Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2020 23:24 - Сюжети от изложбата в Лувъра на всеобщо сърдечно народно османско – Българско веселие и угощение!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 1375 Коментари: 1 Гласове:
14

Последна промяна: 12.02.2020 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Един апел от една българка, относно подготвяната изложба от Министерството на културата на България в Лувъра, за общата ни история с османците в българските земи.
Eva Kostova : " Моля, който има приятели французи - пишете истината за нашето културно наследство. Официално никой няма да ни защити. Нашите подлизурковци вече стават за смях, но само ние оценяваме това.
В случая, имаме и много българи, известни личности, които живеят във Франция, те също могат да помогнат на истината!"

image

Това е кратък копипейст – пост във фейса с илюстрация за общата ни история с османците от Приятеля ни Георги Мъндев
9 февруари в 15:11 ч.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2501650780163767&set=a.1385565268438996&type=3&theater

––––––––––––––––––––––––––––

и два коментара под поста:

Rumen Angelov

Келешите интересно какви картинки ще покажат при положение, че няма такава с всеобщо пиене и ядене, или веселие! Най много да изкарат иконите ни с някакъв азиатски елемент ще завърши кретенията на съвместното съжителство!

Инж. Иван Дунчев

Приятелю Жоро, тази илюстрация от времето на цивилизационния принос на османците за нашето култивиране, която е нагледен христоматиен пример и учебно помагало за всеобщо сърдечно народно османско – Българско веселие и угощение, ще взема за онагледяване на нашите монографични статии за тези прекрасни 500 години на щастливо мирно съжителство с османските ислямски миротворци и цивилизатори!

Не можах да разбера дори и след зумиране дали човекът с белите дрехи горе по средата на сюжета е турски аскер упражняващ аеробика или е разпнат на кръст нещастник – Българин христиенин, както и не се разбира  тайфата в горния десен ъгъл дали по традиция върти на огъня на шиш чеверме, или по традиция пече клет мъченик – бунтовник!

Предполагам, че идиличната картина от ползотворното цивилизационно съжителстване между турци и поробени Българи е от твоя бездънен трезор на безценни Български богатства, но и да не е твоя, тя е на всички!

image

Както тази друга картина от тези прекрасни времена на културно присъствие и цивилизационен принос на османските ни добродетели!

С Любов и уважение за любородната ти Будителска мисия!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще помолим министъра на културата и елитния представител на елита на турците в България и познавач на Българската култура в нейната 500 – годишна плодотворна симбиоза с великата османска култура и цивилизация – Вежди Рашидов, и който постави Българите на мястотото ни, като декларира че Лувърът не се нуждаел от България, ами България се била нуждаела от Лувъра, та те да ни съдействат и се примолят от наше име на Лувара да вложат в изложбата по темата за чудното културно влияние на ислямското изкуство върху Българското християнско религиозно изкуство

image

image

тези две прекрасни икони – класически еталон и образци в потвърждение и доказателство на това как турските религиозни култиватори имплантират ислямската религия и азиатските културни ценности сред Българските християнки в църквата под възторжения поглед на свещеника... 

–– още поучително инфо за цивилизаторската мисия на османските изроди сред Българите вижте в постинга ни и пасаж от него:

Как светилището на Кабиле и Кивотът спуснаха защитна преграда и спасиха ямболци от турците.Камерен ансамбъл Дианополис разкрива тайната!
http://bezistena.blog.bg/history/2016/01/23/kak-svetilishteto-na-kabile-i-kivotyt-spusnaha-zashtitna-pre.1424597

Ямбол в пламъци и трупове дни преди Освобождението!
Хората в града си мислят, че е дошъл края на света!

Това са заглавията на спомени на преживели очевидци и спасили се ямболии от кланетата на турците през страшните дни преди Освобождението на града.

След освобождението на Плевен на 10 декември 1877 година турските войски били изтикани от стратегическите си позиции в старопланинските проходи. За турското командване било ясно, че не може да има успех срещу русите в полетата на Тракия и побързало да прибере остатъците от своята разбита армия към столицата, като през Ямбол започват да се точат колоните на оттеглящите се озверели турски войски.
Турците живеещи в града панически го напускат, но унищожават всичко зад себе си, палежи, грабежи, насилия и жестоки убийства и кланета предшестват освобождението на Ямбол.
Жителите на града са подложени на неописуеми насилия, гаври, мъки и страдания.
Турците подпалват църквите, къщи, училища, както и градините и лозята край града.

image

Ямбол се превръща в бушуващо огнище  от пожари, турците грабят, насилват и колят наред Българите, в спомените на хората от него време последните няколко дни са останали с ужаса на свършек на света!

