Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2020 11:52 - Бъдещ реаниматор каза истината: Учим онлайн, след време ще ви лекувам, страх ме е! (ИЗПОВЕД)
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 425 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2020 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Бъдещ реаниматор каза истината: Учим онлайн, след време ще ви лекувам, страх ме е! (ИЗПОВЕД


)
imageОт Admin на 29.10.2020

Студентката по медицина Йоли Златкова каза истината за хаотичните мерки на правителството към коронавируса. Докато хунатата обмисляше да ни сложи маски навън, а остави отворени стадиони и дискотеки, бъдещите лекари бяха пратени да се обучават онлайн, припомня Narod.bg.

Затова и бъдещият анестезиолог и реаниматор Йоли Златкова основателно се страхува от мига, в който ще трябва да лекува пациенти.

Тревогите си бъдещият доктор сподели на стената си във фейсбук, видя Narod.bg.

 

Ето какво пише в публикацията си Йоли Златкова:

Бъдещ анестезиолог и реаниматор, настоящ студент по медицина, обучаващ се ОНЛАЙН и работещ в Отделение по анестезиология и интензивно лечение ПРИСЪСТВЕНО – това съм аз и след 7-8 години ще трябва да ви лекувам. Не знам дали вас това ви плаши, но мен определено.

Как се става лекар онлайн – не знам, но и не искам да съм част от този експеримент. Как се минават клинични цикли дистанционно? Питайте МУ-София. Как се изкарва половината от 3 курс без НИТО ЕДНО упражнение (било то и онлайн)? Питайте МУ-София.

От 29 октомври всички ВУЗ-ове, включително и медицинските университети, минават на онлайн обучение за 2 седмици… уж. Същевременно на огромна част от обществото не му пука нито за дистанция, нито за правилно поставени маски. Общество, за което COVID-19 е поредица от конспиративни теории.

А при положение, че огромна част от студентите в 4 и по-горен курс са активно работещи, не виждам защо посещаването на болниците за упражнения трябва да е проблем.

Да приравним обучението на бъдещи лекари към останалите е меко казано абсурдно, защото от настоящите студенти в медицинските университети в България ще зависи нечий (може би вашият, пък и моят) живот.

И понеже това няма да се промени, поне бъдете социално отговорни, пазете себе си и останалите.

Коментарите на поста също са показателни.

Денислав Здравков признава:

Ами паника. Мен ме е страх повече от лекари, завършили дистанционно практика, отколкото от вируса. Не отричам, че съществува, ама първото е доста плашещо и показва тоталната липса на мисъл в ръководството на държавата.

Катрин Първанска пък написа:

Фактите са на лице! За съжаление, МУ-София, от личен опит, успяват все повече да се закопаят и да се превърнат в дъното. Хубавото е, че в България има и други университети, които подготвят прекрасни кадри, а и обучението им не е проформа, както е при МУ-София, или липсващо, дори и дистанционно.

Жалко за студентите в „елитното“ МУ София и браво на студентите, избрали да следват в МУ-Пловдив, МУ-Плевен и знам ли, може би и другите медицински университети в страната.

Защо „браво“? Защото гореспоменатите от мен университети, за разлика от МУ-София, знаят как да преподават дистанционно и го правят напълно успешно!

Галина Великова сложи точка на спора:

Не мисля, че се става лекар с онлайн обучение! По- добре нулева година, отколкото това безумие! А анестезиолог и реаниматор не се става току-така!




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. morskipesni - Боклуците ни обърнаха на маймуни.
31.10.2020 13:06
Никаква "епидемия" няма. Дърта лъжа е всичко, само за ограничат свободите на хората. От страх, за да не паднат гнусните им (колониални) правителства из Авропата .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39972047
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930