Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2018 14:33 - Защо комунизма все още има сила и власт в България?!?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4617 Коментари: 13 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо се провали прехода?!?!  Защо България след 30 години преход от никъде за никъде продължава да е руска задунайска губерния и копие на кремълския политически модел, макар вече 10 години да е член на Обединена Европа и НАТО?!?! Кое превърна СДС в Сдружение на Държавна Сигурност?!?! Кое провали кабинета Костов и го направи най- омразния, въпреки добре свършената от Костов работа като премиер и стабилизирането на държавата?!?!
          Четете, мислете, осъзнавайте и не позволявайте повече да бъдете манипулирани от съветските агенти и техните русофилски марионетки, разпръснати във целия политически спектър!!!
           В моят роман "Айсберг" са разкрити и много други истини за режисьорите на прехода, който още в зачатък е мъртвороден, понеже е изцяло продукт на КГБ и ДС.

                                                                                                   Огнян Узунов


 

Начало / Лица и истории / Ликовете на епохата / Тайните в биографията на Петър Стоянов до 1989 г. Как агент „Виктор“ се добра до властта. Тайните в биографията на Петър Стоянов до 1989 г. Как агент „Виктор“ се добра до властта.

ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА НЕРЕАЛИЗИРАЛИЯ СЕ ПРЕХОД 
Агент „Виктор“ спира декомунизацията – като спира закона за лустрацията 
ТОЙ СЕ ДВИЖИ С ПО-ГОЛЯМА ОХРАНА ОТ БОЙКО,ТОЙ ВЪРТИ ФИНАНСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПОД НОСА МУ.
ТОЙ СТОЙ ЗАД  КМЕТА НА ПЛОВДИВ ИВАН ТОТЕВ.
ТОЙ Е РЕАЛНИЯ СОБСТВЕНИК НА ХОТЕЛ”ИМПЕРИАЛ”, НА 5-та ПАЛАТА В ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР, НА ГОРАТА В ПАРК ОТДИХ И КУЛТУРА И НОВИЯ ХОТЕЛ НА КЦМ-ПЛОВДИВ СЕГА ИСКА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ

image
За да разберете ролята на Петър Стоянов в българския преход и причините за неговата активност напоследък трябва да се запознаете накратко с някои факти.

Още непълнолетен – в гимназията в родния си град Пловдив проявява голяма политическа активност и е удостоен с поста комсомолски секретар. Държавна сигурност още от ученическата му възраст планира да го използва за своите цели. Семейството му и той са подбрани много внимателно от ДС.

 

Майка му – Стоянка е в ръководството на казионното БЗНС в град Пловдив по комунистическо време и по време на комунистическата власт става общински съветник в Общинския съвет на гр. Пловдив. Брат и е партиен секретар в родното и село Долни Воден. Баща му Стефан, след като бива задържан и въдворен от ДС с цел вербовка подписва декларация за сътрудничество с ДС и става активен агент. По време на активното си сътрудничество дава подробна информация за опозиционно настроените към комунистическата власт. Кумове на Стоянка и Стефан са известни партизани, чиито имена ще спестим поради съображения, които не можем да съобщим в този текст засега /за тези, които биха се усъмнили в достоверността на тази информация ще уточним само, че могат да разберат повече за тях от съседите им, живущи в номенклатурната бяла кооперация до градската градина в гр. Пловдив, която се намира близо до турското консулство/.

Стоянка и Стефан са много близки с генерал Томов от комунистическата армия. С подкрепата на ДС и Томов осигуряват на синовете си лека служба в казармата. Брат му – Емил Стоянов /активен агент на ДС/ се включва в борбата с дисидентите преди 10 ноември 1989г. като се включва в подписката срещу гладуващия за граждански свободи и демокрация намиращ се под домашен арест поет Петър Манолов /същата е публикувана в казионните вестници по това време/. Преди 10 ноември 1989 г. е изпратен на творческа командировка, като поет в ГДР. Емил Стоянов е главен редактор на казионните студентски вестници във ВСИ и ПУ гр. Пловдив. Активно се бори с това в университетския вестник да се публикуват материали с анти комунистически отенък до 1990г.

