Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2018 08:58 - РУСИЯ МРАЗИ "ТРАКЕДОНИЗМА" И ОРГАНИЗИРА ЗЛОСТНИТЕ КАМПАНИИ СРЕЩУ НЕГО
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 7547 Коментари: 33 Гласове:
23

Последна промяна: 26.05.2019 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
РУСИЯ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИИТЕ СРЕЩУ "ТРАКЕДОНИЗМА" И КАРА ЧЕРВЕНИ АКТИВИСТИ ДА ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ ПОСЕГАТЕЛСТВА СРЕЩУ НАШАТА ИСТОРИЯ


   Руската агентура беснее срещу всеки опит на България да се освободи от тюрколожките окови,в които Русия я постави и срещу всеки опит тя да промени фалшифицираната от комунисти и русофили Българска история. За целта тя е впрегнала инак слаби в историята елементи,които имат позиции в двата лагера- "русофилския" и "русофобския". Едните от тях са откровени боклучеещи се червени русофили,чието комунистическо "минало" е тяхно настояще и днес. Другите пък се преструват на "русофоби",но всъщност не са. Тези дни те провеждат координирана кампания за развенчаване на "тракедонизма" под предлог,че той бил измислен от Русия и бил опасен за България.

  Истината обаче е коренно различна: "тракедонизмът" е мразен от Русия,затова тя мобилизира своите плужеци в нашето общество и ги кара да го критикуват с всички сили и средства! Най-ярки дозазателства за това,че Русия мрази "тракедонизма" и организира кампаниите срещу него има в следните неоспорими факти:

1. По време на руския колониален гнет в България (1944-1990 г.) Съветска Русия категорично забраняваше работите на историка-професор д-р Ганчо Ценов,който пръв описа връзката между Българите и Траките. Неговите трудове се изгаряха,разкъсваха или укриваха,а тяхното четене бе забранено.

            image

2. Същото се случваше с трудовете на другите наши историци-професори,които дръзваха да пишат за тази връзка: Цани Гинчев,Асен Чилингиров,Георги Сотиров и пр. Издаването на техните трудове бе строго забранено,а работите им биваха обявявани за "реакционни" "фашистки" четива,въпреки че те нямаха и никога не са имали нещо общо с фашизма!

3. За безбройните доказателства,описващи връзката между Българи и Траки дори днес няма никакво държавно,ведомствено или частно финансиране,понеже лъвския пай от финансите на страната го държат руснаци,русофили и руски агенти!

4. Няма на света македонист,който да се е зарадвал на "тракедонизма"- напротив: всички беснеещи срещу България македонисти,които до един преписват глупостите на руската пропаганда реагират на автохтонната теория за Българите точно като Милчев,който уж е автор на термина "тракедонизъм"! Ако той бе прав,Русия щеше да напасне двете теории една към друга така,че те взаимно да се одобряват и допълват а най-малкото щеше да инструктира своите македонизатори в Скопие и Белград да приветстват "тракедонизма" (автохтонната теория за произхода на Българите),та даже да печатат книги и да пеят песни за нея. Такова нещо обаче не се е случило,няма и да се случи!

5. Обратното също е валидно- няма на света "тракедонист",който да се радва на македонизма- напротив,всеки привърженик на автохтонната теория енергично отрича създадената от Русия македонска "нация" и дори приема че античните Македони са Тракийско племе,което за него означава Българско!

  Ако това не са доказателства,че Русия се бои като от огън от "тракедонизма",здраве му кажи! "Тракедонизмът" не е от днес- той съществува от 1200 години,понеже много "византийски" летописци и стари западни мъдреци са негови привърженици. Не е нужно да споменавам кои са те- имената им са известни на четящата аудитория и в научната литература,писаното от тях също. След появата на руското влияние у нас,което се наложи след 1878 г. но най-вече след съветската окупация на България (1944-1947 г.) всички руски агенти у нас,занимаващи се с история (Иречек, Дринов, Златарски, Божилов, Гюзелев и пр.) почнаха упорита борба срещу "тракедонизма" и се заеха активно да го изкореняват.

  Техните наследници подобно на тези корумпирани псевдоисторици и днес изпадат в истеричен бяс,когато чуят и малък намек за "тракедонизъм" а един от тях дори претендира,че е измислил името с което е известен днес. Уважаемият г-н Съветник обаче е на друго мнение- терминът "тракедонизъм" е измислен в централите на КГБ у нас,на които е дадена задача да не допуснат нито едно петънце върху репутацията на защитаваната от Русия тюркска хипотеза за произхода на Българите и да не се прави никаква промяна в Българската история!

   Червения ручофил,за който става реч обявява омразния на КГБ "тракедонизъм" за враг и го хули с всички сили и средства. Напоследък живее в Карлово,където минава за пловдивчанин и пазарджиклия но запознати с червеното му "минало" хора знаят,че всъщност е роден в някакво планинско село около Кюстендил и в тамошния район минава за кюстендилец. Този ментак,който по типичен руски образец се представя за "патриот" и "православен" има някои стойностни исторически разработки,с които подлъгва аудиторията да го чете но острата критика на "тракедонизма",в която се е впуснал подбива всичките му постижения. Бидейки по природа прикрит,лукав и притворен той има много профили,част от които изреждам тук:

1. http://russofil.blog.bg/history/2018/08/31/bylgarite-ne-sa-traki-i-niamat-nishto-obshto-s-trakite.1625759
2. http://letopisec.blog.bg/history/2015/11/10/slaviani-i-trakedonizym.1406054
3. http://arhivar.blog.bg/history/2016/06/24/izuchavaite-napisanoto-ot-istorika-vasil-zlatarski.1460098
4. http://scythe.blog.bg/
5. http://bls.blog.bg/history/2016/04/12/spored-gancho-cenov-bylgarski-knijovnik-ot-h-v-kliment-ohrid.1444083

  Това не е всичко разбира се- той има поне още 4-5 профила не само в Blog.bg,някои от които знаем а други не знаем. Тоя саможив мертек на комунизма и русофилизма се преструва на демократ но нито веднъж не гласува за блоговете,списвани от истински демократи и нито общува с тях,нито събеседва. Точно обратното даже- твърде често се кара с тях и ги критикува по измислени поводи,за да представи своята "истина" за най-важна. Той няма да даде конструктивно мнение на моя статия срещу русофилското наглеене например по простата причина,че написаното в нея не му харесва. Той няма да напише статия в подкрепа на ЕС и НАТО,които ни дистанцират от Русия и няма да разисква детайли от написаното,понеже не умее да разсъждава върху него а може само едно- да обвинява и да критикува автора,без да даде нито един ясен конкретен аргумент или неоспорим документ,с който да обори автохтонната теория. Компетентни хора днес са на мнение че неговото саможивство и притворство,както и честите му психични отклонения може да бъдат обяснени само по един начин: той работи за тайните служби на Путин и се страхува да не бъде разкрит,а оттам се е появила и страховата невроза за която се лекува!

                    image

  В подкрепа на това мнение се явява един яростен пазарджишки активист,който ежедневно беснее срещу демокрацията,ЕС и НАТО (http://rustam.blog.bg/history/2018/08/28/seriozen-udar-sreshtu-quot-trakedonizma-quot.1625478). Той очевидно общува твърде често с казания прикрит следовник на Русия,понеже е приел много от неговите идеи и започва нова атака срещу "тракедонизма" съвсем съгласувано с него,в рамките на 3 дена разстояние (28 август - 31 август 2018 г.). Тези двама ортодоксални комунисти са очаквали че прогресивната патриотична общественост,държаща да останем дистанцирани от агресивните колониални империи няма да забележи координацията в техните действия,но са се излъгали.

  След първоначалното публикуване на тази статия се появи нова грешка на блогъра "русофил",показваща че той е истински а не фалшив русофил- в анонимен коментар към тази статия (след време анонимните коментари самата система ги изтрива,но човекът не спира да ги пише така) той оправдава Съветска Русия за това,че е забранила Ганчо Ценов със следните думи:

"За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени, не само исторически..." (8. анонимен - съмнявам се да си чел книгите на д-р Генчо Ценов 03.09 15:11 ).

Под знаменателя "стотици книги" той иска да каже "покрай сухото и суровото" т.е.- "станало е случайно" но аз знам нещо,което той не знае или не иска да знае: сталинските псета не са правели нито едно нещо случайно и няма техен интерес,който да е останал незащитен в окупираната от тяхната армия следвоенна България! Като толкова са се увлекли и не забелязали какво правят,защо са забранили точно книгите на Ценов а не забранили книгите на Дринов,Благоев и Златарски? Не става така русолетописче- при сталинския режим нищо не е налагано случайно,а всичко е било добре обмислено!

  Има и друга грешка,която той допуска: прави неразумен опит да приравни "тракедонизма" с мразения от честните хора "македонизъм" без да забележи,че първата теория се гради на Българофилски основи а втората- на Българофобски. Автохтонната теория не отрича Българското,както Русолетописец пропагандира- напротив,тя го утвърждава и въздига до непознати висоти за разлика от македонизма,който тотално го отрича и иска съвършено да го затрие! Затова няма платен от Белград т.е. Москва македонист,който да се е зарадвал на "тракедонизма"- напротив,всичките Скопски утаечни елементи с пяна на уста отричат всякакво родство на Траки и Българи,понеже то зачерква всичките им усилия и ги превръща в жалки смешници!

  Защо Русия мрази "тракедонизма" (автохтонната теория за произхода на Българите)? Защото тази теория по естествен път обединява Българи и "македонци" като възпира претенциите на сърби и на гърци,обединява Българи и "славяни" и превръща България в родина на цивилизацията и "славянския" свят,а Русия остава нейна рожба и провинция. Тази теория дава на Българите право над нашата си земя,дава им изключителни права над Кирилицата и превръща Българите в естествени водачи на "славянския" свят- нещо,което руския неоколониализъм не може безропотно да приеме. "Тракедонизмът" и македонизмът са като скачените съдове- ако едното пропадне,другото се издига и обратното. Затова Русия е взела мерки да се обезопаси,като вменява на автохтонната теория всички възможни резили,за които може да се сетите а в същото време дърпа Македония колко се може по-далеч от НАТО! 

  За всеки нормален човек упоритото охулване на теорията,обозначена с досадния термин "тракедонизъм" би било твърде досадна и неблагодарна работа но за червените продажници то е насъщен хляб,затова те никак не го забравят. Те представят истините за нашия произход като вредни за България и ги сравняват с македонизма,който иска да откъсне нови територии от нас но истината сочи,че хора като тях ни веднъж не са се сетили да разкрият зловещата роля на Русия,в т.ч. на Съветския съюз за появата и налагането на македонизма,както и за забраната да се четат трудовете на д-р на Ганчо Ценов! Те няма да кажат това разбира се,понеже не им изнася и разобличава истинската роля,която играе тяхната реакционна позиция за влошаване цивилизационния портрет на България пред очите на света!



