Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2016 23:42 - Категоричен и единствен разумен отговор на въпроса "Защо френските крале падали на колене пред Българско евангелие?",е"Защото са Българи от Дуло
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2940 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 28.06.2016 16:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На колене,Българи,пред еванглието–светиня на нашите Предци–Жреците от Меровингите,управлявали култовото кралство на франките,и чиито потомци управляват всички франкско–френски държави от тогава до сега,кълнящи се пред Реймското евангелие и спазващи или нарушаващи в различна степен Божиите закони! 


Заедно ще обследваме една емблематична статия,циркулираща от няколко години в блог.бг и из вълните на Нета:

Защо френските крале падали на колене пред Българско евангелие? 
pintev.blog.bg/novini/2014/09/18/zashto-frenskite-krale-padali-na-kolene-pred-bylgarsko-evang.1298067 
 
автор: pintev – прекрасен изследовател на Българската история,журналистът Светослав Пинтев от София 
 Знае се, че коронацията на френските крале по традиция се е извършвала в катедралата в Реймс, пред евангелие, изписано на кирилица и глаголица. 
При клетвата, те слагали ръка върху тази древна книга с дивен обков, в който се пазели чудодейни реликви. Предполага се, че вътре имало и частичка от Светия кръст. Френските свещенослужители твърдели, че Реймското евангелие е написано на свещен език.Може би дори на езика на Бога.
Става въпрос за чист старобългарски език. За кирилския текст от евангелието това е неопровержим факт, за този, написан на глаголица, въпросът е по-сложен и се дискутира в научните среди. И той обаче най-вероятно е преписан от по-стар български оригинал.
Темата е повдигната още през Възраждането
За българския произход на евангелието пишат украинският историк Юрий Венелин, прочутият ни възрожденец Васил Априлов, а по-късно и писателят Стилиян Чилингиров.
През 2005 г., през понтификата на папа Йоан Павел II, Ватикана ни подари дигитално копие на въпросното Реймско евангелие с изключително високо качество. Тогава авторитетният историк проф. Георги Бакалов подчерта, че първата част на евангелието е на старобългарски, а изключителните илюстрации са характерни за православието, но мина време и този факт се замъгли в масовото съзнание. В научните среди по въпроса спор няма, не може и да има. Тогава проф. Георги Бакалов каза пред радио България: "Въпрос на добра воля е било този документ, написан на старобългарски, да бъде снет и проучен много преди това. Лично за мен обаче, в предоставянето му сега, когато България се очаква да стане член на ЕС, има нещо символично. Защото точно ние, българите, а не друг славянски народ, ще внесем кирилицата като официален език в ЕС... Тоест, има нещо символично, защото още в Средновековието сме изпратили на Запад подобен текст, подобно уважавано евангелие, върху което са се клели френските крале".
Свещената книга е от две части, подвързани заедно, но коренно различни една от друга.На кирилица са първите 32 страници 
Всъщност, става въпрос за разновидност на евангелието, направена за улеснение на свещеника. Тя се нарича Апракос и съдържа откъси, които се четат на съответния празник, съобразно православния обред.
Останалите 62 страници са изписани на т.нар. хърватска (ъглеста) глаголица, като съдържат апостолски послания и празнични паремии по католическия ритуал. Някои специалисти смятат, че е написана през 1395 г. от монасите на Емауския манастир в Прага, които са датирали глаголическия текст.
Според легендата церемонията по коронацията на френските крале става в катедралата "Нотр Дам" в град Реймс, защото там меровингският крал Кловис е приел християнската вяра още през 496 г.
Смята се, че първият френски владетел, заклел се в българското евангелие при коронацията си през 1574 г., е Анри III. Той е последният монарх от династията Валоа. Наследилият го знаменит владетел Анри IV, положил началото на нова могъща династия, първият Бурбон на френския трон, обаче пропуснал клетвата пред евангелието, защото е коронясан в Шартр. Смята се, че всичките му наследници с името Луи, сред които Кралят-слънце и обезглавеният по време на Революцията Луи ХVI, са се заклевали, слагайки ръка върху свещената книга, след което ги помазвали с мляко и мед и ги увенчавали с короната.
След реставрацията на Бурбоните, последният коронясан пред Реймското евангелие през 1824 г. е Шарл Х, който се пада прадядо на нашия последен цар и бивш премиер Симеон Сакскобургготски, издънка на Бурбоните по майчина линия.
Има три основни версии за произхода на евангелието, на които ще се спрем по-долу. Ще си позволим да загатнем и четвъртата възможна. 

