Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2020 13:03 - Президентът-провокатор и психологията на тълпата
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1508 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Поредна провокация сътвори президентът Румен Радев. Той изненадващо се появи във Варна, но без да поиска среща с местната власт – кмет и областен управител. Това е недопустимо за държавен глава. Радев демонстративно отиде при протестиращите, затворили най-оживения варненски булевард и създаващи огромни неудобства на варненци. И започна да си прави селфита – много умен пиар ход?!

Когато кметът Иван Портних опита да разговаря с президента и да му каже, че Варна е спокоен и толерантен град с интелигентни хора и че тези, които протестират са малобройни и все пак варненци толерантно възприемат техните действия – беше спрян от жива верига и обиждан по грозен начин. „Награда” за всичко хубаво, което, той и екипа му направиха и правят за Варна.

Колко толерантно да приемаме тази групичка хора, която натоварва и без това натоварения трафик в града? 20-30 човека, диктуват условия на 400 000? Ако премиер на България беше Виктор Орбан, Путин иил Тръмп – тези протестиращи щяха да бъдат махнати от булеварда за 5 минути! Но Бойко Борисов, /правилно определен от Валери Симеонов, като мека Мария/ – търпи издевателствата им.

Какво излиза? Протестиращите искат Борисов да подаде оставка и го рекетират, като блокират булеварди и кръстовища – но от тези блокади не страда Борисов, а гражданите. Борисов обикаля с джипката обекти из България и не му пука, че във Варна шепа хора, объркват живота на варненци.

И за какво му беше на Иван Портних да отива сред тълпата?

 С тълпата не може да се води разумен разговор, тя не приема разумни доводи, а се води от това, какво й крещят по мегафона. Тълпата е неуправляема и е готова да възстане срещу слабата власт, но се прекланя пред силната. Тълпата усеща, че Борисов проявява слабост и става все по-агресивна и нагла. Густав Льо Бон, френски психолог казва: „Душата на тълпите е вечно обладана не от нужда за свобода, а от необходимост да се подчинява. Жаждата им за изпълнителност ги кара да се покоряват инстинктивно на всеки самообявил се за техен господар.“

Кои са водачите /господарите/ на протеста?

Тотално компрометираното „Отровно трио“ – Бабиикян / поискал 3 млн.лв от Борисов за пиар/, Минеков и Хаджигенов /хора на Черепа/, Христо Иванов /бивш министър на Борисов/, изгонени от ГЕРБ субекти, хора на Коцето и Мая Манолова. Тези са финансирани от Васил Божков-Черепа и Цветан Василев.

„Индивидът като част от тълпата и само защото е заобиколен от много хора, добива усещане за непобедима мощ, позволяващо му да се поддаде на инстинкти, които задължително ще обуздае, ако е сам….Тълпите никога не са били жадни за истини. Те се отвръщат от неизгодната им очевидност и предпочитат да обожествяват грешката, ако грешката ги привлича. Който умее да заблуждава, лесно ги завладява; който се опитва да ги извади от заблуда, винаги им става жертва.“ – продължава Льо Бон и е прав.

„Отровното трио“ не е престанало да заблуждава тълпата. Борисов е сатанизиран, обиждан – отидоха и пред къщата му да разпъват черни чували и да хвърлят листовки. Блокирват се магистрали, международни пътища, улици и булеварди, хвърлят се яйца и домати – това ли е представата на лидерите на протеста за демокрация?

Ако Борисов не беше толкова мек – тълпата отдавна щеше да е изметена от улиците. 40 дни – не прозряха ли протестиращите, че българите не ги подкрепят? И е време да се прибират – кой, откъдето е!

Станимира Петкова

barometar.net

 




Гласувай:
4



1. ivanik - „Награда” за всичко хубаво, което, той и екипа му направиха и правят за Варна.
18.08.2020 13:17
Да, оср*ха морската столица.
цитирай
2. morskipesni - Не знам за президента,
18.08.2020 13:53
но простакесата от "Тъпометър" яко насъсква.. още еднаж-дваж ще просъска и това ще й бъде..
цитирай
3. blackpredator - айде бе, туй Портних ли го каза?
18.08.2020 14:55
"Когато кметът Иван Портних опита да разговаря с президента и да му каже, че Варна е спокоен и толерантен град с интелигентни хора и че тези, които протестират са малобройни и все пак варненци толерантно възприемат техните действия"

имаш шанс, да цитираш Станимира в ПИК
цитирай
4. missana - Най-после някой да поднесе обективно написан материал. Поздравявам автора!
18.08.2020 16:23
Напълно съм съгласен с всичко написано от него. А този (п)Резидент, ако нямаше имунитет си мисля, че зная за какво трябва да бъде съден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167758
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031