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. nedovolen - Ганчо Ценов е един от великите бъ...
03.09.2018 09:57
Ганчо Ценов е един от великите българи.
В положителен смисъл.Щото има и в отрицателни. Посочените в поста им пригласят.
:)))
цитирай
2. getmans1 - РУСИЯ МРАЗИ "ТРАКЕДОНИЗМ...
03.09.2018 10:03
РУСИЯ МРАЗИ "ТРАКЕДОНИЗМА" НО ОБИЧА МАКЕДОНИЗМА.

ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ОТ БТВ, ПЛАМЕН ПЕТКОВ МИСЛЯ, КАЗВАШЕ НАПРАВИ ФИЛМ ЗА ПЪТЯ НА БЪЛГАРИТЕ В 12 СЕРИИ.
ДОКОЛКО ТОЗИ ФИЛМ Е ИСТОРИЧЕСКИ ТОЧЕН Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС НО ТАМ ИМА ЕДНА ИСТИНА, ЧЕ КУЛТУРНИТЕ ПЛАСТОВЕ ПРИ РАЗКОПКИ СВЪРЗАНИ С БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ СЕ ТОВАРЯТ НА САМОСВАЛИТЕ И ОТИВАТ ДИРЕКТНО ЗА НАСИПИ И ДИГИ.
ТАКА Е БИЛО В СССР, ТАКА Е И СЕГА В РУСИЯ.
цитирай
3. olivie - ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ ЗАЩО Е ТАКА
03.09.2018 11:58
Според официалната история траките се появяват около 1000 г. пр. н. е. и също така внезапно изчезват с идването на Аспарух по тия земи. Появяват се славяните - тук е заровено кучето. Ако има траки няма славяни и обратно. Последните италиански генетични изследвания показват, че сме еднакво отдалечени и от едните и от другите. Това най-малкото означава, че има нещо гнило в поднасяната ни "история". От Сливен до Поморие, където свършва старият римски път с начало Кабиле (18км. под Сливен има 255 тракийски могили, оставени от БАН на милостта на иманярите... Като разделим 1600г. "тракийска история" на 255 то излиза, че всеки тракийски цар (официално им викат вождове) е царувал средно малко над 6 години. Голяма смъртност е имало а? Като посетиш т.н. музей в Кабиеле, където оставаш с впечатлението, че е бил само един римски гарнизон (с постороен вътре мини американски форт за игра на децата) и не искали да слизат надолу в разкопките до истинския град.... научаваш с изумление, че могилата е на знатен ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕН ТРАКИЙСКИ КОННИК, ама изящните вази нарисувани по стените не били намерени не защото ще се разбере, че елинистичния период на Гърция е откраднат оттук, а защото траките имали странния варварски навик да практикуват трупоизгаряне и в гробниците всичко се чупело на сол??? И това всичко в "музея" е напъхано в дъното на една "алейка" в дясно, започваща с едно нощно гърне, имащо претенции да е римска ваза.... Русите си присвояват не само славянството, но и арийския произход, но всъщност са най-обикновени наши хилядолетни врагове, наречени в миналото хазари. А половината от тях, приели юдаизма се присвояват и еврейския произход от истинските евреи от светите земи, че и държава си направиха там, а никой не им вика антисемити, макар че са точно такива. Кво да праиш брат, политика.
цитирай
4. bojil - Ганчо Ценов е един от великите българи...
03.09.2018 12:08
nedovolen написа:
Ганчо Ценов е един от великите българи.
В положителен смисъл.Щото има и в отрицателни. Посочените в поста им пригласят.
:)))

Положителният смисъл е важен- другото са подробности.
цитирай
5. bojil - РУСИЯ МРАЗИ "ТРАКЕДОНИЗМ...
03.09.2018 12:19
getmans1 написа:
РУСИЯ МРАЗИ "ТРАКЕДОНИЗМА" НО ОБИЧА МАКЕДОНИЗМА.

ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ОТ БТВ, ПЛАМЕН ПЕТКОВ МИСЛЯ, КАЗВАШЕ НАПРАВИ ФИЛМ ЗА ПЪТЯ НА БЪЛГАРИТЕ В 12 СЕРИИ.
ДОКОЛКО ТОЗИ ФИЛМ Е ИСТОРИЧЕСКИ ТОЧЕН Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС НО ТАМ ИМА ЕДНА ИСТИНА, ЧЕ КУЛТУРНИТЕ ПЛАСТОВЕ ПРИ РАЗКОПКИ СВЪРЗАНИ С БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ СЕ ТОВАРЯТ НА САМОСВАЛИТЕ И ОТИВАТ ДИРЕКТНО ЗА НАСИПИ И ДИГИ.
ТАКА Е БИЛО В СССР, ТАКА Е И СЕГА В РУСИЯ.

Руските престъпления срещу България са безбройни,а "тракедонизмът" и македонизмът са като скачените съдове- ако едното пропадне,другото ще се издигне и обратно.
цитирай
6. bojil - Според официалната история тра...
03.09.2018 12:52
olivie написа:
Според официалната история траките се появяват около 1000 г. пр. н. е. и също така внезапно изчезват с идването на Аспарух по тия земи. Появяват се славяните - тук е заровено кучето. Ако има траки няма славяни и обратно. Последните италиански генетични изследвания показват, че сме еднакво отдалечени и от едните и от другите. Това най-малкото означава, че има нещо гнило в поднасяната ни "история". От Сливен до Поморие, където свършва старият римски път с начало Кабиле (18км. под Сливен има 255 тракийски могили, оставени от БАН на милостта на иманярите... Като разделим 1600г. "тракийска история" на 255 то излиза, че всеки тракийски цар (официално им викат вождове) е царувал средно малко над 6 години. Голяма смъртност е имало а? Като посетиш т.н. музей в Кабиеле, където оставаш с впечатлението, че е бил само един римски гарнизон (с постороен вътре мини американски форт за игра на децата) и не искали да слизат надолу в разкопките до истинския град.... научаваш с изумление, че могилата е на знатен ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕН ТРАКИЙСКИ КОННИК, ама изящните вази нарисувани по стените не били намерени не защото ще се разбере, че елинистичния период на Гърция е откраднат оттук, а защото траките имали странния варварски навик да практикуват трупоизгаряне и в гробниците всичко се чупело на сол??? И това всичко в "музея" е напъхано в дъното на една "алейка" в дясно, започваща с едно нощно гърне, имащо претенции да е римска ваза.... Русите си присвояват не само славянството, но и арийския произход, но всъщност са най-обикновени наши хилядолетни врагове, наречени в миналото хазари. А половината от тях, приели юдаизма се присвояват и еврейския произход от истинските евреи от светите земи, че и държава си направиха там, а никой не им вика антисемити, макар че са точно такива. Кво да праиш брат, политика.

Браво приятелю- останах силно впечатлен от твоето конструктивно положително мнение,което не бях имал честта да познавам до момента- поздравления!
цитирай
7. анонимен - Русия създаде тракедонизма
03.09.2018 14:48
изначало започна с македонизма с цел да създаде сепаратизъм сред българския народ.

Тракедонизма е поредния руски фалшификат, като не четеш история поне се съобрази с генети1ните изследвания които доказват, че българския народ има най-малко древнотракийски гени от всичките ни балкански съседи. Защо бре наивнико си налапал въдицата на руската пропаганда?

На тебе май Интернационала ти кънти в ушите, запознай се с решенията на Комунистическия интернационал за създаване на македонска, тракийска и донбруджанска нация за сметка на България наивнико и престани да пишеш нелепи постигни защото познанията ти по българска история са смехотворни.

руссофил
цитирай
8. анонимен - съмнявам се да си чел книгите на д-р Генчо Ценов
03.09.2018 15:11
Ценов е български патриот и една от най-достойните му позиции е, че се опълчва срещу пан-тюркизма на руската маша Златарски, като защитава позицията че българите са хуните, а хуните не са тюрки.

Ценов прави погрешния извод, че траките са сродни със скитите, но причината е че се включва в националистичните борби срещу гръцкия империализъм и използува 'автохонството' като инструмент, което е причината книгите му да загубят научната си стойност. За пробагандиране на българската история на Запад приноса му е значителен и аз лично точно поради това го уважавам.

Генчо Ценов е неуспорим български патриот, но тракедонските му залитания се опровергават не само от съвременната история, но и от резултатите на генетиката, българите имат едва 4% дрвенотракийски примеси, а славянските са около 7%, като тюркските са съвсем незначителни. Българите са хуни, а хуните са скито-сармати, които нямат нищо общо с траките, нито пък с македонците.

За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени, не само исторически, бил е забранен и дясната ръка на Златарски в БАН, Мутафчиев но това не попречи на КГБ да използува дъщеря му Вера Мутафчиева като я направи гнусно ченге, по лъжите на която е създаден историческия фалшификат филма за Аспарух.

Не четеш история Божиле, подочул си нещо от тук и от там и руската пропаганда разчита точно на такива наивници като тебе, затова по-голямата част от българското население в БЮРМ се смята не за българи, а за македонци... както ти се смяташ за трак глупако, и не осъзнаваш че руското разузнаване те използува като балкански сепаратист, също както сториха с македонистите.

Един съвет, не се подвеждай по етимологическите идиотизми на Щапаров-и, тази фамилия се изхранва като фалшифицира българската история, днес българите имат най-ниско съдържание на древни тракийски гени от всич1ките ни балкански съседи - гърци, албанци, и т.н. ти за какъв трак се смяташ бре глупчо?

russofil
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
03.09.2018 15:18
Повод за сериозев размисъл е постинга ти
Търпял съм атаки от всеки от посочените никове
Дори и за присъствието на Българи от античността в Пакистен и Афганистан Би трябвало да ме приветстват!? А защо са против?
Да, ама е показано, че там Българите са обожествени, доказателство ,че не са местни И се различават от местните-европеидни са-светлокоси и синеоки
Всъщност, районът там нв им е родина, те са дошли от Балканите, на няколко етапа, последния при Александър и след него Създали са империи и държави там И при голямото преселение се завръщат Като по пътя си създават държави! Имат опита за това, не са обикновени номади
Даже Кубрат казва на брат си Кий, като е недоволен от положението си, да си направи държава!
Съгласен съм с изводите ти!
Само платени могат да твърдят ,че сме номади, пришълци и тем подобни дивотии Такива потвърждават думите на англичанина от 1990 година, че Българинът за пари продава майка си и баща си!
Калоян , в писмо отговор на Бодуен казва, че не е узурпатор на земите си, те са на дедите му и по право му принадлежат Да, ромейския император с подлост/ Василий Втори/ временно ги е присъединилкъм империята си, но братята му са възстановили правото си над тях
В разговор с папските легати им казва , когато става дума за Еней, че знае с кого народът му е воювал в тази война Троянската! Пряко, царско доказателство, че произхождаме от тези земи В писмо до папата посочва стар римски род, от, който произхожда Той, Българският цар!
Папата потвърждава!

