Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 22:19 - Попълваме генеалогията на Исус и Мария Магдалена–Св. Атанас,който е Техен внук и син на сина им Павел/цар Авитохол.Тайната на Александрийския фар и библиотека
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2383 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 06.12.2018 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще ви представиме официалната юдо–византийска църковна версия за Свети Атанас,която не казва,че той е син на Павел/Цар Авитохол и брат на Свети Никола, който е Кан Ирник и Атила,което означава,че тя е фалшифицирана и манипулирана биография за този светец. 
След това ще покажем и народното езическо вярване и поверия за този ден и ще разсекретим шифрованите документи,вложени в официалната информация.

image 
www.bg-patriarshia.bg/index.php 

Православна църква посвещава празника на св. Атанасий Велики, роден през 295 г. 
На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор. Пет години след това Атанасий придобива епископски сан.
Като архиепископ на гр. Александрия той се включва активно в борбата срещу арианската ерес в християнството за опазването на православното учение  
Свети Атанасий Велики известен и като Атанасий I Велики, патриарх Александрийски (на гръцки: Αθανάσιος) е египетски богослов и духовник, патриарх на Александрия от 328 до 373 година. Той е един от най-видните богослови и радетели за чистотата на вярата и се приема за първият разпространител в Европа на възникналото в Египет на монашество. За тези си дела той е възвеличен още от ранното християнство като „Велики“.

Заради големия му принос към опазването на истините на вярата, Църквата чества два пъти в годината паметта на свети Атанасий. Веднъж в деня на неговата смърт – 2 май, и на 18 януари, 

Свети Атанасий водил открита борба срещу арианството което учело,че Христос е по-нисш от Бога. Друг голям принос на свети Атанасий е участието му в първия вселенски събор, който се провел през 325 година в град Никея, Мала Азия. На този събор бил създаден почти целият Символ на вярата, който познаваме и до днес.

Заради ревностното му отстояване на християнската вяра,Атанасий претърпял много гонения,мъчения и заточения,по време на които не спирал да проповядва  

–– още официално инфо за св.Атанас вижте в  www.bg-patriarshia.bg/index.php


А ето и сега истинската Българска истина за Свети Атанас !

 

плейлиста:
1. Св.Атанас и дедо Благо - 26.01.2014г. гр.Етрополе
2. Атанасовден в Етрополе  

image

– Голяма работа сте,Българи и Българки–етрополчани!
Ей тия венци – корони по главите ви по–долу ще видите от кои свещен атрибут наследство са ви,че и в гените ви по право жречески феномени носите и сте орисани чудеса да правите с тях и света да променяте по Божиите закони!Хвала ви и поклон!

***

В народните вярвания Свети Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Счита се, че от този ден нататък зимата започва да си отива.
Облечен с копринена риза, той отива в планината на своя бял кон и се провиква:
"Иди си, зимо, идвай, лято!"
Затова и празникът е известен като "Средизима".

Според народа ако на този ден натрупа голяма снежна покривка, годината ще бъде плодородна.
"Дойде ли Атанасовден, идва и пролетта", казват Българите.

Атанасовден, както и Антоновден, се почита като патронен празник на ковачи, железари, ножари и налбанти, а заедно с това и като празник за умилостивяване на чумата, шарката и синята пъпка (антракс).
За умилостивяване на шарките се пекат питки, които се надупчват с вилица, за да не се "надупчат" децата от шарка.
Жените спазват същите забрани, които характеризират Антоновден.
На Атанасовден в Тракия се заколва черно пиле,което се приготвя с ориз и се раздава на съседи и близки против болести. Перата се запазват, защото се вярва, че притежават лечебна сила. В някои райони на страната моми и ергени излизат на поляните, връзват люлки, пеят, играят хора. 

Днес имен ден празнуват Атанас,Атанаска,Анастас,Начо,Таньо, Тинка. 
В превод от гръцки Атанас означава "безсмъртен" 
 
 
Извличаме вярната информация от манипулираната църковна версия за светеца.
 
Първо оповестяваме и припомняме Божествения постулат,че всички светии–абсолютно всички до един – от предните епохи и от Новата ера до сега–са Българи,защото светиите са само генетични феноменни жречески потомци от Божията генеалогия на потомствената династия Дуло,родени от Боговете Демиурзи,Които са Българи,по технологията на глава 1 от книгата Битие на Светото писание,с която висша сътворенческа тайна ви запознахме в нашите два фундаментални поста :

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София,Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия!Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965


Ето и конкретните документи за Българския генезис и статут на всички Светии: 
 
СВЕТИ/СВЕТА от=от Иса и Богиня Диана

СВЕТЕЦ
от=от Богиня Диана и Исуц 

СВЕТЕЦ от= СВЕТЕЦ + Н
(кодировъчен назал) от=от ВЕЦИСТЕНА=от БЕЗИСТЕНА

СВЕТЦИ=
Теца на Бог Иса=Деца на Бог Иса
  

Родоначалник на новоепохалната генерация Светии от рода Дуло,е Павел–Първородният син на Исус и Мария Магдалена.
Свети Атанасий е син на Павел.

