Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 16:29 - Защо император Траян е дремал все по Българските земи,ползвал ли е правителствения ФАЛКОН и как магарешките му уши го издадоха на ЕДНАЖДЕН.Свещеното ни суеверие
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2769 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 21.08.2014 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Творческо-изследователски колектив с участието на BEZISTENA и специалисти от ДРУГОТО ИЗМЕРЕНИЕ(Трака Иза и Диана Мария=Трака Исус и Богородица) под ръководството на Свети цар Траян,проведе разследване и проучване на една мистична история от нашето тъмно минало, забулено  в тайни:
Коя е истинската дата на народния празник ЕДНАЖДЕН,кой и защо е изтеглил с един ден по-рано сакралните ритуални обрядни мероприятия?Истинската дата на култовия народен празник ЕДНАЖДЕН е на 21 декември-денят на възловото астрономическо събитие ЗИМНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ.

Датата е дефинирана и регламентирана в признатия от ЮНЕСКО за най-древен и фундаментален за цялата човешка цивилизация документ-КАЛЕНДАРЪТ НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ,и хиляди години и векове неотменно е отбелязвана и празнувана на този ден!
Отпразнуването на култовото събитие всъщност представлява свещенослужение на строго определено место по строго определени правила със строго определена жизненоважна функция и цел.

Няма да ви занимаваме сега подробно с описанието на празника в двата му официални аспекта-църковен и народен,защото за тях има преизобилна информация навсякъде.

Днес полагаме началото на езотеричното обяснение на Българските народни празници, чиито официални правила и ритуална обрядност за НЕПОСВЕТЕНИТЕ се определят според догмите на Българския църковен православен календар и според Българския празничен народен календар.

ЕЗОТЕРИЧНО ОБЯСНЕНИЕ означава разсекретяване на многовековните тайни,които са вложени зашифровани и засекретени в този многохилядигодишен непреходен огромен информационен масив,и които тайни съдържат информация за Българските сътворенчески и извечни Богове Исус и Мария Магдалена,за Техните потомци и последователи,които съставят Българския народ,целия световен управленчески владетелски елит и интелектуалния и духовния елит на всички народи!  

ЕЗОТЕРИЧНО ОБЯСНЕНЕ за=за Шар Исуз и Богиня Диана
РАЗСЕКРЕТЯВАНЕ НА ТАЙНИ за=за Зар Иса Трак и Богиня Диана
ИНФОРМАТСИОНЕН МАСИВ=Богиня Мат Мария и Бог Исус

Всички разшифровки в тази и всички други статии ние правим с помощта на 
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни.



Кратка официална информация за празника


1.Църковен вариант:

Игнажден е ден, в който се почита паметта на свети ИГНАТИЙ БОГОНОСЕЦ,чествана на 20 ДЕКЕМВРИ.
Официалната църковна версия за празника Игнажден е изградена от византийската фанариотска църква по съчинена легенда,разказваща,че Свети Игнатий бил ученик на свети апостол и евангелист Йоан Богослов,който го ръкополага за епископ на църквата в Антиохия (днес Антакия).На този пост той служил цели четиридесет години. Страданията започнали,когато римският император Траян (Марк Улпий Траян, около 53–117 г.)наредил в чест на победите му да се принасят дарове и жертви на римските богове.Църковните старейшини не склонили да се молят на идоли,не направил това и водачът им епископ Игнатий.Самият Траян пристигнал в Антиохия да го разубеди и да изиска подчинение на царската си воля.Попитал тогава Траян що за име е това Богоносец,а епископ Игнатий отвърнал,че това е човек,който носи Бога в себе си. Мисията на римския император се провалила напълно и той изпратил непокорния епископ в Рим,за да бъде наказан.Разстоянието от Антиохия до Рим свети Игнатий преминал, окован в тежки вериги,и навсякъде по пътя възхитени жители го посрещали и му се покланяли.Хвърлили го в клетката на два кръвожадни лъва.Многохилядна тълпа изпълвала огромния амфитеатър.Преди смъртта си светецът успял все пак да се обърне към римския народ и да му каже:
"Не за злодеяние и престъпление съм осъден на смърт, а за моя Бог,от чиято любов съм завладян…Аз съм негова пшеница и чрез зъбите на зверовете се смилам,за да стана чист хляб за него."
Достойната смърт смилила император  Траян и той спрял гоненията против християните.

2.Народен езически вариант:

В празничния езически народен календар празникът се свързва със зимното слънцестоене  и се смята за началото на новата година. 
Според Георги Велев и книгата му „Българският народен календар“,на 21 декември, когато денят е най-кратък (зимното слънцестоене) е бил празникът Игнажден,Млада година,Нов ден,Млад месец, Единажден,Полязовден,Млад Бог,Млад ден.След покръстването към него е „прикрепен“ християнският Св. Игнатий и празникът е преименуван в Игнажден и е преместен на 20 декември.

 За народа Новата година започвала на 21 декември.Всичко, което се прави на този ден,има магическа сила,може да роди здраве и живот,плодородие и късмет.Затова Българинът се вглежда в символите и знаците,които му дава светът наоколо.

Денят започва да расте по-бързо,"колкото петел скача на прага".Слънцето се обръща към пролет и лято,но все още е в най-далечната си точка.Вярва се,че огньовете, които се палят на земята,са вид слънчева магия.Те символизират слънчевия диск и помагат на Слънцето да свети по-силно.Огънят е земният,човешкият образ на Слънцето,което дава живот и радост.Паленето на земния огън има за цел на принципа на имитативната магия да подсили небесния в дните,когато той е най-слаб.Огънят притежава и магическата сила да пречиства всичко лошо.Посредник е между двата свята–земния и небесния.

РИТУАЛИ

На Игнажден се месят колачета за всеки член от семейството.Първата щипка от тестото се суши за цяр.Старите Българи са вярвали,че помага при болки в стомаха и бодежи в сърдечната област.С втората се прави кръст над вратата. 
Жените пазят квас–от 19 декември до Василовден.Квасът се суши на вятър,а после с него се лекуват всякакви болести.С хляб,замесен с този квас,жените привличат мъжете си,а момите–младежите.Тестото се меси от две девойки:едната–първа на баща и майка,другата–изтърсак.В кваса се добавят различни лековити магьоснически билки.Около нощвите се играе хоро. 
На Игнажден се коли прасето.
На този ден се измитат саждите от комина и заедно с метлата се изхвърлят навън, за да няма бълхи през лятото,или се изсипват във водата,за да се отнесе всичко лошо и "да върви като по вода" напред през годината. 
Който излезе от къщата на Игнажден,в никакъв случай не трябва да се връща с празни ръце. 
Жените раздават питки из махалата и по съседи за здравето на всички домашни животни.
Хвърлят се кестени в обора, за да скачат агънцата като тях.
Младите жени и момите довършват изработването на новите си дрехи за идващите големи празници.
На Игнажден коледарите си избират цар.Вече могат да се пеят коледарски песни и младите коледари усилено ги разучават. 
Рано сутрин родителите мерят децата или ги "повдигат" за ушите,за да растат по-бързо.Пак със същата цел бабата или най-възрастната жена в дома сурвакат децата под завивката още докато спят. 
Извършват се различни имитативни магии,за да носят кокошките и да се излюпват пиленцата.Вретената,хурките и кълбетата на жените трябва да са пълни,иначе от яйцата ще са измътят запъртъци.Добре е жените да режат плат,да кроят дреха.За да стоят кокошките в къщата и да не се губят,заграждат ги накуп с червен пояс или въже и ги захранват с варена царевица.Рано сутринта домакинята разиграва магически ритуал–сяда върху крина със слама и като уж мъти пиленца,нарича:"Тък, тък, пиленца, къде и да одите, у дома да си дойдете."Вместо нея същото може да стори т. нар.полазник–първият гост в дома,по който се познават късметът и плодородието през годината. 
Пости се.
На празничната вечеря стопанинът разчупва обредна пита.У когото остане по-голямото парче от питата,у него ще е късметът. 
Готвят се сарми,за да бъдат кокошките качулати.Варят се заедно жито и царевица,за да има берекет. 
От житото опитват първо момичетата,за да се раждат повече кокошки,отколкото петли.Ако в къщата има мома за женене,остава по-дълго край огнището,за да дойдат годежари. 
Домакинята избира за всеки член от семейството по два ореха,оставя ги в паница, изработена от пръст,да стоят до Бъдни вечер,когато по тях се гадае за здраве и късмет.


