Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2015 17:34 - Как на Игнажден страшният и жесток император Траян,Цар Авитохол,Свети Игнажден и Свети Павел си признаха,че са един и същ реален и рационален персонаж!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4440 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 21.12.2018 00:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"В началото на II век, по времето на император Траян, Игнатий е осъден на смърт от императора заради своите верски убеждения. Той е закаран в Рим, където е хвърлен на дивите зверове и разкъсан от тях"– учи ни църковната документуалистика, академизирана в светската история като безспорен постулат, и иска да ѝ вярваме, обаче ние отдавна не ѝ вярваме, но ползваме нейната информация, която трансформираме и разсекретяваме и извличаме истината от нея!
 

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри
  https://www.youtube.com/watch?v=nTQdv39_V1w&list=PLa5-aFdApZnJRXqpTjQk5zL205bZqZoVQ
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ето отново е Игнажден... 

Продължение от миналогодишния ни постинг за Игнажден

Каква епохално важна информация са засекретили посветените ни Предци в мистичния и тайнствен празник ЕДНАЖДЕН! http://bezistena.blog.bg/history/2014/12/20/kakva-epohalno-vajna-informaciia-sa-zasekretili-posvetenite-.1324331      




Разсекретяване на празничния езическо – християнски народен календар                                   
                                      Еднажден                                
                                      Игнажден


При разсекретяването на Празничния църковен календар с помощта на
 
Свещения шифър от Тайната на Свещения Български език  http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast 1.1113546 , 

ние разкрихме, че Посветените ни Деди са се внедрили във византийската християнска институция и са имплантирали и в нея своите засекретени послания, използвайки гонителите си за пощенски мулета и куриери през тяхната цензура.
В този случай са натаманили така името на светеца, че да съхрани в себе си първоразрядните Божии имена:

БОГОНОСЕЦ=БОГОНОСЕТС=Богиня Диана и 
Исус 

Богиня Диана и Исус са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло

На още по-високо херметично езотерично ниво те са закодирали и най-важната епохална тайна за Българите и човеците-тайната, че с тази сакрална дата и времеви период от 21 – 25 декември е свързано Свещеното Божие потомство на Божествената съпружеска двойка Исус и Мария Магдалена:

ИГАТИЙ БОГОНОСЕЦ=
Ген на Богиня Диана и Исус=Ган (Кан, Жрец) на Богиня Диана и Исус 

ИГНАТИЙ БОГОНОСЕТС=Дете (деца) от Гена на Бог Исус

Разшифровката на това свръх секретно послание ни указва, че тия сакрални дати и събития са свързани с потомците на Исус и насочва вниманието ни да търсим навсякъде в народната езическа традиция и ритуали за празника, засекретена информация по тази огнена тема!

Започваме с разшифроване на двете основни имена на празника–езическо и църковно

ЕДНАЖДЕН=Ден на Диана и Ежуа

ЕДНАЖДЕН=Дете (деца) на Ежуа

ИГНАЖДЕН=Ген на Ежуа и Диана=Ган (Кан, Жрец) на Ежуа и Диана

image

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще отдадем първо заслуженото внимание на информацията, кодирана в църковния календар, който ни казва,че

"Според поверието именно Игнатий, който е бил втори архиепископ на град Антиохия, е детето, което Исус Христос посочва, когато обяснява кой е най – голям измежду себеподобните.
Наричан е Богоносец, защото сам казвал, че носи в сърцето си Бога. 
В началото на II век по времето на император Траян, Игнатий е осъден на смърт от императора заради своите верски убеждения.
Той е закаран в Рим, където е хвърлен на дивите зверове и разкъсан от тях
."

В този обобщаващ херметизиран засекретен образ на светеца, Посветените Български шифровчици,промъкнали се както казахме в началото на постинга ни, в редиците на преследвачите си от псевдо – Исусовата инквизационна система, наречена по – късно Християнска църква, и заели възловите места на инфомационни архивари и хронисти –преводачи, преписвачи, калиграфи, текстописци, летописци, иконописци, художници,
скулптуристи, дърворезбари..., са кодирали, имплантирали и засекретили информация за Първородния син на Исус и Мария Магдалена – Павел.
Още веднъж ще разкодираме името на светеца:

ИГАТИЙ БОГОНОСЕЦ=Ген на Богиня Диана и Исус=Ган (Кан, Жрец) на Богиня Диана и Исус 

ИГНАТИЙ БОГОНОСЕТС=Дете (деца) от Гена на Бог Исус
 
Ще продължим да отваряме и другите документи от пощенската пратка с езическа секретна информация, получена чрез пощенските мулета и разносвачи на тази информация – самата църква, преследваща перманентно езичеството.  

Игнатий бил втори архиепископ на град Антиохия, ни съобщава официалната църковна хроника, и ние за всеки случай понеже сме основно все инженерни специалисти в екипа и сме свикнали да търсим различни паралелни доказателствени факти и аргументи и интердисциплинарни решения за всяка по – сложна и отговорна задача, пък и много – да не кажем изобщо, не вярваме на правия текст на църковните истории, се допитахме до колегите от Горната служба, дето имат пълни записи на всичко в Акаши от памтивека, кое как е било.
Те ни казаха, че ползват същите информационни носители и документи и работят със същата декодираща апаратура и програмата на Свещения шифър, дето са ни го дали и на нас, което ние си го знаехме, но друго си е експертите да потвърдят!

ДРУГО СИ Е ДА ТИ КАЖЕ=ДА ТИ КАЖЕ Иса от Тракия

ЕКСПЕРТ=Кан (Жрец) Брат от Иса

Вкарваме втория архиепископ на Антиохия (документите му), в Декодиращата програма на Свещения шифър и на монитора се изписва мигновено кой какъв е!

ВТОРИ ЕПИСКОП НА АНТИОХИЯ=Кан (Жрец) от Бохиня Диана и Бог Иса Вер (Змей) от Трахия – 
Кан на Богиня Диана и Бог Исус, което означава Жрец на Исус и Мария Магдалена и техен генетичен потомък, което е и задължително условие за всеки светец!
Сега ще проверим от документите на светеца кой по – точно от големия списък на Божиите династични потомци е – може да е от пра – внуците, от внуците, от синовете, а може и самият Павел Първородният син да е!

В досието му пише, че 

Според поверието именно Игнатий, който е бил втори архиепископ на град Антиохия,е детето, което Исус Христос посочва, когато обяснява кой е най – голям измежду себеподобните. Наричан е Богоносец, защото сам казвал, че носи в сърцето си Бога.
  

Значи Игнатий Богоносец е според документа Детето, което има вземане – даване с Исус,

ИМАМ ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ С=
Бог Исуз и Богиня Диана МаМаМа=Бог Исуз и Богиня Диана Майка Мария Магдалена ,

което означава,че това Дете не е случайно дете, ами е някакво специално дете, свързано по специален начин с Исус...– няма какво да го увъртаме, защото по – горе доказахме категорично, че е дете на Исус, и то Негово в истинския смисъл на думата, сиреч – генетично дете на Исус, син на Исус, и то Неговият първороден син, за когото Баща му Господ Бог Исус Христос изрично пледира и го легитимира с този автентичен документ и висш монархичен указ, като го посочва и дефинира като най – голям между себеподобните – т.е. го ръкополага за най – голям, за пръв Първожрец и Император на Българската всепланетарна Свещена Империя (33 – 518), която първородният му син Павел ще гради по целия свят от встъпването му в длъжност като император Нерон = Тит Флавий Веспасиан.=..император Доклециан, или обобщено като Цар Авитохол, който живя на Земята 300 !!! години от 33 година до 333 година, и премина в двете измерения като глава на Транспространственото правителство на Абсолютните монарси Исус и Мария, под името Свети Павел, за да движи и Небесните, и Земните дела.

