Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 23:59 - In memory of отец Панайот Чакъров,архиерейският наместник на Ямболската духовна околия.Пончо.Прапраправнук на Васил Левски от Паисий
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 5581 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 16.05.2016 01:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес–5 март 2016 г. изпратихме в място светло,в място злачно,в място прохладно, където няма никаква болка,скръб и въздишка,и където започва живот вечен, архиерейският наместник на Ямболската духовна околия–отец Панайот Чакъров.
На 3 март пое по вечния си път към Българските Богове и свои извечни Родители, Техният генетичен потомък и ревностен Техен служител Панайот Чакъров.

image

ПАНАЙОТ ЧАКЪРОВ=ПАНАЙОТ ТШАКЪРОВ=
Богиня Диана и Бог Ешуа от Тракия
генетичен потомък на Българските Богове Исус и Мария Магдалена и усърден Техен служител.

Разшифроването на посланията,вложени във всичките документи,
ние извършваме с помощта на инструментариумът на 

Декодиращата програма на Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–част 1 и 2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
и всички други документи от блога ни,който шифър и инструментариум трябва да го усвоите,за да можете да разберете и проумеете Божиите послания




Пончо–както си го знаехме ямболският хайлайф,чаровен и винаги усмихнат висок и строен синеок красавец,лъчезарен,добряк и душа човек,душа на сбирките и джамбуретата,мой приятел от компаниите в буйните ни младежки години.
 
Пончо,прекрасен певец от реномирания градски смесен хор "Гусла",веселяк и майтапчия,ямболски бохем и ярка светска личност,неустоим сред дамите и ларж и незлоблив,когато му сваляхме гаджетата,веднъж в разгара на сбирката и джамбурето ни развесели яко,като каза,че ще вземе да стане поп някой ден!
Голям майтап падна–бяха славните години на соц–безбожието и свободните нрави и аз и другите и хабер си нямахме от Бог и Богородица,от Техните проявления и управление на света и човешките съдби,от Божиите дела,сметки и планове за всеки от нас.

Тогава Те призоваха Пончо да остави света и се посвети на Тях–беше му дошло времето,и той стриктно изпълни заповедта им. 
Както всеки един от нас,когато Те решат да му дойде времето да ги познае,му идва времето,и дали с добро или насила принудително,всеки ги познава!
 
ПОНЧО=ПОНТШО=Богиня Диана и Ешуа

image 

На 29 март 2013 година отец Панайот в качеството си на глава на ямболската православна околия и общност,по моя покана в ролята ми на съ–инициатор и съ–председател на Инициативния учредителен комитет и негов приятел,участва в учредяването на Комитета за спасение на Безистена от нечистите посегателства на мюсюлманското мюфтийство и благослови общото ни любородно начинание като ни стана Духовен доаен и кръстник.   

image 
+
image 
 
Вижте в репортажа на Радио 999 разгорялите се коментари по учредяването на Комитета за спасение на Безистена,преди и след снимковата информация

www.radio999bg.com/
 

Така и не разбрахме кой е този буден ямболски гражданин и патриот Здравко Георгиев,автор на пасквила тип "отчет за работата на партийното бюро на общинския комитет на БКП в...",нито ни потърси да ни упъти конкретно какво да правим,и що не взе да направи той един Комитет за спасение по негов тертип!
Ние имахме Божието благословение и с Пончо продължихме по различните Божии пътища,по които ни водеха Исус и Богородица,по мисията ни,в която ни посветиха и благословиха,а ние Им се врекохме,и аз и екипът ни продължихме денонощно да работим за любородната ни кауза,която по Техния план прерастна от градска и регионална в национална и общочовешка,а от няколко дни Пончо отиде Горе да ни помага в новия си статут на безсмъртен Светец!  
 
Като роден в бежанска фамилия от Егейска Македония с протестантски традиции,не съм бил кращаван като дете в православието.
В протестантска църква в Ямбол аз приех Исус за свой Бог,Спасител и Господар в живота ми през 1997 година,а от началото на новото хилядолетие придобих Кръщение в Святият Дух–висши тайнства,чест и благодат за християните,присъщи само при протестантите.
Тази ми ревностна принадлежност към евангелизма и обстоятелството,че не съм кръстен като малък в православието,обаче въобще не ми пречеха да посещавам православните християнски храмове при различни поводи и се интересувам и уважавам православните традиции и ритуали и търся Исус и там,и най–важното,не само да позная Богородица,която в протестантството е тотално елеминирана като духовен доаен,идол и авторитет,но Тя да ми се разкрие в истинския си образ на Богинята Демиург,Великата Богиня Майка и нейното новоепохално аватарно проявление в образът Ѝ на Майка ни Мария Магдалена!
 
И двете християнски анта/неантагонистични деноминации категорично не разрешават и възпират посвещаване в тайнството на Светото Кръщение в другата деноминация, щом си кръщаван вече в едната–догматизиран канон от Инквизицията и заговорниците срещу Българите,за да не се облечем ние в силата на познанието и посвещението на двете християнски деноминации,в които са скрити общи и разделени тайни и познания на истинските Български Богове,и придобием духовно и енергетично индуциране и активиране. 