image


Да се върнем на първия френски владетел, коленичил пред Реймското евангелие
Това е Анри III, за когото вече стана дума. Неговата майка е прочутата кралица Катерина Медичи Съпруга на Анри II, майка на последните трима крале от династията Валоа, на една кралица на Франция и една на Испания, тя е смятана и за един от големите политици на времето си. И подозирана в отровителство, разбира се. Самата Катерина е правнучка на първия фактически владетел на Флоренция от рода на Медичите Козимо Старши, известен като един от основните подбудители и двигатели на Ренесанса, покровител на литературата, изкуствата, просветен мъж, хвърлил луди пари за откриване и превеждане на творбите на древните мъдреци.
Той е човекът, създал двореца галерия "Уфици", новата Платонова академия, като е назначил гениалния философ-полиглот Марсилио Фичино за неин ръководител и му възложил да преведе събраните от хората му трудове на Платон, Плотин, Порфирий, Дионисий Ареопагит, Прокъл. Днес тези преводи са също класика и се ценят наравно с оригиналите.
Той подпомагал всячески и прочути хора на изкуството, като Фра Анджелико, Фра Филипо Липи и Донатело. От историята се знае, че Козимо Старши е изпратил в българска Македония, според тогавашните представи - земите около Филипопол, днешен Пловдив, емисари, които да купуват стари книги. Оттам му донесли множество безценни ръкописи, знае се, че сред тях са и т.нар. "Химни на Орфей", четири теогонични орфически песни, създадени в древните времена на тракийските мистерии, чиито текстове са запазени частично в старогръцки преводи.        
                                                                
image


Какво по–естествено от това т.нар.Реймско евангелие, написано на старобългарски език, също да е донесено в резултат на тази експедиция, а правнучката Катерина Медичи да го е взела със себе си във Франция заедно с други дарове за Църквата, които носи, когато пристига за сватбата си с Орлеанския херцог, който по-късно става крал на Франция под името Анри II. 

image

В самата Реймска катедрала дълго време смятали, че разкошното евангелие е написано на някакъв мистериозен свещен език. Говорели, че е гръцки, сирийски, индийски и дори етиопски. 

Загадката разрешава руският император Петър Велики

Колкото и невероятно да звучи, именно Петър I разкрива тайната, без никакво усилие. През 1717 г., когато всъщност е още само московски цар, той гостува във Франция, а на 27 юни посещава Реймс. В катедралата му показват безценната книга, за да се похвалят с нея, да смаят царя, защото тя е наистина забележителна с изкусната си изработка. Подвързана е със скъпа червена кожа, инкрустирана със злато и седеф, в ъглите върху най-фин емайл изящно са изобразени четиримата евангелисти. Рисунките в нея също са изумителни. Поставяли евангелието на трона в църквата, както е в православието, защото се смятало, че така в храма присъства сам Христос. Цар Петър поема книгата с благоговение, разтваря я, усмихва се, след което започва да чете на глас един текст от първата част на ръкописа - тази на кирилица. Не ще да му е било трудно, защото в руските църкви, както по негово време, така и днес, се служи именно на старобългарски език, който е формирал и огромната част от речниковия фонд на руския.
След години - на 18 юни 1726 г. - и неговият вицеканцлер посещава Реймската катедрала, за да докосне евангелието. Той дори превежда няколко страници на френски по молба на домакините. С втората част видял зор. Признал, че книгата съдържа църковни текстове, писани на славянско древно писмо, което не разбира добре.
През Френската революция ценният обков е отмъкнат, но евангелието е запазено. Император Наполеон Бонапарт заповядва да го приберат в трезора на градската библиотека, в раздела за стари ръкописи, където се пази и днес под номер 255. Твърди се, че евангелието е изнесено през 1469 г. от вече падналия под турска власт Константинопол от византийския книжовник Михаил Палеокапа.
Според Архиепископията на Реймс, то е дарено на катедралата от архиепископ Шарл де Лорен на Великден 1574 г., който го купил по време на участието си в Църковния събор в Тренто, Италия, заседавал между 1545 и 1563 г.
Една от версиите е, че Реймското евангелие пристига във Франция още през 1051 г. заедно с принцеса Анна, дъщерята на великия княз на Киевска Рус Ярослав Мъдри, която минава под венчилото с френския крал Анри I. Тази теория обаче се позовава на редица неверни факти.

Светослав Пинтев
 
 коментарен блок на постинга:

 1. lyubomircholakov 


Да се каже, че някои факти са "неверни", все още не означава, че наистина са такива. Логично би било да се посочат кои са тези "неверни факти" и да се опровергаят.
По същия начин може да се твърди, че това Евангелие е донесено от марсианци, а всички други факти са "неверни".
 

 2. bezistena -

Французите са разселено Тракийско племе с Български (Исусов) кралски и аристократичен елит от Дуло!
Оставате настрана набитите в главите и съзнанието ни официални исторически постулати,писани както се знае,от победителити-сиреч от поробителите на народите и нечестивците,управляващи и досега всички народи и света,което ни гарантира,че цялата световна итория е изопачена и фалшифицирана,и най-вече и тотално Българската история!

В изследователските точни науки,както и при детективската логическа практика,се прилага принципа на абсурда : допуска се най-невъзможният и най-малко вероятен вариант за някакъв заплетен казус и случай,и се търсят аргументи и факти за неговото доказване.
 
––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––– 

Правим кратко лингва–семантично отклонение,за да уточним що е казус?

Обследването на термина казус,както и на всички други думи и понятия в нашето разследване ще направим с помощта на 

Декодиращата програма на Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–част 1 и 2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
и всички други документи от блога ниКазус
(на латински: casus) в буквален превод от латински е куриозно произшествие, инцидент,представляващ и/или съставляващ обществен интерес.

