Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 21:54 - Шалом или как Българските Богове Исус и Мария Магдалена чакат (или повече няма да чакат) евреите да им се поклонят и подчинят чрез Българите!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3962 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 20.11.2016 23:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Понеже народът на елитното тракийско племе евреи,състоящо се от изроденият генетичен продукт юдеи и читавите израелтяни,продължава да се лута из пустинята в тъмнината на фалшифицираната му история и в невежието за истинския си статут на Богоизбрано племе–Богоизбрано тракийско племе,което да бъде любимо подшефно племе на Българските жреци от феноменния род Дуло на Боговете Демиурзи при трансепохалните процеси на култивиране,цивилизоване и очовековечаване на синтетичните тракийски племена произведени по технологията на глава 1 от Битие на Библията (справка с парола на търсачката на Гугъл "безистена и синтетичните биороботи"),и което племе още е избрано от Драматурзите на епичната сага Българите и човешката цивилизация да носи непосилната тежест на кръста на вменената му Българска древна история за негова и да създава перманентните екстремални геноцидни условия за живот на Българския феноменен народ за закаляване му,то ние разсекретяваме поредният пакет свръхсекретни документи,касаещи евреите,за да ги просветим кои са и да ги освободим от жестокото бреме на досегашният им формулиран по–горе исторически статут. 

ЖЕСТОКОТО БРЕМЕ на=на Кан (Жреци) на Исуж и Богиня Матара Диана

тази разсекретена сакрална дефиниция важи за народа,на чийто език само се композира в този ѝ вид и се разбира,а той е Българският Свещен сътворенчески език и Великомъченическият Български Божи свещен феномен народ!

Поредните свръхсекретни документи за евреите,които Българските им цивилизатори са архивирали за отговорно пазене на свръхтайно и неподозирано место : на най–видните места от тяхната история и родова документирана памет,ние разсекретяваме чрез

Свещеният шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–част 1 и 2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 
и всички други документи от блога ни. 



НЕПОДОЗИРАНО МЕСТО при=при Исуз и Богиня Матара Диана

НА НАЙ–ВИДНО МЕСТО
при=при Иса и Богиня Мат Диана 
 
 
Вълшебен цвят_Щурците
Cher - "Dov"и L"Amore" 

– музикалният ни съпровод и фон ще бъде от две култови песни на двама Българо–еврейски песени идолни звезди–Кирил Маричков и Шер 


Вижте евреи и Българи,какво означава скрития смисъл на израза Богоизбрани сме:



БОГОИЗБРАНИ СМЕ от=от Бог Исуз и Богиня Мария

ние сме Народът от генетичните деца на Исус и Мария Магдалена,Боговете Демиурзи!
 
Познахте ли се,евреи,в тази абсолютно точна и безусловна математическа Божествена
формулировка,или познахте ли Българите в нея или във вменената ви за ваша Българска история!

ВМЕНЕНА ЗА ВАША ИСТОРИЯ на народ на=ИСТОРИЯ на народ на Бог Изуш и Богиня Матара

ЛУТА СЕ В ПУСТИНЯ=Дуло от Бог Исус и Богиня Диана  
 
ПУСТИНЯ
без=без Бог Иса и Диана

В НЕВЕЖИЕТО ЗА=Бог Изуж и Богиня Диана

ПОДШЕФНИ на=на Богиня Диана и Бог Ешуа

ЕВРЕИТЕ СА ПОДШЕФНИ на Жреците на=ЕВРЕИТЕ
са на Жреците на Богиня Диана и Бог Ешуа
 
 
ДА ПРОСВЕТИМ КОИ СА=
Кан (Жреци) на Богиня Матара Диана и Бог Исус
основната наша мисия и задача е да ви просветим вас–Българи за Божествения ни феноменен произход,и след това и другите племена,както и евреите,за техния статут на производен от Българите експериментален генно–инженерен културен продукт, имплантиран по естествен път от Българите с феноменния Божествен човешки ген,за да се познаят всички племена Чии са и че дължат досегашното си очовековечаване и развитие на Българите,имплантирани и внедрени сред тях за техен духовен интелектуален прогресивен елит!

ДА СЕ ПОЗНАЯ че съм от=че съм от Богиня Диана и Исуз 
 
ДА СЕ ПОЗНАЯ
че съм от=че съм от  ПЕЗИСДЕНА=че съм от БЕЗИСТЕНА
че съм или жречески потомък на феноменните Божии деца от Първосвещената Жреческа гилдия от Първосвещения Божи храм Безистена в Първопрестолния Божи град и постоянно местопребиваване във време–пространствения континиум– Ямбол,(Ямбол=Имбол=Олимб=Олимп) или че съм от синтетичните хора–биороботи,произведени експериментално от Боговете Демиурзи в експерименталната развойна база безистена в сърцето на същинския истински Земен Рай в Тракия и очовековечавани чрез генно инженерство от Българите! 

