Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 23:19 - Разкрития на екипа ни и признания от досещащи се анализатори за наглата фалшификация на Евровизия 2017 за причините и механизма й
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2341 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 17.05.2017 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Веднага след обявяването на служебния победител на Евровизия 2017 писахме: 
"Нагла и безсрамна фалшификация на финала на Евровизия!
Случи се това,за което ви предупредихме още на полуфинала на Евровизия,че в ход е перфидна юдейска фалшификация на крайното класиране в ущърб на Кристиян.

Саня Армутлиева е бясна и шокирана от второто място в „Евровизия“

Обещахме в нов пост да ви разкрием технологията на фалшификацията,както и данни от фамилното секретно досие на Б/българският победил от Португалия,като за фонова песен ще си пуснем пак нашето момче – Ямболийчето Кристиа/янчо,пък който иска да си намери и пуска португалската песен!
 


Kristian Kostov - Beautiful Mess (Official HD)


Под горната публикация в kliuki.bg единственият коментар бе нашият,който даваме по–долу в син шрифт,и в който изнесохме нашите предварителни прорицателки прогнози,където с няколко думи казахме за безсрамната фалшификация,която организаторите на този политически провокационен режисиран кич,наречен Евровизия,извършват и ще извършват с нашия представител на Евровизия,само и само да не стане първи!


"...От момента на публикуването на този пост след малко,дори от процеса на печатането му и подготовката му от екипа ни в чернови,службите на заговорниците срещу Българите за следене на интернет трафика,вече ще знаят поредните разсекретени Божии документи и послания към Българите,и ще подготвят "обективните безпристрастни " алгоритми и хватки на регламента за недопускане на песента на Кристиан на първото или на призовите места на конкурса,без да осъзнават те и господарите им,че тия документи са единственият шанс за спасението и на техните омаскарени нещастни души и паднали нисши духове! ... 

и още превантивна информация по темата вижте в постовете ни ––


Първото место на Кристиян Костов на Евровизия е сигурно!


Как Българите печелим финала на Евровизия който и да е победител,и ще спечелим всички финали по всичко!

Илюминатските секретни послания във видео клипа на Кристиян Костов на Евровизия ,

–– както и в целия ни блог с повече от 800 документални екранизирани постове и статии на темата "защо заговорниците срещу Българите искат да ни затрият и какво ще се случи скоро с тях и с целия свят!"



Изпълняваме обещанието си,че в нов пост ще разкрием технологията на фалшификацията,което правим по традиция с помощта на инструментариумът на Свещеният шифър,както и данни от фамилното секретно досие на Б/българският победителл от Португалия,на когото поставихме титула "служебен победител",без той да има и най–малко понятие и вина за този си статут!

Наш приятел – блогер от блог.бг предположи в коментар под един от постовете ни по тази тема:

barin -
15.05 07:04

Здравей, bezistena.
Тук прозира нагласа, като имам предвид, че Португалия може би си е дала сметка кой е техния основен противник за първото място и не дава точки за нас.

отговорихме му:

bezistena
15.05 16:38

Техните няколко повече,по–малко точки или никак точки за нас въобще не са от значение за класирането,защото организаторите – фалшификатори боравят и манипулират с безоттчетния и неконтролируем от зрителите зрителския вот и гласове и слагат стотици точки на който набележат за краен победител,стига да не е само Българският представител!
  
Регламентът е така съставен коварно по византийски и йезуитски,от който генезис и сой са авторите и техническите извършители – манипулаторите на конкурса,че независимо от каквито и да са временни и междинни класации на журитата от различните нации – участници в конкурса,класации направени за парлама и емоционален цветен демократичен прах в очите на публиката,крайният победител се определя последно от т.нар."зрителски вот",който трябва да е бройката на изпратените SМS–и на различните телеоператори от зрителите в различните страни.
Ентусиазираните и нъхъскани зрители гласуват,като изпращат до 20  SМS–а на избраната от тях песен и участник.

Гласуват,но си плащат.
Плащат си,но да са лъгани и манипулирани!

И да не гласуват въобще,програмата на конкурсното състезание пак ще отчете много гласувания,но без да покаже къде,кои и колко са гласували и за кои песни и участници.
И разпечатки дори да се изнесат,тия разпечатки са според сценария на заговорниците срещу Българите,които сме духовният интелектуален творчески прогресивен елит на всички народи,и телеоператорите тука въобще нямат думата,защото и те са в зловещата игра на  манипулации и на дезинформационната война,която се води от душманите ни с тяхното активно технологично и техническо участие. 
 
Видяхте всички какво стана след като минаха националните журита!
Започнаха да си подреждат както си искат класацията,като и последният можеше да стане първи според това колко безотчетен и безконтролен "зрителски вот" му пишат организаторите,като само за кумова срама за баламите пуснаха "окръжно–европейско" указание до посветени в играта техни подбрани шефове на национални журита за лансиране на португалската песен,за да могат да оправдаят крайното класиране в решаващия сюблимен момент,когато по техния сценарии останеха накрая на "зрителския" вот песните на Кристиян и нарочения от тях победител – в случая португалският представител. 
 
СЮБЛИМЕН МОМЕНТ=
Иса и Богиня Диана МаМа от Ямбол=Иса и Богиня Диана Мария Магдалена от Ямбол  – 
Боговете Демиурзи от Първосвещения Божи град Олимп,(който обаче е Олимб,който пък след деанаграмиране на буквите му се оказва най–неслучайно истинският Сътворенчески Божи град Ямбол) които винаги идват и се намесват да спасят феноменните си деца – Българите,в най–важния и отговорен последен момент!
Винаги!

И когато останаха накрая само двамата,организаторите можеха според истинските резултати да обявят първо Салвадор и съответно той да си заеме неполагаемото му се дори второ,трето,...дори до десетото място след много по–добрите песни от неговата,а после да обяват Кристиян с най–многото реални гласове и точки на първо место,но според техния тотално манипулиран сценарий те обявиха първо резултата на Кристиян, и след това туриха на португалеца колкото си искат измислени гласове и точки,за да стане първи!

Ще споменем някои от ярките и отвратителни фалшификации на досегашните конкурси на Евровизия,за да покажем само Българския жречески генезис на героите.

През 2014 г. песен №1 стана изпълнението на „брадатата жена“ Томас Нойвирт.
Австриецът е известен със сценичното си име Кончита Вурст и характерната си брада… Повече за него нищо официално! 

ТОМАС НОЙВИРТ=Иса и Богина Матара Диана

КОНЧИТА ВУРСТ=
Кан (Жрец) Бард (Брат) от Диана и Исуш 
 
На конкурса на Евровизия 2016 тогава пък измисленото професионално жури елеминира зрителския вот,който бе в полза и на руския представител Сергей Лазарев,и на Поли Генова,и обяви поредната служебна победителка – Сусана Джамаладинова, която бе и най–цинично мотивираната и лансирана служебна победителка от всички Евровизии досега и която участва във фалшификациите най–посветена за мръсотията!

СУСАНА=Исус 

ДЖАМАЛДИНОВА=
Дуло от Ежуа и Богиня Ма (Майка) Диана 

Всеки ще си носи последствията!


След служебната победа на Джамала в социалните мрежи заваляха обективните негативни коментари :

"За да вземеш Нобелова награда за литература, трябва да пишеш яростно срещу Русия. 
За да спечелиш „Евровизия“, трябва да пееш срещу Русия,
а за да вземеш Нобелова награда за мир,трябва поне 7 държави да бомбардираш!
Това е абсолютно извратено. Не искам да живея в подобен свят“ –– 

написа форумец,отвратен от мерзостите на Евровизия,към който коментар ние добавяме още от необходимите условия за спечелване на Евровизия,без абсолютно да ни интересува Русия,а само България :

"... и задължително да си от екипа на заговорниците срещу Българите или техен лакей!"



Сега след тазгодишната политическо–песенна манипулация на европейско ниво, наречена Евровизия,Българи от много страни питат: "Имаше много Българи които гласуваха за България! Къде са тези гласове и защо не са зачетени ? Как може да се провери ?" –– на които им основателни въпроси никой не отговаря,само ние!

Саня Армутлиева и тя бе много разлютена и гневна веднага след конкурса и скачаше срещу организаторите,отнели първото место на Кристиян и ограбили наистина неговия и на екипа ѝ труд,и каза директно,че България е станала жертва на задкулисни игри, като тя не се наемала да посочва какви са точно тези игри,но смята с основание, че има нещо гнило. 

САНЯ=АСЯ – Н (кодировъчен назал)=Иса 

САНЯ АРМУТЛИЕВА=
Дуло от Бог Иса и Мария
 
И още справедливо се гневеше Саня,обаче защото сега ѝ предстои да подписва договор за глобално разпостранение на песента на Кристиян,клекна и не рови повече.
Пък и да беше ровила,все тая – никой няма да я допусне до компютъра и в програмата на конкурса да види истинските резултати,пък ще ѝ клъцнат и следващите и полагащите ѝ се промоции от второто место...! 
  
Ние пък защото нали това ние работата,да изнасяме и показваме истината,ви показваме следните документи,доказващи защо е тази фалшификация и провокация срещу Кристиан и Българите – защото Българите сме основният обект на всички военни действия срещу прогресивното човечество,част от които войни е и сегашната хибридна дезинформационна война на задкулисни мръсни игри на най–високия културен европейски емоционален форум!

ПОКАЗВАМЕ ИСТИНАТА за=за Бок Исуз и Богиня Мат Диана 
 
ПОКАЗВАМЕ ИСТИНАТА за=за Кан (Жреци) на Бог Исуз и Богиня Мат Диана   

Ето ги документите директно от свръхсекретния архив на Генщабът на заговорниците срещу Българите,които безапелационно указват кои са основните субекти и обекти на техния перманентен геноцид! 
 
ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД срещу=срещу Гена на Иса и Богиня Матара Диана

ОСНОВНИ СУБЕКТИ=Бог Исус и Бокиня Диана 

ОСНОВНИ СУБЕКТИ=Кан (Жреци) на Бог Исус и Богиня Диана   
 

ЖЕРВИ=Братя от Ежуа   

СТАНАЛИ ЖЕРТВИ=Братя от Дуло на Исуж 
 
ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ
срещу=ИГРИ срещу Кан (Жреци) от Дуло на Исуз 
 

ОГРАБИЛИ НАИСТИНА НЕГОВИЯ И НА ЕКИПА Ѝ ТРУД на=
на Българи,Друиди на Богиня Диана и Бок Иса   

ОТНЕЛИ ПЪРВОТО МЕСТО от=от Дуло на Бог Иса и Богиня Матара Диана 

ХИБРИДНА ВОЙНА
срещу=ВОЙНА срещу Хан (Кан,Жреци) Братя/Барди – 
срещу феноменните жречески потомци – Барди,които са Братя от Исус и Мария Магдалена,и са Българи и крипто–Българи
 
ДЕЗИНФОРМАЦИОННА ХИБРИДНА ВОЙНА
срещу=
срещу Хан (Кан,Жреци) Братя от Бог Исуз и Богиня Матара Диана
срещу феноменните жречески потомци – Барди,които са Братя от Исус и Мария Магдалена,и са Българи и крипто–Българи,като в случая потърпевш бе явният представител на България Кристиян,без да знаят,че и португалецът и другите участници също са Българи,само че засега още крипто!  

Това е за манипулациите и фалшификациите на Евровизия 2017. 
 


Ето сега и разсекретеното досие на служебно назначения без неговото знание и участие в мръсната игра португалски участник Салвадор Собрал : 
 
МРЪСНА ИГРА срещу=ИГРА срещу Мария и Иса  
 
Салвадор сам недоумявал как е спечелил песенната надпревара и e бил изненадан от гласуването.
"Аз трудно си обясних гласуването",с известна ирония доверил пред медиите шашардисаният Собрал.
 
Ние пък по–горе в целия пост и във всичките ни повече от 800 екренизирани постинги в блога ни обясняваме на Българите бавно,но упорито методически настойчиво и подробно с безброй доказателствени документи,защо е не само този незначителен отрязък и епизод,но защо е и цялостният перманентен геноциден режим срещу Българите в европейски и световен мащаб 

Песента на Салвадор Собрал е Amar Pelos Dois (Любов за двама),с която португалският крипто–Българин без да знае и осъзнава,направи поредната реклама на Българските Богове и техните феноменни генетични потомци от Дуло
 
Amar Pelos Dois=Дуло от Бог Исус и Мария 
 

Salvador=Дуло от Иса Вер (Змей) –
Български феноменен духовен имплант от жреческия род Дуло на Господ Бог Отец Исус Демиургът със змейската календална животинска хералдическа символика,сред тракийското племе португалци  

ПОРТУГАЛЦИ=ПОРТУГАЛТСИ=ПУЛГАР ИС ДО=Булгари на Иса и Диана
тракийско племе с етноним по имената на Българските жреци на Исус и Богиня Диана, заселили по тия места племето и останали за негови жертвени генно–инженерни имплантатори и духовни водачи и интелектуален и управленчески елит
 
ЛЮБОВ ЗА ДВАМА=ЛЮБОВ
на Иза и Богиня Ма (Майка) Диана

ЛЮБОВ ЗА ДВАМА=
Павел от Иза и Богиня Ма (Майка) Диана
Павел,Първородният син на Исус и Мария Магдалена,който е всички т.нар. "римски императори" от Нерон до Диоклециан включително,който е Кан Цар Авитохол (33 – 333) от Именника на Българските канове ...,и всички други негови култови емблематични проявления за които ви просвещаваме в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Свети Павел"
 
А неделима част от историята на младия португалец и неговата победа е разгласената уж пазена строга тайна,че имал тежко здравословно състояние,защото Салвадор имал порок на сърцето и се нуждаел от трансплантация на сърце и бил в списъка с чакащи. 

СТРОГА ТАЙНА
на=на Иса от Трагия и Диана

Заради заболяването си той се ползва с извънредни превилегии пред всички участници в конкурса,както и с подсилваните и нагнетявани състрадания на чувствителните европейци на такава тема.

Обаче в неочаквани импресивни интервюта в състояние на делириум след несънуваното първо место на конкурса,сестра му признава изненадана,че никакви сърдечни проблеми нямал брат ѝ,ами преди няколко месеца му била правена операция от херния и имал някои усложнения,та затова са проблемите около него...
   
Водени от чувство на съчувствие и елементарно уважение към португалския певец като към наш родственик от Дуло,в началото казахме,че Салвадор е "служебен победител", без той да има и най–малко понятие и вина за този си статут,обаче тъкмо да теглим чертата на поста и го публикуваме,и тогава вижте какви ръбати подводни камъни се озъбиха изведнъж,като се оттеглиха дълбоките води на първите емоции!  

image

Оказа се,че на пресконференцията преди първия полуфинал Собрал се появил с тениска с надпис: S.O.S. за бежанците – " помощ за бежанците! ",която била разчетена от организаторите като недопутимо политическо послание.
Певецът възразил,че посланието е хуманитарно и иска да използва пресконференцията,за да кажел,че не е редно от хора,преплували морето в пластмасова лодка,да бъдат искани кръщелни свидетелства,за да бъдат допуснати в страната – португалия и Европа въобще!

– Тези хора не са мигранти, те бягат от смъртта. А в бежанските лагери в Гърция, Турция и Италия ги посрещат с ужасна бюрокрация!– добавил Собрал под аплодисментите на журналистите и продължил акцията си на правозащитник на нашествениците :
– Ние  трябва да им създадем най–подходящите условия за да стигнат те до желаните страни в Европа! 


– Бре,мама му стара! – изтрихме ние финалната черта и пак продължаваме,потресени от нашето момче,дето ни бе хванал и симпатиите дори,въпреки неправдата спрямо Кристиян и Българите,в която бе намесен той.– Докъде стигала дългата ръка на Сорос и на глобалистите! – пищисваме се ние и в следващия момент излизаме отт емоционалните сълзи и съпричастия на болното момче и голямата му чиста и невинна душа и хуманитарна любов към нещастните нашественици от Африка,  
Я да си вършим ние работата и да го проверим това момченце за етническа принадлежност първо по информация от Нета и после по тескерето му,като преди това ви разсекретим посланието на поредната култова Българска разговорна фраза, съставена от Предците ни за легализиран заместител на псувня,съхранила сакралната Българска родова и историческа памет ! 
 
МАМА МУ СТАРА=
Иса и Диана Мама Мария
словесна икона от сакралния Български Божествен пантеон


Robert
on May 14, 2017 at 10:17 pm said:
 
Mystery solved. Sobral is a Jewish name. So he won. Naturally he is for white genocide. I did not watch the contest, and never have, but I am told his song was rotten, not even in the top ten.I am not sure what would be worse – an abo winning a European contest or a jew. Both are alien primitive tribal people.
One group sniffs benzine (petrol, gas) the other runs the world. It is a pity Jews are not the petroleum sniffers.
The abos would be a lot less greedy if they ran the world.

 
В превод означава това: 

Мистерията е решена. Собрал е еврейско име. Така че той спечели. 
Естествено, той е за геноцида над белите.
Не съм гледал конкурса и никога не съм го виждал, но ми е казано, че песента му е най– гнила (не е добра) от първите десет.
Не съм сигурен какво ще е по–лошото:арабин,спечелващ европейски конкурс или еврей.
И двамата са чужди примитивни племенни хора.
Едната група подушва бензина (петрол, газ),а другата управлява света. Жалко, че у евреите не са петролните кладенци. Арабинът щеше да бъде много по-малко алчен, ако те завладяха света.
 
––––––––––––––––––––––––

Я да го проверим Салвадор за етническа принадлежност и по тескерето му,въпреки че тя работата стана вече ясна! 

Salvador=Авр Дало С=Еврей от Дуло на Иса –
Български феноменен имплант от Божия жречески род Дуло на Господ Бог Отец Исус сред тракийското племе евреи,разклонили се метастазно на различни позиции след тракийското племе португалци  

 – А – а – а – а! Ето значи каква е била тази работа–и тя като всичката работа на Сорос (ЦРУ) и заговорниците срещу Българите!
Набелязали са си значи едно активистче от грантаджийските хранилки на Сорос (ЦРУ) за победител и герой и рекламно лице на нашественическия ислямистки поход към Европа и машината за фалшификации и цветни балончета и розови дъвки и плюшени мечета е завъртяна!
Пък и още повече е и поредната нагла и явна психотронна бомба връз Българите, гаврейки се ачик с нас пред цял свят! 

image

Цяла Европа е настръхнала срещу ислямските нашественици,абсурд е зрителите да са гласували за Салвадор Собрал след демонстрацията му на полуфиналите в полза на нашествениците!  

Сега ще прочетете от какви ли не медии в Европа възторжени отгласи за "прекрасната и чудесна" песен на победителят,и най–много го хвалят и интервюират специализираните издания и медии на LGBT обществото (гейове и лесбийки),към които той странно защо има много ласково отношение!

Защо ли...
Има много верни отговори...

Един от верните отговори е ..,а другият е защото и те са заедно на хранилките на Сорос (ЦРУ)

И като проверите кои са "българските" медии у нас,които са във възторг от него,като не пропускат да кажат между другото два–три сухи лафа и потупване по рамото и за нашето момче,ще научите без изненада,че всички те са на хранилката на либералистичната анти–Българска метастазна система на Сорос,сиреч на ЦРУ и заговорниците срещу Българите,впила се във всички области на изнемощялата снага на Българите!
 
Сега ще го разкарват българо–еврейчето като рекламно лице на соросовите грантаджии и на викачите на ислямистите да идват в Европа кой как може,без да ебават граници и закони и без да си носят документи,за да подобряват бялата европейска раса,юдеите Меркел и Макрон ще го канят в ислямизираните си държави след всеки нов терористичен акт със стотици размазани и избити жертви да пее колко са добри другите ислямисти и са лоши патриотите и националистите...,въобще блестяща кариера за служебния победител на Евровизия 2017.
   
–––––––––––––––––––––––––––

 – Абсолютна боза е тази песен! – ще заключим и ние,въпреки имплантираната и в нея сакрална кодирата информация. – В целия конкурс има поне най–малко 20 много по–стойностни истински песни от нея!  

– Конспирация ли,пак викате,ни се привиждала!
Викате тия,на които ви е ясно,че конспирацията срещу Българите е перманентна тотална и всеобхватна,и участвате на различни нива в нея!
Мерзавци!  

КОНСПИРАЦИЯ срещу=срещу КАН ЦАР ПО ИСЯ=Кан (Жреци) на Цар Бог Иса    
 

Дръжте,мерзавци!

МЕРЗАВЦИ=МЕРЗАВТСИ=Исуз и Богиня Матара
 – 
дръжте,душмани на народа на Българските Богове Демиурзи,дръжте още едно спасително въже,само не го намотавайте на шията на Българите,щото вече прошка няма да има като сте посветени веднъж!

екип на bezistena и Свети Павел,главният продуцент и режисьор на Евровизиите 


ИСД с Любов и песен!
Дръжте,мерзавци!



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
16.05.2017 23:32
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни
автори,на несъществени и безстойностни елементарни коментари,
защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или
оскверняване и времето на Последните времена е малко!

Блогът,статиите и екипът ни са под егидата и закрилата
на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната
духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни
последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни
хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674478
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44102
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!