В юриспруденцията и международното право се разбира като:
в цивилистиката - въпросът за законосъобразното и правилно решаване на спора;
в пеналистиката - въпросът за безвиновното причиняване на вреда;
в международното право - въпросът за повода за изменение на международните отношения

Липсата на всякакво етимологимно диференциране и обследване на това възлово категорийно понятие,а само буквално обяснително дефиниране,ни навежда на мисълта,че някои много се страхуват да разровят семантично тази дума,защото много лесно може да се стигне до възхитителната ѝ сакрална етимология,посочена на долното равенство:

КАЗУС=CASUS=КА СУС=Кан на Исус=Кан (Жрец) на Исус
терминът е въведен от Българските Жреци в един от многото лингва–трезори на човешката езикова съкровищница,призлязла от Свещения Сътворенчески Български език–латинският език,който е херметичен Български жречески кодиран език,съставен от Божията именно–титулна матрица чрез Свещения шифър,за да документира този термин,че тематиката и проблематиката,дефинирана с този термин,е поставена и се решава от Жреците–Канове на Исус,които са Българи от Неговия династичен род Дуло!  

ЛАТИНСКИ ЕЗИК=ЕЗИК на Кан (Жреци) от Дуло на Иса 

Синонимът на казус–куриоз,ни води при пълната титулация и върховните пълномощия на Жреците на Исус:

КУРИОЗ=КУ ЗИОР=Кан и Цар –––– Жрец и Цар
пълният титулен набор от върховната духовна феноменна свръхестествена характеристика и жреческа власт и върховната управленческо–административна власт на Българските жреци от рода Дуло на Боговете–Демиурзи 
 
В един от анаграмните варианти на думата е и имперския титул Кайзер,също и Кесар:

КАЙСЕР=КЕСАР=Кан и Зар=Кан и Цар
 
Ето и две основни производни понятия и два термина от казус:

Казус федерис, casus foederis
— условие на международен договор,настъпването на което се явява основание за изпълнение на задълженията на страните по него

 
CASUS FОEDERIS=КАЗУС ФЕДЕРИС=
Кан (Жреци) и Зар на Исус и Богиня Диана
документ,указващ че настъпва времето на идването на Жреците–Царе на Господ Бог Исус и Богиня Диана/Мария Магдалена,и поемането от тях на върховната управленческа тотална власт върху цялата Земя и установяването на абсолютната им диктатура!

Абсолютната диктатура на Всемирната Любов по Божиите закони на

Любовта,Братството и Мира! 

Любов абсолютна,безусловна и безалтернативна за всички човеци на Земята!
Живееш по нея–живееш вечно,не щеш да живееш по нейните правила и закони–изключват ти шалтера,развиват ти бушоните и край с този несполучливия браков генетичен продукт!

–Язък! за времето и материала!

Дето викат:

–Мишка гризе контакт.Цък,цък...язък!

Casus belli — повод за обявяване на война!

Я да видим кой е основният повод за обявяването на войните,кои ги замислят, организират и водят за сметка на народите по Земята! 
 
CASUS BELLI=CBELLI ISUS=Кан (Жреци) на Бог Исус Ел (Змей)
 
CASUS BELLI=
BАLLCI  ISUS=Балки от Исус
Българите от Исус,Българските династи от свещения Божи род Дуло,назначени от Исус за управници на народите и племената и управляващи ги по Божият сценарий в робство и експлоатация и с безчестие,във братоубийствени войни и конфликти–още малко,много малко още време! 

Добавяме и нашият детективско–конспиративен израз заплетен казус,за да разберем какво са имали предвид небесните му лингва–проектанти и конструктори при съставянето му:
 
ЗАПЛЕТЕН КАЗУС за=за Кан (Жрец) от Дуло от Сина на Бог Изуз
израз,който е съставен за да пренесе кодирана информация за някой Жрец от Дуло,потомък на Сина на Бог Исус–Павел,от който е новоепохалната генерация на Дуло,и който ще разкрием малко по–нататък! 

–––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––


В случая със загадката и мистерията с Реймското еванглие,което е възлов фактор за разкриване на връзката между Франция и България,която пък връзка е възлова за разкриване на истинската световна история,принципа на абсурда ще ни доведе до поразяващи епохални прозрения и разкрития!

Да пробваме:

Допускаме само за миг,(с ясното съзнание,че може да ни обяват за не с всичкия си),че Французите са Тракйско племе,а аристократично–управленческият йм и итнелектуален елит са от династичното жреческо родословие на Исус и Мария Магдалена–сиреч Българи,разпръснати и имплантирани за духовни водачи и елит на всички племена,в случая на Франките-и търсим аргументи и факти в подкрепа на тази наша на прима виста абсурдна теория!

Задължително ще ползваме за нашето разследване помощта на Свещения шифър!

Въвеждаме всички известни документи по случая,(които като висш сакралитет на Френската кралска и аристократична институция,задължително са захерметизирани на висше ниво с типовия унифициран кодировъчен метод на Свещения шифър) в декодиращата програма на Шифъра и тя ни ги връща прецизно и точно разшифровани:

И нека първо разсекретим висшата тайна на това древно изконно Българско жреческо светилище и селище!

РЕЙМС обратен прочит СМЙЕР=С МЙЕР=Иса и Мария
Българските Богове Исус и Мария,Чиято фамилия или херметически жречески титул е Магдалена 
 
На колене и в преклонение пред Премъдрите ни Деди и хвала на шифровъчния им гений!


 
...и френска плоча в ъгъла свири.
..


1.Нина Николина и Калин Вельов Абсент   ...и френска плоча в ъгъла свири...
2.Manau et les 500 choristes - La Tribu de Dana
3.Charles Aznavour Emmenez-moi Вземи ме!
4.Силви Вартан Облаче ле,бяло

image

Кадър от клипа на култовата келтска=тракийска песен от плейлиста за келтската Богиня Дана,която дали може да бъде някоя друга,освен Българската Богиня Диана от Ямбол, от където са тръгнали Дедите на келтите?!   
На кадъра и в клипа на песента La Tribu de Dana ще видите,че 500–те хористи през цялото време изпълняват основния хореографски елемент от Българските хора–държенето и играта с ръце,защото всички те са  оцелялите потомци на катарите,които са Българите Богомили от Всемирното Бяло Братство,изгорените по кладите от инквизицията на псевдо–Исусовата анти–Българска полицейска доктрина "Християнство!

LA TRIBU DE DANA=Братя от Дуло на Диана 3. bezistena
-

Френският народ и страна са изконни Български Тракийски поселения и територия!

Разшифрованото име на катедралата в Реймс – НОТРДАМ,е първоразрядна титулна комбинация на конспиративното езическо име на Мария Магдалена – Диана Матара,за което най-популярно римокатолическо наименование на Богородица до сега католическата християнска теология и наука нямаха никакво свястно обяснение какво значи,освен че обясняват в невежие,че буквално означавало "Нашата Дама"!

НОТРДАМ=
МАТР ДОН=Матара ДианаМайка Диана,
която е Мария Магдалена,и което математическо равенство указва категорично,че в херметичното конспиративно ранно=истинско Християнство,което е единствено и само Българско познание,съдба и история,Мария Магдалена е поредното аватарно проявление на Великата Богиня Майка,индексирана за кратко Богиня Диана (Тя е и всички останали образи и персонажи на езически богини), зашифрована след 5 век сл.Хр. и като Богородица, легализирано за пред невежите и цензурата като Богопораждаща,жената,родила Исус,но за посветените Българи по целия свят,от които сте и вие вече,името има съвсем друго съдържание и значение,което се разкрива след анаграмното преподреждане на сакралната комбинация и понятно само чрез Българския език:

БОГОРОДИЦА=ЦАР БОГ ДИОО=Цар Бог Диана–Царица Богиня Диана,
и означава Съ-Творецът на Света и Небесна Царица и Богиня Диана,съпругата на Бога Съ-Творец Господ Бог Отец Исус,и родила трите Му деца при последното им аватарно явяване преди 2000 години като Мария Магдалена и Исус Христос! 

Ето разсекретената тайна на чудното и омагьосващо ни с фонетиката и сакралитета си фамилно име на Мария Магдалена:


МАГДАЛЕНА=МАКДАЛЕНА=МАК НА ДАЛЕ=Майка на Дуло

Мария Макдалена е последното аватарно проявление на Великата Богиня Майка,Богиня Матара Диана,Която е Родоначалник на Дуло и на цялото човечество


Продължаваме да разчупваме печатите на този свещен Български документ и четем разсекретените му тайни:

РЕЙМСКО ЕВАНГЛИЕ=ЕВАНГЛИЕ на
Кан(Жреци) на Мария и Иса
свещената книга на Българските Канове,които са Жреците–феноменните генетични потомци на Исус и Мария Магдалена,предвождали,заселили и обгрижвали траките в тази част на Свещената Българска империя преди псевдо-християнската инквизиция, наречена римо-католическа църква,да ги погне в перманентен геноцид.

РЕЙМСКО ЕВАНГЛИЕ на=на
Балги (Българи),Кан (Жреци) на Иса и Мария
документ указващ,че Реймското еванглие е на Кановете=Жреци на Исус и Мария Магдалена,които са дошли от България и са Българи,защото Боговете ни Исус и Мария Магдалена са Българи!


Сега внимавайте и вижте висшата кодировъчна техника на Пресветите ни Деди –Богомилите,елитът на Всемирното Бяло Братство,познати като

КАТАРИ=
ТРАКИА=ТРАКИ=Кан (Жреци) от Троя=Кан (Жреци) от Раят,


сътворили цялата френска култура и цивилизация с цената на саможертвения си живот,с която техника са зашифровали този сакрален документ за да ни бъде христоматиен просветителски лекторски учебен пример за тоталния цивилизационен принос на Българите:ще ви покажем и разсекретим френското наименование на Реймското еванглие–Еvangеliaire de Reims !


EVANGELIAIRE DE REIMS=
Българи Диана Мария и Иса=Диана Мария и Исус са Българи=Мадара и Иса са Българи!
 

EVANGELIAIRE DE REIMS=Българи на Диана Мария и Иса
този свещен херметичен документ е на Българите на Богинята Майка Диана,която е Мария Магдалена,и на Исус,които са Тяхната феноменна жреческа каста


Някой нещо неразбрал от директните Божии послания и просвещения на саможертвените Катари,които са Богомилите–сиреч Българите?

