Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 23:55 - Чий агент и шпионин е пияницата ТРИФОН ЗАРЕЗАН и защо щяхме да му отрежем пак носа!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4432 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 02.02.2017 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Започва разпита на поредния агент–конспиратор,внедрен в Българския народен календар,фолклор и бит,будалкаш векове наред доверчивите ни предци,че е най–прост пияница–левак в ръцете,а в същото време той тарикатът разнася секретна конспиративна информация за широко,дълбоко и високо разклонената агентурна мрежа на съмишлениците и съзаклятниците си съ–конспиратори,всички до един негови кръвни роднини,наричащи се помежду си с паролата БРАТЯ,кодирана в обратен запис и изказ с добавка на пълнежния кодировъчен назал Н като ТРИФОН–много хитро измислена техника за конспиративна комуникация и пренос на секретна информация,на която обаче нашите шифровчици пробиха защитата и се докопахме до тайните на агентурната мрежа и шпионската ѝм дейност,подготвяща инвазията на шефовете им в България и в целия свят,за които тайни ние ви просвещаваме чрез

Свещения шифър,който ви разкриваме в
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога

 


Турихме правещият се на ни лук ял,ни лук мирисъл селски хитрец–лозар на детектора на лъжата и пуснахме тока по електродите.
Попочерпаният порядъчно шпионин,за който знаехме със сигурност,че е шпионин и лицензиран супер агент на трудно видимите извънземни,започна да се хили като алабаш и да рита с крака–гъдел го било!
Пуснахме му повече ток–той почна да пее "Червено вино снощи пих...",после подкара и "Имате ли руйно вино-дайте го насам!"
След като изкара "Брала моми капини" и набута и Ирина при Илия,въпреки че той не я пускаше в килията си на кръстопътя заради минижупа ѝ,и захвана каноничната за случая поредица с култовата "Льох,льох,лилильох ...",на апаратурата не ѝ издържаха нервите и бушоните ѝ запушиха,крехката ѝ и деликатна електроника пафна и угасна!

На наште хора също им запуши защитата и Митака грабна ръждясалата чикия от пояса на маскирания в народна носия и потури Трифон,и като му я навря под носа,му каза да не се прави на луд,защото той е по–луд от него ще му отнесе този път за постоянно срязания нос!

Трифон хич и не го отрази,ами подкара в най–интимната част на еротичната ни битова фолклористика на маса с "...имате ли малки моми,дайте ги насам!" и някогашния оригинал на сегашния поп–фолк "щом ѝ го турна,и шурна...",чийто естествен генетичен продукт сме ние. 
 
Митака отчаяно дигна ръце,замалко да си отнесе сам носа с чикията и седна в ъгъла при нас,с надеждата скоро агента–пияница и пропил се шпионин да отрезнее и изчерпи репертоара си.
Наистина Трифон изкара скоро най–популярните кръчмарски песни,обаче ги захвана отначалото за втори тур с нестихващ ентусиазъм–или го беше яко хванала алжирката или разиграваше майсторски театър!
В този момент в студиото влезе Пешо постоянно и широко ухилен и с една шарена бъклица,окичена с чемшир–трофей от успешно проведения Трифон Зарезан на село и подарък за екипа ни от благодарните му съселяни,че сме били разкодирали вече половината им сложно зашифрован народен празничен езически календар!
Докато ударим по едно вино и ние,той вече беше прегърнал Трифон и като изкараха на два гласа акапелно "Гърди си с рози накичи",захванаха "Налейте да пия от мъка!",като Трифон напълно съзнателно и манипулативно изкриви култовия текст на "защо ли си времето губим,защо ли не пием до зори!"–на което нашия неорентиран в ситуацията още съекипник  веднага се хвана на въдицата и извади още една писана бъклица от сака и я даде на Трифон още по–ухилен и щастлив!
Скочихме веднага и издърпахме бъклицата и него от коварния и лукав Трифон,който вече бе успял да удари няколко яки гълтока,които ни гарантираха популярни любими песни до зори! 
Обяснихме на Пешо каква е работата и той като абсолютен професионалист в работатата си да разпитва пациентите ни и получава винаги отговор на въпросите си, с още по–широка ухилена усмивка взе чикията от масата и хвана Трифон за носа.
Преди да му клъцне чушката,пияницата Трифон и супер агент,неразкрит векове наред от свои и чужди,запя вече друга песен!
Каза ни това,което знаехме и очаквахме,и още много неща!

Когато се разбрахме,че сме от един отбор и Шефовете ни са едни и същи,Трифон вече напълно отрезнял ни призна,че хич не му е пукало от заканите на Митака,дето се правел на луд и той,и щял да ни разиграва още дълго,ама добре че дошъл Пешо нафиркан и наистина пиян и посегнал с чикията за подрязването на лозите да му реже носа,а пък Трифон знаел от приказката за лудия и пияния,че пияния хич не си и поплюва!
Пешо,още ухилен си призна,че щял да му отреже носа като нищо,защото алкохолът не прощава на никой!


Какво ни каза Трифон,който умишлено досега все пропускаше да споменава прозвището си ЗАРЕЗАН!

Каза ни,че името Трифон не е измислено ей–тъй случайно,а е съставено наистина по обяснената по–горе формула и техника и означава свръхсекретната парола на потомците на Исус и Мария Магдалена,наричащи се помежду си БРАТЯ,Братя от Исус и Мария,парола кодирана в обратен запис и изказ с добавка на пълнежния кодировъчен назал Н като ТРИФОН :

БРАТ=НО+БРАТ=ТАРБОН=ТРИБОН=Трифон

ТРИФОН=
ТРИФ=Фарт=Барт=Брат
 
 
Трифон ни каза,че прякорът си ЗАРЕЗАН не е криел никога,дори напротив–най–упорито и настоятелно винаги го е демонстрирал и рекламирал при всички удобни случаи,белким някой се сети какво означава,когато нямайки какво да прави от скука, почне да играе на съставяне на думички от една основна дума–интелектуално извисена над БЕСЕНКАТА игра,които игри преди повече от трийсетина години бяха разпостранени по кръчмите и кафенетата на провинциалните ни градове.

БЕСЕНКАТА=
Иса и Бокиня Диана

Трифон седна на бюрото и написа на монитора на компа с големи букви равенството


ЗАРЕЗАН=ЗАР ЕЗАН=ЗАР ЕЗА=ЗАР ИЗА=Зар Иза=Цар Иса=Цар Исус  

ТРИФОН ЗАРЕЗАН=
Брат от Зар Иза=Брат от Цар Иза=Брат от Цар Исус

което сакрално словесно равенство много добре знаем вече,че указва приносителя му като Брат от Цар Исус,генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена!
Генетичен потомък,наследник и приносител на Жреческите феномени на Боговете! 
Брат,Братя от Исус–институция,херметизирана като ВСЕМИРНО БЯЛО БРАТСТВО!

ВСЕМИРНО БЯЛО БРАТСТВО=
Бели Братя от Бог Исус и Богиня Диана Мария–
най–святият небесно–земен Божи състав! 





