Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2018 22:41 - Лимбо или защо името на този култов танц от Тринидат толкова прилича на града на Боговете Олимп, който пък е елементарна анаграма от името на истинския Олимп?
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2648 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 20.03.2018 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Директният и единствено възможен верен отговор на въпроса в заглавието на поста : " Лимбо или защо името на този култов танц от Тринидат толкова прилича на града на Боговете Олимп, който пък е елементарна анаграма от името на истинския Олимп?" е, защото танцът е кръстен на името на първосвещения първопрестолен Божи град Олимп, който Олимп обаче не е истинският град  на Боговете, а Божият сътворенчески град и постоянно Тяхно местообиталище във взаимносъвместимите измерения на световете, е Ямбол, от който са Българските жречески култиватори и цивилизатори на тези индиански племена от Америка!

Когато Българските жреци 
 – цивилизатори от отрядите на култовия Дионисиус, тръгват на цивилизаторските си мисии във всички посоки на света от Ямбол, една от основните им задачи при имплантиране на свещената Българска информация навсякъде в живота на цивилизованите и очовековечавани от тях племена (всички бивши нефеноменни безкултурни тракийски племена, разселени от Българските им духовни водачи по целия свят), е да архивират, съхранят и мултиплицират това име, закодирано със

Свещения шифър, 
който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 .

Във всичките ни повече от 1000 статии в блога ни сме доказали, че езиците на всички народи, съставени от Българските жреци от Свещения сътворенчески Божи Български език с помощта на инструментариума на Свещения шифър, са универсалните трезори за съхранение на сакралната Българска Божия информация, като песните и танците на народите, написани и хореографирани от Българските жреци, са най – любимите и сигурни ефикасни сейфове, в които те влагат херметичните лингва документи и свещена информация.

Танцът Лимбо е един от тези уникални всепроникващи документи – послания! 

ЛИМБО=ОЛИМБ=Олимп
само с едно преместване на последната буква О в началото на думата и леко естествено фонетично потъмняване на Б във П, открихме голямата кръщелна тайна на името на танца Лимбо!

Обаче това е само предверието, първото ниво на тайната, тъй като наистина името на танца Лимбо е елементарна анаграма на култовия митологичен град на Боговете Олимп, обаче знаем от легализираните ни от Божията канцелария документи, че този Олимп не е истинският Олимп, ами е конспиративен вариант на истинския Божи град Олимп, който е Ямбол!  

ЛИМБО=ОЛИМБ=ИМБОЛ=Иамбол=Ямбол

До истинското сакрално етимоложко значение на името на танца Лимбо пътят е още по – кратък, без да преминава през резервния заблуждаващ вариант на първосътворенческия Божи град Ямбол – Олимп, аналог на дезинформационната Българска култова поговорка "Прати ги за зелен хайвер"!  

ЛИМБО=ИМБОЛ=Иамбол=Ямбол 
 
Нас когато ни пращат за зелен хайвер винаги – дори от  на това култово празна място, намираме за каквото сме тръгнали – нашите Богове Демиурзи ! 

ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР при=при Изуз Бълхарина 

Така докато се наслаждавате на различните Лимбови песни и римикси, ще се възползаме да ви инжектираме с музикален съпровод поредната просветителско – възкресителна доза Жива вода, защото тези сакрални животодаряващи инжекции се поемат и усвояват най – успешно с песните ! 
   
ЖИВА ВОДА=Бог Ежуа и Богиня Диана  

ИНЖЕКЦИЯ от=ИНЖЕКТСИЯ от=от Кан (Жреци) на Диана и Исуж=от Кан (Жреци) на Дионисиуж


Справката във Википедия за значението на думата лимбо е лаконична: 
 
1. религ. преддверие на ада; чистилище;
2. затвор;
3. място (склад) за непотребни вещи; прен. архива; забрава; consign s.th. to ~ предавам на забвение;
4. лимбо, вид танц, при който танцуващите преминават под постепенно спускаща се пръчка или въженце; in ~ на границата, на ръба. 
 

– обаче ние ще се разровим по – надълбоко със Свещения шифър!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще цитираме пасаж от култовата ни статия
  
Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия!Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965

която е продължение на фундаменталната статия за Сътворенческото и пост – Сътворенческото сътворение и устройство на световете и на Божествения човешки род – Българите, и на синтетичните човекоподобни биороботи, от които са всички тракийски племена 
 
Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518  :
 
  
Лимб (лат. limbus — рубеж, край, предел)  — термин, използван в средновековните католически богословии и документи и означаващ състояние или местопребиваване на непопадащите в Рая души, но не е Ад или Чистилище.
Съгласно представите за Лимба в него пребивават душите на тези, които не заслужават ада и вечните мъки, но не могат да попаднат в Рая по независещи от тях причини.

Счита се, че в Лимба пребивават душите на добродетелните хора, починали до пришествието на Исус Христос (limbus patrum — лимб на праотците), а също така и душите на некръстените младенци  (limbus puerorum — лимб на младенците). 

Обаче този пасаж ща ви представим още веднъж и ще го подчертаем дебело, за да знаете къде да търсите душите на умрелите ви предци, непопадащи в рая или ада по различни причини:

Счита се, че в ЛИМБА пребивават душите на добродетелните хора, починали до пришествието на Исус Христос (limbus patrum — лимб на праотците), а също така и душите на некръстените младенци (limbus puerorum–лимб на младенците)  

Вие вече разбрахте, че това мистично фундаментално транпространствено место е отново Ямбол в едно от неговите взаимносъвместими измерения, в което обаче са не само душите на горните две категории, ами са душите на всички категории заминали в другото измерение, сиреч и Ада и Рая!  
 
