Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 23:17 - Село Козичино,в което има феноменни жречески потомци,а не кози и пръчове...Как феноменният жрец Васил Левски пътува през измеренията.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4034 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 18.01.2017 01:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пуснах телевизора напосоки.В студиото на БНТ 1 група стари жени в народни носии нещо се посбутваха по сцена в някаква фолклорна обрядна унесия.Заплехосах се по мои си работи с гръб към телевизора,когато изведнъж писна гайда и отривисти тракийски игриви ритми на ръченица влезнаха в съзнанието и ме принудиха спонтанно да се обърна към телевизора,подсъзнателно и логично очаквайки да видя динамичния танц на завихрени напети млади тракийски танцьори.
 
 

Иде нашенската музика 14.01.2017

На сцената в ситен трансов ритъм и в жречески несвяст в кадрите от филма след 28:45 мин играеха вглъбено и сериозно отговорни за мисията си пред камерите същите стари жени,все баби над 65–70 години,всички с нормално променената за напредналата им за възрастта наднорменна по тегло и обем телесна конструкция.
 
Старите жени играеха ръченица на хоро от тяхната отдавна преминала физическа младост,но съхранена завинаги във вечно младите им души.
Играеха и ситняха в задъхано за годините им темпо хорото на младите девойки, наредени за пламенна огнена сгляда от ергените,когато танцът изкарваше на показ свенливо пазените им иначе момински достойнства,и всяка една от тях съпреживяваше индивидуално изплувалите вечно живи спомени преди 50 и повече години,запечатани неизтриваемо в интимната ѝ чувствена сакралия и съкровеност. 
Играеха бабите детско–моминския танц "тунел" на младостта си,а вместо тях в селото и на сцената трябваше да играят техните внучки. 
Внучките им,които сега се мъчеха да забравят Българския език в Лондон,Мадрид, Чикаго или къде ли не по света в емигранство,и като не успяваха,си го изкарваха с яд на децата си,като им забраняваха да говорят дори и в къщи на Български и да не казват на училище и пред другите деца,че са Българи!  
 
Внучките им,които бяха отдавна презряли,продали и завъртяли моминската свенливост – гордост и невинна чистота на бабите си,на позора на пилона в чалготеките. 
 
Играеха бабите танца на моминските си години,но ги нямаше детските усмивки и красотата на разпъпилата за живот хубост на младата генерация–вместо това лицата им бяха сериозни,с изписани върху тях и снагите им тегобите и болежките на изминалите години и изпитанията на живота и загиващата България,но най–вече мъката им по децата,напуснали Роден край и Родина като за винаги...

"Група за автентични народни танци от село Козичено,община Поморие" – обяви водещият,и бабите се впуснаха в следващото още по–сложно и ударно ритмично хоро на младите невясти.  
След ръченицата на "тунела" подкараха пак в ситния ритъм на спомените на младите невясти–пак в задъхано буйно темпо и с подчертано достолепие и неосъзнат вроден аристокртизъм –но вместо тях тука трябваше да играят техните дъщери ,които в чужбината сега се срамуват,че са Българки и никога няма да могат да покажат пред чужденците и пред себе си,Божествената красота,великолепие и достолепие на Българската жена,съпруга и майка,както сега го демонстрира във всички свои фотографии ненаситно и неуморно за Божествената хубост на Българките нашия приятел Асен Великов – певецът и неуморният пропагандатор на Българската хубост! 

www.facebook.com/profile.php
 

Вижте профила на големия Българин Асен Великов и му станете Приятели. 

 
За да не се срамуват внуците и децата ви да се завърнат в селото на предците си,носещо в пряк десакрализиран прочит позорящото име на кози и пръчове уж,за вас прекрасни възрастни жени и Българки от село Козичино сега с помощта на  
 
Декодиращата програма на Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–част 1 и 2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
и всички други документи от блога ни
,

ще разсекретим сакралната етимология на името на селото ви,което име не означава презрителното и обидно първосигнално опростачено "Кози","на Козите" и "на Козлите",ами означава нещо Божествено и великолепно–името на селото е секретен анаграмиран документ,свидетелстващ,че село Козичино е свещено селище на Жреците и Жриците на Диана и Изуш,на Дионисиус! 
 
