Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2013 11:07 - Преси за коса, които няма да навредят на косата ви
Автор: presizakosa Категория: Технологии   
Прочетен: 13638 Коментари: 0 Гласове:
0



        За какво се използват пресите за коса? Най-новите модели преси са многофункционални и практични за оформянето на много различни прически. Най-често те се използват за изправяне на коса, оформяне на къдрици и вълнисти кичури. Ефективното им действие се дължи на начина, по който са устроени – състоят се от две плочи, които се загряват до определена температура за да „овладеят” буйната коса. Изправянето на косата се случва с правилната температура и притискане на кичурите в пресата. Този метод на изправяне на коса е познат и ефективен от много десетилетия. Това, което се променя обаче, е усъвършенстването на пресите за коса с цел да намалят риска от увреждане на косъма и изгаряне. Производителите на стилизиращи продукти и уреди непрекъснато въвеждат нови технологии, по-ергономични дизайни и практични модели за бързо, ефективно и безопасно оформяне на желаната прическа.

Разнообразието от преси за коси и огромно. Основният елемент от пресите е плочата. Тя влиза в директен досег с косата ви, затова е изключително важно от какъв материал е изградена. Най-препоръчителните преси за минимален риск от увреждане са със следните типове плочи:

  1. Преси със стъклени/метални плочи – първите варианти на преси за коса са именно моделите със стъклени или метални плочи. Нагревателите на тези преси са изградени от метал или стъкло и са покрити със защитна боя, която предпазва косъма от изгаряне. Основният им недостатък е, че те загряват бавно и неравномерно, в сравнение с другите видове преси. Защитната боя често се напуква и олющва, което крие големи рискове от увреждане на косата. Те се предлагат на достъпни цени.

  2. Преси с керамични плочи – това е най-разпространеният тип преса за коса, използван по цял свят. Те загряват значително по-бързо и равномерно в сравнение с металните и стъклените преси. С керамичните преси косата запазва блясъка си и има много по-здрав и красив вид. Подобрени варианти на керамичните преси са тези, комбинирани с инфрачервена технология, с която косата запазва естествената си влага и копринена мекота.

  3. Преси с турмалинови плочи – турмалинът е полускъпоценен камък, който е изграден предимно от алуминий, желязо и магнезий. Гладкият камък служи за перфектно покритие на плочите, което осигурява равномерно загряване и допълнителен блясък на косата. Този тип преси за коса е сред най-безопасните уреди за оформяне на косата на пазара днес.

  4. Преси с титаниеви плочи – титаният е лек, силен и устойчив на ръжда елемент, който е много подходящ за покритие на плочи за преси. Загрява бързо и равномерно. Основно предимство на тези преси е тяхната издръжливост и устойчивост. Ако търсите преса за коса, която ще използвате успешно години наред – това е вашият тип.

  5. Преси с нова нано-сребърна технология – пресите, изградени с тази иновационна технология са много добър избор за оформяне на косата ви. Среброто има мощни анти-бактериални способности, с които се подобрява състоянието на скалпа и на косата, като цяло. Тези преси загряват равномерно, бързо и ефективно. Имат предимството да запазват естествената влага на косата и красивият й блясък. С тях ще забравите за наелектризираните кичури, които обикновено трудно се поддават на оформяне.

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 120636
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031