СВЕТИ АТАНАСИЙ ВЕЛИКИ=
Кан (Жрец) от Дуло,Син на Павел от Иса и Диана
Свети Атанасий Велики е Българин,Кан/Жрец от Българския Божи род Дуло,син е на Павел,който е Първородният син на Исус и Мария Магдалена,който е Цар Авитохол (33 г–333 г) от Именника на Българските Канове който е и всички т.нар."римски" императори от Нерон до Диоклециан включително,в качеството си на Сеячът от фундаменталната новозаветна притча за Семето и Сеяча посял Божиетао феноменно генетично семе сред всички тракийски племена на Земята,с която е заселена тя,и създал феноменната Свещена Българска империя,(33 г–518 г) властвала над цялата планета със законите на Любовта,Братството и Мира,от 333 г преминава в светейшо служение като Свети Павел,Шеф на Изпълнителната власт на абсолютните Монарси – Майка му Мария Магдалена и Баща му Исус. 
 
                         МОНАРСИ=Мария и Иса 

Пълното име на Атанасий–Атанасиос,ни документира,че той е поредният висш светейши пълководец от армията на Дионисиус,която е армията на Диана/Мария Магдалена и Исус
 
АТАНАСИОС от армията на=от армията на Дионисиус=от армията на Диана и Исус 

Българският прозход на Атанасий се доказва и от документът на църквата,че
" Той е един от най-видните богослови и радетели за чистотата на вярата и се приема за първият разпространител в Европа на възникналото в Египет на монашество. За тези си дела той е възвеличен още от ранното християнство като „Велики“.  
 
Ето това "Велики",което е в титула на светеца,и което откриваме при най–известните исторически личности на древността,не е туряно в титулния комплекс на тия велики хора,защото са били знаменити и велики,ами защото всички те са били известни безспорно за всички по ония времена,че са Балки–едно от основните етносни имена на Българите,и когато византийските хронисти са ги документирали,заради невъзможността им да произнасят и пишат Б – Балки,са ги пишели и изговаряли като Валки,което по–късно при манипулиране на историята ни скриват и обясняват като Велики,което в другите езици има други стойности.
 
Веднага ви представяме фундаменталния ни пост  

Скритата генеалогия на християнството–антиБългарската геноцидна доктрина на изродените българи от Дуло,управляващи всички съвременни държави
bezistena.blog.bg/history/2015/09/15/skritata-genealogiia-na-hristiianstvoto-antibylgarskata-geno.1392045,

в който и в други наши публикации документираме,че в рамките на периода от 33 г. сл.Хр. да 518 г. на територията на нашите земи в Тракия и на Балканите,е установена от Господ Бог Отец Исус и Богинята Майка,Мария Магдалена,и наложена над целия свят от Техния син Павел,тоталната и абсолютна власт на феноменната Свещена Българска империя!
През този период навсякъде властва Свещената Българска империя по законите на Любовта,Братството и Мира и свръхестествените духовни чудеса с продоволствени снабдявания и феноменните материални строителни достижения,фалшифицирани като "римски" и недостижими и необясними и досега за непосветените и перманентните заговорници срещу Българите.
Върховни Първожреци и Императори са Павел – Цар Авитохол (33 г–333 г) за времето от император Нерон до Диоклециан включително,защото всички тия т.нар."римски" императори са Павел,а след неговото преминаване в светейшо служене през 333 година,неговите фунции и задължения на Първожрец и Император на Свещената Българска империя поема неговият син Кан Атила (303 г – 453 г),Първожрец и Император на Свещената Българска империя,който е и Кан (Жрец) Ирник от Именника на Българските Канове (Жреци),живял 150 години–точно на половината на баща си Павел–Авитохол,живял документирано от Именника точно 300 години!
 
Синът на Павел–Кан Ирник,който е и Кан Атила,който е херметизиран чрез митологизиране в Българското конспиративно езическо християнство като Свети Никола,а в сакралията на народния езически фолклор на Българите и на другите им подшефни народи,и като Санта Клаус,Дядо Мраз,управлява Свещена Българска империя като абсолютен самодържец и монарх – Първожрец и Император,от 333 г до 453 година. 

Още информация за Ирник=Атила=Свети Никола=Дядо Мраз=Санта Клаус,вижте в постовете ни  

Разконспирираният Дядо Мраз–Джеймс Бондът на Извънземните!Какви подаръци ни носи култовият супер агент и разузнавач на обградилите ни отвсякъде Извънземни! 
bezistena.blog.bg/history/2016/12/31/razkonspiriraniiat-diado-mraz-djeims-bondyt-na-izvynzemnite-.1500051  

и  

Суперагентът на Извънземните Дядо Мраз,който е Санта Клаус,Свети Никола,който е Кан Ирник и Кан Атила,син на Св.Павел и внук на Исус и Мария Магдалена
bezistena.blog.bg/history/2017/01/01/superagentyt-na-izvynzemnite-diado-mraz-koito-e-santa-klaus-.1500210 


По време на управлението на Павел–Кан Авитохол и на сина му Никола–Кан Ирник/Атила,навсякъде по различните провинции на Свещената Българска империя по целия свят те поставят,назначават и ръкополагат за свой помагачи  Жреци първосвещеници и Патриарси –Духовни водачи,и за свои императорски наместници–консули и проконсули,само свои кръвни генетични потомци от Български род Дуло на Исус и Мария Магдалена с доказана чистота,праведност и святост! 