Съпругата на Петър Стоянов – Антонина – агент на ЩАЗИ е вербувана по време на следването й в ГДР – Лайпциг от “братските служби”. Трябва да отбележим, че Антонина е завършила Международна търговия и отношения, а не право и за да и бъде призната юридическа правоспособност са приложени манипулации и нарушения на административните разпоредби от страна на Петър Стоянов и лобито на ДС в министерство на правосъдието. Въпреки силните им позиции, са необходими 2 години, за да легитимират това закононарушение. Баща й Найден – висш комунист – шеф на ветеринарната лечебница в гр. Пловдив по комунистическо време напуска семейството когато 16-годишна ученичка забременява от него и е принуден от партията да се ожени за нея, за да се замаже скандалната ситуация. След втория брак той продължава активно да общува с първото си семейство, като осигурява с партийна протекция приемането на Антонина в английската езикова гимназия в гр. Пловдив, а след това и следването и в Източна Германия.

ДС допълнително впримчва Петър Стоянов и чрез съпругата му като се възползва от заснетите материали на нейни лични интимни срещи със актьор от театъра в гр. Пловдив и чужденци в един от известните мотели. Семейството на Антонина е със здрави комунистически убеждения – сестра и Цветанка Кузманова дълги години е ректор на „комунистическата крепост“ – ВСИ (Висш Селскостопански Институт) гр.Пловдив. Показателен е факта, че синът и Борис (в момента лекар – акушер гинеколог) 1994 г. участва лично в агитацията в полза на БСП, обикаляйки с автомобил Лада и плакати на БСП с други твърди симпатизанти преди изборите, които довеждат правителството на Жан Виденов на власт 1995г. Антонина има любовна връзка с Петър Делчев, отговорник за съд, адвокатура и прокуратура в ДС – Пловдив, преди 10 ноември.

Петър Стоянов е направляван, така че да се внедри в средите на творческата интелигенция преди 10 ноември. За осъществяването на тази задача му съдейства Петър Анастасов /съученик на Людмила Живкова, чиито баща е бил шеф на ТКЗС в село Марково – пловдивско, заемащ поста I-и заместник началник отдел изкуство и култура към ЦК на БКП, когато началник на отдела е Владимир Живков. ДС помага на Петър Стоянов да издаде книгата „Разводът“ в тираж 8000 екземпляра и му осигурява контакти с представителите на интелигенцията преди 10 ноември. Осигурява му се контакт с интелигенцията по селскостопански бригади, където в непринудена атмосфера трябва да изпълнява песни на Висоцки и други на китара, заедно с д-р Златко Илиев /син на активни борци против фашизма и капитализма и член на БКП, а по настоящем на СДС/ и Лазар Лазаров.

image

След като доказва способностите си на вътрешния фронт, Петър получава много по-отговорна задача. Възложено му е да стане личен адвокат на Паоло Денучи – италиански гражданин, агент на ДС обявен за издирване от Италия чрез Интерпол, заради връзки с мафията, пране на пари, сделки с износ на оръжия и търговия с наркотици. Тъй като Паоло Денучи е ограничен в своите пътувания, на Петър Стоянов е възложено да представлява неговите интереси като адвокат в чужбина. Целта е не само изпълняването на конкретните задачи, а и обучението на Стоянов с цел подготовката му за бъдещата му мисия. Стоянов посещава, като адвокат на Денучи Рим и Виена вече в качеството си на агент за свръзка. От чужбина се връща с нов автомобил Алфа Ромео – който заменя семейния трабант. Трябва да отбележим, че в последствие Паоло Денучи става собственик на пловдивския футболен клуб Ботев, чрез фирма „Дин-пан“, където Петър Стоянов е с 49%.