Тези неща невярващите и непознали от вас благодатта и неописуемата радост от познанието дори и на официалните Исус и Богородиц,няма да ги проумеят,вярващите ще се възпротивят поради поставените им догматични религиозни капаци и възпиращи ограничения,но на всички вас ви предстои ударното ви екстремално въвеждане в тази тематика и посвещение в тези духовни табута,тайнства,практики и познания за Истинските ни Богове,без въобще Те и Отгоре да ви питат и искат съгласието ви! 
 
На 29 март 2013 г с благословията и духовната подкрепа на Отец Панайот проведохме учредителното събрание на Комитета за спасение на Безистена,а само седмица по–късно–––––––

image
 
 ––––– на 6 април той в качеството си на енорийски свещеник при храм „Свети Георги” в Ямбол и архиерейски наместник на Ямболска духовна околия,кръсти 15–годишния ми син Кристиян–близнак (по–малкият ми син–близнак Иво е Горе) и мен–63 годишния ревностен неканоничен протестантско–православен християнин,в Светата православна вяра,без да се отказвам и откръствам от протестантсвото и Святият Дух,щото такава процедура няма,а и да има,никога не бих я направил!  

Заедно с моя Приятел и Духовен Кръстник и Посветител в Светата православна християнска вяра Отец Панайот,сега вече със статута и в пълномощията на Светия, ще ви разкрием поредния пакет свръхсекретни документи със сакрална Българска информация,вложени за отговорно супернадеждно пазене в абсолютно невежие в светая светих на най–големия враг на Българския Божи народ–в ритуално–обрядната религиозна терминология на псевдо–Исусовата анти – Българска полицейска доктрина и инквизационна институция за геноцид на Българите–––– юдо=данайо=византийската гръцка църква,и онаследена тази терминология от Българската православна църква също в невидение за истинското им значение през дългите години на гръцко–фанариотско администриране на Българските църкви! 
 
ЗА ОТГОВОРНО ПАЗЕНЕ от=от Богиня Диана и Зар Бог Иза 

image
 
СВЕТО ТАЙНСТВО КРЪЩЕНИЕ  
 
СВЕТО ТАЙНСТВО КРЪЩЕНИЕ=СВЕТО ТАЙНСТВО КРЪШТЕНИЕ=
ТАЙНСТВО на Богиня Диана и Исуш от Тракия=ТАЙНСТВО на Богиня Диана и
Кристош  
 
Покайте се,и всеки от вас да се кръсти в името на Иисуса Христа,за прошка на греховете; и ще приемете дара на Светаго Духа


Деян.2:38

ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ=АПОСТОЛИТЕ на Дияна
основният новозаветен секретен документ за Апостолите на Диана,Която е Мария Магдалена или позната като Богородица.Първоапостолът е нейният Първороден син Павел,близнак с Петър,който е всички "римски"(Български) императори от Тит Флавий (Фавил,Павил,Павел) Веспасиан до Диоклециан включително,защото е реалният и рационален Цар Авитохол (33 г–333 г) от Именника на Българските Канове(Жреци),Родоначалник на новоепохалната генерация на Дуло,от 333 г преминал в Божието измерение като Свети Павел,и от тогава до сега е Шеф на Небесното светейшество и главен под–изпълнител на Божия проект и драматизация "Българите и човешката цивилизация" 

ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ=Дете на Богиня Диана и Иса от Дуло 
Първородният син на Исус и Мария Магдалена Павел=Фавел=Флави,от който е новоепохалната Божия (августейша) династична генерация на Дуло–Флавии,от които са всички Български Жреци и Императори на феноменната Свещена Всепланетарна Българска Империя на Любовта,Братството и Мира,съответно фалшифицирани от пет века насам като "римски" императори и "Римска" империя

АВГУСТЕЙШИ=ВАГ ДИ ЕШУС=Богиня Диана и Исуш
истинското секретно значение на този висш Божествен титул на всички "римски" Български императори,с който те с пълно основание са документирали и претендирали че имат Божествен произход,и които им претенции историците иронизират,че "си били преписвали Божествен произход и искали да ги почитата като Богове"! 
 
image

Миропомазване

официален канон:

Тайнството Миропомазване

Миропомазването идва веднага след кръщението. Обединяването на двете тайнства е твърде древно и показва, че с кръщението отново се запечатва изтритият божествен образ, а миропомазването възстановява божественото подобие. Миропомазването е нашата огнена Петдесетница. Св. Дух бележи душата на просвещавания с небесен и божествен печат, а видимо това става, когато свещеникът помазва със св. миро тялото на кръстения и казва: „Печат дара Духа Святаго” (1Иоан.2:20,27, 2Кор.1:21-22). Белязаните със Светия Дух са станали Христоносни, за да бъдат храмове, „изпълнени със Светата Троица”.