СЪВМЕСТИМИ ИЗМЕРЕНИЯ на=
ИЗМЕРЕНИЯ на Исус и Богиня Мама Диана=
ИЗМЕРЕНИЯ на Исус и Богиня Диана Мария Магдалена 

И не само душите им да лентяйстват и бездействат в райски рахат или да провеждат перманентни непоносими болезнени бани във врящият катран, ами преминали съответни регенерационни процедури и облечени в новите си тела, да работят в разнообразните и многообройни трудови дейности на Божиите измерения и светове. 

ЛИМБ=ИМБЛ=Имбол=Ямбол

LIMBUS=Иса от Ямбол=Ямбол на Иса

LIMBUS е и херметичната анаграмна комбинация на едно от първоразрядните древни имена на Ямбол – Ямболис :  LIMBUS PATRUM

LIMBUS=UMBILS=Ямбулис=Ямполис
 
LIMBUS PATRUM=Иса и Богиня Матара от Ямбол=Ямбол на Иса и Богиня Матара

LIMBUS  PUERORUM=
Иса Вер (Змей) и Мария от Ямбол=
Ямбол на 
Иса Вер (Змей) и Мария – 
Ямбол на Бог Исус Змея и Богиня Диана, или градът на Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, който е официално Ямбол, градът на Диана 

Понятието за Лимба и широко радпостранено в западните богословии и канонични документи започвайки от 13 век.
В Божествената комедия на Данте Лимбът е първият кръг на Ада, където заедно с некръстените младенци пребивават добродетелните нехристияни –
 философи, поети и лечители от древността, а също и героите от езическия свят.

––––– 

Разбира се, че най – езическите хора от древността, сиреч най – праведните феноменни потомци на най – езическите Богове –– Исус и Богиня Диана, ще пребивават в някои от измеренията и йерархията на най – езическия град и езическа столица на Боговете –Ямбол, но не като посетители на Ада, а като оператори на процесите по пречистване и регенерация на Душите в него. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Във Википедията циркулират различни сценки от пребиваването на Исус в Лимба, които послания на Светейшите сужители на Боговете ни са внушени за видео – файлове (рисунки) на техни генетични потомци – Българи от рода Дуло на Исус и Мария Магдалена, посяти за духовен творчески елит на различните племена. 

ВНУШЕНИЕ от=от Бог Ешуа  

ВНУШАВАТ НИ=Бог Ешуа и Богиня Диана  

ВНУШЕНИЯТА СА от=от Богиня Диана и Исуш 

ВНУШЕНИЯТА СА от=от ВЕШИСТЕНА=от БЕШИСТЕНА=от БЕЗИСТЕНА  

Внушенията на хората са повели и разпореждания на Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, командващи и управляващи световете и пси – процесите от чрез Техните Светейши служители от Божието измерение на Техния първосвещен светилищен комплекс и храм Безистена в Ямбол 

image

Културно-информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena

Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческата светилищна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички физични и биологични процеси на Земята!

Безистенът е Главният КПП и портал между световете, Вселенският компютър и централен архив Акаши, постоянното транспространствено обиталище и първосвещен дом, работно место и храм на Българските Богове Исус и Мария Магдалена – последните аватарни проявления на Богът Отец Съ – Творец и Великата Богиня Майка Съ – Творец. 

Безистенът е заложен от древността за висша сакрална племенна доктрина и заветна цел № 1 за завладяване под кодовото наименование Храмът на Соломон (Иса Ламя) и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео=данайо – византийците, турците, руснаците, европейците и американците и всички други, които всички до едно са тракийски нефеноменни безкултурни племена, култивирани, цивилизовани и очовековечавани от Българите и чиито главатари – изродени династи от Дуло, са обединените заговорници срещу Българите, които организират сега  ескалацията на локалните и глобални конфликти, войни и ислямистки и джендърски нашествия като последен етап на злодейския им план за затриването ни !  

В нашите пространни статии в блога ни http://bezistena.blog.bg ние сме разкрили висшата тайна доктрина и цел №1 на САЩ, НАТО, ЕС и всички заговорници срещу Българите, заради която те правят всички тия обходни заблуждаващи маньоври, на които върхът на ескалиращата глобалистична и местна истерична милитаристична спирала завихря и фокусира над България, Тракия и Първосвещения Божи град Ямбол с Първосвещеният Божи светилищен комплекс и храм Безистена – Командният център на Време – пространствения континиум  и Главен КПП и портал между световете, които са и заложени от древността за висша племенна доктрина и заветна цел и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео – византийците, турците, руснаците, европейците и американците и всички други! 

Ето две картини – видео послания от Лимба, който е Ямбол:

image

Christ in Limbo  ––  Христос в Лимба  (c. 1575) by an anonymous follower of Hieronymus Bosch 

Hieronymus Bosch=Хан (Кан, Жрец) на Бог Исуш и Мария  

Ето къде е Христос и къде е този лимб:  

Christ in/в Limbo=Christ (Христос)  in/в Imbol=Christ (Христос) в Iambol=Christ (Христос) в Ямбол

image

Доменико Беккафуми. Исус в Лимба (1530—1535) 
 
ДОМЕНИКО БЕККАФУМИ=Кан (Жрец) на Бокиня Ма (Майка) Диана и Бок  

На тази картина е изобразена сценка от спасително – оздравителна просветителска лекция на Исус, провеждана в първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол, която информация е вложена лингвистично в името на картината Исус в Лимба, както и визуално в характерните конструктивни очертания на Безистена: 

ИСУС в ЛИМБА=ИСУС в ИМБАЛ=
ИСУС в ИАМБЛ=ИСУС в Ямбол 

И нещо уникално и изумяващо!
Изведнъж консервативно закостенялата и канонично стриктната и за най – дребните подробности догматична католическа християнска църква, се отказва от Лимба !!!


