Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2019 01:08 - Секретни древни Български архиви от преди 2000 години в Корея проговарят
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3014 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 25.10.2022 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наши тайни секретни агенти и сътрудници, внедрени от дълго време в Азия и конкретно сред корейците, изнесоха пред очите на всички комплект шифровани документи от древни Български архиви, скрити на най – потайните места, далече от погледите на всички, които най – потайни места са навсякъде в ежедневния живот на корейците и пред очите на всички!

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри

https://www.youtube.com/watch?v=JUDlvtj03q0&list=PLa5-aFdApZnKcM77mXnnZKKR5SQrlEHlX 


Първо ще разсекретим кои са нашите тайни секретни агенти и сътрудници, защото неотменим закон в нашата работа на дешифровчици на древните Български документи и сакрална история и родова памет, е да работим винаги на светло и с истинските си имена и характеристики и никога на тъмно в анонимност и в конспиративно съзаклятие, както правят нашите генетични роднини – заговорниците срещу Българите, които имат най – голяма потребност и нужда от нашите документи и просвещение!  

Декодиращата програма на 

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

веднага осветява и разхерметизира кои са агентите ни в Корея, които ни предоставиха поредната папка със свръхсекретни документи:

ТАЙНИ СЕКРЕТНИ АГЕНТИ на=АГЕНТИ на Иса от Тракия и Диана 

СЕКРЕТНИ АГЕНТИ от=от Гена на Иса от Тракия и Диана 

Нашите агенти са агенти на Българските Богове Демиурзи, Техни генетични феноменни потомци от Божия жречески род Дуло, всички те са наши генетични предци и родители, преминали след приключване на земната им мисия в Божията светейша армия със статута им на свръхестествени реални и рационални Светии, обслужващи световете и грижещи се за своите потомци на Земята.

ЗЕМНАТА ИМ МИСИЯ при=
при Исуз и Диана МаМаМа=
при Исус и Диана Майка Мария Магдалена 

Българските Богове Творци и Демиурзи на световете са Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с онаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б" 
 
Нашите светейши агенти са двойни агенти, защото са агенти и на Извънземните, като при тези двойни агенти има една характерна особеност, че те могат да служат на двама господари –

ДВАМА ГОСПОДАРИ=Богиня Мадара Диана и Бог Иса,

или както казваме в народната ни поговорка, могат да носят две дини под една мишница, защото Извънземните са:

ИЗВЪНЗЕМНИ=Изуз и Богиня Ма (Майка)  –  

Българските Богове – Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана!
 
Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в свръхестествен феноменен режим като Светии от Вси Светии, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"!

Така нашите двойни агенти успяват да вършат успешно работата и мисията си и на двата фронта и сега ще ви демонстрираме успешната им работа, като ви представим публикация с историческо – географска справка в правия ѝ формат и текст, а след това върху нея ще ви демонстрираме за ен – ти безкраен път вездесъщието на Боговете ни и на Свещения шифър, като разсекретим основните документи от статията – секретна папка със сакрална Българска родова и историческа документация, имплантирана и архивирана в цялата корейска култура и цивилизиция от Българските жреци от рода Дуло, генно – инженерно ашладисали, култивирали и цивилизовали и това поредно нефеноменно безкултурно бивше тракийско племе, заселено по тези места от тях пост – Сътворенчески и обгрижвано с Любов за очовечяването им и тяхното еволюционно развитие.

За генезиса на корейското племе, както и на всички племена по света, ви припомняме статиите ни

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518 
 
Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965 

Папката със секретните документи от Корея ни изпрати нашият приятел laval, като ви ги предоставяме да се запознаете с тях в пълен обем и в прав текст, а след прочита им ще ги разсекретим заедно.

image



Хеинса


http://laval.blog.bg/history/2019/05/07/heinsa.1656136


Хеинса (на корейски: 해인사 /Haeinsa/) е главния храм на корейския сон будизъм, по-известен на Запад като дзен. Намира се в Национален парк Каясан (Gayasan), провинция Кьонсан Намдо, Южна Корея.
Прочут е като дом на свещените будистки текстове Tripitaka Koreana, гравирани върху 81258 дървени блокчета, които били съхранявани тук от 1398. Те били създадени между 1237 и 1248.
Пазят се в зали на националното съкровище Чанкьон Панчон (Janggyeong Panjeon), които са най-старата част от храма. Хеинса е един от храмовете на трите бижута. Представя будисткото учение Дхарма. Този храм бил построен в 802. Според легендата двамата корейски монаси Сунън и Ичон се завърнали от Китай и излекували жената на Ечан (Aejang), владетел на Корейското кралство Сила. В знак на благодарност към Гаутама Буда той заповядал да бъде изграден този храм. Храмовият комплекс бил реновиран в Х век, 1488, 1622 и 1644. Игуменът на храма се ползвал с покровителството на владетеля Теджу на Кралство Корьо. Главната зала Течокванчон (대적광전 /Daejeokkwangjeon/, Зала на великата тишина и светлина) е необичайна за корейския будизъм, защото е посветена на Вайрочана, докато главните зали в останалите корейски храмове са посветени на Гаутама Буда. През 1995 храмът Хеинса е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


image

image

image

image

image

image

image

image
 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Въэвеждаме кодираната информация в декодера на системата на Свещения шифър 

image
 
и на монитора веднага излиза разсекретената сакрална информация, отлежала векове в очакване на момента на излизането ѝ на бял свят:

В ОЧАКВАНЕ на МОМЕНТА=
на Бок Ешуа и Богиня Диана МаМа=на Бок Ешуа и Богиня Диана Мария Магдалена

Които от вас по технически причини все още не могат да се включат в декодиращата система на Свещения шифър, ви предоставяме последния ни модел всевиждащи декодиращи очила:

image


И така разсекретените документи:

РАЗСЕКРЕТЕНИ ДОКУМЕНТИ съставени от=
съставени от Кан (Жреци) на Кристоз и Матара Диана=
съставени от Кан (Жреци) на Исуз от Тракия и Матара Диана

Хеинса (на корейски: 해인사 /Haeinsa/) е главния храм на корейския сон будизъм, по-известен на Запад като дзен. Намира се в Национален парк Каясан (Gayasan), провинция Кьонсан Намдо, Южна Корея.


Още със стартирането на овертюрата на статията връз нас ливна порой от чудесни странни имена, свещени и съкровени етносни понятия за корейците, но непознати за тях каква сакрална информация съдържат в тяхната анаграмна структура, изградена от висши първоразрядни имена на Боговете ни, зашифровани в най – лесни за откриване комбинации за имащите ключа на кода!

Вижте!

ВИЖТЕ=Бог Ежуа и Диана 

Вижте:

Haeinsa=HAEINSA=HAN ISA=Хан (Кан, Жрец) на Иса

името на главния храм на корейския сон будизъм е по името на Българския първожрец, посял новоепохалното феноменно Божие генетично семе сред корейците и покръстил ги с Учението и Познанието на Българските Богове, е оставил потомците си сред тях за тяхна жреческа каста от жертвени духовни водачи и управници за предстоящите еволюционни процеси за култивирането и цивилизоването на това бивше тракийско племе

Този първожрец в началото на 2 век от н.е. кръстил Учението и Познанието за Българските Богеве и Техните феноменни практики с име, в което са въплатени имената на неговите Родители както и неговото собствено име:  

СОН БУДИЗЪМ=Исуз и Богиня Ма (Майка) Диана 

СОН БУДИЗЪМ=Син на Иза и Богиня Ма (Майка) Диана 

Синът на Исус и Мария Магдалена, който е посял новоепохалното феноменно Божие генетично семе сред корейците и ги е покръстил с Учението и Познанието на Българските Богове, е Павел – Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча " "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518).
Павел е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове, който е..., вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още Павел и разширеното му разсекретено лично досие.


В името на това херметично Българско Учение и Познание – сон будизъм, Свети Павел е имплантирал и пророческото обещание от Боговете ни за Техния Син, Божият син, Човешкият Син:

СОН БУДИЗЪМ=Сина на Иза и Богиня Ма (Майка) Диана 

Божият син, Човешкият Син е обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на трансепохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх – екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на 100 поколения от Негови праведни Предци от първосвещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове!


Хеинса е главния храм на корейския сон будизъм, по-известен на Запад като дзен. Намира се в Национален парк Каясан (Gayasan), провинция Кьонсан Намдо, Южна Корея.

И отново от една сакрална анаграмна първосвещена анаграмна комбинация за името на Учението, Свети Павел ни препраща към друга такава синкретична комбинация с първоразрядните имена на Боговете ни:

ДЗЕН=Диана и Иза 

ДЗЕН БУДИЗЪМ=Изуз и Богиня Мад Диана 

Веднага познахте кой е кръстил парка Каясан и на кого е кръстен !

КАЯСАН=КАЯ САН=КАН ЯСА=Кан (Жрец) на Иса 

КАЯСАН=КАЯ САН=КАЯ СА=Кая (скала, скално светилище) на Иса 

Паркът Каясан е кръстен от Кан Авитохол  – Свети Павел, на неговото име и на първосвещения индекс на Българските мегалитни скални светилища – Кая на Иса /Скално светилище на Исус, но Свети Павел не е само първожрец и кръстник на светилището, но е и новоепохалният строител на поредния величествен светилищен мегалитен енергиен комплекс – мултифункционално висотехнологично съоръжение – Рог н аизобилието, за производство на него на духовни и материални блага и творене на чудеса от феноменните му оператори – Българските жреци за нуждите на цивилизованите от потомците му корейци.

РОГ НА ИЗОБИЛИЕТО=Диана и Иза Българина

РОГ НА ИЗОБИЛИЕТО=България на Диана и Иза 

Ще ви предложим една серия от величествени мегалитни скални светилищни пирамиди и конструкции в Националния парк Каясан, за които феноменни Български строежи знаете, че геоложката наука, която е другата академична дезинформаторска институция на заговорниците срещу Българите след фалшификатор и дезинформатор № 1 – историческата наука, ги е дефинирала и класифицирала в специален раздел "Природни геоложки феномени" като дело на "вълшебните ръце на ненадминатия ваятел – природата", за да ги скрие временно под академичната черномагьосническа мантия от разума и познанието на Българите за нашето феноменно Божие енергийно – материално светилищно наследство!

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Ежуа и Богиня Мадара
 
image
 
На небесния фон над поднебесния мегалитен храм неговият строител Свети Павел ни е написал с големи букви във финна анаграмна сплитка кои са строителите, първожреците и операторите му:

GAYASAN NATIONAL PARK=Балгари Кан (Жреци) на Иса и Диана 

ПОДНЕБЕСЕН ХРАМ на=ХРАМ на Богиня Диана и Бог Иса 

image
 
image

image

Енергийна светилищна мегалитна каскада от изкуствено построени пирамидални инженерно – строителни съоръжения, захранвана от безкрайната енергия на Святият Дух

image

image

Кубчета за деца, построени от великани!

image


image

Ето кои са построили тези кубчета – прецизно и акуратно подредени мегалитни скални строителни панели:

КУБЧЕТА ПОСТРОЕНИ от ВЕЛИКАНИ=от Бълкари Кан (Жреци) Братя от Богиня Диана и Бог Исуш 

image
 
Кубчета за деца, построени от великани!

КУБЧЕТА ПОСТРОЕНИ от ВЕЛИКАНИ=от Бълкари Кан (Жреци) Братя от Богиня Диана и Бог Исуш 

image

Вгледайте се внимателно в сложните скални елементи и конструкции, прецизно подредени в деликатно равновесно положение, с очи и с разум, освободен от псевдонаучната догма на фалшификаторите геолози от кои са кубчета за деца, построени от великани!

КУБЧЕТА ПОСТРОЕНИ от ВЕЛИКАНИ=от Бълкари Кан (Жреци) Братя от Богиня Диана и Бог Исуш 
 
image

image
  
image

image

image

image

image  
image

image

image 
image

image

image

Природата ги е построила...  

Ще построи природата тези сложни прецизно монтирани и динамично балансирани инженерни конструкции, ама на куково лято!
Ето пак само кой може да ги построи дори и на куково лято !

ЩЕ ПОСТРОИ АМА НА КУКОВО ЛЯТО=Кан (Жрец) от Дуло Син на Бок Ешуа и Богиня Матара Диана – 

и този документ ни потвърди това, което знаехме от разсекретената проектно – сметна  строителна документация за този строителен светилищен обект – че е построен от сина на Исус и Мария Магдалена Свети Павел

–––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––
 

Името на тази историко – географска провинция Кьонсан Намдо ни съобщава същата информация:

КЬОНСАН НАМДО=Майка Диана и Иса 

КЬОНСАН НАМДО=Кая (светилище) на Иса и Ма (Майка) Диана 

КЬОНСАН НАМДО=Кан (Жреци) на Иса и Ма (Майка) Диана 



Прочут е като дом на свещените будистки текстове Tripitaka Koreana, гравирани върху 81258 дървени блокчета, които били съхранявани тук от 1398. Те били създадени между 1237 и 1248. 


Tripitaka Koreanа=Кан (Жреци) на Богиня Диана от Тракия 


Пазят се в зали на националното съкровище Чанкьон Панчон (Janggyeong Panjeon), които са най-старата част от храма. Хеинса е един от храмовете на трите бижута. Представя будисткото учение Дарма.

ЧАНКЬОН ПАНЧОН=ПОК АЧОЧ=Бок Ашош=Бог Исус 

ЧАНКЬОН ПАНЧОН=ТШАНКЬОН ПАНЧОН=Кан (Жрец) на Богиня Диана и Ешуш 

БИЖУ=Бож Ежуа 

ДАРМА=МАДАР=Мадара

Този храм бил построен в 802. Според легендата двамата корейски монаси Сунън и Ичон се завърнали от Китай и излекували жената на Ечан (Aejang), владетел на Корейското кралство Сила. В знак на благодарност към Гаутама Буда той заповядал да бъде изграден този храм. Храмовият комплекс бил реновиран в Х век, 1488, 1622 и 1644.



СУНЪН=Иса

ИЧОН=ИТШОН=Диана и Ешуа

ЕЧАН=ЕТШАН=Диана и Ешуа  

СИЛА=ИС ИЛ=Иса Ел (Змей)


Игуменът на храма се ползвал с покровителството на владетеля Теджу на Кралство Корьо. Главната зала Течокванчон (대적광전 /Daejeokkwangjeon/, Зала на великата тишина и светлина) е необичайна за корейския будизъм, защото е посветена на Вайрочана, докато главните зали в останалите корейски храмове са посветени на Гаутама Буда.

ТЕДЖУ=Тати Ежуа=Дете (потомък)
на Ежуа 

ВАЙРОЧАНА=ВАР ИЧОА=Вер (Змей) Ешуа 

image

Знаете, че Ел и Вер са два от 12 – те синонима на змия, змей... в древно Българския календар, които са най – древните календарни животински символи на Българските Богове Демиурзи, преминали в сакрална херметична хералдика на Божиите потомци от Техния феноменен жречески род Дуло, унаследили тези Божии хералдически титули като техни съкровени неприкосновени родови символи, поради което в Корея, както и в Китай и в Япония, е нафрашкана езотеричната им религиозна фолклористика и династична символика с всякакви видове змейове и дракони, които очакват с неудържимо нетърпение да ги припознаем и освободим от решетките на тайната на генезиса им!

През 1995 храмът Хеинса е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Ще рзсекретим и сакралната етимология на наименованието на тази организация и кои са в ръководните ѝ органи, преди да разкрием и тайната на най – древното име на Корея – Чосон:

ЮНЕСКО=Кан (Жреци) на  Иса

И отново шапки долу и на колене

ШАПКИ ДОЛУ И НА КОЛЕНЕ ПРЕД=Бълкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Ешуа,

пред културно – цивилизационния гений на Българските жреци – нашите пресвяти Предци и уникални шифровчици, съставили името на тази Българска имперска провинция по имената на Българските Богове:

ЧОСОН=ТШОСОН=Диана и Исуш=Дионисиуш – 

митологичният синкретичен сдвоен образ на Българските Богове, от името на Които тръгват на цивилизационни генно – инженерни походи по целия свят Дионисиусовите отряди и армии, състоящи се от феноменни жречески представители на Божия род Дуло
 
image


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena със синергитичното активно съдействие на laval – Лазар Панайотов, и Кан и Цар Авитохол, Свети Павел
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни и с подарък за култовия корейски идолен певец и феноменен текстописец, автор, композитор и танцьор Пак Дже Санг, по – известен като Сай, на когото заради Българския му жречески генезис и името му, бе избран от Горе да прослави Българските Богове и ги прокламира с името и песните си, както и заслужено да се прослави, като веднага от Горе внушиха на многомилиардна интернет аудитория да гледат песните му:

PSY=Бог Иса

ПАК ДЖЕ САНГ=Кан (Жрец) на Богиня Диана и Исуж 






Гласувай:
16


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
13.05.2019 01:09

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7723039
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!