Какво повече?!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
10. 1997 - Те и англоезичните ни държат в тия окови. 'що така, ве bojil-е?
03.09.2018 17:42
"The Bulgars (also Bulghars, Bulgari, Bolgars, Bolghars, Bolgari,[1] Proto-Bulgarians[2]) were Turkic semi-nomadic warrior tribes that flourished in the Pontic-Caspian steppe and the Volga region during the 7th century. Emerging as nomadic equestrians in the Volga-Ural region, according to some researchers their roots can be traced to Central Asia.[3]"
В:
https://en.wikipedia/wiki/Bulgars
цитирай
11. bojil - "The Bulgars (also Bulghars, ...
03.09.2018 18:50
1997 написа:
"The Bulgars (also Bulghars, Bulgari, Bolgars, Bolghars, Bolgari,[1] Proto-Bulgarians[2]) were Turkic semi-nomadic warrior tribes that flourished in the Pontic-Caspian steppe and the Volga region during the 7th century. Emerging as nomadic equestrians in the Volga-Ural region, according to some researchers their roots can be traced to Central Asia.[3]"
В:
https://en/wiki/Bulgars

Щото просто преписват глупостите,които "ние самите" сме писали за себе си- какво повече да ти кажа??!!
цитирай
12. bojil - изначало започна с македонизма с ...
03.09.2018 18:53
анонимен написа:
изначало започна с македонизма с цел да създаде сепаратизъм сред българския народ.

Тракедонизма е поредния руски фалшификат, като не четеш история поне се съобрази с генети1ните изследвания които доказват, че българския народ има най-малко древнотракийски гени от всичките ни балкански съседи. Защо бре наивнико си налапал въдицата на руската пропаганда?

На тебе май Интернационала ти кънти в ушите, запознай се с решенията на Комунистическия интернационал за създаване на македонска, тракийска и донбруджанска нация за сметка на България наивнико и престани да пишеш нелепи постигни защото познанията ти по българска история са смехотворни. руссофил

Ти си имаш профил- откъде постоянно изкарваш тия анонимни коментари,дето после системата ги трие? Но ми е чудно кой те уведоми,че съм писал статия за теб- много са дълги ушите на твоите приятели май,подозрително дълги!

И още нещо- ти подобно на своите червени приятели забравяш най-важното правило на генетиката,с което наш приятел наскоро ни запозна:

НЕ Е ВАЖНО КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ГЕННИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ,А КОЙ И КАК ТЪЛКУВА РЕЗУЛТАТИТЕ!
цитирай
13. bojil - Повод за серио...
03.09.2018 18:56
leonleonovpom2 написа:
Повод за сериозев размисъл е постинга ти
Търпял съм атаки от всеки от посочените никове
Дори и за присъствието на Българи от античността в Пакистен и Афганистан Би трябвало да ме приветстват!? А защо са против?
Да, ама е показано, че там Българите са обожествени, доказателство ,че не са местни И се различават от местните-европеидни са-светлокоси и синеоки
Всъщност, районът там нв им е родина, те са дошли от Балканите, на няколко етапа, последния при Александър и след него Създали са империи и държави там И при голямото преселение се завръщат Като по пътя си създават държави! Имат опита за това, не са обикновени номади
Даже Кубрат казва на брат си Кий, като е недоволен от положението си, да си направи държава!
Съгласен съм с изводите ти!
Само платени могат да твърдят ,че сме номади, пришълци и тем подобни дивотии Такива потвърждават думите на англичанина от 1990 година, че Българинът за пари продава майка си и баща си!
Калоян , в писмо отговор на Бодуен казва, че не е узурпатор на земите си, те са на дедите му и по право му принадлежат Да, ромейския император с подлост/ Василий Втори/ временно ги е присъединилкъм империята си, но братята му са възстановили правото си над тях
В разговор с папските легати им казва , когато става дума за Еней, че знае с кого народът му е воювал в тази война Троянската! Пряко, царско доказателство, че произхождаме от тези земи В писмо до папата посочва стар римски род, от, който произхожда Той, Българският цар!
Папата потвърждава! Какво повече?!

Хубав ден, приятелю!

Русия е против Памирската (Иранската) теория,понеже тя има пряка връзка с автохтонната- затова нейните протежета ще правят всичко възможно да я отрекат,принизят или премълчат!
цитирай
14. bojil - Ценов е български патриот и една от ...
03.09.2018 19:05
анонимен написа:
Ценов е български патриот и една от най-достойните му позиции е, че се опълчва срещу пан-тюркизма на руската маша Златарски, като защитава позицията че българите са хуните, а хуните не са тюрки.

Ценов прави погрешния извод, че траките са сродни със скитите, но причината е че се включва в националистичните борби срещу гръцкия империализъм и използува 'автохонството' като инструмент, което е причината книгите му да загубят научната си стойност. За пробагандиране на българската история на Запад приноса му е значителен и аз лично точно поради това го уважавам.

Генчо Ценов е неуспорим български патриот, но тракедонските му залитания се опровергават не само от съвременната история, но и от резултатите на генетиката, българите имат едва 4% дрвенотракийски примеси, а славянските са около 7%, като тюркските са съвсем незначителни. Българите са хуни, а хуните са скито-сармати, които нямат нищо общо с траките, нито пък с македонците.

За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени, не само исторически, бил е забранен и дясната ръка на Златарски в БАН, Мутафчиев но това не попречи на КГБ да използува дъщеря му Вера Мутафчиева като я направи гнусно ченге, по лъжите на която е създаден историческия фалшификат филма за Аспарух.

Не четеш история Божиле, подочул си нещо от тук и от там и руската пропаганда разчита точно на такива наивници като тебе, затова по-голямата част от българското население в БЮРМ се смята не за българи, а за македонци... както ти се смяташ за трак глупако, и не осъзнаваш че руското разузнаване те използува като балкански сепаратист, също както сториха с македонистите.

Един съвет, не се подвеждай по етимологическите идиотизми на Щапаров-и, тази фамилия се изхранва като фалшифицира българската история, днес българите имат най-ниско съдържание на древни тракийски гени от всич1ките ни балкански съседи - гърци, албанци, и т.н. ти за какъв трак се смяташ бре глупчо?

russofil

Отново ти напомням основното правило в генетиката,с което споменатия от тебе наш приятел наскоро ни запозна а ти постоянно забравяш,не бива да си нефелен в главата:

НЕ Е ВАЖНО КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ГЕННИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ,А КОЙ И КАК ТЪЛКУВА РЕЗУЛТАТИТЕ!
цитирай
15. get - До 8. russofil ... и до 10. 1997 ... Отговори?
04.09.2018 15:47
russofil написа:

1. Ценов е български патриот и една от най-достойните му позиции е, че се опълчва срещу пан-тюркизма на руската маша Златарски, като защитава позицията че българите са хуните, а хуните не са тюрки.

2. Ценов прави погрешния извод, че траките са сродни със скитите, ...

3. Ценов е неуспорим български патриот, но тракедонските му залитания се опровергават не само от съвременната история, но и от резултатите на генетиката, българите имат едва 4% дрвенотракийски примеси, а славянските са около 7%, като тюркските са съвсем незначителни. Българите са хуни, а хуните са скито-сармати, които нямат нищо общо с траките, нито пък с македонците.

За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени,...

Не четеш история Божиле, подочул си нещо от тук и от там и руската пропаганда разчита точно на такива наивници като тебе, затова по-голямата част от българското население в БЮРМ се смята не за българи, а за македонци... както ти се смяташ за трак глупако, и не осъзнаваш че руското разузнаване те използува като балкански сепаратист, също както сториха с македонистите.


На 10 декември 1917 г. в БЪЛГАРСКОТО Нродно събрание ЦИМЕРВАЛДСКИЯ "ЛЯВ СОЦИАЛИСТ" - Димитър Благоев - казва следното ?
"Българското племе - една шепа но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе("славянско" - д.м.) мирно, още недоразвито в своята обществена организация още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена за да мине по-нататък в период на цивилизацията в НАЦИЯ.

И тази по-организирана част(пра-българската - д.м.) и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли върху тези ("славянските" - д.м.) племена да ги завладее.
Но тези племена въпреки, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба, против това българско племе."

- На въпроса на ДЕПУТАТ присъстващ на откровенията МУ - Какъв се чувства?
Благоев отговаря:
"Аз съм родом от Загоричене, обаче аз НЕ СЪМ БЪЛГАРИН - АЗ, СЪМ СЛАВЯНИН."

- ДРУГАРЮ "РУСОФИЛ" и другият от вестник "Дума", с нейм "1997" ... ТАКА ЗАПОЧНА, ТАКА - ПОД ФЛАГА НА ПАН-СЛАВЯНСТВОТО ... се породи и МАКЕДОНИЗМА в останалите ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ - първо му бе внушено че са СЛАВЯНИ, НЕ-БЪЛГАРИ ... а после стигнаха до "АНТИЧНИЯТ СИ" произход.
- Това бе направено ЗА ДА ОБСЛУЖИ ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ... на оста: Москва-Белград-Атина ... за коридор ПОВАРДАРИЕТО-СОЛУН!

- Тази "теория" на БЪЛГАРСКИТЕ "ПАТРИОТИ-СОЦИАЛИСТИ" ... започва да се изповядва ОЩЕ ОТ ВРЕМЕНА - от 1907 г. ... продължава ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО - и вече към 1946 г. СЕ ПОЯВЯВАТ ПЪРВИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ОТРЕЗВЯВАНЕ ... тоест осмисляне, КАКВА СА Я НАДРОБИЛИ ПО НАЦИОНАЛНИЯТ ВЪПРОС ... "родните ни" комунисти, ТЕ И ПОДМЕТКА НА ЛЕНИНОВИЯТ КОМИНТЕРН и велико-руският империалист, СТАЛИН ... казано накратко РУСОФИЛИ!

- А по отношение на Ганчо Ценов, че стадал от АВТОХТОНИЗЪМ ... не не страда от АВТОХТОНИЗЪМ, Ценов - защото МНОГО ПО-РАНО ОТ НЕГО от същият АВТОХТОНИЗЪМ ... ще да са страдали И КАТОЛИЦИТЕ/ЦЪРКВА - Които твърдят за МЕСТЕН ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ?
1.
- Като един свети Йероним на карта от 4 век (331-420), той е написал името на нашите земи в античността - Mesia hec & Vulgaria (Мизия, тук и България). ... а в съпътстващите сведения се казва, св. Йероним е ползвал още по-стари данни от картите на Евсевий (270-338г.).
2.
В карта на света от края на 6 век съставена от анонимния Равенски космограф е отбелязано името "bulgare". И следния текст: "В Тракия и Македония и Долна Мизия само българи живеят". ('Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus)

Козмографът посочва, че това сведение му е казано от Йордан - готски историк от 6 в. Картата е запазена в късен препис.

... и отново СЕ ВРЪЩАМ НА КАЗАНОТО ОТ МАКЕДОНО-СЛАВЯНИНА, Благоев, в Народното събрание през 1917 год.?
- защо го казва той това - поради простата причина - която явно е засукал, докато е бил студент в Русия?
- А тя се състои в следното - ТОЕСТ ПОВТАРЯНИЯТ ОТ БЪЛГАРИТЕ-РУСОФИЛИ ... исторически наратив ЗА ПРОИЗХОДА НА "СЛАВЯНИ" и "ПРАБЪЛГАРИ" ?