КОЗИЧИНО=КОЗИТШИНО=
КАН ДИО ИЗОШ=Кан на Диана и Изуш=Кан (Жреци) на Дионоишиуз 

 
Познахте ли се,баби Божествени и феноменни от жреческото село на генетични потомци на Исус и Богиня Диана,Чието последно новоепохално аватарно проявление е Мария Магдалена!
 
Идете първо в селската черква Света Петка–Параскева за да запалите свещи на Боговете ни Исус и Богородица,Която е Богиня Диана–Мария Магдалена и на Техния първороден син близнак–Павел,който е т.нар."младенец Христос" на всяка икона с Богородица,и от който Павел генетични потомци сме всички ние и вие,и ги питайте да ви разрешат да ги потърсите в нашето езическо Учение,после се съберете някъде наедно при баба с компютър,изкарайте очилата и почвайте да се самообразовате с песни и танци в нашия блог,като обезателно кажете на разпилените ви деца из градовете на България и най–вече из чужбината,да четат и те тази наука и се познават,че скоро фатално ще им трябва,когато скоропостижно почнат да търсят начин да се връщат в България!
 
СКОРОПОСТИЖНО ИДВА=ИДВА Сина на Бог Исуж от Тракия=ИДВА
Сина на Бог Крижтос
идва Божият Син,Човешкият Син,Спасителят на Българите и света.
Идва и за вас,Български баби от Козичане,да се преосветите и спасите с него и вземете Божиите промоции,които носите в кръвта и гените си–Вечната младост и Вечния живот тука,на Земята!
 
Преди да разсекретим още секретна родова информация за селото,ще разшифроваме основната информация,която са вложили Българските жреци в името и обяснението на ръченицата.
Ръченицата (изписване до 1945 година рѫченица) е Български народен танц в ритъм 7/8 с тривременна група на третия дял (2+2+3). 
 
РЪЧЕНИЦА=РЪТШЕНИЦА=Цар Ешуа и Диана

РЪЧЕНИЦА=РЪТШЕНИЦА=Шрец/Шрица на Диана

ритуален свещен танц на Жреците на Богиня Диана,който играят по време на своите свещенодействия за творене на феномени и чудеса на светилищата 
 
РИТЪМ СЕДЕМ ОСМИ=РИТЪМ на Исус и Диана МаМа=РИТЪМ на Исус и Диана Мария Магдалена
 
РИТЪМ СЕДЕМ ОСМИ=Тати Исус и Мама Мария
 
С ТРИВРЕМЕННА ГРУПА НА ТРЕТИЯ ДЯЛ=
Братя Бурги (Българи) Друиди от Дуло на Бог Иса и Мария   
 

Ето и информацията в общата дефиниция на Българските народни танци чии са те: 

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ на=на Кан (Жреци) от Рода на Диана и Исус Българина    
 
 
Ще разсекретим и някои документи от официалния архив на селото: 

Козичино е село в един от трите дяла на Източна Стара планина – „Коджа Балкан“. В административно деление, то се намира в община Поморие.

КОДЖА БАЛКАН=БАЛКАН на
Кан (Жреци) на Диана и Ежуа
поредната разсекретена и разконспирирана прекрасна Българска свещена дума от класификацията на т.нар. турцизми!  
Никаква смяна на имената и топонимите,водени като турцизми,защото те носят свещената информация за Българските Богове! 

ТУРЦИЗМИ=ТУРТСИЗМИ=Исуз и Матара Диана  


ПОМОРИЕ=ПО МОРИЕ=Богиня Мария

за пореден път подарък за Българите от Поморие,да знаят,че името на града им не е безличното и анонимно географско определение "по море","покрай море" "на море",ами го дефинира като свещено селище на Богиня Мария,Мария Магдалена и на нейните феноменни жречески потомци!  

Това е подарък и за Приятеля ни д–р на химическите науки инж. Иван Симеонов, когато търси ревностно и усърдно истината за името и скритата история на Поморие и на Българите,посветил знанието на мъдрите си години,да тръгва винаги от Боговете и с Боговете ни


Козичино е известно още като Еркеч. Най-популярната теория за произхода на името на селото – Еркеч е, че произхожда от турското словосъчетание – „еркен геч“ т.е. „мини-замини“ или „мини по-бързо“. Тъй като това словосъчетание е своего рода призив за спешно действие, то при бързо изговаряне се редуцира до „еркеч“. Така викат децата, като прескачат лагерния огън. Така подвикват и стопаните, когато се стремят да засилят каруцата по надолнището преди преминаване на реката, за да може по-лесно да изкачат баира. При всички случаи обаче, селото е останало в историята като опасно за отсядане и преспиване място, през което трябва да се премине по най-бърз начин.(" В Еркеч турски крак не е замръквал. Ако е замръкнал – не е осъмнал" – припомнят и днес еркечани).
Друга версия от топонимиката на селището, пак от турски език, се свързва с „еркичите“ – козли,пръчове, водачи на стадото!!!
  
Хвала им на местните краеведи и патриоти–етимолози първосигналчици,за положения събирателен труд за произхода и значението на името на селото им–трудът им не е отишъл на вятъра,защото по тази документация сега изваждаме наяве свещената информация за селото–село и обиталище на жречески потомци!  
Ето скъпи жени,Българки и Българи от село Козичино,какво означава "турското"име на селото ви:  

ЕРКЕЧ=ЕРКЕТШ=Ешуа от Тракия 

ЕРКЕЧ=ЕРКЕТШ=
Кан Шар на Диана=Кан (Жреци) и Шаре на Диана
селото е обиталище на потомци на жреческо – царски династи на Богиня Диана, Мария Магдалена  

ЕРКИЧИТЕ=ЕРКИТШИТЕ=Диана и Ешуа от Тракия
пръчове и козли,а!


Еркечани–козичиняни,вашите пресвяти и посветени феноменни предци са били кръстили селището си на козите,козлите и пръчовете си ли или по турското словосъчетание на поробители им – „еркен геч“ т.е. „мини-замини“ или „мини по-бързо“ ?

Как си го представяте и можете да повярвате,че гордите и не преклонили 500 години през най–страшното на света робство,дух и глава ваши Деди,ще си турят позорящо ги турско просташко и травиално позорящо ги име? 
Това последното горно обяснение е съставено от тях алиби,легализиращо името пред поробителите,но носещо за посветените им потомци свещената информация,че сте родове от Исус и Мария Магдалена,кодирана като двете минавки–заминавки!
 
ЕРКЕН ГЕЧ=ЕРКЕН ГЕТШ=ГЕН на Ешуа от Тракия=Кан (Жреци) от Ешуа от Трагия 
 

МИНИ – ЗАМИНИ=Иза и МаМа=Иза и Мария Магдалена
 
МИНИ ПО–БЪРЗО=
Богиня Мария и Бог Иза   
 
 
Ще дадем повече информация за централното местно светилище,около което възниква жреческото селище–църквата Света Петка–Параскева.  

Селото е обитавано винаги и само от източноправославни Българи. 
Църквата е построена 1847 г. и е именувана на св.великомъченица Параскева-Петка. "Поради отдалеченост на времето и липсата на документи, днес е трудно да се подреди цялата документална история на църквата в село Козичино"–казват местните изследователи,затова ние сега им идваме на помощ!  

ИДВАТ НА ПОМОЩ=Бог Ешуа и Богиня Мат Диана
 
Има сведения, че в Еркеч е имало църква преди последното опожаряване на селото през периода 1828 – 1832 година, към която е организирано и примитивно килийно училище. Основите на такова килийно училище с параклис, според все още живи стари хора се намират в местността „Стойов мост“,намираща се на входа на селото, тоест на Изток от входа му.
 
Установихме и къде е централното светилище на селищено–наличието на параклис,върху който възниква училище и църква и името на местността указват безапелационно и категорично,че това е скално светилище на Исус Мария Магдалена,зашифровано със Свещения шифър като Стойнов мост: 

СТОЙНОВ МОСТ=Исус и Богиня Мат Диана 

Историята на църквата в село Козичино е тясно свързана с възрожденските процеси в Българското общество, от които еркечени не са били изолирани. Тези процеси започват първо чрез самоосъзнаване и борба за независима Българска църква и просвета.

НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА=БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА на Исуз и Богиня Ма (Майка)

Църквата е строена през годините 1845 – 1848. Разрешение за построяването се е изисквало и заради това четирима души, от четирите най-знатни рода на коне са тръгнали към Цариград /Истамбул/, за да го получат, свидетелстват стари хора.

ИСТАМБУЛ=Иса и Диана от Ямбол 

ИСТАМБУЛ=
ТАМБУЛИС=Дамполис
едно от основните древни кодирани имена на Първосвещения Божи град Ямбол, затова и първото херметично свещено име на изконния Български град Византионес е елементарна почти пряка анаграма на името на Първосвещения Божи храм и Команден център на Време–пространствения континиум и вселенски информационен архив Акаши– Безистена в Ямбол!
 

ВИЗАНТИОНЕС=
ВИЗАСТЕН=БИЗАСТЕН=БЕЗИСТЕН 



Селяните,заминали за Истамбул,са Дойно Великов, чийто син Петко по-късно служи в църквата до кончината си, повече от 60 години. Демир Стойков – от Карачобански род. Кольо от рода Кеси и Рою от рода Емшери.

ДОЙНО ВЕЛИКОВ=Диана Балк Богиня=Богиня Диана Балк (Българка)  

ДЕМИР СТОЙКОВ=
Кан (Жрец) на Иса и Богиня Матара Диана 
 
рода КЕСИ=рода на Кан (Жреци) на Иса   

рода ЕМШЕРИ=рода на Мария и Ешуа

Строежът сплотява цялото местно население, което влага всичката си сила и енергия в общата кауза. Църквата е строена само нощем да не се дразнят турците. Това обуславя и избора на място – най-ниското в селото, което впоследствие се сакрализира.
Изборът на местото за църква не се прави по свободен случаен признак и после да се сакрализира,а се прави от посветен и оторизиран за това Свише жрец само върху древно енергийно светилищно место!  
 
ОТОРИЗИРАН СВИШЕ
от=ОТОРИЗИРАН от Бог Исуш 

Понякога турски шайки от съседните мюсюлмански села,правели набези и разрушавали построеното. Еркечени не се задоволявали само с възстановяване на развалините,а в отговор пречели на изграждане на минаре на известната джамия при село Челебиево

На вниманието на мюсюлманите и християните и на  Българите! 

За пореден път разкриваме общите корени и произход и на християнството,и на исляма,които възникват след фалшифициране на Българската езическа първооснова– феноменното Учение за Всемирната Любов и на Познанието за Българските Богове Исус и Мария Магдалена!

МИНАРЕ=МАРИЕ=Мария  

ДЖАМИЯ=Ежуа и Мад
 
МИНАРЕ НА ДЖАМИЯ=
Ежуа и Мад Мария 


Българската сакрална комбинация за джамия извеждат от арабската дума за "место на молитва"–масджийд,която е поредната прекрасна Българска сакрална херметична дума–документ за възхвала на Исус и Мария Магдалена!

МАСДЖИЙД=Исуж и Мад Диана 

Тази информация превантивно ви съобщаваме във връзка с предстоящото скорошно премахване на всички религии на Земята и възстановяване на най–старото Вечно учение на Земята–Езичеството на Българските Богове Демиурзи,Учението за Всемирната Любов,както прогнозира с пророческа неотменимост Света Ванга,малката внучка на Васил Левски!

ВЕЧНО УЧЕНИЕ на=ВЕТШНО УЧЕНИЕ на=на Богиня Диана и Ешуш   

ВЕЧНО УЧЕНИЕ на=ВЕТШНО УЧЕНИЕ на=на ВЕШИШТЕНА=на
БЕЗИСТЕНА 

Църквата в селото представлява класически пример на трикорабна базилика с двускатен покрив.
Гордост за еркечени е, че църквата е съхранена в оригиналния си вид – правени са през дългото ѝ съществуване само козметични промени.  
 
ТРИКОРАБНА БАЗИЛИКА храм на=храм на Бог Иза Бълкарина от Тракия
 
image 

Свещеното село на потомците на Българските жреци на Исус и Мария Магдалена е посещавано на два пъти от Първосвещения жрец на Българската борба за Освобождение–Васил Левски,бащата на Петър Дънов,през 1871 и 1872 година,който факт потвърждава казанато от нас за свръестествените жречески проявления и предвижване през време–пространствените ограждения чрез светилищата,на Васил Левски,посещавал по два–три пъти най–малко всички села и градове на България, които по него време са обхващали селищата на целия Балкански полуостров и по–нататък!  
  