Преди да започнем да изнасяме и разшифроваме пълните вече не самопризнания,а разкрития на нашия съратник и колега свръхшпионин Трифон Зарезан,в който той ни разказа каква секретна информация е скрил в езическата ритуална обрядност на празника и в присламчилият се църковно–християнски празник към езическия за шпонаж и контрол върху Исусово–Богородичния Български потомствен народ,ще уважим календарната рамка на празника и ще пуснем постинга,с изричната уговорка че продължаваме веднага в режим на редакционни допълнения,които настойчиво ви подканяме да следите,защото има удивителни секретни исторически документи от Ватиканската и Цариградската Патриаршеска архиви във връзка със Свети Трифон и възлови исторически "Римски"императорски персонажи,които ще ни доведат пак в България!

–––––––––––––––––––––––––––––––– 
СЛЕДВА РЕДАКЦИОННА ДОБАВКА




19:22 часа 
 
Изрично ви казваме,че ръководител на нашия разследващ екип днес е самият Свети Трифон,който след снощната почерпка ни сподели още и че го сърбели ръцете сам да пише на кампютъра! 
Каза още,че собственоръчно ще си напише автобиографичните данни накрая! 

ИЗРИЧНО ВИ КАЗВАТ=Чар Бог Изуз и Бокиня Диана

РАЗСЛЕДВАЩ ЕКИП=РАЗСЛЕДВАШТ ЕКИП=
ЕКИП на Зар Исуш Дуло и Богиня Диана 

ДНЕС Е САМИЯТ=Исус и Диана Мат

СЪРБЯТ МЕ РЪЦЕТЕ=
Цар Иса и Богиня Диана Матара

ПИШЕ НА КОМПЮТЪР=Бог Ешуа и Бокиня Матара
НАПИСА НА МОНИТОРА=Иса и Богиня Матара
СОБСТВЕНОРЪЧНО ни пишат=пишат ни Чар Бог Исус и Богиня Диана

ЩЕ НАПИШЕ=ШТЕ НАПИШЕ=
Богиня Диана и Ешуш–
пишат ни Исус и Богиня Диана,които ни изпращат написаното чрез БЕЗИСТЕНА:

ЩЕ НАПИШЕ=ШТЕ НАПИШЕ=ПЕШИШТЕН=БЕШИШТЕН=БЕЗИСТЕН

АВТОБИОГРАФИЧНИ ДАННИ=ДАННИ на Богиня Диана и Бог Ешуа Барг

потомък на Българските Богове


Продължаваме с разшифроване на постъпилите досега съпридружителни документи, които допълват и свидетелстват за самоличността на Трифон Зарезан като Брат от Цар Исус,генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена и Светец от Всемирното Бяло Братство.

По време на нашето разследване на агентурното досие на Трифон ние констатирахме куп негови квалификации от тази рискована професия: агент,шпионин,свръхшпионин,,супершпионин,агент–пияница...,които дешифрираме и разкриваме пред вас,за да се знае Кои са Господарите и Шефовете му!


ШПИОНИН на=на Ешуа Бог

АГЕНТ=Ген на Диана

АГЕНТ И ШПИОНИН от=от Гена на Диана и Бог Ешуа

РАЗУЗНАВАЧ на=РАЗУЗНАВАТШ на=на Зар Изуш и Богиня Диана

СУПЕРАГЕНТ на=Ген на Иса Вер(Змей) и Диана=на Бог Иса Траг

СУПЕРШПИОНИН на=на Бог Исуш Вер(Змей)

ЕЛИТЕН АГЕНТ И ШПИОНИН от=от Гена на Дуло на Богиня Диана и Ешуа

ДИВЕРСАНТ=Брат от Иса и Диана
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
АГЕНТ ПИЯНИЦА=АГЕНТ ПИЯНИТСА=АГЕНТ на Богиня Диана и Иса

МРЪСЕН ШПИОНИН=
Мария и Бог Исуж

АГЕНТУРНА МРЕЖА на=
на Ежуа Трага и Мария 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За тази скрита конспиративна дейност на Трифон Зарезан,с която той се разкрива като агент,шпионин и диверсант на Боговете Исус и Мария Магдалена,подготвящ усърдно предмостието за Тяхната скорошна мирна инвазия на Земята,ние научихме от неговите самопризнания,внушени му пак от неговите Шефове,които са закодирани при съставянето и на тази,и на всички други думи:

САМОПРИЗНАНИЯ,внушени от=внушени от Бог Исуз и и Диана

СЪСТАВЯНЕ НА ДУМИ от=
от Исус и Богиня Мат Диана


ПРЕДМОСТИЕ за=за Иса и Богиня Диана Матара

МИРНА ИНВАЗИЯ на=
на Мария и Бог Иза 

 
–––––––––––––––––––––––––––––––––

СЛЕДВА РЕДАКЦИОННА ДОБАВКА


22:00 часа 

Ще разсекретим и другите оригинални характеристики и кодировки,вложени в култовия образ на Трифон Зарезан,с които е популярен сред народа ни,и в които е заложена същата свещена информация.
А вие се възхищавайте на шифровъчното майсторство и гений на Дедите ни!

МАЙСТОРСТВО=Исус и Богиня Диана Матара

Трифон е ВЕСЕЛЯК,ХИТРЕЦ,МАЙТАПЧИЯ,КУДОШЛИЯ,ЗЕВЗЕК,ОСТРОУМЕН,но и ПРИСМЕХУЛНИК–присмивал се и обиждал Света Богородица,че имала незаконен син!  
ВЕСЕЛЯК=Иса Балк
ХИТРЕЦ=ХИТРЕТС=Иса Траха и Диана
МАЙТАПЧИЯ=МАЙТАПТШИЯ=Богиня Мат Диана и Ешуа 
КУДОШЛИЯ=Кан (Жрец) от Дуло на Ешуа
ЗЕВЗЕК=Бок Изуз=Кан(Жрец) на Бог Изуз 
ОСТРОУМЕН=Иса и Матара 
ОСТРОУМНИК=Кан(Жрец) на Иса и Матара

всички тия квалификации и техните сакрални етимологии указват,че хората от тази категория са трансформирани жречески потомци в условията на конспиративно легализиране на жреческата институция след нейното официално разтуряне от юдо=данайо=византийската анти–Исусова църква и заговорниците срещу Българския Божи народ.
Разбира се,че Трифон Зарезан никога не се е присмивал на Богородица не само, защото сам Трифон Зарезан е Светец,но поради една фундаментална причина,която ще разберете по–нататък.
Сюжетът в народното иносказание с похулването на Света Богородица е въведен от нашите Предци,и конкретно от самият Свети Трифон,за да се легитимира поредната оригинална и запомняща се зашифровка на Божия Жрец,заложена в отрязания нос и квалификацията ПРЕСМЕХУЛНИК на героя–информационен носител:

ПРИСМЕХУЛНИК=ПРИСМЕ ХУЛНИК=ХУЛНИК на Бог Иса и Мария
ПРИСМЕХУЛНИК=
Кан(Жрец) на Бог Иса Хала (Змей) и Мария 