ИСТИНСКИ ЗЕМЕН РАЙ на=ЗЕМЕН РАЙ на
Кан (Жреци) на Диана и Исус –
на феноменните Божествени Българи–жреци от рода на Боговете Демиурзи



Поредните свръхсекретни документи за евреите  получихме от сайта на 

OMDA | Wonderland Bulgaria
www.omda.bg/page.php  
в раздела Път: : Народът на България : Малцинствата в България : Българските евреи

От кратката административна справка научаваме,че най-голямата и най-влиятелна организация на евреите в съвременна България се нарича Шалом.
За да разсекретим сакралната семантична стойност на емблематична еврейска дума Шалом,ще си помогнем като си припомним пасажи от фундаменталната ни  монографична статия 

Какво не казват на евреите и на другите народи архивите на МОСАД,което ние с МОРИС СИНЕ изнасяме?
bezistena.blog.bg/history/2016/11/20/.1333662 ,

и с нейна помощ и с помощта на Свещеният шифър ще разсекретим истинското сакрално значение на основните понятия,вложени в съобщението за организацията Шалом на евреите в България! 

****************
****************

Всички разшифровки документират,че цялата еврейска сакралия е съставена от техните Български Духовни водачи,които са имплантирали задължително Свещената Българска пантеотика в терминологията и имената на юдаизма!
Това ще видим и при обследване на имената на сборника на Талмуда и неговия тълкувател.

ТАЛМУД=Дуло Мад
информация за Българския династичен произход от Дуло на еврейските Духовни лидери и цивилизатори,което доказахме безапелационно за Абрахам и Мойсей

Името на сборника на Талмуда е МИШНА РИШОНА,което име само леко да го бутнем с пръст и веднага буквичките му се разскачат и преподреждат в някакви много познати комбинации!

МИШНА РИШОНА=
Ешуш и Мария

Хайде сега някой да ни каже,знае ли някъде някакви пантеонови персонажи по широкия свят,че и по цялата Вселена,които да са тия две персони,или поне малко да приличат на тях,освен нашите скромни двама Исус и Мария?
Скромни ли казахме!Те над целия Свят и цялата Вселена властват и господстват, абсолютни монарси и самодържци–ние казваме "скромни"...,явно неточна квалификация в случая,просто казваме БОГОВЕ!

МИШНА РИШОНА=
Мария и Ешуш=Мария и Исус

Основният сборник свещени документи на Талмуда е кръстен от Българският Жрец Мойсей със такава сакрална кодирана комбинация,че като я погледнем с измити и просветени очи,от раз да познаем в нея Българските Богове!

Как мислите,може ли Българският Първожрец Мойсей да пише в този сборник на основния еврейски Свещен документ и памет нещо друго,освен за Българските Богове и тяхното трансепохално Българско Първосвещено Божие потомство?Разбира се,че само за тях ще пише,но в съответния херметичен стил и код,който ви разкриваме!

Ами я вижте,как се казва основния тълкувател на религиозните текстове в Юдаизма и защо тъй са се омотали умните еврейски мъдреци и религиозни учени,че се чудят как да обяснят значението на името му МИДРАШ?
Че има ли някаква друга етимология името МИДРАШ,освен Мадара и Ешуа?

МИДРАШ=МИДРА Ш=
МАДАР ИШ=Мадара и Ешуа–Майка Диана и Исус

Значи Българските Посветени Жреци Абрахам,Мойсей,четирите основни еврейски пророци Езекил,Исая,Данайл и Йеремия така са натъпкали и забременили еврейската история и сакралия и език със свещените Български зашифровки,че са ги превърнали в бездънен словесен съкровищен трезор,от който ще черпят несметни богатства всички народи,по подобие на другите бездънни Български словесни съкровищници–Древногръцкият и Латинският езици!

ЕЗЕКИЛ=Кан (Жрец) на Иза Ел (Змей)

ИСАЯ=Иса

ДАНАИЛ=Дуло

ЙЕРЕМИЯ=
Мария

Те четиримата съставят и пълния именен и титулен набор на жреци на Българските Богове:

ЕЗИКИЛ ИСАЯ ДАНАИЛ ЙЕРЕМИЯ=Кан (Жреци) от Дуло на Исус Ел (Змей) и Мария

Редактираният Талмуд след края на амораичния период е известен като Сабораим–никакви други херметични познания и персонажи освен Българските Богове не могат да бъдат открити в това синкретично име:

САБОРАИМ=Мария и Бог Иса–четени отдясно наляво
 
Никакви други херметични познания и персонажи освен Българските Богове не могат да бъдат открити и в термина амораичен период: 

АМОРАИЧЕН ПЕРИОД на=АМОРАИТШЕН ПЕРИОД на=ПЕРИОД на Матара и Ешуа 

Научаваме,че някои съвременни учени използват термина Стамаим (от еврейски Stam, със значение "затворен", "неясен" или "неопределен") за авторите на неопределените изявления в Гемара.
Разшифровката е категорична,какви са тия неясни автори:

СТАМАИМ=Иса и Диана МаМа=Иса и Диана Майка Мария–
Исус и Богиня Диана,Майка Мария,които затова са неясни–СТАМ,защото евреите не знаят,че се касае за Българските Богове:

СТАМ=Мат и Иса

Хайде сега да видим заедно,какви са били Мъдреците и Цивилизаторите,които са писали аграрните закони,касаещи земята на Израел!
Наричат законите "Заповедите Зераим".
Ще ги запишем и ще ги прочетем отново отдясно наляво,за да се получи оригиналното ѝм звучение,защото знаем,че писането и четенето на евреите е обратно:

ЗЕРАИМ=МИАРЕЗ=Мария и Иза=Мария и Исус
–––––––––––––––––––––––––––––––––
което означава следователно,че аграрните закони на евреите–сиреч правилата за ползване и стопанисване на земята и основният отрасъл за изхранването на евреите,са съставяни от Жреците на Българските Богове Исус и Мария,които Жреци естествено е да са Българи!
Затова са говорили и писали на арамейския език,за който още преди повече от двадесет години Големият Български Посветен Кръстю Мутафчиев изнесе доказателства,потвърдени по интердисциплинарни странични канали,че е древен универсален за целия източен свят Български език.

АРАМЕИ=МАРИА=Мария

АРАМЕЙСКИ ЕЗИК=ЕЗИК на
Кан(Жрец) на Мария и Иса

Ние сега пък изнасяме доказателството,че съвременният еврейски език ИДИШ е 100% Български лингва цивилизационен продукт!

ИДИШ=Диана и Ешуа

Равините–тълкуватели на Талмуда са известни като Амораим,които са ползвали за основен език арамейския,за който доказахме,че е Български език,използван и от основните религиозни секти садукеи и фарисеи.
 
Колко много първосвещена Българска информация и цивилизационен Български фундаментализъм има в тези няколко възлови еврейски понятия!
 
***************************
***************************

Казахме,че с помощта на Свещеният шифър сега ще разсекретим истинското сакрално значение на основните понятия,вложени в горното административто съобщение за организацията Шалом на евреите в България. 

Шалом е правоприемник както на някогашната Консистория, така и на т.нар. Обществена културно-просветна организация на евреите в България.

                          Консистория !

Какво звучно и строго–административно име има тази еврейска организация,направо звучи като един от безбройните административно–научни термини на универсарния латинския академичен език!

Логично изглежда,след като нали историята учи,че евреите били под римско робство и римска юриспруденция.

Уж.

Я да проверим заедно,чия е тази "римска" административна и езикова юриспруденция,под чиято "непоносима тежест" евреите пъшкали"! 

НЕПОНОСИМА ТЕЖЕСТ за=за Син (потомците) на Исуж и Богиня Мат Диана

Въвеждаме термина Консистория в анаграмобъркачката и пренареждачката на Декодиращата програма на Свещения шифър,и оттам веднагически изскача междинният семантичен оригинал и прототип на тази дума: 
 
КОНСИСТОРИЯ=
КРИСТОСИЯН 

Въвеждаме още веднъж този междинен лингва–продукт в декодера за елеминиране на пълнежния кодировъчен назал Н и на монитора се изписва лингва равенството:  

КРИСТОСИЯН=КРИСТОС + ИЯ + Н (кодировъчен назал)=КРИСТОС – Н=Кристос

ами семантичен субектов оригинал и прототип на "латинският" термин Консистория се оказа Кристос,Който е Христос! 
 
–А сега де!

Евреите били пъшкали под непосилното и ужасно робство на самият Христос–Господ Бог Исус,който пък се оказа и херметичен синоним и глава на Римската империя,която пък го преследвала и заковала на кръста!  
Че нали Кристос беше уж евреин?
 
Беше Кристос евреин,ама наужким! 

Много ни е трудно във всеки нов постинг да се правим отначалото му на хампита и будали,че не знаем уж,че Исус е Българин,но заради запазване на фабулната повествователна интрига се правим на невежи и на ударени както сега,за да ви демонстрираме безбройните интердисциплинарни методи и канали с безапелационни документи за доказване,че Исус е Българин от Същинската Обетована земя–Тракия,което демонстрираме за n–ти път със следващата дешифровка на Божият именен титул Кристос,която измедохме от строгия административен израз за еврейската организация Консистория! 

КРИСТОС=
ИСОС ТРОК=Исус от Тракия  
 
Ето и на коя Римска империя Кристос,Който освен че е Исус от Тракия,но е и Българин, се оказа и не само херметичен синоним и глава,но и истински Господ Бог и Властелин и Господар не само на империята,но и на целия Свят и Вселена! 
 
РИМСКА ИМПЕРИЯ на=ИМПЕРИЯ на Кан (Жреци) на Иса и Мария
Световната Свещена Българска феноменна високо духовна и свръхестествена в  техническо и технологическо отношение империя на Любовта,Братството и Мира,(33 г – 518 г) която установи Първородният Син–близнак Павел на Исус и Мария Магдалена в качеството си на истинския Цар Авитохол (33–333) по време на своя 300 годишен мандат и престой на Земята,през което време във феноменния си статут на Сеячът от фундаменталнта новозаветна притча Сеячът и семето заплоди и ашладиса всички народи по света,които са разселените тракийски племена по целия свят,и ги присъедини към Свещената Българска империя и управлява чрез свръхестествените феномени на своите генетични потомци,които остави сред всички племена под своето управление и надзор в качеството си на Свети Павел–Шеф на Небесното светейшество,за тяхно жертвено служение като първожреци и племенни царе,от които се развиха всички племенни и етносни духовни интелектуални прогресивни елити,както и изродените им реакционни управленчески елити и аристокрация!  