ЗАБРАНИ

Не бива да се изнася нищо от къщата–най-вече огън,жар или сол,–за да "не излезе берекетът". 
Не се иска и не се дава нищо на заем.
Не се става от трапезата по време на ядене,защото кокошките няма да мътят.Не се излиза на двора,за да мътят кокошките повече. 
Не се шие и плете, за да не се заплитат червата на кокошките и да снасят.
Не се вари боб,за да не бие градушка. 
Не се пере,за да не налети болест. 
Не е добре,ако дете се зачене на Игнажден,защото може да се роди с недъг. 
От Игнажден до Ивановден не се прави помен на починал.
Бременните и нераждалите не трябва да работят,за да родят лесно.Това е свързано с вярата,че от Игнажден започват родилните мъки на Богородица,затова тези дни се наричат още и Мъченици. 
От този ден нататък не се местят кошери,иначе пчелите ще бягат. 
Мъжете не впрягат добитъка,за да е здрав и пъргав през цялата година.


ГАДАНИЯ И ПРЕДСКАЗАНИЯ

Важен празничен ритуал е чакането на полазник.Ако това е добър човек,с добри мисли,добро здраве,щедра ръка и късмет,очаква се да ги предаде и на дома,в който влиза.Българинът от стари времена е вярвал в добрата и лошата среща,в добрите и лошите очи,в доброто и лошото време,в които всяка мисъл,наричане,благословия могат да се сбъднат.

Затова и някога всяка къща си е имала свой полазник,човек, за когото е било сигурно, че носи добро.А хора,които веднъж са набедени в зла прокоба,избягвали да влизат на Игнажден в чужди къщи и си седели по домовете.Ако първият гост е мъж или момче, през годината ще има повече петлета телета,мъжки животни.Ако е жена или девойка, животните ще са женски.Особено се радвали Българите, когато млада,здрава,красива и бременна жена,сама или с малките си деца,прекрачи прага на дома.От късмета на полазника зависи и дали ще има пилета през годината.

Полазникът се чака с радост и се посреща като скъп гост.Той идва рано.Рано са станали и всички от семейството.Поздравява с "Добро утро!На много весели години! Да ви е честита младата година!".В ръката си задължително носи нещо,добре е това да са шумки,дърво,трески от дръвника.С пръчката бърка в огнището, разравя огъня, така че да изскочат много искри, и благославя: "Колко искрици, толкова пиленца, шиленца,яренца,теленца,жребенца,дечица,а най-вече мед и масло,и бяла пшеница по сираци,сиромаси и по цял народ!"Ръси с решето пшеница из къщата и благославя: "Да се роди,дека рало ходи и дека не ходи!"След което домакините го гощават богато,
За благословията си полезникът е обсипван с пшеница и сушени плодове—за плодородие.Може да го даряват още и с риза,кърпа,чорапи или кадена вълна.
На стола,на който седи полазникът,слагат глава чесън против магии.

На Игнажден момите гадаят за късмета си.Ако иска да види кой ще е избраникът, момата излиза на дръвника,посипва се със семена от ечемик и казва:"Който ми е на късмет,да дойде нощес да го жънем заедно."Като тръгне за вкъщи, трябва да вземе в едната ръка трески и клечици,в другата–зрънца ечемик.Ако пръчките са тек(тоест нечетен брой),ще се омъжи през годината,ако са чифт(тоест четен брой)–сватба няма да има.Семената момата поставя под възглавница,повтаря си шепнешком три пъти, като при всяка истинска магия,заклинанието и който момък сънува,той ще е бъдещият съпруг.
Вечерта срещу празника се поставя върху секира жив (горящ) въглен и на сутринта се гледа пепелта от него.Ако е станал целият на пепел,годината ще е плодородна.

Преди изгрев жените измитат комините и изхвърлят саждите заедно с метлата, посипват от каденото жито и пепел около къщата. Това правят за предпазване от магьосници, които обират чуждото благополучие. За лек и магия се извършва обичаят Вардене (пазене) на квас.

ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО
 
Времето през последните дванадесет дни на месеца – от 20 до 31 декември – показва времето през дванадесетте месеца на идващата година. 20 декември определя какво ще е времето през януари.


ОБРЕДНИ ВЕЩИ, ХРАНИ И СИМВОЛИ
 
На Игнажден всички ястия трябва да са постни.Обикновено се слагат пита с мая (без украса),ошав, варена царевица,жито,просо,картофи с праз или булгур,боб,зеле,лук, чесън,туршия,кравайчета,орехи,мед.Месят се колачета за здраве и берекет.Украсата е плетеница или кръг с лък.Кръгът е символ на небето,от което идват дъжд,роса, сняг,носещи плодородие.Плетеницата е знак за мъж и жена,живеещи в сговор и любов.

Яйце-Слънчев символ.Затова и на Игнажден немалко от ритуалните действия и знаци са свързани с носенето на кокошките.

Квас-символизира подготовката за началото,създаването на нов свят,нов живот,Нова година.
***************************************************************************************************************
КОЛКО МНОГО ЕЗИЧЕСТВО И БЕЗПРОСВЕТНО СУЕВЕРИЕ,А!

В нашите изследователски статии ние все твърдим пламенно и убедено,че Българите са били верният потомствен народ на Исус и Мария Магдалена,Които били всесилни и всемогъщи Богове,а пък в техните многобройни народни обичаи и традиционни ритуали, съхранени във фолклора,никъде не можем да срещнем задължителното поклонение и преклонение пред тия Богове с тия непознати за хората параметри!
Срещат се Бог и Богородица,но в в добре познатия класически официален вариант: няма Мария Магдалена,няма Богиня Диана,Богиня Майка,няма Исус Тракиеца,Исус Българина,няма любима съпруга и съпруг,няма деца на Боговете!Тъй ли не са се опитали поне веднъж да съставят и оставят някаква информация за Тях,да се помолят на Тях за помощ за всички тия многобройни страхове,опасности, болести,трудности, нужди и проблеми,описани в ритулната обрядност на празника,ами ще търсят закрила и помощ в безмислени езически ритуали,натъпкани с безпросветни първобитни суеверия?

