Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2020 07:41 - Държавни чиновници и частни фирми - пиявици, това е банда от халогъзници, които са хранят един от друг.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
3



 Защо от десетилетия твърдя, че няма капитализъм в България? 


Защото банда халогъзници, държавни чиновници изискват и налагат регулативи, които са напълно ненужни, скъпи и отнемащи време, за да бъдат изпълнени, а частни фирми се възползват от тази държавна "подкрепа" и печелят луди пари, на гърба на потребителите.


За какво става на въпрос? 

Има една машина, която според някакъв измислин акт на държавна институция, трябва да получи лиценз. Това не е някаква машина, която да произвежда храни, лекарства, химикали или някаква военна или друга подобна машина, че някой да си измисля необходимости и лицензионни режими.


До преди година, техническата документация на тези машини се приемаше в нейния оригинален вид, на английски език. Сега обаче вече не може, защото държавните чиновници стават все по-тъпи, противно на нашите очаквания, а знаещите този основен език за общуване, стават все по-малко. Добре, няма проблем, ще ви преведем съответната документация и ще ви я представим. И тук идва изненадата. Те искат този превод да е направен от заклет преводач. И да не ви казвам за какви думи за превод става дума - напр. "Enter", нещо, което го има написано на клавишите на всеки компютър!!!

И сега да видим, колко ще струва това удоволствие? Да не си мислите, че да изчислите колко ще струва е лесна работа? Направили са го толкова трудно, все едно ще изпращаш ракета в космоса. Не знам си какви чертички, шпации и думички са измислили, за да формират цена, приблизително 500 лева, за 17 страници. Допълнително се заплаща за бърза или много бърза поръчка. 

И ЗАЩО Е ВСИЧКО ТОВА? 500 лева хвърлени на вятъра, дни на затруднения...Вместо да осъществяваме услуги на нашите клиенти, ние се занимаваме, ДА УГАЖДАМЕ НА ГАДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА СВЪРЗАНИТЕ С ТАЗИ АДМИНИСТРАЦИЯ ЧАСТНИ ФИРМИ.

Да вие познато това? Спомнете си за нотариусите, които прецакват всички нас, потребителите, прокарвайки лобистки закон, по който да работят, гарантирайки си минимални цени, които не са никак минимални.

Да ви напомня за експерт - счетоводителите?

Да ви напомня за монополът в енергетиката и свързаните с чиновници и бизнесмени, близки до властта фирми, които ни прецакват отвсякъде?

Да ви напомня за задължителната застраховка ГО, заради която всички застрахователни фирми съществуват? Махнете задължителният характер на тази застраховка и възможността те да получават тези стотици милиони всяка година и те са фалирали. А къде е защитата на потребителите? Няма я.

Ами милиардите, които бюджетът плати за саниране, като в самия процес не бяха до пуснати собствениците на сградите, които бяха санирани? Защо ли?


ЕТО, НА ТОВА ВИКАМ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ИКОНОМИКА, КАКВАТО НЯМАШЕ ДОРИ И ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ. ПОДВОДНИ КАМЪНИ, БЮРОКРАЦИЯ, ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ САМИТЕ БЮРОКРАТИ ЧАСТНИ ФИРМИ, КОИТО ДА УЗАКОНЯТ ТЯХНОТО ПРИСЪСТВИЕ ВЪВ ВЛАСТТА - СРАСТВАНЕ НА ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА.

Ето заради такива неща ни е скапана държавата и нищо, което ни предлага тя, не е качествено и добро. Шибано здравеопазване, скапано образование, никаква или почти никаква национална сигурност, съдебна система, която обслужва отделни лица и лидерите на политически партии - КЛАСИЧЕСКИ КОТЕРИЕН, ГАДЕН СОЦИАЛИЗЪМ. ПОДХВЪРЛЯТ НЯКАКВИ ОГРИЗКИ ТАМ НА РАЯТА ДА МЪЛЧИ И ДА НЕ ЗАДАВА ВЪПРОСИ. ЕТО СРЕЩУ ТОВА СЕ БУНТУВАМ.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194712
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031