И сега идва черешката на тортата,както казваме,за тази езическа "пиянска и нескопосана" хирургическа драматизация,която е натъпкана с оригинални и уникални секретни документи за Българските Богове,техните деца и Българите: 
 

ОТРЯЗАН НОС=
Иса е Отриз=Иса е Одриз=Одризи на Иса
най–древната и мощна на Земята велика тракийска държава и цивилизция на Одризите,е Сътворенческата Обетована земя на Исус

ОТРЯЗАН НОС=Зар Иса и Диана–потомък на Исус и Мария

ОТРЯЗАН НОС=Син на Зар Диана=Син на Царица Диана 

ОТРЯЗАН НОС=Зретс=Жрец

жрец на Исус и Мария Магдалена от Тяхната потомствена феноменна каста

Трифон Зарезан си е отрязъл носа–тази нелепа случка ни носи сакрална информация, че този персонаж е всичко това от по–горните разшифровани документи,както и от следващия оригинален документ за фамилна принадлежност към династия Дуло:

ТРИФОН ЗАРЕЗАН СИ Е ОТРЯЗЪЛ НОСА=
ТРИФОН ЗАРЕЗАН е Син на Зар Иса от Дуло=
ТРИФОН ЗАРЕЗАН е Син на Цар Исус от Дуло


Някой да не е разбрал нещо до тука?
Да не е разбрал в какви тайни ви посвещаваме и коя е черешката?

ЧЕРЕШКА НА ТОРТАТА=Диана и Ешуш Трака
ЧЕРЕШКА НА ТОРТАТА=Кан (Жрец) на Чар Ешуа и Диана Друида
   
 

СЛЕДВА РЕДАКЦИОННА ДОБАВКА
 
 


01:30 часа

Значи Трифон Зарезан–Свети Трифон,ни казва,че въобще не му пука да поеме върху себе си всякакви бъзици,подигравки,обиди и майтапи с особата си,само и само да осъществи шпионската си дейност и висша епохална мисия,и да съхрани свещената родова информация на Божията фамилия и Българския род и я пренесе през геноцида и цензурата през вековете до нас в днешно време!

Каза ни,че сам си е съчинил тия задявки по негов адрес,но съставени прецизно и стриктно като христоматийно нагледно учебно помагало за начинаещи посвещавани по правилата и кодировъчния речник и ръководство за Свещения шифър,и ни превежда за пример следващата оригинална подигравателна комбинация,представяща го за пред непосветените като непохватен левак с ръцете,а за посветените като династичен потомък на Исус и Мария:

НЕПОХВАТЕН ЛЕВАК С РЪЦЕТЕ=НЕПОХВАТЕН ЛЕВАК С РЪТСЕТЕ=
Дете на Богиня Диана и Бог Исус Бълкарина

–Браво,Трифоне,хич да не ти пука,че те изкарват левак!
–Да ми пука ли?Ако знаят колко прекрасни жени съм обичал и любил по целия свят и колко феноменна челяд съм оставил подир себе си в продължение на ...,ама по нататък ще ѝм кажем кой съм и какво съм правил през цялото време на престоя ми на Земята!

Трифон Зарезан седна на стола на полиграфа,който въпреки че е под постоянното наблюдение,супервизия и контрол от Assess (България) и Backster (САЩ),сдаде багажа от песните на именника,и сам подкара дешифровката на изобилната кодирана информация за него в езическия ни народен календар,не спирайки да натъртва,че той сам си я съставял!

ПОЛИГРАФ=Бога Българин

детекторът на истината или лъжата,от Който нищо не може да се скрие

СУПЕРВИЗИЯ=Бог Исуз Вер(Змей)–наставничество от Бог Исус Змея 
ASSESS=Иссусс=Исус
BACKSTER=
Бог Иса Трака,Бокиня Сар Диана  
 
Народните предания,които сам Свети Трифон е съставил,твърдят,че Трифон е бил брат на Богородица.
Легендата гласи,че един ден в началото на февруари,докато Трифон подрязвал лозето,видял Светата Майка с пеленаче в ръце и ѝ се присмял.На Богородица ѝ домъчняло,но нищо не отвърнала.Само като минавала покрай къщата му,рекла на Трифоница да бяга да превърже мъжа си,защото си е отрязал носа.
Жената се затичала и видяла,че Трифон,малко „понаправил“ глава,подкастря старите израстъци.Той се учудил като я видял така уплашена,а тя набързо споделила какво ѝ казала Дева Мария.Трифон отново се присмял,казвайки че не е пиян,та да си отреже носа.Понечил да покаже,замахнал с косера и клъцнал носа си–откъдето и различните наименования на празника–
Зарезановден,Трифун Чипия,Трифун Зарезой,Трифун
пияницата.

Вече знаем,че Светецът е съчинил тази история първо,за да засекрети информацията че е потомък от Мария Магдалена,кодирана за непосветените като Богородица:

Свети Трифон е брат на Богородица,което означава,че Свети Трифон е брат от Богородица,която пък е Цар Богиня Диана,Мария Магдалена–информация,която доказахме още в началото,че името ТРИФОН означава БРАТ,което е потвърдено и от народното предание,че е БРАТ на Богородица 

БОГОРОДИЦА=Цар Богиня Диана=Царица Богиня Диана
ТРИФОН Е БРАТ от БОГОРОДИЦА=
ТРИФОН е Брат от Цар(Царица) Богиня Диана

Второ,за да ни съобщи какъв по–точно брат от Богородица е,което е много важно,но което ще видим пак малко по–нататък,и
трето,
за да вмъкне в нея параметрите си чрез придобитите си прякори от измисления нещастен пиянски инцидент и трудова злополука при подрязване на лозето:

ТРИФУН ПИЯНИЦАТА=Брат от Богиня Диана и Иса
ТРЕФОН ЗАРЕЗОЙ=Брат от Зар Иза
ТРИФУН ЧИПИЯ=ТРИФУН ТШИПИЯ=Брат от Богиня Диана и Ешуа
ЗАРЕЗАНОВДЕН=
Брат от Изуз=Зар Иза и Богиня Диана

В пиянския инцидент съставителят на легендарното кодирано послание–Свети Трифон, е въвел и инструмента за подрязване на лозите,като кодировъчен информационно–носещ атрибут,съобщаващ ни какъв е Трифон:

КОСАР=Кан–Сар=Кан–Цар=Кан (Жрец)–Цар!

Значи работата става сериозна–Трифон не е само жрец на локално или по–главно светилище,ами е Кан (Жрец) и Цар!
Този Жреческо–Царски атрибут стеснява рязко периметъра на заподозрените и на нашето търсене,кой се крие зад образа на народния любимец,агент и конспиратор от класа,и който сега сам разсекретява досието си!

