Кристос=на Диана и Исус от Тракия 

ДРЕВНОВИСОКОНЕМСКИ ЕЗИК=ЕЗИК на Кан (Жреци) на Бог Исус и Бокиня Матара 

За този период за основен древновисоконемски литературен паметник се сочи древногерманския героичен епос Песни за Хилдебрант.
Ето колко е древнонемски този епос или по – точно колко е древно – Български: 

ПЕСНИ за ХИЛДЕБРАНТ=ПЕСНИ за Хан (Жреци) Братя от Дуло
тези Жреци и Братя от Дуло могат да бъдат и са само Българи! 

ПЕСНИ ЗА ХИЛДЕБРАНТ=Бълхарите на Богиня Диана и Исус 

ПЕСНИ ЗА ХИЛДЕБРАНТ=Бълхарите от ПЕСИСТЕНА=Бълхарите от БЕЗИСТЕНА – 

Българите Канове и Братя от Бялото Братство от рода Дуло на Българските Богове Демиурзи, са жреческата каста от Техни генетични потомци, пост – Сътворенчески зачената, родена и развивана на първосътворенческия светилищен комплекс Безистена в Ямбол, регенирирана и рестартирана през Новата епоха от Тях в новоепохалните им аватарни проявления пред Българите в Тракия преди 2000 години като Исус Христос и Мария Магдалена 


image

Културно – информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena   

–– посетете Културно – информационния център Безистен и се просветете с официцалната история на Ямбол и Безистена, а ние ви просвещаваме за скритата им сакрална история !

Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!

Безистенът е Главният КПП и портал между световете, Вселенският компютър и централен архив Акаши, постоянното транспространствено обиталище и първосвещен дом, работно место и храм на Българските Богове Исус и Мария Магдалена – последните аватарни проявления на Богът Отец Съ – Творец и Великата Богиня Майка Съ – Творец и Родилен дом на Техните генетични феноменни деца – Българите, които са жреческата каста Дуло  

Безистенът е заложен от древността за висша сакрална племенна доктрина и заветна цел № 1 за завладяване под кодовото наименование Храмът на Соломон (Иса Ламя) и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео=данайо – византийците, турците, руснаците, европейците и американците и всички други, които всички до едно са тракийски нефеноменни безкултурни племена, култивирани, цивилизовани и очовековечавани от Българите и чиито главатари – изродени династи от Дуло, са обединените заговорници срещу Българите, които организират сега  ескалацията на локалните и глобални конфликти, войни и ислямистки и джендърски нашествия като последен етап на злодейския им план за затриването ни! 
 
В нашите пространни статии в блога ни http://bezistena.blog.bg ние сме разкрили висшата тайна доктрина и цел №1 на САЩ, НАТО, ЕС и всички заговорници срещу Българите, заради която те правят всички тия обходни заблуждаващи маньоври, на които върхът на ескалиращата глобалистична и местна истерична милитаристична спирала завихря и фокусира над България, Тракия и Първосвещения Божи град Ямбол с Първосвещеният Божи светилищен комплекс и храм Безистена – Командният център на Време – пространствения континиум  и Главен КПП и портал между световете, които са и заложени от древността за висша племенна доктрина и заветна цел и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео – византийците, турците, руснаците, европейците и американците и всички други! 

––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––

И така, ето каква е истинската сакра етимология на кръстници, кръстник, кръщелници и на техния корен кръст: 

КРЪСТ=Иса от Тракия 

КРЪСТНИК=Кан (Жрец) на Иса от Тракия

КРЪСТНИЦИ=КРЪСТНИТСИ=Диана и Кристос

КРЪСТНИЦИ=КРЪСТНИТСИ=Диана и Исус от Тракия  

КРЪЩЕЛНИЦИ=КРЪШТЕЛНИТСИ=Дуло от Кристош=Дуло от Исуш от Тракия – Българите генетични потомци на Господ Бог Отец Исус от Тракия от Неговия род Дуло

КРЪЩЕЛНИЦИ=КРЪШТЕЛНИТСИ=Кан (Жреци) и Шаре (Царе) от Дуло на Иса и Диана
Българите генетични потомци на Господ Бог Отец Исус и Майка ни Великата Богиня Майка Диана – Мария Магдалена, от Техния жреческо – царски род Дуло
 
image

Кръщелниците на Исус и Мария Магдалена – Юлияна и Филип, посветени от Тях и влюбени в Тях и помежду си, в момент от сакрален акт на обяснение в Любов към Тях на най – древния новоепохален параклис на сина Им – Свети Павел, в подножието на първосвещения енергиен център на планетата ни  – Зайчи връх на светилищния комплекс Кабиле.