ДУХОВЕН ВОДАЧ=ДУХОВЕН ВОДАТШ=Бохиня Диана и Бог Тати Ешуа 

КОНСУЛ=КОН СУ Л=Кан (Жреци) на Иса Ел (Змей)

ПРОКОНСУЛ=
Болкарин на Иса

За това време на тяхното управление и след 453 година до 518 година никаква държава или самостоятелна властова,политическа,правна или административна единица Византия не съществува в правния или в историческия мир,камо ли Византийска империя,никакво християнство не е възниквало и утвърждавано за официална имперска религия,никакъв император Константин не е имало–имало е само един злодей–превратаджия и убиец на лелите си Гергана и Димитрина (конспирирани като Свети Георги и Свети Димитър!) през 313 година,доказателствените документи за което вижте в посочения по–погоре пост  "Скритата генеалогия на християнството..." 
 
От извратеното и замърсено потомствено котило на Константин I,въдворен на специален свободен режим в Българската жреческа имперска родова "висша партийна школа" Византионес=Бизантионес=Безистен,се развива клана на Дуло,засекретен като Византийци,състоящ се от Български Божи изроден нечист династичен имплант от Дуло (Флавии=Фавил=Павил=Павел),върху неподлежащата за облагородяване основа на юдо=данайското племе,предците на гърците.

ВИЗАНТИЙЦИ=ВИ ЗА ТИЙЦИ=Теца на Бог Иза=Деца на Бог Иса
потомци на Бог Исус от родословието на Диоклециан (Павел/Авитохол),поради което той не убива Константин,и поради което векове след това Българските праведни Канове(Жреци) и Царе от Дуло не превземат Византион и не ликвидират това гнездо на змии,(рода Дуло на Исус и Мария Магдалена,чийто календарен хералдически животински символ е Змия,Змей и още 10 техни синонима–
Ел,Ламя,Вер,Дракон,Слав,Хала,Гала,Кала,Хидра,Селен,
въпреки че византийците–изродени потомци от Константин,постоянно творят престъпления срещу святите си династични роднини и Българите,а Българските владетели са имали много възможности да ги затрият завинаги!
Как да затрият родствениците си,че и то носещи Божият кръв!

Чак през 518 г. византийците–потомците на изрода Константин,успяват да извършат
успешен преврат,като Флавий Юстин,който е шеф на охраната на братовчед си–Българският Първожрец и император Анастасий I,го убива на 9/10 юли и узурпира властта,начело на хунтата като Юстин I.

След 518 г.започва съществуването на Византия и на византийци с описания по–горе етногенезис и състав

ВИЗАНТИЙЦИ=Богиня Диана и Ицуз=Богиня Диана и Исус–
изродени български династи от многобройните разклонения на рода Дуло,състоящ се от генетични потомци на Исус и Богиня Диана–Мария Магдалена 
  
ВИЗАНТИЙЦИ=ВИЗАЦТЕН=БИЗАЦТЕН=БИЗЕСТЕН
Първосвещеният Божи храм в Първопрестолния Божи град Ямбол

СЪСТАВ от=от Исус и Богиня Диана 
 
СЪСТАВ от=от  ВЕСИСТЕНА=от БЕЗИСТЕНА 
 
ЕТНОГЕНЕЗИС
от=от Гена на Диана и Исуз=от Гена на Дионисиуз

 
По времето на Свети Атанасий,което съвпада с времето на абсолютното монархическо–имперско управление на баща му Павел/Авитохол и онаследяването на Свещената Българска империя от сина на Павел – Атила/Ирник/Никола,(който от 221 година както ще видим след малко е коронясан от баща им–Павел,за стажант съ–император с 12–годишен обучително–просветителски курс провеждан лично от Павел) който е по–малък роден брат на Атанасий,и с времето след 333 година,никакви гонения на т.нар. "християни" от езичници не е имало,защото по него време никакви християни още не е имало,а истинските последователи на Господ Бог Исус Христос са били езичниците, които са само Българи,а Павел и Атила са най–големите езичници след Исус и Мария Магдалена,и които никой не са преследвали и измъчвали,защото са били праведни святи първожреци и светци преживе и са живяли и управлявали Свещената Българска империя по Божиите закони на Любовта, Братството и Мира! 
 
Имало е само отделни опити от потомците на Константин–византийците,за метежи, бунтове и злодейски актове на убийства над праведните им роднини от Дуло,които са управници и първосвещеници по провинциите на Свещената Българска (Римска) империя,един от пътърпевшите от които е синът на Павел–Атанасий,срещу когото е имало някоклко опита за убийството му.
След смъртта на първожреца Атанасий на 2 май 373 г.в Александрия,по–късно през 391 г метежниците–византийци разрушават свещения храм Серапеум с прочутата библиотека–информационен архив със свещена Българска историческа документация.

