Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 02:02 - Тайната на Камъка на страха от изповедта на Битолския надпис.Потопът на Истината!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 5667 Коментари: 16 Гласове:
11

Последна промяна: 16.02.2019 04:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Когато историята решава да ни разкрие някакъв дълго скриван факт, тя избира своите герои, пред които да повдигне покривалото си, както и мястото и времето за това." 

Така започва публикацията на Петя Евстатиева от 12 февруари в профила ѝ във Фейсбук:  

"Камъкът на страха" – филм за Битолския надпис на Иван Владислав,

като ще ви предадем цялото съдържание на поста на Петя и след него ще направим нашите дежурни допълнения и разшифровки на някои от изнесените документи в публикацията и филма 

 
Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на долното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация за едно от най – злодейските престъпления на юдео – византийците срещу Българите и човечеството, и проникне в затлачените сензитиви и чакри 

https://www.youtube.com/watch?v=sFRDdfv9-Pg&list=PLa5-aFdApZnIwS-f67sOP8rurZjNxjEov
Песен за Цар Самуил

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
image

"Камъкът на страха" – филм за Битолския надпис на Иван Владислав

Когато историята решава да ни разкрие някакъв дълго скриван факт, тя избира своите герои, пред които да повдигне покривалото си, както и мястото и времето за това.
През лятото на 1956 година 24-годишният тогава Панде Евтимов (който почива на 13.08.2017 г.) в Битоля среща някой си Спиро, който му казва, че на един строеж, където работи, неговите работници открили мраморен камък с някои „шарки” по него. Панде, природно любопитен, се договаря със Спиро и още на следващата сутрин, неделя, двамата отиват на строежа.

Панде носи със себе си две шишета вода, защото знае, че каквото и да пише върху мрамора и за да може то да се прочете, той най-напред трябва да се измие.
Още след първите капки вода, младежът вижда надпис на старобългарски ”блъгари”, после още на едно място, и на още едно. Прави няколко снимки с фотоапарата си, марка „Аква компор рапид”, на лента марка „Ферания”, формат 24/36.

Така, точно преди шейсет години започна историята на Битолския надпис на българския цар Иван Владислав, един автентичен исторически артефакт, чиято съдба е да се превърне в едно от основните безспорни доказателства за българския характер на цар Самуиловото царство и на семейството на големия владетел, водил успешни битки срещу Византия, но умрял през 1014 година при вида на ослепените си войници.

image

А разказана от 84-годишния Панде Евтимов, историята на камъка продължава.
Той тайно носи лентата със снимките в българското посолство в Белград, оттам тя тръгва към София, но чак след три години – през октомври 1959 година, тя е публикувана. Но не в научната периодика, а в литературната – в списание „Пламък”. Такива са времената – Белград и Москва се сдобряват, София мълчи за българските старини в Македония, която е в състава на Югославия.

Така до 1968 година, когато езиковедът Йордан Заимов в състава на група български учени отива в Битоля. Там, под стълбището на местния музей, на входа на мазето, обърната наопаки, лежи плочата с надписа.
Как се случва така, че Йордан Заимов вади предварително готовата си специална хартия, която носи от София, намокря я и прави отпечатък от надписа върху плочата. Следва скандал – директорът на Музея е уволнен, защото е позволил „някакви си български учени” да направят копие на надписа.

image

Свидетел на тази „операция” е 92-годишната проф. Василка Тъпкова – Заимова, съпруга на Йордан Заимов. През следващите години Йордан Заимов разчита надписа, дори и онези места, които времето е изтрило.

Оригиналът на старобългарски

„ † Въ лѣто Ѕ ҃Ф ҃К ҃Г ҃ отъ створенїа мира обнови сѧ съ градь зидаемъ и дѣлаемъ Їѡаном самодрьжъцемъ блъгарьскомь и помощїѫ и молїтвамї прѣс ҃тыѧ влад ҃чицѧ нашеѧ Б ҃чѧ ї въз()стѫпенїе І ҃В ҃ i връховънюю ап ҃лъсъ же градь дѣлань бысть на ѹбѣжище и на сп҃сенѥ ї на жизнь бльгаромъ начѧть же бысть градь сь Битола м ҃ца окто ҃вра въ К ҃. Конъчѣ же сѧ м ҃ца … исходѧща съ самодрьжъць быстъ бльгарїнь родомь ѹнѹкъ Николы же ї Риѱимиѧ благовѣрьнѹ сынь Арона Самоила же брата сѫща ц ҃рѣ самодрьжавьнаго ꙗже i разбїсте въ Щїпонѣ грьчьскѫ воїскѫ ц ҃рѣ Васїлїа кде же взѧто бы злато … фоѧ съжев … ц҃рь разбїенъ бы ц҃рѣмь Васїлїемь Ѕ ҃Ф ҃К ҃В ҃ г. лтѣ оть створенїѧ мира … їѹ съп() лѣтѹ семѹ и сходѧщѹ “

