Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 03:42 - Защо всички Римски императори са Българи и защо са се подвизавали все на Балканите?!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 12587 Коментари: 15 Гласове:
8

Последна промяна: 14.03 17:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

В своят постинг БЪЛГАРИН ЛИ Е ОДОАКЪР   http://letopisec.blog.bg/history/2013/07/18/bylgarin-li-e-odoakyr.1131015   авторът обследва един от многото римски императори, които след разследванията на независимите Български изследователи през последните двайсетина години, се оказват все Тракийци, сиреч Българи.

Изненадата за всички е, че не само много Имератори са били Българи, а и това, че с каквото темпо върви излизането на истината за скритата Българска история, скоро ще се окаже и ще докажем, че ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ Римски императори са били Българи! Не вярвате ли? Айде на Бас!

ИЗНЕНАДА=Иза и Диана

ЩЕ ДОКАЖЕМ кои са=кои са Ежуш и Майка Диана 
 

Иза/Ежуш и Майка Диана са Българските Всесилни и Всемогъщи Богове Творци и Демиурзи, Господари и Властелини на световете и Автори и Постановчици на транс епохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на 

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български езикhttp://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!

БАС=Бог Иса – висш съдник при спор

ДА СЕ ХВАНЕМ НА БАС пред=пред Бог Исус и Бохиня Мад

АЙДЕ НА БАС=Диана и Бог Иса

ОБЗАЛАГАНЕ ПРЕД=Диана и Иза Българина

Хващаме се на БАС с който пожелае, че всички РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ до един, без изключение!!!, са били Българи!
Който и т.нар. "РИМСКИ ИМПЕРАТОР" да почнете да обследвате по лабиринтите на фалшифицираната Световна история (която история е Българската), винаги ще стигате с потресаваща изненада и онемели от възторг

ВЪЗТОРГ пред=пред Бог Иза от Трагия (Тракия)

до неговия Български произход!
И не само до Българският му произход, но и до неговата задължителна и безприкословна принадлежност единствено и само единствено към Първосвещената световна Българска владетелска династия ДУЛО!

ВИСШАТА ЕПОХАЛНА ТАЙНА, която започнахме да разсекретяваме и в предната ни статия

Каква глобална отговорност носи съвременният световен управленчески елит на всички народи,който е ИЗЦЯЛО ОТ БЪЛГАРСКИЯ династичен род ДУЛО  http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/01/kakva-globalna-otgovornost-nosi-syvremenniiat-svetoven-uprav.1135440 , 

както и всичките ни документи, указват категорично,че

всички световни владетелски елити и родове са от Свещеният Български династичен род ДУЛО, съставен задължително от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена!

От което пък следва, че и всички РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ до един са от Техния Свещен Божи династичен род ДУЛО – от което следва, че всички РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ са Българи задължително и са потомци на Исус и Мария Магдалена!

От това се разбира защо се е наричала Свещена Римската империя и защо всички императори са били обожествявани!

Официалната история, тотално фалшифицирана точно заради тази епохална тайна за Свещения Български Божи род, досега ни баламосваше, че Императорите от Свещената Римска империя са били все прости войници, селяни, овчари и други подобни, издигнали се със смелоста си до висши военачалници и се назначавали за императори от разбунтували се техни войници!
Ега си елементарните лъжи, хванал се на тях до сега целият свят!
Тъй се сменя Император с преврат – я вижте какво е ставало в Китай и в Япония векове и хилядолетия наред: едни и същи императорски династии управлявали несменяемо, как ще допусне някой войници да сменят династията!
И тия Азиатски династии все подозрително приличат по именна зашифровка на Исусовите именни комбинации, и с учудващо непрестанните си упорити претенции за произход от Някакъв Бог!
Защо ли?
Защото всичките са Дуло!

Че Римските императори да не са били по-будали и по-неорганизирани административно от азиатските, че да позволят на някакви си прости войници да ги сменяват както си искат всяка година!
Абсурдни алогизми и фалшификации!

Как си представяте поданиците на империята, за които Императорът е Божият наместник на Земята - което е било наистина така като Божии потомци - да позволят да дойде прост войник на власт и да му се подчиняват и да вървят подире му!
Абсурд!
Освен това в последно време излезе скритата до сега информация, че всички Римски императори са били преди всичко Святи Първожреци и никакви войни по цял свят не са водили с огромни въоръжени легиони, ами са присъединявали племена и земи към Свещената Българска Империя, кръщавайки ги със Святият Дух и правещи ги свободни и равноправни братя и сестри, живеещи в мир и Любов.
Пред песните, танците, молитвите и феномените на Святите Божии потомци се рушели всички прегради, граници и всички племена захвърляли оръжията и се присъединявали към братската песенна армия, а владетелите им коленичали пред Божият наместник на Земята - Императора!
Такива са били Българските Първожреци от Тракия, Меровинговите Императори и Святият Български император Атила=ДУЛО, Аспарух,Тервел...до вероломника и отцепредател Борис
!
 

ПЕСЕННА АРМИЯ на=на Бог Иса И Мария

ПОДАНИЦИ на=на Богиня Диана и Иса

ПОДАНИЦИ НА ИМПЕРИЯ на=на Бог Иса и Богиня Мадара

БОЖИ НАМЕСТНИК=Кан (Жрец) на Исуж и Богиня Мат 

ПОДЧИНЯВАТ ИМ СЕ на=на Богиня Мат Диана и Бог Исуш

От тия и безброй други доказателства следва, че Исус Христо след въскресението Си не е изоставил хората и последователите Си, както ни внушава Новозаветната християнска митология, цензурирана и редактирана от враговете Му и Инквизицията, а е реализирал Божествено - Царското Си Всемогъщие и Всевластие, обличайки го с реална Земна власт над света под формата на общо планетарната СВЕЩЕНА БЪЛГАРСКА  ИМПЕРИЯ, фалшифицирана след 15 век като Свещена Римска империя!!!

Разшифровката на официалното популярно наименование на Общопланетарното Божие земно царство ни документира безусловно Чие е то:

СВЕШТЕНА РИМСКА ИМПЕРИЯ=РИМСКА ИМПЕРИЯ на Исуш и Богиня Диана

Същата епохална секретна информация се съдържа и в дефиницията РИМСКА ИМПЕРИЯ:

РИМСКА ИМПЕРИЯ=ИМПЕРИЯ на Кан (Жреци) на Иса и Мария 

РИМСКА ИМПЕРИЯ значи още и ИМПЕРИЯ НА РИМ, която информация след разшифроване документира Чия е империята:

ИМПЕРИЯ на РИМ=ИМПЕРИЯ на Мария=ИМПЕРИЯ на Ариани на Ма (Богиня Майка) 

Това твърдят безпристрастно и цензурираните апокрифни Български документи, че след като поставили началото на Своята Божествена потомствена династия Дуло, Исус и Мария Магдалена Си разделили света и Всеки започнал своята дейност: Той тръгнал от България на Изток да завладява света с Любов и да изгражда Божията империя там, и за която Му дейност източните Посветени пазят секретната информация най-старателно, а упълномощената Му от Него Любима и Съпруга Мария Магдалена останала да управлява България и цяла Европа, подготвяйки я за скорошното поемане на цялата имперска власт и управление от подрастващият и просвещаван първороден Техен син. По време на обучението на сина Им в екстремални условия, той честичко изпраща на любящата си и бдяща над него Майка кодирани послания и съобщения със странния и толкова търсен от християнските изследователи новозаветен адресат ТИМОТЕЙ!!!

ТИМОТЕЙ=Диана Мат=Мат (Майка) Диана 

Сега вече знаете, че мистичният ТИМОТЕЙ е Диана Мат, сиреч Богородица, сиреч Мария Магдалена!
Това ще ви обясни и защо първородният син от Любовта на Исус и Мария Магдалена обикаля все по исконни тогава Български земи и народи на Балканите, където Майка му изгражда бъдещата Империя за него и бъдещата Божия династия Дуло, стартирала след средата на Първия век от н. е. от него като императорската династия  ФЛАВИИ.
По-досетливите вече разбраха защо първата римска имперска фамилия ФЛАВИЙ е лесно разшифроваема анаграма на един спорен Християнски фундаментален основоположник...но за това след като си поемете въздух...

Разшифровката на термина ИМПЕРИЯ указва категорично отново Кой изгражда СВЕЩЕНАТА ИМПЕРИЯ:

ИМПЕРИЯ=Богиня Мария

ФУНДАМЕНТ=Богиня Диана Мат

ФУНДАМЕНТАЛИСТИ=Дуло от Богиня Диана Мат и Иса 

ОСНОВОПОЛОЖНИК=Бог Исуж Болка (Българин) -
Бог Исус Българина, положил основите на целият свят!