Руската версия ЗА НАШАТА ИСТОРИЯ е изцяло изградена върху следното:
- От КРАЙ ВРЕМЕ СЪЩЕСТВУВА една ВЕЛИКА СЛАВЯНСКА ОБЩНОСТ, от която БЪЛГАРИТЕ СА СЕ ОТДЕЛИЛИ още от времената на своята стара история.
ТАЗИ относително малка ГРУПА СА от южните славяни, нарекли се "българи", в новите времена ... И КОЯТО СЛЕДВА да се възвърне и приобщи към великата славянска страна - Русия.
ПРАБЪЛГАРИТЕ ПРИНАДЛЕЖАЛИ към тюркско-алтайската езикова-племенна общност.
Тяхната ПРАРОДИНА се намирала в Западен Сибир, по долината на реката Иртиш...”

По-нататък същите автори подчертават, че историята на България ЗАПОЧВА СЪС СЛАВЯНИТЕ, които се появили още в ІІІ-то хилядолетие пр.н.е."
Империята на българите край Кавказ - Стара Велика България - е представена като "Прабългарски съюз Старата голяма България", а за ВРЪЗКИТЕ С ХУНИТЕ и Хунската империя няма нито една дума.(или ако има - то ще е че ХУНИТЕ СА ТЮРКИ !?

Тези българофоби представят българите като някакви номадски племена, ядящи конско месо и живеещи в палаткови лагери, състоящи се от юрти. За старите български владетели преди кан Кубрат не е казано нищо! Българите са представени като нискокултурни диваци и конекрадци, които с набезите си безпокояли Византийската империя."

- Русофиле КОЙ ПИШЕ ПРЕВРАТНА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ... ние ли КОИТО ТВЪРДИМ, ЧЕ ОТ МОМЕНТА НА ГЕНЕЗИС СМЕ ЧАСТ от ТОЗИ НАРОД - КОЙТО Е СЪЗДАЛ ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЕЗИК от ТУК ... ПРИЧЕРНОМОРИЕ ... или ВИЕ, КОЙТО ТВЪРДИТЕ, че ВИДИТЕ ЛИ СМЕ НЯМАЛИ НИЩО ОБЩО С ГЕНЕЗИСА НА ЕЗИК И КУЛТУРА НА ТЕЗИ ХОРА - КОИТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ГИ НАРЕКАТ "ЕВРОПЕЙЦИ" ... за разлика от ВЕЛИКО-РУСИТЕ//МОСКОВЦИ ... които в същността си и като исторически произход, КАТО НАРОД СА, по-скоро ОТ УГРО-ФИНСКОТО ... КУЛТУРНО и ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО(народи) отколкото европейското ... камо ли пък СЛАВЯНСКОТО ? :)))) !

- Това накратко ЗА ВАС НЕДОУТРЕПАНИТЕ българи-потурнаци!
- Защо ви наричам ПОТУРНАЦИ ЛИ? Защото сте МАЙЦЕ-ПРЕДАТЕЛИ ... И слепи СЛЕДОВНИЦИ НА РУСОФИЛСКАТА И В СЪЩНОСТТА СИ АНТИ-БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Браво, Гет!
04.09.2018 21:24
Аргументиран коментар, с изстрели в целта!
Аспаруховите Българи не се връщали в родните места а били от Пакистан, Афганистн и Персия Това твърдят " патротарите" Обичащите отечеството!?
Да, но там те са различни от местните, личи си ,че са вносни! Някои ги боготворят, пущуните например, които е индекс, че не са местни за тях Дошли са от другаде И после са си тръгнали, просто и логично Но да се търси там корена им?...

И по пътя си създават държави Това не е типично за номади Клон от тези Българи създава Дунавска България Друг-създава Хърватска
Тези хора, създаващи държави са носители на цивилизацията-ако някой не знае, цивизацията е свързана с граждани, със създаване на градове! А Българите строят градове-Киев, Загреб и така нататък
И името Рус на латински показва точно това там, по римско време-липса на цивилизация, наличие на селяни само!
А номадите минават и преминават Цивилизацията също отсъства при тях!
Българи и номади- две несъвместими понятия!
цитирай
17. bojil - Аргументиран коментар, с изстрели ...
05.09.2018 14:30
leonleonovpom2 написа:
Аргументиран коментар, с изстрели в целта!
Аспаруховите Българи не се връщали в родните места а били от Пакистан, Афганистн и Персия Това твърдят " патротарите" Обичащите отечеството!?
Да, но там те са различни от местните, личи си ,че са вносни! Някои ги боготворят, пущуните например, които е индекс, че не са местни за тях Дошли са от другаде И после са си тръгнали, просто и логично Но да се търси там корена им?...

И по пътя си създават държави Това не е типично за номади Клон от тези Българи създава Дунавска България Друг-създава Хърватска
Тези хора, създаващи държави са носители на цивилизацията-ако някой не знае, цивизацията е свързана с граждани, със създаване на градове! А Българите строят градове-Киев, Загреб и така нататък
И името Рус на латински показва точно това там, по римско време-липса на цивилизация, наличие на селяни само!
А номадите минават и преминават Цивилизацията също отсъства при тях!
Българи и номади- две несъвместими понятия!

Много точно го казваш приятелю: "Българи и номади" звучи като "ирландци и пигмеи".
цитирай
18. get - До 16. leonleonovpom2 - Приятелю, ПРЕДИ ДА СИ ОТГОВОРИМ на ВЪПРОСА ЗА МИГРАЦИОННИТЕ ПРОЦЕСИ НА ... ?
05.09.2018 21:04
leonleonovpom2 написа:
Аргументиран коментар, с изстрели в целта!
Аспаруховите Българи не се връщали в родните места а били от Пакистан, Афганистн и Персия Това твърдят " патротарите" Обичащите отечеството!?
Да, но там те са различни от местните, личи си ,че са вносни! Някои ги боготворят, пущуните например, които е индекс, че не са местни за тях Дошли са от другаде И после са си тръгнали, просто и логично Но да се търси там корена им?...

...
А номадите минават и преминават Цивилизацията също отсъства при тях!
Българи и номади- две несъвместими понятия!


... НАС-БЪЛГАРИТЕ, те и най-вероятните ПРОТО-ЕВРОПЕЙЦИ ... Погледни следната карта ПОКАЗВАЩА МЯСТОТО НА ПЪРВОГЕНЕЗИСА на това което в ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ СТАНЕ ИЗВЕСТНО В НАУКАТА като ИНДО-ЕВРОПЕЙЦИ?

Адрес:
http://2.bp.blogspot.com/-f8ekiWTZyA0/VNPcaVU9PBI/AAAAAAAAAPU/AX_jrP_jXHY/s1600/9.jpg

... тази карта ОТГОВАРЯ НА ТЕОРИИТЕ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ ПРОТО-ГЕНЕЗИС НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ... Той е от ТУК ПРИЧЕРНОМОРИЕ !
- От това първоначално ЕВРОПЕЙСКО ГНЕЗДО - се разселват и ДИФЕРЕНЦИРАТ В ПОСЛЕДСТВИЕ В ИСТОРИЧЕСКОТО СИ РАЗВИТИЕ ... известните и обявявани за най-стари народи?

- По отношение АФГАНИСТАН и ПУЩУНИТЕ - за които БЪЛГАРИН Е И НЕЩО СВЯТО ... това по причина ... Александър Македонски ИЗПОЛЗВА В АРМИЯТА СИ ГОЛЯМ КОНТИНГЕНТ БАЛКАНЦИ ... някои се изкушават да ги назовават С ЕКЗОНИМА "ТРАКИ"((въпреки че те не са се самонаричали така !).
- Та именно тези ОКОЛО 20 000 (двадесет хиляди) балкански войни ОСТАВАТ ТРАЙНО ПОСЕЛЕНИ В АФГАНИСТАН - където учат местните НАА ПО-ВИСОКАТА СИ КУЛТУРА!
- А Културата отговаря на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ... а цивилизация идва от ЦИВИТАС - град и гражданин(живеещ в град) ... а на територията на България имаме ПОНЕ ЗА МЕН ИЗВЕСТНИ ТРИ ПРОТОГРАДА ... на възраст поне от 4 500 години пр. хр. !

... та от това САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ - откъде ПЪРВО ТРЪГВА ЦИВИЛАЗИЦЯТА ... на тези ХОРА ... КОИТО, "доброжелателите ни" ... още от СРЕДНОВЕКОВИЕ ВСЯЧЕСКИ СЕ СТАРАЯТ ДА ИЗКАРАТ ДИВИ НОМАДИ?!
цитирай
19. get - До 18. анонимен-russofil - Божиле, Божиле ... russofil-е, russofil-е ... Отговарям и тук на ИНСИНУАЦИИТЕ ВИ ?
06.09.2018 11:50
russofil написа:

Тракедонизма се разтръби най-вече по време на диктаторските режими на Чаушеску в Румъния и руския прислужник Тодор Живков у нас, а правешката принцеса Людмила Живкова насочи огромната част от парите за археология и история не по българско направление, а по древно тракийско защото тракедонизма е залегнал в програмата на Комунистическия интернационал още през 1934 г. заедно с македонизма и помакизма. Дясната ръка на тракедонистката Людмила Живкова беще
КГБ агента Александър Фол, като за хищническите методи които са използували за фалшифициране българската история свидетелства ДС агента Божидар Димитров, вече покойник. В телевизионно предаване той заяви, че като студент са ги карали да посещават архиологически разкопки на средновековни български гробове и да подхвърлят тракийски артифакти се цел находката да бъде определена като "тракийска", а не "българска".