–––––––––

В Речник на стари и диалектни думи откриваме интересната дума нунко за кръстник, за която е посочено без никакви повече обяснения, че етимологията и е неустановена!    

Ето истинската ѝ етимология, която е сакралната: 

НУНКО=КОУН + Н (кодировъчен назал)=КОУН=Кан – Жрец – 

Българските жреци – кръстници на Българите в познанието и вярата на Българските Богове – Демиурзи, лингва –
 съставители на всички думи и изрази в Свещения Български език и чрез него автори и на всички езици в света. 
 
Благословени сте, Българи – кръстници и кръщелници от феноменния и безсмъртен Първосвещен Божи жреческо – царски род Дуло! 

ФЕНОМЕННИ И БЕЗСМЪРТНИ с=с Бог Исуз и Богиня Мат Мария   

image


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Кръстниците ни Исус и Мария
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД
 с Любов и песен! 


––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––
И в потвърждение на продължаващата геноцидна война от душманите на Божия Български народ срещу нас – Българските езичници, и тоталната и свирепа цензура, която налагат върху свободата на Божие слово в което ви просвещаваме и изричната Божия повеля и превенция :

image

веднага след като започнахме да публикуваме поста в групи във Фейсбук, цензурните копои и сатрапи отново ни наложиха поредната немотивирана и цинично необоснована блокировка със забрана да публикуваме във фейс – групите със санкцията:

image

Обратната връзка към тях е със стойността на циничната йезуитска препоръка "Оплачи се на арменския поп!", без и да предполагат, че ние точно и това правим: 


оплакваме се на АРМЕНСКИЯ ПОП=
оплакваме се на Бок Иса и Богиня Мария 

оплакваме се на АРМЕНСКИЯ ПОП=
оплакваме се на Кан (Жреци) на Бог Иса и Богиня Мария – 

оплакваме се на Боговете ни и на Светиите ни, Които са подготвили специална екстремална катарзисна оздравителна програма за неспазващите горната Тяхна Божия разпоредба!
 

 

Българи, Братя и Сестри истински Българи в България и разпръснати в унизителен гурбет по чуждите държави и места да прислугвате и миете чиниите и мръсните гъзове – вие, феноменните високо интелигентни Божии потомци, на нисши пред нашата Божественост племена и народи, които нашите свети Деди преди векове направиха от роботи хора, на който процес казваме друго яче – "направиха от маймуни хора", и които ги дундуркаха и обгрижваха с Любов, вие вече виждате и усещате категорично с вродената си наследствена феноменна сензитивност и чувственост, че настанаха времена фатални и разделни, и затова вие Феноменни Българи и Българки, имате висшият дълг да изпълните мисията си на Божии потомци и наследници – да се просветите и работите и участвате в разбуждането, просвещаването и освестяването на непосветените още Българи и на крипто – Българите, разпръснатият сред всички племена Български Духовен интелектуален елит!

Затова Всемогъщите ни и Всесилни Богове и Властелини на световете – Българските Богове Демиурзи, ви призовават чрез нас и ви задължават да се просветите чрез блога ни и да започнете да го транслирате по всички възможни информационни носители и канали към ваши близки и познати, и към непознатите Българи изобщо!

Размножавайте, мултиплицирайте и преекспонирайте нашата информация по различните разклонения на Нета и социалните мрежи, дори и да не я разбирате напълно – посветете другите, тя ще е необходима за някои, които я очакват!

Превеждайте без никакви ограничения статиите ни на каквито езици можете – руски, английски, френски, немски, италиански, испански, чешки, полски, турски, арабски, индийски – знайте, че тия народи са пълни с Български духовни импланти, които очакват жадно тази информация, която вие сте длъжни да им я дадете!

Ако сте в България, изпращайте оттука тази информация, ако сте в чужбината – пишете на тия езици, които сте усвоили, изпълнени с гордост и самочувствие на бъдещи скорошни Учители и Господари на тия народи, за каквито Българите сме подготвяни от Боговете ни в перманентен процес на режим на екстремално закаляване хиляди години на Предците ни Великомъченици през десетки наши предходни поколения!

И се подготвяйте за скорошното си окончателно доброволно завръщане в Святата ни Родина България, които процеси съвсем скоро ще започнат да стават в компресирани темпове и срокове с активното съдействие на Боговете ни Исус и Мария Магдалена и Светейшото им войнство на Всемирното Бяло Братство и Сестринство!

Бъдете благословени! 
АМИН!






Гласувай:
12


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
04.05.2018 17:38
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7680966
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44115
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!