 
истинският канон:

МИРОПОМАЗВАНЕ=Богиня Ма Мария и Бог Иза=Богиня Мама Мария и Бог Иза   
 
ДВЕ ТАЙНСТВА=Богиня Диана и Бог Тати Иса

БОЖЕСТВЕН ОБРАЗ на=ОБРАЗ на Бог Исуж и Богиня Диана

БОЖЕСТВЕНО ПОДОБИЕ на=ПОДОБИЕ на Бог Ежус и Богиня Диана 

 
ОГНЕНА ПЕТДЕСЯТНИЦА=Гена на Тати Исус и Богиня Диана–
династичното родословие на Българските Богове

НЕБЕСЕН ПЕЧАТ=Бог Исуш и Богиня Диана

БОЖЕСТВЕН ПЕЧАТ на=ПЕЧАТ на
Бог Исуж и Богиня Диана

Ето и другата основна висша сакрална комбинация–послание,вложена в наименованието на другия основен ритуален инструмент–светото миро:

СВЕТО МИРО=С ВЕ ТО МИРО=Иса и Богиня Диана Мария=Иса и Богиня Матара 
 
Сега да разберем какви са станали "белязаните със Светия Дух,като са станали Христоносни " : 
 
ХРИСТОНОСНИ=Исус Трах=Исус от Трахия=Христос

СТАНАЛИ ХРИСТОНОСНИ=Син (потомък) от Дуло на Исус от Тракия
потвърждаване на принадлежността на кръстения към свещеното Божие жреческо феноменно родословие на Дуло и активирането на феномените му,проявяващи се като реализиране на Дарбите на Святият Дух на различни нива и области на живота

image

image

Подстригване

официален канон:

Последният обряд е подстригването на косата. То винаги е било един от основните религиозни обреди, символ на покорство и жертва. От незапомнени времена човекът смятал косата за съдържаща власт и сила. Пример за такава вяра е библейската история за Самсон. Християнският обряд на подстригването освен в кръщелното богослужение се извършва при замонашаването и при посвещаването на четци, иподякони, певци, тоест на членове на клира.

истинският канон:

ПОДСТРИГВАНЕ=Богиня Диана и Бог Иса от Трагия
ритуал,измислен от Българските лингва–алхимици и въведен в употреба в обряда за да се получи точно това послание,че Богинята Майка Демиург–Богиня Диана,и Господ Бог Исус са от Тракия и са постоянно в Тракия във взаимно съвместимите пространствено–времеви измерения. 

Преклонете се е се възхитете на шифровъчния гений на пресвятите ни Деди да пишат тия секретни сакрални родови документи и послания във всички житейски ситуации с езика и писмото на Свещения шифър 
 
ПОДСТРИГВАНЕ НА КОСА на=на Кан (Жрец) на Богиня Диана и Бог Исус от Трагия
истинското съдържание на кръщелното свидетелство на кръщавания


СЪВМЕСТИМИ=Исус и Богиня Диана МаМа=Исус и Богиня Диана Мария Магдалена


ИЗМЕРЕНИЯ=ИЗ МЕРЕНИЯ=Иза и Мария   

image

Шествие 
 
официален канон:
 
Влизане в Царството – Шествието

Следкръщелното шествие (сега трикратното обикаляне на купела) има пасхален и евхаристиен смисъл и е древно по произход.В шествието новият живот, получен в Кръщението и приел печата на Светото Миро,става преход от този свят в Царството Божие,шествие към новия ден на Божията вечност. 
Шествието свързва Тайнството Кръщение с Тайнството Евхаристия, в която Църквата изявява дара и присъствието на Царството Божие в този свят.  

истинският канон:

Нека първо разберем на кого са кръстили нашите Деди–словосъставители тази високорангова дума шествие–би следвало да е на най–височайшите царски особи,защото те са най–високо и шествията са техен патент.Да проверим!

ШЕСТВИЕ=Богиня Диана и Исуш

Не сме се и съмнявали и за миг,че може да са някои други,освен нашите Български вездесъщи Богове,което го и знаехме,само се правихме че не знаем,за да подсилим ефекта и интригата на просветителската лекция!

Сега ще локализираме от същия документ и точните географски координати на централното место за провеждане на шествията на Българските Богове: 
 
ШЕСТВИЕ=ВЕШИСТ+ Н (
кодировъчен назал)=ВЕШИСТЕН=БЕШИСТЕН=БЕЗИСТЕН –както и се очакваше и както и знаехме,задължително централните шествия на Българските Богове са се провеждали и ще се провеждат скоро пак,около техния Първосвещен храм Безистена в Първосвещения им Първопрестолен град Ямбол! 
 
Ето за пореден път за да знаят и юдеите,и юдо–християните,каква тайна са скрили Българските лингва магьосници в Пасхата–най–големият празник и на юдаизма,и на  християните,подлъгани от псевдо–Исусовата анти–Българска религия,наречена юдо–византийско християнство:
 
ПАСХА=ПАХ СА=Бох Иса
 
Разсекретяваме и тайната на лингва–документа,заложена в термина и обряда евхаристия,която на Древно–Българския жречески конфидициален език,наречен сега "гръцки",е известна също като свето причастие,и наред с кръщението,е главното тайнство в християнската Църква.  
 
ЕВХАРИСТИЯ=В ИС ТРАХИЯ=Бог Иса от Трахия
ЕВХАРИСТИЯ=
ВАХ СИР ТИЯ=Бохиня Цар Диана=Царица Бохиня Диана 
 
Все нови и нови свръхсекретни документи разсекретяваме,като разчупваме печатите им!