Превод на съвременен български

„През лето 6523 [1015] от сътворението на света обнови се тази крепост, зидана и правена от Йоан, самодържец български, с помощта и с молитвите на пресветата Владичица, наша Богородица, и чрез застъпничеството на дванадесетте върховни апостоли. Тази крепост бе направена за убежище и за спасение, и за живота на българите. Започната бе крепостта Битола през месец октомври, в 20-ти ден, и се завърши в месец (…) в края.Този самодържец беше българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните , син на Арон, който е брат на Самуил, царя самодържавен, и които двамата разбиха в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето злато (…), а този (…) цар разбит биде от цар Василий в годината 6522 [1014] от сътворението на света в Ключ и почина в края на лятото.“ 

Петя Евстатиева публикува и филма на БНТ за тази изповед на Камъка на страха с Битолския надпис

https://www.youtube.com/watch?v=bZ7TBBlNJG8&feature=share
Камъкът на страха - За Битолския надпис
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И Тайната на камъка на страха, разкрита от изповедта на Битолския надпис с помощта на   

Свещеният шифър, който ви разкриваме чрез  Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 :

КАМЪК на СТРАХА=КАМЪК на СА ТРАХ=КАМЪК на Иса от Трахия 

БИТОЛСКИ НАДПИС=НАДПИС от Кан (Жрец) от Дуло на Бог Иса 

БИТОЛСКИ НАДПИС от=от Кан (Жрец) от Дуло на Бог Исус и Богиня Диана 

На плочата от Битола пише с кода на Свещения шифър, че на нея е съхранена информация за царете Иван Владислав и Самуил, които са Български жреци от рода Дуло на Българските Богове Демиурзи.
Българските Богове Творци и Демиурзи на световете са Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с онаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б" !

Разсекретяваме и тайната на абсолютния монархически владетелски титул "Самодържец Български" и " Цар Самодържавен" и имената – жречески херметични титули на Иван Владислав и Самуил

САМОДЪРЖЕЦ БЪЛГАРСКИ=Кан (Жрец) и Цар от Мадара и Исус България

ЦАР САМОДЪРЖАВЕН=ЦАР от Богиня Мадара и Исуж

ИВАН ВЛАДИСЛАВ от=от Павел от Богиня Диана и Иса Ел (Змей)

САМУИЛ от=от Иса Ламя 

Знаете, че Павел е Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, който е първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча " "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, чийто празник празнувахме сега, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, който е..., вижте в блога ни с парола на търсчаката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още.

А змейските им титули са сакралната херметична родова хералдика на Божия род Дуло, онаследена от най – древната животинска календарна символика на Българските Богове – змийско/змейската с 12 рептилски синонима:

image

И още еднин секретен документ съдържа надписът в пасажа "Този самодържец беше българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните".

внук на Никола и (потомък) на РИПСИМИЯ БЛАГОВЕРНИТЕ=
внук на Никола и (потомък) на Богиня Матара и Бог Иса Болгарина

И тайната на Тайната и на Изповедта на Плочата от Битола:

ТАЙНА=ТЙАНА=Тиана=Диана 

ИЗПОВЕД=Бог Иза и Богиня Диана 

––––––––––––––––––––––––––––––

Ето и тайната на името на резервната столица на последния Български владетел след превземането от византийците на официалната изконна столица на Българското царство преди падането на България под второто византийско робство (първото старателно скривано византийско робство е от 518 г до 681 г)  

image

БИТОЛА=ТАБИЛО + Н (кодировъчен назал)=ТАБИЛОН=Табилин=Дабилин
резервната столица на отстъпващия пред византийците Български цар носи едно от древните имена на Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство 

Друго име на Битола е Манастир, като пак напомняме сега с две думи, защо манастирите се казват така:

МАНАСТИР=МАТАР ИС=Матара и Иса
защото манастирите са обиталища за колективно съхранение на жреческия ген на Българските Богове Исус и Богиня Матара Диана, Мария Магдалена 

С ДВЕ ДУМИ=Иса и Богиня Мад Диана 

И с две, и с три думи, и с повече думи и без думи – винаги всички думи са с нашите Богове и за нашите Богове – вече разсекретена Божия светоустройствена тайна, която Те ни документират във всички Техни наши статии в Техния наш блог!