image

Едно от най-важните досиета унищожени от ген.Семерджиев е това на Петър Стоянов – агент „Виктор“. След 10 ноември Стоянов отстоява позициите на „перестройката“ и светлосините идеи. Той става говорител на СДС, но не дава нито една пресконференция. В родния му град Пловдив работи в СДС с братя Огнян и Славян Сапареви. Единия от тях става шеф на телевизията с подкрепата на БСП, а другият в последствие, както знаем стана депутат от БСП през 2001 г. Действайки съвместно с д-р Емануил Манев, Николай Близнаков и братя Сапареви, братя Стоянови активно подриват анти комунистическите сили като застават твърдо против стачката на 39-мата гладуващи депутати срещу комунистическия вариант на новата Конституция. /трябва да отбележим, че сред 39-мата има активни агенти на ДС/ Все още силното СДС Пловдив се опитва да спре Петър Стоянов. Координационния съвет на СДС гр. Пловдив през 1991 г. се взима решение, че не трябва да се допуска до ръководни постове, поради това че е използвал фалшифициран протокол с номинация от 106 члена на гражданските клубове за демокрация в квартал Тракия, а организация с толкова члена там няма /в момента това писмо се съхранява от синдикалния лидер на „Подкрепа“ гр. Пловдив – Атанас Кръстев/. След това се взима и решение за неговото изключване. Кукловодите от ДС обаче намират обиколен път за осигуряване на техния план чрез т. наречения “софийски маршрут”. Петър Стоянов се сближава с Радой Ралин, Йордан Василев и кинорежисъора Евгени Михайлов. Работи съвместно и с Филип Димитров – /по настоящем взима всеки месец от лобито на Стефан Софиянски 3000 лв. от общинска банка – София под формата на заплащане на юридически услуги и ползва офис на бул. Витоша/. За Филип Димитров няма да говорим в този текст подробно. Стоянов бива назначен със съдействието на Лучников и Ф. Димитров за зам. правосъден министър, като са заобиколя мнението на координационния съвет на СДС Пловдив и групата от 13 народни представители на СДС от Пловдив. В последствие Лучников разбира трагичната си грешка, когато е твърде късно. Ф. Димитров назначава бащата на П. Стоянов – Стефан Стоянов за областен управител на Пловдив, грубо не съобразявайки се с мнението на координационния съвет на СДС Пловдив, който има издигнати 4 официални кандидатури.

Като зам. министър Стоянов веднага се облагодетелства с покупката на безценица на голям ведомствен апартамент в ЖК „Дървеница“, който в последствие препродава на много висока цена. След падането на правителството на СДС от власт – декември 1992 г. Петър Стоянов стои на поста зам. министър до април 1993 г. като си отива последен от екипа на СДС, за да не се разкрие ролята му. След това ползва офис в шест етажната сграда на бившата „Орбита“, използвана преди това за комсомолски нужди, – в близост до един от офисите на ген. Любен Гоцев. По време на цялата си политическа кариера поддържа постоянни контакти с ген. Гоцев като една от срещите им в хотел Шератон бива засечен от функционери на СДС, но случая успешно е потулен. В родния си град Пловдив изгражда политически и бизнес кръг, в който фигурират бизнесменът Рашко Груев с верига от бензиностанции „Хаджията Груев“, Андрей Павлов собственик на ресторант „Малкия Новотел“, Анастас Бадев зам. кмет по културата в община Пловдив (от семейство на активни борци от смолянския край. В момента негови роднини са на ключови позиции в управляваната от БСП община в град Смолян.), Младен Влашки, член на НИС на СДС – дясната ръка на Петър Стоянов в СДС /народен представител 1997-2001 от СДС – вербуван от ДС още като ученик в немската езикова гимназия в гр. Пазарджик, след като участва в унищожаване на дневници и обир на Кореком със свои съученици. За разлика от съучениците си не получава наказание, след като е задържан поради съгласието си за сътрудничество. Вербуван е от кадровия служител на ДС Максим Радев, който след преместването си в гр. Пловдив отговаря за културните дейци и участва в групата на ДС, ръководещи обкръжението на П.Стоянов. Единствения български студент от Пловдивския Университет пратен за една година да пише дипломната си работа за Херман Хесе в Австрия преди 10 ноември. Като студент е бил в един УЧКОМ със следващия по същото време в ПУ настоящ министър на МВР – Румен Петков. Като президент Петър Стоянов съдейства да бъде отново заведен като действащ агент на службите, за да не бъде разкрит от комисията към Народното събрание.

