Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2016 13:41 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 7
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 3015 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2017 14:12



                                       Координатите на Бог - продължение

                                                          3.ДА ПОВЯРВАШ:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
image


          Вярата създава отговора  на молитвата.

          ”Всичко каквото поискате, когато се молите, вярвайте, че сте го получили  и ще ви се сбъдне”(Марк11:24).Да вярваш истински означава да го искаш твърдо, да почувстваш, че вече си получил, това което искаш. Това е признателността, благодарността, увлечението и радостта. Това убеждение е Божията воля, тя винаги е най-доброто, защото Бог знае кое е то, за разлика от нас(Йоан14:13). Да бъдем проникнати и изпълнени с вяра е нещо велико. Това е състояние на спокойствие и сигурност, че независимо от външните житейски събития, добрият план и добрият изход съществуват.
Вярата е вътрешно, напълно лично състояние, могъща енергия, способна да прави чудеса. Вярващия човек, не се страхува и тревогите не са негово постоянно състояние, защото знае, че е стъпил на твърда основа, която е винаги стабилна. Вярата ни води към мъдростта и правилен начин на живот, осъзнават се истинската стойност на нещата.
Вярата подтиква човек да развива своите дарби, и му дава увереност в силата на творчеството. Истинската вяра е действена, не плаши човека и не го ограничава. Тя му дава криле, с които да полети на воля и да сътвори от себе си, пълно с добродетели, Божие подобие. Да си изпълнен с вяра, означава да твориш всеки миг от своя живот и да си главно действащо лице, което избира своята посока.

           Когато имаш убеждението на Божията воля, можеш да пристъпиш към правилните чувства. Чувствата излизат от сърцето, което всъщност прави нещата да се случат. Сърцето е най-важния орган не само за физическото ни тяло но и за духовното.(Притчи4:23) Чрез него несъществуващите неща придобиват съществуване.
Това какво ще сътворим, зависи от нашите чувства. Ако чувството е страх и всички негативни негови версии, като вина, омраза, завист, гняв и отмъщение, то това ще блокира вярата. Защото чувствата не са в синхрон със нашето желание. Когато изпитваме радост, благодарност и любов, процесът на сътворение е в действие.
Това е една ежедневна борба, която трябва да спечелим. Човешката ни същност, ни заобикаля отвсякъде и нейното въздействие ни откъсва и затваря и ние неможем да възприемаме духовната реалност.
Спецификата на човешката природа са сетивата и разума, но те са като криво огледало, което деформира истината.Тя признава само това, което е видимо и е сляпа за невидимото. Но ние винаги трябва да вземаме някакво определено решение от наша страна, което да направи възможно проникването на духовната светлина и да постави началото на някакво духовно откровение. Процес през който минаваме и израстваме, не е еднократно преживяване
. Няма никакви ограничения за молитвата с вяра.

        ”Всичко е възможно за този, който вярва”(Марк9:23). Съдбата се определя от нашата вяра. Ние имаме само тази сила, която вярваме, че имаме. Ние живеем в безкраен океан от сила и радост, но възприемаме единствено само това, в което вярваме и светът около нас ще бъде такъв. Ограничената вяра води до ограничени възможности.
Ако с цялата си душа вярваме в това за което се молим, то скоро ще видим отговор. Могъществото на нашата молитва се определя от нейната сила, дълбочина и горещина. Вярата ни става по-силна и по-силна, когато непрестанно се подхранва. С чисто сърце, всичко за което се молим ще го получим.Тайната на успешния живот е постоянните и повтарящи се усилия.


image



Тагове:   Бог,   молитва,   вяра,   мечти,   сънища,   радост,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77367
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031