ЖЕЛЯЗНА И БЕЗАПЕЛАЦИОННА Е ЛОГИКАТА И ВСЕПРОНИКВАЩАТА СПОСОБНОСТ И МОЩ НА СВЕЩЕНИЯ ШИФЪР НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! ВСИЧКИ СВРЪХСЕКРЕТНИ ЕПОХАЛНИ ДОКУМЕНТИ РАЗКРИВАТ ПРЕД НЕГО ТАЙНИТЕ СИ, ЗАЩОТО СА СЪСТАВЯНИ ЧРЕЗ СЪЩИЯ ШИФЪР!

Очертаването от Исус на кръга "себеподобни", от който е Свети Игнатий, стеснява областта на нашето търсене кои са тия "себеподобни", до единствено подобния на Първородния му син Павел негов брат – близнак Петър.

От този кръг на себеподобните на Игнатий (Павел), в който друг нему себеподобен единствено, е по – малкият близнак Петър, по – големият е Павел, което означава, че Павел е най – големият от близнаците на Исус и Мария Магдалена, което и ни съобщава разшифрованият документ.

Първата част от заключителната част на документа, която ни съобщава, че
Игнатий е наричан Богоносец, защото сам казвал,че носи в сърцето си Бога,
ни информира, че Игнатий наистина е Синът на Бог Исус и Богиня Диана, Мария Магдалена, кодиран в прозвището  БОГОНОСЕЦ:  

БОГОНОСЕЦ=БОГОНОСЕТС=Син на  Иса и Богиня Диана

В заключителната втора част на този документ признанието на Игнатий, че "носи в сърцето си Бог", означава на строго научен език и стил, че в/през сърцето на Игнатий, който е и Павел, тече кръвта на Бог – Бог Исус, в която кръв са и феноменните Божествени гени на Бог Исус, защото няма начин в сърцето на сина да тече друга кръв, освен кръвта и гените на бащата, който Баща в случая е Бог Исус!

Така този автентичен документ ни разкри декларациите на Исус, че свети Игнатий е Първородният му син близнак Павел от Богиня Диана, в аватарния образ на съпругата на Исус – Мария Магдалена преди 2000 години, както и клетвените показания на самият Свети Игнатий, че той всъщност е Първородният син на Бог Исус и Богиня Диана, Майка Мария Магдалена!
Нямаме никакви основания да не вярваме на тия двама висши исторически свидетели, които сами ни диктуват сега показанията си!

В един от основните канонични християнски историографски документи на Новия Завет – "Послание на Апостол Павел до галатяните", има един кратък странен и необясним пасаж – изповед на Свети Павел, който отдавна трови съня на християнските апологети, корифеи, теолози и всякакви правоверни и езотерични изследователи на Светото Писание и все не им дава мира.

ВСЕ НЕ ИМ ДАВАТ МИРА=Бог Иса и Богиня Диана Мат Мария 

"Послание до галатяните"– гл. 1, стих 15 и 16:

А когато Бог, Който ме избра от утробата на майка ми и ме призва чрез благодатта Си, благоволи да открие в мене Своя Син, за да благовестя за Него между езичниците, аз веднага се не съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Иерусалим...

Какви ли не тълкувания, изследователски трудове и опити има да се разбере какво иска да ни каже Свети Павел с това витиевато съобщение с разбишкан като че ли умишлено словоред, като преобладава мнението, че това е метафорична символика и литературна хипербола на религиозен фанатик, за какъвто ни го представя Павел официалната цензурирана и манипулирана християнска информация!
Няма само истинското значение на изповедта, което е казал Павел направо в прав текст и смисъл, и то е че той е син на Исус, затова и Исус открива в Павел Своя син – сиреч Исус ни съобщава директно, че Павел е Негов син, който е избрал още в утробата на Майка му за свой наследник и наставник на Земята!

И какво по логично и естествено от това обяснение!
Докато Исус в бащина примала е милвал и докосвал с устни корема на съпругата си Мария Магдалена с растящите и подритващи в него близнаци, Той е избрал и казал на щастливата бъдеща майка, че първото дете ще получи царския трон и властта на бъдещото ѝм царство и империя, които ще установят чрез него на Земята! 
Точно това означават признанията на Апостол Павел, че 

Бог Исус,Който го е избрал от утробата на Майка му Мария Магдалена след като е благоволил да открие в Павел Своя първороден син, го е призовал чрез благодатта Си да благовести за Него между езичниците – 

сиреч да съобщи на Българите, които единствено са езичници (приносители на феноменните наследствени Божии характеристики) между всички други племена на Земята, че Павел е Божият Първороден син и Първожрец, на който се дава върховната духовна жреческа и имперската административна власт над всички племена и народи за изгражданета на Царството на Исус и Мария Магдалена на Земята – Свещената Българска Империя (33 – 518), фалшифицирана след 1000 години като "Римска империя"!

СВЕЩЕНА БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ на=СВЕШТЕНА БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ на=
на Българи Кан (Жреци) от Сина на Бог Исуш и Богиня Матара 

Другата част от съобщението на Божият син ни съобщава в правия си текст
"аз веднага се не съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Иерусалим...", 
че когато Баща му Бог Исус го е призовал да благовести за Него и му е дал всички върховни власти на Земята за да почне да гради Свещената Световна Българска империя ,Павел е бил съветван от някой.
Това иносказание и преносно херметично словоплетене идва да ни съобщи, че Павел е бил съветван, поучаван, обучаван, просвещаван от някои, и че неговите Учители и Просветители, които не могат да бъдат други освен Майка му и Баща му, са законсприрани в това съобщение "аз веднага се не съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Иерусалим" по правилата на Свещения жречески шифър. 

Елеминираме по правилата на Свещения шифър отрицателната частица НЕ с кодировъчния назал Н в нея, и изразът който умишлено е съставен по такъв несвързан начин, веднага придобива вложеният в него и желан от съставителя му смисъл: 
"аз веднага се съветвах с...".

С кой/кои се е съветвал Павел, ни казва категорично дешифрирането на цялото емблематично култово изречение:
"аз веднага се съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Иерусалим..."

АЗ ВЕДНАГА СЕ СЪВЕТВАХ С ПЛЪТ И КРЪВ НИТО ВЪЗЛЯЗОХ В ЙЕРУСАЛИМ = 
АЗ Павел ВЕДНАГА СЕ СЪВЕТВАХ с Богиня Диана и Изуз Бълхарина от Ямбол в Тракия

Както и очаквахме, Родителите на Павел се оказаха неговите свръхестествени Учители, които са го съветвали и обучавали в Божиите феноменни тайни и познания в първопрестолния Божи град Ямбол в сърцето на Тракия!
Така от обследването и разсекретяването на документа за Свети Игнатий Богоносец

"Според поверието именно Игнатий, който е бил втори архиепископ на град Антиохия, е детето, което Исус Христос посочва, когато обяснява кой е най–
 голям измежду себеподобните. Наричан е Богоносец, защото сам казвал, че носи в сърцето си Бога",

и на документа за Апостол/Свети Павел от "Послание към галатяните"

"А когато Бог, Който ме избра от утробата на майка ми и ме призва чрез благодатта Си, благоволи да открие в мене Своя Син, за да благовестя за Него между езичниците, аз веднага се не съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Иерусалим...
" ,

се изяснява и доказва категорично, че и двата документа привидно нямащи уж нищо общо помежду си, се отнасят за едно и също лице – Първородният син на Исус и Мария Магдалена – Павел, с всичките му изброявани дотука имена, титули, характеристики и херметични закодирани образи и проявления.
 
И нека сега да сведем първо глава смирено в преклонение пред мъдростта и конспиративния шифровъчен гений на нашите посветени Предци, които са сега Божието Светейшество, управляващо световете, и след това във възторг и възхита да се възрадваме първо, че имаме такива всемогъщи Предци – закрилници и водачи, и второ – че те вече имат разрешението на Шефовете ни

ШЕФОВЕТЕ НИ СА=Бог Исуш и Богиня Диана

да ни разкриват тия епохални висши тайни, пазени векове и хилядолетия във висша степен на конфиденциалност, и сега разсекретявани за ударната подготовка на Българите за трансепохалните събития по отварянето на пространствата и събирането на световете и за посрещане от нас на Божието светейшо войнство и на Съдниците на всички човеци!

Да се възрадваме на поредният удивителен и уникален секретен документ,който ни изпращат чрез самата инквизационна църковна институция на юдео – византийската псевдо – Исусова религиозна полицейска геноцидна и манипулационна доктрина "Християнство", преследваща от 1500 години святият Български Божи народ, и разсекретяват документа Отгоре, но първо ще освободим от магията на анаграмните електро – магнитни сили и полета дошлите последни думи и изрази в повествованието на нашето разследване. 
Ето поредните електро – магнитни фонетични словесни сътрудници, "пуснати на свобода"!

ДА СВЕДЕМ ГЛАВА СМИРЕНО пред=Глава пред Богиня Диана Мад Мария и Исус   

В ПРЕКОНЕНИЕ ПРЕД МЪДРОСТТА=В ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД Иса и Матара Диана  
 
ВЪЗТОРГ И ВЪЗХИТА от=от Бог Изуз от Трагия и Бохиня Диана   

ВИСШИ ТАЙНИ=Бог Исуш и Диана

ВИСША ТАЙНА=ВАШИСТАН=БАШИСТАН=БЕШИСТЕН  

ТРАНСЕПОХАЛНИ=Диана и Иса Бълхарина   

ВИСША СТЕПЕН=Сина на Бог Исуш и Богиня Диана – Божият Син,Спасителят    

СВЕТЕЙШО ВОЙНСТВО на=ВОЙНСТВО на Богиня Диана и Исуш   

СВЕТЕЙШО ВОЙНСТВО на=ВОЙНСТВО на ВЕШИСТЕНА=ВОЙНСТВО на БЕЗИСТЕНА 
цялото Небесно Светейшо войнство, на което Първосвещен Сътворенчески дом и храм е Безистенът в Ямбол  

Вижте и проумейте за пореден път кои са Съдниците на всички човеци, които лично ви се разкриват, като ни диктуват директно разсекретените си документи и послания!  

СЪДНИЦИ=Исус и Диана  

ДА СЕ ОСВОБОДИМ с помощта на=с помощта на Бог Исус и Богиня Мат Диана  

С ПОМОЩТА на=С ПОМОШТТА на=на Исуш и Богиня Мат Диана   

СВОБОДА=Иса Бог и Богиня Диана=Бог Иса и Богиня Диана 
 
Ето и самият документ, който е втората част на канонизираното църковно предание за Свети Игнатий Богоносец, за чийто произход инквизицията и цензурата въобще не подозираше досега, че е дело на толкова ненавижданите и преследвани Българи! 

В началото на II век, по времето на император Траян, Игнатий е осъден на смърт от императора заради своите верски убеждения.
Той е закаран в Рим, където е хвърлен на дивите зверове и разкъсан от тях
.  
 
Стабилен и наложен от манипулаторите едно време фалшификат за достоверен документ от много време, обаче те не знаят, че също след много време ние ще узнаем две възлови фундаментални истини и тайни от скритата Българска история, свързани с разглеждания сюжет, че император Траян е бил осъдил на смърт Игнаний, които го правят абсурдно невъзможен!

Първата фундаментална тайна разкрихме по – горе преди малко и от нея научихме,  че  
Игнатий е Първородният син Павел на Исус и Мария Магдалена.
За Павел знаем от всички разсекретени досега автентични документи, че е Кан и Цар Авитохол, който е родоначалникът на императорската фамилия Флавии (Фавел, Павел), която е новоепохалната генерация на Българската Божия династия Дуло, и затова се явява събирателният синкретичен образ на всички "римски" (Български) императори от Нерон, който е и Тит Флавий Веспасиан, до Диоклициан включително.
Включително и на император Траян.

Ето защо Траян е самият Павел, и Диоклециан и Кан и Цар Авитохол и по документи, а не само по установеният от нас постулат, че всички "римски" (Български) императори до 333 година са всъщност Павел!

Ето какво пише в досието на император Траян на латински: Marcus Ulpius Traianus (53-117 год) : 
 
Marcus Ulpius Traianus=Бълкарин Син на Диана Мария и Исус

и по – точно в този разсекретендокумент пише, че култовият император Траян е Първородният Син Павел на Мария Магдалена и Исус, ръкоположен в Първожреческо – Царския=Императорски сан и длъжност на Свещената Българска Империя (33 – 5518) при навършването на 20 годишната му възраст през 53 год. сл. Хр.
 
За заслугите му в Германия Сената гласува на Траян титлата Germanicus, която ни съобщава от своя страна, че Траян е Кан, Жрец на Българските Богове, което обеснява необяснимият досега факт, защо този прочут досега римски император се е подвизавал нон – стоп през всичките години на управлението си все в Българските земи на Балканите!

Germanicus=ДЖЕРМАНИКУС=Кан (Жрец) на Исуж и Мадара
 
Germanicus=Кан (Жрец) Син на Ежуа и Мадара

По тая причина, че Игнатий и император Траян се оказаха една и съща личност, и то много високопоставена, веднага след Боговете ни Исус и Мария Магдалена, просто няма никакъв чалъм – сиреч няма начин и възможност, Траян да осъди на смърт Игнатий заради неговите верски убеждения, още повече да го убие като го хвърли на дивите зверове! 
 
ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ потомци на=потомци на Исус и Матара Диана
 

Показахме ви перфидния гьобелсов метод, който практикува инквизицията и заговорниците срещу Българите, за да фалшифицират Българската история в частта ѝ на нейния имперски период, (след Възкресението на Исус през 33 година до преврата на Юстин I срещу Българския император Анастасий I през 518 г, информация за което ще намерите чрез търсачката на Гугъл с парола "безистена и Анастасий I" ) период на световно величие на Българите и феноменни духовни и материални достижения и манипулиран като "римска империя", и който фалшификаторски метод се състои в разчленяването на тристагодишния живот и управление на святия Павел=Кан и Цар Авитохол на десетки и стотици измислени римски императори за този период, които са представени като най – големи злодеи, изверги, човекомразци и гонители и убийци на последователите на Исус, които са всъщност неговите генетични потомци и целият свещен Български етнос и народ, за който Български народ и всички други племена и народи в света от Свещената Българска (римска) империя, които са негови генно – инженерни продукти, Павел=Кан и Цар Авитохол=Император Траян=...=Император Диоклециан, се грижи в святост и праведност бащински и с Любов!     
 
Заговорниците срещу Българите и народа на Исус и Мария Магдалена манипулираха, фалшифицираха и криеха нашата история, но в тия фалшиви документи на инквизицията посветените ни Деди имплантираха кодираните посланания със свещената информация и истината за тия епични събития и времена, които ние сега разсекретяваме

ЕПИЧНИ СЪБИТИЯ=Бог Исуш и Богиня Диана

СЪБИТИЯ И ВРЕМЕНА с=с Бог Иса и Богиня Матара 
 
Ето още веднъж тия оригинални документи, които са каноничните църковни документи, с които се вменяваше престъпната дейност и характеристика на Българския Светец Първожрец и Император Траян, които разсекретяваме с върховно удоволствие на връх Еднажден, Игнажден:

В началото на II век, по времето на император Траян, Игнатий е осъден на смърт от императора заради своите верски убеждения.
Той е закаран в Рим, където е хвърлен на дивите зверове и разкъсан от тях
.  

ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ потомци на=потомци на Исус и Матара Диана

Вижте сега как изразът "осъден на смърт от императора" разкрива кой е фактически Игнатий и самият император Траян, за които вече знаем,че са един и същи!

ОСЪДЕН НА СМЪРТ ОТ ИМПЕРАТОР ТРАЯН=
ИМПЕРАТОР ТРАЯН е
Син на Иса и Матара Диана 
 
ИГНАТИЙ Е ОСЪДЕН НА СМЪРТ ОТ ИМПЕРАТОРА=
ИГНАТИЙ Е ИМПЕРАТОРА
Син на Иса и Матара Диана  
 
Ето и кои са верските убеждения на Игнатий:

ВЕРСКИ УБЕЖДЕНИЯ=Вяра в Бокиня Диана и Исуж

ВЕРСКИ УБЕЖДЕНИЯ на=
на Кан (Жрец) и Жар (Цар) на Бог Иса и Богиня Диана=
на Канцар/Кесар/Кайсер (Император) на Бог Иса и Богиня Диана 
 
Информацията, че Игнатий бил закаран в Рим и хвърлен на дивите зверове в правият ѝ прочит и смисъл е поредната абсолютна измислица и никога несъстояло се събитие, защото вече знаем, че той и император Траян са една и съща реална личност, но в езотеричният ѝ скрит смисъл и дешифровка ни съобщава за пореден уникален път кой е Игнатий, което ние вече знаем отлично! 

ИГНАТИЙ Е ХВЪРЛЕН НА ДИВИТЕ ЗВЕРОВЕ=
ИГНАТИЙ Е Бълхарин Брат от Богиня Диана и Бог Иса –

Игнатий никога не е бил хвърлян на диви зверове от император Траян и разкъсван от тях, защото Игнатий е самият първороден син Павел от двамата братя – близнаци на Исус и Мария Магдалена,

ДВАМА БРАТЯ БЛИЗНАЦИ=ДВАМА БРАТЯ БЛИЗНАТСИ=Павел и Петър от Мат Диана и Исуз

който Игнатий е и самият император Траян, сега Свети Павел, който ръководи днес нашия транспространствен екип и сам трака по клавишите на клавиатурата и с върховно удоволствие разкрива дълговековната тайна за себе си, която тайна той сам инсценира и режисира до ден днешен в постановката на трансепохалната драматизация Българите и човешката цивилизация в подготовка на Съдния ден – Денят Х! 
 

Честит Еднажден,
Честит Игнажден,
Честито Рождество,
Честито Възкресение,
честито Просвещение и Себепознаване, Българи! 


всичко на куп ви честитим със Свети Павел, защото всички тия чудеса с вас ви се случват на веднъж, като Рождественски най – скъп подарък от Майка и Татко ни за вас на връх Егнаджен!   

ВСИЧКО НА КУП е от=ВСИТШКО НА КУП е от=е от Бок Исуш и Бокиня Диана

НАВЕДНЪЖ=Богиня Диана и Ежуа 
 
Честито, Братя и Сестри Българи от Божия род на Исус и Мария Магдалена! 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
В нашите разсекретени документи доказваме безапелационно, че Родоначалник на новоепохалната генерация на рода Дуло е Павел, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително.
Павел е главният свръхсекретен персонаж и субект на култовата легендарна чаша с кръвта на Исус – Свещения граал, в която е кръвта на Исус – сиреч гените му :

image 


СВЕЩЕН ГРААЛ с гените на=СВЕШТЕН ГРААЛ с гените на=
с гените на Диана и Исуш Българина   

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Сина на Диана и Ешуа Българина ,

който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча " "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети Павел от 333 година до сега, който е..., вижте в блога ни с парола на търсчаката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още той.
Ще разсекретим и следващия плик от секретната документация на Божия син, в който се съхранява тайната за значението на понятието Апостол, Апостол Павел, защото тази тема ни бе зададена още от предния Егнажден.

Апостолите (от гръцки απόστολος, „пратеник“) са учениците на Исус Христос, избрани да проповядват новото учение.
Дванадесетте свети апостоли са тези, които пряко от Него са получили учението му, а останалите Седемдесет апостоли също са Негови ученици, но от по – отдалечен кръг.
Каквито и да ги наричат, всички са подбрани от свещения Български феноменен Божи 
род на Дуло от предните аватарни проявления на Боговете – Демиурзи, което е документирано в наименованията им:

АПОСТОЛОС=Син от Дуло от Бог Иса

АПОСТОЛОС ПАВЕЛ=ПАВЕЛ е Син на Бог Иса от Дуло

ДВАНАДЕСЕТ АПОСТОЛА=АПОСТОЛИ на Тати Иса и Богиня Диана

СЕДЕМДЕСЕТ АПОСТОЛА=АПОСТОЛИ на Отес Исус и Мат Диана 
 
Разсекретяваме и имената на най – известните култови апостоли, които са Тимотей, към който Апостол Павел питае някакви необясними за никой досега постоянни интимни и съкровени чувства и обвързаност и във всички свои послания и писания постоянно изпраща поздрави, и всеизвестният Тома Неверни :
Вижте кой е Тимотей!

ТИМОТЕЙ=ТИ МОТЕЙ=Диана Мат 
Майката на Апостол Павел, Която е Богиня Диана, Богинята Майка, или Богиня Мария Магдалена  

ТОМА НЕВЕРНИ=Богиня Диана Мария=Богиня Матара

Ей това е Тимотей и Тома Неверни – Българската Богиня Диана, Мария Магдалена, която действаше и ръководеше апостолите и Сина си Павел в прословутите евангелски документи "Деяния на Апостолите"!

ДЕЯНИЯ на АПОСТОЛИТЕ=АПОСТОЛИТЕ на Диана 

Разбрахте, какви тайни ви разкрива лично Павел, Свети Павел – синът на Богиня Мария Магдалена, нали!