Съставяли са и са оставяли огромна информация в прав текст нашите Деди за Българските Богове Исус и Мария Магдалена!


На папируси са я написвали,на пергамент от агнешки кожи я преписвали,на хартия са я калиграфисвали,на дърво я издълбавали и на камък я изчуквали,на безброй ритуални и битови съдове и предмети са я влагали,по стенописите и иконите на хилядите храмове са я зографисвали-камари и товари с безчет писмени паметници с информация за възлюбените си Богове нашите предци са натворили и са изложи на най-явните места,и са скътали на тайните места,за да не се затрие и съхрани свещената информация,че Бог Исус и Богиня Мария Магдалена Са Българските Богове,че Те Са Творците на Вселената и родители на всички хора,заченали ги в Обетованата Райска земя-България на Балканите,и поверили ги на грижите на първородната Си свещена свещеническа-жреческа династия Дуло,ги разселили по целия свят!Да се съхрани информацията,че при последното Си аватарно явяване на Земята преди 2000 години като Исус Христос и Мария Магдалена,Те за пореден път възстановяват Българската свещена Божия династия Дуло,като оставят двете Си деца-
близнаците ПАВЕЛ и ПЕТЪР,родени в Първосвещения град Ямбол-града на Богиня Диана,Мария Магдалена,съответно няколко минути преди полунощ на 24 декември 33година сл.Хр.и няколко минути след началото на новия ден 25 декември
,
в жертвен дар на Българите и всички човеци на Земята за техни саможертвени страдалчески слуги-свещени и праведни Духовни водачи и Царе на установеното Божие царство над цялата Земя чрез Свещената Българска световна империя-фалшифицирана от световните заговорници срещу Българите и техните историци-манипулатори чрез перманентен многовековен геноцид,терор и тотална цензура като Римска империя.

Планини с тази сакрална информация са съставили и оставили Дедите ни святи по цялата необятна древна Българска земя-планетата Земя!
 И планини от престъпления сътвориха душманите на Българите-все родствени българи от изродените Исусови династични разклонения-за да скрият и унищожат за идните поколения на светиите тази сакрална огнена информация и ги обезпаметят,за да не се знаят кои са и за да не си потърсят Божието Бащино наследство на святи владетели и господари на народите и земите,за да може непознали се и непосветени, че са наследници на Боговете и приносители на Техните Божествени екстрасенсни феномени, да бъдат поробвани в продължение на хилядолетия,геноцидирани и затривани за да не пречат на поробителите на народите в пъкления ѝм замисъл и дела!
През дългите векове на византийско псевдохристиянско,турско и фанариотско робство и иго,монархо-фашистка,комунистическа и псевдо-демократична геноцидни системи, враговете Български перманентно и упорито унищожаваха сакралната информация:
Папирусите са горяли,изтривали и изчъгъртвали,поправяли и фалшифицирали!
Пергаментите са горяли,изтривали и изчъгъртвали,поправяли и фалшифицирали, пишейки върху заличените слова фалшиви съчинения-тя пък агнешката кожа има свойството да съхранява първоначално вложената в нея информаци и след третиране със съвременни препарати позволява да се възстанови истинската свещена информация за Българите-за ужас на враговете ни,все по-трудно цензуриращи и възпиращи излизащата по Божи план и проект истина за Техния народ! 
С хартиените и дървени информационни носители-свитъци,листа,книги и дърворезби и иконостаси,са подклаждали кладите и горяли къщите,храмовете,имотите и живи хвърлените в тях наши святи великомъченически Деди. 
Каменните писмени паметници изтриха и стопиха на кереч и начукаха на ситна мозайка и баластра.
Свещените храмови съдове и битови предмети отмъкнаха,претопиха и натрошиха.
Стенописите изчъгъркаха от храмовите стени и тавани,замазаха и варосаха ги и за по-лесно и сигурно палеха и взривяваха храмовете,като задължително натъпкваха в тях старците,жените и децата и мъчениците свещеници,за да водят по огнената пътека към небесата клетото си паство...
ПАСТВО=Бог Иса и Диана Богиня-верните последователи на Исус и Богородица
Създадоха световната археоложко-историческа наука и институция като АВАНПОСТ-преден разузнавателен и полицейски отряд на заговорниците срещу Българите и инквизицията,с основната задача за превантивна и постоянна цензура върху постоянно появяващата се от миналото Българска информация навсякъде по света и нейната манипулация и фалшификация,както и за отклоняването на търсещите истината за миналото си Българи в грешни посоки.

АВАНПОСТ=Бог Иса и Богиня Диана-предни разузнавателни и ударни отряди


Основоположници и главни действащи лица и агенти  на тази гнусна мракобесническа фалшификаторска институция бяха гръцките фанариоти с главното оръдие и изпълнител на пъклените ѝм планове поп Стойко Владиславов,изроден нечист Исусов династичен потомъ,познат като епископ Софроний Врачански.Предаде доверилият му се Паисий на фанариотската духовна полиция и съдейства активно на османските полицейски служби да унищожат  създадената от него мрежа за размножаване и разпостранение сред Българите и из цяла Европа,на Истинската Българска история,свидетелстваща за Българските Богове Исуси Мария Магдалена и Тяхното свято потомство и народ,
И С КОЙТО ПРОСВЕТИТЕЛСКИ АКТ ВЪЗПЛАМЕНИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА СМИРИЛИЯТ СЕ И УЖАСЕН В РОБСТВОТО БЪЛГАРСКИ НАРОД,КАКТО И ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ,ВСИЧКИ ТРЪГНАЛИ ОТ СВЕЩЕНАТА ТРАКИЯ И ОЩЕ ПАЗЕЩИ СПОМЕНИ ЗА  ПЕТТЕ ВЕКА ДО НАЧАЛОТО НА VI ВЕК СЛ.ХР., ПРЕЖИВЕНИ В РАЙСКИ ФЕНОМЕННИ УСЛОВИЯ ПОД КРИЛОТО И УПРАВЛЕНИЕТО НА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА  ИМПЕРИЯ.
Сам оглави попа-родо и веро предател,колектив от фалшификатори и преписвачи,с които съчини и написа нищо неказващия и несъобщаващ фалшификат наречен История славянобългарская,като начерта пътя на кохортата цензури манипулатори и фалшификатори на Българската история,познати като школата на Иречек,школата на руския агент Васил Златарски и неговите верни последователи,съставящи и до сега Българската историческа наука и размножени из електронните медии и блоговите портали,разчленили Свещения Божи Български народ на измислени Славяни,

((манипулирано понятие и измислен етнос,взаимстван от животинското календарно династично прозвище на Исус Слава(Змея),което е било племенен индекс на елитни Български отряди от Първосвещените Ямболски и Сливенски региони-вижте повече за това в постинга ни „СЛАВЯНИТЕ са тракийски племена от Сливен, обучавани и посвещавани от Българските жреци на Карандила за цивилизаторски мисии по света“  
http://bezistena.blog.bg/history/2013/11/09/slavianite-sa-trakiiski-plemena-ot-sliven-obuchavani-i-posve.1202432
)),