СВЕТО ПРИЧАСТИЕ=СВЕТО ПРИТШАСТИЕ=Шар Бог Исус и Богиня Диана 
 
Според традицията Светото причастие е установено от самият Исус Христос по време на Тайната вечеря (Мат.26:26-28), (Лук.22:19), когато Той дава на учениците си хляб и вино,като казва,че това са Неговото тяло и Неговата кръв.

Ето кои са по този вече разсекретен документ неговите ученици и всички от нас,които пожелаем Светото причастие съзнато доброволно и от сърце и Душа:

ХЛЯБ И ВИНО СА ТЯЛОТО И КРЪВТА МУ=
Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Бог Иса Бълхарина

генетичните потомци на Българските Богове от Техния жречески потомствен род Дуло
  

Разкриваме и от кои е новият живот,получен при Кръщението: 
 
НОВ ЖИВОТ=ВО Ж ВО ТИН=Бог Ежуа и Богиня Диана  


Разкриваме и с кои пароли се влиза в Божието Царство и се придобива Божията вечност!

БОЖИЕ ЦАРСТВО на=на Цар Бог Исуж и Богиня Диана

БОЖИЯ ВЕЧНОСТ чрез=чрез Сина на Бог Ежуш и Богиня Диана


Внимавайте и ги запомнете добре тия пароли,че ще ви трябват скоро–гарантирано от Тях,както казваме "Гаранция–Франция!"
Така казваме само заради поетичната рима ли,мислите?
Тя и римата е много важна,щото и римата ни носи голямата тайна за нашата Майка Мария Магдалена,а за случая гаранция–Францията ни казва кой ни гарантира във висша степен за каквото и да е било!

ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ=ГАРАНТСИЯ ФРАНЦИЯ=ФРАНЦИЯ е на Иса от Трагия 
ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ=ГАРАНТСИЯ ФРАНЦИЯ=ФРАНЦИЯ е на Траги от Иса  
ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ от=ГАРАНТСИЯ ФРАНЦИЯ от=от Цар Бог Иса от Трагия 
 
РИМА=МИРА=Мария

ПОЕТИЧНА РИМА=ПОЕТИТШНА РИМА=Богиня Матара и Ешуа  

 
За повече информация как Българските Богове диктуват и внушават на поетите всичките им творби като на марионетки,вижте в постингите ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и поетите"


image 

Красивите ни и скъпоценни храмови кръщелни свидетелства за Светото ни кръщение 
 
СВЕТО КРЪЩЕНИЕ = СВЕТО КРЪШТЕНИЕ =
Богиня Диана и Исуш от Тракия=Богиня
Диана и Кристош

КРЪЩЕЛНИ СВИДЕТЕЛСТВА
на=на Син от Дуло на Богиня Диана и Тати Исуш Бълкарина
                   

Всички вие,
които в Христа се кръстихте–
в Христа се облякохте!

Аллилуия !


 
Вие,братя и сестри православни християни,помните ли нещо от вашето Кръщаване в православната вяра когато бяхте на 1 или 2 годинки?
Вземахте ли тогава вие лично доброволно и отговорно разумно и осъзнато решение с умисъл за отговорностите,които ви предстоят,когато е сключван завета с Господ Бог Исус за приемане на учението и законите му по които да живеете?

Директно ви отговарям,че нито помните нещо от този велик и преломен момент в разумния ви живот,нито сами сте взели това решение с всички произтичащи от това последствия и отговорности за вас,нито сте Го познавали,нито сте спазвали законите на Бог!  
 
Защото ето как завършва традиционната инструкция на Софийската духовна семинария при извършване на тайнството Кръщение : 

Новият живот

Всеки от нас, който е кръстен, е направил вече своя избор – да живее един нов живот, живот в Христа. А това означава да спазва двете Христови заповеди на любовта, в които се съдържат Десетте Божии – „Възлюби Господа, Бога твоего, от всичкото си сърце, и от всичката си душа, и с всичката си сила, и с всичкия си разум, и ближния си като себе си„. (Лука.10:27).


Как на една или две годишна възраст да направиш своя избор и да спазваш Божиите заповеди?!
Как на невръстна и неразумна възраст ще познаеш и нашето просвещение и възхитиелната тайна и съдържание на придобитият нов живот,съдържащи се в самия израз? 

НОВ ЖИВОТ=Бог Ежуа и Богиня Диана

Аз на 63 годишна зряла мъдра възраст взех напълно самостоятелно решение за този велик акт и процес в живота си и помня всичко до най–малката подробност и осъзнавам и отговарям за изпълнението на договора си с Боговете!
Петнадесет годишният ми син също помни и разбира всичко!
Не можеш да обичаш вярно и предано Любимия човек и да живееш в неизневяра с него,ако някой друг му се е врекъл в Любов от твое име,без и хабер да си имаш от това,и да те е оженил за него без твоето знание и желание!