С ПОВЕЧЕ ДУМИ за=С ПОВЕТШЕ ДУМИ за=за Бог Исуш и Богиня Мат Диана 

БЕЗ ДУМИ за=за Богиня Ма (Майка) Диана и Иза 

–––––––––––––––––––

Значи:

Целта на тази статия е не да ви уверяваме, че Царете Иван Владислав и Самуил са Българи и че Битоля и цяла Македония са били изконни Български земи и население, а за пореден път да прокламираме с помощта на Свещения шифър Българските Богове Демиурзи и Техния свещен феноменен жречески род Дуло, от който са тия двама култови жреци/царе и от които сме всички ние с вас, които се познаете за Техни генетични потомци в нашите лингва математически документи!

От нашия феноменен жречески род са и Панде Ефтимов и Йордан Заимов – по наследствен признак и по заслуги към свещения Божи народ – Българите, действащи светии:

ПАНДЕ=Богиня Диана 

ЕФТИМОВ=Бог и Богиня Ма (Майка) Диана 

ЙОРДАН ЗАИМОВ=Богиня Мадара и Иза 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena с активното съдействие на Българката Петя Евстатиева от нашия свещен род и Свети Самуил и Свети Иван Владислав, които в статута си на реални и рационални свръхестествени действащи светии инсценираха и проведоха заплетената сага с Камъка на страха с Битолския надпис и които ни казват, че в света нищо не се случва случайно, а всички възлови световни събития се проектират, планират и провеждат по Божия сценарий и светейшата режисура на Техните феноменни генетични потомци Канове/Жреци и впоследствие Светии, и които всичките те са наши генетични Предци Родители !  

image

Информационният потоп, който е потопът на Истината, помита по пътя си всички страховити крепости и кули на лъжата и фалшификацията на Свещената Българска история, които защото са изградени върху лъжлива и фалшива пясъчна основа, като дойде Живата вода на Истината, рухват неспасяемо и необратимо!

НЕСПАСЯЕМО И НЕОБРАТИМО от/без=от/без Бог Исус и Богиня Мат Мария 
 
А всички заговорници и душмани на Българите, които са българо – юдео – ционистките западни и руски изродени династи от Дуло и техните мекерета в България, които натвориха геноцида и скърбите връз Българите в изконната Българска Македония, ще бъдат осчетоводени на скорошния Съден Ден за всички!

СЪДНИЯ ДЕН на=ДЕН на Иса и Диана 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!






Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
15.02.2019 02:39

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
15.02.2019 08:24
Ами Българи са, това от прима виста се вижда!/ Интересна тафтология, обяснявал съм я Между другото/
Значи не са някакви други, както самоуверено твърдят някои! И чакат само да се мълчи, за да станат още по-уверени в наглостта си
Няколко пъти го четох-да видя дали пише и за" така наречените Българи"? Не, няма такава индикация за тях, директно пише"Българин по род" Да, значи и родът е Български! Не е някакъв друг!

Чудесен постинг адаш!
Поздравления!И за постинга!И за тебе!
И дано се нареди до този, на Братя Грим, в класацията
Оня е безспорен връх в блога!

Хубав ден!
цитирай
3. bezistena - Ами Българи са, това от прима виста ...
15.02.2019 14:14
leonleonovpom2 написа:
Ами Българи са, това от прима виста се вижда!/ Интересна тафтология, обяснявал съм я Между другото/
Значи не са някакви други, както самоуверено твърдят някои! И чакат само да се мълчи, за да станат още по-уверени в наглостта си
Няколко пъти го четох-да видя дали пише и за" така наречените Българи"? Не, няма такава индикация за тях, директно пише"Българин по род" Да, значи и родът е Български! Не е някакъв друг!

Чудесен постинг адаш!
Поздравления!И за постинга!И за тебе!
И дано се нареди до този, на Братя Грим, в класацията
Оня е безспорен връх в блога!