ПЕРИМЕТЪР НА ЗАПОДОЗРЕНИТЕ=ПЕРИМЕТЪР на Братя от Изуз и Диана
ПЕРИМЕТЪР НА ЗАПОДОЗРЕНИТЕ=
Братя от Зар Иза и Богиня Диана Матара

Според етнографи пък,честването на Трифон Зарезан води своето начало още от времената,когато по нашите земи са бродели племената на траките.Ароматното и силно вино,произвеждано от тях,било прочуто в цял свят.Според траките упойващият ефект на алкохолната гроздова напитка помагал на жреците да влезнат в контакт с боговете и по тази причина те създали култа към нея.
Тракийският бог на плодородието,виното и веселито е познат под името Дионис и се смята,че именно Свети Трифон е негов по–късен „наследник“.Въпреки че в житието му не се споменава нищо свързано с лозя и вино е факт,че празникът на светеца почти съвпада с честването на Дионисиевите празници,по време на които буйните вакханки танцували с малки сърпове в ръка в чест на виното. 

–А,дойдохме си на думата!

Винаги като попаднем в компанията на Дионис,който нали отдавна сме се разбрали,че е ДИОНИСИУС,и преди да сме се унесли в магията на песните и танците на сатиросите му,с най–голямо върховно удоволствие и възторг разсекретяваме името му,за да покажем на тракийските и Българските му потомци,кой се крие зад това езическо божество!

ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА=
ДОЙДОХМЕ на Иса и Диана Мат

И като си дойдохме на думата,която се оказаха пак Българските вездесъщи Богове, тази дума отново ни заведе при Техния култов синкретичен образ с христоматийната показна именна комбинация ДИОНИСИУС:

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСИУС=Диана и Исус,

а пък Те ни подшушват,че наистина Свети Трифон е Техен "по–късен наследник",ама съвсем истински Техен наследник,и да го потърсим и в името Ѝм,и да не хващаме вяра на нашите учени траколози и орфисти,дето разчлениха Българите на траки, прабългари–азиатци и славяни,че сега с голям зор ги съчленяваме с Божиято помощ отново! 

Свети Трифон е:

ПО–КЪСЕН НАСЛЕДНИК=НАСЛЕДНИК на Бок Иса
ПО–КЪСЕН НАСЛЕДНИК=Кан (Жрец) от Диана и Исус Балка

НАСЛЕДНИК на ДИОНИСИЙ=
НАСЛЕДНИК и Син на Диана и Иса
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

СЛЕДВА РЕДАКЦИОННА ДОБАВКА
 




Ще ви представим краткия универсален формат на празника и ще разсекретим основните кодирани послания в него,а след това ще разгледаме обстойното изследване на Ася Събева Юричкай 

Изследователите ни казват,че независимо от своя произход в миналото,Трифон Зарезан е бил обвързван с много обичаи, някои от които са запазени и до днес.  
Обичаите повеляват да се омеси хляб — пресен или квасен,и да опече обреден хляб,украсен с лозово листо.

ПРЕСЕН ХЛЯБ=Бог Иса Бълхарина
КВАСЕН ХЛЯБ=
Бок Иса Балка

И нека сега заедно да прочетем какво ни е написал Свети Трифон с предметното ритулно образно–описателно обяснително жреческо писмо:

ОБРЕДЕН ХЛЯБ УКРАСЕН С ЛОЗОВИ ЛИСТА=
Трибон е Кан Зар от Дуло,Син на Бог Исус ЕЛ(Змей)=
Трифон е Кан(Жрец)–Цар от Дуло,Син на Бог Исус Змея 


По–ясно и разбрано кръщелно свидетелство–здраве му кажи!

ПО–ЯСНО И РАЗБРАНО=Бог Иса Зар Вер(Змей)=Цар Бог Исус Змей
ЗДРАВЕ МУ КАЖИ=
Зар Ежуа и Богиня Майка Диана

Сварява се кокошка,която по традиция се пълни с ориз или булгур.Като се свари кокошката се препича на саджак. В нова вълнена торба се слага питата, кокошката и шарена бъклица с вино.С такива торби на рамо мъжете отиват на лозето.Там се прекръстват, вземат косерите и от три главини всеки отрязва по три пръчки.От пръчките правел венец и закичвал калпака си,а корените поливал с донесеното вино,светена вода и поръсвал с пепел,запазена от Бъдни вечер – този ритуал се нарича „зарязване"  

САДЖАК=Кан на Исуж и Диана

ШАРЕНА БЪКЛИЦА С ВИНО=
Шар Балк Син Иса Бог=
Син на Шар Бог Иса Балк

Син на Царя Бог Исус Българина–
Цар,Син на Бог Исус Българина

Как опиянява и пленява това Българско жреческо писмо,което казва скритата Българска история и разкрива истината за Свети Трифон Зарезан!
И още повече като го накичим с чимшир по традиция!
И още повече като проговори този чимшир,който е избран да присъства в Българската фолклрна празнична сакралия за да свидетелства с името си за Българските Богове:

ЧИМШИР=Ешуш и Мария=Исус и Мария(Мария Магдалена,Богородица)

След това всички се събирали и избирали „царя на лозята“,който най–често е най – щедрият и уважаван мъж в селото или този, през чието минало царуване лозята са се радвали на благоприятно време и плодородие.
„Царят“ е окичван с венец от здравец,чимшир и млади лозови пръчки,който носи на главата си,и с друг венец,който слага през раменете си  ритуал,който отново ни напомня за древния тракийски Бог Дионисиус.Тогава всички мъже вадели от торбите гозбите,приготвени от техните жени,и правели шумно угощение.

ЦАР НА ЛОЗЯТА=ЦАР от Дуло на Иза
почетният титул и длъжност на Трифон е поредният разсекретен документ, свидетелстващ,че той е Български владетел,Цар от свещената Исусова династия Дуло
А указанието,че Трифон е най–щедрият и най–уважаван цар,през чието време на царуване лозята–сиреч Българският народ–са се радвали на най–благоприятно време и плодородие,ни препраща да търсим онова реално минало историческо време и самия Трифон Зарезан като Кан–Цар т.е. ИМПЕРАТОР,в епохата на Свещената Българска Световна империя от периода края на 1 век–началото на 6 век сл.Хр.
Празничната му триумфална жреческо–владетелска атрибутика е уникалният кодиран документ и информационен носител,които ни разкриват за пореден паралелен доказателствен път династичния Божи произход и характеристика на Свети Трифон:

ВЕНЕЦ ОТ ЗДРАВЕЦ=Цар от Бог Исуз и Богиня Диана
ВЕНЕЦ ОТ ЧИМШИР=ВЕНЕЦ (КОРОНА) от Ишуш и Мария

ЛОЗОВИ ПРЪЧКИ НА ГЛАВАТА=
Кан от Дуло на Богиня Диана и Бог Изуш Българина

Не можем да спрем да се радваме и опияняваме от безкрайния словесен шифровъчен гений на Свети Трифон и Светите ни Деди,вложен при съставянето на образно–ритуалното атрибутно писмо в горните секретни послания,както и в следващото!

ВЕНЕЦ ПРЕЗ РАМЕНЕТЕ=Цар от Бог Иза и Богиня Диана Мария,Богиня Матара

След като приключело угощението на лозята,„царят“ се качвал на „колесница“ и всеки се редувал да го тегли до селото под звуците на гайди,гъдулки и тъпан,където минавали от двор на двор,ръсели с босилкова китка и благославяли.Домакинята на дома изнася вино в бял котел,дава най-напред на царя да пие,след което черпи и хората от свитата му.Останалото вино в котела се плисва върху царя и се изрича благословията: 
„Хайде, нека е берекет! Да прелива през праговете!“.
Царят отговаря на благословията с „Амин“.