САМОЖЕРТВЕНИ
деца на=деца на Исуж и Богиня Матара
 
Сакралната семантика на тази дума формулира саможертвения статус на Българите,в които са генетичните потомци на Исус и Мария Магдалена,като предопределя и техния (и нашия и вашия!) задължителния статус и режим на живот и проявление по време на управлението на изродените династи от Дуло!

Още висша сакрална информация,вложена в Българския документ в Реймс:

"Френските свещенослужители твърдели,че Реймското евангелие е написано на свещен език.Може би дори на езика на Бога.Става въпрос за чист старобългарски език."


Този документ е потвържението на това,което Боговете ни казаха чрез пророците и Светците ни Петър Дънов и Ванга,че 

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е БОЖИЯТ ЕЗИК И Е ЕДИНСТВЕНИЯТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ЕЗИК ЗА ВРЪЗКА С БОГОВЕТЕ И ДОПУСКАНЕ ДО БОЖЕСТВЕНОТО ИЗМЕРЕНИЕ И ПОЗНАНИЕ!
 
И който език Исус и Мария Магдалена благоволиха по Техния проект да разсекретят на екипа на bezistena и чрез нас за всички Българи от Божият феноменен генезес,и чрез всички нас Българите с главна Б на всички човеци на Земята за категоричната им последна превенция за Тяхното Явяване за процесите на рекапитаулацията на Божият проект Българите и човешката цивилизация,кодирана като Съдния Ден!

СЪДНИЯ ДЕН=ДЕН на Иса и Диана

Митологичният основател на Френските крале Меровинги,дошъл според официалните исторически  документи "някъде от югоизточна Европа",която е централният географски ареал на проявление на Българите и Метрополията на Свещената Българска империя и Царство,и която е точно сегашна България,е потомък на Българските Богове от династичния Български Божи род,което свидетелстват разсекретените документи:

КЛОВИС МЕРОВИНГ=СИ ВОЛК МЕРИ ВОГИН=Иса Балк и Мария Богиня
Исус Българина и Богиня Мария!
 


4. bezistena -  

В Българското еванглие на Българските Богове Исус и Мария Магдалена се е заклел и последният Меровингов крал Дакобер,който е бил свят Първожрец,духовен глава на тракийският народ на страната FRANCORUM.ФРАНКОРУМ,съставен от докарани от Българските жреци по тия места елитни тракийски племена.
През 679 година майордомът,на когото Дакобер е поверил административното управление на Франкорум,(сиреч е разделил жреческата от административната власт, за да може той като Първожрец да се занимава само със жреческите си феноменни обязаности и задължения) в съзаклятие и участие на папата и агенти на византийците, (които от 518 година поробват и управляват България след извършения вероломен и родопредателски въоръжен кървав преврат от Юстин I срещу Българския Първожрец и Император на Свещената Българска империя и негов братовчед,на когото той е началник на охраната му–Анастасий I ) убива крал Дакобер и извършва преврат, избивайки верните на краля сановници и фамилиите им.

АДМИНИСТРАЦИЯ на=на Диана Матара и Исус

ОБЯЗАНОСТИ на=на Богиня Диана и Исуз

ОБЯЗАНОСТИ на=на
БЯЗИСТОН=на БЕЗИСТЕНА
задължения,регламентирани и централно извършвани и регулирани от Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол

Основната задача на превратаджиите–да заловят или убият първородния син на краля и наследник на трона,принц Сигибер,обаче не е изпълнена,защото личната му охрана успява да го спаси от преследвачите му и го скрива в планините.
Заедно с Меровинговия принц Сигибер и вече законен крал след убийството на баща му Дакобер,но в конспиративно изгнание,е спасено и еванглието,предмет на нашето обследване.

МАЙОРДОМ=
Мад Мария–Майка Диана Мария/Магдалена
висша административна длъжност,заместник на Краля Първожрец по административно – организационните въпроси на страната

САНОВНИК=КАН ВО ИС=Кан (Жрец) от Иса Бок
висши административни лица в аристократичната йерархия в Исусовата династична система

Две години по–късно през 681 г.,когато принц Сигибер освобождава метрополията България на Балканите от първото византийско робство (518–681),той също се заклева в Реймското еванглие при интронизацията му на Първосвещения храм Безистена в Ямбол като Кан–Първожрец и Цар на освободеното Българско царство!

Истинските имена и образи на тия култови исторически личности разкриваме след разсекретяване на секретните йм досиета:

ДАКОБЕР=КОБРАД=Кобрад=Кубрат
да,същият Кан Кубрат,за който криеха кой е и защо не си стои по "азиатските владения",където го позиционираха досега фалшификаторите на Българската история,а неманипулирани и разсекретени документи,указват,че се подвизава все във полосата между България и франкската държава напъпа на Европа!
image

СИГИБЕР=ИСБЕРИГ=Исперих=Аспарух 
да,същият наш толкова фалшифициран и непознат Кан Аспарух,дето го представяха като кривокрак,монголоид,турколоид,черен,див и страшен чергар,дошъл от дивите азиатски пущинаци,ядящ сурово месо и тънещ в езическо безпросвещение и безкултурие,се оказва красивият синеок,висок и строен с аполоново телосложение и Божествено–царска аристократична осанка,сияйно великолепен и благороден 100% чист европеид и ариец (АРИИ=Раи=Рай–сиреч Българи от България!) свят и праведен феноменно и свръхестествено интелигентен високо образован меровингов франкски принц Сихибер,и преди всичко Първожрец,с прословутите дълги русо– кестеняви къдрици,гетичен династичен потомък от златната родова линия на Българските Богове Исус и Мария Магдалена,Родоначалниците на Дуло...