Хубав ден!


Благодаря, Адаш, за поздравите!
Когато му дойде времето нас ще ни помпят реално от Горе, а избуялите плевели завърсяващи и тровещи свещените полета – без тях!
цитирай
4. koko51 - Камъккът на страха и измамата
15.02.2019 21:37
"През следващите години Йордан Заимов разчита надписа, дори и онези места, които времето е изтрило."
И след това издълбават измислените или сънувани думи и изрази, включително живи русизми!!! С това разрушават каменния надпис на цар Йоан Асен II - eвала, машалла на таквиз юнаци!!!
цитирай
5. bezistena - "През следващите години Й...
16.02.2019 00:09
koko51 написа:
"През следващите години Йордан Заимов разчита надписа, дори и онези места, които времето е изтрило."
И след това издълбават измислените или сънувани думи и изрази, включително живи русизми!!! С това разрушават каменния надпис на цар Йоан Асен II - eвала, машалла на таквиз юнаци!!!


Какви русизми, бе приятел?
Целият руски език е прекрасен диалектен дериват на Свещения Български език – каквито и "русизми" да пишем те са все Български сакрални комбинации!

РУСИЗМИ=Исуз и Мария

Аргументирай си становището във фактологичен коментар или постинг за каква измама става въпрос, за да ти оставим коментара.



цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
16.02.2019 08:04
Коко е нагазил дълбоко в тинята на блатото!
Вместо за помощ ,да крещи, бълва небивалици
Нямало такава държава България, Самуил бил арменец,следователно държавата ни е арменска?
Ще пратя всичките му коментари на тази тема в турското посолство Да ги използват- имало ли е геноцид срещу арменците и ако е имало, дали са го заслужили ,като се има предвид написаното от него!
Пък може и на тях да е пратил подобни коментари
Тук отново Бърка Какво общо има Иван Асен с надписа на Самуил ,двеста години преди това Русия тогава е все още виртуална ,нецентрализирана държава На територията на Велика България! Оставила и езика, създала чрез Българката Олга Владимирова държавата Й! И тя, Олга , направила покръстването!Това, което казва е възможно, само ако е видял крава от теле да суче!? Впрочем ,не струва, арменец е, сигурно е виждал и то няколко крави!
А Йоан Асен Втори, както го пише, е дошъл с руски войници, да си възстанови правата на престола
И никога не е писал, че е арменец, въпреки ,че чичо му Калоян е доказал, че Асеневци произлизат от рода на Самуил и Борис, преди това И са от стар, римски род! Че Българите са воювали в Троянската война!
Което ще рече ,че не са татари, както твърди Коко!

Хубав ден, Адаш!
цитирай
7. bezistena - Коко е нагазил дълбоко в тинята на ...
16.02.2019 19:16
leonleonovpom2 написа:
Коко е нагазил дълбоко в тинята на блатото!
Вместо за помощ ,да крещи, бълва небивалици
Нямало такава държава България, Самуил бил арменец,следователно държавата ни е арменска?
Ще пратя всичките му коментари на тази тема в турското посолство Да ги използват- имало ли е геноцид срещу арменците и ако е имало, дали са го заслужили ,като се има предвид написаното от него!
Пък може и на тях да е пратил подобни коментари
Тук отново Бърка Какво общо има Иван Асен с надписа на Самуил ,двеста години преди това Русия тогава е все още виртуална ,нецентрализирана държава На територията на Велика България! Оставила и езика, създала чрез Българката Олга Владимирова държавата Й! И тя, Олга , направила покръстването!Това, което казва е възможно, само ако е видял крава от теле да суче!? Впрочем ,не струва, арменец е, сигурно е виждал и то няколко крави!
А Йоан Асен Втори, както го пише, е дошъл с руски войници, да си възстанови правата на престола
И никога не е писал, че е арменец, въпреки ,че чичо му Калоян е доказал, че Асеневци произлизат от рода на Самуил и Борис, преди това И са от стар, римски род! Че Българите са воювали в Троянската война!
Което ще рече ,че не са татари, както твърди Коко!

Хубав ден, Адаш!


И на мене ми понамириса на нечистоплътие, но аз лично нямам никакво време да се занимавам с провокатори и анти – българи, Адаш!