МЕТЕЖНИЦИ срещу=МЕТЕЖНИТСИ срещу=срещу Исуж и Мат Диана

Атанасий е ръкоположен от баща му Павел през 328 година за Първожрец/Патриарх на Египет и Александрия –тогава изконна провинция на Свещената Българска империя,и не е преследван и измъчван от никакви езически императори и наместници,защото той самият е върховен езичник и императорски пълномощник и първожрец,не е преследвал и измъчвал и никакви ариани,защото и баща му Павел,и брат му Свети Никола/Ирник/Атила,са висшите ариани на империята,а и той самият е върховният Александрийски ариан. 

Ето какво учение е тази "страшна" езическа арианска ерес! 

АРИАНСТВО=
ВИАРА СО Т=Вяра в Иса и Диана
Учение за Всемирната Любов и Вяра в Българските Богове Демиурзи Исус и Мария Магдалена

АРИАНСТВО=Братя от Иса – 
друго херметично наименование на Учението за Всемирната Любов,Братство и Мир на Исус и Мария Магдалена,проповядвано и влагано в управлението на Свещената Българска империя от Българите от Всемирното Бяло Братство на генетичните праведни потомци на Исус и Мария Магдалена.

Ето и свръхсекретният автентичен документ за същността на арианството,за който влезнахме в архивите на Ватикана без да питаме и си го взехме без да питаме отново: 

На латински език,който е прекрасен Български резервен херметичен жречески архив за сакралната Българска родова и историческа документация,тази анатемосвана и геноцидирана арианска ерес,се нарича Arianismus – Haeresis Ariana,който документ дешифриран в Декодиращата програма на Свещения шифър ни съобщава: 
 
Arianismus=Исус и Мария
арианисмуса/арианството е Учението и Познанието на Исус и Мария Магдалена и Живот по Техните закони и с Техните феноменни Божествени практики
 
Ето и кой въвежда тази висша жреческа херметична формулировка Haeresis Ariana : 

Arianismus Haeresis Ariana=Сар Ирних,Син на Сина на Иса и Мария
Цар Ирник,(Свети Никола,Атила,Санта Клаус,Дядо Мраз) който е син на Павел,който е сина на Исус и Мария Магдалена

image

Ето още един секретен документ,съобщаващ ни в текста около Арий кой е истинският автор на Арианството :

ARIUS HARESIARCHA SACULI  QUARTI = 
Ариус (Ариан) е Ирник,Булкарин Кан (Жрец) и Шар от Исус и Диана Или така анатемосваното и геноцидирано еретично учение Арианство е Учението и Познанието на Исус и Мария Магдалена и Живот по Техните закони и с Техните феноменни Божествени практики,зашифровано чрез Свещения шифър,и инкриминирано и качено на жертвените клади вече точно 1500 години–през лятото на 2018 година –9/10 юли,ще се навършат точно 1500 години от кървавият военен преврат,извършен от вербувания от византийците от Дуло Юстин–началник на имперската охрана на братовчед му–Българския император Анастасий I,който го убива в двореца му и Първосвещен храм на Свещената Българска империя–Безистена в Ямбол,и провъзгласил се за главатар на превратаджийската хунта като Юстин I,така полага началото на институционализирането на Византия като държавно формирование и установяването на дълбоко скриваното първо византийско робство на България (518–681),както и началото на разпадането на планетарната Свещена Българска империя, фалшифицирана след 1000 години като Римска империя.

От 518 година до сега в света с различни темпове тече пълзящото тотално поробване на всички народи по света от потомците на същите византийци–превратаджии,които произхождат от изродените династични кланове на българо–юдеите от Дуло,потомци на Исус и Мария Магдалена и най–некачественият генно–инженерен продукт на Божият проект за Българите и човешката цивилизация.  

Та през лятото на 2018 година стават точно 1500 години от този епохален злодейски акт и началото на поробителските процеси на Земята–според Божият промисъл и проект!,а нали знаете,че на такива кръгли годишнини стават генерални събития и промени,както и пророците пророкуват за 2018 година...   

ГЕНЕРАЛНИ СЪБИТИЯ И ПРОМЕНИ от=от Богиня Матара и Иса Българина 

ГЕНЕРАЛНИ СЪБИТИЯ И ПРОМЕНИ
от=от Българи на Богиня Матара и Иса

ГЕНЕРАЛНИ СЪБИТИЯ И ПРОМЕНИ в=в България на Богиня Матара и Иса    

Именно това учение и познание –чистото първично свещено Учение и Познание на Боговете Демиурзи –Арианството,преследва в лицето на святите потомци на Исус и Мария Магдалена след 518 година до сега,юдо–византийската псевдо–Исусова анти–Българска полицейско–инквизиционна доктрина Християнство  

image

Baptisterium Arianorum Ravennae  
Baptisterium на арианите в Равена.