ЦАР НА КОЛЕСНИЦА=ЦАР НА КОЛЕСНИТСА=Кан Цар от Дуло на Исус

Български изследователи от новата независима аматьорска,но истинна историческа школа,вече сте ориентирани в историческата изворова документалистика,по която е съставена цялата Българска и от там световна история;срещали ли сте по–автентична и истинна пълна,обстойна,ясна,фактологична,академична...,и др.подобни от този род квалификации,документация за който и да е исторически персонаж,събитие,период и въобще който и да е елемент на историческата хроника и материя,в сравнение с Българските засекретени безспорни и безапелационни автентични документи,които са скрили нашите Деди на най–неочакваните и видни места,които ви представяме с оригиналните ѝм восъчни печати!
Българските историци–предатели и византийски,юдейски,руски,турски,еврейски, американски...и всякакви други подлоги и мерзавци–преди и сега,от няколко несвързани помежду си и умишлено погрешно преведени и тълкувани думи,съставиха цялостна абсолютно фалшива история на България за цели исторически периоди, векове и епохи,разчитайки,че ние сме лишени от традиционните писмени носители на информация,без и да предполагат и за миг дори,с какъв безкраен секретен информационен архив с нетрадиционна документация разполагаме,вложена навсякъде в заобикалящия ни свят и най–вече в Духа и Душите ни и в Народната езическа колективна памет,която демонстрираме пред вас чрез Празничния Български народен обряден календар!
Лавина от автентична сакрална информация,потоп от безкрайна неподправена Българска родова памет и от човешкото и цивилизационното познание,който потоп помита трупаната векове фалшива Българска история и нейните автори и ползватели!
********************
********************
След като стигне до своя дом,царят се преоблича с нови дрехи и,окичен с венците на главата и през раменете си,той сяда на дълга трапеза да посрещне хора от цялото село,като угощението и веселбата продължавали или на неговата трапеза,или на мегдана под звуците на гайди,гъдулки и тъпан до първи петли.   
Следващите два дни,наречени във фолклора „трифунци“,се почитат за предпазване от вълци.Тогава жените не режат с ножици,за да не се разтваря устата на вълка,не трябва да си режат ноктите,не плетат,не предат и не шият.Приготвят обреден хляб и след като раздадат от него на съседите,слагат залъци от хляба в кърмата на животните—за предпазване и на добитъка, и на хората от вълците.  
Така бе закодирана и засекретена в тия езически суеверия поредната папка автентична родова информация,която заедно разкодирахме!

ТРИФУНЦИ=ТРИФУНТСИ=Брат от Диана и Иса
НЕ РЕЖАТ С НОЖИЦИ=Син на Жар Исуж и Диана
НЕ СИ РЕЖАТ НОКТИТЕ=Кан на Жар Тати Иса и Диана

НЕ ПЛЕТАТ,НЕ ПРЕДАТ,НЕ ШИЯТ=
Брат от Дуло на Тати Ешуа и Богиня Диана


Ася Събева Юричкай 
Списание за обществен живот и култура ХЕМУС брой 1, 2001


Представяме етноложкото изследване на Ася,а паралелно с него ще разшифроваме вложените послания

Трифон Зарезан - Светецът-лозар на българите
www.slovo.bg/old/haemus/101/h200101005.htm

"Един от най-устойчивите, но и най-противоречиви и сложни по своята историческа същност обичаи в българския народен календар и църковно православен канон е Свети Трифон. Това е трудов обичай, свързан с първия стопански процес в годишния цикъл на обработка на лозата - пролетното й зарязване.

В православния календар Свети Трифон е на 1 февруари.Празникът е включен към цикъл от три последователни дни, наречени Трифунци - 1, 2, 3 февруари.
Те се празнуват както следва:
1 февруари - Трифоновден;
2 февруари - Сретение господне и
3 февруари - Свети Симеон.
Последните два дни са свързани с въвеждането на Иисус Христос в храма от св. Симеон, а в народната традиция те се почитат в чест на вълците, които раждат малките си през този период." 

СРЕТЕНИЕ ГОСПОДНЕ=Син на Иса Трага и Богиня Диана
СВЕТИ СИМЕОН=
Син на Иса и Богиня Мат=Син на Исус и Богинята Майка

Празникът носи различни народни наименования. Повсеместно в българските територии той се нарича Трифон Зарезан, но се среща и в други вариантни форми. В Пиротско се нарича "Св. Тривул Зарезой" или само "Зарезоя", в Скопско "Св. Трипун", в Струга го наричат на присмех "Трипун пияницата", а в Източна Тракия (Малгарско) - "Св. Триун". На иконата в църквата Св. Георги в гр. Дупница е изобразен с косер и с надпис: "Св. Трифон лозокроец" (1895 г.).

ТРИФОН ЛОЗОКРОЕЦ=Цар от Диана и Иза Бълкарина

С наименованието "Св. Трифон Чипия" (Котленско) или "Св. Трифон Безносия" се свързва следната народна легенда в контекста на битовото християнство. Свети Трифон бил прост лозар, който зарязвал пръчките на една от лозите си, когато покрай него минала сестра му Света Богородица с малкия Иисус на ръце. Тя отивала на 40-тия ден от раждането да си чете молитва в църквата. Трифон й се присмял, че има незаконно дете...(следва вече позната пиянска наказателна хирургическа операция)

ТРИФОН БЕЗНОС=Брат от Бог Исуз
ТРИФОН БЕЗНОС=
ТРИФОН е Син на Бог Иза

Централната обредна практика на зарязването в цяла България се нарича: "да зареже лозата", "да порежат лозето", "да се закрои лозето". Цялата народна етимология около името на светеца и производствената практика на лозята насочва към значението на зарязването с косер (или в по-ново време в Източна България със "завана" - лозарски нож), т.е. обработването, осъразмеряването, орязването, култувирането на лозата.

