Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 10:38 - Златен скарабей на Апенинския полуостров в древно–Българската провинция на тракийското племе етруски проговори след 2800 години!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2177 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 04.07.2016 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разсекретяваме поредния пакет засекретени древно–Български документи,оставени на хилядолетно съхранение в Българското царство на Ботуша,създадено от Българите за  тракийското племе етруски някога върху земите на сегашна Италия.

Документите дойдоха със статията 
 
Принцеса и златен скарабей – първите находки в етруска гробница

от 
drevnite.com/za-nas/

чрез
www.zahariada.com/

imageС помощта на 
Свещеният шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК–част 1 и 2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
и всички други 550 постинга от блога ни,  
 
върху подложката на оригиналната статия ще правим на место дешифриране на кодираните повече от 2800 години със същия шифър документи от нашите предци–Жреци,сега действащи Светии,и ще ви правим показни демонстрации на всеподчинението на всички древни тайни на Свещения Български Сътворенчески език и неговия Свещен шифър,доказващи,че всичко на Апенините е културно-цивилизационен проект и продукт на нашите Деди,каквато е и цялата човешка цивилизация!  
 
ВСЕПОДЧИНЕНИЕ на=на Бог Исуш и Богиня Диана

 

Mambo Italiano
Изпълнител: Dean Martin (Dino Paul Crocetti) 
 
МАМБО ИТАЛИАНО=
Богиня МаМа Дуло=Богиня Мария Магдалена Дуло–
Великата Богиня Майка–СъДемиург,Чието последно новоепохално проявление преди 2000 години е Мария Магдалена,съпругата на Исус Христос,Който е последното аватарно проявление на Господ Бог Отец Исус СъДемиургът,Която е Родоначалникът на Божията феноменна потомствена фамилия Дуло   
 
МАМБО ИТАЛИАНО=Италия е на Богиня МаМа=Италия е на Богиня Мария Магдалена


В местността Вулчи, древен етруски град, днес се разгръща археологически парк. В него е всичко, което е останало от загадъчните етруски: мостове, развалини на сгради и много гробове – казват, че във Вулчи те са повече от 15 000. И както се полага, италианците са направили от Вулчи туристическа атракция с билетни каси.

ВУЛЧИ=ВУЛТШИ=Дуло от Диана и Ешуа–
светилищен център на жреци владетели от рода Дуло на Българските Богове–Демиурзи

ВУЛЧИ=ВУЛТШИ=Ешуа от Тувили + Н
(кдировъчен назал)=Ешуа от Дубилин–
топоним на светилище по името на Българския Бог Демиург–Господ Бог Отец Исус от Дъбилин,който е Първосвещения Божи Сътворенчески град Олимп=Олимб=Имбол= Ямбол

Ето за пореден път кои са елитното тракийско племе етруски: 

ЕТРУСКИ=ТРУК ИСЕ=Траки на Иса

ЕЛИТНО ТРАКИЙСКО ПЛЕМЕ=
Траки на Кан (Жреци) от Дуло на Иса от Ямбол 

За вашата цялостна информираност за толкова скривания Български–тракийски произход на мистериозните етруски,ми предлагаме нашите екранизирани академични  монографии

Свидетелствата на Джана Нанини,Джина Лолобриджида и Жерар Филип–Фанфан Лалето,за Българския им произход
bezistena.blog.bg/history/2016/07/03/.1264151
 
Как елитното тракийско племе Джермани победиха елитното тракийско племе Етруски в дуел с дузпи!
bezistena.blog.bg/history/2016/07/03/kak-elitnoto-trakiisko-pleme-djermani-pobediha-elitnoto-trak.1462047

и още много в други наши постинги,които ще намерите с парола на търсачката на Гугъл "безистена и етруските"


Именно до тези билетни каси е открита погребалната камера на знатна етруска девойка. Гробницата се намира на три метра под земята,„скрита“ под друг, по-късен гроб.

„Нямахме и понятие, че на този участък може да има гробници. През февруари там забелязахме следи от активност на иманяри. Оказа се, че са разкопали по-късния гроб и дори са стигнали до погребалната камера на принцесата, но не са успели да проникнат там. Така че да им „благодарим“, че са свършили част от нашата работа – бързо забелязахме нередностите и започнахме спешни разкопки“, разказват археолозите.

image 
Разкопките на гробницата на „принцесата. 

Журналистите вече са кръстили находката „Гробницата на златния скарабей“. Съобщението за египетския амулет, намерен до останките на момичето, силно впечатлило италианската преса. Макар че други находки, направени на първия етап от разкопките, са не по-малко любопитни и явно сочат на знатния произход на покойната.

Археолозите наричат погребаното във Вулчи момиче „принцеса“, макар че сами се поправят: през VIII в. пр.н.е. (именно оттогава датира гробницата) етруските си нямали и понятие от крале. „Тези титли не са нищо повече от професионален жаргон на историците, обозначаващ принадлежността на особите към аристокрацията навремето, възможно към една от първите високопоставени семейства на етруското общество“, поясняват служителите от Археологическия парк Вулчи в блога на своя сайт.

ОСОБИ от АРИСТОКРАЦИЯТА=Царе от Тракия на Богиня Диана и Исус 

Останките от момичето са били загърнати в избеляла, но много ценна тъкан. До тях археолозите са открили вече споменатия египетски амулет във вид на скарабей, а по-късно в лабораторията в буца пръст от гроба бил открит и втори амулет – скарабей с изображение на леопард, палми и слънце. Амулетите са направени от сребро, злато и слонова кост от първокласни египетски майстори.

Кехлиберена огърлица финикийска изработка красяла шията на „принцесата“, а сред изисканите керамични съдове, открити в гробницата, археолозите открили няколко вносни екземпляра. Всички тези находки за пореден път говорят за разпространените търговски връзки на етруските и високия статут на самото момиче и неговото семейство.

След почистване на откритите предмети в списъка на „царските“ погребални дарове били добавени и две фибули – бронзова и златна, чаши със сребърни поставки във вид на кръст и ваза с рядка оребрена форма.
image
   Двата амулета от гробницата. Archeological site of Vulci

Очаква се, че всички открити артефакти ще бъдат реставрирани и още през лялото ще може да се видят в Археологическия музей Вулчи, който е разположен в замък от XII век. През април археолозите планират да продължат работата в „Гробницата на златния скарабей“, този път без да бързат, а в помощ на местните специалисти се организира и международна експедиция.

image

Сребърните чаши от гробницата

Гробниците във Вулчи действително са много, големи открития се правят почти всяка година. Това е известно и на иманярите, които местните служители трудно успяват да следят. Археологическият парк Вулчи заема повече от 900 хектара.

Бързите разкопки са спасили гробницата при билетните каси от разграбване и тази история има щастлив край. Но италианските археолози се възползват от случая, за да напомнят, че иманярите вече са разрушили повече от 100 000 гробници и археологически паметници и са изнесли нелегално от страната ценни артефакти, чиято стойност превишава 460 милиона долара.   
 
 
Независимо от множеството археологически находки етруските остават загадъчен народ, който отдавна интригува историците. Етруската цивилизация се е зародила през IX в. пр.н.е. и е процъфтявала няколко столетия на съвременните италиански области Тоскана, Лацио и Умбрия, като е оказала силно влияние на своите бъдещи погубители – римляните: през III в. пр.н.е. Рим окончателно е погълнал останките от етруския свят. За Вулчи, един от 12-те най-важни града на Етруския съюз, се съхранило само едно споменаване в историята – запис на римляните за покоряването на Вулчи през 280 г. пр.н.е.

Етруският език и до днес не се поддава на разшифровка,всички сведения за древния народ са получавани от други източници. 
 
–Значи етруският език не се поддава на разшифровка,от дълго време учените се мъчат да го разчетат,а?–твърдят учените,а дали тия учени–фалшификатори на Българската история искат да го разшифроват,или само се правят,че се мъчат да го разшифроват, или най–точно правят всичко възможно някой да не успее да го разшифрова,или от безбройните документи и аргументи,които имат и крият,да не се разбере,че тази писменост и култура са Български! 
 
Въобще няма и да се занимаваме с това,което учените–манипулатори наричат етруска писменост и език–директно рязсекретяваме и превеждаме чрез Свещения шифър документалните предметни послания от образно–описателния Свещен Български жречески език,който въобще не позволява нито цензура,нито фалшификация,и прочитаме основното послание на златният скарабей: 
 
ЗЛАТЕН СКАРАБЕЙ=Диана и Исуз Бълкарина

ЗЛАТЕН СКАРАБЕЙ=Бълкари на Диана и Исуз

майсторите и творците на тази култура и на това светилище са Българи от рода на Боговете Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Богиня Диана  
 
ЗЛАТЕН СКАРАБЕЙ=Кан (Жрица) Зар от Дуло на Иса и Бог Иса
документ съобщаващ ни,че в тази гробница са земните тленни останки на Жрица Царица от рода Дуло на Бог Исус,от тогава до сега Светица
 
ЗЛАТЕН СКАРАБЕЙ=Кан (Жрица) Зар от Дуло на Бог Иса  
 


Ето и съобщението на комплексния документ  Гробницата на златния скарабей
 
ГРОБНИЦА НА ЗЛАТНИЯ СКАРАБЕЙ=Кан (Жрица) и Цар на Богиня Диана и Исуз Българина   
 
Прочитаме посланието и на намерения скарабей с леопард,палми и слънце: 

СКАРАБЕЙ ЛЕОПАРД ПАЛМИ СЛЪНЦЕ=Българ от Ямбол Цар от Дуло на Бог Исус–гробницата е на Българка Цар (Царица) от Ямбол от рода Дуло на Бог Исус,довела това племе от Тракия на Апенинския полуостров 

Значи историците ни гъбаркат,че "етруските остават загадъчен и мистеризен народ и крият тайната си" и  ни пращат за зелен хайвер,пък тия загадъчни етруски отдавна афишират Българската си тракийска порода и произход,но учените досега правеха всичко възможно да скрият истината за тях.
А крийте сега пак де!
 