Затова основната маса Българи и православни християни,кръстени в невръстните им години,се водят християни само на книга и са "парадни" християни–само по празниците,и са без кавички панаирджии,сеирджии и курбанджии по свещените обряди,без въобще и да разбират тайнството и сакралността на съответния църковен празник,обряд и ритуал,и без да влезнат в духовно и чувствено общение с Исус и Богородица и помазанието (обхващането и обладаването) със Святият Дух!  
 
Именно затова–за да не се вречете и отдадете съзнателно на Исус и Богородица и за да не ви се открият те и ги познаете кои са те истинските,юдо–византийският гръцки канон нарежда най–сакралния и важен акт и процес на човек да се прави в невръстна неосъзната възраст и да се забранява изрично повторно кръщаване,ако пожелае човек го пожела в съзнатаелната си разумна възраст–юдова перфидна хитрост и мерзост,която манипулационнна догма Светата Българска Православна църква е наследила в невиновно невежие в следствие вековете администриране на Българското християнство от юдо–византийската гръцка фанариотска църква,и която лишаваща милиони Българи и православни християни от възможността да сключат лично договор с Исус и Богородица и живеят по Техните правила и ползват Тяхната благодат и помощ!  
 
Нашият настоятелен съвет е : извършете повторно осъзнато доброволно Кръщаване на себе си въпреки канона,за да ви е по–лесно,когато скоро време ние отново ще ви кръщаваме с истинските Български Богове–акт и процеси,които задължително ще се проведат,защото Те ще ги направят според плана си! 
Съдният Ден и Процес е първият етап от тези събития.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

До него ден живеех в ревностното старание да пазя стриктно всички Божии заповеди–не парадните и ограничителните църковно–религиозните канони и догми,а ония десетина прости Божии заповеди и висшият всемирен конституционен върховен закон–Любовта,и си мислех,че в общи линии всичко ми е изрядно,още повече че съм кръстен със Святият Дух във протестанството–висшата благодат и най–близкото посветителско ниво до Бог в християнството. 
Имало е обаче още нещо.
 
След тържествения обряд отидохме с Пончо у дома да се почерпим и си припомним годините едно време.
Моят Приятел и Кръстник ме дари с много удивителни и прекрасни книги на православието,които съдържат огромна сакрална информация,очакваща реда си да я разсекретим,а аз му разкрих поредното ниво на тайната на сините му Исусови очи и Божият му произход.
Пончо беше наясно за моето просвещение и посвещение в християнството и в духовния свят и въобще не се е и опитвал да ме наставлява в тази област,дори аз съм го просвещавал в езотериката,за която проявяваше интерес,но не прекрачваше догматичната преграда.
И все пак направи нещо,за което не ми каза.

Бях приготвил хубави месца и вкусно печено пиле и Пончо ги хареса,въпреки че се храни скромно заради наднормените си килограми.
Това бяха последните меса,които ядох в живота си.
На другия ден когато понечих да се подкрепя с нещо от останалата храна,нещо ме спря категорично със заръката да не кусвам повече месо и така вече три години!
Много ми се яде,но не кусвам!

Питал съм после Пончо какво направи,пък и това не е норма на табу в православието,нито в другите християнски деноминации,но не ми казва и вика,че не знаел,пък сините му добродушни очи се смеят...
А аз знаех,че той е посредникът на нещото,което ме е спряло от раз от поредната вредна съблазан,както години преди това това нещо ме накара от раз да хвърля цигарите и едновременно с този акт от същия момент натътък да спра да ходя за риба–висша моя страст и хоби от детските ми години... 

НЕЩО МЕ СПРЯ=НЕШТО МЕ СПРЯ=Исуш и Богиня Матара  

Яде ми се месо,че две не виждам,както казваме в такива случаи,и добре,че него ден не бях приготвил и някаква риба на трапезата...

ДВЕ НЕ ВИЖДАМ=Бог Ижуа и Богиня Мад Диана


На следващата година отец Панайот кръсти в храма Свети Георги в Светата православна Христова вяра и Марк–парижанин,католик и годеник на дъщеря ни Лада, който прие православието няколко дни преди сватбата им,защото не познаваше още Исус и Богородица,но обича много Лада и има голяма Любов към нея,а имаш ли Любов,ти имаш вече и Исус и Богородица–Мария Магдалена,защото в Любовта е Тяхното проявление и постоянен Техен Божествен статут!


 

image

Отец Панайот бе енорийски свещеник на храм "Свети Георги",същият този храм,в който през 1720 г.идва в България Йерусалимският Патриарх Хрисант (единственият продължител на свещената Божия династична линия на Дуло в изгнание) с официална мисия да събира средства за ремонт на Божия храм и с тайната мисия да продължи свещения Исусов династичен род в истинската Обетована земя–България,Тракия!  

ХРИСАНТ=Иса Траха=Исус от Тракия  

За тази тайна мисия на Патриарха ви посветихме във фундаменталния ни постинг

ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–ЧАСТ 2

bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 
 
 
Повече стартова информация по свръхсекретната огнена информация ви предоставяме от книгата на големият и великолепен Български Ямболски историк и изследовател и преподавател в моята гимназия по името на Васил Левски–Хараламби Баев :

Ямболци от старо време

http://www.google.bg/url?url=http://www.libyambol.org/pdf/haralampi%2520baev.doc&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwjtjYyR6qzLAhXFl
SwKHdqfC9IQFggTMAA&sig2=PrLjUQqpZ_W4YBQSsmg45w&usg=AFQjCN
HWwm9_N7t2D9RiXMcCOpIACAfKHA

след отваряне на адреса натисни на оперативната таблица бутон "отвори"

статия 5. Двеста ямболци даряват средства за Божи гроб през юни 1720 г 
  
image

През месец юни 1720 година Патриарх Хрисант се установява в Ямбол,където провежда тържествени служби в църква Св.Георги в чисто Българския борчески Ямболски квартал Каргуна,в който е заселено след превземането на Ямболската крепост от турците оцелялото Ямболско население,състоящо се от жречески потомствени родове,и от които родове произхожда прочутото общество на войнуците, заселило по–късно култовите духовно–революционни селища Панагюрище,Копривщица,Карлово,Калофер,Хисаря... Войнягово...,емблематични за нашата бунтовническо–революционна история! 



Епизод - Паисий

Патриарх Хрисант живее в дома за гости в двора на църквата,в която Посветените извършват таен църковен династичен брак (брак за продължаване на родословието и генеалогията на династични родове) между Исусовия пряк потомък и местната му избраница Мария,също от съхранен чист и праведен Исусово–Мариин жречески род.
Плод на лумналата пламенна любов между тях е династичния Исусов потомък Паисий…

Вижте паметната дата,отбелязана на най–видно место на представителната стена на църквата – 1720 година –това е годината на пребиваването в Ямбол и в църквата на Хрисант,който на 19 юни сключва брак с Мария и живее с нея в отчаяно–задъхана Любов за зачеването на Първосвещения продължител на златната линия на Божия род Дуло,при пълна конспиративност за непосветените повече от месец в този дом в двора на църквата,показан в маркера на долната снимка!  

image

Датата на династичния брак и началото на бурното му изживяване–19 юни,е регестрирана в Българските църковни конспиративни анали в режим на тотален юдо=фанариотски режим и цензура и перманентно преследване на Първосвещеното династично родословие на Дуло от Исус и Мария Магдалена,като църковен ден за честване в памет и прослава на Свети Паисий. 

Девет месеца след този кратък таен династичен брачен живот,назначен по "служебно–административен " път,но изживян с отчаяна ненаситна пламенна Любов,на днешния ден–6 март 1721 година се ражда Паисий.

Честит рожден ден на Отец ни Свети Паисий,

който днес навършва 295 години съвместен вече безсмъртен живот в двете измерения!

Ето какво още пише в акта му за раждане в датната календарна кодировка: 

ШЕСТИ МАРТ=Исуш и Матара Диана

ШЕСТИ МАРТ=
Син на Ешуа и Матара Диана
генетичен потомък на Исус и Майка Мария Магдалена,продължител на Първосвещената Българска Божия генеалогична линия вече завръщаща се в България след 300 години принудително политическо изгнание (от началото на 15 век) в пълна конспиративност и постоянно преследване

СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ с=ЖИВОТ с Исус и Богиня Мат 

БЕЗСМЪРТЕН ЖИВОТ с=ЖИВОТ с
Исус и Богиня Матара  
 
ДВЕ ИЗМЕРЕНИЯ=Богиня Диана Мария и Иза
 
За да се съхрани конфиденциалността и тайната на произхода на Паисий и за да не се направи връзка от фанариотските копои и турската полиция на годината на раждането му с посещението и времето на пребиваването на Патриарх Хрисант в Ямбол, посветеният свещеник–домакин и съзаклятник в конспирацията и свещеното дело, който държи църковните документи и регистър за ражданията (по сегашному ЕСГРАОН) в Българската общност в Ямбол,записва детето по–късно като родено през 1722 година.

Заради съхраняване тайната на свещения династичен произход на Паисий,са създадени всякакви маскировъчни и заблуждаващи конспиративни версии за родното место,дата,произход и истинскота име на Паисий,поради което в сравнително новата историография за тия времена специално за Паисий съществува тотална дезинформация и обърквация,правеща разногледи добросъвестните и недобросъвестните му изследователи,пратени да го търсят и гонят Михаля по Родопите,Пирин,Рила и къде ли не,но не само и колкото може по–далече от родният му Ямбол и Каргуна!  
 
Ето разсекретени документи от автентичното му секретно,вече разсекретено досие: 

ПАИСИЙ=Бог Иса

ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ=Кан (Жрец) на Диана и Иса Бълхарина


ОТЕЦ ПАИСИЙ=Богиня Диана и Исус

ОТЕЦ ПАИСИЙ=
ПЕСИСТЕН=БЕСИСТЕН=БЕЗИСТЕН

Първосвещеният Божи храм в града на Боговете Демиурзи и роден град на Паисий


А защо Паисий е Отец,от кого е и на кого е Отец,свидетелства разшифровката на почетния титул Отец!