При изтеглянето на редовните части на 12-13 януари Керим паша заповядал освен гарата да се запалят и оцелелите къщи в горящия град. В резултат почти всички Български и еврейски къщи са съборени. Запазени са само Ески джамия, Безистена и градския часовник.

image

В продължение на повече от седмица преди това черкезки шайки, заедно с дезертирали турски войници и други башибозушки банди се впуснали по дюкяните и по къщите, като извършили масови погроми над останалото Българско население в града и околните села – грабежи и изтезания за пари, изнасилвания, зверства,  издевателства, убийства.
 
На 13 януари турците запалили училището, на 14 януари пламнала църквата "Св.Георги" (в която е извършен през 1720 година тайният династичен брак между йерусалимския Патриарх Хрисант и ямболската крипто – княгиня от рода Дуло Мария, които в църковната къща в двора зачеват и раждат Паисий Хилендарски) 

На 15 януари турското население от града почнало да бяга към Одрин.
Чаршията и Българската махала Каргона били напълно обрани и изгорени, всяко едно турско семейство натоварило по 2-3 коли със крадена стока и покъщнина. 

На 17-ти януари сутринта в града нахлули отново голям отряд черкези, тогава са убити свещениците Георги Снегов, Иван Михалакиев и Тоте Драгиев и са изнасилвани деца и жени и убивани още много невинни граждани.

По-късно през деня воините на 23 Донско-казашки полк предвождани от полковник Николай Бакланов първи влезли в димящия и опустошен град.
За превземането на града не са водени боеве.

На този ден – 17 януари 1878 година Ямбол е освободен

На следващия ден – Богоявление, оцелелите ямболци тържествено празнували своето освобождение – пишат сега възтрогнати историци, обаче колко тържествено празнували можем да си представим от документи на очевидците: 

Тъжна картина представлявал освободеният град.

Началникът на ямболския отряд генерал-адютантът Сергей Гершелман описва ситуацията така:
“Днешното положение на някога цветущия град заслужава съчувствие.
Едва ли ще се намери град толкова жестоко пострадал от набезите и пожарите, като този. Жителите бродят като сенки около развалините на своите жилища”.


Писателят Илия Блъсков пише:
...ами в Ямбол. Там още по – големи ужаси. И видях го, камък на камък не бе останало!".

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
и един пост на Литераторът Философ

10 октомври

Когато някой ви каже, че не е имало турско робство, покажете му тази тъжна снимка на български патриоти, оковани като животни от турските поробители. Тези славни български мъже са угаснали в турските зандани, за да има днес България. Онази България, която сега предаваме с лека ръка.

image
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214877820125584&set=a.10205964720383661&type=3&theater
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Способни ли сте да разсъждавате с продължение от този покъртителен жертвен групов родови портрет, какво е последвало с тези клети Българи от този момент нататък?
Кауш, зандан, затвор, тъмница, подземие, тюрма и заточение до живот или по – точно до бавна и мъчителна смърт в тъмни килии под земята.
От тогава тези Българи са светии великомъченици, надзорници на съхранените им потомци, и скорошни обвинители и съдебни заседатели на мъчителите им и на техните потомци, не казали дори и една дума за покаяние и опрощение заради греховете на предците им – поробители и душмани на Божия Български род и народ!

И нашият традиционен директен превантивен въпрос към интелектуалния елит на турците:


– Докога ще продължавате да се самоунищожавате под вашата страшна многоетносна лъчева черноенергийна карма, натрупана и наследена от предците ви, трепали и насилвали в 500 – годишен геноцид Свещения Божи Български народ, и вие от този елит, които сте всички от Българския Божествен, но откраднат и изнасилен силно изроден ген, продължавате страхливо, гузно и нагло да си траете, и дори генерирате още омраза към нас, а не паднете ничком и изплачете и изпросите в разкаяние и покаяние прошка от Боговете ни и от нас?
Или чакате Боговете ни да ви принудят насила!

Пак ви припомняме епизоди от прекрасните времена и събития на културно – цивилизационното присъствие на османците в България и от какви висши нежни чувства и отношения между вашите предци и нашите Предци се е пръкнал вашия племенен интелектуален и всякакъв друг елит:

Петлешковден и девширме.Как Българите докато висели по ченгелите живеели в мир и любов с турците и защо Българите давали децата си доброволно за рицари – еничари!
http://bezistena.blog.bg/history/2020/02/02/petleshkovden-i-devshirme-kak-bylgarite-dokato-viseli-po-che.1694660

Ако знаете Български и проумеете статиите ни от нашия блог, ще видите Боговете ни и ще разберете какво ви се пише, ако не знаете Български език, нека някой ви преведе, че Те ще ви принудят безалтернативно да го научите и Ги познаете, обаче ще е много страшно.

image

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

екип на безистена и Светии мъченици, наши жертвени Предци докоснати от благотворното цивилизационно хуманно величие на османските поробители  
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов към Българите








Гласувай:
14


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат...
11.02.2020 23:25
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7675251
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!