Ето доказателствени документи за феноменния статут на Левски в пасаж от постинга ни 

Левски,синът му Дънов и истината за каракачаните–най–древните Българи и съхранени феноменни жреци,потомци на Орфей,предпоследният аватар на Богът Демиург–част2 
bezistena.blog.bg/history/2016/07/17/levski-sinyt-mu-dynov-i-istinata-za-karakachanite-nai-drevni.1465169 

Името му беше знак зарад тревога,
властта беше вредом невидима, строга,
обсаждаше двайсет града изведнъж,
да улови тоя демон вездесъщ


Как успява Левски да посети всички населени места на огромната бивша Българска територия,като всички пътища,пътечки,входове и изходи на села и градове са завардени постоянно от полицията,тайните служби и шпиони и предатели слухтят навсякъде за Апостола!

Значи примерно ако министър–председателят Бойко Борисов при сегашния си пост, съвременни технически средства за предвижване–скоростни джипове с охрани и буркани по празните магистрали,пилотни коли и осигуряващи свободни коридори полицейски служби,хеликоптери и свръхзвукови Фалкони и други такива технически екстри,рече и зареже всичките си служебни задължения и лични дела и тръгне по маршрутите на Левски–сиреч да посети всички посочени по–горе селища дори и по един път само за един час,и навсякъде не да го дебнат,спират,претърсват,стрелят от засада и му правят полицейски блокади,а напротив–да му осигуряват свободен път, пак няма да му е възможно да ги посети дори по един път,камо ли по три пъти във всяко населено место,дори и в най–малките,а въобще да не говорим,ако всички тия сили възпрепятстват предвижването му,блокират всички възможни пътища и селища, източат керосина на Фалкона,откраднат перките на хеликоптера и нарежат гумите на джиповете,дето Бойко сам си ги кара,вземат му джиесема да не може да се обажда на партийните си структури кога и къде да го чакат,и накрая дадат снимката му на феновете на ЦСКА,чийто любим отбор ще играе с отбора,в който играе и Бойко в А елитна окръжна група,и им рекът: "Дръж!"–тогава въобще мисията става невъзможна да се повтори подвига на Левски!
И въпреки,че Бойко Борисов и той е от това Божие жреческо потекло,като Левски!
И той е феноменен жречески потомък,но посветен на друго ниво,и турен по Божия сценарий на това жертвено место да балансира по ръба на бръснача за оцеляването на Българите,обградени от всякъде с организирани за изтреблението ни хищници.

Защото никой нормален човек при никакви други условия не би могъл да повтори мисията на Левски,освен ако е феноменален свръх човек.
Или висш посветен Първожрец,ползващ всички възможни екстри на свръестествения си статут и Божествени феномени.
Какъвто е бил Левски.
По–точно: какъвто е Левски в сегашния си статут на вечно жив транспространствен високопоставен Божи служител,Светец! 
 
Той беше невидим,фантом,или сянка.
Озове се в черква,мерне се в седянка.
Покаже се,скрий се без знак и без след,
навсякъде гонен,всякъде приет.

Анализът при променен граматически и смисловен логически словоред ни указва,че за да се извършат всички тия феноменни свръхестествени актове и процеси,които ни разкриха по–горе поотделните дешифровки на съставните действия в куплетния сюжет, трябва Левски освен да е посветен и ръкоположен на най–високия земен жречески сан и ранг,но още е необходимо той да бъде на светилище,откъдето да осъществи феноменните енергийни дематериализиращи трансформационни енергийни процеси и предприеме телепортационните пътувания в пространствата и разстоянията от стартовия "космодрум" до съответния приемен "космодрум",заплануван за посещение от него и съобщен на тамошните посветени при липса тогава на сегашните технически телекомуникационни средства,по най–сигурния канал на телепатията, неприкосновен и запазен само за родовите честоти на чистите династични потомци на Диана от Дуло!

ТЕЛЕПАТИЯ=Дуло на Богиня Диана

феноменна технология за комуникация и общуване от разстояние между потомците на Исус и Мария Магдалена 

Тия свръхсекретни документи рашифровахме по–горе,за да уточним сега,че не става въпрос Левски да ходи по църковни служения сред хората или да се навира в полите на момите на седянките и бели кочани мамули,а означава,че феноменният жрец осъществява телепортационните процеси и пътувания чрез двете универсални светилищни места–храмовете на християнските църкви,които задължително са изградени на местото на езическо Божие светилище,и скалните светилища,които са голямо–габаритни поднебесни Божии храмове за творене на свръхестествени чудеса, едно от които чудеса е телепортационното пътуване във времето и пространството–рутинна феноменна жреческа практика!