1-во
Ганчо Ценов, не е ГЕНЕТИК А ИСТОРИК - факт! ... но той и ...
2-ро
... АВТОРИТЕТА НА КОЙТО СЕ ПОЗОВАВАТЕ, при "разгромяването" на "тракедонистката" теория ... доцент д-р Явор Шопов - не е НИТО ИСТОРИК, НИТО БИОЛОГ-ГЕНЕТИК ... а просто ядрен физик?
3-то
Един НАРОД НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДИНСТВЕНО И САМО по наследственият материал, по ГЕНА на "баба му" ГЕНА//ЖЕНА :))) ... а и по езика, културата и ред още ПРИЗНАЦИ?
4-то
Вашият АРГУМЕНТ: "Българите НЕ СА ТРАКИ" - почива ЕДИНСТВЕНО И САМО на ... частно изследване на РУМЪНЦИТЕ ... ?
5-то
... а имаме иседвания ПО СЪЩИЯТ ВЪПРОС - разминаващи се с ТЕЗИ ОТ РУМЪНСКИТЕ - които ТВЪРДЯТ ОБРАТНОТО - Кое да приемем за меродавно?
6-то
Твърдите: ЗА ТРАКЕДОНИЗМА СА ВИНОВНИ ... Коминтерна, Фол и други ... КАТО ПРОПУСКАТЕ - да "се сетите", че още от времена на Василий Трети - ПОСЛЕ "IV-ти" и Екатерина Велика(вижте СИМВОЛИКАТА В ИЗОБРАЖЕНИЯТА на "Трона на Иван Грозни", върху който е седяла Екатерина II, при интронизацията и за императрица ВСЕ-РАССИЙСКА ... и всичко ще ви стане ясно ?) ... РЕАЛНО ЗАПОЧВА "СКИТИЦИЗМА" и доказване ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОИЗХОД на ВЕЛИКО-РУСКИТЕ(МОСКОВЦИ) И "правото" им да ВЛАДЕЯТ ЗЕМИ, които исторически НИКОГА НЕ СА ПОПАДАЛИ В "МОСКОВСКОТО ЦАРСТВО - Това известно ли ви е?
6-то
През 2012 г. излязоха предварителни КОМЕНТАРИ(частни публикаци) ВЪВ ВРЪЗКА: С проведеното ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА РУСКА НАЦИЯ или "НАРОД" ... кавичките ги слагам НЕ СЛУЧАЙНО - ТЪЙ КАТО ТАКОВА РЕАЛНО ИСТОРИЧЕСКО ОБРАЗУВАНИЕ - Н-Я-М-А ... ЗАЩОТО?
а)
ГРУПАТА НА "ИЗТОЧНИТЕ СЛАВЯНИ" е ИЗОБРЕТЕНА ОТ НЕПОЧТЕННИ РУДСКИ ИСТОРИЦИ - за да могат да докажат ИСТОРИЧЕСКАТА ФИКЦИЯ ... или Теория за "триединния РУСКИ НАРОД"?
б)
От което БЕЛОРУСИТЕ ... не са ИЗТОЧНИ "братя славяни" на русите ... а са ГЕНЕТИЧНИ БЛИЗНАЦИ ... НА "ЗАПАДНИТЕ" СЛАВЯНИ - тоест на ПОЛЯЦИ!
в)
от излезлите ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА РУСКИЯТ "НАРОД", в частта му известна в стари времена, като МОСКОВИТЕ а сега ВЕЛИКО-РУСИ ... се установява - междувпрочем сам прочетете ЦИТАТ:
" Российские ученые завершили и готовят к публикации первое масштабное исследование генофонда русского народа. Обнародование результатов может иметь непредсказуемые последствия для России и мирового порядка» – так сенсационно начинается публикация на эту тему в российском издании «Власть». А сенсация действительно получилась невероятная – оказались ложными многие мифы о русской национальности. В том числе выяснилось, что генетически русские – вовсе не «восточные славяне», а финны.
...
Так, оказалось, что русские – это никакие не «восточные славяне», а финны. Кстати, эти исследования в пух и прах разгромили пресловутый миф о «восточных славянах» – о том, что якобы белорусы, украинцы и русские «составляют группу восточных славян». Единственными славянами из этих трех народов оказались только белорусы, но при этом выяснилось, что белорусы – это вовсе не «восточные славяне», а западные – ибо они генетически практически не отличаются от поляков. Так что миф о «родственной крови белорусов и русских» оказался полностью разрушен: белорусы оказались фактически идентичны полякам, белорусы генетически очень далеки от русских, но зато очень близки чехам и словакам.

А вот финны Финляндии оказались для русских куда генетически ближе, чем белорусы. Так, по Y-хромосоме генетическое расстояние между русскими и финнами Финляндии составляет всего 30 условных единиц (близкое родство). А генетическое расстояние между русским человеком и так называемыми финно-угорскими народностями (марийцами, вепсами, мордвой и пр.), проживающими на территории РФ, равно 2-3 единицам. Проще говоря, генетически они ИДЕНТИЧНЫ."

п.п.
В коментара си НЕ СЪМ СЕ СПРЯЛ НА ВЪПРОСА - Какво пише в ИЗВОРОВИЯ МАТЕРИАЛ ... за РОДСТВЕНОСТ И ЕДИНЕН ПРОИЗХОД ... на "скитите"-хуни, те и САРМАТИ, те и МАСА-ГЕТИ ... те и родствени на МАЛО-ГЕТИ(меланхлени) ... те и според Страбон и др. автори ... родствени на ТЕЗИ, КОИТО "ЕЛИНИСТИТЕ" - бяха приели да наричат със СЪБИРАТЕЛНИЯ ЕКЗОНИМ "ТРАКИ"!?

п.п.
А ако трубва да доразвия тезата(мисълта на Г. Ценов ?) ... "Д-р Генчо Ценов: българите са хуни, а хуните са скити ... ?" - то ХУНИТЕ СА САРМАТИТЕ(по-късни) наричани преди това МАСА-ГЕТИ ... преведено ГОЛЕМИ//ВЕЛИКИ-ГЕТИ ... а ГЕТ/ГАУТА/ДЖАТА - смислово(са от едно семантично гнездо) с ЕТНО-САМО-НАЗВАНИЕТО НИ БЪЛ"ГАРИН !! ... а то кореспондиращо с Тирас(епонима) още и с неправилното му предаване от ЕЛИНИЗИРАНИТЕ БАЛКАНЦИ "ГЪРЦИТЕ" ... като "турак-тирак или трак"?

- Та в заключение ПРЕСТАНЕТЕ С "АРГУМЕНТИТЕ" СИ "ад персонем" - поради липса на СМИСЛЕНИ ДРУГИ такива ... както сте написали:
russofil написа:

Ще дойде време и тракедониста Щапаров да приеме генетиката за обективна наука, но дотогава чрез етимологичните си гимнастики ще успява да влияе на исторически невежи като get, barin (на този и географията му куца), алхимичето leonleonovpom2, bojil който твърди че мразел руската пропаганда но е върл проводник заветите на Коминтерна и любител на тракедонистката Людмила Живкова


... И ЩЕ ЗАВЪРША перефразирайки началото на Вазовото!
Русофиле, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне!
цитирай
20. bojil - не предполагаш, че и ти ще се окажеш ...
07.09.2018 02:35
анонимен написа:
не предполагаш, че и ти ще се окажеш коминтерновски тракедонист, иди положи цветя на гроба на Тодор Живков и Людмила Живкова защото точно тези руски слуги разляха лайната на тракедонизма в България за да заличат българската история.

Жалко, до скоро предполагах че си свесен блогър, а излезе прикрит коминтерновски пропагандист-интернационалист. russofil

Какво е имало да предполагаш- ако бях руски слуга,твоите шефове отдавна да ти бяха казали да ме хвалиш и рекламираш под път и над път като извънредно ценен и ерудиран "капацитет". Но те нищо такова не са ти казали,нито са ме включили в списъците на твоите приятели- за какво говориш тогава,и ти самият не знаеш.
цитирай
21. bojil - 1. Ценов е български патриот и ...
07.09.2018 03:23
get написа:
russofil написа:

1. Ценов е български патриот и една от най-достойните му позиции е, че се опълчва срещу пан-тюркизма на руската маша Златарски, като защитава позицията че българите са хуните, а хуните не са тюрки.

2. Ценов прави погрешния извод, че траките са сродни със скитите, ...

3. Ценов е неуспорим български патриот, но тракедонските му залитания се опровергават не само от съвременната история, но и от резултатите на генетиката, българите имат едва 4% дрвенотракийски примеси, а славянските са около 7%, като тюркските са съвсем незначителни. Българите са хуни, а хуните са скито-сармати, които нямат нищо общо с траките, нито пък с македонците.

За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени,...

Не четеш история Божиле, подочул си нещо от тук и от там и руската пропаганда разчита точно на такива наивници като тебе, затова по-голямата част от българското население в БЮРМ се смята не за българи, а за македонци... както ти се смяташ за трак глупако, и не осъзнаваш че руското разузнаване те използува като балкански сепаратист, също както сториха с македонистите.


На 10 декември 1917 г. в БЪЛГАРСКОТО Нродно събрание ЦИМЕРВАЛДСКИЯ "ЛЯВ СОЦИАЛИСТ" - Димитър Благоев - казва следното ?
"Българското племе - една шепа но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе("славянско" - д.м.) мирно, още недоразвито в своята обществена организация още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена за да мине по-нататък в период на цивилизацията в НАЦИЯ.

И тази по-организирана част(пра-българската - д.м.) и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли върху тези ("славянските" - д.м.) племена да ги завладее.
Но тези племена въпреки, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба, против това българско племе."

- На въпроса на ДЕПУТАТ присъстващ на откровенията МУ - Какъв се чувства?
Благоев отговаря:
"Аз съм родом от Загоричене, обаче аз НЕ СЪМ БЪЛГАРИН - АЗ, СЪМ СЛАВЯНИН."

- ДРУГАРЮ "РУСОФИЛ" и другият от вестник "Дума", с нейм "1997" ... ТАКА ЗАПОЧНА, ТАКА - ПОД ФЛАГА НА ПАН-СЛАВЯНСТВОТО ... се породи и МАКЕДОНИЗМА в останалите ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ - първо му бе внушено че са СЛАВЯНИ, НЕ-БЪЛГАРИ ... а после стигнаха до "АНТИЧНИЯТ СИ" произход.
- Това бе направено ЗА ДА ОБСЛУЖИ ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ... на оста: Москва-Белград-Атина ... за коридор ПОВАРДАРИЕТО-СОЛУН!

- Тази "теория" на БЪЛГАРСКИТЕ "ПАТРИОТИ-СОЦИАЛИСТИ" ... започва да се изповядва ОЩЕ ОТ ВРЕМЕНА - от 1907 г. ... продължава ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО - и вече към 1946 г. СЕ ПОЯВЯВАТ ПЪРВИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ОТРЕЗВЯВАНЕ ... тоест осмисляне, КАКВА СА Я НАДРОБИЛИ ПО НАЦИОНАЛНИЯТ ВЪПРОС ... "родните ни" комунисти, ТЕ И ПОДМЕТКА НА ЛЕНИНОВИЯТ КОМИНТЕРН и велико-руският империалист, СТАЛИН ... казано накратко РУСОФИЛИ!

- А по отношение на Ганчо Ценов, че стадал от АВТОХТОНИЗЪМ ... не не страда от АВТОХТОНИЗЪМ, Ценов - защото МНОГО ПО-РАНО ОТ НЕГО от същият АВТОХТОНИЗЪМ ... ще да са страдали И КАТОЛИЦИТЕ/ЦЪРКВА - Които твърдят за МЕСТЕН ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ?
1.
- Като един свети Йероним на карта от 4 век (331-420), той е написал името на нашите земи в античността - Mesia hec & Vulgaria (Мизия, тук и България). ... а в съпътстващите сведения се казва, св. Йероним е ползвал още по-стари данни от картите на Евсевий (270-338г.).
2.
В карта на света от края на 6 век съставена от анонимния Равенски космограф е отбелязано името "bulgare". И следния текст: "В Тракия и Македония и Долна Мизия само българи живеят". ('Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus)

Козмографът посочва, че това сведение му е казано от Йордан - готски историк от 6 в. Картата е запазена в късен препис.