ПОЕМЕТЕ СИ ВЪЗДУХ от=от Бохиня Мат Диана и Бог Исуз

ВЪЗДУХ=Иза и Бохиня Диана

...........и каква стана тя сега! И Свещената Римска Империя ще се окаже както Древно гръцката цивилизация и Египетската цивилизация все дело на Българите!

 – Е, вий вече се оляхте! Остава да кажете сега че и Господ бил Българин!
Какво, и от тази ли подигравка за последна степен на вманиачване и самозаблуда не ви пука!
Вие сте Си го знаели и скоро всички сме щели да знаем, че Господ Бог Исус Христос е Българин!
Той сам щял да ни го каже!?...Боже,Боже – луд умора няма! Ама вие какво, и от тази ли обидна дефиниция вадите документи за  Божествен произход и съпринадлежност!Българските Богове били навсякъде и във всичко,казвате... Само на Свещения Български език се разбирало кой е Господ?

ГОСПОД=Иса и Богиня Диана?

Сега пък се оказаха двама Господари! Че и Богове!

Има нещо вярно за Българите изглежда, че са Божият народ... И все нови и нови документи вадите от езика си! Остава да кажете, че сте марсианци и сте паднали от Марс!
Нямате мярка! Не знаете граници! Надхвърляте всички норми!

МАРСИАНЦИ=Мария и Исус  – космическа подигравателна квалификация за Божия народ, която носи в себе си пак информация за Българските Богове

ПАДНАЛИ ОТ МАРС=Дуло от Богиня Матара и Иса – идващи, произлезли от Бог Исус и Богинята Майка...

НЕ ЗНАЕТЕ ГРАНИЦИ с=НЕ ЗНАЕТЕ ГРАНИТСИ с=
с Диана и Гристоз=
с Диана и  Исуз от Трагия (Тракия)

НАДХВЪРЛЯТЕ ВСИЧКИ НОРМИ=Бълхари на Исуш и Богиня Матара Диана

НОСИ ИНФОРМАЦИЯ за=за Богиня Матара и Исус

БОЖЕ, БОЖЕ, ЛУД УМОРА НЯМА Българин от=
Българин от Дуло от Бог Ежуж и Богиня Мама Мария

ОБИДНА ДЕФИНИТСИЯ за=за Богиня Диана и Бог Тати Иса

БОЖЕСТВЕН ПРОИЗХОД=ПРОИЗХОД от Бог Исуж и Богиня Диана

СЪПРИНАДЛЕЖНОСТ към=към Жаре (Царе) от Дуло от Исус и Богиня Диана

 ....................................

В крайна сметка какво се оказа: върти, сучи - пак на неговата, че Свещената Римска Империя била Българска, основана от Бог Исус и Богиня Диана/Мария Магдалена, Които били Българи, и поставили Своите династични потомци за императори, които управлявали целия свят! И че Свещената римска империя е била с център Обетованата Земя – България на Балканите!

ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ на=на Бог Иза и Богиня Мат Диана 

И че се е наричала СВЕЩЕНА защото се е управлявала от Святи и чисти потомци на  Българските Богове, всички с Кръщението на Святият Дух и затова са построили такива изумителни и недостижими произведения на изкуството и грандиозни материални обекти, храмове и съоръжение и феноменална духовна култура!

И поради тези причини Инквизицията, прикрила се по-късно като Християнска Църква, насажда тази ненавист, омраза и преследване на Свещената Империя – престъпление, за което съвременната църква няма вина, защото и тя е манипулирана от фалшификаторите.
Това преследване на Българския Божи народ и потомство се установява като ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД срещу Българския народ, с висша реакционна форма през последните 20 години ...
Ще трябват много доказателства за тия твърдения!
Казвате, че навсякъде е натъпкано с видими и засекретени доказателства в тази тематика и посока!
Вие сте на ред!

ВИЕ СТЕ НА РЕД=Рода на Иса и Богиня Диана  

ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД връз=връз Гена на Иса и Богиня Матара Диана 

ВЪРТИ СУЧИ=Ариан от Исуш и Богиня Диана 

ПАК на НЕГОВАТА=на Бок и Богиня Диана 

Поощряваме ви да потърсите из Нета информация за Римски императори от Български произход от Тракия - има много такава информация, и колкото повече търсите, толкова повече Българи ще откривате с изненада

С ИЗНЕНАДА=Исуз и Диана

начело на Свещената Римска империя!
И все по-натрапчиво ще възниква пред вас въпросът защо всички Римски императори прекарват почти цялото си работно и почивно време все по Българските земи?!
Това ще правим и ние постоянно с нашите изследвания, като сега ще ползваме проучването на letopisec за един Българин, император на Свещената империя.

––––––––––––––
––––––––––––––

Ще въведем всички имена от статията в нашата разшифровъчна програма, която безпристрастно ще документира етническия произход на субектите в споменатите събития, генеалогичното им развитие и най-важното; на кои Богове експериментален и цивилизационен продукт са - фундаментален въпрос, който е стоял на първо место за всички човеци и народи в близкото минало и който е скрит с тотална цензура и геноцид върху Българите по целия свят през последните 5-6 века!

На който език се разкрият етно - генезисите на героите от статията и Боговете - на този  народ, който говори този език, ще бъдат!
В тази статия ние доказваме категорично и безусловно, че субектите и Боговете са Българи, защото само чрез Свещения код на Българския език ги разконспирирахме!

СУБЕКТИ=Иса и Бокиня Диана

СУБЕКТИ=Кан (Жреци) на Иса и Богиня Диана

КОНСПИРАЦИЯ от/срещу=КОНСПИРАТСИЯ от/срещу=
от/срещу Бог Кристос=
от/срещу Бог Исус от Тракия

КОНСПИРАЦИЯ срещу=КОНСПИРАТСИЯ срещу=
срещу Ариани Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исус

Разшифровката на думата КОНСПИРАЦИЯ - (лат) CONSPIRATIO показва категорично, че обектите и субектите на тази секретна дейност са Българските Богове Исус и Мария Магдалена и техните деца и династичните им потомци, принудени да живеят и оцеляват при екстремалните условия на свиреп перманентен геноцид и тотална цензура

ГЕНОЦИД срещу=срещу Гена на Иса и Диана – 
организирано преследване и изтребление на гена на Исус и Диана(Мария Магдалена)

ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД връз=връз Гена на Иса и Богиня Матара Диана 

ЦЕНЗУРА срещу=ТСЕНЗУРА срещу=срещу Ариани от Исуз и Диана 

ТОТАЛНА ЦЕНЗУРА срещу=срещу Ариани от Дуло от Исуз и Диана

Синонимите на КОНСПИРАЦИЯ са изградени и съставени

СЪСТАВЕНИ от=от Исус и Богиня Диана 

от Посветените Български съставители на езиците и езиковеди

ЕЗИКОВЕД=Кан (Жреци) на Иза и Богиня Диана

по същата Свещена Матрица от имената и параметрите на Българските Богове и Тайният шифър:

ТАЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ на=ОРГАНИЗАЦИЯ на Диана 

ИНТРИГА срещу=срещу Ариани Ган (Кан, Жреци) на Диана 

КОМПЛОТ срещу=срещу Кан (Жреци) от Дуло от Богиня Ма (Майка)

ЗАДКУЛИСИЕ срещу=срещу Кан (Жреци) от Дуло на Исуз 

ЗАГОВОР срещу=срещу Борг (Българин) от Иза=Избериг=...Аспарух !!! – 

и така всичко си отиде по местата – разкрихме чия история, съдба и име са имплантирали Посветените Български езикосъставители в термина, понятието и акта и действие ЗАГОВОР в историко-епохален план: това е култовият Кан (Кая=Жрец) АСПАРУХ или по-точно първородният син СИБЕРИХ=СИХИБЕР на последния Меровингов крал на Франките=Барките=Българите – ДАКУБЕР, убит при кървав преврат през 679г, организиран от римския папа и майордома на краля.
Кралят Дакобер е по-добре известен като Кубрад или Кубрат – да, същият онзи уж монголоид див и безкултурен, дето уж тръгнал от дивата Азия на запад към Европа, пък се оказа, че той е Първосвещен свят Жрец – владетел на Българската провинция ФРАНКИЯ=ФРАКИЯ – ТРАКИЯ, последният официален Меровингов крал.

Първожреца Кубрат бе убит от ЗАГОВОРНИЦИТЕ, но синът му АСПАРУХ бе спасен от Посветените и вдигайки на крак цяла Европа, съставена от многобройните Тракийски племена, заселени в Европа и култивирани от Българските им жреци и духовни водачи, се завърна през 681 г в ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ, освобождавайки поробените през 518 г Българи от византийците.