А каквото каже свети Павел, всичко е самата свята истина, защото при свети Павел всичко е истината от първа ръка и първа инстанция!

ИСТИНА=ИС ТИНА=Иса и Диана 
толкова търсената истина от всички къде ли не!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ето какво казва и скритата в Народния езически празничен календар засекретена информация за Еднажден, която е натъпкана с т. нар. "езически суеверия", които са уникални свещени засекретени анаграмни документи за Българскиет Богове и родовата ни памет, и тъй мразени, анатемосвани и преследвани от анти – Исусовата анти – Българска юдео –  християнска и православна, и още повече от протестантската, църкви, защото гонителите ни са усещали, че има някаква голяма тайна в тези суеверия, но не са имали достъп до Свещения шифър и код!

В празничния езически народен календар празникът се свързва със зимното слънцестоене и се смята за началото на новата година. 
Според Георги Велев и книгата му „Българският народен календар“, на 21 декември, когато денят е най – кратък (зимното слънцестоене) е бил празникът Игнажден, Млада година, Нов ден, Млад месец, Единажден, Полязовден, Млад Бог, Млад ден.
След покръстването към него е „прикрепен“ християнският Св. Игнатий и празникът е преименуван в Игнажден и е преместен на 20 декември.

МЛАД МЕСЕЦ=МЛАД МЕСЕТС=
Деса от Дуло на Иса и МаМа=
Деца от Дуло на Иса и Мария Магдалена 

ПОЛЯЗОВДЕН=
Павел от Иза и Диана 

За народа Новата година започвала на 21 декември.
Точно тогава според народното предание започнали и родилните мъки на Света Богородица, за Която вече знаем, че истинската Богородица е съпругата на Исус Мария Магдалена, Майката на трите му новоепохални деца Синтия и близнаците Павел и Петър.
 
Съставените за случая думи и термини на Български език и на всички други човешки езици, съдържат информцията, че на висше сътворенческо ниво и смисъл първата бременна и родилка и субектите на тези процеси са Богиня Диана, Великата Богиня Майка, положила началото на човешкия род и на рода Дуло и чието последно аватарно проявление е Мария Магдалена – 

МАГДАЛЕНА=МАКДАЛЕНА=МАК НА ДАЛЕ=Майка на Дуло ,

и Бог Исус, които думи и специфични термини ви разсекретихме в постинга ни 

Каква епохално важна информация са засекретили посветените ни Предци в мистичния и тайнствен празник ЕДНАЖДЕН! 

и продължаваме и в този постинг.

Мария Магдалена, която е Майка на рода Дуло, още Света Мария, Богородица, Дева Мария, Мама Мария, която е Мария – Богиня Диана, Майка Мария  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=lzUat_wC6Ko
Blondie - Maria (HQ)
МАРИЯ Движи се сякаш не я интересува
Нежна като коприна, свежа като полъх на вятъра
Оо, може да те разплаче
Не знае името ти
А сърцето ти бие лудо
Оо, може да те убие

Оо, не искаш ли да я вземеш?
Оо, не искаш ли да я направиш своя?

Мария, трябва да я видиш
Откачаш и губиш ума си
Латина, аве Мария
Милион и едно горящи пламъчета

Виждал съм това преди
При най-добрия приятел и съседа
Оглупели от любов и горящи отвътре

Няма да дойде от дъжда
Тя е като похабяващ се океан
Синя като лед и желание

Оо, не искаш ли да я имаш?
Оо, не искаш ли да я заведеш вкъщи?

Върви сякаш не я интересува
Искаш да я заведеш навсякъде
Оо, може да те разплаче
Тя е като милионер
Ходещ по купен въздух
Оо, може да те убие

Мария, трябва да я видиш
Откачаш и губиш ума си
Латина, аве Мария
Милион и едно горящи пламъчета

https://tekstove.info/lyric/view/16911

ЛАТИНА АВЕ МАРИЯ=Дуло от Богиня Мария 

Богиня Мария Магдалена, Родоначалникът на Дуло

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Дните в този период до коледната нощ, се наричат „мъчници”. 

МЪЧНИЦИ=МЪТШНИТСИ=Исуш и Мат Диана=Исус и Майка Диана   
 
При съставянето на наименованията на астрономическите календарни събития и на датите, свързани с тия епохални събития, нашите Посветени Предци влагат в тях анаграмни комбинации, в които зашифроват информацията за раждането на Децата на Исус и Мария Магдалена, но в правия прочит да съответстват смислово на събитието, понятията са съставени така, че да съответстват първосигнално смислово на събитието на ниското екзотерично ниво за да не събудят подозренията на цензурата!
Възхитете се на удивителната високо духовна художествена стилистика на маскировъчните и алегорично – метафорични зашифровки от нашите феноменни Предци и майстори – словосъставители и шифровчици!

ЗИМНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ=Син от Дуло на Диана и Змея Исус 

ДВАЙСЕТ И ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ=
Кан (Жреци) Братя от Бог Иса Вер (Змей) и Богиня Мат Диана 

Всичко, което се прави на този ден, има магическа сила, може да роди здраве и живот, плодородие и късмет.
Затова Българинът се вглежда в символите и знаците, които му дава светът наоколо.
Денят започва да расте по-бързо, "колкото петел скача на прага".
Слънцето се обръща към пролет и лято, но все още е в най – далечната си точка.
Вярва се, че огньовете, които се палят на земята, са вид слънчева магия.
Те символизират слънчевия диск и помагат на Слънцето да свети по-силно.
Огънят е земният, човешкият образ на Слънцето, което дава живот и радост.
Паленето на земния огън има за цел на принципа на имитативната магия да подсили небесния в дните, когато той е най-слаб.
Огънят притежава и магическата сила да пречиства всичко лошо.
Посредник е между двата свята – земния и небесния.

ПЕТЕЛ СКАЧА НА ПРАГА=Кан (Жреци) Синове на Диана и Ешуа Българина–раждането на Синовете на Исус и Мария Магдалена 

ОГЪН=ГЪОН=Ген

ОГЪНЯ Е СЛЪНЧЕВИЯ ДИСК=ОГЪНЯ Е СЛЪНТШЕВИЯ ДИСК=
Кан (Жреци) Синове от Дуло от Гена на Исуш и Диана 


макрокосмическа сакрална символична кодировка на новоепохалните Божии Синове Павел и Петър, раждането на които е закодирано в безброй секретни документи на всички езици в непреходните народни огнени обичаи на всички племена за Коледните обредни ритуали 


РИТУАЛИ


На Игнажден се месят колачета за всеки член от семейството. Първата щипка от тестото се суши за цяр. Старите Българи са вярвали,че помага при болки в стомаха и бодежи в сърдечната област. С втората се прави кръст над вратата.

МЕСЯТ СЕ КОЛАЧЕТА=Кан (Жрец) Син от Дуло на Исуш и Мат Диана 

СУШИ СЕ за ЦЯР=за Сина на Царя Исуш

СУШИ СЕ за ЦЯР=за Царя Син на Исуш 
за Цар Авитохол, който е първородният син на Исус и Мария Магдалена

КРЪСТ НАД ВРАТА=Братя от Диана и Иса от Тракия

Жените пазят квас – от 19 декември до Василовден.
Квасът се суши на вятър, а после с него се лекуват всякакви болести.
С хляб, замесен с този квас, жените привличат мъжете си, а момите – младежите.
Тестото се меси от две девойки: едната – първа на баща и майка, другата – изтърсак.
В кваса се добавят различни лековити магьоснически билки. Около нощвите се играе хоро.