Централният първосвещен баптистериум  на светилищата на свръхсекретната и мистична Българска езическа феноменна практика митраизмус е в Безистена в Ямбол, за пълненето на който преди повече от 6000 години и от най–дълбока древност,от Бакаджика до Безистена е построен керамичен водопровод,чиято вода се е придвижвала под напор,създаван от вихровата енергия на могилни светилища по трасето на тръбопровода,които същевременно са био трансформирали и пречиствали и освещавали водата,предназначена за лечебно–възкресителни и кръстнически процедури от жреците–оператори.
Този тръбоповод е бил основно техническо средство на ямболската служба ВиК до средата на 20–години на 20 век и ямболци са ползвали по домовете си и на обществените чешми в града без да осъзнават,част от екстрите на Живата вода от Бакаджика. 

ЖИВА ВОДА=Бог Ежуа и Богиня Диана  

БАКАДЖИКА=
Кая (скала,скален светилищен комплекс) на Бокиня Диана и Ежуа 

Ето и разсекретената техническа характеристика на баптистериумите,които са основното ритуално съоръжение на светилищата на свръхсекретната и мистична Българска езическа феноменна практика митраизмус,чрез която са се въвеждали в познанието на Българските Богове Демиурзи и на техните феноменни свръхестествени практики и чудотворства техните генетични потомци–жреци.   

BAPTISTERIUM=БАПТИСТЕРИУМ=Бог Исуз и Богиня Матара Диана 
 

МИТРАИЗМУС=Исуз и Мат Мария 

 
Разкриваме и кои са персонажите,изобразени на кръстническия ритуал от мозайката на баптистериума на арианите в Равена. 

image
 

При зумиране на образа на възрастния човек,който е жрецът–оператор на ритуала кръщаване,над главата му се вижда жреческо–императорска корона от две змийски глави.
Този жречески хералдически атрибут и херметична символика указва,че двете змии са Родоначалниците на Божия генетичен династичен род Дуло – Боговете Демиурзи,чийто древен календарен животински символ е змията,змеят,с 12–те им рептилски синонима, а възрастният жрец,умишлено подчертан като много възрастен с дълги бели коси и брада,е първородният им син Павел (33 г–333 г),който на този мозаечен сюжет  изобразяващ ритуалната сценка от 321 година,е 288 годишен. 
 
Цветето лилия,което държи в ръката си жрецът,която е херметичният хералдически атрибут и символ на Българския жреческо–царски род Дуло на Исус и Мария Магдалена и от който са всички новоепохални владетелски родове в Европа и по света –

LILIUM FORMOSANUM=
Лилия на Иса и Богиня Мама Мария=
Алилуя (слава!) на Иса и Богиня Мама Мария ––
Слава на Исус и Богиня Мама Мария (Магдалена),  
 
документира още веднъж за посветените Българи,че този жрец е Първожрецът Павел.   
 
 image

Това е класическа скулптура – глава на император Нерон с цезарова/императорска  корона от венец от лаврови листа и диаманти и златно украшение по средата.
Император Нерон е първото проявление на Павел като Първожрец и Император на Свещената Българска империя,който е и всички т.нар."римски" императори до Диоклециан включително,защото е истинския Кан и Цар Авитохол (33 г–333 г)–поради която причина е най–мразеният и гротескно представян,инкриминиран и оклеветен с най–черни и противни краски "римски" император от църквата – инквизиция,на какъвто манипулацонен режим е поставен от църковните хронисти – фалшификатори,и синът му Атила,който е Кан Ирник и Свети Никола. 
 
Разсекретяваме и необяснимото значение на думата и понятието цезар,сaesar,което историците определят като император,но първото сакрално значение е на жрец, понятно само на Свещения Български език чрез Свещения му шифър! 
 
CAESAR=ЦЕЗАР=ЗРАЕЦ=ЗРЕЦ=Жрец

Когато същата сакрална комбинация я произнасят и определят като сaesar – кайзер,и пак я дефинират като император,нейната сакрална етимология пак ни води до висшата духовно–феноменна титла Кан (Жрец) и низходящия подчинен титул Цар,натоварен с административно – управленчески функции :  

CAESAR= КАЙЗЕР=Кан (Жрец) и Зар=Кан и Цар 

Височайшото светейшо присъствие на участници в церемонията около баптистериума –все светии с лимбове и които са само потомци на Павел,държащи жреческо–императорски корони от лавров венец със син камък,указва че освен кръстническа процедура,в баптистериума се извършва ритуал по преосвещаване и коронясване на наследник на Първожреца Павел,който е навършилият пълнолетие на 18 години негов син Ирник,Атила,Свети Никола,роден 303 г и станал светия през 453 г,живял точно на половината години на баща си Павел–150,според Именника на Българските Канове 

Голият младеж в баптистериума,когото кръщават и ръкополагат,е Ирник,Никола, Атила,другият кръстник е баткото на Никола–Атанасий ( роден 295 г) 
 
КОРОНА ОТ ВЕНЕЦ ОТ ЛАВРОВИ ЛИСТА И СИН КАМЪК=
Ирник Кан (Жрец) и Цар от Дуло,Син на Павел от Иса и Богиня Майка Диана 
 

********************


И защото наши гости в деня на именника Свети Атанасий и на патерица,са самият светец с брат му Ирник/Атила/Свети Никола и техният баща Кан и Цар Авитохол–Павел,то той ни покани всички на кратка разходка до Българската имперска провинция Египет и в Александрия,където той е бил имперски наместник на брат си – Първожреца и Император Ирник/Атила/Свети Никола.