ДА ЗАРЕЖЕ ЛОЗАТА=Жар от Дуло на Изуз и Диана
ДА ПОРЕЖЕ ЛОЗЕТО=Жар от Дуло на Иза и Богиня Диана
ДА СЕ ЗАКРОИ ЛОЗЕТО=
Зар Кан(Жрец) от Дуло на Исуз и Диана

"Народната агиография е най-тясната връзка между каноничната иконопис и живата народна традиция. В църковната живопис във всички български етнически райони Св. Трифон е изобразен като младеж (според църковното му житие, той загива млад), който държи инструментариум за рязане - в Западна и Средна България, косер; в Източна и Югоизточна - "завана"

ИКОНОПИС=Бок Иса
ИКОНОПИС=Икона на Бог Иса
ИКОНОПИС=
Кан на Бог Иса–Жрец на Бог Исус=Светец на Бог Исус

Жреческо–царската съпридружителна атрибутика на Трифон го представя,както видяхме по–горе,като Кан–Цар чрез косера,който ние в началната драматизация заменихме с чикията,с която Пешо замалко щеше да отнесе носа на Трифон,а сега се появи и друго име за инструментариума за рязане–завана,което име няма въобще да ви затрудни да познаете в него Божието име: 

ЗАВАНА=Иза Бог
ЧИКИЯ=ТШИКИЯ=Кан на Диана и Ешуа

ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА РЯЗАНЕ=Диана Матара Мария и Зар Исуз
ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА РЯЗАНЕ=Зар,Син на Диана Матара Мария и Иза

Цар,Син на Диана МатараМария и Исус 

"Материалът, събран от българските етнически територии, помага за разграничаване на времевите, пространствените и семантични параметри на обичая. Преследвайки развитието му в най-изявените лозаро-винарски области, където този поминък има първостепенно значение в традиционната култура и определяйки стабилните и постоянни елементи от второстепенните, можем да реконструираме схемата и определим атрибутите на празника.

Времево и пространствено обичаят протича в три цикъла:
1. предпразник-служба в църквата;
2. същински празник - зарязване на лозе и
3. заключително обредно празнуване - празненство в селото.

В църквата рано сутринта на празника се чете специална молитва - служба на св. Трифон, в която християнската общност се сравнява с господне лозе и се измолва благодатта да падне върху всяка една отделна лоза, т.е. член на общността. В Бачковския манастир се чете специална молитва против вредители. Прави се водосвет и със светената вода се пръскат лозята. В по-ново време от 1920 г. църквата прави литийни шествия с иконата на св. Трифон и обикаля лозята и селото (с. Змеево, Старозагорско). На други места (гр. Перущица) попът обикаля лозята, ръси със светена вода и пръв зарязва".

След църковната служба, а на някои места и преди това, мъжете се събират по съседски и отиват в лозята и следват описаните по–горе обряди и ритуали

"Обредните практики показват значително единство. Всеки мъж зарязва в своето лозе по 1-2-3-4-5 кютука ("гижи", "главини") а от всеки кютук или всички пръчки или по 2-3-5 броя. Прекръства се, полива вино около кютука, зарязва с косера и пак полива, като благославя. На места ръсят със светена вода от трифонденския водосвет. В с. Виница, Варненско, виното от бъклицата се плисва в средата на лозето "за берекет, така да тече виното". В с. Гореница, Врачанско, при поливането благославят "както тече виното, така да расте гроздето". В с. Елица, Пазарджишко, на зарязаната първа лоза окачват парче "баба" и благославят: "Да е честито, да е благословено! Пъшките (гроздовете) да станат колкото "бабите"!".

1,2,3,4,5 ГИЖИ=ЕДНА ДВЕ ТРИ ЧЕТИРИ ПЕТ ГИЖИ=
Чар от Гена на Богиня Диана и Бог Тати Ежуа Друида=
Цар от Гена(Рода) на Богиня Диана и Бог Отец Исус от Дардания 


2,3,4 ПРЪЧКИ=ДВЕ ТРИ ЧЕТИРИ ПРЪЧКИ=

Чар от Богиня Диана и Ешуа Барк Друид=
Цар от Богиня Диана и Исус Българина от Дардания


ПЪШКА=Бок Ешуа=Кан на Бог Ежуа
ЧЕПКА=Ешуа Бок=Кан на Бог Ешуа
ГРОЗД=Иза Траг=Исус Трака
ГРОЗДОВЕ=
Бог Иза Траг

"В Южна България благословията има театрални елементи, като протича под формата на разговор. Стопанинът на лозето, който зарязва, пита:

-Ей, грозде, грозде, кой ще те яде?
Другите мъже отговарят:
-Ний ще те ядем!

Зарязващият:
-Ей, вино, вино, кой ще те пие ?
Отговорът е:
-Ний ще те пиеме!

Когато по познатият от предните ни статии начин за разкодиране на песенни текстове, заместим "неизвестните" величини ГРОЗДЕ и ВИНО с техните разкодирани стойности съответно Иза Трака и Бог,разбираме скрития подтекст на драматизацията, а именно, че хората–Българите,ще ядат и пият от духовната храна на познанието на Бог Исус Трака

ГРОЗДЕ И ВИНО=Бог Иза Трага=Бог Исус от Тракия

В Югозападна България зарязването се извършва винаги от двама души, а благославянето се превръща в ритуална игра с точно определени действия и думи. Мъжът, който реже, застава в единия край на лозето, а вторият мъж е скрит зад някоя лоза, в другия край на лозето. Първият реже всички пръчки и казва:

Добро утро, Трифоново лозе!
Да си пълно с грозде!
Болести и буболечки,
ветрове и градушки,
вънка от лозето!

Скритият мъж се обажда: "Трифон у лозето!"

Първият мъж отново казва: "Трифоне, чух те, тука ли си?"

Скритият мъж отговаря: "Тука, тука!"

Първият пита: "Къде си, че не те виждам?"

Скритият отвръща: "Не се виждам, от черно и бело грозде."

Цялата конспиративна метафорика на тази постановка ни указва категорично,че става въпрос за народа (лозето) на Трифон,Божият син и Жрец–Цар,който пази Българския народ от враговете му–вредители,и болести!
В репликата на Скритият: "Не се виждам, от черно и бело грозде",декодиращата програма разкрива кои заиграват с Българите:

СКРИТИЯТ=Иса Трака и Диана,които се обозначават в репликата:

НЕ СЕ ВИЖДАМ ОТ=Исуж и Богиня Мад Диана

ЧЕРНО И БЕЛО ГРОЗДЕ=Диана и Чар Иза Българина 


"Практиките с лозовите пръчки са едни от най-съществените, наред с зарязването, поливането с вино и благословиите. Те са важен атрибут на празника. Оставят се обикновено на лозето, за да не се "дигне берекета" от него. В Северна България, в селата покрай Дунав, пръчките се хвърлят в реката, за да тече виното така, както тече Дунава. Една от пръчките винаги се свива на венец, който се поставя на калпака, около кръста или през рамо. От лозови пръчки се приготвя и "короната" на лозарския цар.

След зарязването накичените с лозови пръчки мъже се събират на обща трапеза обикновено край пъдарската колиба. В средните и източни райони на Северна България се избира "цар на лозята". След като всеки стопанин е зарязал своето лозе, всички се събират там, на обща трапеза. На земята върху дълги пешкири се нареждат питите, кокошките и другата донесена храна, както и бъклиците с вино. Голяма китка от босилек, в която са втъкнати три лозови пръчки, се слага в средата. Най-старият и уважаван лозар взима китката и казва: "Който е честит, нека поеме китката и бъде цар!" Всеки има право да вземе китката, но обикновено младите отстъпват на някой възрастен и опитен лозар и особено на този, който вече е "царувал" и през неговото "царуване" е имало не градушки или суша, а плодородие. Щом той поеме китката, останалите му честитят "царството" и угощението започва.
Към обед, вече полупияните мъже окичват "царя" с лозови пръчки,понякога му слагат и брада,качват го на кола или пък го носят на ръце и с песни и свирни го отвеждат в селото". 