ЗАГАДЪЧЕН НАРОД=НАРОД от Гена на Иза и Диана  

ЗАГАДЪЧЕН НАРОД=Гена от Рода на Иза и Диана 

МИСТЕРИОЗЕН НАРОД=НАРОД на Исуз и Матара 



Те ни пращат за зелен хайвер,ние пак намираме в тази дестинация нашият Бог!

ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР=
Изуз Бълхарина

След описателно–обяснителното предметно писмо,написано ни от нашите Предци–Жреци,сега Светии,сега разпечатваме секретните печати и на топонимните документи,за да разсекретим поредните оригинални зашифровки: 


През 1828 г е намерен богат на археологически шедьоври некропол в древната географска и историческа местност на същото место под името Vian de Voci,където познаваме поредния Български жречески лингва шедьовър,съобщаващ ни със Сътворенческия Божи Български език непроменен през хилядолетията,за Българските
Богове:

VIAN DE VOCI=Богиня Диана и Ешуа
където Вочи е оригиналното първоначално име на светилищния комплекс

ВОЧИ=ВОТШИ=
Богиня Диана и Ешуа


На територията на Вулчи (Вочи) е имало крепост,известна по съвременния археологически паметник Рофалко,който носи в лека сричкова анаграмна форма името на България:  

РОФАЛКО=ФОЛКАРО=Фолкария=Болкария
 
На осем километра от крепоста е река Армента,за която лесно ще познаете,че е кръстена на Българската Богиня Матара: 
 
АРМЕНТА=МАТЕРНА=Матера


През 280 г.пр.Хр.принадлежащият на Волчи порт Коса става римска колония Ансидония
 
КОСА=Кан (Жреци) на Иса

АНСИДОНИЯ=
Диана и Иса
 

Това са и сегашните имена на областите в Италия,поредните от безбройните Български документи,оставени на дълговековно съхранение сред това Българо–тракийско племе за доказателство,че тази прекрасна страна и израждаща се вече култура и цивилизация, са дело на Българските феноменни жреци :


УМБРИЯ=Богиня Мария  

ЛАЦИО=ЛАТСИО=Дуло от Иса

ТОСКАНА=
Кан (Жреци) на Иса и Диана  
 
И винаги с най–голямо удоволствие,граничещо с блаженството,формулирано с простото жаргонче КЕФ,ви превеждаме и показваме Българската Богиня–Демиург,почти разбулена и разголена в името на града Рим,откраднал и това Българско сакрално име от едно от изконните наименомания на древните Български земи–Рум,поради което турците с уважение наричат Българските земи Рум вилает–Владение на Рум,владение на Мария Магдалена! 
 
РИМ=МИР=Мария

РУМ=
МУР=Ма
рия

Искате ли още документи от Италия,че всичко в тази страна на латините е наше–на Българите от Всемирното Бяло Братство,било е и скора пак ще бъде,но вече по Божиите закони на Любовта,Братството и Мира? 

ЛАТИНИ=ТАЛИНИ=ТАЛИ=Дуло 

ИТАЛИЯ е на=
е на ТАЛИЯ=е на Дуло
на Българската Божия династия Дуло 
 
Няма да ви даваме повече,защото Нета и информационното пространство са натъпкани с такава сакрална информация,която чака вас да я разшифровате и разсекретявате, защото това е и целта на занятието на нашата Академия Безистена–вашето просвещаване,посветяване и преосвещаване във фенометиката на Божието познание и практики,защото това ни е мисията на нас Българите с вас–въвеждането на Българите и всички народи в спасителната крепост на Божието Царство на Всемирната Любов на Земята !

БОЖИИТЕ ЗАКОНИ,задавани от=задавани от Кан (Жреци) на Богиня Диана и Изуж  
 

БОЖИИТЕ ЗАКОНИ,задавани от=задавани от Кан (Жреци) на БЕЗИЖТЕНА
от Жреците от Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол,чиято е и феноменната Академия Безистен 

АКАДЕМИЯ БЕЗИСТЕН=Кан (Жреци) на Исуз и Богиня Мат Диана  


екип на bezistena


 ИСД с Любов 
 



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
04.07.2016 10:39
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-
каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7737919
Постинги: 1793
Коментари: 3518
Гласове: 44424
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!