Александрия (на арабски, الإسكندرية, ал-искандария, на гръцки: Αλεξάνδρεια) е най-голямото морско пристанище и втори по големина град в Египет, административен център на мухафаза Александрия. Разположен е на Средиземно море между езерото Мареотис и остров Фарос, свързан с него посредством широка дига, наречена Хептастадион.
Александрия е проектирана от Дейнократ, който придружавал Александър Велики още от Тракия.  
 
ИСКАНДАРИЯ=Иса от Дракия 

ИСКАНДАРИЯ=Кан (Жреци) Одриси 

АЛЕКСАНДРИЯ=АЛЕКСАНДЪР=Кан (Жрец) и Сар от Дуло

за да няма повече спор между гърци и македонци–бивши български мекерета и родоотстъпници,чий бил Александър !
И въобще защо е този неистов вой и напън от наша страна да им доказваме на македонците,че те са Б/българи,и да им се молим и им правим салтанати и всякакви метани,за да им декларираме Любовта си към тях,преглъщайки всякакви мерзости и обиди на осръбчените безродници,на които те ни подлагат? 

Оставете ги и повече не се занимавайте с тях–скоро време те оревани и осополявени ще ни лазят в краката в разкаяние и с рев и сълзи с молби да ги вземем пак под крилото на Майка България във възстановения ѝ статут на Свещената Българска империя!

НИЕСТОВ ВОЙ към=към Бог Иса и Богиня Диана

Разсекретените няколко следващи имена от Египет са безапелационни документи за Българския произход на това бивше Българско феноменно царство: 

ЕГИПЕТ=ПЕГ ТИЕ=Богиня Диана
 
МУСРА=МУРСА=МАСУР=МАНСУР=МУР АС=
Мария и Иса
това са някои от другите херметични Български имена на Египет 
 
МУХАФАС=Бохиня Ма и Иса

Ще си приберем пак Средиземно море към Българските имперски териториални морски граници: 

СРЕДИЗЕМНО МОРЕ=
Исуз и Мадара Мария
 
Ето и на кои е кръстено езерото Мареотис–познахте ли ги вече?: 

МАРЕОТИС=
МАРЕ ТИ СО=Мария Диана и Иса=Матара и Иса
 

Остров Фарос,на който е построен Алексадрийският фар–едно от седемте чудеса на света,е кръстен на името на предпоследното аватарно проявление на Боговете Демиурзи – Орфеус: 

ФАРОС=ОРФАС=Орфеус=Иса Вер (Змей) 

АЛЕКСАНДРИЙСКИ ФАР
построен от=построен от Балкари,Кан (Жреци) и Саре от Иса и Диана   

СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА=ЧУДЕСА на
Иса и Мат Диана –построени от Българите  

Феноменен Българин и жрец е и проектантът и строителят Дейнократ на дигата–мост  Хептастадион  към остров Фарос: 

ДЕЙНОКРАТ=ДЙЕНО ТРАК=Диана от Тракия  

ХЕПТАСТАДИОН=
Бохиня Диана и Тати Иса – в чест на Българските Богове
   
В Българския град Александрия и по–точно в съседния му град Canopus,Българските жреци построяват и прочутият храм Серапеум (греч. Σεραπείον, лат. Serapeum) с най–богатата за древността библиотека на свещени книги и документи за свещената Българска история – Bibliotheca Alexandrina:

CANOPUS=CAN PO SU=Кан на Бог Иса – Жреци на Бог Исус  

Ето разсекретени Българските работни проектни документи на тия две култови институции,указващи за посветените на кои Богове е посветен храма и кои са неговите строители  
 
SERAPEUM=PE SU MARE=Бог Ису и Мария 

BIBLIOTHECA ALEXANDRINA=
Бълкари,Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Иса Ще разсекретим и календарните кодидирани послания от Свети Атанас–,че неговата памет се тачи веднъж в деня на неговата смърт – 2 май, и на 18 януари,  
 
2 МАЙ=ВТОРИ МАЙ=Богиня Матара 

18 ЯНУАРИ=ОСЕМНАДЕСЕТИ ЯНУАРИ=
Исус и Диана Матара
 


В църковното житие битие на Атанасий,лицензирано и като исторически верен документ,фалшификатори са съчинили,че той постоянно се "борил за изкореняване на арианската ерес",водил непрекъснати битки с езичниците и еретиците ариани, постоянно се противопоставял на разни римски–византийски императори с езически уклони,заради което бил пратен 15 години в изгнание.  
Абсолютни лъжи,защото първо по негово време няма никакви византийски императори, защото няма никаква византийска империя–има Свещена Българска империя, управлявана от неговия по–малък брат Ирник/Атила/Свети Никола,той самият е първосвещеник и имперски наместник проконсул на брат си в цял Египет–изконна Българска имперска провинция и никой не може да го преследва и праща на заточение и в изгнание,и второ–той не води никаква яростна битка с арианите,защото неговият брат Ирник е авторът на арианството,и той–самият Атанасий,е висш ариан!