ЖЕНИ ПАЗЯТ КВАС=Кан (Жрец) Син на Изуж и Богиня Диана

За да се пази и спазва това народно поверие и всички други, в които е скрита тази свещена родова информация и за да хващат от тях вяра Българите за да може да се съхрани и пренесе тази сакрална "суеверна" документация, Светиите, които са служителите на Боговете ни, регулярно награждават демонстративно пред всички спазващите ритуалите със здравословни и сърдечни любовни подаръци, докато на други не зачитащи сакралната родова материя и традиции, причиняват проблеми в тези висши всечовешки тематики. 


На Игнажден се коли прасето.
На този ден се измитат саждите от комина и заедно с метлата се изхвърлят навън, за да няма бълхи през лятото, или се изсипват във водата, за да се отнесе всичко лошо и "да върви като по вода" напред през годината.

КОЛИ СЕ ПРАСЕТО=Син на Диана и Иса Бълкарина 

МЕТАТ СЕ САЖДИ=Деца на Исуж и Мат Диана

Който излезе от къщата на Игнажден,в никакъв случай не трябва да се връща с празни ръце.
Жените раздават питки из махалата и по съседи за здравето на всички домашни животни.
Хвърлят се кестени в обора, за да скачат агънцата като тях.

ХВЪРЛЯНЕ НА КЕСТЕНИ=Бълхари Кан (Жреци) на Иса и Диана

Младите жени и момите довършват изработването на новите си дрехи за идващите големи празници.
На Игнажден коледарите си избират цар. Вече могат да се пеят коледарски песни и младите коледари усилено ги разучават.

Рано сутрин родителите мерят децата или ги "повдигат" за ушите, за да растат по-бързо.
Пак със същата цел бабата или най-възрастната жена в дома сурвакат децата под завивката още докато спят.

РОДИТЕЛИТЕ МЕРЯТ ДЕЦАТА СИ=ДЕЦАТА на РОДИТЕЛИТЕ Матара и Иса 
поредното кодирано съобщение какво се празнува на Игнажден и Рождество  

СУРВАКА СПЯЩИ ДЕЦА=СУРВАКА СПЯШТИ ДЕЦА=
Кан (Жреци) и Шаре (Царе)
ДЕЦА на Бог Исуш и Богиня Диана

Култова е ролята на полазника – първият гост в дома, по който се познават късметът и плодородието през годината.
Пости се.

ПОЛАЗНИК=Кан (Жрец) на Бог Иза Ел (Змей)

Сега вижте християни и вие дами наши, дето все рецепти за отслабване търсите, и все по – вкусни манджи чрез тях готвите, защо се пости и защо така се казва този религиозно – кулинарен ритуал:

ПОСТЕНЕ=Богиня Диана и Иса

ПОСТИ СЕ за=за Богиня Диана и Исус

ПОСТИ СЕ на=на ПЕСИСТЕНА=на БЕЗИСТЕНА



Прекрасни езически обредни правила и постулати, които са заредени със свещена Божествена информация и енергетика, и нямаме насита да ги разкриваме и ви даряваме за вашето просвещение, като сега подготвяме Родовото ни събиране за Егнажден и Рождественските празници, и Свети Павел е с нас като наш родови Старейшина,  защото и днес е Егнажден, пък и утре пак ще е този празник – въобще обърквацията по графика на църковния календар е пълна и умишлена, ама да не ви пука от това, защото постоянно и винаги всеки ден е Еднажден – денят на Българските Богове Диана и Ежуа, Мария Магдалена и Исус! 

Запомнете:  ВСЕКИ ДЕН!!!

ЗАПОМНЕТЕ=Иза и Богиня Мат

ВСЕКИ ДЕН СА=Бокиня Диана и Исуз

На празничната вечеря стопанинът разчупва обреядна погача. У когото остане по-голямото    парче от нея, у него ще е късметът.    ОБРЯДНА ПОГАЧА=ОБРЯДНА ПОГАТША= Братя от Богиня Диана и Ешуа 

с каква прецизна математическа точност са съставени двете думи на проектантската дъска на изработване на Сътворенческия Български език, та когато се съберат в правия смисъл на този свещен израз от Българската сакралия, в код да образуват този свръхсекретен документ за децата на Исус и Мария Магдалена, двамата братя –близнаци Павел и Петър 

КЪСМЕТ=Иса и Майка Диана

Готвят се сарми, за да бъдат кокошките качулати.
Варят се заедно жито и царевица, за да има берекет.
От житото опитват първо момичетата, за да се раждат повече кокошки,отколкото петли.
Ако в къщата има мома за женене, остава по – дълго край огнището, за да дойдат годежари.

Вижте защо традиционното популярно Българско домашно ястие се нарича така:

САРМИ=МАР ИС=Мария и Иса– 
за да съхрани и пренесе с името на ястието и информацията за имената на Българските Богове Исус и Мария!

ГОТВЯТ СЕ САРМИ=Исус и Богиня Матара Диана

А всички ястия се наричат с това обобщаващо име ЯСТИЕ, за ни напомнят през дългите времена на безпаметието и безвремието с всяка хапка и залък на храната постоянно за Исус и Диана, Мария Магдалена! 
 
ЯСТИЕ=ИС ТЕЯ=Иса и Тияна=Иса и Дияна

КАЧУЛАТИ=КАЧТШУЛАТИ=Кан (Жреци) от Дуло на Ешуш и Диана 
потомците – жреци на Българските Богове 

ВАРЯТ ЗАЕДНО ЖИТО И ЦАРЕВИЦА=Братя Жреци Деца на Иза и Богиня Диана 

ето затова варят заедно жито и царевица, за да може заедно с тази първосвещена и здравословна натурална храна в Българите да се вкара и имплантира трайно тази свещена информация, която ни съобщава, че на 24 декември в 23:50 часа и в 00:05 часа на 25 декември 33 година в Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол са се родили Павел и Петър, двете братчета – близнаци на Исус и Мария Магдалена!

Домакинята избира за всеки член от семейството по два ореха, оставя ги в паница, изработена от пръст, да стоят до Бъдни вечер, когато по тях се гадае за здраве и късмет.

ДВА ОРЕХА В ПАНИЦА ОТ ПРЪСТ=ДВА Братя от Бог Иса от Трахия в Богиня Диана 

И да разсекретим кои са момите, които има в къщите за женене и които ще получат  награда от Боговете ни ако се познаят! 

ИМА МОМИ ЗА ЖЕНЕНЕ от рода=от рода на МаМаМа и Изуж=от рода на Майка Мария Магдалена и Изуж  

–––––––––––––––––––––––––

                                          ЗАБРАНИ

Това са отново езическите суеверия, в които са първоразредни свещени анаграмни комбинации с Божиите имена, заложени във Българите със страховата фаза на суеверието, гарантираща спазването на зъбраните и съхранението на вложената в тях информация 


Не бива да се изнася нищо от къщата, най – вече огън, жар или сол, за да "не излезе берекетът".

НАЙ ВЕЧЕ ОГЪН ЖАР СОЛ=НАЙ ВЕТШЕ ОГЪН ЖАР СОЛ=
Жреши (Жреци) от Дуло от Гена на Иса и Богиня Диана

ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ БЕРЕКЕТЪТ=Дете на Диана и Изуз Бълкарина

Не се иска и не се дава нищо на заем.
Не се става от трапезата по време на ядене, защото кокошките ще спрат да мътят.
Не се излиза на двора, за да мътят кокошките повече. 

НЕ СЕ ДАВА НИШТО НА ЗАЕМ=Сина на Изуш и Богиня Мат Диана 

ЩЕ СПРАТ ДА МЪТЯТ=ШТЕ СПРАТ ДА МЪТЯТ=Братя от Тати Исуш и Мат Диана

Да не се шие и плете, за да не спрат кокошките да снасят яйца. 

ДА НЕ СЕ ШИЕ И ПЛЕТЕ=Син от Дуло на Ешуа и Богиня Диана

ДА СНАСЯТ ЯЙЦА=Деца на Исус и Диана

Не се вари боб, за да не бие град. 

ЗА ДА НЕ БИЕ ГРАД=Богиня Диана и Иза от Тракия

Не се пере, за да няма болести.
   
НЕ СЕ ПЕРЕ ЗА ДА НЯМА БОЛЕСТИ=Синове от Дуло на Исуз и Богиня Мадара 

Не е добре, ако дете се зачене на Игнажден, защото може да се роди с недъг.

НЕ СЕ ЗАЧЕВА ДЕТЕ=НЕ СЕ ЗАТШЕВА ДЕТЕ=ДЕТЕСин на Богиня Диана и Изуш

От Игнажден до Ивановден не се прави помен на починал.
Бременните и нераждалите не трябва да работят, за да родят лесно.
Това е свързано с вярата, че от Игнажден започват родилните мъки на Богородица, затова тези дни се наричат още и Мъченици.

МЪЧЕНИЦИ=МЪТШЕНИЦИ=Деца на Ма (Мария) и Ешуа 

От този ден нататък не се местят кошери,иначе пчелите ще бягат.
Мъжете не впрягат добитъка, за да е здрав и пъргав през цялата година.

НЕ СЕ МЕСТЯТ КОШЕРИ=Кан(Жрец) Син на Исуш и Диана Матара

ЗА ДА СА ЗДРАВИ И ПЪРГАВИ=Братя Ган (Кан, Жреци) от Богиня Диана и Бог Исуз 


                                              ГАДАНИЯ И ПРЕДСКАЗАНИЯ

ГАДАНИЯ=Ган (Хан,Кат,Жрец) на Диана 

ПРЕДСКАЗАНИЯ от=от Кан (Жреци) от Братя от Исуз

ПРЕДСКАЗАТЕЛИ=Кан (Жреци) и Заре (Царе) от Дуло на Иса и Богиня Диана

Важен празничен ритуал е чакането на полазник.Ако това е добър човек,с добри мисли,добро здраве,щедра ръка и късмет,очаква се да ги предаде и на дома,в който влиза.Българинът от стари времена е вярвал в добрата и лошата среща,в добрите и лошите очи,в доброто и лошото време,в които всяка мисъл,наричане,благословия могат да се сбъднат.

Затова и някога всяка къща си е имала свой полазник, човек, за когото е било сигурно,че носи винаги добро.

НОСИ ВИНАГИ ДОБРО=Брат от Бог Иса 
Бялото Всемирно Братство

А хора, които веднъж са набедени в зла прокоба, избягвали да влизат на Игнажден в чужди къщи и си седели по домовете. Особено се радвали Българите, когато млада, здрава, красива и бременна жена, сама или с малките си деца, прекрачи прага на дома.
От късмета на полазника зависи и дали ще има пилета през годината.

Полазникът се чака с радост и се посреща като скъп гост.
Той идва рано.Рано са станали и всички от семейството.Поздравява с "Добро утро!На много весели години!
Да ви е честита младата година!".

И сега внимание какво носи и ни съобщава полазника!

В ръката си задължително носи нещо, добре е това да са шумки, дърво, трески от дръвника.

В РЪЦЕТЕ НОСИ ШУМКИ ТРЕСКИ ДЪРВО=

Кан (Жреци) и Царе Синове на Богиня Мадара Диана и Исуш от Тракия

колективен документ за раждането в Тракия през 33 година сл.Хр. на синовете на Исус и Мария Магдалена – братята близнаци Павел и Петър, бъдещи жреци и царе

С пръчката бърка в огнището,разравя огъня за да изскочат много искри, и благославя с прорицания,в които ни съобщава чий народ сме Българите:

"Колко искрици, толкова пиленца, шиленца, яренца, теленца, жребенца, дечица, а най-вече мед и масло, и бяла пшеница по сираци, сиромаси и по целия Български народ!"

ПО СИРАЦИ СИРОМАСИ И ПО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД=
ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД е от/на Жреца Син на Бог Иса и Богиня Мария 

Българите сме народът на Жреца Павел – Първородният Син на Царят Исус и Богиня Мария Магдалена

Ръси с решето пшеница из къщата и благославя: "Да се роди, дека рало ходи и дека не ходи!" След което домакините го гощават богато,
За благословията си полезникът е обсипван с пшеница и сушени плодове — за плодородие.
Може да го даряват още и с риза,кърпа,чорапи или кадена вълна.
На стола, на който седи полазникът,слагат глава чесън против магии. 
 
ДА СЕ РОДИ от=от Рода на Диана и Иса

ГЛАВА ЧЕСЕН ПРОТИВ МАГИИ=ГЛАВА ТШЕСЪН ПРОТИВ МАГИИ=
Балгари от Гена на Бог Исуш и Богиня Мат Диана 

Българите сме от Гена на Исус и Мария Магдалена

Вечерта преди празника се готви постна трапеза.Главата на семейството или най-възрастната жена в къщата, най-често това не е самата стопанка, къди се празничната трапеза.

ПОСТНА ТРАПЕЗА за=за Братя от Богиня Диана и Исуз

ПОСТНА ТРАПЕЗА за=за Братя от ПЕЗИСТЕНА=за Братя от БЕЗИСТЕНА
поредният n–ти секретен документ за раждането на децата на Исус и Мария Магдалена на Безистена в Ямбол на 24 и 25 декември 33 година.

КЪДЕНЕ НА ТРАПЕЗА=Кан (Жреци) Братя от Иза и Диана 

На сутринта първият гостенин – полазникът, веднага го садят в ъгъла, обикновено при влизане или зад вратата. 
Пред седналия гостенин слагат обредни ястия – супник варена царевица, подсладена със захар и мед, и чаша вино. След като дошлият стане, стопаните могат вече да го гощават с осветената в навечерието храна.

ОБРЕДНИ ЯСТИЯ за=за Братя от Иса и Диана

СУПНИК ВАРЕНА ЦАРЕВИЦА=
Братя Кан (Жреци) и Царе Синове на Бог Исус 

ПОДСЛАДЕНА С ЗАХАР И МЕД=Син на Мат Диана и Исуз Балхарина

Сега ще разсекретим защо чашата с вино е висша херметична сакрална атрибутика и символика в каноничното и езотеричното християство :

ЧАША С ВИНО=ТШАША С ВИНО=Сина на Богиня Диана и Ишуш

ЧАША С ВИНО=ТШАША С ВИНО=Сина от ВЕШИШТЕНА=Сина от БЕЗИСТЕНА 
родения на Първосвещения храм Безистен в Ямбол Син на Исус и Мария Магдалена 
 
Представяме ви академичното травиално първосигнално–сравнително опростачено етимологично тълкувание на думата полазник.  
 