Едно от най-наглите документни престъпления в историята на българския съд е свързано с П.Стоянов. ДС „изпира“ предварително имиджа на Стоянов за президентските избори като по време на издигането му за президент организира заличаването на следите на започналото бракоразводно дело с Антонина, заведено в асеновградския съд, заради връзката и с военен прокурор. Скандалът между тях излиза извън контрол, но скоро е потушен от господарите от ДС, които ги принуждават да се сдобрят и притискат военния прокурор да се раздели с Антонина. Сотир Цацаров шеф на асеновградския съд разпорежда заличаване на следите от започналото дело. За 2 нощи книгата с номерата на бракоразводните дела е преписана наново и следите са заличени от служителите. За благодарност за добре свършената работа Сотир Цацаров е назначен впоследствие за шеф на пловдивския съд. Едно от най-важните неща, които трябва да се знаят е че кукловодите в БСП умишлено издигат Пирински за кандидат президент, знаейки за проблема с двойното му гражданство, който го лишава от правото да бъде кандидат Президент, за да може да предизвикат объркване сред избирателите си като сменя в последния момент кандидатурата му с тази на слабо известния и неборбен кандидат – Иван Маразов.

image

По този начин се помага на избирането на Петър Стоянов. Така дългоподготвения агент „Виктор“ достига върха на своята кариера като бива избран за български президент. Оттук нататък генералите на ДС осъществяват един от най-успешните си ходове, когато Стоянов успява да спечели доверието на американци и западноевропейци. Започва висшия пилотаж, когато от една страна чрез агент „Виктор“ трябва да бъде спряна декомунизацията – като се спира закона за лустрацията, всяват се раздори в СДС чрез приближените до него Христо Бисеров, Евгени Бакърджиев и Стефан Софиянски, а от друга той се представя за пламенен демократ във външнополитически план. Успява да спечели доверието на някои западни служби и им представя погрешна информация за ставащото в държавата. Трябва да отбележим, че освен че е направляван от ген. Гоцев и неговото обкръжение Стоянов успява да заблуди редица западни фактори, че е техен човек и да трупа политически и материални облаги от това. Проявява също и голяма лична амбиция и находчивост в своя кариеризъм.

Към момента цялата пловдивска община е завладяна от Стоянови и доста от ключовите позиции в правителството на Бойко.Отбелязваме накратко някои от материалните придобивки на сем. Стоянови:

1. Парцела на улица „Строител“ гр. Пловдив, на който се намира имота на родителите на П. Стоянов е взет на безценица по комунистическо време. Раздавани са парцели на комунисти и висши военни.
2. Пета палата на Пловдивския Панаир – на името на подставеното лице Наташа Тодорова, която в момента съжителства с общинския съветник в гр.Пловдив от НДСВ, а преди това от СДС Андрей Захариев /бивш агент на ДС/.
3. Усвоени около 1000000 лева от двата милиона дадени от Майкъл Чорни, чрез M-tel за финансиране на Роженския събор.
4. Значителни материални подаръци по време на I-та му кандидат президентска кампания от Красимир Стойчев /“Трон“/, който след взрива пред жилището му до хотел Радисън в София и убийството на баща му в Австрия се оттегли от видимия политически и бизнес живот.
5. Голяма къща с дворно място в Бистрица, където зимата прекарват родителите на П. Стоянов.
6. Огромен свръх луксозно обзаведен апартамент до Народния театър в София, купен от наследниците на архитект Гендович.
7. Огромен мезонет в Лозенец
8. Апартамент в кооперацията до парк хотел Москва, построена с парите на външното разузнаване по времето на мандата на Димо Гяуров принадлежащ на Емил Стоянов.
9. Вила в Симеоново на Емил Стоянов.
10. Луксозния хотел „Империал“гр. Пловдив, /бившо студентско общежитие „Каменица“/, намиращ се до дома на родителите на П.Стоянов.
11. Цех за обработване на дървен материал – дъскорезница в Лъки.
12. Сем. Стоянови реституират 1000 декара гори около село Манастир, въпреки че са имали собственост от 200 декара и са едни от единичните случаи на реституция на гори в България, поради това че горите според компетентните органи са били държавна собственост и преди 9 септември ,а хората са копували правото на сеч и ползване. В момента реституираните земи безконтролно се сечат от семейството.
13. 40% от акциите на Комбинат за Цветни Метали – Пловдив.
14. Кланица в село Маноле, приватизирана от бащата на Антонина – Найден, с помощта на бащата на П.Стоянов – Стефан по време на мандата му като областен управител.
15. Източени в сътрудничество с Анастас Бадев и Младен Влашки 200000 лв от програма „Европейски месец на културата“, чрез фондация “ Европейски месец на Културата“ , чиито едноличен управител е Бадев. (Роднини – подставени лица на Бадев в момента са в спор с бизнес партньори за собственост върху хотел на черноморието)
16. Участие в най-големия грабеж в историята на гр. Пловдив – заграбването на 144 декара от гората до гребната база от „Увеселителен Парк“ АД съвместно с Иван Павлов (братовчед на Илия Павлов)- представител на РЕИ Холдинг – фалирало дружество от бивши служители на ДС, чрез офшорни фирми регистрирани от Димо Гяуров (бивш любовник на Антонина) по време на мандата му като шеф на НРС. Фамилия Стоянови и тяхното обкръжение – 33% от стойност на земята приблизително 30000000 евро.
17. Апартамент в Лондон
18. Апартамент в Женева
19. Влогове в швейцарски банки. Трябва да отбележим, че дъщерята на Стоянов – Фани учи в най-скъпото учебно заведение в Швейцария, като месечните и разходи са около 4000 швейцарски франка. Сина му учеше в Лондон, също в свръх скъпо учебно заведение. Чрез П. Стоянов (агент „Виктор“) генералите от ДС прикриха голяма част от агентите-политици, чиито дела ген. Семерджиев не успя да унищожи като ги активираха отново като действащи сътрудници.Постигнаха фарса на 2 последователни президентски избора да издига свои кандидати един срещу друг и така да си гарантира абсолютната сигурност на успеха. Успяха да заблудят западната общественост за ставащото в България

Автор: Filip Filipov




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
08.10.2018 14:47
Хайде стига с това КГБ и ДС. Тези които станаха капиталисти си действат като капиталисти и нашият капитализъм не се различава от този в САЩ. Истината е - просто капитализъм - алчен, коварен, безскрупулен. Кой се разпорежда в територията България, на кого тя е протекторат - на САЩ разбира се. Те не плащат наем за военните си бази. Капитализъм, сър!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
08.10.2018 15:31
Къде се загуби, аз поне усетих липсата ти!

По темата, една от причините за провала или замянката му-безкрайния преход, е ,че капиталистите бяха назначени у нас!? Което не е морално , разбира се и естествено-от тях морал не можеш да търсиш! Последиците-пладнешки грабежи, обири, фалит на банки, което е същото, ликвидиране на икономиката, за да се осребри и износ безпрепятствено на капитал в чужбина?!Чудо на чудесата!
Е, как ще просперира" капитализмът" в такива условия?
Капитализъм е условно понятие! Някои разбират дивия капитализъм някога в Щатите ? Обаче той отдавна е в историята и никъде го няма. Колкото повече пари имаш, толкова по-голям длъжник си на обществото и плащаш като поп! А, опитай се , да скриеш доходи!

Между другото, казвам ,че е условно понятие капитализма, защото съществуват такива държави, в които има наистина реален социализъм, за който говорихме Ще посоча главните-Норвегия, Швеция, Канада, Германия..... Да ,затова към Германия се стремят " мигрантите" Защото няма да ги оставят там ,да умрат от глад При всички положения
Имах, в младежките години съвместна работа с канадец Беше пет години по- голям от мен, на 33 години Спомням си как ме заби, като му изтъкнах като наше предимство безплатната медицинска помощ
У тях била също безплатна И ми разби заплатата си по пера-беше четири хиляди канадски долара по пера От тях му удържаха 550 долара! Но, ако се наложи нещо и милион да струва, няма проблеми

Как си представяхме промяната ? Без парашутисти, всеки да получава ,което е заслужил, като не се оставят хора да бедстват В посочените държави е така
Само ,че се получи съвсем друг модел! Дело и замисъл на авторите му!
Та, да не ни се сърдят и обвиняват в носталгия по миналото
Затова написах и постинга за Рим, когато плебсът напуснал града в знак на протест
Патрициите почнали преговори с плебса и една основна точка в договорката била ,да не го лъжат и мамят!
А нас ни измамиха по всички параграфи!

Хубав ден, приятелю
цитирай
3. predatorkapredatorka - !!!!!!!! то, сега ..всеки пише..книжки..
08.10.2018 18:47
и, какво от това...
поне една кола купи ли си, бай Ого../тва на шега

а, какви локуми постваш дядя Ваня...ще се пукна от смехх
що за плоски клишета!!?
опитай по-сериозно да ме..четеш, полезно е, и без пари..
......

„ Капитализъм е условно понятие! Някои разбират дивия капитализъм някога в Щатите ? Обаче той отдавна е в историята и никъде го няма. Колкото повече пари имаш, толкова по-голям длъжник си на обществото и плащаш като поп!
А, опитай се , да скриеш доходи! “
цитирай
4. apostapostoloff - Работата е там, че никой не
08.10.2018 19:07
може да докаже тези неща.

А преходът в България отдавна свърши и той е много, много успешен. За 20 години българите увеличиха техния БВП цели 12 пъти. Това и само това има значение! Защото хората са това, което правят. Останалото са празни приказки.

ДС, КГБ, любовници, Любен Гоцев и пр. и пр. До болка познати неща, които в крайна сметка са крайно несъществени.
цитирай
5. radostinalassa - Ние говорим за положението на българският народ, а не на...
08.10.2018 20:03
отделни единици в него. Положението се нарича геноцид!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Юлия, язък че носиш име от Енеевия род!
08.10.2018 20:06
predatorka написа:
и, какво от това...
поне една кола купи ли си, бай Ого../тва на шега

а, какви локуми постваш дядя Ваня...ще се пукна от смехх
що за плоски клишета!!?
опитай по-сериозно да ме..четеш, полезно е, и без пари..
......

„ Капитализъм е условно понятие! Някои разбират дивия капитализъм някога в Щатите ? Обаче той отдавна е в историята и никъде го няма. Колкото повече пари имаш, толкова по-голям длъжник си на обществото и плащаш като поп!
А, опитай се , да скриеш доходи! “