ОТЕЦ=Диана и Иса
продължител на Първосвещената Божия генеалогия



ДОСИЕ
=Диана и Иса



Едно от имената на Паисий е Понко–едно от характерните умалителни имена на Панайот 

ПОНКО=Кан (Жрец) на Бог
– какъвто е Отец Панайот


По-късно Посветеният Хрисант осигурява на сина си Паисий необходимата закрила за оцеляването му,обкръжение и информация от посветени съмишленици за написването и разпостраняването на истинската история на България–не тази дето ни я представят за История Славянобългарска и е пълен фалшификат от враговете на Българите,а онази,в която пише истината за Исусовия народ–Българите,и техните Богове,царе, жреци и светци–всичките до един! династични потомци на Исус и Мария Магдалена от Дуло и от която династия и род са всички управници на народите и държавите в Европа и по света,и която История възпламени цяла Европа и Русия и предизвика Възраждането по всички бивши Български земи и народи из цяла Европа,запалвайки революциите във Франция и Европа,както и ответната геноцидна реакция от фанариотите и заговорниците срещу Божия народ чрез серията псевдо освободителни войни-нашествия от Русия на Балканите,организирани и провеждани от тъмни неруски анти–Български сили, разоряващи и унищожаващи Българското население и търсещи да унищожат Свещената Божия династична линия–Цел №1 на всичките войни с Турция! 
  

Правата династична линия на генеалогията на Отец Паисий води до Васил Иванов Кунчев–Левски и неговият син Петър Дънов,и от която линия е и Спасителят,за което сме ви просвещавали в нашите досегашни документи (информация по темата търсете с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Паисий","безистена и Васил Левски") 

 
 
Епизод   Левски

Отец Панайот Чакъров е от тази родословна линия на Васил Левски,съпровождащи белези на която са сините му очи,прекрасният певчески глас на прапрапра–дядо му Левски,феноменните му потенциални екстрасенсни свойства,задължителни за духовниците с този му ранг и сан,установяването му на постоянно работно место и служение в свещения храм на зачеването на пра–отец му Паисий,и не на последно место буйният му бунтарски дух,за който ще ви разказвам по–нататък.  

 продължаваме с допълнения в редакционен режим по целия обем на поста
 

Иван Дунчев лично за екипа на bezistena




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Моите съболезнования, Адаш!
06.03.2016 00:41
Да е вечна паметта на светия човек!
цитирай
2. bezistena - Амин!Вечна му памет!Благо...
06.03.2016 01:05
Амин!
Вечна му памет!
Благодарим за съпричастието,Адаш!
Пончо вече е реален и рационален Светия,подготвящ общото ни дело и предстоящи епични събития!
цитирай
3. indiram - Здравейте, Безистена!
06.03.2016 02:06
(За)Що пишете с латински букви, изрази... ( In memory of ...)
Ако е, което, според почитта ви е, понеже сте го познавали, личност свята за България, знаково ли е, че е окончил животът му, точно на 3-ти март?

Имах колега преди години, и все ми беше чудно как му викат Пончо от Панайот - това трябва да забележат и нашите историци.

Светла памет за отец Панайот Чакъров - Пончо!

А, Ямболският хайлайф - Да е по-малко суетен!

Поздрави!
цитирай
4. bezistena - Здравей, indiram, дете на нашата ...
06.03.2016 02:31
Здравей,indiram ,дете на нашата Ямболска Всевселенска Богиня Диана Мария!

indiram=ИНДИРАМ=Диана Мария=Мадара–
Богиня Диана,Мария Магдалена

Ще ти отговорим горе в работното поле на постинга,защото въпросите ти към нас,които ти задават и внушават Отгоре,са точно по темата и просветителската ни мисия!
Бъди жива и здрава и почвай да пълниш Нета с постинги,както правиш вчера и днес!
цитирай
5. katan - Бог да Го прости!
06.03.2016 09:57
Съболезнования, Иване!
Съболезнования на целия "Безистена" и на близките му!
Светла да е паметта му!

Панайот, Пончо, а и Понко.
цитирай
6. bezistena - Бог да го прости! Трогнат съм от ...
06.03.2016 16:58
Бог да го прости!
Трогнат съм от съпричастието,Кате,а Отец Панайот и при този епизод от живота си ни дава просвещение и насърчение:

БОГ Д А ГО ПРОСТИ=Богиня Диана и Бог Иса от Трагия
цитирай
7. bezistena - http://www. vreme/news/p3_13...
11.04.2016 23:30
http://www.vreme/news/p3_13542_0.html
цитирай
8. bezistena - и коментар от публикацията https://radio999bg.com/yambol/publikuvay-999-da-si-pripomnim-originalniya-oblik-bezistena
18.01.2020 19:21
инж.Иван Дунчев 26.03.2013 18:30
Инициативен комитет с председател адвокат Панчо Панчев ,кани ямболци на общоградско събрание за учредяване на Комитет за спасяване на Безистена.
Каним всички политически партии,техните лидери и членове-без партийните ви пристрастия и противопоставяния,от които Българите са омерзнени-викаме ви като граждани и родолюбци!
Каним бивши депутати и кандидат -депутати от всички партии за патриотично легитимиране и атестиране пред и от пробудилите се Българи.
Каним синдикатите и обществените независими организации ,с нас са гордите и несломими ТРАКИЙЦИ от Тракийското дружество и читалище Тракийска лира 2012,запасното ямболско офицерство и войнство,съхранило достойнството,честа и патриотизма си през годините на геноцидната псевдодемокрация!
Каним ямболското църковно настоятелство и общество,със същото уважение каним и мюсюлманското настоятелство в Ямбол да изразят мнението си като наши съграждани. Ние-Българите от свещения Ямбол-най-древната столица на най-древното царство и най-великата и могъща държава на човечеството и света-Одриската държава на Траките, цивилизовали с Любов човешките племена и изградили цивилизациите по света (справка -Международна академия по Българознание ,иновации и култура-МАБИК и всички независими изследователи-патриоти) като осъзнали се духовни,кръвни и генетични законни извечни автохтонни( МЕСТНИ) техни потомци -ДЕКЛАРИРАМЕ:

Въпреки ,че Безистена е най-древното първосвещено Тракийско слънчево светилище и впоследствие от средата на първи век сл.Хр.е надстроено като раннохристиянски храм-базилика с баптистерий(басейн за водно кръщение и феноменални древно-тракийски лечебни практики ),захранван с лечебна вода от Бакаджика по керамичен тръбопровод от древнотракийско време на повече от 8 хил.години,снабдявал града ни с лечебна ,,жива вода,,до трийсте години на 20 в. и очакващ да го възстановим, ние няма да възстановяваме и обсебваме храма за християнска църква , но няма да го дадем и на никоя друга религиозна институция , разделяща етнически или духовно ямболии!

БЕЗИСТЕНЪТ е бил и ще бъде винаги сакрално место за единение и побратимяване на всички ямболии.независимо от тяхната етническа,религиозна ,партийна и социална принадлежност-какъвто беше до псевдодемократичния геноциден преврат от 1989г.-место за срещи,запознанства и влюбвания,началото и краят на вълшебното и мистично безкрайно човешко хоро, уникално само за свещеният ни Ямбол,което наричахме с благоговение Стъргалото и Движение и което се виеше безспирно от Безистена до Златен рог !

ДЕКЛАРИРАМЕ , че както предците ни на всички ямболии през 1510 г.-бедните Българи,Турци и Евреи,със собствени средства и труд възстановиха заедно Безистена (затова чак през 17 век се появяват официални имперски документи за него) с камъните от разрушената ямболска крепост след превземането и от нашествениците през 14век,напоени с кръвта и на защитници и на завоеватели(завръщащи се след многовековни скитания из Азия тракийски племена ,обезпаметени и лишени от висшата тракийска култура и цивилизация и енергия ,и лишени от истинското учение на Исус,и търсещи на Балканите някогашните земи на предците си,но не с Божиите закони на Любовта и Братството,а с оръжие,кръв и братоубийство!) и изградиха от източната страна на Първосвещения общ храм едно до друго три сакрални места за поклонение ,опрощение и помирение между трите вероизповедания:християнски параклис на Богородица, мюсюлмански месджид и еврейска синагога!!!-така по техния пример сега ние ще възстановим едно до друго трите святи места , а кръстокуполния храм ще предоставим на всички ямболии и гости за общи културни изяви и мероприятия - за помирение,Любов и братско съжителство между етносите,религиите и културите!
Защото и трите религии са категорични,че Бог е един и същ,и всички човеци са Негови творения и деца,и че е дошло времето да заживеят вече като братя!
Каним интелектуалния художествено - творчески и технически елит на Ямбол, архитекти, юристи,учители,лекари,историци,ученици,журналисти и местни медии,църковното настоятелство на Ямбол и духовниците ,бизнесмени,ротарианци,бивши и настоящи кметове и областни управници - и най-вече множеството онеправдани и отчаяни Ямболии - безработни,работещи ангария срещу унизителни възнаграждения и отношения от новите чорбаджии,прокудилите децата си немили-недраги да слугуват по чужди земи,пенсионери със сто и двадесет лева месечна пенсия - сринати в социалната ерархия,но запазили Духът Български,който ще възродим заедно!
Българи,арменци,евреи,турци - елате всички заедно да защитим общата ни светиня-БЕЗИСТЕНА !

С Ямбол почна поробването на България преди седем века, продължаващо и до сега, в месеца на християнското и човешкото покаяние и опрощение и в подстъпите на Исусовото и Българското Възкресение, пак в Ямбол започва Възраждането и Освобождението на Българите и България!

Господ Бог Исус и Богородица бдят и закрилят нашето свещено дело, Ямбол и България!

АМИН!

Събранието ще се състои на 29 март - петък,от 17:30 часа в големия салон на НТС - Ямбол. Носете само Българското знаме, градински цветя и клонки и църковна свещичка за песенно бдение на Безистена. Размножавайте и разпространявайте с всички медийни средства.
Честит празник, Тракийци - 26 март 2013, Денят на Тракия!
Организационен сътрудник на Инициативния комитет - инж.Иван Дунчев
Прочети още на: https://radio999bg/yambol/publikuvay-999-da-si-pripomnim-originalniya-oblik-bezistena
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7675059
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!