В съвременните католически богословии понятието за Лимб е отхвърлено.
На 20 април 2007 година Ватиканът публикува документ, в който се съдържа разяснение, че учението за Лимба представлява "неподобаващ ограничително –
 рестриктивен възглед за Спасението", докато в същото време Бог е милосърден и "желае Спасението на всички хора" 
 
– Охо – о – о!

Значи нещо от светоустройствената Божия конструкция, което не им отърва на оакалите се яко гео – джендър – педофили и извратеняци от католическото свещеничество, те го отричат по административен път, белким прескочат джакузитата с врящия катран на чистилището, а?
Няма да стане на тяхната!
И те ще минат през Лимба – сиреч през огненото нестинарско хоро около Безистена в Ямбол, ако ще и декрет да издаде Ватикана, че няма Бог!
Обезателно!
Кой ги пита тях!
 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Справката във Википедия ни съобщи, че освен предверие на Ада, Чистилище – Лимб означава още и 

2. затвор;
3. място (склад) за непотребни вещи; прен. архива; забрава; consign s.th. to ~ предавам на забвение;
4. лимбо, вид танц, при който танцуващите преминават под постепенно спускаща се пръчка или въженце; in ~ на границата, на ръба.

В Божието измерение този затвор и склад за злокачествени и непотребни души, предадени на забвение – Лимба, е Ямбол, което доказахме по пътя на лингва индукцията и дедукцията.

Ето сега и конкретни данни за танца Лимбо, в които ще се уверите, че освен името на Божия град Ямбол, е вложена и още първосвещена сакрална информация.

image

При танца Лимбо танцьорите, следвайки ритъма на музиката, подхождат към предварително заложена летва или пръчка на определена височина, като се навеждат назад като че ли да танцуват във хоризонтално положение.
Не трябва да докосват ограничителната летва или да падат на гръб и да докосват земята с ръце.

image

image

Летвата, която често гори, постоянно се слага на по – ниско и така се танцува доката остане танцьорът, който премине успешно през най – малката височина.

В съответствие с местните езически вярвания, танцът отразява целия цикъл на живота, като заложената в него идея е, че животът триумфира над смъртта.  
При индианците танцът Лимбо се използва и като погребален танц за слизане в подземния свят, като сега ние разкриваме сакралната технология за трансформирането на смъртните некрофилски ритуални обряди и познания в животопораждащи и даряващи Вечен живот и Безсмъртие! 
 
ЖИВОТ=Ежуа и Богиня Диана  

СМЪРТ=Иса и Матара 

БЕЗСМЪРТИЕ с=с Исуз и Богиня Матара  

ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ежуш и Богиня Диана

ПОГРЕБАЛЕН ТАНЦ=Богиня Диана и Иса Българина 

ПОДЗЕМЕН СВЯТ на=на Бог Исуз и Богиня Мат Диана 
 
ТРИУМФ НА ЖИВОТА=Богиня Матара Диана и Бог Ежуа 


И инфо от непосветените какво би могло да означава десакрализираната травиална етимология на думата Лимбо:

Думата "limbo" датира от 50-те години на миналия век. Предполага се, че limbo е западноиндиански – английски дериват на "limber".
Лимбер е дума от шестнадесети век, споменавана за шахматните фигури, движещи се  насам – натам:  

И насам и натам, и на където и да се движат всякакви фигури, и най – вече човешките, по – далече от Българските Богове, които са ни обградили отвсякъде, няма да отидат! 

НАСАМ НАТАМ ще отидат все при=ще отидат все при Иса и Диана МаМа (Мария Магдалена) 

image

Друг също толкова верен първосигнален опростачен травиален опит за обяснение на значението на името на играта търси генезиса на думата в някаква индиано – ямайско – английска производна, означаваща за да се огъва, която етимоложка каламбура както и да се огъва, пак при Боговете ни ще се изправи, колкото и да се огъва и прегъва! 

ЗА ДА СЕ ОГЪВА пред=пред Богиня Диана и Исуз 

image

Limbo е традиционен популярен индиански танц, за който се знае, че произхожда от остров Тринидад.

Танцът се превърна във фестивално събитие, което се провежда в събота в Тринидад и Тобаго, популяризирано от танцовата пионерка Джулия Едвардс (известна като Първата дама на Лимбо) и нейната компания, която се появи в няколко филма и през 60 – те години на миналия век и по – късно обиколи Карибите, Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Африка.

ДЖУЛИЯ ЕДВАРДС=Друид (Жрица) от Дуло на Бог Исуж  

Джулия е феноменна жреческа потомка на Българските жреци цивилизатори на тия племена, избрана и подготвена от светейшите ѝ предци –
 жреци от Горе да подработи и предаде песенно – танцовото им послание на лимбо – документа.

