Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2020 16:55 - Борисов се простреля с договорките с Ердоган, салтанати и козирувания не важат
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.09.2020 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Борисов се простреля с договорките с Ердоган, салтанати и козирувания не важат
   
image

Борисов поздравява Меркел...

 108| 11107|16.09.2020
https://frognews.bg/novini/borisov-prostrelia-erdogan-saltanati-koziruvaniia-vajat.html?fbclid=IwAR2uo6M9NlGTkwQNkV8SkxAUC_dOonXrJ4PuSeDIcsM9eyclfu-ihXt5hns

В криминалните книги и филми на аджамиите бандити им засичат контактите, като им пуснат смущаваща информация, след което ченгетата следят с кого ще се свържат най-напред. И Бойко се свърза с Ердоган!

Това стана след като германското издание „Шпигел“ написа, че българският премиер и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров са обслужвали интереса на Анкара, връщайки й опозиционери, намиращи се в България. Според турски агенции двамата обсъждали регионални проблеми и двустранните отношения. Българските медии и граждани пък въобще не бяха уведомени за телефонния моабет.

 

Тия двамата наистина са си повярвали много и се мислят за стълбове в балканската, европейската, че и световната политика. Присъщо за диктатори. По същият смешен начин като Лукашенко почна да звъни на Путин като му припари от протестите и Европа…

 

Германското разузнаване е много силно по турското направление, категорични са експерти, с каквито разговаряхме. Според тях, там се публикува нещо за съмнителни или неприемливи действия, свързани с режима в Анкара, значи нещата са проверени щателно. Освен това „Шпигел“ директно споменава Борисов и Цацаров, което е ясен знак, че информацията идва от важно и сигурно място. Това може да е Федералната разузнавателна служба (ФРС - Bundesnachrichtendienst, BND), което означава, че има доказателства.  

Известно е, че от 2009 г. BND е подслушвала телефонни разговори на политици и управленци в Турция. На всеки 4 години федералното правителство коригира програмата за разузнаване. По отношение на Турция промени обаче не са правени и до днес… Всеки може да си направи изводи.

 

Според наши източници освен с Ердоган, Борисов се е чул и германския канцлер Ангела Меркел. Какво са говорили – не е известно. Но може да се предполага, че защитавал своята невинност. Възможно е също да е накиснал Ердоган, че го е заблудил за някои неща. Българкият премиер се гордее с информираността си, но все по-често се говори, че е заблуждаван от службите чрез цензурирана и манипулирана информация. Много е възможно турското разузнаване (Milli İstihbarat Teşkilatı - MİT, Милли Истихбарат Тешкилати — МИТ) също да е подавало към София данни, които са заблуждавали Борисов, но са обслужвали Ердоган. Това, че Борисов не е разбрал не е оневиняващо обстоятелство, а утежняващо. Защото става дума за съдбите и живота на невинни хора. България е член на ЕС и и е естествено "любовните" отношения между Борисов и Ердоган да са във фокуса на патньорските служби. Няма да е изненада ако скоро се появят и разкрития за разговорите му с Путин и Ердоган, когато въртяха кранчето на Турски поток в конгресния център "Халич" на Златния рог в Истанбул на 8.01.20.

 

Цацаров също ще го отнесе. Защитните му тези не важат, защото се опитват да защитят очевидно политическо решение. Съмненията за договорки с Ердоган са отдавна, просто сега се засилват. Един от слуховете е, че Борисов и Цацаров са помолили турските власти да спрат разследването срещу Делян Пеевски за контрабандата на цигари от „Булгартабак“ и финансиране на терористични групировки срещу предаването на турски опозиционери. Всяка крушка си има и опашка, - казва народът.

 

До вчера Борисов имаше проблем с протестите, президента Радев, войните в задкулисието и позицията на Вашингтон, показвана през „Политико“ – вече го затиска и лавина от Европа.

След публикациите в „Шпигел“ Европарламентът изпрати 29 въпроса, между които за ”Барселонагейт”, записите и снимките на премиера Борисов, изтекли в последните месеци в публичното пространство. Питанията са до премиера Борисов, главния прокурор Гешев, правосъдния министър и към правителството като цяло. Това са допълнителните въпроси след изслушването за България в групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права. Тази група е част от комисията ЛИБЕ на Европейския парламент. Гешев и Борисов бяха поканени за изслушването на 28 август, но не отидоха.

Не е просто сгъстяване на облаците – буря е.

Гешев трябва да отговори и дали има желание да коригира невярната информация, публикувана на сайта на прокуратурата, че изслушването в групата е било по негова инициатива. "Всъщност групата реши да проведе тази среща и покани главния прокурор, който изпрати заместник", се посочва във въпросите. Когато подобна ситуация се опише по такъв начин, значи си настъпил мина…

 

Меркел няма да спасява Борисов, както е било. Първо: Вече стана брутално ясно, какъв човек е топлила под крилото. Второ: Ако защити Борисов, все едно защитава Ердоган, което е абсурд. Трето: Меркел няма да си позволи да бъде запомнена в края на канцлерството й с подкрепа на деградирало и корумпирано управление.

 

Спасението на Борисов е в подаването на оставка. Веднага. Но понеже задзавесието не разрешава, потъването му набира животоопасна скорост.  

 

Лошата новина за него и кръга край него е, че се задават още по-големи и много неприятни изненади. Защото ако германското разузнаване държи факти за договорки с Ердоган, какво ли крият в касите други партньорски служби. Например британските за пиратското превземане на либийския танкер „Бадр“ край Бургас, например… Или американските за някои договорки с Кремъл. Тепърва ще научаваме и причините за отказа на Борисов да подкрепи останалите членки на ЕС за санкциите срещу Москва по повод отравянето на Скрипал и дъщеря му с „Новичок“ през 2018 г. И ред други.

 

Ще бъде интересно и ще боли.

 

Освен това американците вече реализират нов политически проект, в който Борисов, Гешев и Пеевски не фигурират. Очаква ги друго бъдеще, което няма връзка с розовия цвят...

 

Огнян Стефанов




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739499
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031