Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 16:20 - Тъмни петна по лицето
Автор: collagen Категория: Тя и той   
Прочетен: 8882 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Петната по лицето - видове и съвети за тяхното премахване
Петната по лицето се образуват, когато меланинът не е разпределен равномерно в кожата. Най-често кафявите петна се появяват в областите, които са изложени на слънце - лицето и ръцете. Съществуват тъмни петна с различен цвят, форма и размер. Те се появяват с възрастта, тъй като кожата е по-чувствителна към излагане на слънце и става обект на хиперпигментация. За да предотвратите тъмните петна, можете да използвате защитни филтри, подходящи за вашия тип кожа, както и да ограничите на излагането на слънце, избягвайки най-горещите часове на деня.

image

В хода на времето настъпва промяна във функционирането на клетките, които произвеждат меланин. Поради тези промени разпределението на меланин не е еднородно и по лицето могат да започнат да се появяват неестетични тъмни петна. В зависимост от конкретния случай, проблемът може да бъде повече или по-малко очевиден. Друг фактор за появата на петна по лицето е хормоналният дисбаланс, например при бременност или манопауза. Мелазмата се появява в резултат на прекомерно натрупване на меланин - недостатък, който може да възникне от този вид дисбаланс, но и като следствие от приемането на определени лекарства. За разлика от луничките, които са с жълто-кафяв цвят, при мелазмата петната варират от кафяво до сиво. Гореспоменатите петна не са вредни за здравето, но при появата им винаги е желателно да се консултирате с дерматолог за потвърждаване на диагнозата и за съвет как да третирате засегнатата област.

Кожните дефекти могат да се разделят на два вида - по-тъмни и по-светли от тена петна. Тъмните петна, наречени още меланинови, се появяват на възраст около 40 години в ограничени области на тялото - по ръцете и лицето, особено в областта около устата и челото. Те са по-очевидни през лятото и може да избледнеят през зимата. С напредването на възрастта кожата постепенно изтънява и процесът на обновяването й се забавя. Освен това не трябва да се пренебрегват хормоналните фактори. Хормоналният дисбаланс може да повлияе на здравето на кожата.

Освен посочените фактори за стареенето на кожата, съществуват още много други причини за образуването на петна по лицето. В някои случи тъмните петна са симптом на различни сериозни заболявания (меланом, диабет, лупус, болест на Адисон, неврофиброматоза и други). Могат да бъдат и петна, засягащи само повърхностния слой на епидермиса, които се появяват и изчезват сами. Те засягат тези зони от кожата, които са най-изложени на слънчева радиация. Тези петна са с различен размер и неопределена форма. Понякога са много малки и едва забележими, докато в други случаи обхващат големи области. Цветът им варира от жълтеникав или кафяв.

Луничките да сруг вид петна по лицето, които някои харесват, а други не. Те са кръгли и малки (с диаметър от 1 до 3 мм в диаметър) и са с кафяв цвят, който може да варира в различни оттенъци. Могат да бъдат придобити или вродени и могат да се появят на всяко място по тялото, въпреки че най-често са по лицето. Срещат се при хората със светла кожа, но могат да засегнат и онези с по-тъмен тен.

Мелазмата е хиперпигментация, известна като "маска на бременността". Тя засяга кожата на жени, които са бременни или приемат контрацептивни таблетки, но също мъже и жени, приемащи някои антиепилептични лекарства. При мелазмата по кожата се появяват кафяви петна с различна големина и форма, най-често по лицето - челото, слепоочията, бузите и горната устна. Проблемът може да се засили от излагане на слънчева светлина. Обикновено преминава след преустановяването на приема на стимулиращите хормони, свързани с бременността.

Хидратацията е от фундаментално значение за доброто състояние на кожата, но тя става още по-важна при наличието на тъмни петна по нея. За възстановяването и поддържането й са изключително необходими колагенът и хиалуроновата киселина. За да се справите с проблемната кожа обаче, се нуждаете от ефективни козметични средства, предназначени за премахването на петната по лицето - избелващи кремове, ексфолиращи агенти и полихидрокси киселини. Можете да изберете и лазерна терапия, диатермия с електрохирургия и криотерапия. Но защо да плащате за скъпоструващи форми за лечение на тъмните петна по кожата, когато съществува избелващият крем с колаген на Inventia?

Избелващият крем с колаген от Inventia е козметичен продукт, базиран на невероятно богата и ефективна формула. Нейните основни активни съставки са олигозахарид комплекс, екстракт от мая, витамин C и млечна киселина. Натуралният колаген INVENTIA, който се добавя към формулата, подхранва, хидратира и регенерира кожата. Формулата е обогатена със сквалан, получен от маслиново масло, което създава естествена хидро-липидната бариера на повърхността на кожата и гарантира подходящата хидратация на кожата. За по-подробна информация за състава (INCI) на избелващия колегенен крем и за да го поръчате, посетете https://aloha.bg/collagen-whitening-cream.html





Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: collagen
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 26053
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031