ПОДНЕБЕСЕН ХРАМ на=ХРАМ на Богиня Диана и Бог Иса

ПОДНЕБЕСЕН ХРАМ на=на Хан (Кан,Жрец) на Богиня Диана Мария и Бог Иса


Затова и Левски урежда срещите с чакащите го хора,подбрани по тайните родови списъци на Дуло,които са основната информация в истинската История на Паисий, предимно в черквите,и въпреки че много често изтичала информация за неговото идване,и селото или града и около черквите са завардвани от турската полиция,винаги Левски е идвал безпрепятствено и се е появявал неочаквано в черквата сред очакващите го,излизайки спокойно от олтара–свещеното храмово место в църквата, разположен в апсидата и заградено от любопитните погледи и от миряните чрез иконостаса,все едно че ги е чакал там да се съберат,дошъл по–рано преди тях в черквата по обичайния начин.
Левски не е идвал по–рано и по обичайния начин през вратите на черквата,а е идвал през олтаря,който е вратата,портала между измеренията и световете на светилищното съоръжение,върху което е разположен християнския храм.
Затова и олтаря се дефинира в херметичния Български език,вложен и в канона,като "трапеза–жертвеник".

ТРАПЕЗА ЖЕРТВЕНИК=
Порта за Кан (Жрец) на Жар Иза и Богиня Диана–порта,врата,преход,вход и изход за Жреците на Исус и Мария,Богиня Диана

Затова и олтарят е светая–светих на християнския храм,в който се допускат само свещеника и посветени хора в езотеричната конспирация

СВЕТАЯ СВЕТИХ=Духа Бог Исус и Богиня Диана–Святият Дух

СВЕТАЯ СВЕТИХ=
Святия Дух на Бог Иса
 
Първожрецът Левски,който ни представяха досега като клет скитник по скрити кози пътечки и трънливи угари,или правещ се на въглищар или на богат турски търговец, въобще не му е трябвал такъв режим на предвижване и маскировка,защото нито щяха да му стигнат няколко живота да обходи всички места по три пъти,нито щеше да успее да премине през постоянните плътни полицейски кордони и заграждения,поставяни специално за него,и щяха да го спипат за нула време!
Левски си е ползвал феноменните жречески телепортационни екстри за преместване в пространството,чрез които единствено е могъл да осъществи своите посещения, регистрирани в спомените и документите на Българите по огромната територия на бившото Българско царство,и затова турско–фанариотските полицейски служби са издивявали и изтрещявали в безсилна злоба и отчаяние и са ходили след поредното неуспешно чакало в засада на Левски да ровят и преобръщат църквите и олтарите им,търсейки тайни врати и подземни коридори,през които са мислели,че джингиби Левски влиза и излиза в църквите! 
 

В село Еркеч Петко Великов (1833 – 1931)  е посрещал Апостола на свободата Васил Левски през 1871 и 1872 г. За освобождението на България е допринесъл с 42 златни монети и е бил ръкоположен от Дякона в дома си.  
 
ПЕТКО ВЕЛИКОВ=
Кан (Жрец) на Богиня Диана и Бога Балк (Българин)  

Ето и тайната на жреческо–монашеския титул на Дякон Левски: 
 
ДЯКОН=КОН ДИ=
Кан (Жрец) на Диана 
 

Сред многобройните жертви,дадени от жителите на жреческото село Еркеч за защита на България през Балканската и Първата световна война,ще споменем заради епичния трагизъм и майчината неописуема скръб и ужас,една величава Българка,
чийто образ и трагично изживян живот може да бъде символ на  Българска майка и Великомъченическият Български народ !