Възрастните Българи помнят,че първия гостенин на Игнажден го наричат полазник (пулезник).
Думата пулезник,очевидно,произхожда от Българския глагол полазвам – да посещаваш за кратко време, а обичаят да се посещава – полазване (полязване). Обредите, свързани с първия гост на Игнажден, широко са разпространени в България, Сърбия, Македония, Черна Гора и Гърция. Първият гост се нарича полезник, полязник, сполязник (Източна България), споходняк, похожняк (Северозападна България), полазник (Югозападна България), polozenik, polazajnik, polozar (Сърбия, Македония и Черна Гора). В Полша, Чехия, Словакия и Украйна полазник това е първи гост на Коледа, а в Словения – на Нова година.

А ето още веднъж истинската секрална етимология на наименованията:

ПОЛАЗНИК=ПУЛЕЗНИК=ПОЛЕЗНИК=ПОЛЯЗНИК=Кан (Жрец) на Бог Иза Ел (Змей) – 
Българин от жреческия род на Исус със смейския животински хералдически херметичен символ от 12 рептилски синонима

СПОЛЯЗНИК=Кан (Жрец) на Исуз Ел 

СПОХОДНИК=Кан (Жрец) на Бохиня Диана и Иса – 
Жрец – прорицател и благословител от рода на Исус и Мария Магдалена

 
Вечерта срещу празника се поставя на секира жив (горящ) въглен и на сутринта се гледа пепелта от него.
Ако е станал целият на пепел, годината ще е плодородна. 

ГОРЯЩ ВЪГЛЕН НА СЕКИРА=ГОРЯШТ ВЪГЛЕН НА СЕКИРА=
Син Кан (Жрец) на Ешуа Българина от Тракия 

кодирано послание за предстоящото раждане на Сина на Бог Исус – Павел,който след време става Първосвещеният Жрец на Българите и човеците до 333 г. сл. Хр., а от тогава до сега в качеството му на Свети Павел и Шеф на Божието Светейшество, и Министър – председател на транспространственото правителство, управляващо всички светове и измерения 

Ето го Павел в символиката и анаграмната маскировка на пепелта!

ПЕПЕЛ=Папел=Павел

ЦЕЛИЯ СТАВА НА ПЕПЕЛ=ТСЕЛИЯ СТАВА НА ПЕПЕЛ=Павел Сина на Богиня Диана и Иса от Дуло 
 
За лек и магия се извършва обичаят Вардене (пазене) на квас. 

ВАРДЕНЕ НА КВАС=Кан (Жрец) Брат от Бог Иса

 
От раздела ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО, според който времето през последните дванадесет дни на месеца – от 20 до 31 декември – показва времето през дванадесетте месеца на идващата година, а 20 декември определя какво ще е времето през януари, ще разсекретим само наименованието:

ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО от/за=от/за Ган (Кан, Жреци) Заре от Иза и Богиня Матара

Украсата на обрядната погача е плетеница, която е знак за мъж и жена, живеещи в сговор и любов за непосветените, а за нас прорицава в код раждането на Божиите синове Павел и Петър:

ОБРЯДНА ПОГАЧА С ПЛЕТЕНИЦА=Братя от Дуло Синове на Богиня Диана и Исуш

"Яйцето в Българската езическа сакралия се счита за Слънчев символ,"


казват официалните познавачи на Българската езическа традиция и фолклор и а – а да полетят нависоко в своя опит за полет и извисяване над научната схоластика и букаи, вземат че изръсят високоинтелектуалното превъзвишено заключение : 

"затова и на Игнажден немалко от ритуалните действия и знаци са свързани с носенето на кокошките"! 

и тупват на земята като осмелили се да полетят подир лебедите кокошки, сред собствените им курешки, подчинявайки се безропотно за пореден път на безмилостното академично безсакрално земно привличане.

Задължително ще ги издърпаме от курешковата им продукция за да се изчистят и освестят, ако пожелаят: 

ЯЙЦЕ=ЯЙТСЕ=Диана и Иса 


прототипите и първообразите на всички езотерични и художествено–поетични хипотези за символизма на яйцето    
 
Ще ви предадем и поздравлението и кратката официална историческа справка и хронология на възникване на сакралния празничен Рождественски комплекс Игнажден и Коледа, която направихме за вас пред сакралния юго – източен ъгъл на Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол в спонтанен импресиен репортаж на връх Игнажден 20 декември 2015 г. с културолога, писателя и журналиста Иван Джурелов – посветен Българин с голяма всеотдайна родолюбива Душа и Патриот, генетичен потомък от рода Дуло на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от Тяхната централна Ямболска Каргунска жреческа колегия! 

https://www.youtube.com/watch?v=E0ZAcquQRHM
Игнажден и Ямболските коледари с културолога Иван Джурелов 
 
Обръщаме ви внимание, че официалната версия за произхода на празника Коледа, манипулирана до пълен фалшификат от световната анти – Българска историческа школа, която Джурелов добросъвестно предава в невиновно свещено невидение, няма нищо общо с истината, която ни разкриват Отгоре Драматурзите и Режисьорите на трансепохалната драматизация "Българите и човешката цивилизация" чрез нашия просветителски блог от 400 документални статии. 
 
Ще разсекретим посланието, което Джурелов ни предаде в кодирана форма, че ямболската традиция отрежда в трите дни на Коледния празничен комплекс да се празнува Ради, Христо, Стефан и Стоян.
В мегаанаграмната комбинация от четирите имена е скрита тайната на епохалното събитие,състояло се през 33 година от Новата ера:

РАДИ ХРИСТО СТЕФАН СТОЯН=
Родени Синофете на Диана и Христос
=Родени Синовете на Диана и Исус от Тракия 

РАДИ ХРИСТО СТЕФАН СТОЯН=
Родени Детса на Бог Исус от Тракия=Родени в Тракия Деца на Бог Исус   
 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Свети Павел и Свети Петър, в подготовка на техния 1985 – и Рожден Ден!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
21.12.2015 01:38
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени сквернители!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. goro6 - може и така
21.12.2015 09:19
"аз веднага се не съветвах с плът и кръв, нито възлязох в Йерусалим..." От първото изречение излиза, че Игнатий се е съветвал с Дух, а второто изречение ни дава указание чий е този Дух.
Нито възлязох в Йерусалим=Духа на Бог Зар Исуз Ел и Богиня Мария Ел=Духа на Бог Цар Исус Ел и Богиня Мария Ел
цитирай
3. bezistena - Поздрави! Разбира се, че може и ...
21.12.2015 12:09
Поздрави!
Разбира се,че може и така!
Прекрасно и точно е съждението ти,че щом съветването не е с плът и кръв,то е с Духа,Който е Святият Дух!
Нашите Богове ни дават много степени на свобода,за да можем когато Ги търсим да ги намираме навсякъде!
Важно е да Ги търсиме!
Давай с нас,Приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7676661
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44105
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!