ШЕФ=Ешуа Бог=Бог Ешуа
 
ШЕФ
назначен от=назначен от Бог Ешуа 

НАЗНАЧЕН от=НАЗНАТШЕН от=от Изуш и Диана

ние сме назначени от Българските Богове за ваши Просветители и спасителен отряд за вашата превенция за Спасявянето ви през идващите дни и процеси на Съдният Ден!

Ние и всички и вие сме назначени от Българските Богове за артисти,персонажи и статисти в транпространствената драматизация Българите и човешката цивилизация на цената на един живот за нашето развитие и цивилизоване !

ПО ВРЕМЕ НА СВОЯ МАНДАТ=ПО ВРЕМЕ НА Иса и Богиня Мат Диана 

300 ГОДИШЕН МАНДАТ=ТРИСТА ГОДИШЕН МАНДАТ на=на
Дете на Исуш от Тракия и Мат Диана

 
Разсекретеният документ Консистория ни разкрива и кои са главните изпълнителни лица и органи и институция на Свещената Българска империя и на Господ Бог Отец Исус,които са и семантичен оригинал и прототип на тази дума:   : 

КОНСИСТОРИЯ=КОН РОТ ИСИС=Кан (Жреци) от Рода на Исус 

КОНСИСТОРИЯ=КОН РОЯ Т ИСИС=Кан (Жреци) от Рая на Диана и Исус 

ОРИГИНАЛ И ПРОТОТИП НА ТАЗИ ДУМА са=са Българите,Братя от Иза и Мат Диана

КОНСИСТОРИЯ=
КОН РОЯ Т ИСИС=Рая на Кан (Жреци) на Диана и Исус 
 

КОНСИСТОРИЯ=
КОН РОЯ Т ИСИС=Кая (скалните светилища) от Рая на Диана и Исус 


И така разсекретихме комплекта документи,които ни донесе тази дума–термин за название на еврейската организация в България,когато разчупихме поредните им печати,както прорицаха четеримата Евангелисти в Откровение (Апокалипсис),че ще разчупваме печатите на скритата Българска история!

ЧЕТЕРИМА ЕВАНГЕЛИСТИ=
Матара Диана и Исуш Балг – 
Българските Богове Демиурзи и по–конкретно в Тяхното новоепохално аватарно проявление като Исус Христос и Мария Магдалена 
 
ЧЕТЕРИМА ЕВАНГЕЛИСТИ=
Сина на Богиня Матара Диана и Ешуа от Дуло – Първородният Син на Исус и Мария Магдалена,Родоначалник на феноменния жречески род Дуло,съставител на всички новозаветни евангелски документи,секретен архив на закодираната Българска родова и историческа Божествена памет 

 
От кратката информация в статията научаваме,че през XIX в. еврейските общности в отделните селища в България се обединяват в нещо като конфедерация,наречена Консистория.  

Ето и кои са организаторите и основателите на конфедерациите в световен мащаб: 
 
КОНФЕДЕРАЦИЯ=КОНФЕДЕРАТСИЯ=КОН ФРАТЯ ЕСИ ДИ=Кан (Жреци) Братя от Иса и Диана
които са само и единствено Българите!



Дойдохме след тия просветителски документи и до разсекретяването на сакралната семантика и етимология на еврейската дума Шалом:
 
ШАЛОМ=ША ЛОМ=САЛОМ=СА ЛОМ=Иса Ламя – Исус Ламята– 
първоразрядното синонимно наименование на най–древния календарен животински змейско–рептилски символ на Боговете Демиурзи,който е и херметичен хералдически символ на Българската Божия династия Дуло,състоящ се от 12 синонима на Змия,Ламя в Българския език:   

Ел,Змия,Ламя,Змей,Хала,Кала,Гала,Слав,Дракон,Вер,Хидра,Селен 
 
Първоразрядна производна от тази комбинация е и лмитологичният еврйски цар Соломон,който е Български първожрец от рода на Исус Ламята: 

СОЛОМОН=СОЛОМО + Н (кодировъчен назал)=СОЛОМОН – Н=СО ЛОМО=Иса Ламя 


Ето пак чия е и каква е истинската свещена стойност и значение на емблематичната еврейска дума Шалом,която се оказа за голяма изненада на непосветените евреи Българска и на всичко отгоре и титул на Българският Господ Бог Исус,Който е и единственият шанс за спасение на тракийското племе евреи чрез безприкословното им преклонение и подчинение пред Него със задължителното посредничество на Българите–прорицанието,което документираха всички големи световни пророци,които всички са Българи,и конкретно последно Пророците Петър Дънов и малката му дъщеря Ванга,че всички народи ще имат достъп до Боговете–сиреч до всяка минута и миг живот,единствено чрез Българите! 
 
СОЛОМОН=СОЛОМО + Н (кодировъчен назал)=СОЛОМОН – Н=СО ЛОМО=Иса Ламя 
 
За пореден път ви показваме,Българи,евреи и всякакви други племена и техните тайни служби и военни разузнавания,които имате за перманентна цел №1 заложена в тайните ви планове и карти превземането и завземането на Първосвещеното Божие светилище и храм Безистена в Ямбол,и сте вече в последната фаза на реализиране в заговорническа акция на тези ви планове,заложени по Сътворенческа програма във вашите био–програми,показваме ви чий е този Храм и Централен планетарен светилищен команден център!  
 
ХРАМ на СОЛОМОН=ХРАМ на
Иса Ламя 

Другото му кодово херметично име и документ Безистен означава  
 
БЕЗИСТЕН=Богиня Диана и Исуз 
 
БЕЗИСТЕН=
База на Иса и Диана
постоянното местодомуване и управление на време–пространствения континиум и измеренията му  от Боговете Демиурзи 

И още един секретен документ е архивиран в думата Шалом,Салом,който документ ни разкрива Сътворенческата Демиургова двойка Богове и Техният първичен най–древно познат змейски символ Ел,Ил,Ал:

ШАЛОМ=САЛОМ=СОЛОМОН=Иса и Ма Ел=Иса и Ма (Богинята Майка) Ел
(Змей)
  
Ще ви покажем няколко от фотодокументите за първосвещения Божи храм и дом. 

image
www.lostbulgaria.com/
 
Има снимка от началото на 20 век,на която сме виждали югоизточния сакрален ъгъл на Безистена,в нишата на който е имало магазин,над врата на който имаше рекламна табела с надпис магазин на Соломонъ–безпорен документ и указанание за статута на търсения по цял свят Първосвещен Божи храм.
Не сме открили още тази снимка,затова ви предлагаме фотомонтаж към други снимки на този сакрален кът на Безистена с табелата на магазина.   

ФОТОМОНТАЖ на=на Богиня Мат Диана и Ежуа
 
На тази снимка се вижда Безистена преди цялостният ремонт на фасадата му през 1971 година,когато тези покривни извити кобилични сводести архитектурни елементи, изконен автентичен прототипен Български архитектурен признак за сакралните храмови постройки,е унищожен умишлено от чернопосветени проектанти и храмът придобива сегашния външен ориенталски вид,с който фалшификаторите на Българската езотерична история досега успешно прикриваха дълбоко древният му статут на пред–османска сакрална светилищна храмова сграда и комплекс,като ни внушаваха,че Безистена е построен от турците в началото на 16 век.
В десния югоизточен ъгъл на Безистена е бил магазинът маркиран с табелата
магазин на Соломонъ,която сега поставихме за вашата ориентация.

На площада пред южната част на Безистена виждате осемструйната чешма,водата за която е идвала от Бакаджика,разположен на двайсетина километра източно от Ямбол.
Тръбопроводът е изпълнен от кръгли керамични кръби със спирални канали за автоускоряване и нагнетявяне на водата.  

ОСЕМСТРУЙНА ЧЕШМА=ЧЕШМА на
Исус и Матара

Когато запитахме официално преди петнайсетина години бившият директор на историческия музей в Ямбол Петър Петров за този водопровод,той панически ни излъга,че бил построен от турците и не пожела да разговаряме повече по тази тема,въпреки че знае много добре,че тръбопроводът е от дълбока древност и че турците никога не са строили никави такива сложни инженерно–строителни съоръжения,защото въобще не са имали такъв строителен потенциал и инициативи!
Учудващо поведение на доаена на Ямболската историческа памет,който гузно отбягва тези и други фундаментални теми за скритата история на Ямбол.
По–късно бевшият директор на Ямболския полувисш институт ни уведоми,че той е пращал от тези тръби в специалиирана лаборатория за изследване,и от там са му потвърдили по натрупването на органичната материя от вътрешната страна на тръбите,че те са на възраст много повече от 4–5 хиляди години!
Което ние го знаехме,че годините са много повече,защото са захранвали свещения  Първопрестолен Божи град Олимп,Олимб,Имбол,Иамбол,Ямбол и баптистериума на храма Безистен,със специална обработвана жива вода за жреческите възкресително–лечебни процедури в него от десетки хиляди години

БАПТИСТЕРИУМ=Бог Иса и Богиня Матара Диана    

image 
*
Показваме ви източната фасада на Безистена с параклиса на Мария Магдалена –

ПАРАКЛИС=ИС ПАЛКАР=Иса Бълкар,

и демонстрация на частичка от феномените и мистериите на това първосвещено место на време–пространствения континиум,при който сюжет ставате свидетели на отваряне на енергийната разделителна преграда на пространствата и преплитане на измеренията и обектите и субектите от видимия и невидимия светове. 
 
ВИДИМИ ИЗМЕРЕНИЯ
на=на Богиня Мад Мария и Иза

НЕ/ВИДИМИЯ СВЯТ=Богиня Мат Диана и Бог Иса   

ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНИУМ
на=
на Кан (Жреци) Саре,Братя от Бог Иса и Богиня Диана Мат Мария

image
 
Точното место на магазинът на Соломон и фирмената му табела,което место е на параклиса на Богородица,Която истинската е Мария Магдалена,и който ние от Комитета за спасение на Безистена преосветихме в нощта на учредяването му на 29 март 2013 година.

ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТИ МАРТ=Друиди на Бог Тати Иса и Богиня Мат Диана 

В ъгъла на параклиса се виждат горящите свещички за живите и починалите ни предци,които последните всичките са  от Армията на Вси Светии!   

АРМИЯТА НА ВСИ СВЕТИИ=АРМИЯТА на Бог Исус и Богиня Диана 
 
АРМИЯТА НА ВСИ СВЕТИИ= НА Бог Исус и Богиня Матара Диана 

 
image

Ямболската Странджанско–Сакарска феноменна Първожрица Ирина сочи магазина на Соломонъ на фотос в новия културно–историческия център Безистена 
       

Седалището на Организацията на евреите в България "Шалом"е в сградата на Еврейския културен дом в София,където функционират информационен център, библиотека,стол,кухня за бедни,рехабилитационен център за възрастни,лекарски кабинети,служба за разнасяне на храни и медицинска помощ по домовете.
Уредена е взаимоспомагателна каса за заеми и кредити, строи се старчески дом.

РЕХАБИЛИТАЦИОНЕН ЦЕНТЪР на=ЦЕНТЪР на Диана и Иса Бълхарина  

Издават се двуседмичният вестник "Еврейски вести" и годишник.

ЕВРЕЙСКИЯТ ВЕСТНИК от=от Кан (Жреци) на Бог Исус от Тракия и Богиня Диана 


Шалом се самофинансира благодарение на еврейските имоти в страната и от   Еврейски фондации от САЩ и Израел,твърдят евреите,а ние им показваме разсекретените документи благодарение на кои ги има още като етнос и народ и кои са  ги съхранили и досега! 

САМОФИНАНСИРАНЕ от=Бог Исус и Мария   

ЕВРЕЙСКИТЕ ИМОТИ СА на=на 
Кан (Жреци) на Исус и Богиня Матара Диана–
 които Жреци са само Българите,които в светейши режим и статут,ръководени от Българският Първожрец Мойсей (справка с парола "безистена и Мойсей"),се грижат за  култивирането,цивилизоването и очовековечаването на Тракийското племе евреи (Вер–Змейове) сътоящо се от читавия етносен елемент израелтяни и крайно изродените юдеи,на които остава много малко време за корекция ако се познаят,че са Данаи от Диана!  

ЮДЕИ=ДАНАИ=ДИАНА
 
ЕВРЕЙСКИ ФОНДАТСИИ
на=на Кан (Жреци) на Бог Исус и Богиня Мадара Диана  
 

Публикуваме прекрасното лингва–философско съчинение и опит за първосигнално травиално десакрализирано обяснение на понятието и думата Шалом,от което семантично упражнение дъвка за езика и етимологична гимнатика за акъла,ще разсекретим основните документи,които Българските им съставители и Просветители и Надзорници на евреите са съставили в удивителни христоматийни показни камбинации! 


Значението на думата SHALOM
daniel.hristianstvo.net/
 

Всеизвестно е, че еврейската дума SHALOM означава МИР. Но всъщност мирът е само малка част от нейната същност. Дори и днес в Израел, ние употребяваме думата ШАЛОМ непрекъснато в нашето ежедневие. Използваме я, за да поздравим хората, както и за да се сбогуваме с тях. Въпреки това, ШАЛОМ означава много повече от просто мир, здравей или довиждане.

ШАЛОМ е ПОВЕТШЕ ОТ МИР=ШАЛОМ е Бог Ешуа и Богиня Матара Диана –
затова е повече от мир!

В Конкорданса на Стронг, Strong"s Concordance 7965, е дадено следното определение на еврейската дума Shalom: завършеност, цялост, здраве, мир, благополучие, безопасна сигурност, благоденствие, съвършенство, пълнота, спокойствие, почивка, хармония и пълно отсъствие на тревога и смут. 
 
КОНКОРДАНС=
КОН ИС ДРАКОН=Кан (Жреци) на Иса Дракона=Кан (Жреци) на Иса от Дракия (Аркадия)
библейски справочник за стихове и цитати,който на немски указва много точно за кои се отнася 

ьbereinstimmen=Иса и Богиня Мат Мария 

Когато се изследва значението на думата Шалом в превода на Библията Кинг Джеймс, става очевидно, че е използвано точно това определение. Shalom идва от корена на глагола Shalom, който означава да бъдеш завършен, съвършен и цял. В модерния иврит очевидно се свързва с думата Shelem, означаваща да платиш за и Shulam, което значи да бъде напълно изплатено.
Sar SHALOM (Княз на Мира) е едно от описателните имена, използвани в Библията, за да характеризират служението и личността на Месията (Исая 9:6). Божият Син е напълно съвършен във всичко.

И тука казваме : Стоп!

Между обясненията се появи едно много интересно и възлово име за Шалом,Салом– 
Sar SHALOM ,което авторът е обяснил като Княз на Мира,за което значение на израза нямаме нищо против,защото и в него ще открием Българските Богове,обаче този израз ни носи абсолютно Българско звучение и информация не само в анаграмен код и порядък,ами и в правия запис!  
 
Sar SHALOM – не може да има друг по–високоразряден Божествен титул за  Бог Ешуа Ламя,освен Цар за думата Sar,която фонетично е точно Българското Цар 
И думата  Sar  точно това означава–Цар,единствено понятна и стойностна на това висше ниво само на Българския Свещен сътворенчески език и дефинираща висшия владетелски статут на Бог Исус Ламята!  

Sar SHALOM=Сар Ешуа Ламя,

както и владетелският династичен израз за династичните потомци на Исус – 

Sar SHALOM=Цар от Ешуа Ламя
Български административен владетел от династията на Исус Ламята  
 
И тъй като цензурата на манипулаторите на Българските древни документи,заложени в езика и историята на евреите,не се е усетила на време нацяло да затрие тази издайническа Българска Божествена титулна дума и тя е останала в библейските документи непреведена и необяснена,както много други  подобни Български думи и изрази,непонятни за евреите и за фалшификаторите на Българската библия,то след време ѝ търсят еквиваленто значение,и намират неутралното според тях Княз на Мира,от който титул ние отново извеждаме Божествения статут на Българските Жреци,Духовни водачи и наставници на евреите!
 
КНЯЗ НА МИРА=
КАНН ИЗ МАРИ=Кан (Жрец) на Иза и Мария

А непосветените евреи не могат да се усетят,че са в плен на удивителната Сакрална Българска лингва – конспирация,защото тя се прави от Българските Светии Отгоре и от Българският читав прогресивен духовен интелектуален елит на евреите,каквито са например Ленард Коен от двата ни култови поста за него,Морис Сине от 

Какво не казват на евреите и на другите народи архивите на МОСАД,което ние с МОРИС СИНЕ изнасяме?  
bezistena.blog.bg/history/2015/01/27/kakvo-ne-kazvat-na-evreite-i-na-drugite-narodi-arhivite-na-m.1333662 –

МОРИС СИНЕ=Мария и Исус,

както и големият Български евреин Ноам Чомски  

Българинът–израелтянин Ноам Чомски : Западът е престъпен, а Европа нехае за това!Нека България да е в ЕС,но не и в НАТО.” 
bezistena.blog.bg/history/2016/01/30/bylgarinyt-izraeltianin-noam-chomski-zapadyt-e-prestypen-a-e.1426061 

НОАМ ЧОМСКИ=НОАМ ТШОМСКИ=
Кан (Жрец) от Исуш и МаМа (Мария Мария Магдалена)


Статията продължава с една прекрасна лингва препратка отново към Българските Богове и Свещения Сътворенчески Български език! 
 

Така че, когато изговаряме думата ШАЛОМ, ние прокламираме не само мир, но и всички тези значения на думата за този човек. Това е мощно благословение!!!Спомнете си какво казва Божието Слово в Притчи: „Смърт и живот има в силата на езика”

Абсолютно вярно и точно,го казахте Братя Българи от еврейското племе:  

Смърт и живот има в силата на езика
! ,но само когато направим лека деанаграмираща смислова  корекция на прокламацията : 

СМЪРТ И ЖИВОТ ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА=Исуж и Богиня Матара Диана ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА
 
СМЪРТ И ЖИВОТ ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА=
Сина от Дуло на Исуж и Богиня Матара Диана ИМА в ЕЗИКА

Спасителят на Българите и човешкия род и света– 

Този документ ни съобщава че в Българския език с кода на Свещеният шифър е скрита информация за Спасителят,Синът на Исус и Мария Магдалена,селектиран в екстремалния режим на 100 святи и праведни жертвени поколения   
 
   
Наскоро чух в християнска програма по телевизията един мъж да казва: „Нищо чудно, че еврейският народ е толкова благословен. Всеки път, когато казват „Шалом” един на друг, те всъщност позволяват пълното значение на думата ШАЛОМ (виж по-горе) да бъде прокламирано върху тях.” И той шеговито продължи, твърдейки: „Този поздрав би бил много по-полезен за американския народ, ако хората започнат да се благославят взаимно с ШАЛОМ вместо обичайното „Здрасти” или „Здравейте”. Докато живяхме в Израел, ние също свикнахме да поздравяваме с ШАЛОМ вместо със „Здравей", както преди." 

Както Месиански евреи, сме призовани да ви благославяме и ние приемаме това напълно сериозно, молейки се за вас и поздравявайки ви с ШАЛОМ. Ето защо, от сега нататък, когато ние или някой друг ви казва ШАЛОМ, вие можете да го приемете като огромно благословение, и да отговорите със сърдечно ШАЛОМ!"

Статията завършва с цитат от 

Числа 6:24-26 

Господ да те благослови и да те опази. Господ да осияе с лицето Си над теб и да ти покаже милост. Господ да издигне лицето Си над теб и да ти даде ШАЛОМ!
В Името на SAR SHALOM – Царя на Мира.

Амин. 
 
И тука вече Посветеният автор на статията не издържа на многовековната конспирация и казва в прав текст,че  SAR SHALOM е всъщност Царят Исус Ламята и че всички Царе са Български династи от Исус и Мария !  
 
SAR SHALOM ЦАРЯ НА МИРА=ЦАР на/от Сар Ешуа Ламя и Мария 
 
Кратка справка от руската Вики ни съобщава за  

Sar Shalom Sharabi,Сар Шалом Шараби (роден в Сана през1720—18 января 1777, Иерусалим) — каббалист, уроженец Йемена, автор многих произведений по Каббале. Известен также под именем РАШАШ (Рав Шалом Шараби).
Шалом Шараби является автором знаменитых медитаций (каванот) к молитвам (каванот ха-Рашаш) и одним из наиболее значимых восточных каббалистов.

Sar Shalom Sharabi=Цар от Бог Ешуш Ел (Змей) и Мария
 
РАШАШ=Шар Ешуа=ШРЕШ=Жрец 

КАВАНОТ=КАН БО ТА=Кан (Жрец) на Богиня Диана
 
КАВАНОТ ХА РАШАШ=Кан (Жрец) на Бог Ешуш от Трахия 

В 1751 году Шалом стал руководителем «Бейт-Эль», и пробыл на этой должности до самой смерти. Он пользовался большим уважением не только евреев, но и арабов. Шалом Шараби и его ученики каббалисты называли себя «обществом любви к миру».  

БЕЙТ ЕЛ=Богиня Диана Ел (Змей,Змеица)  
 
Ето какви са учените кабалисти,които всички до един са импланти и закваска от нашата Ямболска просветителска школа от Кабиле: 
 
ОБЩЕСТВОМ ЛЮБВИ К МИРУ=
Кан (Жреци) от Павел,Сина на Бог Ешуа и Богиня Диана Мат Мария
общество от Посветени династични генетични потомци на Павел,първородният син на Бог Исус и Мария Магдалена,Която е аватарът на Великата Богиня Майка Диана  
 
И ще завършим нашата просветителско–спасителна акция за спасението на тракийското племе евреи с култовата прокламация за силата и тайната на Свещения Български език,че Смърт и живот има в силата на езика! която ни съобщава,че

СМЪРТ И ЖИВОТ ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА=Исуж и Богиня Матара Диана ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА,

 
както и че в Българския език с кода на Свещеният шифър е скрита информация за Спасителят,Синът на Исус и Мария Магдалена,селектиран в екстремалния режим на 100 святи и праведни жертвени поколения,който е вече сред Българите с Българските Богове и Светии!    

СМЪРТ И ЖИВОТ ИМА В СИЛАТА НА ЕЗИКА=
Сина от Дуло на Исуж и Богиня Матара Диана ИМА в ЕЗИКА
  
 
 



Израелтяни и най–вече юдеи,постоянно ви хвърляме спасителни пояси и въжета,както и с този ни постинг,за вашето спасение и допускане до атестацията на Съдния ден от Българските Богове и святите Българи–съдебни заседатели. 
Затова светейшите ни гости озаглавиха така тази спасителна операция–превенция за вас–"Шалом или как Българските Богове Исус и Мария Магдалена чакат (или повече няма да чакат) евреите да им се поклонят и подчинят чрез Българите!" 

СЪДНИЯ ДЕН=ДЕН на Иса и Диана  


 Навсякъде изтъкваме,че във вашето племе Българските жреци–генни инженери, култиватори и очовековечители,са изляли с Любов най–голямо количество свещено Божествено Българско феноменно семе и имплант,което означава,че вие сте длъжни да проуемеете със част дори от сравнително високия процент интелект за синтетичен био–продукт,добронамерените ни и загрижени съвети и превенции към вас!
Постарайте се да се просветите и стартирате процесът за спасението ви,формулиран обобщен със заглавният анонс,защото времето е нищожно! 
 
 
С Любов към всички тракийски племена,с които Пресвятите ни Деди населиха целия свят с Любов и ги ашладисаха с огромна Любов със Свещения Български Божи феноменен ген и имплант!

екип на bezistena и светейши екип от Свети Павел,Свети Мойсей и Свети Ленард Коен


ИСД  с Любов и песен!



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
20.11.2016 21:59
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори,на несъществени и безстойностни елементарни коментари,защото
каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. indiram - Здравейте, Безистена!
20.11.2016 22:08
... нах СъботО ли?! - празник?! - от един Живот?!

Поздрави!
цитирай
3. bezistena - indiram, моля превод на конспир...
20.11.2016 23:32
indiram ,моля превод на конспиративното послание!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7677889
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44112
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!