Знам ,че имаш високо мнение за себе си, което не пречи да демонстрираш колко си тъпа!
Върви си по пътя и не се занимавай с неща извън твоята компетентност!
цитирай
7. predatorkapredatorka - 6. leonleonovpom2 - Юлия, язък че носиш име от Енеевия род!
08.10.2018 21:37
бай леоне, едното, че съм..„тъпа“,изключва другото ,че имам високо самомнение..
защо да нямам? а, ти изпадаш в поредното блейкане и..нонсенс..
имам, разбира се, написала съм 4 000 поста, по ВАжНИ теми..
и съм изчела..1000 и кусур книжки..
без да слагам Интернет Акашовата библиотека..
просто, избягвам да споря тук с дежурни балалайки..като теб..
ти си книжен плъх, туй то ..
и безмерно скучаеш мъж в трета възраст..
виж, какви ги пишеш...само..
първо има безброй /нарочно/ създадени офшорни зони..
второ, дали ще ги наречеш социалисти, капиталисти комунисти..
БОГАТИте управляват многоо тънко, подмолно и коварно..този Свят..
остави тез подробности Шведски социализъм и..германски и..канадски..моляя!!!
на 70г, най накрая ,научи се да виждаш гората..
ти броиш дърветата, и ми ги именуваш...и спелуваш..
ее, как да те приема насериозно?
цитирай
8. leonleonovpom2 - Извнявай, Огняне!
08.10.2018 23:15
Коментарът беше адресиран към твоя постинг, за тебе, но пусти манталитет за общонародна собственост, припознаха го и други, високо компетентни!
Е, за да не се обидят, обърнах им необходимото внимание
Само съвършени егоисти, живеещи заради/ и единствено / личното си " аз" могат да поднесат подобни творения!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
9. getmans1 - Здравей Бат Ого, ....
08.10.2018 23:16
Здравей Бат Ого, ....
цитирай
10. dinkov - Динков
09.10.2018 04:22
batogo - това което си публикувал може би е вярно. Дори и 100 % да е вярно, аз отговарям в лично качество за себе си. Това което съм правил през тези години, ако може да се върне лентата (а тя не може), бих постъпил пак по същия начин. Може би е наивно, може би е глупост , но дори и така да е, не съжалявам за това което се случи през тези години. С цялата им уродливост, с многото гнусота която има сега, най-лошото... с изгубените надежди, но и с ясното съзнание, че историята назад не се връща. Т.н. "социализъм" имаше и положителни страни, но е минало време. А последното десетилетие на миналия век бе велико време. Кой както иска така да мисли, но тогава бяхме млади и имахме мечти, а за какво е живот без мечти... В лично качество. Аз милиардер не станах, олигарх не съм, нямам нищо общо с ДС, дори партиен член на никоя партия не съм (не, че съм нямал възможност), но не съжалявам за нищо, повтарям колкото и да е наивно, но поне сега се чувствам свободен, с цялата условност за понятието свобода.
"Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно,
любя, тача и милея."
А и още нещо, дете на синия Пловдив.
Поздрав
Ицко
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря на всички Вас, уважаеми, за изказаните мнения...
09.10.2018 07:49
Както и за проявеното от Вас отношение към житейската фактология.
В крайна сметка фактически най-важното, което искахме и постигнахме като народ е, че светът се отвори за нас и ние се отворихме за света.
Постигнахме свободата – възможността всеки да избира пътя си в живота и местото за реализация на избрания от него път.
Учим се и доста от нас вече се научиха да понасят отговорността за последствията от своя избор.
Постигнахме възможността да бъдем сценаристи, режисьори и главни действащи лица в своя житейски филм, да осъществяваме в него своите намерения, желания, мечти и с всичките, дадени ни Свише инструменти за това да ги превръщаме в реалност, приемайки естествените последствия без излишни драми. А това е същността на живота, останалото са детайли и подробности.
Желая на всички Ви успех в осъзнаването и реализацията на най-доброто от вас, за да се радвате на пълноценен живот и добро здраве!
цитирай
12. barin - Здравей, Оги. И на мен ми прави вп...
10.10.2018 06:48
Здравей, Оги. И на мен ми прави впечатление, че социалистическата партия на почти всички избори е на второ място. Очаквах още преди десетина години да западне, но не стана. Може би поради недоволство и дълък двадесетинагодишен преход нората като наказателен вот да гласуват за БСП. От тези, с които контактувам познавам много малко са привърженици на комунистите.
Поздрави!
цитирай
13. batogo - !!!:))) Здравей, Ванка!
10.10.2018 19:45
Според мен всички онези, които бяха членове на БКП и техните близки и приближени, които ползваха привилегии по време на режима или се облажваха по роднински и шуро-баджанашки от диктатурата, заемайки местата на достойните, знаещи и можещи грамотни безпартийни българи, гласуват за БСП-БКП, понеже без нейните протекции са никои и не стават за нищо. А тези, същите, както знаем, са над милион... Но, за радост на всички останали, времето им безвъзвратно изтича.
Поздрави и от мен, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774355
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031