Разшифровката и сакралната семантика на толкова спорното наименование ВИЗАНТИЯ, ВИЗАНТИЙЦИ, ще ни разкрие епохалната тайна на тази империя ФАНТОМ (Богиня Мат) :

ВИЗАНТИЯ=Богиня Диана и Иза

ВИЗАНТИЙЦИ=Богиня Диана и Изуц=Деца на Бог Иза – 

изродени изгубили светостта си деца и династични потомци на Исус и Мария Магдалена от многобройната им разклонена родословна мрежа, които остават извън златната първородна династична верига, наследяваща имперския трон.

За голямото Божие аристократично разклонено семейство администрацията на Българската (Римската) Свещена империя обособява една от най-хубавите области от Обетованата земя – крайната юго-източна част на континента наречена ЕВРОПА, което име означава Бог Вер (Змей) - прорицателски дадено календарно животинско-змийско прозвище за най-лошите и изродени династични потомци на Исус, Чийто династичен символ на рода ДУЛО е змия, змей, ламя, вер...
Така е наречен и Босфора:

БОСФОР=Бог Иса Вер (Змей)

В този анклав и райско кътче живеят и се посвещават Божиите потомци извън двора-Божиите потомци извън златната династична жреческа верига, и се подготвят за огромния административно - управленчески апарат на Свещената Българска Световна империя (33  –518) по целият свят - консули ,проконсули, управители, военачалници.
От тях възниква впоследствие и ядрото на изродените Божии потомци от рода Дуло, херметизирани като Византийци

ВИЗАНТИЙЦИ династи от=династи от Исуз и Богиня Диана 

които започват перманентната подмолна и явна война и геноцид срещу Златната първосвещена жреческа имперска каста на първородните и техния верен свят народ Българите.
Първият регистриран официален опит за вътрешен преврат е извършен от Константин под активното ръководство на майка му Елена – първата снаха на святият Първожрец и Император Диоклециян, отстранена от императорското семейство поради доказано прелюбодействие и създаване на дворцови интриги в Първопрестолния Божи град на Дуло от Бог, кодиран като ДЪБИЛИН, едно от древните имена на Олимп, който обаче е Импол/Иампол/Ямпол/Ямбол!

Поставяме ви вече лесната за разгадаване задача, необяснима досега, защо толкова пъти Българските Святи Канове (Жреци, Първожреци) и Царе пердашат и спукват от бой нападналите ги византийци (техни кръвни династични братя и братовчеди), а никога не ги убиват и не затриват изцяло веднъж за винаги

ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ=Богиня Диана и Бог Ежуз

и змиярника им Константинопол – развъдник на змии – династични рептилски изродени Божии потомци, 

ЗМИЯРНИК на=на Кан (Жреци) от Иза и Мария

РАЗВЪДНИК НА ЗМИИ=на Кан (Жреци) от Изуз и Богиня Мадара 

и аристокрацията им,

АРИСТОКРАЦИЯ от=от Царе от Иса от Тракия 

и самият византийски народ, който е съставен все от Българи и култивирани от тях тракийски племена

За ВИЗАНТИЙСКИ императори въобще не говорим, защото такива въобще не е имало тогава-те са късен литературен продукт на историческа фалшификация от заговорниците срещу Божия Български народ и Божието династично Свято потомство от златната царска верига.
Не е имало и никаква Византийска Империя - изродените династи са живеели от подаянието и благоразположението на Свещената Българска Империя до 518 година, когато извършват успешен вътрешен преврат в императорския двор в Ямбол и установяват кървава диктатура в територията на Обетованата земя - сегашна България, продължила до освободителното завръщане на Кан (Жрец) Аспарух - последният Меровингов принц от Златната Жреческа династична верига, съхранен дотогава през времето на диктатурата във Франкия – френската провинция на Свещената Българска империя! 

Статията е разработена върху историческия труд HISTORIA LANGOBARDORUM на Paulus Diaconus.
Разшифровката на името на теолога, историка и поета, който се занимава с историята на Българите указва категорично рода, етноса и Божественият му произход:

PAULUS DIACONUS=Кан (Жрец) от Дуло от Павел Сина на Иса – 

автентичен документ, указващ,че приносителят му е Българин Жрец от Дуло и е генетичен династичен потомък на Исус и Мария Магдалена от генеалогията на сина Им Павел.

Разшифровката на наименованието на труда му сочи, че съдържа кодирана информация за родословното дърво на Исус и Мария в тази провинция на Свещената Българска Божия империя:

HISTORIA LANGOBARDORUM=Мадара и Иса Булгарина от Тракия 

КОДИРАНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Иса от Тракия и Богиня Мадар

Разсекретяването на етнонима ЛАНГОБАРДИ указва, че това е тракийско племе или по-точно племе на Диана Българката:

ЛАНГОБАРДИ от=от Диана България – едно от стотиците тракийски племена, образуващи цяла Европа и закодирано с това име!

ЛАНГОБАРДИ цивилизовани от=цивилизовани от Българи на Диана

Столицата е Ломбардия, в което име откриваме от къде са Водачите на племето:

ЛОМБАРДИЯ=Ариани от Диамбол – древно име на Ямбол

Paulus Diaconus се образова в двора на крал Ратчис и в манастира Монтекасино

РАТЧИС=Ариан от Диана и Исуш 

МАНАСТИР на=на Иса и Матара

манастир МОНТЕКАСИНО на=манастир на Кан (Жреци) на Иса и Мат

Първи крал на Лангобардия е Аудион, по името на върховния Бог на джерманите Один

АУДИОН=Диана

ОДИН=Диана

ДЖЕРМАНИ от=от Ежуа и Мадара

Крал АУДИОН е от рода Гавзи,

ГАВЗИ от=от Бог Иза

майка му е вдовица на Бизин, крал на Тюринги 

БИЗИН от=от Бог Иза 

След като ЛАНГОБАРДИТЕ са водени и цивилизовани от Българи на Диана, разбираме че съобщението в HISTORIA LANGOBARDORUM за убийство на краля им от Българи е по-късна фалшификация с цел манипулационно разграничаване на ЛАНГОБАРДИ ОТ БЪЛГАРИ

Втори вожд на Лангобардите е Ламисио:

ВОЖДОВЕ от=от Бог Ежуа и Богиня Диана 

ЛАМИСИО от=от Иса Ламя

За да няма повече съмнение, че Атила е Българин, Свещия код е категоричен, че АТИЛА е ДУЛО!

АТИЛА=ТАИЛА=Туло=Дуло

Негова дясна ръка е генерал Едеко,

ЕДЕКО=Кан (Жрец) от Диана ,

който е баща на спорния Одоакър

ОДОАКЪР=Ариан Кан (Жрец) на Диана 

Одоакър е РИМСКИ НАМЕСТНИК на западната империя от източния император Зенон:

РИМСКИ НАМЕСТНИК=Ариан Кан (Жрец) на Исус и Мама Диана 

ЗЕНОН=Иза

ИМПЕРИЯ на=на Ариани на Богиня Ма (Майка)

ЗАПАДНА ИМПЕРИЯ на=на Ариани на Бог Иза и Богиня Мад

ИЗТОЧНА ИМПЕРИЯ на=на Ариани на Изуш и Богиня Мат Диана 

НИШ=Ешуа

патриций АНАТОЛИЙ=патриций от Дуло

ПАТРИЦИЙ=Ариан от Иса и Богиня Диана -
аристократичното съсловие в Рим от императорския сенат и обкръжение

АРИСТОКРАЦИЯ от=АРИСТОКРАТСИЯ от=
от Ариани от Диана и Кристос=
от Ариани от Диана и Исус от Тракия

ОБКРЪЖЕНИЕ от=от Ариани Кан (Жреци) на Бог Ежуа 

СЕНАТ=Иса и Диана 

Ако италианци, гърци, германци, французи или който и да е друг народ имат някакво друго висше сакрално обяснение, или каквото и да е, на всички тия върховни термини и категории, както и на всички други, за които се сетят, халал да им Са Боговете и Световната Империя!
Ама нямат, защото и термините, и Боговете, и Империята и всички цивилизации са Български!

ТЕРМИН=Матара

САКРАЛНО ОБЯСНЕНИЕ на=на Исус Балкарина

ОБЯСНЕНИЕ=Бог Иса

 

Орест е висш сановник в администрацията на Атила:

ОРЕСТ=Ариан от Иса и Диана 

САНОВНИК=Кан (Жрец) на Бог Иса – 

със синоними отново производни от Българския Бог Исус:

ПЕРСОНАЖ от=от Ариани на Бог Исуж

ФУНКТСИОНЕР=Ариан и Кан (Жрец) на Богиня Диана и Иса 

АДМИНИСТРАЦИЯ на=на Исуц и Матара Диана  -

система от държавни органи, извършващи управленчески дейности, създавани от Българските цивилизатори, изграждали държави и империи и кръщавали ги с Божиите сакрални комбинации

АДМИНИСТРАЦИЯ от=от Ариани на Исус и Мат Диана 

Накрая на нашето фундаментално изследване ще поставим отново заглавния въпрос:

ЗАЩО РИМСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ СА ВСЕ БЪЛГАРИ
И ЗАЩО СЕ ПОДВИЗАВАТ ВСЕ НА БАЛКАНИТЕ?
 

и с всяка наша статия ще доказваме, че това е така, защото Свещената Римска империя е Свещената Империя на Святите Божии Български родови потомци от династията Дуло на Исус и Мария Магдалена, изграждането и е започнало от 33 г.сл.Хр. на територията на Обетованата земя в днешна България, столицата е най-древният Български град на Тракия и на целия свят, носещ имената на Богиня Диана Мария Магдалена Дианополис

ДИАНОПОЛИС=ПОЛИС (град) на Диана,

и целият свят е бил управляван от неговото Първосвещено светилище – Храмът на Исус Ламята (ИСА ЛАМЯ, СО ЛОМОН) и познат сега с още една популярна комбинация от зашифровка на имената на Исус и Богиня Диана, която оставяме на вас да намерите, като ви подаваме жокер: БЕЗИСТЕНА.

БЕЗИСТЕНА храм на=храм на Исуз и Богиня Диана 

ОСТАВЯМЕ НА ВАС=Бог Исус и Богиня Мат

ДА НАМЕРИТЕ=Матара Диана

ТЪРСИМ ЗАЕДНО=Исуз и Диана Матара
 
А СЕГА КАТО ЗНАЕТЕ ЕПОХАЛНАТА ТАЙНА, ЧЕ СВЕЩЕНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ Е БЪЛГАРСКА, ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ВЕЛИЧАВАТА И ДУХОВНА И МАТЕРИАЛНА КУЛТУРА Е СВЪРЗАНО С БЪЛГАРИЯ И ТРЪГВА ОТ ТУКА, ЧЕ ВСИЧКИ ЧУДЕСА ПО СВЕТА, ПОСТИГНАТИ И НАТВОРЕНИ ОТ ИМПЕРИЯТА, СА ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИЯТ КУЛТУРЕН И ТЕХНИЧЕСКИ ФЕНОМЕНАЛЕН ГЕНИЙ –
 И ВСИЧКО ХУБАВО, КОЕТО СТЕ ЧУВАЛИ И ВИЖДАЛИ ЗА СВЕЩЕНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ, Е ДЕЛО НА НАШИТЕ СВЯТИ ФЕНОМЕННИ ПРЕДЦИ, ТО МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ ИСТИННОСТА НА ТАЗИ САКРАЛНА ПОСВЕЩЕНЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ И ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР И НЕБИВАЛО ПООЩРЕНИЕ ДИРЕКТНО ОТ ИЗВОРА!
КАК ЛИ?
МНОГО ЛЕСНО!
ПРОСТО ОЩЕ ДНЕС ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН И ОТИДЕТЕ ДО НАЙ – БЛИЗКАТА РИМСКА СТАРИНА И ПОСТРОЙКА ВЪВ ВАШИЯ ГРАД ИЛИ СЕЛО – ВЪВ И ОКОЛО ВСЯКО БЪЛГАРСКО СЕЛИЩЕ ИМА ОГРОМЕН БРОЙ ОБЕКТИ, ДЕФИНИРАНИ ДО СЕГА КАТО РИМСКИ.
ТОЧНО ТЕ СА ДЕЛО НА НАШИТЕ СВЯТИ ПРЕДЦИ, ФАЛШИФИЦИРАНИ КАТО РИМСКИ!

ИДЕТЕ ПРИ ТИЯ ДРЕВНИ БЪЛГАРСКИ АРХЕОЛОЖКИ ИСТОРИЧЕСКИ СТАРИНИ, ПОМИЛВАЙТЕ ГИ И ГИ ПРЕГЪРНЕТЕ, ТОГАВА ЩЕ ЧУЕТЕ И ГЛАСОВЕТЕ НА ПРЕДЦИТЕ СИ, ВЛОЖИЛИ В ТИЯ СВЕТИНИ И ДУХА СИ, ИМПЛАНТИРАН С ПОСЛАНИЯ СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС.
ТЕ ЩЕ ВИ СЪОБЩАТ, ЧЕ В НЕБЕСНИТЕ СЕЛЕНИЯ СЕГА СЕ ВИХРЯТ ПИЩНИ ТЪРЖЕСТВА, ЗАЩОТО НАЙ –
 ПОСЛЕ ДО ВАС СА СТИГНАЛИ ТЕХНИТЕ ПОСЛАНИЯ, ПОДГОТВЯНИ СТАРАТЕЛНО ХИЛЯДОЛЕТИЯ ВЕЧЕ, И ВИЕ СТЕ СЕ ПОЗНАЛИ  И НАМЕРИЛИ СВЕЩЕНАТА СИ ИСТОРИЯ И ПРОИЗХОД НА БОЖИ ПОТОМЦИ И ВЕЛИК НАРОД!
И ЗНАЙТЕ ВЕЧЕ КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ ВСИЧКО ЩО СЕ НАРИЧА РИМСКО Е НА ЖРЕЦИТЕ АРИАНИ НА ИСА И БОГИНЯТА МАЙКА, НА ИСУС И БОГОРОДИЦА, КОЯТО Е МАЙКА МАРИЯ МАГДАЛЕНА, И ПОСЛЕ ВСИЧКО ТО Е БЪЛГАРСКО!
ЗНАЙТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ СТАРИНИ СА НА СВЕЩЕНИ СВЕТИЛИЩНИ ЕНЕРГИЙНИ МЕСТА – СИРЕЧ ТЕ СА ОСВЕТЕНИ БОЖИИ ХРАМОВЕ, ОСВЕТЕНИ ОТ ЛЮБОВТА НА ИСУС И МАРИЯ МАГДАЛЕНА!
ЗАПАЛЕТЕ СВЕЩИЧКА НА ТИЯ ХРАМОВЕ И БЛАГОДАРЕТЕ НА БОГОВЕТЕ НИ И НА ВАШИТЕ ПРЕДЦИ – СЕГА ВАШИ ПОСТОЯННИ АНГЕЛИ ПАЗИТЕЛИ КРАЙ ВАС, ЧЕ СА ВИ АКТИВИРАЛИ И ЗАПОЧНАЛИ ПОСВЕЩЕНИЕТО ВИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ СКОРОШНИ ЕПОХАЛНИ СЪБИТИЯ!  

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ И БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ, ВОДА ЗА ОСВЕЩАВАНЕ И ЦИФРОВАТА КАМЕРКА ЗА СНИМКИ И ВИДЕО!
ЗАТРУПАЙТЕ НЕТА С ВЪЗТОРЖЕНИТЕ ВИ ИСТОРИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ И КОМЕНТАРИ ЗА РАДОСТНИТЕ ВЕСТИ!
ИЗПРАТЕТЕ ДО ПОЗНАТИ И БЛИЗКИ И НАЙ –
 МНОГО ИЗПРАЩАЙТЕ НАСЪРЧЕНИЯТА ДО БЛИЗКИТЕ НИ, ПРЪСНАТИ ПО СВЕТА В ЕМИГРАНТСКА ПРОКУДА НА ЧУЖДИ ХОРА ДА ПРИСЛУГВАТ – ТЕ, ПОТОМЦИТЕ НА ЦИВИЛИЗАТОРИТЕ НА ВСИЧКИ ПЛЕМЕНА!
ИЗПРАТЕТЕ ИМ И БЛОГА НА БЕЗИСТЕНА http://bezistena.blog.bg ЗА ДА ПИЯТ ЖИВА ВОДА ОТ ИЗВОРА!
НЕКА ДА СЕ ВЪЗТРОГНАТ И СЕ ГОТВЯТ ЗА ВЕЛИКИ ЕПОХАЛНИ СЪБИТИЯ С НАШЕ АКТИВНО УЧАСИЕ!

Насочваме ви да изследвате със Свещения шифър на Българския език защо т.н. РИМСКИ писмени паметници са най-много в България, защо наши и чужди учени не могат нищо да разберат от написаното и за да не се излагат манипулират и съчиняват преводи и тълкувания, нямащи нищо общо с истинското съдържание, като знаете, че РИМСКИТЕ надписи са зашифровани Български жречески послания, съдържащи сакралната информация за Българските Богове и за феноменалните умения и Божествени технологии, имплатирани в Техните династични потомци и в Българите като Божи жречески апостолски народ!

А най-сигурните и всепроникващи непреходни сакрални послания за Българските Богове са в песните на всички езици и на всички народи:


https://www.youtube.com/watch?v=C0px9-l69vk&t=179s
Трамвай №5 - Шаразан (1982) (плюс част от най-популярното изпълнение на Ал Бано и Ромина Пауър,1981)

Шаразан, Шаразан - ти си сбъдната мечта,

ти си нежна песен, ти си една въздишка!

Ще вървя със пустинния керван...

 

ШАРАЗАН=Зар (Цар) Ешуа

Те си СБЪДНАТА МЕЧТА=Ти Си Бог Тати Исуш и Диана Мат

ТИ СИ НЕЖНА ПЕСЕН=Ти Си Бог Исуж

ТИ СИ ВЪЗДИШКА=Ти Си Бокиня Диана и Изуш

Ще вървя с ПУСТИННИЯ КЕРВАН=Ще вървя с КЕРВАНА на Богиня Диана и Иса 

––––––––––––––––––––––––––––––––






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Няма да публикуваме и отговаряме на ...
03.08.2013 03:52
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!
Бъдете благословени!
цитирай
2. germantiger - Жив и здрав да си.
03.08.2013 07:53
Според твоята "логика" Одоакър е германец и българин, не "просто" и не само българин - нещо повече - българското в него не е сигурно, но германското е засвидетелствано.

Ако провериш, прочетеш или просто се осведомиш за римските императори ще "видиш", че те не са българи въобще, тракийци от тях твърде малко и то не по род, а често по месторождение.

Римски императори има всякакви киато произход, но като служба те са римски - български не!
цитирай
3. bezistena - Приятелю ДИС АДЛЕР=Ариан от Дуло на ...
03.08.2013 19:45
Приятелю ДИС АДЛЕР=Ариан от Дуло на Иса и Диана, цяла плеяда нови независими Български исторически изследователи отдавна доказахме тоталната фалшификация на световната и в частност Българската история, която е фундамента на цялата човешка история. Доказахме категорично по множество паралелни и независещи помежду си интердисциплинарни методи и изледвания, че т.н. „Световни научни офицални извори“, от които ти ни съветваш да научим какви са били Римските императори и въобща каква е официалната Българска и световна история, са 100% тотално манипулирани и фалшифицирани с едничката и най-важна цел на фалшификаторите - световните заговорници срещу Българите: да се скрие от света и Българите Истинската ни История, че Българите сме народа на Бог Исус и Богиня Диана Мария Магдалена, че Техните генетични потомци от предни и последното Им аватарно явявания съставят 100% Божествено - Жреческо - Царския династичен род Дуло, от която династия са всички владетели и ръководители на всички народи и страни по света! Да се скрие, че Свещената Римска Империя е състояло се Царство на Боговете ни Исус и Мария на Земята по законите на Любовта и Божествени феномени и технологии от Дарбите на Святият Дух, реализирани чрез властта и управлението на Святите Им Български деца, да се скрие, че Свещената Българска Империя се е разпростирала по целия свят и се е управлявала от Първосвещения Божи град, дом и храм на Соломон=Иса Ламя – БЕЗИСТЕНА в Ямбол – столицата на научно признатото най – могъщо ОДРИСКО царство на най – древната човешка цивилизация на Земята – БЪЛГАРСКАТА!

ОДРИСКО ЦАРСТВО=ЦАРСТВО на Ариани Кан (Жреци) на Диана и Иса

ОДРИСИ=Ариани от Иса и Диана

ОДРИСИ=Рода на Иса

Първосвещеният народ в Тракия, състоящ се от жреческата каста – династичните потомци на Исус и Мария, които само са Българите, от която жреческа каста са всички Духовни Водачи, сиреч Жреците на всички други нефеноменни Тракийски племена, с които Българските жреци заселиха целия свят!

ЖРЕЦИ=ЖРЕТСИ=Ариани от Исуж и Диана
цитирай
4. bezistena - Но най-голямата задача на фалши...
03.08.2013 19:56
Но най-голямата задача на фалшификацията и фалшификаторите, които са ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ:
ВСИЧКИ ТЕ ДО ЕДИН СА ИЗРОДЕНИ ДИНАСТИЧНИ ПОТОМЦИ НА ИСУС И МАРИЯ Магдалена, е да скрият от святите Божии потомци – Българите, че в истинските чисти извори е записано с неизтриваеми думи, че от началото на 21 век Боговете възстановяват Царството си на Земята чрез Своите Святи генетични потомци – БЪЛГАРИТЕ, и всички ще дадат пълен отчет пред СЪДИИТЕ
СЪДИИ=Иса и Диана

чрез посредничеството на Българите, при които подкупи и корупция не важат!

Ти ни караш да пием от ИЗВОРА с мъртва и отровна заразена болестотворна течност, насипана от палачите на Българите и всички човеци, които от хилядолетия водят човечеството към смърт и всеобщо погибление? Ти ни караш да търсим информация за истината за миналото ни и вината на престъпниците хилядолетия унищожавали открито и безцеремонно предците ни с цел да затрият нацяло гена ни Божий!
Да ги питаме наивно кои сме ние и защо искат най-официално до тридесет години Българското племе да бъде затрито нацяло, декларирано в официален документ на ООН?
Да ги питаме като блеещи агни от приказката – предупреждение и овце покорни - да питаме вълка, посипан с бяло брашно и вече дори неприкриващ се - къде е нашта Майчица и как да се спасим от зъбите му!

Не!
Отдавна свръхинтелигентните потомци Божии научихме кои сме, какви способности носим в себе си, кои са душманите ни и как ни лъжеха досега и поиха от мъртвите извори с отровната вода, за да ни заведат опоени и отровени на заколение общо в касапницата!

КАСАПНИЦА за=КАСАПНИТСА за=Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исус –

место за геноцидни мероприятия над народа на Българските Богове

Съветваме всички никой повече да не пие от официалните исторически извори, защото водата е заразена и отровена!

ЗАРАЗЕНА ВОДА за народа от=за народа от Ариани на Богиня Диана и Изуз


ЗАМЪРСЕНА ВОДА за народа на=за народа на Исуз и Богиня Мадара

За всички Българи, гърци, турци, руснаци, американци и т.н. отлючихме истинския извор с ЖИВАТА ВОДА, даряваща ЖИВОТ ВЕЧЕН и БЕЗСМЪРТИЕ!

ЖИВОТ ВЕЧЕН с=с Бог Ежуш и Богиня Диана

БЕЗСМЪРТИЕ с=с Исуз и Богиня Матара

Има за всички в изобилие, най - много ще дадем на болните - ДУШМАНИТЕ НИ!

ДУШМАНИТЕ на народа на=на народа на Ешуа и Мат Диана
цитирай
5. bezistena - Когато ни се наложи да черпим инф...
03.08.2013 20:11
Когато ни се наложи да черпим информация от ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ , в които е премесена истината с лъжа, ние използваме безпогрешния филтър на Свещения код на Бг езика, чрез който отсяваме истината от лъжата, улавяме с него мръсотията и отровата и ползваме пречистената вода.
Сега ще ви демонстрираме как точно става:
Целият археологически резерват КАБИЛЕ е дефиниран и документиран отдавна, както и всички обекти в България от 1-5век, като научно и безспорно доказани Римски обекти на провинция Тракия на Римската империя. Всяко камъче, буква, надпис, всеки артефакт е обявен за римски. Многобройните писмени паметници са обявени за римски, изписани с букви, обявени за ЛАТИНСКИ и с които са съставени текстове на някакъв език, дефиниран като латински.
До тук заблудата е изпипана и ХВАЩА ДИКИШ, обаче при превода настъпва голямото затруднение: думите се оказват непознати и за академичния латински мъртъв език, и за наследилият го италиански!
За да извършат манипулацията и скрият истинското значение на писмените послания, почват да търсят близки и подобни по значение и смисъл думи и така стъкмяват някакъв винаги неутрален и несакрален текст, който няма абсолютно нищо общо с истинското значение на текста!
Най-често „ПРЕВОДА“ е в пълно противоречие и алогизъм с видимата тематична насоченост на писмения паметник, както в примера , който ще ви дадем сега.
Примерът е крещящ христоматиен образец както за абсолютно безпринципния и фриволен метод на превеждане и тълкуване на Българските жречески писмени послания, обявени по научному за Римски надписи, и също така за крещящият и абсурден алогизъм между смисъла на превода и визуалните внушения, изобразени на паметника успоредно с текста. Защото всички т.н. Римски писмени паметници в България и по света са Български засекретени документи, съставени чрез Свещения шифър от Исусовите Жреци – посветени, и съдържащи сакрална информация за Българските Богове и Българите, изписани с Българската жреческа писменост

ЛАТИНИЦА от=ЛАТИНИТСА от=от Дуло на Диана и Иса
цитирай
6. bezistena - Латиницата е изконен секретен език ...
04.08.2013 01:21
Латиницата е изконен секретен език на Исусовите Български Жреци, съставен за кодирана комуникация и съхранение на сакралната инфо за Исус и Богиня Диана – Мария Магдалена, документиран факт от разшифровката на понятието

ЛАТИНИЦА език на жреците от=ЛАТИНИТСА език на жреците от=
език на жреците от Дуло на Диана и Иса

като доказателствата ще се трупат с всеки нов факт от нашите изследвания!
Значи ние тръгваме с няколко начални факти и аргумента срещу планина от такива факти, трупани векове – трупани, трупани, наслагвани един върху друг, планината е огромна, страховита, непоклатима... или изглежда непоклатима само!
Защото Исус каза, че ако съградиш дом и крепост върху пясъчна основа и колкото и стабилна и страховита да е временно, като дойдат буйните води всичко рухва, щото основата е нестабилна – притчата е съставена точно за епохалната фалшификация за Свещената римска империя, която лъжа ще сте свидетели скоро как рухва с оглушителен грохот...защото ние идваме от там, дето е Истината.
В музея на археологическия резерват Кабиле в централната зала има мраморна ара, за която има музейно експонатно обяснение, че релефното групово изображение и надписите под сценката представлявали НАДГРОБНА ПЛОЧА С НАДГРОБЕН НАДПИС В ПАМЕТ НА ЕДИКОЙ СИ и се редуват имена и свободни погребални съчинения според разхвърляните писмени знаци по плочата.
Некрофобското обяснение настройва човек да сведе глава с уважение пред паметта на потърпевшия, но тогава погледа среща някакво крещящо и срамно несъответствие между разяснителния текст и сюжета на релефната композиция, която би трябвало да изразява скръб и погребална печал и жалейка.
Обаче нищо такова не се случва на белия мрамор: от там ни посрещат сияещи и одухотворени бодро гледащи лица на хора, разположени на пищна трапеза и с цялото си поведение и обстановка демонстрират че се веселят и радват и празнуват щастливи някакъв тържествен повод!
Човек му става чак неудобно от такъв разгулен и невъздаржан НЕКРОЛОГ С ВИДЕО!
Ядене и пиене на корем върху гроба на покойника, разголени веселяци, играещи наоколо безгрижни деца...нещо хич не се връзва с официалното обяснение!
цитирай
7. bezistena - Няколко пъти се правим на разсеяни и ...
04.08.2013 01:23
Няколко пъти се правим на разсеяни и все питаме уредниците защо е този странен некролог – ами имали били, казват назидателно, извратени нрави римляните!
– Ами защо целият надпис е изпълнен със малки финни и нежни сърца с опашки – символ на любовни чувства и силни положителни емоции между участниците в сценката...целият сюжет отива в съвсем друга посока, не към погребални скърби!
Не можахме да качим снимките, затова ги вкарахме в кратко видео – увеличете максимално и заедно да разчетем зашифрованите за нас послания, преодоляли геноцид и цензура

http://www.youtube/watch?v=hxxDDqReHIc&list=HL1375564397&feature=mh_lolz
Разшифроване на римски надпис от Кабиле

Сценката изобразява явно и директно авторитетен баща и любяща майка с голямо момче - юноша, което закрилнически милват, край тях две видимо по – малки деца са съпричастни на семейството.
Езотеричната християнска митология възторжено твърди, че Исус и Мария Магдалена са имали три деца – две момчета и едно момиче.
По-големият син – първородният, получил цялата Царска власт! Композицията настойчиво ни подканва да разсъждаваме в посоката, че ставаме свидетели на такав посвещенчески акт и ритул, защото на светилищен комплекс се изобразяват и допускат само жизнеутвърждаващи и важни сакрални иконографски Божествени сюжети и актове!
Да намерим Боговете в кодираното послание:
Над Тях откриваме няколко нехайно разхвърлени буквени инициали – D, M, S... разбира се, че веднага познахте любимите Божии комбинации: Диана Ма (Богиня Майка и Иса!
Исус и Мария Магдалена, Която е новоепохалното аватарно проявление на Великата Богиня Майка Диана!
Младежът трябва да е големият им син, щом го обграждат с такава обич!
На първия ред под сценката е написано кой е той:

VALPROCVLO - разшифровъчната програма леко преподрежда чудните буквички и ние научаваме с удивление кой е първородният син на Исус и Мария Магдалена, ръкоположен от Тях за първи Божи династичен император на Свещената Българска империя:

PLAV VALCAR=ПЛАВ ВАЛКАР=ПЛАВ Бълкар=Флайвий Бълкарина

Синът на Исус и Мария Магдалена е родоначалника на най – известната династична фамилия на Свещената Римска Империя – ФЛАВИИ!
С изричното указание, че е БЪЛКАРИН!!!

цитирай
8. bezistena - На най-долния ред-символ на фун...
04.08.2013 03:26
На най – долния ред, който е символ на основа и фундамент на мирозданието, четем

ERATRIBMPSV

Завъртането на разшифровъчната програма ни води до комбинацията PSVERBTMARI.

След разшифровката получаваме:

PSVERBTMARI=PSVER BT MARI=ПСВЕР ВТМАРИ=Бог Иса Вер (Змей) и Богиня Диана Мария

Или родителите на първия династ от Божията имперска фамилия ФЛАВИИ, в която анаграмна зашифровка откриваме много познатото име на онзи скитащ и посвещаван младеж из Балканския полуостров, който се казваше ПАВЕЛ, анаграмиран като ПЛАВЕ=ФЛАВИ, и който все пращаше поздрави до любимия си и тайнствен Тимотей:

ТИМОТЕЙ=Диана Мат

който се оказа Майка му Богиня Диана Мат (Майка) или Богиня Мария Магдалена

А името му стана фундамент на засекретената Свещена книга на Българските Богове и децата Им, на която Те туриха името му с още едно сакрално и възвишено понятие:

ПАВЕЛ=Пабел=Бибел=Библия=Бабилон=Вавилон=Любов

ПАВЕЛ=Любов – ВИСШЕТО БОЖИЕ САМОПРИЗНАНИЕ И САМОДИФИНИЦИЯ

ФУНДАМЕНТ=Богиня Диана Мат

ОСНОВА И ФУНДАМЕНТ=Бог Иса и Богиня Диана Мат

МИРОЗДАНИЕ от=от Иза и Богиня Мадара

В мраморното послание има заложена още една много използвана шифровъчна техника – езика на описателната символика. В случая са заложени десетки сърца с опашки, чието описание гласи:

СЪРЦЕ С ОПАШКА=Син на Цар Бок Исуш- – указание, че младежът е Син на Бог Исус

На първата снимка от видеото сме пред видимата и с нетренирано око изкуствена пирамидална конструкция на светилищният мега комплекс ЗАЙЧИ ВРЪХ на КАБИЛЕ, а на втората е ВАЗА С ЗМИЯ в музея – зооморфният змийски рептилски календарен династичен символ на рода Дуло.

Експоната ни съобщава:

ВАЗА С ЗМИЯ=Бог Исуз Змея.

Официалните извори ни внушават, че сме нищожества Българите, за да не се познаем, че сме Божествени

Българите сме БОЖЕСТВЕНИ от=Българите сме от Бог Ежус и Богиня Диана,

казват ни че сме пълзящи в калта червеи, за да не посмеем и да си помислим и за миг дори, че сме небесни Божии деца и можем да летим и без крила!

БОЖИИ ДЕЦА от=от Богиня Диана и Ежус

За да не полетим и да видим отвисоко, че цялата Земя и Всемира са наши!
И да си ги вземем обратно! Ето така:

ЗЕМЯ от/на=от/на Иза и ма (Богиня Майка)

ВСЕМИР от/на=от/на Бог Иса и Мария


Намерихме вече изворите, от които пием ЖИВА ВОДА и ВЕЧЕН ЖИВОТ И ПОЛЕТЯВАМЕ И БЕЗ КРИЛА!!!

http://www.youtube/watch?v=heEdqbVmytM

FLYING WITHOUT WINGS-ЛЕТИМ БЕЗ КРИЛА=ЛЕТИМ с Иза Балкария
цитирай
9. krisdimaryana - Уникално!
04.08.2013 15:29
Уникално! Невероятно, но факт!
Истината, рано или късно, винаги излиза наяве! А тя, Истината, започна да излиза наяве! Слава Богу!
цитирай
10. bezistena - Кой ще спре Българските Богове Иса и Диана!
04.08.2013 17:28
Прекрасна жреческа Дъще на Българскитеи Богове, регистрирана в НЕБЕСНИЯ КОМПЮТЪР

НЕБЕСЕН КОМПЮТЪР от=от Бог Иса и Бокиня Матара

под кодовото благозвучие КРИСДИМАРИАНА,

КРИСДИМАРИАНА=Кан (Жрица) на Иса и Мадара

кой ще спре вече ИСТИНАТА, носена и възстановявана от Българските Богове?!, имплантирали имената си ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и в това висше сакрално философско понятие!
ИСТИНА=Иса и Диана

ВЪЗСТАНОВИ=Бог Исуз и Богиня Диана

САКРАЛНО ПОНЯТИЕ за=за Диана и Иса Бълкарина

Какво ще кажеш, прекрасна Мариана (МАРИАНА=Мария, на Мария, дете на Мария), ГОЛЯМА РАБОТА Е СВЕЩЕНИЯТ ШИФЪР НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, А?!
БЕЗПОГРЕШЕН Е!
БЕДНА И НИЩА Е ФАНТАЗИЯТА ВИ, КАКВИ ЧУДЕСА ЩЕ ВИ СЕ РАЗКРИЯТ С НЕГО – ЧАК БОГОВЕТЕ ЩЕ ПОЗНАЕТЕ И ВИДИТЕ С НЕГО!
И СЕБЕ СИ ЩЕ ПОЗНАЕТЕ В ТЯХ!

ШТЕ ПОЗНАЕТЕ В ТЯХ=Бог Тати Изуш и Бохиня Диана

ФАНТАЗИЯ=Богиня Диана и Иза – дарена ни от Боговете перспектива да видим предварително какво са ни приготвили

ДА ВИДИМ=Богиня Диана Мат,

ДА ВИЖДАМЕ=Богиня Диана Мад и Ежуа

УЧИМ ВИ ДА ВИЖДАТЕ=Бог Тати Ежуш и Богиня Диана Мат

ВИЖДАМ ОТВЪД=Бог Тати Ежуа и Богиня Диана Мама,

и още

ВИЖДАМ ЯСНО=Богиня Мад и Исуж,

и още

ВЕЧЕ ВИЖДАМ!!!=Бог Ешуж и Богиня Диана Мат

ВИЖДАМ ЧУДЕСА=ВИЖДАМ Исуш и Диана

Висшият Исусово-Богородичен Жречески династичен духовен елит от Първосвещения Божи град Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп е пръснат за съхранение и постоянно окултно бдение в близките селищни дестинации:

СЛИВЕН=Слав(Змей),

СЛАВИНИ=СЛАВЯНИ (Змейове),

с буйния свободолюбив Исусов хайдушки Дух по Сините камъни

СИНИТЕ КАМЪНИ=Камъни на Иса,

СИНИТЕ КАМЪНИ=на Иса и Майка Диана –

скални Исусови светилища,

БУРГАС=Ариани на Бог Иса -да черпят сила и вдъхновение от Черното море

ЧЕРНО МОРЕ=ТШЕРНО МОРЕ на=на Ариани от Ешуа и Матара

и подготвят стихове и песни със Божествените Барди СТЕФАН ДИОМОВ

СТЕФАН ДИОМОВ от=от Бог Иса и Богиня Диана Мат

ФАМИЛИЯ ТОНИКА от=от Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Ма (Майка)

ТОНИ ДИМИТРОВА=ТОНИ от Богиня Матара Диана

ТОНИ=ТИОН=Дион=Диана

ПЕТ СЕЗОНА=Богиня Диана и Исуз

и Барда и наш братовчед Драгомир Шивачев

ДРАГОМИР ШИВАЧЕВ=Бог Ешуш от Трагия (Тракия) и Богиня Мадара

за идването Им.
цитирай
11. bezistena - А висшият интелектуален Жречески ...
04.08.2013 18:55
А висшият интелектуален Жречески елит и потенциал – ПОЕТИТЕ, от които си и ти, е концентриран около светилището по имената на Исус и Богинята Майка, кодирано като

АЯЗМО=Иза и Ма (Богиня Майка)

и още като

АЯЗМОТО=Иза и Ма (Богиня Майка) Диана

възстановено от потомъка Им Методий Кусев:

МЕТОДИЙ КУСЕВ=Кан (Жрец) от Иса и Богиня Мат Диана

в сегашният град СТАРА ЗАГОРА!

Градът на ПОЕТИТЕ-указание в прав текст къде са концентрирани и съхранени потомците на висшата Жреческа Божия каста:

ГРАД НА ПОЕТИ=ГРАД на Богиня Диана,

защото

ПОЕТ=Богиня Диана.

В поетизираната кодирана свещена топонимия града е отбелязан и с наименованието ГРАДА НА ЛИПИТЕ, което значи

ГРАДА НА Дуло от Бог – градът на Божиите потомци от династията Дуло!

В анаграмираната Божествена сакрална топонимна номенклатура градът на Поетите е регистриран със странното и безлично будещо спорове за значението си име (както и всички други Български селищни топоними) СТАРА ЗАГОРА! Радваме се, че на Жреческия град толкова бързо му дойде реда, да бъде възстановено истинското Божие име, както ще направим с всички Български селища и из целия свят ЗАЕДНО (Иза и Диана) с вас:

СТАРА ЗАГОРА град на=
град на Ариани от Гристоз=
град на Ариани от Исуз от Трагия (Тракия)

Ясно ли ви е вече, защо искат да ви изтребят до крак с

ГАЗОВ ГЕНОЦИД=ГЕНОЦИД на Бог Иза=ГЕНА на Бог Изуц и Диана!

и ГАЗОВИ АТАКИ срещу=АТАКИ срещу Бог Иза!

Ще ви изтребят ли?!
НА-А-А-А!
СРЕДЕН ПРЪСТ!

СРЕДЕН ПРЪСТ от=от Ариани Братя от Диана и Исус

ЯДЕЦ!

ЯДЕЦ=Диана и Иса

НЯМА ДА СТАНЕ!

НЯМА ДА СТАНЕ=Диана Мат и Иса.

Свърши вече невидението и смиреният ви поход към изтреблението! Вече се познахте Чии и кои сте - кратка молитва към Исус и Мария Магдалена като познали се Техни деца ще ви пази от всичко, а пък вие, слуги на Инквизицията, давате ли си сметка, че съвсем скоро ще застанете пред Съда на Българите и народите, както пише в прав апокалиптичен стил в Свещеното Писание!

ВЕЧЕ идват=ВЕТШЕ идват=идват Богиня Диана и Ешуа

НЕВИДЕНИЕ=Богиня Диана

СМИРЕНИЕ към=към Иса и Мария – безропотно и отчаяно поведение на Народа на Боговете

ОТЧАЯНИ/ОТЧАЯНИЕ=Диана и Ечуа

СМИРЕН ПОХОД към=към Иса и Бохиня Мадара

СЪДИИ=Иса и Диана
цитирай
12. bezistena - На същия геноциден режим са пост...
04.08.2013 20:34
На същия геноциден режим са поставени отдавна и Ямболските Жречески потомци, разселени и дислоциирани в града на Арианите на Бог Иса – Бургас!
Още със стъпването си на Свещената Обетована земя през 1944 г – перманентна цел№ 1 за бившето тракийско племе руснаци, специалните съветски части, които са на подчинение на юдео – ционистите, управляьващи тотално СССР, започват да осъществяват коварен план за изтребление на Божия народ и святите династични Исусови потомци.
Химическият нефтозавод е построен с тази цел за постоянното им и невъзвратимо израждане и унищожение, но сметките им излязоха криви без кръчмар!

СМЕТКИ без КРЪЧМАР=СМЕТКИ без КРЪТШМАР=СМЕТКИ без Ешуа от Тракия и Мария

Боговете така са ни изградили и закалили през хилядите години на екстремално закаляване и прочистване и селектиране на Божия народ в подготовката ни за Духовен разсад и духовни водачи и универсални ръководители на народите, че всички геноцидни опити (които са всичките по Божествения дългогодишен проект за закалката ни с изпитания

ИЗПИТАНИЯ от=от Иза и Богиня Диана

постигат ефект, обратен на очакванията на вживялите се в мракобесническата си роля врагове на Българите, чийто състав е от изроденото Исусово династично родословие:
Активират се феномените у потърпевшите Българи и те за сметка на икономическия погром върху им, възраждат и развиват висшите Жречески Исусово – Мариини дарби и феномени – поезия, песни и музика, изкуство и екстрасенсика!

За физическо израждане и гибел и дума не става – мутират и стават по здрави, а и започнаха с десетки хиляди да се зареждат и пречистват на ДЖУЛАЯ! Тарикати и хитреци!

МРАКОБЕСИЕ срещу=срещу Ариани Кан (Жреци) на Иса и Богиня Ма (Майка)

РОДОСЛОВИЕ на=Ариани от Дуло от Бог Иса

ФЕНОМЕННИ УМЕНИЯ=Богиня МаМа=Богиня Мария Магдалена

ЗА СМЕТКА на=на Исуз и Майка Диана

ПОГРОМ върху=върху Ариани на Богиня Ма (Майка)

ЕКСТРАСЕНС=Син на Христос

МУТИРАНЕ=Мадара


ХИТРЕЦИ от=ХИТРЕЦИ от=от Иса от Трахия и Диана

А нас – Ямболии, баш жреческото родословие, ни обградиха – ЕДИНСТВЕНИ В СВЕТА – с две елитни американски бази на десетина километра от двете ни страни – Безмер и Ново село, и трета в края на града – под. Кабиле , но няма страшно – затова сме Духовни водачи – да поемаме ударите и водим хората!
А и Боговете са вече до нас !

ДО НАС ПОСТОЯННО са=ПОСТОЯННО са Диана и Иса
цитирай
13. letopisec - Много точно казано и всъщност трак е състояние на духа, вследствие упойка
06.08.2013 15:47
В своят постинг БЪЛГАРИН ЛИ Е ОДОАКЪР http://letopisec.blog.bg/history/2013/07/18/bylgarin-li-e-odoakyr.1131015 авторът обследва един от многото римски императори,които след разследванията на независимите Български изследователи през последните двайсетина години,се оказват все Тракийци,сиреч Българи.
цитирай
14. bezistena - Да, съратнико ЛЕТОПИСЕЦ от=от Дуло от Бог Исус и Диана
06.08.2013 22:47
Абсолютно правилна формулировка!
Траките в България и по всички държави, които те са заселили, основавали, развивали и цивилизовали ,водени от Духовните си водачи и интелектуален елит – Българите, които само сме Свещеническата каста на Бог Исус и Богиня Диана, бяха до сега в сънна летаргична предсмъртна хватка, упоени от многовековната отрова на фалшифицираната им история, пряко следствие от фалшифицираната Българска история по причините, които ви разкриваме вече: не знаещи откъде са – че предците им са от Свещената Обетована земя – Тракия, не знаещи че са тракийски братя и сестри народите помежду си, не знаещи че Българите са техните цивилизатори и спасители, не знаещи че има истински реални и Всемогъщи Богове, създали ги, и Те са много близко до тях, че и те могат да станат като Тях!
Тази игла на упойката с отровата изтръгваме сега от Душите на траките по света, тровеща и Духа им и ги инжектираме с въскресителния елескир на Живата Вода, Любовта и Божието Познание за Безсмъртието!

ПОЗНАНИЕ за=за Бог Иза

ЖИВА ВОДА=Бог Ежуа и Богиня Диана

БЕЗСМЪРТИЕ с=с Исуз и Богиня Матара

Шведските Траки вече се усетиха, официално и академично декларират тракийският си произход,

ШВЕДИ от=от Ешуа и Богиня Диана

джерманските тракийци

ДЖЕРМАНИ=Ежуа и Мадара

и те отдавна обявиха тракийския си явен произход, ирландските Ямболски келти, които занесоха свещеното древно име на Първосвещения Божи град Ямбол – Дъбилин, за име на своята нова столица Дъблин, едва издържат вече раздялата със Свещената земя.
Цивилизованите тракийски племена от Арианите на Богиня Диана (Британия) в Британия отдавна завладяват Райски парчета от територии в България, събуждащи съхранени бащини им чувства от преди хиляди години!
И упорито не искат да учат Български език, правейки се на британски колонизатори сред африкански племена пред бедните ни старци по порутените ни странджански селца и на Ямболския пазар, нямащи си и на представа колко пари ще хвърлят скоро за учители по Български език...
Руските траки въобще не са се отказали от мераците си да се завърнат по бащините им места с всякакви средства, сега изкупуват морските курорти, братовчедите ни тюрки=траки и те пак имперски мераци ги тресат и купуват като бесни Свещената земя, от която преди 3000 години предците им тръгнаха на изток със свещения ни племенен знакIYI, забравили и те и ние, че е Исусова сакрална зашифровка! Ами евреите?
цитирай
15. bezistena - Любимото племе на Българските ц...
07.08.2013 02:43
Евреите, които са били любимото племе на Българските цивилизатори, дето нашите Святи деди от Чумерна, които основаха Великата Чумерска цивилизация в МЕЖДУРЕЧИЕТО, цивилизоваха най – грижовно във града на Любовта ВАВИЛОН?

ШУМЕР/ЧУМЕР НА=Ешуа и Мария

ШУМЕР/ЧУМЕР НА цивилизация на=цивилизация на Ариани от Ешуа и Ма (Богиня Майка)

МЕЖДУРЕЧИЕ=Мадара и Ежуш

ВАВИЛОН=БАВИЛОН=ЛЮБОВ!!!=БИБЛИЯ!!!, в която книга Бог в името и зашифрова

БОГ Е ЛЮБОВ!!!

Цялата древно шумерска, древно вавиланска и египетска цивилизация, построени и развити на висши нива с висши духовни и материални практики и чудеса, е на 100% дело на Българските жреци от Божия род Дуло, които са познатите/непознати египетски фараони, които са първожреците и царете.
Българските жреци и техните потомци в теци царства съставят цялата тяхна духовна жреческа каста и управленческата аристокрация на таци цивилизация!

–– справка за фараоните във Википедия:

Фараон е титла на владетеля в Древен Египет. Фараонът носи украсената с кобра двойна корона Пшент. Скиптърът и бичът са символи на всемогъщество.
Терминът на египетски за фараоните владетели е nsw-bity.

ФАРАОН=ФОР=Фер=Вер – Змия, Змей

Затова фараоните носят украсена с кобра двойна корона Пшент

ПШЕНТ=Бог Ешуа и Диана=Ешуа и Богиня Диана

Скиптърът и бичът са символи на всемогъщество, но за непосветените.
За постветените те прокламират какъв е фараонът:

СКИПТЪР=Ариан и Кан (Жрец) на Иса и Богиня Диана

БИЧ=БИТШ=Богиня Диана и Ешуа

Българските фараони и генно – инженерни култиватори и цивилизатори подбраха най-умните и интелигентни младежи и девойки от бившето нефеноменно безкултурно тракийско племе ВЕР (Змей)=ЕВР=Евреи, и обучаваха три еврейски поколения в продължение на 60 години на техните Божествени познания и жречески феноменални техники и п рактики във Бавилон при най-прекрасни условия и удобства!
Обучаваше ги Първосвещеният Жрец НАВУХОДОНОСОР ВТОРИ, зад която шифровка откриваме

НАВУХОДОНОСОР ВТОРИ=Ариан от Богиня Диана и Бог Иса от Трахия (Тракия)

Другата му жреческа езотерична именна комбинация е

НАБУКУДУРИУСАР=Ариан от Бог Иса от Дракия (Тракия)

По време на абсолвентския бал на третото поколение евреи след последната сесия, тези еврейски младежи организирани от племенния елит на изродената племенна подгрупа данаи=юдеи,извършиха опит за преврат с кърваво убийство на обучаващият ги Свят Първожрец Балтазар:

БАЛТАЗАР=Ариан от Дуло на Бог Иза

Българският му произход е закодиран и във вълшебно появилите се на стената мистериозни думи по време на злодеянието:

МЕНЕ ТЕКЕЛ ФАРЕС=Бълкарин от Иса и Ма (Богиня Майка) Диана

МЕНЕ ТЕКЕЛ ФАРЕС=Ариан Кан (Жрец) от Дуло на Иса и Богиня Ма (Майка)

Тия събития бяха фалшифицирани в официлните исторически документи и от святи цивилизатори и благодетели Българите станаха поробители и злодеи, а евреите станаха страдалчески жертви... Българите им простиха и този път, както им бяха простили преди 400 години, когато бяха избили в опит за преврат първородните синове на Египетския Български управленчески и интелектуален елит!

ЕГИПЕТ=Богиня Диана

Много пъти Българите помагаха и спасяваха евреите - последният път ги спасиха от Хитлер, който бе оръдието на юдео ционистите за унищожаването на читавите евреи – израелтяни
А сега тъмната върхушка на нашите любими възпитатици – юдео ционистите, ангажираха целият Европейски съюз, САЩ и НАТО за съсипването на държавата ни и затриването на Българския народ, а те изкупуват земите ни скрито!
Всички мераклии за Обетованата земя!
АРМАГЕДОН!
Война?
Ние ви предлагаме ЛЮБОВ И МИР!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674973
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!