... и отново СЕ ВРЪЩАМ НА КАЗАНОТО ОТ МАКЕДОНО-СЛАВЯНИНА, Благоев, в Народното събрание през 1917 год.?
- защо го казва той това - поради простата причина - която явно е засукал, докато е бил студент в Русия?
- А тя се състои в следното - ТОЕСТ ПОВТАРЯНИЯТ ОТ БЪЛГАРИТЕ-РУСОФИЛИ ... исторически наратив ЗА ПРОИЗХОДА НА "СЛАВЯНИ" и "ПРАБЪЛГАРИ" ?

Руската версия ЗА НАШАТА ИСТОРИЯ е изцяло изградена върху следното:
- От КРАЙ ВРЕМЕ СЪЩЕСТВУВА една ВЕЛИКА СЛАВЯНСКА ОБЩНОСТ, от която БЪЛГАРИТЕ СА СЕ ОТДЕЛИЛИ още от времената на своята стара история.
ТАЗИ относително малка ГРУПА СА от южните славяни, нарекли се "българи", в новите времена ... И КОЯТО СЛЕДВА да се възвърне и приобщи към великата славянска страна - Русия.
ПРАБЪЛГАРИТЕ ПРИНАДЛЕЖАЛИ към тюркско-алтайската езикова-племенна общност.
Тяхната ПРАРОДИНА се намирала в Западен Сибир, по долината на реката Иртиш...”

По-нататък същите автори подчертават, че историята на България ЗАПОЧВА СЪС СЛАВЯНИТЕ, които се появили още в ІІІ-то хилядолетие пр.н.е."
Империята на българите край Кавказ - Стара Велика България - е представена като "Прабългарски съюз Старата голяма България", а за ВРЪЗКИТЕ С ХУНИТЕ и Хунската империя няма нито една дума.(или ако има - то ще е че ХУНИТЕ СА ТЮРКИ !?

Тези българофоби представят българите като някакви номадски племена, ядящи конско месо и живеещи в палаткови лагери, състоящи се от юрти. За старите български владетели преди кан Кубрат не е казано нищо! Българите са представени като нискокултурни диваци и конекрадци, които с набезите си безпокояли Византийската империя."

- Русофиле КОЙ ПИШЕ ПРЕВРАТНА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ... ние ли КОИТО ТВЪРДИМ, ЧЕ ОТ МОМЕНТА НА ГЕНЕЗИС СМЕ ЧАСТ от ТОЗИ НАРОД - КОЙТО Е СЪЗДАЛ ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЕЗИК от ТУК ... ПРИЧЕРНОМОРИЕ ... или ВИЕ, КОЙТО ТВЪРДИТЕ, че ВИДИТЕ ЛИ СМЕ НЯМАЛИ НИЩО ОБЩО С ГЕНЕЗИСА НА ЕЗИК И КУЛТУРА НА ТЕЗИ ХОРА - КОИТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ГИ НАРЕКАТ "ЕВРОПЕЙЦИ" ... за разлика от ВЕЛИКО-РУСИТЕ//МОСКОВЦИ ... които в същността си и като исторически произход, КАТО НАРОД СА, по-скоро ОТ УГРО-ФИНСКОТО ... КУЛТУРНО и ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО(народи) отколкото европейското ... камо ли пък СЛАВЯНСКОТО ? :)))) !

- Това накратко ЗА ВАС НЕДОУТРЕПАНИТЕ българи-потурнаци!
- Защо ви наричам ПОТУРНАЦИ ЛИ? Защото сте МАЙЦЕ-ПРЕДАТЕЛИ ... И слепи СЛЕДОВНИЦИ НА РУСОФИЛСКАТА И В СЪЩНОСТТА СИ АНТИ-БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА!

Дим.Благоев напълно изкуфял в един момент а мозъкът му изтрещял от глупостите,с които го претъпкали в Русия. Но ето,появи се нова грешка на блогъра "русофил",показваща че той е истински а не фалшив русофил- той оправдава Сувецка Русия за това,че е забранила Ганчо Ценов със следните думи:

"За забрана на книгите му, след окупацията ни от СССР стотици книги са били забранени,..."

Под знаменателя "стотици книги" той иска да каже "покрай сухото и суровото" т.е.- "станало е случайно" но аз знам нещо,което той не знае или не иска да знае: сталинските псета не са правели нито едно нещо случайно и няма техен интерес,който да е останал незащитен в окупираната от тях следвоенна България! Като толкова са се увлекли и не забелязали що правят,защо са забранили само книгите на Ценов а не забранили книгите на Дринов,Благоев и Златарски?
цитирай
22. zaw12929 - ШУКЕР- ДИСКУСИЯ С ЛИДЕР НА ЧЕРВЕ...
08.09.2018 14:06
ШУКЕР- ДИСКУСИЯ С ЛИДЕР НА ЧЕРВЕНИТЕ ВЪШКИ- ПРИКРИТ ВЪГЛЕН ОТ ЪГЛЕН:Име: Божилъ Методиевъ Пол :мъж браво пич!!!!!!! С НАПЪНИ УЖАСНИ! СЪДБА
цитирай
23. bojil - ШУКЕР- ДИСК...
09.09.2018 03:00
zaw12929 написа:
ШУКЕР- ДИСКУСИЯ С ЛИДЕР НА ЧЕРВЕНИТЕ ВЪШКИ- ПРИКРИТ ВЪГЛЕН ОТ ЪГЛЕН:Име: Божилъ Методиевъ Пол :мъж браво пич!!!!!!! С НАПЪНИ УЖАСНИ! СЪДБА

Измамници и фалшификатори,които пречат на България трябва да бъдат разбивани с всички сили и средства!
цитирай
24. bezistena - Поздрави за академичните аргум...
09.09.2018 03:48
Поздрави за академичните аргументирани анализи и изводи в защита на местния произход и статут на Българите и безапелационната и категорична демаскираща и разконспирираща критика на отявлените врагове на тази истина, подвизаващи се с характерната юдейска византийска лукавщина, наглост и подлост и нисш елементарен интелект и тепегьозлък!

Истината за сътворенческия местен "автохтонен" характер на Българския етнос е еднакво страшна, опасна и мразена неистово и за руските, и за гръцките, и за западноевропейските фалшификатори на Българската история, защото те са ударният дезинформационен отряд на заговорниците срещу Българите и перманентните ни душмани и играят в единен общ задкулисен инквизационно – полицейски – милитаристичен анти – Български отбор, разделен за пред непосветените на "лошата "Русия и на "добрия" Запад и ЕС и САЩ, а всъщност управлявани всички от съюзените срещу Българите юдео – ционисти и изродените български династични издънки на рода Дуло – дълбоко скривана от тях тайна, която разкриваме във всичките ни повече от 1100 статии в блога ни.

И излезте най – после от задънения и безизходен лабиринт на заблудата, че Българи и траки сме едно и също и че Тракийската култура е Българска!

Във всичките ни статии ние документално ви доказваме, че целия свят е заселен от тракийски племена, които се състоят от нефеноменни безкултурни човекоподобни синтетични биороботи, експериментално произведени по метафизична технология с алхимични материали от Българските Богове Демиурзи в Тракия, и разселени по целия свят от същинските деца и потомци на Българските Богове – феноменните жреци от рода Дуло, които по генно – инженерен път посяват в тях Божествения Български феноменен човешки имплант и оставят жертвените си потомства за техен постоянен жречески духовен интелектуален и управленчески елит за извършване на планиран трансепохален хилядигодишен процес на еволюционно очовековечаване на изкуствения интелект на нефеноменните тракийски племена.

С характеристиките и параметрите на жреците, които са Българите – Божиите генетични деца родени по документите на глава 1 от Битие на Светото писание, и със синтетичните човекоподобни биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, ние ви запознахме в постингите ни

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 http://bezistena/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2 http://bezistena/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965

Така че наистина, както твърдят отчаяно анти – българските противници на местния произход на Българите, ние Българите нямаме нищо общо с траките, защото Българите сме Божествени феноменни човеци, а тракийските племена са създадени и съставени по описаните по – горе технологии и процеси.

На тези тракийски нефеноменни безкултурни племена феноменни и свръхкултурни са само техните жреци и племенната им аристокрация (както правилно отбелязват официалните казионни историци от анти – българската историческа диверсантска школа на западно – европейския юдео – ционист Иречек в заговор с братя Златарски и с руските юдео – ционистки агенти Дринов и сие, в отчаяните си опити да не допуснат Българите да не помислим и за миг, че сме изконни местни жители на Тракия, още повече да не познаем, че високоразвитата феноменна духовна и материална т.нар. "тракийска" култура е на 100% чисто Българска!), но без да обелват и дума, че тази жреческа аристокрация на траките са Българите!

Тракийската култура и цивилизация е тракийска само по геграфско – териториален признак, а по генезис и характер е на 100 % Българска!

Представяме ви безброй документи за тази светоустройствена цивилизационна тайна – жалко, че истински Български патриоти и родолюбци – автохтонци като Павел Серфимов и повечето от вас, съфорумци в този постинг, водени от желание за академична институционалност, лицензиране и официално признаване, (признаване точно от доказаната вече почти от век и половина анти – българската интитуция!) не желаете или се страхувате да пракрачите в Божествената територия на историята ни, където е скрита Истината, и прекрасните ви родолюбиви познания и изследвания спират до това ниво, отричани от официалната анти – българска историческа школа и наука, която е водещ филиал на заговорниците срещу Българите, и същевременно остават несанкционирани положително от висшия атестационен академичен форум за истинност и световно признаване – Божествения!

Гарантираме ви, че скоро ще прекрачите тази граница, за което ви благославяме да стане с добро, защото всички сте от тази Божествена феноменна жреческа каста на рода Дуло, и престанете вие истинските Българолюбци, да залитате във русофилско или западно – европейско и американско филство, както и в русофобство или западно – европейско и американско фобство, защото едностранното пристрастие ви пречи да виждате идващите мерзости или положителни неща и от двата лагера – Бъдете първо и най – вече Българо – фили и Българи – Патриоти и Родолюбци!