на азиатски диви безпросветни тюрко-татаро-монголски пришълци и изчезнали ЯКО ДИМ(Мад Кая=Мама Диана Кая-Богинята Майка,скалната жрица)траки.
Попа осребри предателството си с назначаване му от фанариотите на тяхната висша мракобесническа  полицейска служба „ЕПИСКОП“и с осигуряването на висши държавнически и административни служби в султанския дворец и при фанариотите на поколението си до девето коляно-за разлика от наградата на свещениците-мъченици от изгорените храмове,поели с народа си по огнената пътека към висините на БЕЗСМЪРТИЕТО!
ПОЕЛИ КЪМ ВИСИНИТЕ=ПОЕЛИ КЪМ Бог Иса и Диана
ПОЕЛИ КЪМ БЕЗСМЪРТИЕТО=ПОЕЛИ КЪМ Исуз и Богиня Диана Матара
 
 
Историците-цербери и цензури създадоха през последния век в България идеални условия за развитие на иманярството и унищожаване и изнасяне на Българското археологическо и историческо богатство в чужбина пак със същата цел за скриване на сакралната историческа информация.Тази политика е продължение на многовековната политика за ограбване и изнасяне на свещената ни книжнина и историческа родово памет, провеждана от фанариоти,римския католицизъм и западните ни душмани и подготвящите отдалече завладяването на истинската Обетована земя наши руско-съветски събратя,както и вездесъщите евреи-нашето любимо и най-обгрижвано от Дедите ни-цивилизатори племе!
Само ще споменем целенасочената фалшификация още преди новата ера от пришълците-данаи(юдеи) на Българския Омиров епос и унищожаването на огромния Български-тракийски писмен информационен масив,създаден от ОРФЕЙ и ЕВРЕДИКА-предпоследното аватарно явяване на Бог Исус и Богинята Майка пред Българите,за да допълним в общи щрихи картината на хиляди години постоянно преследване и унищожаване на сакралната Българска писменост и книжнина.

Как да оцелее при тия условия информацията за Българските Богове,Техните деца и народ?

Спомнете си съвсем скорошната полицейска спец-операция на Българските служби по тази щафетно предаваща се при всички режими и строеве задача №1 за всички времена-блокирване с всички средства на излизането на бял свят на Истината за Българските богове и Техния народ!
Когато доцент Китов през 2004 година отваряше могилата ГОЛЯМАТА КОСМАТКА,към службите изтече информация,че в неограбената от иманярите гробница се съдържа важна писмена информация.Тогава последва невиждана до тогава полицейска акция на спец отряд на такива обекти,изпратен лично от тогавашния гл.секретар на МВР генерал Бойко Борисов,при която археолозите бяха блокирани вътре в гробницата от полицаите и работеха под техния постоянен надзор и контрол!Следяха за появяването на информация от следената тематка от забранената Българска история,като официалната версия за баламите бе,че охраняват разкопките и намираните съкровища от посегателство от иманяри или кражба от археолозите!И въпреки тоталната полицейска цензура,сакралната информация проби желязната цензура и ни съобщи вложените от Посветените ни Деди послания от истинската ни история!Съобщи ни ги,но засекретени в обяснително-описателен шифрован вид,като например ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ С ДЪБОВИ ЛИСТА И ЖЪЛЪДИ,БРОНЗОВА ГЛАВА НА ЗЕВС,ЗЛАТНА АПЛИКАЦИЯ, БРОНЗОВИ СЪДОВЕ и други,както и анаграмната писмена зашифровка с името СЕВТ,за да оцелеят и бъдат разсекретени и разбрани само от предвидените адресати-чистите посветени техни потомци,а чрез тях и всички Българи,както правим сега: 
 
ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ=ЗЛАТЕН ВЕНЕТС=Исуз Дуло и Богиня Диана
ДЪБОВИ ЛИСТА И ЖЪЛЪДИ=Бог Исуж Дуло и Богиня Диана Дуло-висшите символни регалии на царска власт  от древността и до сега! 
ЗЛАТНА АПЛИКАЦИЯ=ЗЛАТНА АПЛИКАТСИЯ=Диана и Исуз Дуло Балка 
БРОНЗОВ СЪД=Зар Бог Иса и Богиня Диана
БРОНЗОВА ГЛАВА НА ЗЕВС=ЗЕВС е Вер Иза Бог Балга=ЗЕВС е Бог Исус Змея Българина!!!
Върховният древен езически бог ЗЕВС е Бог Исус Змея Българина-поредната епохална тайна,която ние разкрихме в няколко наши постинга досега,както правим и сега безапелационно само с едно докосване на името с вълшебната програма:
ЗЕВС=Бог Исуз
ВЪЛШЕБНА ПРОГРАМА=Богиня Мария и Бог Ешуа Българина 
СЕВТ=Иса и Богиня Диана-царски владетел от рода на Исус и Богиня Диана

Защото от дълбока древност Посветените Българи живееха в постояннен режим на геноцид и конспирация и бидейки пророци и ясновици,виждащи далече в бъдещето тоталната цензура,унищожение и фалшификация върху Българските Богове и история, те ги зашифроваха и вложиха засекретени чрез Свещения шифър на Българския език навсякъде в живота на Българите!И най-много в народния фолклор.И най-много в Празничния народен календар-най-древната и висша човешка универсална научна система и най-древния и точен календар, който се оказа и най-древния и богат информационен трезор за Българските Богове и истинската Българска история!


Българските жреци съчиниха по няколко празника на всеки месец,свързани с актуални житейски проблеми и сезонни селскостопански и битови работи,и ги разположиха по възлови астрономически и астрологически дни и събития,обвързани с положенията на Слънцето,Луната и другите космически тела и тяхното енергетично взаимодействие със световната мегалитна светилищна система и влияещи и поддържащи номиналните параметри на природата за нормалния живот на хората.Всяко селище възникваше задължително около едно и повече мегалитни скални светилища-мултифункционални  универсални съоръжения за задоволяване на духовните,здравните и материалните нужди и потребности на хората и управлявани от местните жреци-оператори на съоръженията,които благодарение на феноменалните си умения и способности „изработваха“-сиреч доставяха от Божиите измерения,необходимия продукт за всички  нуждаещи се.
Жреците създадоха обрядна ритуалност за всеки отделен случай,като обвързаха резултатите от ритуалите със страховата фаза и заплаха от стриктното спазване на предписаните ритуали и Божие наказание,за да се гарантира съхранението на ритуалите в непроменена форма през времето и при всички условия.

В обрядната ритуалност те вложиха огромен брой условности,правила,задължения, фатализми, забрани и действия за спазване и изпълнение като безпрекословни необходими условия за благословение свише и нормален живот.
Цялата тази сложна обрядно-ритуална система се формулира с дефинициятя ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ.

В тази езическа обрядна суеверна ритуалност те вложиха термини и комбинации от термини,които бяха съставени по правилата на закодирване с шифъра на Свещения Български език и използване на Божиите имена,титули и характеристики от Свещената МАТРИЦА,за които ви информирахме по-горе. 
Така нашите Посветени Предци „написаха“ в Свещен шифър и код вечната и непреходна книга и история на Българските Богове и Българския народ-БЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИЧЕН НАРОДЕН ЕЗИЧЕСКИ КАЛЕНДАР,който е истинската Библия-Българското Свето Писание,и вмениха на Българите да я научат на изуст и съхраняват и пренасят през вековете и изпитанията,обвита и защитена от маскировката на привидно уж нямащото никаква връзка с Исус и Мария Магдалена и християнството крайно наивистично и безпросветно на вид ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ! 