Ти си го подредил добре, а в блога повече няма да стъпи!
цитирай
8. bor40 - Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство
19.02.2019 09:50
Едно доказателство за все още съмняващите се за свещенния шифър ,който използваш,че е абсолютно правилен.Поставям линк към карта публикувана през 1755 г със заглавие> Една нова и точна Европейска Тартария <.Погледнете областа ROMANIA.В края на надписа вижте какво следва.Cabula... или Кабиле...ЯМБОЛ.
цитирай
9. bor40 - Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство
19.02.2019 10:04
Едно доказателство за все още съмняващите се за свещенния шифър ,който използваш,че е абсолютно правилен.Поставям линк към карта публикувана през 1755 г със заглавие> Една нова и точна Европейска Тартария <.Погледнете областа ROMANIA.В края на надписа вижте какво следва.Cabula... или OLIM Кабиле...ЯМБОЛ.https://wwwy/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~282967~90055980:55--Tartariae-Europaeae-seu-Minoris?sort=pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no&qvq=q:bulgaria;sort:pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no;lc:RUMSEY~8~1&mi=55&trs=247#
цитирай
10. bor40 - Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство
19.02.2019 13:17
https://www.davidrumsey/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~282967~90055980:55--Tartariae-Europaeae-seu-Minoris?sort=pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no&qvq=q:bulgaria;sort:pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no;lc:RUMSEY~8~1&mi=55&trs=247#
цитирай
11. bezistena - Интересна и интригуваща информ...
20.02.2019 22:35
Интересна и интригуваща информация ни предлагаш, Приятел, но линковете въобще не се отварят!
Подай ни коректна информация при възможност за да видим картите.
Благословен и блажен си за прозрението и просвещението ти за Свещения шифър!
цитирай
12. bor40 - Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство
21.02.2019 07:50
https://www.davidrumsey/luna/servlet/workspace/handleMediaPlayer?lunaMediaId=RUMSEY~8~1~282967~90055980
цитирай
13. bor40 - Картата е с много добра резолюция, ...
21.02.2019 08:44
Картата е с много добра резолюция,плъзгача за увеличение се вижда малко трудно ниско в средата.Картата е една от малкото останали не рецензирани и задава въпроса дали България е била реално 500 г под турско робство или е имало между 1650-1750 г Българско Царство.
цитирай
14. bor40 - Ямбол, който е официалната постСътворенческа изконна столица на Българското царство
22.02.2019 11:45
От тук може да се отваря--- http://bor40.blog/history/2019/02/22/.1646734
цитирай
15. bezistena - Едно доказателство за все още съ...
22.02.2019 15:47
bor40 написа:
Едно доказателство за все още съмняващите се за свещенния шифър ,който използваш,че е абсолютно правилен.Поставям линк към карта публикувана през 1755 г със заглавие> Една нова и точна Европейска Тартария <.Погледнете областа ROMANIA.В края на надписа вижте какво следва.Cabula... или OLIM Кабиле...ЯМБОЛ.https://wwwy/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~282967~90055980:55--Tartariae-Europaeae-seu-Minoris?sort=pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no&qvq=q:bulgaria;sort:pub_list_no_initialsort%2Cpub_date%2Cpub_list_no%2Cseries_no;lc:RUMSEY~8~1&mi=55&trs=247#



ROMANIA=ROMAIA ± Н (кодировъчен назал)=ROMAIA=MAROIA=MARIA=Мариа=Мария –

автентичен документ, доказващ сакралната етимология на областта и Божествения &#1117; генезис от Българската Богиня Мария Магдалена

И една малка корекция : надписът не е Cabula, а е Cabila – Кабила, Кабиле.
Посветеният съставител на картата е загатнал за посветените Българи по света, че до Кабиле е olim, който е Ямбол, който е истинският Олимп – Олимб/Имбол/Иамбол/Ямбол

КАБИЛЕ=БАК ЕЛ=Бок/Бокиня Ел (Змей) –
най – древното животинско рептилско наименование и символика на Българските Богове Демиурзи
цитирай
16. bor40 - Да моя грешка. . . . Cabila. Доста ...
22.02.2019 16:03
Да моя грешка.... Cabila .Доста взиране в картата беше.От досега разгледаните карти тази е единствена на ,която има надпис OLIM на тази част от долината на ЦАРЕТЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7657813
Постинги: 1788
Коментари: 3506
Гласове: 43972
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!