И един клетвен лакмус за изпитване и доказване на статута на истински Българи и родолюбци или на анти – българи:

Нека всички участници от форумния диспут начело с bojil, leonleonovpom2, get (в Българолюбородието на които не се съмняваме!) и russofil, както и всякакви анонимници и милчевци, също и от нашия екип, да декларират и се закълнат примерно който е вярващ пред Бога на вярата му и в най – милото си, който не е вярващ – в живота си и най – милото му, че обичат Българския етнос и са готови да дадат живота си за Българите и Майка България!
Ние правим нашата клетвена декларация и в двата варианта!
цитирай
25. nedovolen - Сиещ кратък анализ от страна на Б...
10.09.2018 13:18
Сиещ кратък анализ от страна на Безистена!
Колкото и да ни мразят и крият от изток и запад, едва ли осъзнават, че точно това ще ни даде съкровеното, към което се стремим.
Ще ми се да споделя една моя мисъл /въпреки че планетата не е създадена за рационална такава/. Безспорно, че сме българи. Човек е правилно да обича всички нации и етноси. Какво му е лошото примерно на американската, на чукчите, арабите, аборигените...
Обичаш ли /не лично/ една нация, вече си извън Бога и Божественото. Тогава за какво говорим.
Или нещо не съм разбрал.
:)))
цитирай
26. bojil - Сиещ кратък анализ от страна на Б...
11.09.2018 22:49
nedovolen написа:
Сиещ кратък анализ от страна на Безистена!
Колкото и да ни мразят и крият от изток и запад, едва ли осъзнават, че точно това ще ни даде съкровеното, към което се стремим.
Ще ми се да споделя една моя мисъл /въпреки че планетата не е създадена за рационална такава/. Безспорно, че сме българи. Човек е правилно да обича всички нации и етноси. Какво му е лошото примерно на американската, на чукчите, арабите, аборигените...
Обичаш ли /не лично/ една нация, вече си извън Бога и Божественото. Тогава за какво говорим. Или нещо не съм разбрал. :)))

Вярвам че има право,но коментарът му е по-голям от моята статия и още не съм намерил време да го изчета целия,за да му отговоря коректно. Професионалния националист обича всички нации- той не може да обича една а да мрази нейните "колеги". Аз обаче съм любител- не ги обичам като професионалист а само ги уважавам и почитам така,както искам те да уважават и почитат моя народ! Моето мнение е като мнението на народа- всяка жаба да си знае гьола! Ние не искаме чужд "гьол"- искаме само своето а всичко друго извън него си има други собственици и ние уважаваме правото им на собственост над тяхното така,както искаме те да уважават нашето!
цитирай
27. krumbelosvet - "Русия мрази"
14.09.2018 11:18
Не разбрах кво и защо мрази Русия, но че авторът бясно мрази Русия, е ясно. Той мрази и червените, и русофилите, т.е. МРАЗИ НАРОДА СИ. Типично. Оти, кого люби ру-фобът? Ру-фобът люби враговете на Русия. А българският народ е далече от първите места в списъка на тия врагове, ако го има изобщо там. Кой ру-фоб е казал една добра дума за България и българите? Другаде му е сърцето, той си знае, но и ние знаем нА чия пропаганда е ЖЕРТВА. Прости му Боже.
цитирай
28. bojil - Не разбрах кво и защо м...
14.09.2018 14:44
krumbelosvet написа:
Не разбрах кво и защо мрази Русия, но че авторът бясно мрази Русия, е ясно. Той мрази и червените, и русофилите, т.е. МРАЗИ НАРОДА СИ. Типично. Оти, кого люби ру-фобът? Ру-фобът люби враговете на Русия. А българският народ е далече от първите места в списъка на тия врагове, ако го има изобщо там. Кой ру-фоб е казал една добра дума за България и българите? Другаде му е сърцето, той си знае, но и ние знаем нА чия пропаганда е ЖЕРТВА. Прости му Боже.

Много си назад брате,бавно загряваш и трудно схващаш- може би затова си русофил. Истината е различна от това,което си фантазираш- аз не съм русофоб,понеже обичам руския народ но не съм и русофил,понеже не обичам Русия- тая дива колониална сила,която държи на всяка цена да й бъдем роби. На теб ако ти харесва да бъдеш роб- бъди си,никой не може да ти попречи. На мен обаче не ми харесва а мразя и тези,които опитват да превърнат народа ми в роби! Разбра ли сега какво мразя и какво обичам,има ли нужда от други обяснения?
цитирай
29. bojil - Аргументиран коментар, с ...
14.09.2018 14:55
get написа:
leonleonovpom2 написа:
Аргументиран коментар, с изстрели в целта!
Аспаруховите Българи не се връщали в родните места а били от Пакистан, Афганистн и Персия Това твърдят " патротарите" Обичащите отечеството!?
Да, но там те са различни от местните, личи си ,че са вносни! Някои ги боготворят, пущуните например, които е индекс, че не са местни за тях Дошли са от другаде И после са си тръгнали, просто и логично Но да се търси там корена им?...

...
А номадите минават и преминават Цивилизацията също отсъства при тях!
Българи и номади- две несъвместими понятия!


... НАС-БЪЛГАРИТЕ, те и най-вероятните ПРОТО-ЕВРОПЕЙЦИ ... Погледни следната карта ПОКАЗВАЩА МЯСТОТО НА ПЪРВОГЕНЕЗИСА на това което в ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ СТАНЕ ИЗВЕСТНО В НАУКАТА като ИНДО-ЕВРОПЕЙЦИ?

Адрес:
http://2.bp/-f8ekiWTZyA0/VNPcaVU9PBI/AAAAAAAAAPU/AX_jrP_jXHY/s1600/9.jpg

... тази карта ОТГОВАРЯ НА ТЕОРИИТЕ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ ПРОТО-ГЕНЕЗИС НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ... Той е от ТУК ПРИЧЕРНОМОРИЕ !
- От това първоначално ЕВРОПЕЙСКО ГНЕЗДО - се разселват и ДИФЕРЕНЦИРАТ В ПОСЛЕДСТВИЕ В ИСТОРИЧЕСКОТО СИ РАЗВИТИЕ ... известните и обявявани за най-стари народи?

- По отношение АФГАНИСТАН и ПУЩУНИТЕ - за които БЪЛГАРИН Е И НЕЩО СВЯТО ... това по причина ... Александър Македонски ИЗПОЛЗВА В АРМИЯТА СИ ГОЛЯМ КОНТИНГЕНТ БАЛКАНЦИ ... някои се изкушават да ги назовават С ЕКЗОНИМА "ТРАКИ"((въпреки че те не са се самонаричали така !).
- Та именно тези ОКОЛО 20 000 (двадесет хиляди) балкански войни ОСТАВАТ ТРАЙНО ПОСЕЛЕНИ В АФГАНИСТАН - където учат местните НАА ПО-ВИСОКАТА СИ КУЛТУРА!
- А Културата отговаря на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ... а цивилизация идва от ЦИВИТАС - град и гражданин(живеещ в град) ... а на територията на България имаме ПОНЕ ЗА МЕН ИЗВЕСТНИ ТРИ ПРОТОГРАДА ... на възраст поне от 4 500 години пр. хр. !

... та от това САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ - откъде ПЪРВО ТРЪГВА ЦИВИЛАЗИЦЯТА ... на тези ХОРА ... КОИТО, "доброжелателите ни" ... още от СРЕДНОВЕКОВИЕ ВСЯЧЕСКИ СЕ СТАРАЯТ ДА ИЗКАРАТ ДИВИ НОМАДИ?!

Опресняването на Българската кръв в Бактрия по времето на Александър е много важен факт,който не е за подценяване приятелю.
цитирай
30. bojil - Тракедонизма се разтръби най...
14.09.2018 15:05
get написа:
russofil написа:

Тракедонизма се разтръби най-вече по време на диктаторските режими на Чаушеску в Румъния и руския прислужник Тодор Живков у нас, а правешката принцеса Людмила Живкова насочи огромната част от парите за археология и история не по българско направление, а по древно тракийско защото тракедонизма е залегнал в програмата на Комунистическия интернационал още през 1934 г. заедно с македонизма и помакизма. Дясната ръка на тракедонистката Людмила Живкова беще
КГБ агента Александър Фол, като за хищническите методи които са използували за фалшифициране българската история свидетелства ДС агента Божидар Димитров, вече покойник. В телевизионно предаване той заяви, че като студент са ги карали да посещават архиологически разкопки на средновековни български гробове и да подхвърлят тракийски артифакти се цел находката да бъде определена като "тракийска", а не "българска".


1-во
Ганчо Ценов, не е ГЕНЕТИК А ИСТОРИК - факт! ... но той и ...
2-ро
... АВТОРИТЕТА НА КОЙТО СЕ ПОЗОВАВАТЕ, при "разгромяването" на "тракедонистката" теория ... доцент д-р Явор Шопов - не е НИТО ИСТОРИК, НИТО БИОЛОГ-ГЕНЕТИК ... а просто ядрен физик?
3-то
Един НАРОД НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДИНСТВЕНО И САМО по наследственият материал, по ГЕНА на "баба му" ГЕНА//ЖЕНА :))) ... а и по езика, културата и ред още ПРИЗНАЦИ?
4-то
Вашият АРГУМЕНТ: "Българите НЕ СА ТРАКИ" - почива ЕДИНСТВЕНО И САМО на ... частно изследване на РУМЪНЦИТЕ ... ?
5-то
... а имаме иседвания ПО СЪЩИЯТ ВЪПРОС - разминаващи се с ТЕЗИ ОТ РУМЪНСКИТЕ - които ТВЪРДЯТ ОБРАТНОТО - Кое да приемем за меродавно?
6-то
Твърдите: ЗА ТРАКЕДОНИЗМА СА ВИНОВНИ ... Коминтерна, Фол и други ... КАТО ПРОПУСКАТЕ - да "се сетите", че още от времена на Василий Трети - ПОСЛЕ "IV-ти" и Екатерина Велика(вижте СИМВОЛИКАТА В ИЗОБРАЖЕНИЯТА на "Трона на Иван Грозни", върху който е седяла Екатерина II, при интронизацията и за императрица ВСЕ-РАССИЙСКА ... и всичко ще ви стане ясно ?) ... РЕАЛНО ЗАПОЧВА "СКИТИЦИЗМА" и доказване ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОИЗХОД на ВЕЛИКО-РУСКИТЕ(МОСКОВЦИ) И "правото" им да ВЛАДЕЯТ ЗЕМИ, които исторически НИКОГА НЕ СА ПОПАДАЛИ В "МОСКОВСКОТО ЦАРСТВО - Това известно ли ви е?
6-то
През 2012 г. излязоха предварителни КОМЕНТАРИ(частни публикаци) ВЪВ ВРЪЗКА: С проведеното ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА РУСКА НАЦИЯ или "НАРОД" ... кавичките ги слагам НЕ СЛУЧАЙНО - ТЪЙ КАТО ТАКОВА РЕАЛНО ИСТОРИЧЕСКО ОБРАЗУВАНИЕ - Н-Я-М-А ... ЗАЩОТО?
а)
ГРУПАТА НА "ИЗТОЧНИТЕ СЛАВЯНИ" е ИЗОБРЕТЕНА ОТ НЕПОЧТЕННИ РУДСКИ ИСТОРИЦИ - за да могат да докажат ИСТОРИЧЕСКАТА ФИКЦИЯ ... или Теория за "триединния РУСКИ НАРОД"?
б)
От което БЕЛОРУСИТЕ ... не са ИЗТОЧНИ "братя славяни" на русите ... а са ГЕНЕТИЧНИ БЛИЗНАЦИ ... НА "ЗАПАДНИТЕ" СЛАВЯНИ - тоест на ПОЛЯЦИ!
в)
от излезлите ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА РУСКИЯТ "НАРОД", в частта му известна в стари времена, като МОСКОВИТЕ а сега ВЕЛИКО-РУСИ ... се установява - междувпрочем сам прочетете ЦИТАТ:
" Российские ученые завершили и готовят к публикации первое масштабное исследование генофонда русского народа. Обнародование результатов может иметь непредсказуемые последствия для России и мирового порядка» – так сенсационно начинается публикация на эту тему в российском издании «Власть». А сенсация действительно получилась невероятная – оказались ложными многие мифы о русской национальности. В том числе выяснилось, что генетически русские – вовсе не «восточные славяне», а финны.
...
Так, оказалось, что русские – это никакие не «восточные славяне», а финны. Кстати, эти исследования в пух и прах разгромили пресловутый миф о «восточных славянах» – о том, что якобы белорусы, украинцы и русские «составляют группу восточных славян». Единственными славянами из этих трех народов оказались только белорусы, но при этом выяснилось, что белорусы – это вовсе не «восточные славяне», а западные – ибо они генетически практически не отличаются от поляков. Так что миф о «родственной крови белорусов и русских» оказался полностью разрушен: белорусы оказались фактически идентичны полякам, белорусы генетически очень далеки от русских, но зато очень близки чехам и словакам.