Главният новоепохален генно –
 инженерен имплантатори на феноменното Божие семе и и култиватор и цивилизатор на тия племена, е Кан и Цар / Канцар / Кесар /Кансер / Кайсер = Император Авитохол, който е Павел – първородният новоепохален син Павел на Исус и Мария Магдалена, осъществил епохалната генно – инженерна сеяческа мисия на мистериозния Сеяч от култовата новозаветна притча за Сеяча и семето да засее феноменното Божие свещено генетично семе, сред безкултурните нефеноменни бивши тракийски племена в Америка и Африка.

Павел – първородният новоепохален син – близнак Павел на Исус и Мария Магдалена, който е истинският Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 г–333 г) от Именника на Българските Канове, който е всички "римски"  (Български) Първожреци и Императори на Свещената Българска империя (33 – 518) от Нерон,Тит Флавий Веспасиан ... до Диоклециан включително,който е Родоначалникът на новоепохалната генерация на Дуло, херметизирана като Флавии (Павел=Плаве=Флаве= Флавий), и който в качеството си на Сеячът на Божието семе/ген от най – секретната и важна фундаментална новозаветна притча за Семето и Сеяча, за времето на продължителния си земен живот запложда всички човешки племена както и индианците (всички те тракийски племена,с които от България и Тракия е заселен целия свят) със Свещения Божи феноменен имплант и преминавайки от 333 година в светейшо служение като Свети Павел – Шеф на Небесното светейшество, оставя потомците си за жертвено служение на всички народи и племена за техен Духовен интелектуален прогресивен бунтарски елит, както и за управленчески аристократичен елит от тогава до сега под неговия постоянен върховен транспространствен светейши надзор, контрол и управление, присъединил тия племена към Световната Свещена Българска империя (33–518), която застроил с феноменни материални строителни чудеса и свръхестествени духовни достижения, фалшифицирана след 1000 години като "Римска" империя.     

Всички западно и източно – римски императори и безброй висши сановници и аристократи Флавии след 333 г са негови генетични потомци от генно–инженерните посявки на Първожрецът и Император Павел=Флавий сред различните тракийски племена, най – изродените от които са византийците, които са българо – юдейския генетичен експериментален продукт, водещ началото си от внука на Павел и един от най – големите новоепохални злодеи и престъпници Константин Велики.   

image

Павел е главният свръхсекретен персонаж и субект на култовата легендарна чаша с кръвта на Исус – Свещения граал, в която е кръвта на Исус – сиреч гените му.   

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Сина на Диана и Ешуа Българина   

Павел, който е Кан и Цар Авитохол, е и евангелист Йоан, и евангелист Матей, и евангелист Лука, и евангелист Марк, и Апостол Павел, и Свети Павел и всички други главни персонажи от разсекретеното му CV и тъй търсеният тайнствен автор евангелист, който според много християнски апологети и искрени последователи и изследователи на Исус, обследвали хронологично, стилистично, лингвистично, фактологично и най – подробно еванглията, са категорични, че авторът е един човек, написал и четирите Еванглия.   

Разбира се, че Павел за дългия си престой в земното измерение (33 – 333), в качеството си на Първожрец и Цар и Император на Свещената Световна Българска империя, е написал и съставил с кода на Свещения шифър и четирите Еванглия, и Деянията на Апостолите, и посланията на Павел и всички други новозаветни и канонични,и апокрифни документи, както е положил и основите и правилата на цялата новоепохална литература, поезия, музика и песни върху законите на Всемирната Любов и секрета на Свещения шифър, и надзираващ и корегиращ ги, сега в компресиран режим ни ги разсекретява с екипите си от негови светейши и земни потомци .   

Свети Павел е Министър председател на светейшото правителство на Демиурзите и Абсолютни Монарси на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Мария Магдалена     

Павел като Първожрецът и Цар Авитохол (33 –333) и Император на Свещената Българска империя, владяла целия свят по законите на Любовта, Братството и Мира и феноменните свръхестествени практики на Дарбите на Святият Божи Дух от 33 до 518 година, за този дълъг престой в човешкото измерение от 300 години освен че съставя в код със Свещения шифър четирите Еванглия и всички канонични и апокрифни новоепохални евангелски християнски документи, но и полага основите и развива върху Свещения шифър поезията, литературата, песенното изкуство и всички други изкуства и науки, както и всички съвременни човешки езици и писмености, които надзирава и развива и усъвременява под непрекъснатото си методическо ръководство след 333 г. сл. Хр. до сега в качеството си на Свети Павел и Шеф на небесното светейшество и Император на Свещената Българска империя, която продължава да управлява всички светове и измерения (временно скрита за невежите сетива на земните хора) като върховна  изпълнителна власт на абсолютните върховни Монарси, Властелини и Господари на световете –  Исус и Мария Магдалена.     

Павел е баща на Кан Ирник, който живял на половината на баща си Кан Авитохол – 150 години (303 – 453), който Кан Ирник е Кан Атила, който е и Свети Патрик, който е Свети Николай Чудотворец – министър на природните стихии и на апокалиптичните и аварийни ситуации, и още Санта Никълъс, кодиран в Коледните и новогодишните сакралии като Санта Клаус, Дядо Коледа, Дядо Мраз...    

Пълни характеристични данни и разсекретено досие на първородния син Павел на Исус и Мария Магдалена, ще откриете в повече от 1000 постинга в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" 

–––––––––––––––

Всякакви чуденки и маенки има от етимолозите какво ли значат имената Тринидат и Тобаго поотделно, като висшите интелектуални прозрения достигат до наподобаващото на 
Trinity – Света Троица, и намирисващата поетично – цигарена етимоложка стойност на името на острова Тобаго като идващо от думата за тютюн – „tobacco“!

Ето истинските сакрални Божии значения на имената: 

ТРИНИДАТ=ДРИИТ ДИАН=Друиди (Жреци) на Диана 

ТОБАГО=БОГ ТОА=Богиня Диана
 

по имената на Българските жреци – Друиди, кръстници на всички обекти и субекти по тия места на имената на Българските Богове, каквито имена са дали и на най – големите населени места на острова: ЧагванасПорт оф Спейн – столицата на Тринидада и Тобаго, Арима, Сент Джозеф 

СПЕЙН=Иса Бог=Бог Иса

ЧАНГВАНАС=ТШАНГВАНАС=Ган (Кан, Жреци) на Богиня Диана и Исуш

ЧАНГВАНАС=ТШАНГВАНАС=Ган (Кан, Жреци) от БЕЗИСТЕНА 

АРИМА=МАРИА=Мария 

ДЖОЗЕФ=Богиня Диана и Ежуз

ДЖОЗЕФ=ДЖОЗЕФ + Н (кодировъчен назал)=ДЖОЗЕФН=ФОЖЕЗДН=БОЖЕЗДЕН=БЕЗИСТЕН 

Ето и защо титулът на Светиите в католицизма – Сент, се нарича така: 

СЕНТ=СЕ ТН=Иса и Тиана=Иса и Диана 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Филмът "Джулия и Джойс" (2010) на тринидатския / американски танцов изследовател / хореограф Sonja Dumas характеризира еволюцията на Limbo и приноса на Джулия Едуардс към експлозията на популярността му. 

ДЖУЛИЯ=Дуло от Ежуа 

ДЖОЙС=Диана и Исуж 

Sonja Dumas=Исус и Мад=Исус и Ма (Майка) Диана 

Един култов пример за въздействието на Лимбо в музикалния свят е песента "Limbo Rock" (записана от Chubby Checker), която се превърна в хит номер 2 на класацията Билборд Топ 100 

БИЛД БОРД ТОП СТО на песни от=на песни от Братята/Бардите от Дуло на Бог Иса и Богиня Диана 

image
 
Chubby Checker, по рожденно име Ernest Evans, е потомък на Българските жреци от генеалогията на генетичните цивилизационни посявки на Кан и Цар / Канцар / Кесар /Кансер / Кайсер = Император Авитохол, който е Павел – първородният новоепохален син Павел на Исус и Мария Магдалена, осъществил епохалната генно – инженерна сеяческа мисия на мистериозния Сеяч от култовата новозаветна притча за Сеяча и семето да засее феноменното Божие свещено генетично семе, сред безкултурните нефеноменни бивши тракийски племена в Америка и Африка, от които прекрасен мелезен не дериватен, а по – висш генетичен продукт, е Българинът Ърнест.

Chubby Checker=ЧУББИ ЧЕКЕР=ТШУББИ ТШЕКЕР=
Богиня Диана и Бог Криштош=Богиня Диана и Бог Ешуш от Тракия   
 
Ernest Evans=Брат/Бард от Исус

Бард, певец от Бялото Братство от феноменни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена 
 
image+
image

Интересни факти за танца Лимбо: 

В мултипликационния сериал Футурама Лимбо е олимпийски вид спорт и се състои в преминаването със скорост под 10 летви – бариери, които се свалят все по – ниско и ниско.
Дължината на дистанцията е 100 метра!
Тази дисциплина е пълна противоположност на бягането с препятствие.
Главният герой на сериала – чиновникът Хермес Конрад, става шампион на света по лимбо.

Разсекретените послания говорят: 

ФУТУРАМА=ФУ МАТУРА=Богиня Матара  

ХЕРМЕС КОНРАД=Хан (Кан, Жрец) на Мария и Иса от Дракия  

Ще разсекретим секретните документи от канцеларията на Небесния Олимпийски комитет, за да прочетем за кои се организират всички Олимпийски видове спорт и кои ги печелят!

ОЛИМПИЙСКИ ВИД СПОРТ за=за Кан (Жреци) Братя от Богиня Диана и Исус от Олимп/Ямбол 

ОЛИМПИЙСКИ ВИД СПОРТ за=за Кан (Жреци) Братя от БЕЗИСТЕНА от Олимп/Ямбол 

НЕБЕСЕН ОЛИМПИЙСКИ КОМИТЕТ на=на Кан (Жреци) на Бокиня Мат Диана и Исус от Олимп/Ямбол 

В отделни наши статии сме ви разсекретявали документите, че истинската олимпийска столица, на която са се провеждали всички Олимпиади, които са демонстрация на висши Божествени познания и технологии и феноменни практики и чудеса, е Ямбол, по едно от основните древни имена на който са кръстени тия фестивални песенно – танцови мероприятия : 

ОЛИМПИАДА=ДИАМПОЛ=ДАМПОЛ=Диана от Ямбол=Ямбол на Диана

ДИАНА от ЯМБОЛ=ДИЯМБОЛ=Диампол=Олимпиада 


Световният рекорд за танц с най – ниска бариера е от 25 годишната Шемика Чарлз, която живее в Бъфало, Ню Йорк.  

Защо от Горе избраха Шемика за рекордьорка в тази "олимпийска" дисциплина ?

ШЕМИКА ЧАРЛС=ШЕМИКА ТШАРЛС=Кан (Жрица) от Дуло от Сина на Ишуш и Мария    
Избраха я по същите признаци както Джулия и Чаби Чекар – по нейния Божествен Български жречески феноменен генезис и статут, по христоматийно показното ѝ и рекламиращо Свещения шифър име, както и по местоживеене.

