Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 08:22 - отношението - функция на еволюцията10
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В символиката на тези Божии синове, защото те не са на Адам, Авел трябва да си отиде преди Каин. Етерната субстанция трябва да измине своето развитие в еволюционен път за да може Виталът да се прояви в еволюирала субстанция. Етерният син Каин трябва да еволюира в опит, в собствен опит, докато стане годен да понесе познанието в чувствата. И той тръгва по земята защитен от Бога за развитие. Онзи, който не носи мъжкото начало по първородство, наследено от Баща си, вече го няма - Авел трябваше да умре и умря. т.е. откъснатият от божественото битие човек не може да има развитие. Астрално-емоционалното у човека трябва да изгради своята еволюция и да обере плодовете на своя собствен опит, колкото и горчиви да са те.

Човекът е обречен да се върне при Бога - да се реализира един ден като Бог. И това е именно смисълът на неговото битие реализиращо опита като критерий за отношение към света, към космоса. Синът обаче носещ пряко наследствеността на божественото творчество, боравещият с материалните плодове на самата земя трябва да продължи. Той също е обречен, но трябва да продължи докато земята -материята - го погълне и заличи от битието. Тогава Бог произнася знаменателните думи: Върви и аз ще ти сложа знак да не те пипа никой -осигурява пожеланото битие, но чрез божият син от земната жена, защото Каин не е син на Адам, а на Бога и Ева. Етерното тяло не може да се зароди само в материята. Трябва някой да го даде на планетата като субстанция, а определен физически организъм да го развие след това в предаваща се чрез генетиката енергия. Чрез Каин и Авел са внесени критериите за отношението между Етерното и Виталното тела.

В материалния свят вече са били обособените енергийни тела на Земята, която също като хората притежават седем тела, от които само едното е материално -физическото. Човекът е привнесен за живот на Земята, затова няма пригодност да усвоява и да се ползва от енергийните тела на земята. Растения и животни ги твори самата материя, а човека е от Бога и то в Едем, който не е на Земята. Това налага Ева първо да зачене от Бога двама синове, които носят тези енергийни характеристики. Носят обаче и конфликта между тях, който изразява всеобщият Принцип за отношение на всичко към всичко. Принцип космически и затова Земята не може без него.

Отношението или функциониращият сетивен ум се дава от Луцифер, Князът на планетата и се развива в Циклите на еволюцията. Йехова дава на Човека Средният принцип, Душата, но Тя не може да се развива ако няма принципа на отношението приложен чрез сетивния ум - ИН енергиите на планетата, женското начало, опитността на ниво приложен ум (Низш Манас) се нарича инстинкт, а на ниво Висш Манас е идея достигната чрез анализ и синтез. Затова Ева яде плода, но не видя че Адам е гол, не видя и себе си. Инстинкта не анализира, няма идеята за извеждане на синтеза. Но когато Адам яде - веднага видя! Висшият Манас мигновено анализира и синтезира придобитата информация. Принципът Отношение бе приложен незабавно. Човешкият род вече има в себе си БОЖЕСТВЕНИЯТ ПРИНЦИП водещ рано или късно до извеждане на критерий за Добро и Зло. А това уплаши Твореца.

С конфликта между Каин и Авел приключва и конфликта между Етерното и Виталното тяло. Етерното е надделяло и Богът оставя човека да се саморазвива. Каин е символ на това, че когато материята се развива и осъществява своята еволюция, неминуемо е свързана със смъртта. Тя не само се самоубива в този процес-тя и убива, за да може да се развива. Цялото човешко поколение на Земята тръгва от Каин и Сит. Те двамата полагат основите на човешкия род. Не е казано, че Каин няма поколение. Имат и двамата, но Каин е Божият син на земята чрез Ева, а Сит е Човешкият син чрез Адам и Ева, Привнесеното в Ева Етерно тяло (Каин) е наследено от утробата й и тя вече може да го предава на поколенията си. Адам зачева син по свое подобие. Зачева СИТ, в когото са всички еволюционни субстанции наследени от майката. Поколението на Каин вече не е нужно на човечеството, няма значение за еволюцията му, затова Сит дава началото на род станал основоположник на новата раса хора, от които е бащата на бъдещата расата - НОЙ, Ситовият син

. Всички днес сме на Ной и Сит. От Каин няма и следа, защото на божественото земно битие не му трябва. Такава е съдбата и на божествените Синове слезли на Земята и взели земни жени за съпруги, както ни казват началните стихове на Шеста глава от книгата Битие.

Ной и синовете му доказват на чисто материално ниво (в Рупа) единството Баща-Майка и възможността то да се развие. И Бог тогава дава обет, врича се, повече да не унищожава човешкия род. т. е. да не елиминира наследниците от вида носещ Ситовото начало, когато те са в потока на еволюцията и имат стремежа към благоволението на Бога-стремежът за развитие към Твореца. И произлязлото от Сим, Хам и Яфет ново поколение хора понася в себе си божественото присъствие. Това сме ние -хората на /-та коренна раса.

Посоченото развитие в никакъв случай не би могло да се получи, ако я нямаше съблазънта, ако я нямаше мъдростта на змията, че само чрез опит ще се получи богоподобие. И тя не излъга-тя съблазни, но не излъга. Излъгани се оказаха тези, които поискаха да имат своя собствена, божествена проява на творчество, но чрез материята. Тази лъжа в еволюционен план именно позволи човекът да се развива така, че Синът Единосъщен да може да каже на Синът по творчество: Върни се блудни сине и чрез придобитият критерий за Добро и Зло тръгни към Райската градина.
Адам, след Христос, има шансът да тръгне обратно. Адам е вече на този път и трябва да се разбере, че път без идеята, без провокацията да отидеш на по-добро място, не може да се ходи по него. Път се ходи със съблазън, с идеята за новост и със страдания за придобиване на опитност. От върха на този път, от Голгота на Иисус Христос, съдържащ двойният син в себе си, може да се върви обратно към божествените светове.



Тагове:   Адам,   Луцифер,   Ева,   рупа,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867835
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава