Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2013 12:31 - Излезе от печат "Технологична термодинамика" - разработката, която може да спаси БГ енергетиката
Автор: vladobo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1983 Коментари: 0 Гласове:
0



   Е, вече излезе от печат и сега е свободнодостъпна. Това е малко силно казано, защото е в много ограничен тираж, но все пак. Вече съм говорил за тази научна разработка и как тя може да помогне на енергетиката ни, а и на минното дело като следствие. За съжаление, идеята е вече свободнодостъпна за всеки, който има очи да я види и акъл да я приложи в производството на енергия. Досега, имаше шанс тя да остане само в рамките на България и страната ни да извлича сравнителни предимства от прилагането й.
   Както обаче вече изразих опасение - няма ние да сме първите, които ще използват рационалното зрънце в идеята - напротив - ние ще сме последните, които ще се наложи да платят най-голямата цена. Късогледството на политиците ни, дебелокожието на администрацията ни, полусънното съществуване на партиите ни ще ни докара до срив в енергийната система и всички тези плиткоумни прения в момента ще ни се струват като следобедна дрямка, когато след няколко години се наложи да затворим пароелектроцентралите си, защото няма да са способни да издържат на ценовия натиск отвън. Тогава ще плащаме за по-етвин ток от внос и това ще е добре за нас, като потребители. Няма да е обаче добре за хилядите хора, които ще останат на улицата заради вманиачената отдаденост на политиците ни към политиката. Пазещи залъка и мислещи, че важна е политическата победа над противника и "моралното" политическо извисяване над опонента (доколкото може да се нарее така).
   Липсата на ясен поглед върху реалната ситуация в страната така е обсебил политиците ни, че те забравят всичко друго и единствено и само живеят за да натрият носа на враговете си, забравяйки всъщност, че не това е главната цел на политиката. В чужбина обаче, не гледат така на нещата и могат да си напряват сметката. Могат да сложат на кантар политиката и икономиката, и интереса на хората и бизнеса. Едно такова мислене е толкова непонятно и далечно на нашите политици, че дума няма да се опише. В чужбина обаче, хората не спят. Не след дълго, някой ще прочете тази книга и ще обърне внимание и ще разработи идеята за която се говори в нея. Надявам се да е след повече време, защото не знам колко ще е необходимо на нашите политикани да се усетят,. че от това може да се роди добро за страната ни... за хората. Досегашните ни опити да организираме среща с областната управа в Бургас не са довели до никакви конкретни последствия, освен разбира се дежурните - да, ще вземем отношение, работим по въпроса, ще се опитаме в най-кратки срокове и т.н. Да не забравяме също така дежурните - ама то това е малко трудно сега, в момента точно имаме малко по-други задачи, не е възможно да стане така бързо  и т.н.
   Е, ако още малко получаваме такова отношение след няколко години наистина ще се наложи да затваряме енергопроизводства и свързаните с тях по веригата. Надявам се поне някой който го е грижа за природата, хората и развитието, по-бързо  да узнае за този труд, да го приложи, да го разпространи и да внедри - па ако ще да се налага да купуваме от него. Тогава всички ще знаем защо са затворени пароелектроцентралите ни и защо миньорите са на социални помощи - заради тъпоглавието на политиците ни!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vladobo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 112469
Постинги: 81
Коментари: 32
Гласове: 53
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930