Този лъв на щита на гърдите му е единият лъв от древният герб на Божият Първосвещен столичен град Дъбилин,който е Ямбол,и който герб Българските Жреци разнесоха по цяла Европа и по целия свят при тяхната културна и цивилизационна експанзия по всички посоки на света,и повече инфо за който герб ще откриете в Гугъл с парола на търсачката "безистена и герба на Ямбол"

При обследването в началото на казуса със сакралната семантика на  израза заплетен казус,чиято етимологична стойност е:
 
ЗАПЛЕТЕН КАЗУС за=за Кан (Жрец) от Дуло от Сина на Бог Изуз

ви казахме,че този израз е съставен за да пренесе кодирана информация за някой Жрец от Дуло,потомък на Сина на Бог Исус–Павел,от който е новоепохалната генерация на Дуло. 
 
Сега след поредното разсекретяване на поредните нови документи за Кан Аспарух ви разкриваме,че този някой Жрец от Дуло,потомък на Павел,който е Цар Авитохол,за който е съставен и се отнася този израз за заплетения казус,е точно Кан Аспарух, който е принц Сихипер,синът на убития Кан Кубрат,който е последният Меровингов крал на Франките–Дакобер! 

image

Свети Аспарух с първичния Ямболски герб с трите лъва–трите деца на Исус и Мария Магдалена на гърдите си,които лъвове бяха имплантирани тотално в хералдическите сакралии и светини на всички европейски династии и аристократични фамилии,защото всички те са Б/българи от Дуло 

Повече за Дакобер=Кубрат,който сега е Свети Кубрат,и за Сигибер=Аспарух,който е Свети Аспарух,също като сина си Свети Тервел/Тривелий,и какво правят те във Франция,а не в Азия,потърсете в нашите досегашни статии в блога ни с парола в търсачката на Гугъл "безистена и Дакобер","безистена и Кубрат","безистена и Сигибер","безистена и Аспарух".ФРАНКОРУМ=
ФРАНК МУРО=Франки на Мария=Барки на Мария–Българи на Мария

ФРАНКИ=ФракиТраки (фраки,Фракия–руското и досегашно наименование на траки и на Тракия)

ФРАНКИ=ФРАКИ + Н (кодировъчен назал)=Фраки=Фрики=Фриги=Бриги=Барги – Българи 

КАТЕРИНА МЕДИЧИ=КАТЕРИНА МЕДИТШИ=Мат Диана и Ешуа от Тракия

КАТЕРИНА МЕДИЧИ=КАТЕРИНА МЕДИТШИ=Катар от Мат Диана и Ешуа

чистокръвна Българка,династична потомка на преследваната Българска жреческа каста на катарите,които са Богомилите,които са читавите Българи от Дуло 


5. bezistena  

 
Обобщеният отговор на въпроса,поставен в заглавието на постинга -

"Защо френските крале падали на колене пред Българско евангелие?",
 е :


Защото всички френски крале от Меровинговата династия са Българи,генетични потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена,Които са родоначалници и основатели на Българската Божествена династия Дуло,от която са

ВСИЧКИ ДО ЕДИН ГЛАВИ И УПРАВНИЦИ НА ВСИЧКИ НАРОДИ И ПЛЕМЕНА И СТРАНИ ПО СВЕТА,ОТ СЪТВОРЕНИЕТО ДО СЕГА!

И които до сега са почти всички изродени в различни степени повече или по–малко, престъпили законите и повелите на Отец ни Исус и Майка ни Мария за Любов, Братство и Мир между хората.
 
И защото в това Еванглие е скрита изнесената пред вас информация за Българските Богове Исус и Мария,за техните феноменни династични потомци – Българите от Дуло,и за Свещената Обетована Земя и истинският географски и исторически сътворенчески Рай на Земята – България! 
 

Ето и още веднъж,кой е мистериозният свещен език,на който е написано Реймското разкошно еванглие,за който става въпрос в статията в долния пасаж:
 
"В самата Реймска катедрала дълго време смятали, че разкошното евангелие е написано на някакъв мистериозен свещен език. Говорели, че е гръцки, сирийски, индийски и дори етиопски."  
 
МИСТЕРИОЗЕН СВЕЩЕН ЕЗИК=СВЕЩЕН ЕЗИК на Матара и Исуз 
 
МИСТЕРИОЗЕН СВЕЩЕН ЕЗИК=МИСТЕРИОЗЕН СВЕШТЕН ЕЗИК=
МИСТЕРИОЗЕН ЕЗИК на Богиня Диана и Исуш  

МИСТЕРИОЗЕН СВЕЩЕН ЕЗИК=МИСТЕРИОЗЕН СВЕШТЕН ЕЗИК=
МИСТЕРИОЗЕН ЕЗИК от ВЕШИСТЕНА=МИСТЕРИОЗЕН ЕЗИК от
БЕЗИСТЕНА–мистерозният свещен език на Българските Богове–Демиурзи,съставен от Техните феноменни потомци–жреците Българи на първосвещения Божи храм Безистена в първосвещения роден град и постоянно местообиталище на Боговете в Божието все още невидимо измерение Олимп,който е Олимб,който е анаграмната кодировка на Имбол,който е Ямбол! 
 
image 

Ето какво е написано още на Реймското еванглие на мистериозния Български хереметичен език,кодиран със Свещения шифър. 
 
На рисунката с кадър от интронизацията на крал Анри виждаме,че цялата тържествена зала в храма,в който се е състояла интронизацията,е изрисувана в хералдическия кралски символ–цветето лилия. 

В нашия пост  

Рептилите Светци и злодеи от Дуло,управляващи сега света.Херметичният символ на Дуло–лилията–знакът на светците и на проститутките . част 4
bezistena.blog.bg/history/2016/02/28/reptilite-svetci-i-zlodei-ot-dulo-upravliavashti-sega-sveta-.1433703  ,

разкрихме,че този хералдически символ е тайният знак на династичните потомци от Дуло на Боговете Демиурзи с рептилския символ и синоним Ел (Змия,Змей),най–древното познато рептилско змейско име  : 

ЦВЕТЕТО НА ЛИЛИЯТА=Децата от Дуло на Бог/Богиня Ел (Змей,Змеица)хералдическият символ и таен знак на династичните потомци от Дуло на Боговете Демиурзи с рептилския символ и синоним Ел,най–древното познато рептилско име    

За всички значения на лилията вижте в горния пост и съседните му,а сега ще преведем какво пише на тази рисунка: 
 
ЛИЛИИ НА СТЕНИТЕ И ПОДА НА СИН ФОН=Алилуя(Слава) на Сина на Бог Тати Иса и Богиня Диана 
 
Този сюжет документира произхода на Анри–династичният потомък на Отец Исус и Богиня Диана,която е Мария Магдалена,и неговата прослава с традиционния християнски възглас Алилуя !,което значи Слава на Бог! в правия екзотеричен превод за непосветените,а за вас–посветените от горния постинг за лилията,означава Слава на Боговете Змейове!
 
 image

Ето и другото секретно хералдическо послание,което ни е "написал" бащата на коронясвания млад принц–крал с червената си дреха,която е окичена с групи от по три големи позлатени лъва,много познати ни от някъде!
И те са ни познати не от "някъде",а точно от древния Ямболски герб с трите лъва, който е Българския имперски герб,и които три лъва са Новоепохалната Новозаветна Света Троица на Българите–трите деца на Исус и Мария Магдалена–Синтия,Павел и Петър,родени сответно през 32 и  33 година от новата ера. 

image

– справка с парола на търсачката "безистена и герба на Ямбол", " безистена и трите деца на Исус..."

Като се вгледаме в кралската свита,която задължително трябва да е все от същата кралска династия,дето се вика : "наши хора,шуробаджанащина",веднага откриваме без изненада,че всички те са наистина шуробаджанаци и от един и същ джинс,от един и същ дол дренки,от един сой–всички формулировки обобщени с "рода Дуло",което е  документирано от тях самите най–гордо и демонстративно предизвикателно с върховата Българска хералдическа символика на Светата троица–трите лъва и въобще лъвовете,нашарени по дрехите на едните,а на другите с висшата папска атрибутика : папската корона–шапка,символ на висшата религиозна власт,с едно много познато ни и любимо име Митра!

МИТРА=МАТИР=Матара=Диана Мария 
 
Я да проверим личните документи на шуробаджанаците и на другите наши хора от свитата на краля,за да разберем къде са корените на тази зловреда роднинска практика!

ШУРОБАДЖАНАК=КАН ШУР БА Д ЖА=Кан и Шар от Богиня Диана и Ежуа
Жреци – Царе от Дуло 

ШУРОБАДЖАНАЩИНА=Шаре от Богиня Диана и Ежуш 

ШУРОБАДЖАНАЩИНА=Шаре от БАЖИЩДЕНА=Шаре от БЕЗИСТЕНА  

БАДЖАНАЦИ=Богиня Диана и Ижуц

БАДЖАНАЦИ=БАЖИЦДЕН=БЕЗИСТЕН

ОТ ЕДИН И СЪЩ ДЖИНС=ОТ ДЖИНС на Диана и Исуш 

ДЖИНС=Диана и Исуж 

ОТ ЕДИН СОЙ=ОТ Диана и Иса

ОТ ЕДИН И СЪЩ ДОЛ ДРЕНКИ=ОТ
Дуло от Диана и Исуш от ДракияЕто и още един документ–пасаж от статията,който свидетелства,че на това еванглие се е клел синът на Кан Кубрат (крал Дакобер) – Аспарух (който е синът на Дакобер–Сихипер) :

"Всъщност,става въпрос за разновидност на евангелието,направена за улеснение на свещеника. Тя се нарича Апракос и съдържа откъси,които се четат на съответния празник,съобразно православния обред.Останалите 62 страници са изписани на т.нар. хърватска (ъглеста) глаголица,като съдържат апостолски послания и празнични паремии по католическия ритуал" 
 
Дешифровката на наименованието на частта на еванглието с кирилица–Апракос,ни разкрива на кой е кръстена тя:

АПРАКОС=САКОПАР=Сикипер=Сикибер=Сигибер 
 
АПРАКОС=
АСПАРОК=Аспарух  

Тази сакрална част на еванглието е кръстена с елементарната анаграмна зашифровка на името на Аспарух–синът на убитият от папско–византийските заговорници Кан Кубрат през 679 година.

През 681 година спасеният принц Аспарух в качеството си на прокламиран законен наследник на Първосвещената Българска Божия линия на Дуло,повежда огромна армия от възстанали Българи от цяла Западна Европа на мирно литийно шествие към България,пред който Божи Първосвещен наследник и Жрец се отварят и предават в подчинение без бой всички крепости и населени места,с който акт през 681 година първожрецът Аспарух освобождава България. 

ПАРАМИИ=П МАРИА=Богиня Мария
Доаенът на Българските династи от Дуло,които са от нейното Божествено родословие

ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ на=на Дуло от Богиня Диана и Исуш

ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ на=на Дуло от ВЕШИСТЕНА=на Дуло от БЕЗИСТЕНА 


Видяхте колко категорични автентични документи и фактология има в доказателственото аргументиране на нашето първоначално анонсиране на индуктивните и дедуктивни умозаключения,които ви предложихме да употребим при нашето изследване с помощта на детективската логическа разследваща технология, при която се прилага принципа на абсурда,като се допуска най-невъзможният и най-малко вероятен вариант за някакъв заплетен казус и случай,и се търсят аргументи и факти за неговото доказване!  
 
Ето и основният логически документ,извън горните,удостоверяващ Българският произход на френските крале и монарси от времето на Меровингите досега: 
 
Може ли някой разумен човек да допусне въобще и за миг,че толкова държащите на аристократичната си монархическа династична кръв,кастова капсуловка и докачливи на родова чистота високомерни горделиви френски крале,скоро след тия събития преминали в коренно противостояща християнска деноминация–католицизма,ще изпълняват висшия сакрален Божи акт и висша съкровена монархическа духовна обрядна церемониална светиня–коронясването на новия крал,пред чужда вяра и еванглие,пред които падат на колене в абсолютно преклонение на Бог,освен ако те самите не са Българи,и то посветени и държащи безусловно на този си произход!

Абсурд!

Въобще не може и да става дума за такъв абсурден абсурд!  

Те и долните документи го доказват,че са все Българи! 

МОНАРСИ=Мария и Иса

МОНАРСИ от=от Мария и Иса

АРИСТОКРАЦИЯ=Царе от Иса от Тракия 
 
КАСТА=Кан (Жреци) на Иса и Диана

АРИСТОКРАЦИЯ=Кан (Жреци) Царе ОтрисиВИСОКОМЕРНИ=Кан (Жреци) на Бог Иса и Мария

ВИСОКОМЕРНИ ГОРДЕЛИВИ КРАЛЕ=КРАЛЕ Българи,
Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Иса 

А те са такива,защото всички ТЕ СА ВСЕ династични потомци на Исус и Мария Магдалена

ТЕ СА ВСЕ от=от Богиня Диана и Исус

ТЕ СА ВСЕ от=от
ВЕСИСТЕНА=от БЕЗИСТЕНА
 

А в периода от средата на 1 век до началото на Меровингите в началото на 6 век, френските крале въобще не са се клели в Реймското,нито в някое друго еванглие, защото просто през този период въобще няма френски крале,тъй като дотогава във Франция,Европа и по целия свят има само Световна Свещена Българска империя, управлявана от цар Авитохол (33 г–333 г),който е първородният син Павел на Исус и Мария Магдалена,който е и всички т.нар. "римски императори" от Нерон,който е Тит Флавий Веспасиан,до Диоклециан,и от неговите святи династични потомци до Първожреца Анастасий I ( + 518 г)  включително,и които Първожреци–Императори управляват Световната империя от Първосвещения Божи град и столица на Империята, който е сърцето на Метрополията–Ямбол,и затова се кълнат в първосвещения Божи храм Безистена!
Дотогава Франция е само една от многото имперски провинции на Свещената Българска империя,който ѝ свещен статут скоро ще възстановим отново!
 

Ето и още един автентичен документ,донесен от емоционалният саркастичен изблик на lyubomircholakov  в неговия коментар : 
 
Да се каже, че някои факти са "неверни", все още не означава, че наистина са такива. Логично би било да се посочат кои са тези "неверни факти" и да се опровергаят. 
По същия начин може да се твърди, че това Евангелие е донесено от марсианци, а всички други факти са "неверни".


Разбира се,че еванглието е донесено от марсианците–ето документът за това,кои са марсианците,който превеждаме веднага,като елеминираме кодировъчния назал Н  : 

МАРСИАНЦИ=МАРИА ИСАЦ Н=Мария и Исус
 

 


 
image
   
екип на bezistena и Свети Аспарух   
 ИСД с Любов!Гласувай:
10
1


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
26.06.2016 23:47
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-
каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 5207856
Постинги: 1558
Коментари: 2902
Гласове: 31257
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!