А вот финны Финляндии оказались для русских куда генетически ближе, чем белорусы. Так, по Y-хромосоме генетическое расстояние между русскими и финнами Финляндии составляет всего 30 условных единиц (близкое родство). А генетическое расстояние между русским человеком и так называемыми финно-угорскими народностями (марийцами, вепсами, мордвой и пр.), проживающими на территории РФ, равно 2-3 единицам. Проще говоря, генетически они ИДЕНТИЧНЫ."

п.п.
В коментара си НЕ СЪМ СЕ СПРЯЛ НА ВЪПРОСА - Какво пише в ИЗВОРОВИЯ МАТЕРИАЛ ... за РОДСТВЕНОСТ И ЕДИНЕН ПРОИЗХОД ... на "скитите"-хуни, те и САРМАТИ, те и МАСА-ГЕТИ ... те и родствени на МАЛО-ГЕТИ(меланхлени) ... те и според Страбон и др. автори ... родствени на ТЕЗИ, КОИТО "ЕЛИНИСТИТЕ" - бяха приели да наричат със СЪБИРАТЕЛНИЯ ЕКЗОНИМ "ТРАКИ"!?

п.п.
А ако трубва да доразвия тезата(мисълта на Г. Ценов ?) ... "Д-р Генчо Ценов: българите са хуни, а хуните са скити ... ?" - то ХУНИТЕ СА САРМАТИТЕ(по-късни) наричани преди това МАСА-ГЕТИ ... преведено ГОЛЕМИ//ВЕЛИКИ-ГЕТИ ... а ГЕТ/ГАУТА/ДЖАТА - смислово(са от едно семантично гнездо) с ЕТНО-САМО-НАЗВАНИЕТО НИ БЪЛ"ГАРИН !! ... а то кореспондиращо с Тирас(епонима) още и с неправилното му предаване от ЕЛИНИЗИРАНИТЕ БАЛКАНЦИ "ГЪРЦИТЕ" ... като "турак-тирак или трак"?

- Та в заключение ПРЕСТАНЕТЕ С "АРГУМЕНТИТЕ" СИ "ад персонем" - поради липса на СМИСЛЕНИ ДРУГИ такива ... както сте написали:
russofil написа:

Ще дойде време и тракедониста Щапаров да приеме генетиката за обективна наука, но дотогава чрез етимологичните си гимнастики ще успява да влияе на исторически невежи като get, barin (на този и географията му куца), алхимичето leonleonovpom2, bojil който твърди че мразел руската пропаганда но е върл проводник заветите на Коминтерна и любител на тракедонистката Людмила Живкова


... И ЩЕ ЗАВЪРША перефразирайки началото на Вазовото!
Русофиле, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне!

Това за беларусите е много интересно- то за пореден път доказва,че Русия е станала велика сила чрез асимилирането на голям брой чужди народи.
цитирай
31. bojil - Поздрави за академичните аргум...
14.09.2018 15:11
bezistena написа:
Поздрави за академичните аргументирани анализи и изводи в защита на местния произход и статут на Българите и безапелационната и категорична демаскираща и разконспирираща критика на отявлените врагове на тази истина, подвизаващи се с характерната юдейска византийска лукавщина, наглост и подлост и нисш елементарен интелект и тепегьозлък!

Истината за сътворенческия местен "автохтонен" характер на Българския етнос е еднакво страшна, опасна и мразена неистово и за руските, и за гръцките, и за западноевропейските фалшификатори на Българската история, защото те са ударният дезинформационен отряд на заговорниците срещу Българите и перманентните ни душмани и играят в единен общ задкулисен инквизационно – полицейски – милитаристичен анти – Български отбор, разделен за пред непосветените на "лошата "Русия и на "добрия" Запад и ЕС и САЩ, а всъщност управлявани всички от съюзените срещу Българите юдео – ционисти и изродените български династични издънки на рода Дуло – дълбоко скривана от тях тайна, която разкриваме във всичките ни повече от 1100 статии в блога ни.

И излезте най – после от задънения и безизходен лабиринт на заблудата, че Българи и траки сме едно и също и че Тракийската култура е Българска!

Във всичките ни статии ние документално ви доказваме, че целия свят е заселен от тракийски племена, които се състоят от нефеноменни безкултурни човекоподобни синтетични биороботи, експериментално произведени по метафизична технология с алхимични материали от Българските Богове Демиурзи в Тракия, и разселени по целия свят от същинските деца и потомци на Българските Богове – феноменните жреци от рода Дуло, които по генно – инженерен път посяват в тях Божествения Български феноменен човешки имплант и оставят жертвените си потомства за техен постоянен жречески духовен интелектуален и управленчески елит за извършване на планиран трансепохален хилядигодишен процес на еволюционно очовековечаване на изкуствения интелект на нефеноменните тракийски племена.

С характеристиките и параметрите на жреците, които са Българите – Божиите генетични деца родени по документите на глава 1 от Битие на Светото писание, и със синтетичните човекоподобни биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, ние ви запознахме в постингите ни

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 http://bezistena/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2 http://bezistena/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965

Така че наистина, както твърдят отчаяно анти – българските противници на местния произход на Българите, ние Българите нямаме нищо общо с траките, защото Българите сме Божествени феноменни човеци, а тракийските племена са създадени и съставени по описаните по – горе технологии и процеси.

На тези тракийски нефеноменни безкултурни племена феноменни и свръхкултурни са само техните жреци и племенната им аристокрация (както правилно отбелязват официалните казионни историци от анти – българската историческа диверсантска школа на западно – европейския юдео – ционист Иречек в заговор с братя Златарски и с руските юдео – ционистки агенти Дринов и сие, в отчаяните си опити да не допуснат Българите да не помислим и за миг, че сме изконни местни жители на Тракия, още повече да не познаем, че високоразвитата феноменна духовна и материална т.нар. "тракийска" култура е на 100% чисто Българска!), но без да обелват и дума, че тази жреческа аристокрация на траките са Българите!

Тракийската култура и цивилизация е тракийска само по геграфско – териториален признак, а по генезис и характер е на 100 % Българска!

Представяме ви безброй документи за тази светоустройствена цивилизационна тайна – жалко, че истински Български патриоти и родолюбци – автохтонци като Павел Серфимов и повечето от вас, съфорумци в този постинг, водени от желание за академична институционалност, лицензиране и официално признаване, (признаване точно от доказаната вече почти от век и половина анти – българската интитуция!) не желаете или се страхувате да пракрачите в Божествената територия на историята ни, където е скрита Истината, и прекрасните ви родолюбиви познания и изследвания спират до това ниво, отричани от официалната анти – българска историческа школа и наука, която е водещ филиал на заговорниците срещу Българите, и същевременно остават несанкционирани положително от висшия атестационен академичен форум за истинност и световно признаване – Божествения!

Гарантираме ви, че скоро ще прекрачите тази граница, за което ви благославяме да стане с добро, защото всички сте от тази Божествена феноменна жреческа каста на рода Дуло, и престанете вие истинските Българолюбци, да залитате във русофилско или западно – европейско и американско филство, както и в русофобство или западно – европейско и американско фобство, защото едностранното пристрастие ви пречи да виждате идващите мерзости или положителни неща и от двата лагера – Бъдете първо и най – вече Българо – фили и Българи – Патриоти и Родолюбци!

И един клетвен лакмус за изпитване и доказване на статута на истински Българи и родолюбци или на анти – българи:

Нека всички участници от форумния диспут начело с bojil, leonleonovpom2, get (в Българолюбородието на които не се съмняваме!) и russofil, както и всякакви анонимници и милчевци, също и от нашия екип, да декларират и се закълнат примерно който е вярващ пред Бога на вярата му и в най – милото си, който не е вярващ – в живота си и най – милото му, че обичат Българския етнос и са готови да дадат живота си за Българите и Майка България!
Ние правим нашата клетвена декларация и в двата варианта!

Цветистия ти речник по адрес на заблудените овчици заслужава голяма похвала приятелю- аз също давам своята клетвена декларация,че обичам Българския етнос повече от всички други взети заедно и не съм никакъв -фоб,нито съм друг -фил освен Българофил!
цитирай
32. batogo - !!!:))) Чест и почитания за тази статия, Божо!
19.10.2018 14:03
Назоваваш историческите факти с истинските им имена. Само духовни слепци и българофоби могат да оспорват вековната, нагла руска инвазия, целяща постоянен раздор на Балканите, с цел да запази и разшири влиянието си в тази част от Европа, задоволявайки вековния си стремеж към протекторат върху проливите. Понеже болната кремълска амбиция да бъдат "третия Рим" все по-очевидно им се изплъзва, те не жалят сили и средства, за да активират верните си русофилски копои и мекерета, за да запазят статуквотоси в региона. Всичките им действия и дипломатически ходове го показват недвусмислено.
Русофилството е техният основен коз, но то вече се превърна в бита карта и колкото и да се напъва, няма шанс да си върне позициите. Лично мен техните напразни напъни вече ме забавляват, защото виждам каквсе повече се оплескват в собствените си фекалии.
Бъди жив и здрав, приятелю и само гледай, как ще се осерат тотално в най-скоро време!
цитирай
33. bojil - Назоваваш историческите факти с ...
19.10.2018 17:08
batogo написа:
Назоваваш историческите факти с истинските им имена. Само духовни слепци и българофоби могат да оспорват вековната, нагла руска инвазия, целяща постоянен раздор на Балканите, с цел да запази и разшири влиянието си в тази част от Европа, задоволявайки вековния си стремеж към протекторат върху проливите. Понеже болната кремълска амбиция да бъдат "третия Рим" все по-очевидно им се изплъзва, те не жалят сили и средства, за да активират верните си русофилски копои и мекерета, за да запазят статуквотоси в региона. Всичките им действия и дипломатически ходове го показват недвусмислено.
Русофилството е техният основен коз, но то вече се превърна в бита карта и колкото и да се напъва, няма шанс да си върне позициите. Лично мен техните напразни напъни вече ме забавляват, защото виждам каквсе повече се оплескват в собствените си фекалии.
Бъди жив и здрав, приятелю и само гледай, как ще се осерат тотално в най-скоро време!

Благодаря за ценния отзив приятелю- крайно време е Русия да се откаже от своите амбиции за проливите и да прогледне за Българския произход на първите руснаци които били и украинско племе,но най-вече Българско.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1765001
Постинги: 291
Коментари: 5319
Гласове: 64052
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада