Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2018 00:08 - Тайната на Парадокса на нашето време.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2166 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 06.02.2018 05:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кой е истинският автор на култовото есе "Парадоксът на нашето време", което обикаля повече от 20 години из вълните на медийния свят и кое е истинското му скрито кодирано послание?

Може би не сте чували за Боб Моурехед, който дълги години бил пастор в една църква в Сиатъл?
Но със сигурност сте чували известната фраза, че

"Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни."

Негова е. Тези думи всъщност са част от есето му, озаглавено "Парадоксът на нашето време".
Текстът е публикуван през 1995 г. в сборника му Words Aptly Spoken.
"Парадоксът на нашето време" (The Paradox of Our Age) ще ви накара да се замислите за начина, по който живеем, за идеалите, които преследваме и ценностите, в които вярваме, а ние с помощта на
 
Свещеният шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 ,

ще ви разсекретим Авторите на есето и основните скрити послания в правия текст на повествованието:

image

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост; широки магистрали, но тесен мироглед; харчим повече, но имаме по-малко; купуваме повече, но му се радваме по-малко.
Имаме по-големи къщи, но по-малки семейства; повече удобства, но по-малко време.
Имаме повече степени в образованието, но по-малко разум; повече знания, но по-лоша преценка; повече експерти, но и повече проблеми; повече медицина, но по-малко здраве; приемаме повече витамини, но виждаме по-слаби резултаит.
Пием твърде много; пушим твърде много; харчим твърде безрасъдно; смеем се твърде малко; шофираме твърде бързо; ядосваме се твърде лесно; лягаме си твърде късно; събуждаме се твърде уморени; четем твърде малко; гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.

Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си; правим големи планове да стигнем по-бързо до целта си, но всъщност правим по-малко и по-бързо даваме заден ход.
Говорим твърде много; обичаме твърде рядко и лъжем твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем; добавихме години към живота, но не и живот към годините.
Бяхме на луната и се върнахме, но ни е трудно да пресечем улицата, за да се запознаем с новия си съсед.
Покорихме космическите пространства, но не и душевните.
Правим по-големи неща. но не и по-добри неща; пречистихме въздуха, но замърсихме душата; разцепихме атома, но не успяхме да се преборим с предразсъдъците си.
Пишем повече, но научаваме по-малко; планираме повече, но постигаме по-малко.
Научихме се да бързаме, но не и да чакаме; имаме повече оръжия, но по-малко мир; по-високи доходи, но по-нисък морал; повече партита, но по-малко забавление.
Имаме повече храна, но все по-малко се чувстваме наситени.
Запознаваме се с повече хора, но имаме все по-малко приятели.
Полагаме повече усилия, но имаме по-малко успехи.
Създаваме нови компютри, за да складираме повече информация, но общуваме по-малко; караме по-малки коли, но имаме по-големи проблеми; строим по-големи фабрики, но произвеждаме по-малко.
Създаваме количество, но не и качество.

Това са времена на бързото хранене и лошото храносмилане; на високите мъже, но и на низките души; на внезапните печалби, но и на плитките взаимоотношения, на по-красивите къщи, но и повече разбити домове.
Това са времена на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, на връзките за една нощ, на наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Времена, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, а вие може да го споделите или просто да натиснете "изтриване".

Не забравяйте да отделяте повече време на тези, които обичате, защото те няма да са с вас завинаги.

Не забравяйте да казвате блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.

Не забравяйте да прегърнете горещо човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Не забравяйте да казвате "обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувката и прегръдката могат да излекуват всяка болка, когато са от сърце.

Не забравяйте да се държите за ръце и да цените моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас.

Отделяйте време да се обичате, да си говорите, да споделяте ценните мисли в ума си.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

http://www.gnezdoto.net/mydrost/613-paradoksyt-na-nashteto-vreme
автор: Гергана Лабова

image

Полезна метафорична нагледно – алюзийна хронологична композиция за илюстрация към сюжетите и внушенията на есето, но абсолютно погрешна и невярна материалистична безБожна антиБожествена атеистична маймунярска псевдонаучна картина за възникването и развитието на човешкия род
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Още в заглавието на есето Парадоксът на нашето време са вложени с кода на Свещения шифър неговите истински Автори, вдъхновили 
Боб Моурехед да напише тази силна проповед за истинските ценности в живота точно по времето когато чиновниците от юдейския ЕС започнаха все по – агресивно и открито да манипулират и да налагат в стил евро фашисти/комунисти/ционисти –  тоталитаристи и диктатори, на европейските народи либералните противоестествени, анти Божии, античовешки и антихристиянски извратени псевдо – ценности на заговорниците срещу човешката цивилизация, на които заговорници точната квалификация е заговорниците срещу Божия народ – Българите

Ето кои са Авторите на Парадоксът на нашето време

ПАРАДОКСЪТ на НАШЕТО ВРЕМЕ=
ПАРАДОКСЪТ на Ешуа и Богиня Матара
тази високоморална и истински ценностна проповед е вдъхновена от Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления пред Българите в Тракия преди 2000 години като Исус Христос и Мария Магдалена, Които положиха началото на новоепохалната генерация Дуло от техни феноменни генетнични деца и потомци, от които сме всички ония с вас, които се познаем!  

Скритото кодирано послание е в същия този прочит на името на есето и ни указва, че всички тия изброени и противопоставени в стил отрицателни и положителни антагонистични особености и характеристики на съвременния живот и човешката цивилизация, формулирани като "парадокси", са дело на Българските Богове за осигуряване на екстремален материален деградиращ режим на живот на хората, в който режим некачествените Божествени експериментални генетични продукти да се сепарират и отделят от качествените за времето на жътвата на Божията реколта от Съдния Ден. 

Сакралната етимология на категорийния термин и понятие парадокс е:

ПАРАДОКС=ПО СА ДРАК=Бог Иса от Дракия=Бот Иса от Тракия  

Ето разсекретеното досие на пастор Bob Moorehead и Българският цивилизационен печат, ударен неизтриваемо върху Американската държава, култура и живот : 

Д – р Боб Моурехед е бил пастор на християнската църква в Сиатъл, Редмънд, щата Вашингтон.
Той притежава докторска степен от университета Phillips и бакалавърска степен от Graduate Seminary.  


Bob Moorehead=Хан (Кан, Жрец) на Бог и Богиня Мадара  
 
ВАШИНГТОН=Богиня Диана и Ешуа 
 
СИАТЪЛ=Дуло от Иса 

РЕДМЪН=Мадара  

СЕМИНАРИЯ=Иса и Мария
сакралният Български семантичен генезис на висшата християнска академична институция
 
За името Филипс английските етимолози не желаят да се разравят надълбоко какво означава и казват само, че "Филипс е английско фамилно име, което произлиза от името Филип" и повече не казват нищо, като предоставят на нас да отидем до края – сиреч до сакралния му произход и значение:

Phillips=ФИЛИПС=ПИФИЛ С=Павел от Иса

Павел, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е новоепохалният родоначалник на Тяхната феноменна жреческа фамилия Дуло и всичките му превъплащения и култови исторически персонажи, които ще намерите във всичките ни статии с парола на търсачката "безистена и Павел".  

Ще разсекретим и посланието в култовия финален израз на есето: 

Защото животът не се мери с броя вдишвания,
които правим, а с моментите, които спират дъха ни. 


ЕСЕ=Иса – Исус 

ЖИВОТА НИ СЕ МЕРИ от=от Исуж и Богиня Матара
Които ни доказват това във всички Техни документи, които Те публикуват в блога ни!

Тава бе кратък обзор и анализ на скритите послания в култовата поучителна проповед Парадоксът на нашето време.

СКРИТИ ПОСЛАНИЯ от=от/за Диана и Исус Болкарина – 

каквито са всички послания в Свещения Български Сътворончески Божи език и всички производни от него езици, които са всички до един човешки езици на света – цивилизационни лингва продукти на Българските цивилизатори и култиватори на всички племена!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Авторите на Парадокса на нашето време и на всички парадокси във всички времена!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песен!






Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
06.02.2018 00:10
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. nedovolen - Никаква забележка към парадокса и ...
07.02.2018 16:05
Никаква забележка към парадокса и разсекретените послания! Парадокса показва, че се отдалечаваме от Бога, вместо да се стремим към Него.
Каквото надробим,
това ще ядем.
Амин!

цитирай
3. bezistena - Предлагаме ви коментар под публ...
07.02.2018 22:21
Предлагаме ви коментар под публикация на статията ни, минала метър "между капките" на цензурата, в една фейсбук група, на Tana En:

Парадокса ТЕРОР на нашето време!!

КАКВО Е ТЕРОРИЗЪМ КАТО ЯВЛЕНИЕ, ИСТИНАТА ЗА ТЕРОРА И ИСТИНСКИЯТ ТЕРОРИСТ В СВЕТА СЕГА!!
В краят на 20ти и началото на 21ви век, след разпада на двуполюсната социална система, се роди "асиметрична-еднополюсна" социална система, в която с нарастващият дефицит на ресурси и енергия, западният-капитал раздържави и военната промишленост, превръщайки военното си промишлено производство, търговия и пазар на оръжие, в поминък.
Заради ниската себестойност, въвличайки много частни предприятия и предприемачи, западният-военен-капитал се принуди да търси постоянен пазар за реализация на военното си производство. А постоянен пазар за това са, неспирните локални и глобални противоречия, войни, метежи и преврати.
Привляклоха се анархично, много частни фирми, (над 1500) и съмнителни лица с разни интереси около бизнеса във военната сфера под претекст, (потенциални-инвеститори, военни-съветници, "експерти") повечето съмнителни бизнесавантюристи, някои с приходи и с недоказана честност-състояния, надхвърлящи даже общият годишно-реален / не номинален, вътре-държавен продукт.
Целта на които е една, не политическа а единствено бизнес-финансова, запазване и увеличаване състотанието им.
Така капитала роди частната контрабанда и спекулации с муниции и оръжие по света.
Този частен военен бизнес, раздържавя и деморализира северо-атлантическият военнен алиянс (НАТО), който от своя страна постави международните мирни организации начело с ООН, в ситуация на пълно незачитане и пренебрежение на решенията им както и международните договори за мирно разрешаване на конфликтите, контрола на оръжия и ненамеса във вътрешните работи на чужди държави, най-вече агресивно.
Разслсободените милитаристи от НАТО, чрез агресивните си бизнес-интереси за хегемония във всяка една конфликтна ( независимо политическа или военна ) точка по света, и без оглед на причини и цели за мирното им политическо-решаване, се стремят да постигнат глобален жандармейски контрол.
В началото на 21ви век, тези раздържавели и разслободени от контрола на държавата фирми, почувстваха криза при набиране и на войскови числен състав. Редовните призовки в армията се затрудниха още повече и с развитието и на интернет услугите.
Така се създаде платената военна система от "наемници", метежници, контрабандисти и всякакви съмнително организирани, престъпни елементи.
21ви век абсолютно ясно доказа че;
"Западният-капитализъм" роди "западният-колониализъм", т.е.,
кражбата на територии и енергийни ресурси на превилегированите-"ние", от безизходно-онеправданите-"ония", факт който от своя страна роди "тероризма", и честно може да го наречем "западен-тероризъм", т.е. майката на всички други негови терор-отрочета по света.

Да, виновника е именно той, под прикритото сегащно прозвище, "свободен-демократизъм", разслободеният и раздържавен вече, с истинското име; "западен-капиталист-колониалист" !
"Западният-колониализъм" създаде социалната деконсолидация и задълба още повече огромната социална пропаст, разделила човешкото съсловие със садистичните прозвища ;
бедните-"ония", и богатите-"ние", като диферeнцира и децата даже с прозвището-"индиго".
Всичко това запада ихидно нарича-"демокрация"
Фактите са неуспорими!
Именно тази огромна пропаст в днешното човешко общество, която разни "гуру-експер- званци" умишлено крият истинското и име "колониална-експлуотация", създаде явлението "теророризъм".
Тероризма в 21ви век е един неприемлив, по-агресивен начин на реакция от страна на
" безизходно онеправданите-ония", чрез която търсят начин да върнат ограбените им от запада права, и отстоят съществуването си.
цитирай
4. bezistena - Обобщеният анализ в коментарната ...
07.02.2018 22:23
Обобщеният анализ в коментарната статия на Tana En е верен що годе в общи линии, обаче финалните акорди, че

"Тероризма в 21ви век е един неприемлив, по-агресивен начин на реакция от страна на безизходно онеправданите-ония, чрез която търсят начин да върнат ограбените им от запада права, и отстоят съществуването си"

са абсолютно манипулативни и неистинни, отричащи 100 % – овото авторството, организация и управление на САЩ и ционизма върху ислямския тероризъм и внушаващи героичен ореол на главорезите като борци за свобода и права, което е абсурдна фалшификация и коварна перфидна манипулация !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7680966
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44115
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!