Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2020 11:01 - "ДНК - 2, 12 или 13 нишки" от Крис Томас
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2020 11:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

"Свикнали сме да чуваме от учените, че тялото е съвкупност от клетки, които сякаш следват някакъв модел, в който ДНК-то играе роля и някъде имаме Съзнание. От религиозна гледна точка ни се казва, че сме тяло, в което някъде има Душа. Термините „Съзнание” и „Душа” означават почти едно и също нещо, но се използват отделно за разграничаване между научния и религиозния възглед. Повечето хора вярват, че ние сме тяло, което има Душа (Съзнание), но не сме сигурни къде е тази Душа.

Истината е, че ние сме Душа, която изгражда за себе си тяло - не тяло, което има Душа, а Душа, която има тяло.

За да може Душата да придобие физическо тяло, тя заимства „етерния шаблон“ на човешкото тяло, прави копие и започва да изгражда тялото вътре в утробата. Когато спермата на бащата срещне яйцеклетката на майката, започва автоматичен процес, който е функция на процеса на оплождане - Душата не се свързва на този етап - всичко, което действително се случва е, че яйцеклетката започва да се дели. И от двамата родители новият плод „заимства“ някои аспекти от ДНК-то им. Това са основни характеристики като цвят на кожата и цвят на косата; не повече от това, всичко останало за плода се определя от Душата на идващото дете. След около 800 клетъчни деления Душата на плода осъществява първата си връзка с нарастващия сноп от делящи се клетки. На този етап Душата не е свързана с клетките, но започва да отпечатва етерния шаблон. След около 16 дни връзката на Душата с плода започва да се засилва и именно на този етап ДНК-то започва да играе своята роля.

На този етап от развитието на ембриона ДНК-то се разгражда на 2 отделни части:

75% от общата ДНК е съхранението на спомени от минали животи. Ако през този живот трябва да бъде разрешена опитност в тялото от минал живот, тогава към този етап се добавят спомените от тази травма от миналия живот. Тези спомени могат да бъдат под формата на увреждане, като липсващ крайник; или могат да бъдат резултат от събитие от миналия живот, отпечатано в тялото за този живот. Например, ако предишен живот приключи с убийството ви, споменът за раните от куршуми може да се покаже като бенки по кожата.

Останалите 25% от общата ДНК са необходими за изграждането на физическите тъкани на тялото около етерния шаблон. С увеличаването на плода този процент постепенно спада; при раждането са необходими само около 10%, за да продължи развитието на организма. В пубертета, когато организмът спре да расте ефективно, процентът спада до около 3. Тези 3% са количеството ДНК, което поддържа тялото да функционира до края на живота му. Когато лекарите твърдят, че са разбрали как работи ДНК-то, те говорят именно за тези 3%, докато твърдят, че останалите 97% са „боклук".

От пубертета нататък обаче функцията на ДНК-то се разгражда като 75% е съхранението на спомени от миналия живот, 3% поддържат физическите процеси на организма и 22% записват спомените от събитията, които се случват в този живот.

Физическите спомени се съхраняват в мозъка само за много кратки периоди - най-много едва за няколко години. Дългосрочната памет се съхранява в ДНК-то. Това е причината възрастните хора да си спомнят много малко от текущия си живот, но могат да си спомнят по-ранния си живот много подробно. Тъй като клетъчните структури на мозъка започват да се разрушават, когато остаряваме, голяма част от краткосрочната памет се губи, докато дългосрочната, ДНК, памет е напълно непокътната и става по-лесно за възрастните хора да имат достъп до тези спомени понеже мозъчните им клетки стават по-малко ефективни.

Това е действителният състав на ДНК-то - основно памет."

Източник: "ДНК - 2, 12 или 13 нишки" от Крис Томас

image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443357
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031