– Защо живее в Бъфало Шемика?
– За да прокламира с това емблематично име на града Бъфало неговия светейши именен семантичен прототип и кръстник, цивилизатор и надзорник на племената по тия места! 

БЪФАЛО=БАФЪЛ=Пафъл=Пафел=Павел   

ПЛЕМЕНА ПО ТИЯ МЕСТА от=от Иса и Богиня Мат Диана от Ямбол

А ако влезете в етимоложките лабиринти за обяснение на произхода и значението на името на града Бъфало и самото име Бъфало, какви ли не обяснения ще срещнете, които всичките ще ви заведат до култовото и емблематично за Америка господстващо в животинския свят могъщо животно бъфало, бивол – символ на 
първичната оплождаща и възпроизводителна сила и мощ .
Та тука пада голямото умуване, дъвчене и криене от учените – първосигналчици и десакрализирани етимолози, защо е кръстено така от индианците това царско животно – бъфало, и какво ли можело да значи това име, което води и до бизон и до бик, и каква е връзката между тях! 

Ами връзката между бъфало, бивол, бизон и бик е очевадна – всички тия животни са висшият символ на първичната оплождаща и възпроизводителна сила и мощ  в животинския свят и не само в Америка, и оттам тази животинска символика ще ни заведе при върховния емблематичен приносител на тия качества и потенциал при хората, който върши тези актове и мероприятия с индиаците в Америка.
Ние познаваме само един такъв човек.

Павел.

По собственото си име Павел кръщава неговия комплексен синоним в животинския свят, което име в друг анаграмен производен вариант е и възпроизводителното и животодаряващо действие Любов ! 

ПАВЕЛ=Пъфал=Бъфал=Бъфало

ПАВЕЛ=ПЕВАЛ=Бевал=Бивол

ПАВЕЛ=ЛЕПАВ=Лепов=Любов  

БИЗОН=Бог Иза 

БИК=Бок

БИК=Кан (Жрец) на Бог 

РАЗПЛОДЕН БИК=Кан (Жрец) и Зар (Цар) от Дуло на Бог и Богиня 

РАЗПЛОДЕН БИК=Бълкарин от Иза и Богиня Диана   

На собственото си име Павел кръщава и основната древна индианска култура, народи и фундаментална историческа епоха Пуебло
 
ПУЕБЛО=ПУБЕЛ=Пабел=Павел 

Ще ви припомним с постинга ни

Мартеницата – секретен документ от Акаши за световното цивилизационно величие на Българите и за възвръщането на световното ни имперско господство!
http://bezistena.blog.bg/history/2015/03/01/martenicata-sekreten-dokument-ot-akashi-za-svetovnoto-civili.1342440

и защо основният персонаж и животински символ в култовата актова жертвена композиция на древно – Българското свръххерметично жреческо познание и феноменни практики Митраизъм, е бикът, който е символ първо на сътворенческия демиургов животодарител и Баща на всички човеци, които сме само Българите – Господ Бог Отец Исус, и след Него и на новоепохалния му син му Павел : 


В Ямбол има странна и необяснима за непосветените скулптурна композиция Трите бика, издялани от бял гранит.

image


ТРИ БИКА ИЗДЯЛАНИ ОТ БЯЛ ГРАНИТ=
Бог Тати Иза Българина
от Тракия (родоначалник) на Дуло


ТРИ БИКА ИЗДЯЛАНИ ОТ БЯЛ ГРАНИТ=Българи от Дуло от Бог Тати Иза от Тракия 
Българите, династични потомци от Дуло на Бог Исус от Тракия 
 
Първата разсекретена мега – анаграма от описателното обяснение на композицията ни съобщава след разсекретяването ѝ, че на нея движеният и направляван Отгоре скулптур е изваял Богът Отец Исус Българина от Тракия, който е родоначалник на рода Дуло.

image

Средният голям бик символизира Отец ни Исус, който е Бащата на близнаците Павел и Петър (които след земното си служение от 300 години преминават в светейшия тандем Свети Павел и Свети Петър), които са родоначалниците пък на подновената Новозаветна династична генерация Дуло, и от които се развиват двата клона, двата клана на Дуло – Първородният и Първосвещеният на Святите Жреци, които съставят   Всемирното Бяло Братство, който клон е от Павел, и второродният и по – късно изроденият клон, който е от Петър, и от който клон е Всемирното Черно Братство, от които са всички сегашни управници и владетели на всички народи и държави. 

Големият бик е същият жертвен бик от култовата емблематична обрядна композиция на свръхтайното и мистично учение МИТРАИЗЪМ, МИТРАИЗМУС, което бе непознато до сега, и което историците – фалшификатори настойчиво и умишлено определяха като ирано – персийско зороастрийско, за да не търсим корените му в България и направим връзка с истинското Българско Исусово – Мариино езическо феноменно познание и учение, което всъщност е митраизма!
Разшифроването на името безапелационно и единствено ни води при Исус и Мария:

МИТРАИЗМУС=Исуз и Мат Мария – Исус и Майка Мария (Магдалена)

Исус е жертвеният бик, Бок, Бог – Родоначалникът на Дуло, Който дава децата си за жертвено служение на хората от всички племена за последния новоепохален период от 2000 години, изпълняващи тази мисия по заложеният от Исус и Мария реалити екстремален трансепохален проект за развитие на човешката цивилизация.
image
На скулптурните изображения и релефи Исус е Бикът със дълбока рана от забит във врата му меч, и от която рана смучат кръв куче, змия и скорпион в генеталите му.
Кървавият акт е извършен от потомък на Исус, кодиран в описанието на атрибута му
фригийска шапка:

ФРИГИЙСКА ШАПКА=Барк (Българин) от Гена на Бок Исуш 

ЗАБИТ В ВРАТА МЕЧ=ЗАБИТ В ВРАТА МЕТШ=Братя от Бог Иза и Богиня Диана 
династичните потомци на Исус и Мария Магдалена, които живеят вече 1500 години в братоубийствени родствени кръвопролитни отношения

Налетелите ранения бик куче, змия и скорпион, са династическите владетели и управници от изродената династична верига, коиот управляват сега всички държави в света и го водят с бързи темпове към изтребление:

КУЧЕ ЗМИЯ СКОРПИОН=КУТШЕ ЗМИЯ СКОРПИОН=
Кан (Жреци) и Шаре от Исуз и Богиня Майка Диана 

Едва преди десетина години излезе старателно укриваната информация, че на територията на сегашна България са открити най – много светилища –– митраеуми от Митраизма!
Първосвещеният митраеум е в подземния етаж на Безистена, чийто баптистерий се е зареждал с обработена биологически и енергийно Жива вода от Бакаджика, довеждана от подземен тръбопровод на 6 000 години, който през 1930 година още се води основно средство на ВиК – Ямбол, и по който и досега продължава до върви на талази вода и да пълни мазетата на големи блокове в централната част на града, въпреки че е запушван умишлено на много места по трасето му.
В митраеума и баптистерия на Безистена са се извършвали феноменни живителни манипулации и операции – лечение на всички болести, регенериране и подмладяване на хората и възкресителни процедури.

МИТРАЕУМ=Мат Мария=Ма (Майка) Диана Мария –
Великата Богиня Майка, Чието последно новоепохално аватарно проявление в Тракия пред Българите преди 2000 години, е Майка Мария Магдалена 


Сега точно върху тази част на Първосвещения храм под предтекста за укрепване на основите на Безистена се изсипаха умишлено безумни стотици кубици бетон, необясними за независими странични експерти и за непосветените! 

Втората разсекретена мега – анаграма от описателното обяснение на композицията е:

ТРИ БИКА ИЗДЯЛАНИ ОТ БЯЛ ГРАНИТ=Българи от Дуло от Бог Тати Иза от Тракия 

и представлява Българите династични потомци от Дуло на Бог Отец Исус
 от Тракия, като ни съобщава за двамата сина – близнака на Исус и Мария Магдалена, които продължават Божията новозаветна династия Дуло, и които са представени образно – символично с двата по – малки и млади бика от двете страни на Баща си Исус–  големия среден бик.


И двата бика – синове на Исус, са изобразени в страдалческо положение и върхово изживяване на предела на издръжливостта им и с пречупени и подгънати предни крака.

image

Бикът от дясно на Големия Бик (Богът Отец) символизира генеалогиятя на Павел, е с вирната нагоре глава – знак за съхранение на вярата и неотстъпление от светостта и праведността, непредал Бащините завети, и който остава жив и в смъртта, докато бикът от ляво на Отца не е издържал на изпитанията, на изкушенията и на времето, и е забил глава в земята, предал се е и тръгнал в грешната посока, и който е мъртъв в живота!

image

Бикът от дясно на Големия Бик е символът на Свети Павел и неговото свято Великомъченическо потомство, от което е Всемирното Бяло Братство, а бикът от ляво е символът на Свети Петър и неговото изродено потомство, от които възниква и римо –католицизма и фалшивата римска цивилизация, откраднала първородството, първосвещеността, власта и пълномощията на потомците на Павел – Българите в България, присвоила си достиженията на Свещената Българска империя и преписала ги на себе си и досега във Ватикана и Рим. 
Наименованието на моста, на който е монтирана култувата композиция, е БИКОВ МОСТ, и е кодиран документ, указващ че това место е светилищен обект от Първосвещения град Ямбол.

БИКОВ МОСТ=Бог Иса и Богиня Майка Диана

БИКОВ МОСТ=Кан (Жреци) от Бог Иса и Богиня Ма (Майка) Диана

Този мост е построен точно върху местото, където преди да се направи безумното бетониране на речното корито през 70 – те години на миналия век, имаше естествен пясъчен остров дълъг около 70 метра, и на което место в древността ямболските жреци са извършвали водните кръщения в кристално чистите тогава води на свещената Тонзос, сега Тунджа. 

ТОНЗОС=Диана и Исуз=Дионисиуз – 
районът, откъдето тръгват на цивилизационни походи жреческите отряди на Българските жреци на Дионисиус, Който е синкретизираният сдвоен образ на Диана и Исуз 

ТУНДЖА=Дете на Ежуа

в свещения ареал на сакралната Българска тракийска по географски признак река, се развива генеалогията на Спасителят –  Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и трансепохален проект Българите и човешката цивилизация, отгледан, закален и селектиран при екстремален реалити режим през последните 2000 години в генеалогията на 100 поколения от Негови праведни Предци от Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За да ни отвлекат вниманието да не ровим много – много за истинското значение на името на биволите Бъфало и бизоните и биците, че вземем "случайно" като сега да разкрием удивителните Български световни тайни, американските лингва майстори – манипулатори са се застраховали изрично с един фалшив научен постулат, че името на град Бъфало неправилно и по погрешка се извежда от биволите Бъфало, пък наименованието на биволите Бъфало също по погрешка е ...грешка – и така ни забъркват една лингва манджа с грозде, която по ученому наричат авторитетно и поучително, че е била 
misnomer!  