Arianismus=Исус и Мария

което арианисмус/арианство е Учението и Познанието на Исус и Мария Магдалена и Живот по Техните закони и с Техните феноменни Божествени практики,както и самият първожрец Атанасий е висш посветен ариан ! 
 
Брат му Ирник въвежда и висшата жреческа херметична формулировка Haeresis Ariana

Arianismus Haeresis Ariana=Сар Ирних,Син на Сина на Иса и Мария

Цар Ирник,(Свети Никола,Атила,Санта Клаус,Дядо Мраз) който е син на Павел,който е сина на Исус и Мария Магдалена  
 
Атанасий Александрийски бил известен ката Athanasius contra mundum,което за непосветените е обяснено като  Атанасиус против целия свят,обаче за посветените Българи,от които сте и вие,този латински етикет и бадж ни съобщава отново за Свещения Български произход на Светеца:
 
ATANASIUS CONTRA MUNDUM=Атанасий е Кан (Жрец) на Иса и Диана Мат Мария 

АТАНАСИУС ПРОТИВ ЦЕЛИЯ СВЯТ=АТАНАСИЙ е Брат от Дуло,Син на Сина на Бог Иса и Богиня Диана

 
Ще ви дадем в общи линии и официалната църковна и историческа трактовка на арианството,което в този му официален фалшифициран вид никога не се е състоявало,пропагандирало,вярвало и никакви такива измислени църковни събори и философско–теологични спорове не са се водели – тази пълна глупост и средновековна псевдо–литератерна боза е измислена от юдо–византийците и византиолозите–фалшификатори на Българската история,за да скрият временно истината за Българските Богове и Българското езическо познание и жреческа феноментика и да не се знае какво представлява ранното християнство–езичеството, което е истинското Исусово–Бгородично Учение и Познание и феноменен начин на живот!
 

–––––––––––––––––––––––––––––– 
–– официално: 

Арианството е антитринитарен възглед, поддържан от последователите на Арий. Арианите отричат, че Иисус Христос и Бог Отец имат една и съща фундаментална природа, разглеждайки Сина като създадено същество, по-нисше от Отеца. Арианството се разпространява бързо и за известен период става преобладаващият възглед сред християните. Първият никейски събор (325) след много спорове осъжда арианството и го обявява за ерес.

Основните положения в учението, защитавано от Арий, са следните:
Словото (Логос) и Бог (Отец) не са единосъщни;
Синът (Словото) е първото и съвършено създание или творение Божие;
Световете ("вековете") са били създадени чрез него, така че той е съществувал преди всички векове; но най-напред, преди Бог Отец да го сътвори, Синът не е съществувал.

–––––––––––––––––––––––––––––––
–– в действителност: 

Никакъв Никейски събор не е имало и никакви символ веруюта не са поставяни тогава–това са късни юдо–византийски фалшификации в духовен черно–пси енергиен план,
 както за самата византийска империя преди 518 година,каквато никога не е съществувала,така и за псевдо–Исусовата анти–Българска полицейско–инквизационна фалшива доктрина Християнство,за да си припишат духовно–религиозна основа и надстройка и никога несъстояли се културно–цивилизационна история и древна имперска слава на автохтонна гръцка държава. 
Християнството,или полицейско–инквизационната религиозна доктринална фалшификация,възниква като репресивна институция за геноцид над истинските святи и праведни потомци и народ на Исус и Мария Магдалена–Българите,едва след успешния кървав преврат на 9/10 юли 518 година и бива налагана с перманентен геноцид и тотална цензура над Българите и всички племена по света за заличаване следите на истинските Български Богове и Божествения статут и световното цивилизационно величие на Българите! 
 

Страшни тайни и разкрития,квалификации и обвинения за Християнската религия,и стъписваща информация за стотици милионите и милиарди искрени или формални християни,наследили узаконената и натрупана и затрупана лъжа за Исус и Богородица, но нямащи никаква възможност да ги търсят по други места и начини!
Да не вземете сега да анатемосвате християнството,институциата му,църквата и служителите ѝ Светата Българска Православна Църква и вярващити хора,и да почнете да се отказвате от Исус и Богородица и Светиите им,Които са единствено истинските,въпреки че все още за мнозинството са под чужда самоличност и грешен адрес!

Напротив–търсете Ги още по ревностно и всеотдайно,с Дух и с цялото си Сърце и Душа,но търсете ги и извън канона и догматиката,търсете ги в нашите документи, търсете ги в Българския езически народен календар,навсякъде в света около нас с песните и в самодефиницията им Бог Е Любов!

Нашият съвет към вас,Българи,търсещи упование,помощ и закрила от Бог Исус и Богородица,която е Богиня Диана,Мария Магдалена,чрез Българската православна църква,е да спазите и почетете с необходимото внимание, уважение и смиреност,и с вяра и надежда традиционния църковен празник Атанасовден и неговата обрядна ритуалност,всичките църковни празници,да търсите ревностно официално познатите Исус и Света Богородица по канона,но и да си отворите сетивата чрез Душата в която е имплантирана Тяхната истината,за нашите просвещения по тази тема,и Ги попитате директно верни ли са те!
Питайте ги смело и предизвикателно–както дете пита и иска от майка си и татко си, защото Те са нашите Майка и Татко и ние с вас носим Тяхната свещена кръв и феноменни гени,поради което имаме правото да искаме да ни кажат скритата от нас вече хилядолетия истина!