Преди да започнем да разсекретяваме вложените в Българските народни ЕЗИЧЕСКИ СУЕВЕРНИ РИТУАЛНИ зашифровки,които са БЕЗКРАЙНИ по замисъл,зашифровъчен уникален гений и обем,ще разсекретим няколко словесни кодирани послания от нашия обяснително-повествователен работен текст,колкото да демонстрираме категоричното ѝм и безапелационно подчинение на Свещения шифър и код и неговото универсално всевластие в Българския език,както и да поемем глътка освежаващ енергиен духовен коктейл:
СУЕВЕРИЕ=Иса Вер=Иса Змей
СУЕВЕРИЕ=Иса Верие=ВЕРИЕ на/в Иса=Вяра,уповоние в Иса=Вяра в Исус,
прикрита форма на познание,вяра и упование в Исус


ЕЗИЧНИК=ЕЗИТШНИК=Изуш и Диана Кая=Исус и Диана Жрицата-последователи на Боговете Исус и Диана,които носят познанието и тайната информация за Боговете във всички букви,думи,изрази и текстове на Свещения Български език,и влизат във връзка с Боговете чрез езика,за да реализират феномените си. 
ЕЗИЧНИЦИ=ЕЗИТШНИЦИ=Деца на Езуш-потомците на Исус  
ЕЗИЧЕСКИ ОБРЯДИ=Зар Исуш и Бокиня Диана
КОДИРАНИ ПОСЛАНИЯ=Диана и Иса Болкарина
ВЕЧНА И НЕПРЕХОДНА КНИГА за=КНИГА за Бог Ешуа Барха и Диана
СВЕТО ПИСАНИЕ=Бог Исус и Богиня Диана
ИЗПИТАНИЯ=Иза и Богиня Диана
ЗАЩИТА =Изуш и Диана
МАСКИРАНЕ=Иса и Мария Кая

НАИЗУСТ=Исуз и Диана-херметично изискване и искуство за запаметяване на обем информация за Българските Богове,
Чиито имена са вложени в думата

УЧАТ НАИЗУСТ ИНФОРМАЦИЯ=УЧАТ НА Изус и Диана ИНФОРМАЦИЯ-удивително лесно и прегледно за обясняване на зашифровъчната техника


ПРЕГЛЕДНО ЗА ОБЯСНЯВАНЕ=Българина Бог Исуз и Богиня Диана

Не можем да не покажем как изглежда на другите езици това фундаментално херметично категорийно понятие,за да се възхитим за пореден път от зашифрвъчния гений на Българите,като ги разсекретим и покажем Божествената ѝм семантика:
НАИЗУСТ(Бълг)=Изус и Диана 

BY HEART(англ)=Бога Трак=Диана Барх
PERMENDSH(алб)=Ешуа и Богиня Диана Мария
EZBER(азер)=Иза Вер(Змей)
BIHOTZA(баски)=Бохиня Диана и Иза
deur die hart(бурски)=Друида Трак
bằng trбi tim(виетн)=Богиня Матара Диана  
DE MEMORIA(галис)=Мад Мария  
ЗЕПИРАД(груз)=Иза Бард=Богиня Зар Диана  
APO TIN KARDIA(гръц)=Богиня Диана Трака 
PEAST(ест)=Бог Иса и Диана  
SITE NOBI(игбо)=Иса и Диана Богиня
di luar kepala(индон)=Диана Ел(Змей)България  
meр hjarta(исл)=Мад Трахия=Майка Диана Трака  
DE MEMORIA(исп)=Мад Мария

Yуu xīnzаng(кит)=ЙЕО ШИНЦЯ=Ешус
NO GALVAS(латв)=Иса Балга 
ЕX CORDE(лат)=Иса Кая Трака=Иса Жрец Трак 
MINTINAI(литов)=Мама Диана
AUSWAIDING(нем)=Иса и Богиня Диана 
van buiten(нидерл)=Бог и Богиня Диана  
PE DE ROST(рум)=Бог Иса Друида 
SPAMATI(слов)=Иса и Богиня Мат
s srcem(словен)=Исус и Мария Кая 
by wadnaha(сомалия)=Бох и Богиня Диана 
D̂wy h̄ạwcı(тайланд)=Диана Богиня и Бох Иса
Itayam(тамил)=Диана Мама
Guṇḍe dvārā(телугу)=Богиня Диана Тракия
EZBERE(турц)=Иза Вер(Змей)
zpaměti(чеш)=Иза и Богиня Мат  
NAISAPUSO(филип)=Бог Исус

Вземете която и да е съществена дума от Българския език и я изследвайте по посочения по-горе начин чрез GOOGLE ПРЕВОДАЧ-няма да се усетите как ще преминете и се изкачите на няколко посвещенчески нива наведнъж,от които връщане назад няма!
 

Не може да не възкликнем пак и пак за пореден път:
ГОЛЯМА РАБОТА СА НАШИТЕ ДЕДИ!
С неизчерпаем запас от сакрални зашифровки от няколкото имена на Българските Богове те са съставили езиците и словесните речници на всички племена и народи по време на цивилизаторските ѝм мисии,и така са съставили техните съпридружителни родови и народностни документи,удостоверяващи категорично тяхната принадлежност към Свещената Българска империя и Българските Богове,за да можем когато я възстановим скоро,да си ги върнем без много формалности!

ПАК ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ=Бок Иза Барда и Богиня Диана
**********************************************************************************************************

Разсекретяване на Празничния църковен календар:

Разсекретяваме непонятното до сега съвпадение и съжителство между празниците на народното суеверно езичество и толкова ненавиждащото го християнство.

Езичеството на Българите е истинското познание и учение за Българските Богове  Исус и Мария Магдалена,познание и владеене на феномените и Божествените технологии чрез дарбите на Святият Дух,живеене в святост и по законите на Любовта,Братството и Мира.Езичниците са потомците на Боговете и Техните верни и чисти последователи.
Езичниците са истинските ранни християни и всички,обявени и анатемосани от византийската църква еретици и поганци.
ЕРЕТИК=ТРАК
ПОГАНЦИ=ПОГАНТСИ=Богиня Диана и Иса