isnomer се дефинира като дума с неправилното наименование, погрешно название, която предполага идея, за която се знае, че е погрешна.
Лошите имена често се появяват, защото нещо е наречено дълго преди правилната му природа да е известна, или защото естеството на по – ранна форма вече не е норма. Неправилното наименование може да бъде просто дума, която някой използва неправилно или подвеждащо. 
"Погрешно название" не означава "неразбиране" или "популярна погрешна концепция" и много погрешни понятия остават в легитимно използване"


Това е изфабрикувана лингва норма, която се използва като предпазна блокираща мярка за възпирането на независими извън техния кръг изследователи и езикови археолози като нас, да не открият сакралния генезис на безбройните онаследени в невежие от съвременните американци индиански думи, имена и терминии, които са създадени от Българските жреци с инструментариума на Свещения шифър и са имплантирани и натъпкани със свещена Българска родова и историческа информация –като разсекретената сакрална семантика на тази красива звучна дума отнови ни документира кои са създателите на тези инкриминирани и деакадемизирани думи с "погрешно название": 

Мisnomer=Иса и Ма (Майка) Мария  

image 
След като разсекретихме тайната на името на този култов американски град и на свещените биволи и бици, ще ви дадем и паролата за безплатно преминаване през една от най –
 големите забележителности на града – т.нар. Мост на Мира 

МОСТ НА МИРА=Иса и Мат Мария 


Удивете се на уникалните феноменни физиологични и танцови способности на съвременното рекламно лице на култовия Български жречески танц Лимбо – Българската генетична жреческа потомка и световна рекордьорка 
Шемика Чарлз !
 
https://www.youtube.com/watch?v=tqI4NKLhhvU
Reaching New Lows: Record Breaker Limbos Under Car

На 16 септември 2010 г. тя успешно танцува под летвата само на 8,5 инча (21,5 см) над земята 
image

Ще благодарим и възнаградим и култовия певец и актьор David Hasselhoff, с чийто прекрасен песенен вариант на Лимбо започва нашата фонова музикална плейлиста, като му разсекретим краткия Исусово – Мариин Кабала – хороскоп :

David Hasselhoff=Хан (Кан, Жрец) от Дуло на Богиня Диана и Бох Исус 

Дейвид Хаселхофе американски актьор и певец, известен напоследък с прякора си The Hoff (Дъ Хоф).  

ДЪ ХОФ=ФОХ ДЪ=Бохиня Диана 

image

Добива популярност през 
1980-те години с телевизионния сериал Knight Rider (Рицарят ездач) и с ролята на Мич Бюканън в друг телевизионен сериал – Спасители на плажа (Baywatch).  

МИЧ БЮКАНЪН=МИТШ БЮКАНЪН=Кан (Жрец) на Ешуа и Богиня Мат

image

Той е и продуцент на 
Спасители на плажа (Baywatch) до 2001 г., когато шоуто приключва.
 
Baywatch=Бог Ешуа и Богиня Диана

В края на 1980-те и началото на 
1990-те Хаселхоф се отдава на музикална кариера и има успех предимно в Германия и Австрия, като най-забележително е неговото изпълнение по време на падането на Берлинската стена. От 2006 г. е в журито на телевизионното шоу America"s Got Talent (Америка търси талант) заедно с Шарън Озбърн и Пиърс Морган.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Ето ви адреса на фоновия ни музик плейлист: 

http://www.youtube.com/watch?v=lL-HYt-Ff5o&list=PLa5-aFdApZnJaKj_8MF6kIuhnyenyY_VY&autoplay=1&loop=1

Голям купон стана в чест на Боговете ни, нали!

КУПОН В ЧЕСТ на=на Богиня Диана и Бок Исуш   

С нашите Всемогъщи и Всесилни Богове Исус и Мария винаги стават големи купони!
Какви купони предстоят скоро с Тях и в Тяхна чест – бедни ви са и най – развинтените фантазии – нашите и те, затова ето ви още една парола за по – нататъшното им развинтване!   

ФАНТАЗИЯ от=от Богиня Диана и Иза 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и продуцент на новия ни мюзикпост – Свети Павел 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
20.03.2018 22:44

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bor40 - Петър, от който клон е Всемирното Черно Братство
28.03.2018 16:59
Не случайно в БЪЛГАРСКИЯ фолклор се разказва за ХИТЪР Петър,но имаме и игра ЧЕРЕН Петър.
цитирай
3. bezistena - Не случайно в БЪЛГАРСКИЯ фолклор се ...
28.03.2018 17:58
bor40 написа:
Не случайно в БЪЛГАРСКИЯ фолклор се разказва за ХИТЪР Петър,но имаме и игра ЧЕРЕН Петър.


Категорично вярно прозрение!
Поздрави!

ХИТЪР ПЕТЪР от=ПЕТЪР от Трахия –
херметичен фолклорен документ за Българския произход на хитреца Петър/Свети Петър

ХИТРЕЦ от=ХИТРЕТС от=от Диана и Иса от Трахия

ЧЕРЕН ПЕТЪР=Чаре от Петър=Черни Братя

Черният Петър и играта на Черен Петър, където Черният Петър побеждава всички (засега!) е другият фолклорен кодиран документ за секретната генеалогия на българските династи от Черното братство от изродения клан от Дуло, отнели незаконно властта от праведните си и святи роднини от Дуло и управляващи вече 1499 години света и народите в безчестие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7719545
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44348
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!