ЦАРСТВО на=на Цар от Иса и Богиня Диана
ЦАР С БРАДА=
Цар,Брад от Иса 

"Там трябва да обиколят всички къщи, като във всеки двор ги чака стопанката с пълен котел вино. Част от виното се плиска върху царя, а останалата се изпива от придружаващите го мъже. Обиколката на селото завършва в къщата на царя, където отново се прави угощение и голямо хоро. В селското празненство вземат вече участие и жените.
Хорото, със своя смисъл на ритуално обиграване на територията има ключов характер при празника. Хоро играят мъжете на лозето със забучени в пояса или свити на венец лозови пръчки. Хоро се играе на общата трапеза на лозята, хора и ръченици се играят по пътя от лозята до селото. Накрая в средата на селото, на мегдана, се играе т. нар. Зарезанско или Трифонско хоро. Хороводецът, най-често "царят", държи в ръка бъклица или котле с вино и с лозови пръчки (Варненско). "Мъжкото хоро" (в което участват само мъже) се играе с бъклица с натопени лозови пръчки, а "коркорбашията" (водачът) върти по особен начин отрязаните пръчки (Първомайско). Материали от българското село Карадър,Лозенградско (днес Турция) сочат една много старинна форма на ритуално хоро в чест на св. Трифон т. нар. "босо хоро",при което участниците играят без цървули,боси,независимо от студа".

СВИТИ НА ВЕНЕЦ ПРЪЧКИ=Син на Богиня Диана и Бог Исуш Барк
поредният документ на Трифон за неговия Божествен произход

СТАРИННА ФОРМА НА РИТУАЛНО ХОРО=
РИТУАЛНО ХОРО на Трифон(Брата) от Иса и Мария

БОСО ХОРО=ХОРО на Бог Иса=
ХОРО на Сина на Бог

"Най-старинните обредни действия в празника Трифоновден са трудово-магическите, при които чрез определено действие се предизвиква и аналогичен резултат. 
При благословиите се разчита главно на силата на словото, като всяка произнесена дума има заклинателен характер".


Припомняме ви нашите разкрития от предния ни постинг 
СВРЪХМОЩНА БОМБА С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ НА НУЛА!
за сакралните стихове от Еванглието на Йоан

1:1 В началото бе Словото,и Словото беше у Бога,и Словото бе Бог.
1:2 То в начало беше у Бога.
1:3 Всичко това чрез Словото стана,и без Словото не е ставало нищо от това,което е станало
1:4 В Словото бе животът и животът бе светлина на човеците.


"Особено интересни са обръщенията към покровителя на лозята: 
 –Трифончо,дядо Трифоне,старче Трифонче и др., които отрязяват както молба за помощ, така и почит. Най-разгърнат вид обичаят получава, когато към него се прибяват и такива елементи, които са наченки на народен театър и които се срещат и в други традиционни празници."

СТАРЧЕ ТРИФОНЧЕ=
Трифон е Ча
р от Исуш и Диана=
Трифон е Цар от Диана и
 Исус 


В българския народен календар има и други важни трудови празници, свързани с лозарството и винарството–това е така нареченият "кършовден",когато се окършват ненужните лозови пръчки, за да не отнемат силата на лозата, 

КЪРШОВДЕН=Кан(Жрец)–Шар на Богиня Диана=Кан Цар на Богиня Диана
КЪРШОВДЕН=
Бог Ешуа Трака

"Единствено обредът на св. Трифон стои пряко свързан с резитбата на лозите и това е дало основание на българските учени М. Арнаудов, Хр. Вакарелски, Д. Маринов, Ц. Гинчев да му определят по-специално място в календарната система на Българите."

От една страна изследванията с право свързват образа на светеца с трансформация на старите богове Дионисиус,Бромиус,Бакхус–продължава Ася Юричкай,за да довършим ние,че Свети Трифон наистина е трансформация на тия богове,защото той е потомък на Бог Исус и Богинята Майка,сиреч тяхно генетично изделие,тяхна генетична модификация и трансформация,а пък Бог Исус и Богинята Майка са самите тия езически богове,зад които синкретични образи и имена са Ги зашифровали и херметизирали Посветените ни Деди,за да Ги предпазят от цензурата и ѝм осигурят публичност в режим на конспирация:

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСИУС=Диана и Исус
БРОМИУС=Бог Иса и Мария
БАКХУС=БАКГУС=
БАК Г(Господ) С=Бок Господ Иса=Господ Бок Иса–Исус

"Лозарският празник на св. Трифон продължава стара земеделска традиция в нов вид, с християнизирането на източноевропейските територии. Не случайно началото на месец февруари е онзи календарен период на границата между зима и пролет, в който са съсредоточени преходните карнавални игри, свързани със събуждането на вегетацията и с умиращите и отново възкръсващи богове на природата.
Образът на бог Дионисий е също така противоречив и пълен с културни напластявания. Произходът му като тракийско божество се локализира в Лидия (Фригия) и се свързва с трако-фригийските племена на едоните, бистоните и киконите в Мала Азия. В старите извори Дионисий е първоначално бог на дивата природа, той живее в дърво, което става обект на обожествяване, една от формите му се свързва с растителните и житните демони. 
Съответен е неговият антураж–факелните шествия с фалически елементи са съпроводени от женски и мъжки персонажи-менади и сатири, които се отдават на оргиастични танци, явяват се маскирани с кожи на диви животни, дори се споменава хващане и разкъсване на горски животни. Дионисий носи жезъл-тирс окичен с бръшлян, при това се лее мед и масло. Тези антични празници функционират на границата между зима и пролет, като възвестяват новата вегетация и измолват бъдещето плодородие. Едва в Класическа Гърция Дионисий е включен в пантеона на олимпийските богове, но вече като бог на виното. Негови атрибути стават лозовите пръчки и виното, което се лее по време на шествията.
Учените преполагат преминаването на отделни черти от образа и функцията на Дионисий върху християнския светец Трифон"–
заключава Ася,като потвърждава по–горните ни доказателства,че Свети Трифон е потомък от висок ранг и специален режим на Исус и Мария Магдалена!

ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ=
Фалк Син на Ешуа и Богиня Диана=
Син на Богиня Диана и Ешуа Балка

оригинална форма на свещенослужение за реализиране на феномените на Божиите Жречески състави

ШЕСТВИЕ=Богиня Диана и Исуш,
които веднага ни водят на организирано от Сина Ѝм шествие около Първосвещения Божи храм БЕЗИСТЕН в Ямбол,от чието име е съставено наименованието на тези ритуали и където е поставено началото ѝм

ШЕСТВИЕ=ВЕШИСТ+ЕН=БЕШИСТЕН=БЕЗИСТЕН

Спираме вниманието ви специално върху фалическите елементи при факелните шествия,което е фундаментална епохална тайна за Свети Трифон,и за което ще говорим в продължението на поста.