Първа в Еркеч е получила скръбна телеграма баба Злата (Манзарката) – за единия от синовете си,изпратени на фронта.Впоследствие получава още четири скръбни телеграми и така оплаква петимата си синове,без да може да ги види  

ЗЛАТА МАНЗАРКАТА=
Кан (Жрица) от Дуло на Изуз и Матара
сега Светица–Великомъченица,заедно със петимата си синове Светии–саможертвеници за Свободата на България

ПЕТИМА СИНОВЕ при=при Богиня Мат и Бог Иса   

СВОБОДА=
Иса Бог и Богиня Диана=Бог Иса и Богиня Диана  


Село Еркеч–Козичино е един от центровете на ваяците със запазен уникален архаичен диалект и фолклор.
Ваяци (вайковци, въяци) са етнографска група, първоначално населяваща източните области на Стара планина, основно в селата Голица, Козичино (Еркеч), Доброван (Калгамач) и Аспарухово (Ченге).
Това са села с много стара история, датираща още от първите векове след основаването на Дунавска България. Самите ваяци имат себе си за преки потомци на Аспаруховите българи. 
Изворните села на ваяците – Еркеч и Голица били хомогенен български остров сред обръч турски села. Ваяците запазват автентичния си език и старите си традиции. Диалектът е един от най-старите и е запазен в значителна степен в почти всички села, като се използва и до днес.
Името „ваяци“ го дава акад. Любомир Милетич в началото на 20-ти век. Причината за това е честата употреба на сричката „ва“, вместо „бе“,
Ваяците се отличават от другите балканджии по говора си, по носията си – една от най-старите в България, а донякъде и по своята външност – повечето са едри, високи, при това са известни като твърде хитри, упорити, смели и предприемчиви хора. 
 
Ето и кои са родовите,и то задължително жречески,корени и таен статут на ваяците!

ВАЯЦИ=ВАЯТСИ=
Богиня Диана и Иса
генетични потомци на Мария Магдалена и Исус,като конкретният им географски произход и генезис е от трансформираната ямболска първожреческа колегия от заселената ямболска аристокрация след превземянето на Ямболската крепост от турците през 1373 г в Българския борчески квартал Каргона,от които тръгва и херметичното жреческо общество на емблематичните Каргонски войнуци,разпръснали се след това из цяла България и основали култови жречески поселения в страната,като например Панагюрище! 
Проф. Пламен Павлов е най–близо до предположението си за произхода на ваяците, че идват от ямболските войнуци

ВОЙНУЦИ=ВАЯЦИ + Н (кодировъчен назал)=Войнуци

ВАЯЦИ=ВОЙНУЦИ – Н (кодировъчен назал)=Ваяци 

–още инфо в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и войнуци"



Да благодарим и на ангелогласния водещ и автор на предаването Иде нашенската музика–Даниел Спасов,който чрез бабите от Козичино ни предостави толкова важна информация,и за благодарност е нашият подарък със съкралното значение на името на предаването му: 
 
ИДЕ НАШЕНСКАТА МУЗИКА=
ИДЕ МУЗИКА НА Кан (Жреци) на Диана и Исуш=ИДЕ МУЗИКА на
Кан (Жреци) на Дионисиуш 
 
 

ДАНИЕЛ=Дуло
феноменен жречески потомък на Исус и Мария Магдалена от Тяхната династична фамилия Дуло,избран и активиран от Тях да води най–стойностното фолклорно предаване по Българските телевизии

екип на bezistena  и Свети Васил Левски и светиите синове на Света  Злата Манзарката 

ИСД с Любов и песен!



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
16.01.2017 23:22
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори,
на несъществени и безстойностни елементарни коментари,
защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или
оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю! Да, е...
17.01.2017 21:57
Благодаря ти , приятелю!
Да, еркечлии са истинските Българи-Аспарухови, така твърдят те самите!
Има два много сигурни признака ,че е така, въпреки ,че няма открито селище от Аспарухово време Но то сигурно си е сменило мястото, не е било където е днес
Същото се отнася и за Поморие Известен е градът от римско време, но няма следи от тракийският му и гръцки, както се определя, предшественик
Но за Еркеч, въпреки ,че имах постинг, ще направя и втори, с явните допълнения, доказващи ,че са Българи, от старите!
Тук някои кълвачи с присмех приеха твърдението за Български войнишки села- валахи или влахи! Ясно е защо ги наричам така-кълвачите, , ако се обиждат, нека са зубри!
Козичено е точно такова село и ще дам явно доказателство за това, живо и днес!

Хубава вечер, Адаш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7722277
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44357
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!