Византийското християнство е псевдохристиянство,анти Исусова човеконенавистна и Българоненавистна извратена идеология,доктрина и система за перманентен геноцид срещу Българите-езичници,изявяваща се открито като такава от средата на 4 век сл.Хр. до края на 16 век,след което се маскира като официално и канонично единствено византийско православие.Западното му крило се транформира в Западно-католическо християнство със същите функции и с обединени усилия започват тоталната фалшификация на съвременната Българска история,а оттам и на цялата световна история,както и обединения заговор и геноцид срещу Българите!
Идеолозите,авторите и ръководителите на византийското псевдохристиянство са изродените Исусови потомци от Българската Божия владетелска династия Дуло,извън свещената Първородна родова Божия линия,без кръщение със Святият дух и предали и престъпили Божиите и родовите закони.Тези династи са отглеждани и обучавани за административни управленчески висши кадри за Свещената Българска империя до 525 година в Българския академичен град-школа Византион
(ВИЗАНТИОН=Бог Иса и Диана,ВИЗАНТИЙЦИ=Бог Иза Теца=Деца на Бог Иза),
на латински  БИСАНТИУМ=Иса и Богиня Мат.
След преврат през 525г.започват самостоятелна сепаративна дейност за разрушаване на Свещената Българска империя,манипулирана по-късно като Римска империя,и за поробването на тракийските племена,съставящи народите на страните в дотогавашната Римска империя(Българска империя)-процеси и дейност, продължаващи до завръщането от политическо изгнание от Франция през 681г.на принца-княз Сигибер(син на убития от византийски агенти франкски меровингов крал ДАГОБЕР, познат като ГОБРАД,КУБРАТ) от свещената първородна династична линия на Исус Болка и Богиня Мария, закодирани в историческите анали като КЛОВИС МЕРОВИНГ-основатели на тайнствената династия МЕРОВИНГИ на франкските крале.
КЛОВИС МЕРОВИНГ=Иса Болка и Мария Богиня

Принц-княз СИГИБЕР е по-добре познат като ИСБЕРИГ-сиреч Исперих,Аспарух.

По време на турско-фанариотското робство византийската духовна полиция, замаскирана като византийско християнство,организира постоянен полицейски контрол и шпиониране на Българските езически мероприятия и ритуали,като съчинява и съставя т.нар. ЦЪРКОВЕН ПРАЗНИЧЕН КАЛЕНДАР от бивали исторически събития, но в които е разменено местото на палачите и жертвите:
Византийските псевдохристиянски палачи преследват,измъчват и убиват святи и чисти Български Исусови династични потомци без никакво прикриване тогава,а след няколко века потомците и правоприемниците на същите тия палачи преписват тия жестокости и убийства на Святите императори от Българската империя,оневинявайки предците си-палачи и съчиняват фалшиви сърцераздирателни църковни легенди. 
Фанариотите наместват фалшифицирания църковен византийски календар в графика на Празничния Български народен календар както с идеята да контролират езическите ритуали и да попречат за обмен на сакрална информация,а така също и да попречат за енергитичния обмен,заряд и активиране на феноменните центрове на хората на светилищата по време на тия сакрални ритуали.
Големи усилия полага византийската църква да вмъкне в автентичния и уникален Български народен езически празничен календар своите фалшификати и да отклони Българите от сакралните ѝм ритуали,но както виждаме,народът ни въобще не ги отразява в езическата си празнична филосфия и практика!
Нещо повече:

 Българските Посветени са се внедрили във византийската християнска институция и са  имплантирали и в нея своите засекретени послания,използвайки гонителите си за пощенски мулета и куриери през тяхната цензура.В този случай са натаманили така името на светеца,че да съхрани в себе си първоразрядните Божии имена:
БОГОНОСЕЦ=БОГОНОСЕТС=Исус и Богиня Диана  
На още по-високо херметично езотерично ниво те са закодирали и най-важната епохална тайна за Българите и човеците-тайната,че с тази сакрална дата и времеви период от 21-25 декември е свързано Свещеното Божие потомство на Божествената съпружеска двойка Исус и Мария Магдалена:
ИГНАТИЙ БОГОНОСЕЦ=ДЕЦА на Г(Господ) Бог Исус=ДЕЦА на ГОСПОД БОГ ИСУС
Разшифровката на това свръх секретно послание ни указва,че тия сакрални дати и събития са свързани с потомците на Исус и насочва вниманието ни да търсим в официалната и в народната езическа традиция и ритуал засекретена информация по тази огнена тема! 
Следвайки заръката на Посветените ни Деди-зашифровчици,веднага разсекретяваме зашифрованите параметри и засекретеното CV(CV=Иса Бог) на култовия римски император Трян,който чудно досега защо,навремето все в земите на България дремел и се е навъртал,сякаш огромната световна империя не е имала други хиляди и хиляди важни дестинации и дела за решаване!И все по нашите земи воювал!
И строял на поразия огромни градове,укрепления и съоръжения все по Българските земи и все лично е надписвал посветителските надписи на откриваните от него нови обекти и ѝм прерязвал лентите,зидя и башка луд от Бойко Борисов!И най-много строил в България императорски резиденции-повече и от Тодор Живков дори,дето беше цар само на България!Сякаш само в България е почивал,а имперският правителствен ФАЛКОН го е чакал на летище ВРАЖДЕБНА да го води всеки ден до Рим и заседанията на сената!
И ще се окаже в крайна сметка-както и се оказа вече,че България е била истинската Свещена Римска империя,и царството по нашите земи се е наричало РУМА,РОМА, РИМА-все обратен запис на Мария,както излизат все повече документи за това!
А имперския ФАЛКОН(ФАЛК=БАЛК) е чакал на летище ГРАФ ИГНАТИЕВО-не,за да е по-близо до столичния град,трябва да е чакал на летище БЕЗМЕР!
То и затова БЕЗМЕР носи в прав директен текст в името си Първосвещените Божии имена:
БЕЗМЕР=Бог Иза и Мария-за да не се чудят повече историци и изследователи  какво значи това име! 
А за да е по-близко и постоянно на разположение на Императора-Първожрец,чието постоянно работно место и дом е бил БЕЗИСТЕНА в ЯМБОЛ(вече знаете отдавна какво означава БЕЗИСТЕН-първосвещения дом,храм и команден център на Исус и Богиня Диана-БЕЗИСТЕН=Исуз и Богиня Диана),имперският Фалкон е трябвало да стои на площад ОСВОБОЖДЕНИЕ,на който е БЕЗИСТЕНА и да може да излита вертикално...