"Изследователката счита,че от друга страна обаче наличието само на един светец; който е проектиран пряко и стабилно само върху един лозарски празник - зарязването на лозята, поставя нови научни въпроси. .
В тази насока разглеждането на празника на резитбата и на патрона на лозарите Св. Трифон разкрива нови възможности.
Св. Трифон е познат и в другите балкански страни, той е закрепен в православния календар и е свързан със смяната на сезоните от зима към пролет. В една молитва от 1690 г. (сръбска редакция) за св. Трифон, се говори, че светецът помолил бога да изгони гъсениците и другите насекоми от лозята и градините и бог сторил това чрез своя ангел. В друг сръбски ръкопис от 16-17 век се казва, че против насекоми по ниви и лозя трябва да се запалят кандилата на св. Трифон и посевите да се поръсят със светена вода, като се чете молитва на св. Трифон. В Молдова и Буковина е позната легендата за св. Трифон и Богородица, но в тези райони светецът няма връзка с лозарството. В Румъния празникът се нарича "Трифон на червеите и гущерите", спазва се забрана за работа, за да има плодородие по посевите. Гърците в Епир правят на деня на св. Трифон колачета, които търкалят по лозята и градините, като казват: "Трифоне, плодородниче, ела в лозето ми и в нивата ми, да ядем и да пием", като обичаят се спазвал за общо плодородие".

ТРИФОН НА ЧЕРВЕИТЕ И ГУЩЕРИТЕ=
ТРИФОН е Чар от Богиня Диана и Ешуа Трака

ТРИФОН Е КОЛАЧЕ=ТРИФОН Е КОЛАТШЕ=
ТРИФОН е Кан от Дуло на Ешуа

"В Българската народна култура празникът на св. Трифон Зарезан се явява първоначално тясно свързан с лозарството, а в по-късно време преминава и върху градинарството и овощарството. Специализиран празник на култивираната лоза, той е носител на старинни елементи и поставя нови и неизяснени въпроси, водещи към най-старата история на Българския етнос. А патронът на празника - св. Трифон Зарезан, битува с подчертана функция на лозар-култиватор."–прави генералното заключение на своето изследване Ася,с което ние се съгласяваме напълно,защото на езика на Посветените длъжността на ЛОЗАР–КУЛТИВАТОР се покрива с длъжността на
Духовен водач,Жрец и Цар на племената,строител и основател на държави,култури и цивилизации,родоначалник и цивилизатор чрез генно инженерство на феноменен духовен,творческо интелектуален и управленчески елит на всички племена!


Ние благодарим на Ася за високото научно зикуратно стъпало от пирамидата на Българското Познание,което ни предостави тя,и я просвещаваме в нейната династична принадлежност към феноменното свещено Божие семейство чрез нейната Кабала–хороскопна снимка:

АСЯ СЪБЕВА ЮРИЧКАЙ=АСЯ СЪБЕВА ЮРИТШКАЙ=
Кан(Жрица) на Шар Бог Исус и Богиня Диана=
Жрица на Цар Бог Исус и Богиня Диана,Мария Магдалена 


******
******
******

Поради изчерпване на работния обем на поста ще продължим в следващ,в който ще разсекретим официалната информация за Свети Трифон в Църковния християнски календар,ще обследваме конфликта между жестокия римски император Деций Траян и Трифон Зарезан за да научим истината кой на кого е отрязал главата и кой от тях си е направил сепуко.
Ще направим очна ставка на Свети Трифон и императора и ще поставим императора на изпитание с полиграфа да си каже нямал ли си е друга работа из широката му империя на три континента по необятния свят,ами все в земите на днешна България висял,и че накрая взел че се удавил в гириза край Разград,дето сега е стадионът на феномена Лудогорец! 

Ще си пуснем още веднъж песента на Първожреца на Любовта Веско Маринов,обаче в завартян анаграмиран порядък на –78 оборота,за да разберем какво послание извън или вътре в правия текст съдържа тя.
Ще изправим Свети Трифон пред кварталния другарски съд за да си каже защо веселяците от Дионисиусовата му тайфа го кичат с фалоси,и има ли този негов атрибут и слоган общо със прикзките му,че имал връзки с много жени навремето си...



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ!
01.02.2015 23:57
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. zaw12929 - ТРИФОН ЗАРЕЗАН Е ПРИТЧА ОТ НАРОДНИЯ ...
02.02.2015 17:38
ТРИФОН ЗАРЕЗАН Е ПРИТЧА ОТ НАРОДНИЯ ФОЛКЛОР, СВЪРЗАНА С ХИЛЯДОЛЕТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ ДА СЕ ОБРАБОТВАТ ЛОЗЯ И ДА СЕ ПРАВИ ВИНО... АКО НЯМА ХУМОР, НЯМА ДА Е ВЕСЕЛ ТРУДА.
ВИЕ ГО РАЗГЛЕЖДАТЕ ПО СВОИ ФАНТАЗИИ- НЯМА ЛОШО... НО И НАРОДНИТЕ УМОТВОРЕНИЯ НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ... ДА СЕ ОСМИВАТ- ТЕЗИ ТРАДИЦИИ СА НИ СЪХРАНИЛИ...
цитирай
3. bezistena - Абсолютна истина,че тези традиции са ни съхранили,благодарение на скритата в тях информация!
02.02.2015 18:38
Хвала ти за Любовта към народните традиции и защитата на Българщината,което ние правим във висша степен ден и нощ с нашата дейност,която ти квалифицираш като ФАНТАЗИИ!
Явно нищо не си разбрал дотука,Приятелю,от това,което ви разкриваме с математически статистически прецизни доводи,факти и доказателства,с Дух,Душа и Любов!Жалко!
Нещо бъркаш генерално–за каква подигравка говориш,след като ние ти казваме и доказваме с най–голяма Любов и Любородие и с автентични непреходни документи,че Трифон Зарезан е Божи син от най–висш светейши ранг!
Отвори си широко сетивата и душата,ако можеш,и гледай какво ти казва самиият Светец,ако вярваш на Светците въобще!

Цитат от поста:

++++
ТРИФОН ЗАРЕЗАН=Брат от Зар Иза=Брат от Цар Иза=Брат от Цар Исус–
което сакрално словесно равенство много добре знаем вече,че указва приносителя му като Брат от Цар Исус,генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена!

Генетичен потомък,наследник и приносител на Жреческите феномени на Боговете!
Брат,Братя от Исус–институция,херметизирана като ВСЕМИРНО БЯЛО БРАТСТВО!

ВСЕМИРНО БЯЛО БРАТСТВО=Бели Братя от Бог Исус и Богиня Диана Мария–
най–святият небесно–земен Божи състав!
++++

Край на цитата!

А в тия всички народни "притчи" Великите ни Посветени Деди са въвели със Свещения шифър,в който ви просвещаваме, свръхсекретната и свръхсакрална геноцидирана информация за Българския народ,за да не я затрият през вековете съзнатите ни душмани и неосъзнатите фанатизирани или заблудени непосветени Българи,за да можем ние сега да я разсекретим и я дадем на Българите,търсещи истината за Българския род с ума и душите си!

По изключение допускаме коментар да ни губи времето!

Бъди благословен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7675599
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44104
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!