От векове духовната инквизиция,която е псевдо–Исовата християнска църква,е прикопчана с пранги и белезници към езическия ни празничен народен календар,за да могат юдо–византийските ѝ агенти като полицейски копои да душат Българите с Душите и кръвта на Диана и Ешуа и набелязват жертвите си за обстрел...

След като извлякохме толкова важната свръхсекретна информация за Свети Атанасий, вложена на ачик местото в гнездото на осите и на змиите : манипулираната църковно–инквизицационна хроника,сега ще извлечем информацията и от Българския празничен календар! 

Истината за празника Атанасов ден,но пак в шифър и код,е в Българския фолклорен празничния езически календар – толкова мразен,ненавиждан,охулван,анатемосван и преследван от юдо-византийската псевдо-християнска църква=инквизиция,(за което една от нейните наследници – сегашната Българска православна църква,е в непричастно наследствено невидение и невиновност,но с натрупана на критично високо ниво индивидуална и колективна негативна енергина кърмичност!) защото в него е дълбоко засекретената чрез кода на Свещения шифър на Българския език истинската Българска история за Българските Богове Исус и Мария Магдалена и Техния Български народ,съставен от Техните генетични династични потомци от широкия спектър между двата + и – полюса на душевната чистото и изрядност,от които Божии потомци са и Духовните водачи и настойници на народите и човеците,но от които са и неговите поробители,тирани и погубители!

ПРАЗНИЧЕН КАЛЕНДАР=ПРАЗНИТШЕН КАЛЕНДАР=
Диана и Изуш Бълкарина от Тракия

ПРАЗНИЧЕН КАЛЕНДАР
на=на Бълкари на Диана и Изуш от Тракия

НАРОДЕН ПРАЗНИЧЕН КАЛЕНДАР на=на Бълкари,НАРОДА на Диана и Исус от Тракия 
  

 
Ето и основните кодирани послания,вложени в Народните поверия и традиции за празника:

В народните вярвания Свети Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Счита се, че от този ден нататък зимата започва да си отива.
Облечен с копринена риза, той отива в планината на своя бял кон и се провиква: 
"Иди си, зимо, идвай, лято!" 
Затова и празникът е известен като "Средизима".

СВЕТИ АТАНАС Е ВЛАСТЕЛИН НА СНЕГОВЕТЕ=
СВЕТИ АТАНАС Е
Балг от Дуло на Исус и Богиня Диана 
 
Ето какво прокламира Свети Атанас в метеорологичното си прорицание "Иди си, зимо, идвай,лято!"   

ИДИ СИ ЗИМО ИДВАЙ ЛЯТО=Дуло от Исуз и Богиня Мад
отивайте си изродени династи от Дуло,водещи целия свят скоропостижно към погибел, идвайте праведни и святи феноменни династи от Дуло,за да управлявате по законите на Любовта,Братството и Мира!


Разшифроваме и прекрасната словесна комбинация средизима,съставена от нашите Деди – великолепни шифровчици и кодировчици,за да ни съобщи за Божествения произход на Светеца: 
 
СРЕДИЗИМА=
Исуз и Мадара=Исус и Диана Мария (Магдалена)

 

Днес имен ден празнуват Атанас,Атанаска,Анастас,Начо,Таньо, Тинка. 


АТАНАС=АНАСТАС=Диана и Иса
 
АТАНАСКА=Кан (Жрец) на Диана и Иса    

НАЧО=НАТШО=Диана и Ешуа  

ТАНЬО=Диана

ТИНКА=Кан (Жрица) на Диана


В превод от гръцки Атанас означава "безсмъртен" – ни информира десакрализираната гръцка тълкувателна именна система,към която ни тикат постоянно коварни етимолози и византиолози,каращи ни да вярваме като последни глупаци и наивници,че когато нашите пресвяти Деди са съчинявали имената на децата си в условията на постоянен юдо–турски геноцид,са ги съставяли според езика на най–смъртните врагове на Българския Божествен етнос–гръцките юдео=данаи и фанариоти,духовната полиция на турските изверги–поробители,а не по свещените имена и титули на Българските Всемогъщи Богове–Демиурзи,Властелини и Господари на световете!  
 
За да преосветим накрая на поста ни цялата му енергетика в положителна животодаряваща и животопораждаща,ще трансформираме в сакрален порядък и Божественото понятие безсмъртен
 
БЕЗСМЪРТНИ=Исуз и Богиня Матара 
  екип на bezistena и Свети Павел и синовете му Свети Атанас и Свети Ирник/Атил/Свети Никола  
ИСД с Любов и песен!Гласувай:
9
0


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
19.01.2017 23:06
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори,
на несъществени и безстойностни елементарни коментари,
защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или
оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 5509978
Постинги: 1591
Коментари: 2987
Гласове: 32724
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!