До тука с волната съчинителска програма!
 Разбира се,че не му е трябвал на императора правителствен самолет,защото първо-СЕНАТА на империята си е бил в Ямбол и никъде не е трябвало да пътува за това,и второ-когато пътувал императорът по обширната Свещена Българска империя,която обхващала целия свят,той е пътувал като Първожрец-т.е.ползвал е с целият си екип феноменалните екстри на Дарбите на Святият Дух за пътуване през пространството чрез телепортация от светилище до светилище-нормална високотехнологична изпитана практика за жреческата  свръхестествена длъжностна характеристика!
Третият аргумент против ползването на правителствен самолет е също толкова логически непреодолим поради факта,че самолета е изобретен доста по-късно...
А варианта с имперския ФАЛКОН ние въведохме,за да локализираме истинското место на истинската столица на истинската империя-Българската,и за да изпитаме поредното удоволствие да разсекретим няколко фундаментални зашифровки: 
ФУНДАМЕНТАЛНИ ЗАШИФРОВКИ=Богиня Диана Матара и Бог Изуш Балка
ЗИДЯ=Иза и Диана
БАШКА ЛУД=Бок  Ешуа Дуло
РЕЗИДЕНЦИЯ=Зар Иса и Диана-местообиталище за Боговете Исус и Диана
МЕСТООБИТАЛИЩЕ на=на Богиня Диана и Исуш Дуло
ВРАЖДЕБНА=Вер(Змей) Ежуа и Диана Богиня-место за излитане и приземяване на змейове и разни други хвърчащи обекти
ИЗЛИТАНЕ на=на Иза Дуло
ПРИЗЕМЯВАНЕ на=на Богиня Мария и Бог Иза
ХВЪРЧАЩИ ОБЕКТИ=Бох Чар Ешуа и Бокиня Диана=Тати Ешуш Бърха и Бокиня Диана
НАМИРАТ СЕ ПО ЗЕМИТЕ НИ=Богиня Диана Мат Мария и Исуз
ГРАФ ИГНАТИЕВО=Барг Богиня Диана=Богиня Диана Барга
ЗА ДА Е ПО-БЛИЗКО до=до Богиня Диана и Изуз Балка
ТОВА ИМЕ ОЗНАЧАВА=Бог Изуш и Богиня Диана Мат
ПОСТОЯННО МЕСТО на=на Исус и Богиня Диана Мат
ПОСТОЯННО РАБОТНО МЕСТО на=на Исус Барда и Богиня Диана Мат
ПОСТОЯНЕН ДОМ на=на Иса и Богиня Диана Мат
ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ=Богиня Диана и Езуш
площад ОСВОБОЖДЕНИЕ=площад на Бог Исуж и Богиня Диана
ВЕРТИКАЛНО ИЗЛИТАНЕ=Диана и Иза Дуло Балкарина
ВОЛНА ПРОГРАМА=Богиня Мария Болгарина
СВОБОДНА ПРОГРАМА=Иса Бог Борг и Богиня Диана Мария
ПЪРВОЖРЕЦ=Вер Цар Бог Ежуа
ФЕНОМЕНАЛНИ ЕКСТРИ=Бог Ламя Иса Трака=Бок Иса Дуло и Мария
ТЕЛЕПОРТАЦИЯ=ТЕЛЕПОРТАТСИЯ=Дуло Бог Иса Друида=Бог Иса Дуло Друида=Иса Бард Дуло и Богиня Дуло-свръхестествена за хората,но естествена за Боговете и Святите Ѝм потомци феноменна технология за предвижване във времето и пространството


Векове наред чака нетърпеливо император Траян-любим герой на Българския народ и фолклор,да бъде разсекретен истинския му произход и кой е той-и времето му дойде!Разшифровката на официалните и строги административни латински имперски титули ги транформира по възхитителен начин с математическа точност до познатите ни и очакващи ни любящи  Български Богове и Техните святи потомци:

MARCUS ULPIUS NERVA TRAIANUS=Сар Исус Бълкарина и Богиня Диана Мария 
MARCUS ULPIUS NERVA TRAIANUS=Син на Сар Иса Бълкарина и Богиня Диана Мария
MARCUS ULPIUS NERVA TRAIANUS=Син на Цар Иса Българина и Богиня Диана Мария
 

Доказва се това,което въведохме в предните си статии като бъдещи категорични академични постулати,че

АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ т.нар.РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ ДО ЕДИН СА БЪЛГАРИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСИЧКИ СА ОТ СВЯТАТА ПЪРВОРОДНА ДИНАСТИЧНА ВЕРИГА НА ИСУС И МАРИЯ МАГДАЛЕНА! 

Другият безспорен постулат е,че центърът на тази империя е България, империята е Българска и се управлява от Първосвещения Първопрестолен Божи град на България-ЯМБОЛ!

Нашите изследователи-фолклористи винаги са се чудели защо император Траян има такова специално и трайно место в Българския фолклор и в душите на Българите и защо в народните приказки той е Български цар и управлява Българското царство?Та нали в официалната Българска история няма такъв цар-как така чувствителният и мъдър Български фолклор ни съобщава за някакъв Български цар Траян! 
Разшифровката на култовия сюжет в приказката ЦАР ТРАЯН ИМА КОЗИ УШИ ни дава отговор кой е нашият Цар Траян,потвърждавайки единтичността му с Римския император  MARCUS ULPIUS NERVA TRAIANUS-сиреч Син на Цар Иса Българина и Богиня Диана Мария:
ЦАР ТРАЯН ИМА КОЗИ УШИ=ЦАР Изуш и Диана Мария Кая(Жрица)-династичен потомък на Българските Богове

В другия вариант на приказката-кодирано послание,зашифровчиците ни съобщават,че
ЦАР ТРАЯН ИМА МАГАРЕШКИ УШИ,което в превод означава,че Цар Траян или Император Траян е династичен Български потомък на Исус и Мария Магдалена:
ЦАР ТРАЯН ИМА МАГАРЕШКИ УШИ=Цар Ешуш Мага и Диана Мария Кая(Жрица)

Въвеждането от зашифровчиците на „магарешкия“ вариант се прави за да покаже тъждествеността на Българския Цар Траян с римския император Траян и Българския произход и същност на Император Траян и всички други т.нар.РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ,а и на цялата т.н.РИМСКА ИМПЕРИЯ,която е Българската свещена империя:
Една от основните официални имперски титли на император Траян е Germanicus,която нашите съставители на зашифрованото послание-приказка анаграмират като МАГАРЕШКИ и влагат в приказката-послание.
GERMANICUS=МАГАРЕСКИ
МАГАРЕШКИ= GERMANICUS
Отделно титула  GERMANICUS се чете на диалектния ни език,върху който е съставен и съвременния немски език,като ДЖЕРМАНИКУС,което значи Исуж и Мадара Кая,а от там и производните ДЖЕРМАНИ=Ежуа и Диана Мария-сиреч Тракийско елитно племе, заселено и цивилизовано от Българските му цивилизатори от Божия династичен род на Исус и Мария Магдалена!
Сега му е времето да разкрием истинското значение(ЗНАЧЕНИЕ=ЗНАТШЕНИЕ=Изуш и Диана) и на друга титулна зашифровка на Българския  култов император Траян-Optimus Princeps,която фалшификаторите и невежите обясняват като НАЙ-ДОБЪР ПРИНЦЕПС, където ПРИНЦЕПС се обяснява като „ДОСТОЕН ЧОВЕК ЗА ТРОНА“.
Как така Императорите-самодържци,с постоянни претенции(основателни както виждаме в нашите изследвания)за обожествяване поради Божествен произход,ще се съгласят висшият ѝм родови административен титул да се състои от такава несъкрална и безсъдържателна комбинация,а няма да вложат в нея информация за святият си Божествен произход-имената на Боговете,поставили началото на династията?!
Затова и на най-непосветеният ще му светне,че в тази титла-мегаанаграма се съдържа в директен прав прочит Българската княжеска дефиниция на династичен наследник на трона на Бог Исус:
PRINCEPS=ПРИНЦ БОГ ИСА=Принц на Бог Иса
ПРИНЦЕПС=ПРИНЦ П С=Принц на Бог Иса


ЩЕ МУ СВЕТНЕ чрез=чрез Исуш и Богиня Диана Мат

Благодарение на това отвличащо вниманието на цензурата досега неутрално официално обяснение на титула на Траян,той е оцелял от тоталната антибългарска цензура!
Същата важна информация се съдържа и в древния титул за абсолютен монарх

САМОДЪРЖЕЦ=Син на Мадара и Исуж=Син(потомък) на Исус и Диана Мария


Финалът на приказката-кодирано послание,ни уверява,че е дошло времето да се каже и  разшифрова скритата в него сакрална информация,и този акт е прорицан някога и сега е санкциониран и активиран от самият Цар Траян-Свят Исусово-Богородичен Първожрец и император на Свещената Българска империя,а сега действащ Светец-статут,определян му от принадлежността му към святата и праведна първородна Исусова династична линия!

„...Минало,що минало,и на мястото,където копало момчето и закопало горящата го тайна,поникнала свирчовина.Веднъж селските воловарчета видели свирчовината,отсекли си пръчки,направили си свирки и ги надули.Тогава свирките заговорили с човешки глас:
- Цар Троян има магарешки уши!
- Царските уши са магарешки!
- Нашият цар е клепоух!
Бре!До вечерта новината се разнесла по цялата страна.Узнал самият цар и заповядал да му доведат бръснарчето.То му разправило какво се е случило.Тогава клепоухият сам си издялал една свирка,надул я,чул думите й,па си рекъл:
- Няма вече полза от криене.
И си открил магарешките уши“.


Ролята на бръснарчето изпълнихме ние от БЕЗИСТЕНА заедно с разконспирирания Български Цар Траян,подвизавал се дълго време под фалшива самоличност и чужда принадлежност и позорящи,но святи параметри-като кози и магарешки уши и още като клепоух цар,за да съхрани сакралната информация,вложена в тях за нашето сегашно просвещение и осъзнаване кои сме и Чии сме!
НАШИЯТ ЦАР ТРАЯН Е КЛЕПОУХ=ЦАР ТРАЯН е от Кала Бох Ешуа и Диана=
Цар Траян е от Бог Ешуа Кала(Змея) и Диана-потомък на Боговете Исус и Диана

Първи свидетели за истинността на горните документи са съпругата на Българския император-
ПЛОТИНА=Богиня Дуло=Болха Диана-свидетелство,че тя е от рода на Богиня Диана Дуло Болха,както и неговата сестра,носеща в прав текст гордо и без зашифровка личните имена на Исус и Мария Магдалена:
МАРСИАНА=Мария и Иса 
На сестра си императорът е дал титлата АВГУСТА,която след леката  дешифровка ни указва категорично от Чий род е тя,съответно и брат ѝ император: 
АВГУСТА=Бог Иса и Диана!!!

Разсекретяването на всички тия истинни документи ни позволява да изобличим и другата официална епохална лъжа на душманите на Българския Исусов народ-а именно вменената вина на всички императори от 1,2,3 и 4 век сл.Хр.и най-много на Светеца император Диоклициан,че са преследвали жестоко и подлагали на мъчения и екзекуции последователите на Исус-както в случая с Игнатий Богоносец.
Нищо подобно не се е случвало,а точно обратното е било!Римските=Българските императори са били чисти и праведни Първожреци,Святи Исусово-Мариини генетични династични потомци,кръстени със Святият Дух и живеещи и управляващи по Божиите закони и правила на Любовта, Братството,Мира и Човеколюбието,смирени и извисени праведни духовни бащи и водачи на всички хора и на истинските ранни Християни-Българите в Тракия,които и на мравката път стрували и творяли само добро на хората-в противен случай не биха могли да ползват нищо от дарбите на Святият дух, реализиращи на практика техните феномени и висши Божествени технологии,с които са изградили всички необясними духовни и материални чудеса от времето на империята през този период! 
Накрая да не забравим да разясним и защо не се е налагало да се лети постоянно с телепортационната светилищна транспортна мрежа от постоянното му пребиваване в тъй любимимата му Тракия до Рим за постоянните заседания на Сената,които са се ръководили лично от Императора и без него не можело да се вземе никакво решение! Разшифровката на наименованието на висшия орган за колективно вземане на решения, закони и управление в даваната за пример в това отношение Римска империя,разкрива чий орган е сената на Римската империя и къде се е намирал в действителност.
Пълното нименование на сената е SENATUS!Светна ли ви вече кои намерихме пак там?

SENATUS=Исус и Диана!!!

Отново поредна като за учебник за начинаещи христоматийна анаграмна комбинация и зашифровка,елементарна за разшифроване,за да ви убеди от раз за истинността и всевалидността на Свещеният Български шифър и Българското авторство на Римската империя и въобще върху всички човешки цивилизации!
И щом Империята и Сената са Български,то напълно естествено е Българският Сенат на Българската империя да се намира в България!И то в нейният първосвещен Божи град Ямбол,както го е определил император Диоклициан като ГРАД НА БОГОВЕТЕ, Богиня Диана Е дала името Си на столицата като ГРАДА НА ДИАНА,а двамата с Любимият Исус са дали имената Си на Първосвещения храм и Божи дом БЕЗИСТЕНА

БЕЗИСТЕН=Исуз и Богиня Диана 


Ще приключим разсекретяването на Празничния църковен календар в частта му за  Еднажден с дефиниране на поредния скорошен бъдещ академичен исторически постулат,който звучи така:

1.Всички Римски(Български) императори от периода 1-6 век сл.Хр.,оплюти и яростно анатемосани от византийската псевдохристиянска църква като езичници и яростни гонители и врагове на първите християни,са всъщност праведните и святи Първожреци от свещената Исусово-Богородична Българска династична фамилия Дуло, Духовни водачи и закрилници на истинските ранни Християни=Българите,и техни административни ръководители-императори,преминали впоследствие в редиците на Божиите реално действащи Светии! 

2.Издигнатият от византийската псевдохристиянска църква в култ на християнско преклонение и святост император Константин I Велики като въвел християнството за официална религия в цялата Римска империя,е всъщност най-отявлен и мерзък противник на истинските ранни Исусови последователи и Неговите Святи и праведни династични потомци-Българи,управляващи по волята на Исус Свещената Българска= Римска империя.Той никога не е разделял Свещената Българска империя,никога не е бил дори и за ден император на каквато и да е империя,не е въвеждал никакво християнство!Той е бил внук на Българския император Диоклециан,който управлявал Свещената световна Българска империя от Божия столичен град Ямбол,и подтикван от майка си Елена-снаха на император Диоклециан,данайка=юдейка,изгонена от имперското семейство поради прелюбодеяние и създаване на дворцови интриги,прави неуспешен опит за военен преврат и насилствено завземане на трона.
Метежът скоро е потушен,Константин е въдворен на доживотно разкаяние и покаяние. По-късно неговите потомци организират още няколко неуспешни опита за преврат и завземане на властта,като в края на 5 и началото на 6 век усилията ѝм се увенчават с успех и така тогава с този акт и процеси се слага началото на фактическото разрушаване на Римската (Свещената Българска империя) и възникване върху част от нейните територии и народи на Византийската империя,чиито хронисти-фалшификатори векове по-късно съчиняват фалшивата история за ранното възникване и величие на Византийската империя и легендата за въвеждането на християнството за официална религия от Константин Велики(Дете на Иса Кая Балка).

 Но за тези възлови исторически събития ще говорим в отделна изследователска статия,а сега поради големият текстови обем ще приключим до тук и продължаваме със следващи постинги,в който ще стартираме процеса по разсекретяване на  кодираните послания в Българския Народен празничен календар,започвайки от ЕДНАЖДЕН. 


 



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bezistena - Няма да публикуваме и отговаряме на ...
30.12.2013 22:05
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7744653
Постинги: 1793
Коментари: 3518
Гласове: 44434
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!